abonnement Unibet Coolblue
pi_118070236
Poesje vraagt zich af waarom zijn baasje geen water of voer heeft neergezet en weet nog niet wat ze vandaag gaat doorstaan.

*voelt zich schuldig*
Op zondag 13 april 2014 19:50 schreef Mss het volgende:
Kloonhommel is echt mijn held van de dag _O_ _O_ _O_
pi_118070732
quote:
9s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 08:00 schreef Kloonhommel het volgende:
Poesje vraagt zich af waarom zijn baasje geen water of voer heeft neergezet en weet nog niet wat ze vandaag gaat doorstaan.

*voelt zich schuldig*
En terecht :P water mag gewoon voor operaties :s)
  woensdag 17 oktober 2012 @ 08:51:12 #128
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_118070796
quote:
9s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 08:00 schreef Kloonhommel het volgende:
Poesje vraagt zich af waarom zijn baasje geen water of voer heeft neergezet en weet nog niet wat ze vandaag gaat doorstaan.

*voelt zich schuldig*
Sterkte.
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 17 oktober 2012 @ 11:51:54 #129
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_118075546
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2012 08:18 schreef Sweetpea8472 het volgende:
Mijn oudste ex-kater doet soms hetzelfde... En hij is 8 jaar jong! Ik schop hem dan altijd naar buiten :P (en dan vliegt hij tegen elke boom aan... net zo'n boomklevertje...)

En onze vorige ex-kater deed dat altijd als hij net op de bak gezeten had... Dan knalde hij altijd helemaal horendol door het huis heen...
\
Loki verandert ook in een zenuwpees als hij niet naar buiten kan. Hij houdt al niet van harde wind en regen, dus dan gaat hij bij slecht weer voor het raam zitten en kan zijn energie niet kwijt.
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
pi_118083124
quote:
1s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 08:47 schreef Oognip het volgende:

[..]

En terecht :P water mag gewoon voor operaties :s)
Dat dacht ik ook, maar nee dus. 6 uur voor de operatie mag ze geen water. Weet niet waarom.

Mogelijkheid is dat het makkelijker opereren is als de maag en blaas leeg of vrijwel leeg zijn? Of dierenarts wil niet dat de kat per ongeluk haar volle blaas leegt op de operatietafel?

Trouwens, wat mij verbaasde was dat zij is afgevallen in 1 jaar tijd. van 3.13 kilo naar 2,83 kilo. Ben benieuwd hoeveel zij aankomt nu ze is gesteriliseerd.

[ Bericht 5% gewijzigd door Kloonhommel op 17-10-2012 15:22:01 ]
Op zondag 13 april 2014 19:50 schreef Mss het volgende:
Kloonhommel is echt mijn held van de dag _O_ _O_ _O_
pi_118083511
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 08:51 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Sterkte.
Thnxs! Ze zette zulke grote ogen op en ze miauwde de hele flatgebouw bij elkaar. Nu is ze weer thuis en aan het slapen in haar mandje. Heb de bovengedeelte van de kattenbak eraf gehaald zodat ze wat makkelijker in kattenbak komt. De ruimte waar zij nu ligt is een hal waar zij normaal gesproken ook slaapt en al haar spullen staan daar dus ook. Het verschil is alleen dat alle 6 deuren dicht zijn zodat ze geen vrijheid heeft maar dat boeit haar denk ik nu niet aangezien ze alleen maar blijft liggen.

Over anderhalf uur mag ze weer wat eten en drinken. Ben benieuwd of ze dat ook doet...
Op zondag 13 april 2014 19:50 schreef Mss het volgende:
Kloonhommel is echt mijn held van de dag _O_ _O_ _O_
pi_118101740
Oké ik ben op zoek naar advies en hoop dat hier te vinden zonder meteen op dingen die ik al weet gewezen te worden. Om dit te voorkomen moet ik eerst even uitleggen hoe de situatie met mijn kitten zit:

Ik heb afgelopen zomer op de kitten van mijn broer gepast een 12-14 weken oude poes genaamd Minet. Zelf heb ik een 5 jaar oud vrouwelijk konijntje genaamd fluffie welke mee was naar het oppas adres. Na een eerste ietwat angstig wen moment kon mijn konijn het echt ontzettend leuk vinden met de kat en ze speelden zo leuk samen dat ik zoiets had van ja nu kan ik toch nog een eigen kitten nemen! (dit had ik eerder niet gedaan omdat het konijn naar soortgenootje van het mannelijk geslacht Binkie erg agressief deed en ik bang was dat ze de nieuweling niet zou mogen.

Ik ben dus op zoek gegaan naar een kitten en kwam uiteindelijk na veel bellen en teleurgesteld worden bij een 12 maanden oude poes wiens eigenaar op het laatste moment ineens besloot dat de kinderen er te gehecht aan waren en de deal afbrak een dag voor wij haar gingen halen. Ik heb die dag na veel boos zijn en huilen over het feit dat die dame niet een week eerder had kunnen bedenken dat de kinderen de kat niet kwijt wilden toch een ander gevonden die kittens aanbood. Zij waren zindelijk en aten en dronken niet meer bij de moeder. Deze kittens waren ongeveer 6,5 weken maar na bijna 3 maanden van aaneengesloten teleurstelling wilde ik niet het risico lopen weer naast het net te vissen. Ik wist ook niet beter of 6 weken was prima zolang ze zelfstandig kunnen eten en zindelijk zijn.

Mijn ouders zijn meegegaan en bij aankomst was Dagda de enige van de 4 kittens uit een nest van 9 (waarvan er al 5 met een andere eigenaar waren mee gegaan voor ik daar kwam) die niet bang wegschoot. Ook was hij de magerste van het stel. Toen wij op weg naar huis waren zei mijn moeder dat Dagda het niet lang zou hebben overleefd daar aangezien de man naast nog 3 kittens ook nog 6 volwassen katten had lopen.

Dagda heeft in de 4,5 week dat hij nu bij mij woont al veel meegemaakt. Zo bleek zijn eigenaar te hebben gelogen over vlooien en wormen behandelingen, was hij verkouden en heeft hij al binnen 3 dagen na aankomst een eerste bad moeten krijgen. Hij is in totaal zo'n 6 keer bij de dierenarts geweest. Het bleek bij de dierenarts ook nog dat het een kater was en geen poes. Het was daarom dat ook het contact met fluffie langzaam verloopt. Fluffie zag hem de eerste week nog erg als een bedreiging en was dan ook de eerste 2 weken erg opstandig wanneer de kat in de woonkamer kwam.

Helaas werd ik in de week van 1-7 oktober zelf erg ziek en heb ik een week lang buiten het voeden en kort spelen niet veel met Dagda kunnen doen. Sinds dat moment gaat het gedrag van Dagda wat minder lekker. Hij poept en plast waar zijn etens en drink bak eerst stonden. Deze heb ik van plaats gewisseld om te kijken of dit mogelijk helpt. Ik heb ook ander grit dus ook dit wil ik weer voor het voorgaande soort vervangen om te kijken of dat een rede kan zijn.

Momenteel is echter mijn probleem zijn gedrag. Doordat het contact met fluffie minder snel loopt dan ik gehoopt had (gezien eerdere ervaringen met de kitten van mijn broer met wie ze zo heerlijk heeft gespeeld toen wij daar logeerden) kan Dagda niet in de woonkamer voor langere perioden. De dierenarts heeft geadviseerd de 2 langzaam aan elkaar te laten wennen.

Dagda is nu bijna 11 weken oud en bewoont de ruime logeerkamer op mijn bovenverdieping van mijn 2 personen rijtjes huis. Momenteel is zijn lievelings speeltje mijn lichaam. Mijn benen armen en haren en gezicht om precies te zijn maar ook de benen en handen van gasten. Hij bijt en zet zijn nagels er in. Ik probeer hem door steeds duidelijk en streng wanneer hij te hard bijt 'Zachtjes!' tegen hem te zeggen af te leren te hard te bijten. Een tijdje leek dit ook te lukken maar nu vandaag zat ik op de vloer en vloog hij mijn gezicht aan. Ik kom hem tegen houden en heb hem een tik op de neus gegeven waarna ik de kamer heb verlaten zelf een beetje geschrokken aangezien hij dit nooit eerder heeft gedaan.

Omdat ik niet wil dat hij als hij ouder is ook zo blijft uithalen wil ik hierbij advies vragen. Ook wil ik vragen of mensen ideeën hebben over hoe ik zijn kamer wat uitdagender kan maken. Zijn krabpaal tafel 2 stoelen een bed en een boeken kast geven hem wel wat klim en spring plezier maar omdat het mijn eerste kitten is hoop ik dat jullie als meer ervaren katten eigenaren mogelijk ideeën hebben.

een 2e kitten naast dagda en fluffie is financieel niet haalbaar en volgens de dierenarts niet direct noodzakelijk omdat Dagda straks bij fluf in de woonkamer mag als fluf hem eenmaal volledig geaccepteerd heeft.

Ik ben echter erg onzeker en wordt op andere fora enkel bestookt met negatieve posts omdat ik maar 1 kat geadopteerd heb en geen 2...het feit dat mijn kat niet 'alleen' is wil men daar niet zien nog de vraag waar ik eigenlijk mee kom en dat is lastig. Ik ben me ervan bewust dat je beter 2 kittens kunt nemen maar door ruimtelijk en financieel gebrek kan ik mij maar 2 dieren veroorloven. Ik wil wel een 2e kat nemen als Fluffie er niet meer is. Ik wil dan een poes van gelijke leeftijd met Dagda nemen omdat ik Dagda in December als hij 6 maanden oud is laat castreren.

Nu ja een erg lang verhaal kort. Zijn er hier katten liefhebbers die tips hebben voor dingen die zelf te maken zijn of die niet al te duur zijn om mijn kitten mee uit te dagen tijdens de 8 uren die ik 4 maal per week gedwongen wordt te werken om voor mijzelf en mijn dieren te kunnen blijven zorgen.

Ook zou ik willen weten wat ik kan doen om de kat zover te krijgen dat hij stopt met mij aan te vallen en ook mijn laptop welke ik meestal mee neem zodat ik met mijn lief kan praten terwijl ik met mijn kitten speel. (mijn lief woont in Duitsland en wij praten via chat.)

Ook zou ik willen weten of iemand een winkel, dan wel online dan wel in zuidholland (rond rotterdam spijkenisse hellevoetsluis en goeree overflakkee als het kan) waar je nog van die op wind muisjes kan vinden die je kunt opwinden en dan op de grond zet of welke je met een knopje aan zet en dat die dan rond de kamer racen(niet al te hard natuurlijk ^^;;; ).

Alvast erg bedankt voor de informatie.

PS: De kitten kan hier niet naar buiten nog. Dankzij de gemeente die overal rond mijn huis de weg open heeft liggen en die #$%(&^@ van een man een paar straten verder die katten vergiftigd! Sorry maar hij maakt me zo boos wie het ook is! Hoe kan je nou een kat gif voeren? TT^TT

[ Bericht 1% gewijzigd door Kimichan84 op 17-10-2012 21:57:06 (Nog wat info vergeten) ]
"When life gives you lemons, gleefully accept the misguided charity and incorporate it into your scheme for world domination"-Unknown
pi_118102282
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 21:52 schreef Kimichan84 het volgende:
Oké ik ben op zoek naar advies en hoop dat hier te vinden zonder meteen op dingen die ik al weet gewezen te worden. Om dit te voorkomen moet ik eerst even uitleggen hoe de situatie met mijn kitten zit:

Ik heb afgelopen zomer op de kitten van mijn broer gepast een 12-14 weken oude poes genaamd Minet. Zelf heb ik een 5 jaar oud vrouwelijk konijntje genaamd fluffie welke mee was naar het oppas adres. Na een eerste ietwat angstig wen moment kon mijn konijn het echt ontzettend leuk vinden met de kat en ze speelden zo leuk samen dat ik zoiets had van ja nu kan ik toch nog een eigen kitten nemen! (dit had ik eerder niet gedaan omdat het konijn naar soortgenootje van het mannelijk geslacht Binkie erg agressief deed en ik bang was dat ze de nieuweling niet zou mogen.

Ik ben dus op zoek gegaan naar een kitten en kwam uiteindelijk na veel bellen en teleurgesteld worden bij een 12 maanden oude poes wiens eigenaar op het laatste moment ineens besloot dat de kinderen er te gehecht aan waren en de deal afbrak een dag voor wij haar gingen halen. Ik heb die dag na veel boos zijn en huilen over het feit dat die dame niet een week eerder had kunnen bedenken dat de kinderen de kat niet kwijt wilden toch een ander gevonden die kittens aanbood. Zij waren zindelijk en aten en dronken niet meer bij de moeder. Deze kittens waren ongeveer 6,5 weken maar na bijna 3 maanden van aaneengesloten teleurstelling wilde ik niet het risico lopen weer naast het net te vissen. Ik wist ook niet beter of 6 weken was prima zolang ze zelfstandig kunnen eten en zindelijk zijn.

Mijn ouders zijn meegegaan en bij aankomst was Dagda de enige van de 4 kittens uit een nest van 9 (waarvan er al 5 met een andere eigenaar waren mee gegaan voor ik daar kwam) die niet bang wegschoot. Ook was hij de magerste van het stel. Toen wij op weg naar huis waren zei mijn moeder dat Dagda het niet lang zou hebben overleefd daar aangezien de man naast nog 3 kittens ook nog 6 volwassen katten had lopen.

Dagda heeft in de 4,5 week dat hij nu bij mij woont al veel meegemaakt. Zo bleek zijn eigenaar te hebben gelogen over vlooien en wormen behandelingen, was hij verkouden en heeft hij al binnen 3 dagen na aankomst een eerste bad moeten krijgen. Hij is in totaal zo'n 6 keer bij de dierenarts geweest. Het bleek bij de dierenarts ook nog dat het een kater was en geen poes. Het was daarom dat ook het contact met fluffie langzaam verloopt. Fluffie zag hem de eerste week nog erg als een bedreiging en was dan ook de eerste 2 weken erg opstandig wanneer de kat in de woonkamer kwam.

Helaas werd ik in de week van 1-7 oktober zelf erg ziek en heb ik een week lang buiten het voeden en kort spelen niet veel met Dagda kunnen doen. Sinds dat moment gaat het gedrag van Dagda wat minder lekker. Hij poept en plast waar zijn etens en drink bak eerst stonden. Deze heb ik van plaats gewisseld om te kijken of dit mogelijk helpt. Ik heb ook ander grit dus ook dit wil ik weer voor het voorgaande soort vervangen om te kijken of dat een rede kan zijn.

Momenteel is echter mijn probleem zijn gedrag. Doordat het contact met fluffie minder snel loopt dan ik gehoopt had (gezien eerdere ervaringen met de kitten van mijn broer met wie ze zo heerlijk heeft gespeeld toen wij daar logeerden) kan Dagda niet in de woonkamer voor langere perioden. De dierenarts heeft geadviseerd de 2 langzaam aan elkaar te laten wennen.

Dagda is nu bijna 11 weken oud en bewoont de ruime logeerkamer op mijn bovenverdieping van mijn 2 personen rijtjes huis. Momenteel is zijn lievelings speeltje mijn lichaam. Mijn benen armen en haren en gezicht om precies te zijn maar ook de benen en handen van gasten. Hij bijt en zet zijn nagels er in. Ik probeer hem door steeds duidelijk en streng wanneer hij te hard bijt 'Zachtjes!' tegen hem te zeggen af te leren te hard te bijten. Een tijdje leek dit ook te lukken maar nu vandaag zat ik op de vloer en vloog hij mijn gezicht aan. Ik kom hem tegen houden en heb hem een tik op de neus gegeven waarna ik de kamer heb verlaten zelf een beetje geschrokken aangezien hij dit nooit eerder heeft gedaan.

Omdat ik niet wil dat hij als hij ouder is ook zo blijft uithalen wil ik hierbij advies vragen. Ook wil ik vragen of mensen ideeën hebben over hoe ik zijn kamer wat uitdagender kan maken. Zijn krabpaal tafel 2 stoelen een bed en een boeken kast geven hem wel wat klim en spring plezier maar omdat het mijn eerste kitten is hoop ik dat jullie als meer ervaren katten eigenaren mogelijk ideeën hebben.

een 2e kitten naast dagda en fluffie is financieel niet haalbaar en volgens de dierenarts niet direct noodzakelijk omdat Dagda straks bij fluf in de woonkamer mag als fluf hem eenmaal volledig geaccepteerd heeft.

Ik ben echter erg onzeker en wordt op andere fora enkel bestookt met negatieve posts omdat ik maar 1 kat geadopteerd heb en geen 2...het feit dat mijn kat niet 'alleen' is wil men daar niet zien nog de vraag waar ik eigenlijk mee kom en dat is lastig. Ik ben me ervan bewust dat je beter 2 kittens kunt nemen maar door ruimtelijk en financieel gebrek kan ik mij maar 2 dieren veroorloven. Ik wil wel een 2e kat nemen als Fluffie er niet meer is. Ik wil dan een poes van gelijke leeftijd met Dagda nemen omdat ik Dagda in December als hij 6 maanden oud is laat castreren.

Nu ja een erg lang verhaal kort. Zijn er hier katten liefhebbers die tips hebben voor dingen die zelf te maken zijn of die niet al te duur zijn om mijn kitten mee uit te dagen tijdens de 8 uren die ik 4 maal per week gedwongen wordt te werken om voor mijzelf en mijn dieren te kunnen blijven zorgen.

Ook zou ik willen weten wat ik kan doen om de kat zover te krijgen dat hij stopt met mij aan te vallen en ook mijn laptop welke ik meestal mee neem zodat ik met mijn lief kan praten terwijl ik met mijn kitten speel. (mijn lief woont in Duitsland en wij praten via chat.)

Ook zou ik willen weten of iemand een winkel, dan wel online dan wel in zuidholland (rond rotterdam spijkenisse hellevoetsluis en goeree overflakkee als het kan) waar je nog van die op wind muisjes kan vinden die je kunt opwinden en dan op de grond zet of welke je met een knopje aan zet en dat die dan rond de kamer racen(niet al te hard natuurlijk ^^;;; ).

Alvast erg bedankt voor de informatie.

PS: De kitten kan hier niet naar buiten nog. Dankzij de gemeente die overal rond mijn huis de weg open heeft liggen en die #$%(&^@ van een man een paar straten verder die katten vergiftigd! Sorry maar hij maakt me zo boos wie het ook is! Hoe kan je nou een kat gif voeren? TT^TT
Lastig verhaal. Maar 1 ding kan ik je wel vertellen: propjes papier zijn hier lievelingsspeelgoed nummer 1 bij beide diertjes.

Ik had trouwens ook 1 kat maar eerst hoor, en geen andere dieren. Tsja, als jij relatief veel thuis bent heeft dat diertje ook prima gezelschap. Nu ik er 2 heb merk ik dat ze veel achter elkaar aanrennen, maar de kat is nog even aanhankelijk als eerst en verder is er weinig veranderd, behalve dat er ipv 1 luie poes 2 luie poezen in de stoel liggen. Maak je dus vooral niet te druk over het feit dat je maar 1 kat hebt. Mocht je de kat ooit nog naar buiten laten dan is dat sowieso snel goedgemaakt ;)
pi_118102700
Volgens mij heb je zelf ook wel door dat je kitten eigenlijk te jong is. Daardoor speelt hij ook ruw en zal hij veel je handen verwonden. Vooral met stokjes e.d. spelen ipv je handen. Daarnaast is niets in huis veilig voor een kitten. Er zullen vast wat spullen worden vernield..
Met een 2e kitten zal hij ook minder slopen omdat hij word bezig gehouden. Ze zullen aan elkaar leren minder ruw te spelen. Jammer dat je geen tweede wilt.
Naar buiten laten zou ik sowieso niet gaan doen. Veel te veel kans dat hij binnenkort plat is of vergiftigt oid.
Ik snap alleen niet dat je blijkbaar elke keer mis grijpt. Asiels zitten volgens mij nog altijd overvol met kittens.
pi_118103369
De asiels heb ik geprobeerd maar daar kreeg ik te horen dat ik tenzij ik er 2 adopteer geen kitten krijg van ze. En sorry maar ik ga mijn konijn niet wegdoen of in laten slapen om er een 2e kitten bij te kunnen nemen.

Over niets in huis veilig zijn ben ik het niet eens. Daar kun je zelf aan bij dragen. Ik hoop gewoon dat het beter zal gaan nu ik weer beter ben en dat hij straks beter sociaal wordt als hij en fluffie samen in de woonkamer kunnen verblijven als ik niet thuis ben. Dat is nu nog niet mogelijk doordat mijn kat geen gevaar ziet en mijn konijn zoiets heeft van ik ben de oudste hier ik ben Alfa en jij niet. Wat de kat betreft tenminste vandaar het langzamer wennen. een 30 minuten getolereerd ze hem nu en van het weekend wil ik kijken als ik heb opgeruimd om hem met poepbak naar beneden te doen en dan lekker eens een uurtje of twee misschien als het goed gaat de 2 bij elkaar te laten.
"When life gives you lemons, gleefully accept the misguided charity and incorporate it into your scheme for world domination"-Unknown
pi_118107909
Heb je geen hok voor je konijn? dan kan je je konijn in het hok doen om je kat eens lekker te laten rennen, en kan je konijn weer los als je kitten boven zit?

de beste rede die ik me kan bedenken waarom een kitten zo doet is uit verveling...
kittens houden van uitdagingen, ALLES uitproberen en het liefst ietsjes te ver gaan :P
koop desnoods een laserlampje en laat je kitten een paar keer op & neer van de trap rennen,
knoop van die strikjes die aan kadopapier zitten aan de krabpaal (ik pik weleens wat mee bij de inpaktafel van het tuincentrum :P )
bewaar oude kassabonnetjes en inpakpapier om propjes van te maken ect..
Als je kitten genoeg energie kwijt kan met spelen dan zal hij minder energie steken in het treiteren en aandacht vragen van jou en je konijn.
  donderdag 18 oktober 2012 @ 01:09:24 #137
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_118111240
Laserlampjes zijn veel te fel voor kattenogen en is dus niet aan te raden als speeltje.
Katten hebben ogen waarmee ze zelfs met het kleinste beetje licht kunnen zien, dan is zo'n laserlampje alsof je in een lasboog kijkt.
pi_118114209
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 01:09 schreef SiGNe het volgende:
Laserlampjes zijn veel te fel voor kattenogen en is dus niet aan te raden als speeltje.
Katten hebben ogen waarmee ze zelfs met het kleinste beetje licht kunnen zien, dan is zo'n laserlampje alsof je in een lasboog kijkt.
Je moet ze ook niet in de ogen schijnen idd. Maar het is wel een superoplossing. Die van mij vliegt 20x het huis op en neer met dat lasertje, en is dan zo uitgeput dat ze met ons gaat slapen! Zonder ons in de nacht wakker te maken! :D
  donderdag 18 oktober 2012 @ 09:35:18 #139
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_118115629
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 15:20 schreef Kloonhommel het volgende:

[..]

Thnxs! Ze zette zulke grote ogen op en ze miauwde de hele flatgebouw bij elkaar. Nu is ze weer thuis en aan het slapen in haar mandje. Heb de bovengedeelte van de kattenbak eraf gehaald zodat ze wat makkelijker in kattenbak komt. De ruimte waar zij nu ligt is een hal waar zij normaal gesproken ook slaapt en al haar spullen staan daar dus ook. Het verschil is alleen dat alle 6 deuren dicht zijn zodat ze geen vrijheid heeft maar dat boeit haar denk ik nu niet aangezien ze alleen maar blijft liggen.

Over anderhalf uur mag ze weer wat eten en drinken. Ben benieuwd of ze dat ook doet...
Hoe gaat het? :)
The love you take is equal to the love you make.
  donderdag 18 oktober 2012 @ 12:12:13 #140
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_118120622
quote:
6s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 08:10 schreef kirsten. het volgende:

[..]

Je moet ze ook niet in de ogen schijnen idd. Maar het is wel een superoplossing. Die van mij vliegt 20x het huis op en neer met dat lasertje, en is dan zo uitgeput dat ze met ons gaat slapen! Zonder ons in de nacht wakker te maken! :D
Ook het licht dat vanaf de muur in de ogen komt is al te fel.
Katten zien 6 tot 10 keer beter dan de mens en de ogen zien ook een gedeelte van het infrarood-spectrum, dat maakt ze ook zulke goede nacht jagers.
pi_118122817
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 09:35 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Hoe gaat het? :)
Eetlust is iig prima, en ze geeft ook steeds kopjes. Ze komt alleen niet naar mij toe lopen zoals gewoonlijk. Ik vind ook nog geen poep in haar bak. Wel 1 klein klompje (=geklonterd plasje). Dit terwijl ze gisteren een portie natvoer helemaal heeft opgegeten (portie was kleiner dan ze gewend is, dit moest van de dierenarts, straks rond etenstijd een normale portie natvoer) Vannacht stond er een kleine portie droogvoer. Dat was vanochtend bijna leeg en heb ik bijgevuld maar zo te zien heeft ze het niet aangeraakt. Ik denk dat het vandaag wel goedkomt met het poepen.

:)
Op zondag 13 april 2014 19:50 schreef Mss het volgende:
Kloonhommel is echt mijn held van de dag _O_ _O_ _O_
  donderdag 18 oktober 2012 @ 15:30:14 #142
50442 DaMook
Lonely together ( Miss u Caro)
pi_118128326
Volgende week donderdag gaan mijn kat en poes afzien ;( , Tsh wordt gecastreerd en Mac gestereliseerd, ook krijgen ze meteen de tweede enting die ik vergeten was :@ en worden ze gechipt.
The only easy day, was yesterday. (USMC)

Live for today, cause yesterday is gone and tomorrow may never come. (Ducky, NCIS)
I'll grow old with her, just from a far. (Harold, POI)
  donderdag 18 oktober 2012 @ 15:31:32 #143
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_118128385
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 13:16 schreef Kloonhommel het volgende:

[..]

Eetlust is iig prima, en ze geeft ook steeds kopjes. Ze komt alleen niet naar mij toe lopen zoals gewoonlijk. Ik vind ook nog geen poep in haar bak. Wel 1 klein klompje (=geklonterd plasje). Dit terwijl ze gisteren een portie natvoer helemaal heeft opgegeten (portie was kleiner dan ze gewend is, dit moest van de dierenarts, straks rond etenstijd een normale portie natvoer) Vannacht stond er een kleine portie droogvoer. Dat was vanochtend bijna leeg en heb ik bijgevuld maar zo te zien heeft ze het niet aangeraakt. Ik denk dat het vandaag wel goedkomt met het poepen.

:)
Hopelijk blijft het voorspoedig gaan!
The love you take is equal to the love you make.
pi_118130224
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 12:12 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ook het licht dat vanaf de muur in de ogen komt is al te fel.
Katten zien 6 tot 10 keer beter dan de mens en de ogen zien ook een gedeelte van het infrarood-spectrum, dat maakt ze ook zulke goede nacht jagers.
Ik heb het gewoon over een simpel kermisding...
Ze verkopen ze zelfs in dierenwinkels en op landelijke websites, ook bestaan er kattenspeeltjes waar laserlampjes ingebouwd zijn waarom mogen die dan op de markt?
  donderdag 18 oktober 2012 @ 16:22:03 #145
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_118130521
quote:
1s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 16:15 schreef deadly_kiss het volgende:

[..]

Ik heb het gewoon over een simpel kermisding...
Ze verkopen ze zelfs in dierenwinkels en op landelijke websites, ook bestaan er kattenspeeltjes waar laserlampjes ingebouwd zijn waarom mogen die dan op de markt?
Zelfs die simpele kermisdingetjes van 5mW zijn al te fel voor kattenogen.
De reden dat het op de markt wordt gezet is omdat het wel een ideale afleiding is voor een kat, ze reageren er altijd op fabrikanten maken er ook flink winst op dus dat ze het op de markt brengen is ook logisch maar dat wil nog niet zeggen dat het ook verstandig/veilig is.

Ik denk dat fabrikanten er gewoon nog nooit over hebben nagedacht of het wel veilig is.
Meeste mensen weten niet eens dat katten bijv. amper kleuren zien, rood en blauw kunnen ze nog net van elkaar onderscheiden.
En laserlicht is gewoon heel fel, ook als mens moet je daar al niet te lang naar kijken (ook niet naar het indirecte licht)
  donderdag 18 oktober 2012 @ 17:12:54 #146
50442 DaMook
Lonely together ( Miss u Caro)
pi_118132867
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 16:22 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Zelfs die simpele kermisdingetjes van 5mW zijn al te fel voor kattenogen.
De reden dat het op de markt wordt gezet is omdat het wel een ideale afleiding is voor een kat, ze reageren er altijd op fabrikanten maken er ook flink winst op dus dat ze het op de markt brengen is ook logisch maar dat wil nog niet zeggen dat het ook verstandig/veilig is.

Ik denk dat fabrikanten er gewoon nog nooit over hebben nagedacht of het wel veilig is.
Meeste mensen weten niet eens dat katten bijv. amper kleuren zien, rood en blauw kunnen ze nog net van elkaar onderscheiden.
En laserlicht is gewoon heel fel, ook als mens moet je daar al niet te lang naar kijken (ook niet naar het indirecte licht)
Die ik van de dierenwinkel heb is minder dan 1mw. Ze zullen er vast wel over nagedacht hebben.. Overigens ogen uiteraard altijd vermijden.
The only easy day, was yesterday. (USMC)

Live for today, cause yesterday is gone and tomorrow may never come. (Ducky, NCIS)
I'll grow old with her, just from a far. (Harold, POI)
pi_118134138
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 23:51 schreef deadly_kiss het volgende:
Heb je geen hok voor je konijn? dan kan je je konijn in het hok doen om je kat eens lekker te laten rennen, en kan je konijn weer los als je kitten boven zit?

de beste rede die ik me kan bedenken waarom een kitten zo doet is uit verveling...
kittens houden van uitdagingen, ALLES uitproberen en het liefst ietsjes te ver gaan :P
koop desnoods een laserlampje en laat je kitten een paar keer op & neer van de trap rennen,
knoop van die strikjes die aan kadopapier zitten aan de krabpaal (ik pik weleens wat mee bij de inpaktafel van het tuincentrum :P )
bewaar oude kassabonnetjes en inpakpapier om propjes van te maken ect..
Als je kitten genoeg energie kwijt kan met spelen dan zal hij minder energie steken in het treiteren en aandacht vragen van jou en je konijn.
Mijn konijn zit in haar kooi. Dit weekend moet ik even de woonkamer kat veilig maken dan kan zijn poepbak naar beneden en mag hij voor het eerst laten zien of hij langer dan een uur met het konijn kan zonder dat mijn konijn in haar bak op scherp staat X_x

In het begin vloog het konijn naar de kant waar de kat zat en ging hem dan met doodsblik niveau extra crispy aan zitten kijken tot de kat maar weer weg kroop. Echt zielig want de kat zat enkel te kijken.

Ze heeft toen volgens de dierenarts als opstand tegen de nieuwkomer een ochtend niet gegeten zelfs haar snoep niet wat ze normaal aanvalt alsof je d'r nooit voert dat rare konijn. Daarna is het goed gekomen. Konijn aandacht geven en kat naar logeerkamer. Langzaam laten integreren zei de dierenarts maar ja daardoor en door mijn verplichte arbeid voor voer voor ons allen krijgt de kat dus niet de ruimte die hij nu zou moeten hebben en die ik hem zou willen geven TT^TT hopelijk gaat dat dit weekend beter.

Ik heb de bak en etens bakken verwisseld van plaats en de bak verschoond ook al was ie nog niet zo vies dat je zou denken goh het is nodig of zelfs een beetje vies X_x 'voorlopig' heeft mijn kitten niet gepoept of plast op de vloer.

Na het eten ga ik weer pogen met hem te spelen. Ik heb van mijn moeder een planten spuit geleend om hem te leren niet te ruw te bijten en krabben. Zachtjes zeggen helpt tot op zekere hoogte en dan goed zo zeggen als ie het ook doet maar een beetje extra kracht bij extreem gedrag zou kunnen helpen is me verteld.

Laser lampjes kan ik in dit gat niet aan komen. Vandaar de vraag of iemand wist waar ik een opwind muisje kan scoren aangezien ze dat hier bij de dieren winkels niet kennen DX Moet pa eens vragen of hij kan kijken naar de kosten van die krab toren die ik hier zag staan die ze zelf gemaakt hadden dat lijkt me echt leuk voor Dagda. Hij vind het geweldig als ik zijn muis aan een touwtje over de meubelen en krabpaal laat gaan en hij kan klimmen en springen.

Hoop zo dat het gewoon aandacht te kort is (ziek baasje = maximaal 20 min per dagdeel aandacht voor poesje om ziek maken van poesje wat al verkouden was te voorkomen. Heb mogelijk ook vitamine B12 te kort en daardoor erg gauw moe ETC.). Want het zou zonde zijn als ik hem weg moet doen omdat hij mij blijft aanvallen. Het is gewoonlijk zo'n droppie. :) ik wil hem echt niet wegdoen dus ja. Hopen dat de aanpassingen en het terug gaan naar zijn oude grit helpt en dat het konijn minder moeilijk doet. wil ook kijken wat ze doet als ik haar naar Dagda's domijn breng maar betwijfel of ze dan wel wil spelen -.-;;;

Mijn konijn is een apart dier...en fervent kabel vreter helaas ^^;;;;

[ Bericht 3% gewijzigd door Kimichan84 op 18-10-2012 17:44:58 (ps vergeten X_x) ]
"When life gives you lemons, gleefully accept the misguided charity and incorporate it into your scheme for world domination"-Unknown
  Moderator donderdag 18 oktober 2012 @ 19:11:33 #148
184769 crew  Deisyy
pi_118137867
Mijn 2 katten hebben nogal de neiging om te krabben aan de vloerbedekking van de trap, dus omdat die er niet meer uitzag hebben we die afgelopen week vervangen in de hoop dat ze deze met rust laten.

Ik heb een jaar geleden al Feliway verdampers geprobeerd, omdat ze nogal veel met elkaar knokten, maar dat hielp niet echt. Maar nu wil ik het toch weer proberen om het krabben aan de trap tegen te gaan.

Nu is er ook een spray van Feliway te koop, weet iemand hoe je dat gebruikt? Spray je dat op plekken waar ze niet mogen krabben of juist aan de krabpalen?
Ik ga gaten graven! Want waar gaten zijn is hoop!
pi_118150768
Kimichan ik denk dat je kitten gewoon erg eenzaam is (geweest) en aandacht zoekt (negatieve aandacht is ook aandacht). Hij is tenslotte nog erg jong. Wij hebben hier ook jaren een konijn en 2 katten gehad. Het konijn was hier ook de baas in huis (en altijd gebleven). Je moet ze denk ik eerst gewoon bij elkaar in de kamer zetten (konijn in de kooi) en erbij blijven en zo min mogelijk aandacht aan besteden. Wij jaagden ze pas weg als er een kattenpoot de kooi in ging. Dit omdat het konijntje erg nieuwsgierig was en wij bang waren voor een nagel in zijn oog. Op een gegeven moment lieten wij het nijntje altijd 's avonds een uurtje (of 2) loslopen met de katten ook gewoon los erbij. We lieten hem uit zekerheid nooit alleen los (ook een kabel vreter), dus er was altijd iemand in de buurt. Op een gegeven moment holde het konijn achter de kat aan om te spelen en rende de kat altijd hard weg.
Overdag stond de konijnenkooi in een kamer waar de katten niet bij konden als we er niet waren. Helaas is het konijntje niet oud geworden (niet door de katten hoor, maar is altijd erg zwak beestje geweest).
pi_118168074
Staat vast al 100 x in deze reeks. Maar wanneer kan je het best je poes laten steriliseren?

Ze is nu 5 maandjes :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')