abonnement Unibet Coolblue
pi_123337637
quote:
2s.gif Op maandag 25 februari 2013 19:36 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Ik snap wel dat het gevoelig ligt in Vlaanderen maar het is ook wel iets gezocht.
Nou, de Franstalige politici zullen dit vaak als voorbeeld van grotere intolerantie in Vlaanderen aanhalen... maar als je gewoon het recht van de sterkste laat gelden, dan wint gegarandeerd het Frans in België, Vlaamse meerderheid ten spijt.
Verwacht dan nog maar eens van een Algerijnse familie die zich komt vestigen in Vlaanderen dat ze Nederlands leren.
  maandag 25 februari 2013 @ 19:42:37 #202
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_123337846
Vive La France! *O*

Toch?
Say what?
  maandag 25 februari 2013 @ 20:25:37 #203
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_123340940
quote:
2s.gif Op maandag 25 februari 2013 19:36 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Ik snap wel dat het gevoelig ligt in Vlaanderen maar het is ook wel iets gezocht.
eens, het is overigens helemaal geen wet, maar een rondzendbrief van de Vlaamse minister.
pi_123423433
In Wallonie heeft een enkeling het licht gezien:

quote:
"De Wever dankt Magnette, Laurette en Franstalige pers"
OPINIE − 27/02/13, 07u35

De goede scores van N-VA en haar kopman in de peilingen zijn een gevolg van de diabolisering in Wallonië, stelt Alain Destexhe, parlementslid voor MR (Franstalige liberalen).


Onze onkunde om het karikaturale beeld van N-VA te overstijgen en een debat aan te gaan over zijn politieke project, legt een linkse invloedssfeer bloot
De polemieken en het Franstalig verzet ten spijt, blijft de partij van Bart De Wever stijgen in de peilingen. De jongste barometer van La Libre en RTBF klokt af op 39 procent en niemand weet waar het eindigt.

Is dat gevaarlijk? Waarschijnlijk. Besmettelijk? Heel zeker! Een groeiend aantal Franstaligen in Vlaanderen zegt me dat ze voor De Wever stemmen "omdat wij de Waalse socialisten beu zijn". Ik hoor Brusselaars zich tegen het Vlaams-nationalisme uitspreken maar wel voor het socio-economische programma van N-VA.

Nochtans is de Franstalige publieke opinie, op enkele uitzonderingen na, vastberaden om 'het fenomeen Bart De Wever' uitsluitend via schandaal, moreel verwijt en berisping te benaderen.

Absolute kwaad
Zijn Vlaams-nationalisme? Spreek liever over fascisme en de Tweede Wereldoorlog, en zeker niet over Wallonië, dat al tientallen jaren bestuurd wordt door een cliëntelistisch PS-systeem dat Vlaanderen massaal afwijst.

Zijn harde vreemdelingenpolitiek? Spreek liever over racisme, en zeker niet over Vlaanderen, dat in overeenstemming met onze buurlanden de migratiestroom wat beter onder controle wil houden.

Zijn verbod op homo-T-shirts voor loketbedienden? Deze man kan enkel en alleen homofoob zijn. "Bart De Wever heeft het dieptepunt bereikt, maar blijkbaar graaft hij verder", zei Paul Magnette. Dat De Wever ook uit progressieve middens steunbetuigingen ontving: daarover lees je in de Franstalige pers niets.

De Wever organiseert een mars op Antwerpen om zijn overwinning te vieren? Paul Magnette zag meteen de jaren '30 en marsen van Nuremberg opdoemen. Binnenkort zal elke groepswandeling in Vlaanderen verdacht lijken. En zelfs als de koning op een dag met weinig inspiratie de jaren '30 ter sprake brengt, juichen veel Franstaligen die verkeerdelijke vergelijking toe. De Vlamingen begrijpen dit niet. Ik evenmin.

Samengevat: De Wever is het absolute kwaad. Niets blijft hem gespaard en hij kan nooit iets goeds doen. Als hij enkele weken nodig heeft om zijn coalitie te vormen in Antwerpen, dan is hij aan het falen. Als hij het aantal schepenen laat afnemen, wordt die daad van goed bestuur niet erkend. Kiest hij een vrouw van allochtone origine als schepen, dan ziet de Franstalige pers daar een meer dan waarschijnlijk afleidingsmanoeuvre in. Stelt hij de financiële constructies van het ACW aan de kaak, dan wordt daar eerst en vooral de politieke strategie achter gezocht - in plaats van de aantijgingen te onderzoeken.

Artikel na artikel worden De Wever en zijn partij nooit in de normale bewoordingen van het democratisch debat omschreven, maar wel als excessieve, extremistische en populistische figuren, en meer recentelijk als de verpersoonlijking van een 'soft fascisme', zoals PS'er Yvan Mayeur het zei.

Het toppunt werd bereikt door een journalist van een avondjournaal, die neerpende dat als iemand De Wever te lijf zou gaan, die laatste het wegens zijn provocaties wel verdiend zou hebben. Hebben jullie protest gehoord van zijn confraters? Werd er een klacht ingediend bij de de raad voor de journalistiek ?

Beledigend
Een meerderheid in Vlaanderen ervaart dit alles als excessief, misplaatst, vals en beledigend. Wat in het zuiden van het land wordt gezien als rechtvaardige morele verontwaardiging, wordt in het noorden aangevoeld als pure laster. Een attitude die de aantrekkelijkheid van het radicale N-VA-discours nog versterkt. Trouwens, de overige Vlaamse politieke partijen zijn verontwaardigd over de wijze waarop de Franstalige pers de leider van de N-VA afschildert.

Laat ons dus gerust zeggen dat we het hen niet makkelijk maken.

Onze onkunde om het karikaturale beeld van N-VA te overstijgen en een debat aan te gaan over zijn politieke project, legt in ieder geval een linkse invloedssfeer bloot. Laat ons alstublieft onderscheid maken tussen objectieve kritiek op de zwakke Waalse en Brusselse prestaties en excessief nationalisme. Het succes van N-VA is ook het resultaat van ons falen in de relance van de Franstalige entiteiten en een falen in het dichten van de economische kloof met Vlaanderen.

In afwachting hiervan, waarde socialistische kameraden, beste weldenkende journalisten, delft u rustig verder het graf van dit land en doet u maar alsof u niet begrijpt waarom meer en meer Vlamingen voor de N-VA en haar grote stuurman stemmen.
Nagels met koppen, dit stuk. En ook een (groot) deel van "links" (journalistiek) Vlaanderen is in hetzelfde bedje ziek.
pi_123522395
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2013 19:55 schreef lolcat8811 het volgende:
In Wallonie heeft een enkeling het licht gezien:

[..]

Nagels met koppen, dit stuk. En ook een (groot) deel van "links" (journalistiek) Vlaanderen is in hetzelfde bedje ziek.
Dat komt van Destexhe, van de Franstalige liberalen, wat me niet zo verbaast. In 2008 schreef hij reeds "Le Mouvement flamand expliqué aux francophones". Er is op zijn minst een deel van de Franstalige liberalen dat ergens begrip heeft voor N-VA, al is het maar omdat ze allebei van de Parti Socialiste af willen.
  vrijdag 1 maart 2013 @ 23:41:43 #206
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_123522837
Gelukkig zit rechts Vlaanderen vol grote lichten die de PS niet demoniseren.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  dinsdag 5 maart 2013 @ 11:16:44 #207
66825 Reya
Fier Wallon
pi_123653239
Exit Vanackere.
pi_123813764
Als je Vanackere's loopbaan bekijkt, en vergelijkt met wat er deze week gebeurd is, zie je echt een bizar parcours. Heel vaak door de typische kettingreacties en stoelendans tussen de vele niveau's die België rijk is, omhoog geklommen.

Een mooi voorbeeld was eind 2009: omdat Van Rompuy Europees president was, nam Leterme opnieuw zijn zitje als premier in, en op zijn beurt nam Vanackere die laatste zijn zitje als minister van BuZa in.
En dan eind 2011 kwam hij op Financiën terecht, omdat men Reynders zijn plekje in de plaats wou geven.

Nu had ik verwacht dat Vanackere alweer door iemand uit de Vlaamse regering zou vervangen worden, maar men is voor Koen Geens gegaan.. die mij totaal onbekend was.
Diens nl-talige Wikipedia pagina is aangemaakt kort nadat het nieuws bekend raakte... maar vreemd genoeg heeft iemand in 2009 al een Duitstalig artikel over hem geschreven. :D
http://nl.wikipedia.org/wiki/Koen_Geens
pi_124106040
iemand hier ook Panorama gezien gisteren/vandaag? Brussel lijkt een beetje als Londen 19e eeuw te worden, het schone Vlaamse en Waalse platteland bijvoorbeeld zal meer en meer ingenomen worden door bebouwing vanuit deze groeiende metropool, ondanks de grenzen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
http://www.canvas.be/prog(...)-21cc#panel-comments
pi_124419275
Een kleine update:

http://www.deredactie.be/(...)0317_vanrompuy_stopt
Herman Van Rompuy zal in 2014 stoppen met politiek als zijn mandaat als president afloopt, en "er zijn genoeg Van Rompuy" om op te stemmen (geen idee of hij op zijn communistische zus doelt hiermee)
In 2014 hebben we in België Europese verkiezingen en regionale, die voor het eerst ook met de federale verkiezingen zullen samenvallen.

N-VA kopstuk en Vlaams vice-premier Geert Bourgeois wil totale Vlaamse autonomie in 2014 bij die verkiezingen bekomen.
http://www.nieuwsblad.be/(...)DMF20130315_00506259

Jean-Pierre Van Rossem (in Nederland misschien bekend als de man die Balkenende een marionetje noemde, maar ook van de moneytron) wil opnieuw een partij oprichten:
http://www.nieuwsblad.be/(...)DMF20130321_00513062
  zaterdag 4 mei 2013 @ 12:35:04 #211
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_126053368
Grote kritiek van de scholieren op het voorstel van Wouter Beke om de zomervakantie in te korten tot 6 weken. Zijn facebookpagina werd bestookt door de pubertjes.

Ironisch genoeg is het taalgebruik vaak van zo'n erbarmelijk niveau dat ze eigenlijk bewijzen dat ze die paar extra weken opleiding wel kunnen gebruiken :').
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_126053407
:D. Hoe lang is die nu dan? In NL volgens mij voor middelbaar zeven weken en voor basisscholen zes. Maar de verdeling is hier wat anders.
pi_126053426
‘mijn moeder zal niet meer op u stemmen, dikzak’
  zaterdag 4 mei 2013 @ 12:46:41 #214
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_126053646
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 mei 2013 12:36 schreef 99.999 het volgende:
:D. Hoe lang is die nu dan? In NL volgens mij voor middelbaar zeven weken en voor basisscholen zes. Maar de verdeling is hier wat anders.
Juli en augustus.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_126053793
Ja hier moeten ze toch een deel van die maanden gewoon naar school
http://www.schoolvakanties-nederland.nl/zomervakantie-2013.html
  zondag 5 mei 2013 @ 10:29:24 #216
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_126083576
Al hoorde ik hier op de radio wel dat er in België gemiddeld wel méér lesuren op een schooljaar zijn dan in de omringende landen.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 1 juni 2013 @ 19:37:48 #217
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_127295595
quote:
De onderhandelingen van de Vlaamse regering over de hervorming van het secundair onderwijs zijn afgesprongen. Dat is aan onze redactie bevestigd. Of dit het definitieve einde van de onderhandelingen betekent, is nog niet duidelijk.
‘De situatie zit muurvast, je kan wel spreken van een crisis’, liet een regeringsbron aan het persbureau Belga weten. Volgens het persbureau is het overleg echter nog niet definitief afgeblazen.

Op het ministerie van minister van Onderwijs Pascal Smet valt te horen dat er dit weekend geen gesprekken meer zullen plaaatsvinden, maar in kringen rond minister-president Kris Peeters en N-VA-minister Geert Bourgeois klinkt het dat zondag toch verder onderhandeld wordt.

Speerpunt

Na een marathonvergadering vrijdag zaten de Vlaamse regeringspartners sinds zaterdagmiddag opnieuw samen. De hervorming van het secundair onderwijs vormt immers een speerpunt van het Vlaamse regeerakkoord, maar het water tussen de partijen blijkt te diep.

Vooral N-VA houdt het been stijf, zo viel aan de onderhandelingstafel te horen. De Vlaams-nationalisten zouden niet meer geïnteresseerd zijn in een akkoord en geen voorstellen meer doen, merkt een bron aan tafel op.

Muurtjes weg

SP.A-minister van Onderwijs Pascal Smet wil de muurtjes tussen algemeen, technisch en beroepsonderwijs weg, onder meer via de invoering van een brede eerste graad. Smet ziet dit als antwoord op het watervalsysteem, dat er volgens hem toe leidt dat heel wat jongeren zonder diploma de schoolbanken verlaten.

Coalitiepartner N-VA stelt zich echter vragen bij dat fundamentele uitgangspunt. Volgens de partij zou het probleem net zo goed bij de taalproblemen bij migranten kunnen liggen, of bij de problemen die al eens ontstaan bij nieuw samengestelde gezinnen. En misschien is ook het studieadvies van de centra voor leerlingenbegeleiding niet altijd optimaal, werpt men op.
http://www.nieuwsblad.be/(...)DMF20130601_00607091
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 1 juni 2013 @ 20:23:19 #218
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_127297415
N-VA loopt nu al een tijdje rond alsof ze de verkiezingen van 2014 al hebben gewonnen en dat het hele gedoe met het uitbrengen van stemmen enkel een formaliteit is. Ze zullen wel de grootste partij zijn, maar ik begin te vermoeden dat ze stilaan over hun hoogtepunt heen zijn, ze gaan voor het eerst ook achteruit in peilingen. Het rare is dat vooral de kleinere linkse partijen vooruit gaan (Groen en PDVA+).

Denk dat De Wever even hoopte dat de partij definitief gelanceerd was en dat hij nu zelf iets meer naar de achtergrond kon om van zijn burgemeester-rol in Antwerpen te gaan genieten, maar hij lijkt nu ook te beseffen dat het zonder een prominent aanwezige De Wever niet gaat lukken.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  zaterdag 1 juni 2013 @ 20:38:47 #219
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_127298148
quote:
2s.gif Op zaterdag 1 juni 2013 20:23 schreef SaintOfKillers het volgende:
N-VA loopt nu al een tijdje rond alsof ze de verkiezingen van 2014 al hebben gewonnen en dat het hele gedoe met het uitbrengen van stemmen enkel een formaliteit is. Ze zullen wel de grootste partij zijn, maar ik begin te vermoeden dat ze stilaan over hun hoogtepunt heen zijn, ze gaan voor het eerst ook achteruit in peilingen. Het rare is dat vooral de kleinere linkse partijen vooruit gaan (Groen en PDVA+).

Denk dat De Wever even hoopte dat de partij definitief gelanceerd was en dat hij nu zelf iets meer naar de achtergrond kon om van zijn burgemeester-rol in Antwerpen te gaan genieten, maar hij lijkt nu ook te beseffen dat het zonder een prominent aanwezige De Wever niet gaat lukken.
Bwah, de kiescampagne moet nog op gang komen. Ik denk dat de peilingen van nu sowieso weinig zeggen.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  woensdag 5 juni 2013 @ 21:59:32 #220
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_127461113
N-VA heeft dankzij het onderwijs-debat de ultieme verkiezingsstrategie gevonden, ze hebben gewoon alle standpunten. Terwijl de ene in het parlement het akkoord staat te steunen en verdedigen, staat de andere buiten interviews te geven om het te ondermijnen.

Op deze partij stemt toch gewoon iedereen.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_128540108
Koning zou op 21 juli troonsafstand doen. ^O^
  woensdag 3 juli 2013 @ 15:05:22 #222
66825 Reya
Fier Wallon
pi_128540193
quote:
14s.gif Op woensdag 3 juli 2013 15:03 schreef pagadder het volgende:
Koning zou op 21 juli troonsafstand doen. ^O^
Ik weet niet of ik daar nou direct erg blij van word.
pi_128543204
quote:
2s.gif Op woensdag 3 juli 2013 15:05 schreef Reya het volgende:

[..]

Ik weet niet of ik daar nou direct erg blij van word.
Filip als koning is een betere kans op afschaffing van de monarchie dan Albert.
  woensdag 3 juli 2013 @ 16:14:00 #224
159761 Arn0
Abbey Road
pi_128543397
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2013 16:09 schreef pagadder het volgende:
afschaffing van de monarchie
Gaat niet gebeuren.
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_128543441
Overigens:

quote:
De Vlaamse partijen in de federale regering, SP.A, CD&V en Open VLD, zouden in 2014 in een alliantie naar de kiezer moeten trekken. Daarvoor pleit minister van Staat Mark Eyskens (CD&V) in een opiniestuk op deze site. Zo'n "alliantie voor de toekomst" is niet hetzelfde als een kartel, benadrukt de oud-premier.


lees het opiniestuk
Geen kartel maar een alliantie - Mark Eyskens
De afgelopen dagen rondde de federale regering de begrotingsbesprekingen af. Volgens Eyskens gebeurde dat "gezwind". Hét bewijs dat het "samenwerkingsfederalisme kan werken, ondanks het gepruil van partijen als het Vlaams Belang en de N-VA, die maar niet genoeg krijgen van communautair gehakketak en confederale inefficiëntie", schrijft hij.

"De verwezenlijkingen van het kabinet-Di Rupo ogen steeds indrukwekkender", aldus Eyskens. Hij meent dan ook dat de Vlaamse partijen in de regering, de klassieke tripartite-partijen SP.A, Open VLD en CD&V, het best samen zouden voortregeren. De minister van Staat doet zelfs de opmerkelijke suggestie om nu al werk te maken van een gemeenschappelijk programma voor na de verkiezingen van 2014.

"Voor het eerst sinds mensenheugenis constateer ik een zeer opvallende gelijklopendheid tussen deze drie programma’s. Een niet partijgebonden studiegroep zou uit deze programma’s vrij makkelijk een gemeenschappelijk plan kunnen distilleren, noem het "een plan voor de toekomst"."

Zo'n alliantie tussen de 3 klassieke partijen zou niet hetzelfde zijn als een kartel, benadrukt Eyskens. Iedere partij behoudt haar eigen ziel en legt eigen klemtonen, luidt het. "Dit houdt geen pleidooi in voor een kartelvorming tussen deze partijen maar wel voor een gemeenschappelijke boodschap gericht tot de kiezers waaruit blijkt dat wij onze toekomst vooral op sociaaleconomisch gebied samen moeten verwezenlijken."

http://www.deredactie.be/(...)03_EyskensOpiniestuk
Ok, het is nu wel helemaal duidelijk dat sommige Tsjeven het in hun broek doen voor 2014. 8)7

Het wordt N-VA tegen de rest.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')