abonnement Unibet Coolblue
pi_117669396
Ik ben van plan om binnekort naar Boedapest, praag en bratislava te gaan.
We gaan ongeveer een week, en willen in die tijd die drie steden gehad hebben.
Nu ben ik een beetje aan het googelen, en vind ik vooral heel erg standaard bezienswaardigheden.

Heeft iemand nog tips voor een van die drie steden? Ook mbt eten en uitgaan. En in welke van de drie steden kunnen we het best uitgaan? (we zijn er maar 1 weekend, en het lijkt me dat in het weekend het leukst uitgaan is)
pi_117670807
uitgaan -> Praag
  woensdag 10 oktober 2012 @ 12:18:56 #3
313372 Linkse_Boomknuffelaar
Vrijheid voor Demoon_uit Hemel
pi_117809597
Als je echt een toffe stad wilt zien, raad ik Belgrado aan. Praag is ook leuk en Boedapest ook. Bratislava is weinig aan.

Ik zou aanbevelen: Beroun (stadje nabij Praag) en Karlstejn, dan Praag, dan Pardubice. Het beste overnacht je in Beroun, goedkoper, veiliger en leuker en slechts 30 minuten per bus of 45 minuten per trein van Praag.
Dan de trein naar Boedapest. Vervolgens de trein naar Belgrado.
In Belgrado neem je de trein naar Chop, om over te stappen op de elektrischka naar Uzhgorod of per mashrutki. Uzhgorod is een prachtige stad in de Karpaten in de Oekraine. Echt een fantastische belevenis. Goed eten en je overnacht in Hotel Intourist Zakarpatija, op 500 meter van het trein en busstation. Vanaf 10 euro per persoon per nacht. (Goedkoper kan ook bijvoorbeeld Motel Piligrim, maar dan moet je niet gek kijken als er geen warm water is, de wc kapot of het dak lekt).

Vanuit Uzhgorod neem je de bus naar Michalovce (Slowakije) en daar vertrekt de trein naar Praag om via Praag weer naar Nederland te reizen.

Andere steden en dorpen in de Zakarpaten zijn ook zeer de moeite waard, er is wintersport, skimogelijkheden aldaar. En Oekraine is echt leuker dan Slowakije. Slowakije is saai.

Als je tijd tekort komt voor deze reis zou ik Boedapest overslaan. Belgrado is namelijk superleuk dus dat wil je niet gemist hebben. Skopje (Macedonie) is ook een super surprise, onbekend bij velen maar echt fantastisch. je zou eventueel nog kunnen overdenken om Praag in te ruilen voor Skopje, alhoewel Praag en omgeving ook best leuk is.

Slowakije is niet de moeite waard, Hongarije kan je ook overslaan eigenlijk, maar is wel leuker dan Slowakije.

Als je echt een supervakantie wilt hebben: schaf een Railpluskaart aan van de NS (25% korting op internationale treinen, jaar geldig): reis van Amsterdam naar Belgrado, bekijk Belgrado. Pak de trein naar Skopje (Macedonie) Skopje heeft een goede jeugdherberg en reis dan via Belgrado richting Oekraine, overnacht in Uzhgorod Intoerist Zakarpatija, neem dan de bus naar Michalovce (Slowakije), daar direct de nachttrein naar Praag en als je tijd over hebt, bekijk Praag en vergeet vooral Beroun niet! Dan de nachttrein terug naar Amsterdam (directe trein). :D
pi_117812499
quote:
7s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 12:18 schreef Linkse_Boomknuffelaar het volgende:
Als je echt een toffe stad wilt zien, raad ik Belgrado aan.
Wat is er zo leuk aan Belgrado? Misschien is het uitgaansleven er fantastisch, gezien de vele cafés, maar qua bezienswaardigheden en stedenschoon ben je snel uitgekeken, toch?
Dat Bratislava niet veel bijzonders is, ben ik met je eens. Mooi centrum maar niet groter of mooier dan een willekeurige Oostenrijks provinciestadje.
It's not a lie, if you believe
  Meest relativerende user 2022 woensdag 10 oktober 2012 @ 14:09:50 #5
357044 Budapestenaar
pi_117812891
Boedapest staat vooral bekend om z'n ruin pubs, een combinatie van kroeg en discotheek, in veel gevallen behoorlijk groot, en doorgaans gevestigd in oude, leegstaande gebouwen. Jaren geleden waren deze locaties alleen bekend in het alternatieve circuit, nu is het allemaal behoorlijk commercieel, maar nog steeds wel een aardige ervaring. Persoonlijk ben ik er geen liefhebber van (ik zie niet in wat er leuk aan is je avond door te brengen in een ouwe puinzooi) maar velen hier zweren erbij.
  woensdag 10 oktober 2012 @ 21:58:59 #6
313372 Linkse_Boomknuffelaar
Vrijheid voor Demoon_uit Hemel
pi_117833318
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 13:58 schreef 18konijn het volgende:

[..]

Wat is er zo leuk aan Belgrado? Misschien is het uitgaansleven er fantastisch, gezien de vele cafés, maar qua bezienswaardigheden en stedenschoon ben je snel uitgekeken, toch?
Dat Bratislava niet veel bijzonders is, ben ik met je eens. Mooi centrum maar niet groter of mooier dan een willekeurige Oostenrijks provinciestadje.
De architectuur is erg mooi, mooi oud stadscentrum, schitterend gelegen aan de rivier. Belgrado is groen opgezet, veel parken dus. Het eten is veel beter in Joegoslavie dan in andere oostbloklanden, de mensen zijn vriendelijker en minder depressief dan in het oostblok.
Het is ook veel goedkoper, want het ligt niet in de E.U. De koers van de Dinar ligt op 110 Dinar voor 1 Euro, dus alles is erg goedkoop naar Nederlandse maatstaven, ook de supermarkt. Supermarkten zijn heel lang open en sluiten dus niet reeds om 17:00 uur zoals in Tsjechie het geval is (op het platteland althans).

Ik ben ook in Boedapest geweest een keer, maar ik vond er niet zoveel aan. Belgrado wel. En Skopje was ook - tegen de verwachting in - erg mooi en fascinerend. Podgorica (Titograd) ben ik ook geweest, maar dat is echt een van de saaiste hoofdsteden die er bestaan wereldwijd. De kust van Montenegro is wel mooi, maar Titograd heeft niets, tenzij je van grauwe betonnen gebouwen houdt (maar goed dan kan je ook de trein naar Amsterdam Bijlmer nemen, stuk goedkoper :P ).
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')