abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 10 november 2012 @ 09:19:43 #251
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_119047343
Ik ben al geen fan van tomatenpuree, maar als je dat ook nog eens pas op het laatst gaat toevoegen, dat lijkt me echt niet werken. Toch?
  zaterdag 10 november 2012 @ 09:21:23 #252
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119047360
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2012 09:19 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben al geen fan van tomatenpuree, maar als je dat ook nog eens pas op het laatst gaat toevoegen, dat lijkt me echt niet werken. Toch?
Daarom, lang stoven, en je moet niet veel toevoegen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 10 november 2012 @ 09:22:48 #253
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_119047370
Ja maar, zijn stoofvlees is al klaar!
  zaterdag 10 november 2012 @ 09:25:34 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119047394
Sorry, net wakker en koffie nog niet gedronken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 10 november 2012 @ 09:27:38 #255
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_119047415
Okay dan.
Goeiemorgen.
  † In Memoriam † zaterdag 10 november 2012 @ 16:11:19 #256
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_119055703
Ja maar ik ben al uitgestoofd ;(. Wat kan ik nu nog doen om het spannender te maken? Ik denk niet dat als ik het nu opwarm, er vocht bij doe en dat in laat koken, het vlees lekkerder wordt. Of zou dat wel meevallen? ;(
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  zaterdag 10 november 2012 @ 16:16:03 #257
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119055829
quote:
11s.gif Op zaterdag 10 november 2012 16:11 schreef Skaai het volgende:
Ja maar ik ben al uitgestoofd ;(. Wat kan ik nu nog doen om het spannender te maken? Ik denk niet dat als ik het nu opwarm, er vocht bij doe en dat in laat koken, het vlees lekkerder wordt. Of zou dat wel meevallen? ;(
Pureer een paar teentjes knoflook, een ansjovisfiletje, wat foelie en wat peper erbij, aan de kook brengen en zachtjes zetten. Smaak gaat flink vooruit, als het nog wat flauw is, wat soyasaus.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 10 november 2012 @ 23:43:31 #258
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_119072551
Piet als ik een stoofperentaart maak hoelang moet ik de peertjes voorstoven?
pi_119073776
Hey Piet,

ik ben van plan een eend te braden en ik vroeg me af of dit kan werken. Ongeveer zelfde manier hoe Heston een kip braadt.

Ik vlinder de eend. Ik stop het in een 90C oven voor 3-4 uur totdat het 60C meet. Het kan misschien zelfs lager, omdat je eend medium rare kan eten. Vervolgens haal ik het eruit en zet ik de broiler aan. Als de broiler gloeiend heet, leg ik de eend eronder om de huid te bruinen.

Waar ik bang voor ben is dat bij 90C te weinig vet wegsmelt, maar aan de andere kant wordt het ook veel langer gebraad.
Noodles
  zondag 11 november 2012 @ 00:19:20 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119073831
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2012 23:43 schreef Erasmo het volgende:
Piet als ik een stoofperentaart maak hoelang moet ik de peertjes voorstoven?
Te ze gaar zijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 13 november 2012 @ 14:21:41 #261
377549 student_2.0
Optimist tot in de kist
pi_119163520
Ik heb gisteravond een stoofschotel gemaakt omdat ik daar vandaag geen tijd voor had. Nu heb ik deze in de kelder gezet om daar te bewaren. Het is daar wel erg koel maar had ik dit eigenlijk kunnen doen? of is de stoofpot nu niet meer eetbaar (het ziet er niet heel smakelijk uit). Groetjes :p
  dinsdag 13 november 2012 @ 14:24:17 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119163608
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2012 14:21 schreef student_2.0 het volgende:
Ik heb gisteravond een stoofschotel gemaakt omdat ik daar vandaag geen tijd voor had. Nu heb ik deze in de kelder gezet om daar te bewaren. Het is daar wel erg koel maar had ik dit eigenlijk kunnen doen? of is de stoofpot nu niet meer eetbaar (het ziet er niet heel smakelijk uit). Groetjes :p
Naar alle waarschijnlijkheid prima te eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119164086
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2012 14:21 schreef student_2.0 het volgende:
Ik heb gisteravond een stoofschotel gemaakt omdat ik daar vandaag geen tijd voor had. Nu heb ik deze in de kelder gezet om daar te bewaren. Het is daar wel erg koel maar had ik dit eigenlijk kunnen doen? of is de stoofpot nu niet meer eetbaar (het ziet er niet heel smakelijk uit). Groetjes :p
Zit er een soort "laagje" op? Kan het vet zijn dat zich heeft verzameld. Even opwarmen en je kan het gewoon eten lijkt me!
  dinsdag 13 november 2012 @ 14:44:06 #264
377549 student_2.0
Optimist tot in de kist
pi_119164182
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2012 14:40 schreef Perruche het volgende:

[..]

Zit er een soort "laagje" op? Kan het vet zijn dat zich heeft verzameld. Even opwarmen en je kan het gewoon eten lijkt me!
Ja er zit een soort vetlaagje op, Opwarmen en smullen hoop ik
  woensdag 14 november 2012 @ 09:43:30 #265
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119191986
En, was het lekker? Het gestolde vet bovenop kan je trouwens verwijderen, dat heeft zijn werk gedaan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119246257
Piet, hoe maak je nu echt rode stoofpeertjes en welk ras is het beste hiervoor ?
  † In Memoriam † donderdag 15 november 2012 @ 18:17:56 #267
91830 MaximusTG
pi_119246631
Oke, ik ben Piet wel niet; Maar goed ;):

Peersoorten; natuurlijk de bekende Gieser Wildeman is een stoofpeer. Maar je hebt ook nog de Saint Rémy.
bereiden; schillen, en of in zn geheel stoven (steeltje er aan laten) of in kwarten snijden.
Stoven in water met bv kaneelstokje en suiker(als je dat lekker vindt, bij Saint Remy wel aan te raden). Rode kleur komt vanzelf na lang genoeg stoven. Maar dat echte dieprode, dan moet je of stoven in (deels) rode wijn/rode bessensap. Of perenrood suiker toevoegen (suiker met kleurstof). Maar dat vind ik persoonlijk een beetje nep.
  donderdag 15 november 2012 @ 18:46:46 #268
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_119247549
Ik ben niet van het water! Rode wijn, port, witte wijn, armagnac, maakt niet uit, als er maar alcohol in zit! ;)

http://kokrobin.wordpress(...)pears-stoofpeertjes/
pi_119247591
Rode port :9 heerlijk!
Lekkerste peertjes ooit bij Vork gegeten, dus misschien kan hij zijn recept hier neerzetten O-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 15 november 2012 @ 18:48:12 #270
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119247594
Ik gebruik giese wildeman, een fles (goedkope) rode wijn, suiker en een pijp kaneel, eventueel wat citroenschil. Ik schil ze en laat ze heel, en het steeltje er aan. 2 tot 3 kilo peertjes op een fles wijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119251412
Port is wat zoeter als rode wijn d8 ? Ik ben geen wijndrinker/kenner dus moet me op jullie verlaten.
Ik heb weleens limonade siroop geprobeerd maar mijn peertjes gingen toen naar aardbeien smaken :)
Hoelang moeten ze opstaan, uurtje of 3 of totdat ze rood zijn ?
Ik heb ook nog kleurstof staan zou ik dat er eventueel bij kunnen doen ?
  donderdag 15 november 2012 @ 20:18:31 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119251625
quote:
0s.gif Op donderdag 15 november 2012 20:14 schreef Sorella het volgende:
Port is wat zoeter als rode wijn d8 ? Ik ben geen wijndrinker/kenner dus moet me op jullie verlaten.
Ik heb weleens limonade siroop geprobeerd maar mijn peertjes gingen toen naar aardbeien smaken :)
Hoelang moeten ze opstaan, uurtje of 3 of totdat ze rood zijn ?
Ik heb ook nog kleurstof staan zou ik dat er eventueel bij kunnen doen ?
Port is idd zoeter, maar ik voeg ook suiker toe, als je port gebruikt doe je er minder suiker in, of helemaal geen.
2 uur is meer dan genoeg.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 15 november 2012 @ 20:28:00 #273
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_119251966
quote:
0s.gif Op donderdag 15 november 2012 18:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik gebruik giese wildeman, een fles (goedkope) rode wijn, suiker en een pijp kaneel, eventueel wat citroenschil. Ik schil ze en laat ze heel, en het steeltje er aan. 2 tot 3 kilo peertjes op een fles wijn.
Hoeveel suiker mik je er dan bij? En zo'n 2 uur op een laag vuurtje?

Ik krijg trek in stoofpeertjes :9~ net als de stoofschotel nog nooit gemaakt.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  donderdag 15 november 2012 @ 20:30:19 #274
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119252052
quote:
10s.gif Op donderdag 15 november 2012 20:28 schreef Skaai het volgende:

[..]

Hoeveel suiker mik je er dan bij? En zo'n 2 uur op een laag vuurtje?

Ik krijg trek in stoofpeertjes :9~ net als de stoofschotel nog nooit gemaakt.
Ligt er een beetje aan maar ongeveer een kopje op een fles wijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119255773
Morgen gaan we aan de peertjes :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')