abonnement Unibet Coolblue
  maandag 8 oktober 2012 @ 18:16:04 #1
236546 droomvrouwtje
Lief, klein en schattig
pi_117740709
Welkom in het Als zwanger worden/blijven niet zo makkelijk gaat- topic.
Wanneer je net begint met proberen zwanger te worden zonder medische poespas ben je van harte welkom in het "wachten op het 2e streepje" - topic.

Handige Linkjes
Freya
Foliumzuur
KI en IUI
IVF
PCOS

Vitamine info (van Isla)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
------------------------------------------------------------------

Wie posten er mee en hoe zit het ook al weer?

Winterstormpje
Vanaf puberteit problemen rondom de voortplantingsorganen. Operatie eileider cyste - eileider verwijderd. Operatie verklevingen rondom verwijderd. Diagnose PCOS.
Juli 2008 miskraam rond 8 weken. Daarna onderzoeken na uitblijven menstruatie vanaf juli 2008 tot dec 2008/juli 2009 tot heden. Diagnose versterkt PCOS. Eind januari uitslagen onderzoeken en start medicatie waarschijnlijk clomid.

Droomvrouwtje
Januari 2010 en Juni 2011 opgenomen geweest vanwege ernstige buikklachten, men dacht aan een blinde darmontsteking, helaas bleek dit endometriose te zijn. MRI in juni 2010 bleek schoon, dus half jaar geprobeerd, Augustus 2011 weer MRI ernstige vorm van endometriose, beide kanten cysten. Ondertussen lopen we in azM. Sinds oktober 2011 gestart met Lucrin om de endometriose rustig te laten worden, operatie volgde in februari 2012: eileiders verwijderd, alles is nu ivf klaar, nu herstellen. 11 oktober start met decapeptyl en start van 1e ivf poging

_NIKKI_
Wij willen niet op de normale manier zwanger worden in verband met het eventuele doorgeven van een erfelijke ziekte. Daarom in 2009 de eerste PGD/ICSI behandeling gedaan met als resultaat een dochter. Sinds 1 juni 2012 bezig met de tweede PGD/ICSI behandeling in Brussel in de hoop een broertje of zusje voor onze dochter te mogen verwelkomen.

Rinn
Vanaf 2009 'bezig' Helaas onbegrepen subfertiliteit.
Na flink afvallen mochten we verder in de mmm.
Bezig met IUI traject met lichte ondersteunende menopur/pregnylovitrelle injecties.
1e IUI in oktober 2012.

Chanty
September 2011 gestopt met de pil. Toen er na een half jaar geen menstruatie op gang kwam en de ovutesten telkens positief waren, naar de dokter gegaan en doorverwezen. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat ik PCO-like ben. Gestart met chlomid maar dat had geen effect. Nu begonnen met het spuiten van hormonen. De eerste keer gaf dit overstimulatie, dus we gaan nu zoeken naar de juiste dosering.

babbel1
In december '11 gestopt met de nuvaring, maar helaas werd ik heel onregelmatig ongesteld. De gynaecoloog heeft aangegeven dat ik PCO heb. In september '12 begonnen met Clomid en nu op zoek naar een ei..

sull
In 2010 PCOS geconstateerd, na een samenlevingstest en vervolgens een sementest bleek manlief ook nog antistoffen op zijn zaad te hebben. Vervolgens een HSG, laparotomie en hysteroscopie gehad ivm een uterus unicornis (halve baarmoeder, met maar 1 eileider en wel 2 eierstokken). Daarna gestart met IUI, maar ivm erg wisselende reactie op de menopur (4 van de 6 iui gecanceld ivm overstimulatie), nu gestart met IUI met menopur en metformine.

dobbey

September 2011 gestopt met de prikpil. Januari opgenomen in z'huis met veel pijn. Na onderzoeken bleek ik een cyste te hebben. Door naar gyn en die heeft ons na 3 mond doorgestuurd naar de fertiliteitskliniek omdat mijn menstruatie niet op gang kwam, ook niet met medicatie. Augustus eerste afspraak gehad, september eerste ronde chlomid na start menstruatie, ondanks de hardnekkige cyste die er blijft zitten. Vergeten mijn bloedwaarden te controleren en begin september te horen gekregen dat ik in de overgang zit (ben 32 jaar). Nog 1 gesprek in de kliniek in Hengelo omdat mijn lichaam tegenstrijdige dingen doet ten opzichte van de bloeduitslagen en als daar niets goede uitkomt dan door naar het geertgen om gesprekken op te starten voor eiceldonatie.

[ Bericht 1% gewijzigd door droomvrouwtje op 09-10-2012 19:22:09 ]
Be happy with the little things in life
  maandag 8 oktober 2012 @ 18:17:22 #2
236546 droomvrouwtje
Lief, klein en schattig
pi_117740763
Laatste posts uit het vorige deel:

quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2012 13:48 schreef Rinn het volgende:
Welkom hier Babbel1 :)
Je kan gewoon posten wanneer je wilt natuurlijk. Heel spannend morgen! Ik hoop dat je een mooi ei hebt door de Clomid!

Het is deze week voor zowat iedereen een spannende week hé.
_Nikki_ vandaag voor 2e x bloed laten prikken. Hopelijk weer een hogere HCG waarde! :D
Droomvrouwtje gaat ook deze week beginnen met de behandeling. En wat Nikki al zei.. een kindje heeft vooral liefde nodig en er is toch altijd wel een mouw aan te passen. Misschien is jullie situatie over een half jaar ofzo weer heel anders :)
Voor Nanuke morgen de reactie van het zh team! :o
Twentemeisje ook controle deze week! Hopelijk krijg je er snel meer vertrouwen in en kan je er heerlijk van gaan genieten :Y
En voor Chanty hopelijk meer duidelijkheid over de situatie!
Sull en Poezebeest zijn ondertussen ook druk bezig!!
En misschien nog meer meiden?

Laten we er deze week een goed-nieuws-week van maken! ^O^

Ik trap vast af met de goed-nieuws-week:
Vandaag controle gehad en ei was nu 17 mm.
Vanavond de ovitrelle zetten en woensdag onze eerste IUI *O*
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2012 18:12 schreef _NIKKI_ het volgende:
De hcg was goed gestegen. *O*
Vrijdag weer terug voor volgende hcg bepaling en 22 oktober een echo als alles tot die tijd goed blijft gaan. Ik ben er nog lang niet gerust op, want blijf toch wat bruinig verlies houden, maar het is weer een stapje in de goede richtigng. :)
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2012 18:14 schreef droomvrouwtje het volgende:
*O* wat fijn dat het hcg gestegen is, ik hoop dat je gauw vertrouwen krijgt in je lijf :* Maar kan het bruinverlies niet ook van die bollen komen??? *ff de naam kwijt is
Be happy with the little things in life
pi_117741036
Ja DV, het zou kinnen dat het van de utrogestan is. Nouja, het wachten continues...
  maandag 8 oktober 2012 @ 18:28:05 #4
236546 droomvrouwtje
Lief, klein en schattig
pi_117741107
succes met wachten :* en 22 oktober al echo, ik hoop dat je die weken een beetje goed doorkomt

helemaal vergeten babbel, welkom :*
Be happy with the little things in life
pi_117742564
Nikki; wat fijn dat de hcg goed gestegen was, hopelijk blijft die stijgende lijn! Ik ga iig heel hard duimen. Hoe lang moet jij de utro gebruiken? Hier bij verse tp tot zw. test en bij cryo tot 12 weken.

Hier waarschijnlijk de 23e de tp, mits bms natuurlijk dik genoeg is bij de echo én de cryo goed ontdooit. Dat laatste is nog wel een ontzettend puntje van stress, pffff.
pi_117743138
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2012 18:28 schreef droomvrouwtje het volgende:
succes met wachten :* en 22 oktober al echo, ik hoop dat je die weken een beetje goed doorkomt

helemaal vergeten babbel, welkom :*
Thanks.. Het voelt nog niet helemaal 'eerlijk' om hier te posten.. voor hetzelfde geld heb ik ineens een mooi ei morgen en dan hoor ik hier helemaal niet...

Nikki, wat goed dat het HCG gestegen is, weer een stap in de goede richting!

Verder inderdaad een spannende week voor velen. Succes! :*
pi_117743560
Wat fijn NIKKI!! Moet vast een opluchting zijn! Op naar het volgende positieve bericht!

Poezebeest spannend!

Babbel1 het feit dat je weet dat je een ei hebt waarmee je kennis maakt via echo's :P maakt al dat je helaas hier 'mag' posten ;) Ik hoop wel dat je heeeeel snel hier niet meer hoort!

Alle overige meiden heel veel succes!! :*
pi_117744354
Poezebeest, ik heb geen idee hoe lang ik ze moet gebruiken. Bij de zwangerschap van Lisa denk iets van 8 weken ofzo, in isder geval tot de eerste echo met 7 weken. Ik ben er wel klaar mee nu eignlijk. ;) Die smurrie elke keer.

Spannend de 23e TP! Ik duim voor een mooie cryo! :* Het zou zo fijn zijn als je niet weer het hele 'traject' hoeft te doen. Fingers crossed.

Babbel welkom! En inderdaad wat dananana zegt, zodra er een ziekenhuis aan te pas komt ben je hier welkom. Ik zit hier ook niet omdat zwanger worden niet lukt, ik doe embryoselectie en zit daarom in de mmm. Het is gewoon fijn ervaringen uit te kunnen wisselen en je verhaal kwijt te kunnen. Het is allemaal niet niks. :*
pi_117744432
Bij Zoë moest ik het blijven gebruiken tot week 14.
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_117744745
Vaag eigenlijk dat het zo verschillend is per ziekenhuis. Sommigen mogen stoppen na een positieve test, anderen 10 dagen na punctie en weer anderen bij 14 weken zwangerschap. :? Als ik mag stoppen ga ik wel weer rustig afbouwen, stoppen ineens vind ik een beetje eng, zit tussen m'n oren. ;)
  maandag 8 oktober 2012 @ 20:26:34 #11
236546 droomvrouwtje
Lief, klein en schattig
pi_117747203
@babbel dat wat dananana zegt hoor..

Even gezocht, hier moet je na een positieve test nog 3 wkn de utrogestan gebruiken, hier een echo met 7 wkn en dan zou je dus mogen stoppen met die tabletten
Idd wel raar die verschillen tussen de ziekenhuizen, ik vraag me soms echt af waar ze die verschillen op baseren als in is het onderzocht dat de werking beter/minder is
Be happy with the little things in life
pi_117747615
Ach, ik heb zelfs gelezen dat utrogestan afgeraden wordt bij zwangerschap. :? Dat had een apotheker tegen die persoon gezegd. Maar niet te druk om maken denk ik zo. Ik denk overigens inderdaad dat er niet echt wetenschappelijk bewijs is wat betreft de werking van de bolletjes en daarom doet iedereen maar wat. ;)
pi_117749643
Ik slik ook nog progynova en dat moet ik ook tot de 12e week blijven doen. In de bijsluiter staat zelfs dat je er mee moet stoppen als je zwanger wilt worden/bent. Ik ga er vanuit dat het allemaal wel ok is, anders zou het niet voorgeschreven worden Door de heren doktoren. Ik vind 12 weken utro gebruiken wel echt hel, wat een gore boel. Maar alles voor het goede doel!

Babbel; wat danana zegt. Je bent welkom hier, maar we hopen met z'n allen dat je weer snel weg bent.

Danana; hoe is het met de tweeling in de buik?
  maandag 8 oktober 2012 @ 21:51:58 #14
53814 dobbey
donorkind.wordpress.com
pi_117752526
Dames ik reageer dan wel niet maar ik lees wel mee, heb op het moment een beetje veel de pest in over alles maar goed, nog 1 weekje wachten en dan weten we meer. Wel voor de zekerheid alvast een afspraak ingepland bij het geertgen voor een intake voor een donorei, 8 november.


Nikki wat gaaf dat de hcg weer gestegen was, blijf nog steeds voor je duimen.


Dv wat fijn dat jullie ook kunnen gaan beginnen, en net wat de rest zegt... Liefde is all that matters, de rest lost zichzelf tegen die tijd ook wel weer op. Ik hoop alleen dat het niet al te lang duurt voor jullie.

Rinn heel veel succes woensdag!

Twentemeisje ook ik hoop dat je snel de knop kunt om zetten en kunt gaan genieten.

Babbel welkom!

Voor de rest allemaal succes! Een knuffel voor wie het gebruiken kan en euhmm insert overal de juiste smiley's maar achter ik heb nog steeds ruzie met de iPad....
  maandag 8 oktober 2012 @ 22:00:05 #15
236546 droomvrouwtje
Lief, klein en schattig
pi_117753101
Is het misschien een idee voor nieuwe dames om de OP weer up to date te maken??

Spannend dobbey.. En dat je er de pest in hebt is logisch :*
Be happy with the little things in life
  maandag 8 oktober 2012 @ 22:04:00 #16
53814 dobbey
donorkind.wordpress.com
pi_117753406
Thnx dv..

Up to date maken als in hier een verhaaltje typen zodat jij hem erin kunt plakken of gaat dat anders?
pi_117753825
@ Poezebeest het is heel spannend op een fijne manier. Volgens de laatste echo doen ze het prima!

Meiden heel veel succes en sterkte! Ik gun het jullie ook zo! :* Ik ga duimen voor een spoedig leeg subforum ^O^
  dinsdag 9 oktober 2012 @ 08:49:35 #18
384078 Rinn
wanna panda
pi_117763197
Wat goed dat je HCG weer hoger was Nikki!! Wel heel begrijpelijk dat je nog niet helemaal zeker bent met dat bruinverlies enzo. Als het echt fout zat zou je HCG toch ook niet meer stijgen?
Maar hopelijk is de onzekerheid snel over en heb je 22 oktober een mooie echo :Y
Wie weet zitten er wel twee! O+
  dinsdag 9 oktober 2012 @ 09:06:31 #19
384078 Rinn
wanna panda
pi_117763488
Voor in de OP:

Vanaf 2009 'bezig' ;) Helaas onbegrepen subfertiliteit.
Na flink afvallen mochten we verder in de mmm.
Bezig met IUI traject met lichte ondersteunende menopur/pregnylovitrelle injecties.
1e IUI in oktober 2012.
  dinsdag 9 oktober 2012 @ 10:18:11 #20
236546 droomvrouwtje
Lief, klein en schattig
pi_117765133
Oeps foutje
Be happy with the little things in life
  dinsdag 9 oktober 2012 @ 12:11:05 #21
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_117768798
Zo ook weer even bijgelezen :)

Nanunke nog een paar uurtjes dan weet je meer. Ik duim dat je door mag ^O^

DV kan me goed voorstellen dat je door de hele situatie twijfelt of je wel door moet gaan. Maar wat de anderen ook al zeiden: zelfs in de meest slechte situatie weet je er nog wel een draai aan te geven en het kan van de een op de andere dag veranderen en dan staan de zaken er veel beter voor :* Wanneer start je nu precies?

TM spannend, nog een paar weekjes dan zit je in de veilige zone, dan voel je je er misschien ook wat beter over.

Babbel hopelijk heb je een mooi ei *O* En voel je niet bezwaard om hier te posten.

Rinn super nieuws en morgen een spannende dag ;)

Nikki fijn dat de HCG verder is gestegen, hopelijk kun je heel snel echt van je zwangerschap genieten :D

Poezebeest spannend, gaat dat ontdooien vaak mis?

Dobbey :*

En iedereen die ik niet genoemd heeft maar er ook behoefte aan heeft [/insert knuffel]

Verhaaltje voor de OP
September 2011 gestopt met de pil. Toen er na een half jaar geen menstruatie op gang kwam en de ovutesten telkens positief waren, naar de dokter gegaan en doorverwezen. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat ik PCO-like ben. Gestart met chlomid maar dat had geen effect. Nu begonnen met het spuiten van hormonen. De eerste keer gaf dit overstimulatie, dus we gaan nu zoeken naar de juiste dosering.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_117771562
Bedankt voor alle lieve reacties.. Ik las ze vanmorgen voordat ik naar de dokter ging, ik was best zenuwachtig, dus was fijn om nog even te lezen...

Er is wel een ei aan het groeien en ook het baarmoederslijmvlies was dikker geworden, maar allemaal nog niet genoeg. Ik moest daarom weer bloedprikken en als ook uit mijn bloed blijkt dat het niet werkt, krijg ik een dubbele dosis Clomid.. Hij belt straks terug en dan kan ik gelijk de nieuwe medicijnen ophalen bij de apotheek.. Pff, best spannend allemaal!

Ook al zit ik nog maar in de beginfase en is er nog niets wat 'heel ernstig' is.. Ik vind het toch allemaal best wel ingrijpend... Gewoon het idee dat het vanzelf niet zo goed werkt, die echo's in je blootje bij die dokter, de medicijnen, de spanning of je wel/niet ongesteld wordt.. Daarom daarnet lekker met z'n tweeën even gaan lunchen, even verstand op nul...

Voor de OP
In december '11 gestopt met de nuvaring, maar helaas werd ik heel onregelmatig ongesteld. De gynaecoloog heeft aangegeven dat ik PCO heb. In september '12 begonnen met Clomid en nu op zoek naar een ei...
  dinsdag 9 oktober 2012 @ 15:35:33 #23
236546 droomvrouwtje
Lief, klein en schattig
pi_117776762
Zo OP is zover up to date thanks lady's dat maakt het weer een beetje overzichtelijk wie meeposten, ik moet zelfs ook nog wel eens nadenken hoe en wat en wie :@

@chanty ik begin donderdag met spuiten en de 23e heb ik de eerste uitgangsecho

@Rinn had je nou vandaag of morgen je IUI?? Succes in iedergeval :* ik hoop dat de wachtweken een beetje snel voorbij vliegen voor je

@babbel al zit je in de beginfase het is desondanks gewoon confronterend :* je lijf werkt niet zoals je het zelf zou willen. En idd de spanning van zou het gelukt zijn, zou het niet gelukt zijn. En even lekker samen er uit helpt wel. Hier doen wij dat ook. De keren dat we wisten dat de uitslagen heftig konden zijn, zijn we er ook gewoon de rest van de dag op uit getrokken, gewoon wij tweetjes even verwerken wat er allemaal gebeurt was weer.

En dankjewel lieve meiden voor jullie reacties :* We gaan er gewoon voor en we zien wel hoe het schip strandt. We gaan nu niet opgeven en blijven hopen en duimen dat er zowel op werk vlak als op baby vlak gewoon mooie wondertjes gebeuren
Be happy with the little things in life
pi_117784074
Ik heb het telefoontje gemist. Nu weet ik nog niets. GRRRR.
Morgen ben ik vast weer mezelf.
  dinsdag 9 oktober 2012 @ 18:54:37 #25
53814 dobbey
donorkind.wordpress.com
pi_117784127
Oooooh nanuke das balen.....
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')