Ik denk dat dat te maken heeft met de overvloed aan belgische bieren en hun trots. Ik heb in Brussel inderdaad weinig anders gevonden dan belgische bieren. Als je in Amsterdam rondkijkt bij de Bierkoning is het assortiment van Nederlandse en Amerikaanse bieren toch vrij fors. Samen bijna net zoveel als de aanvoer vanuit België.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 21:15 schreef akira02 het volgende:
[..]
Uiteraard heb je daar een punt. Vroeg me gewoon af waar jullie dat vinden. Ken verschillende winkel in Brussel, Leuven, Brugge maar ik heb daar nog nooit iets Amerikaans gevonden. Gelukkig zijn er heel veel Belgische bieren.
quote:De Roermondse bierbrouwerij Christoffel gaat failliet. Investeerder en bestuurder Maarten Kruijtzer die anderhalf jaar geleden als aandeelhouder in de brouwerij is ingestapt, trekt samen met een andere investeerder de stekker eruit. Joyce van den Elshout en Steven van den Berg, de ‘ouders’ van de brouwerij, kunnen er niets meer aan veranderen.
Een investeringsplan dat vernieuwing moest brengen is niet doorgegaan omdat de investeerders uiteindelijk geen geloof hadden in de toekomst, aldus vereffenaar Paul Berger.
Er zijn sindsdien meerdere investeerders geweest die interesse hebben getoond in de overname van de brouwerij samen met Steven en Joyce. In december 2012 is met de vereffenaar wederom geprobeerd om de complete brouwerij in een veilige haven te brengen en voort te zetten, en werd een investeerder gevonden. Nu is gebleken dat de huidige investeerders de merknaam Christoffel niet mee willen verkopen.
Toen bleek dat de investeerders door wilden gaan met de merknaam en niet verder met de brouwerij, bestond er juridisch gezien nog maar één oplossing: een faillissement in gang zetten. Deze is op dit moment nog niet uitgesproken maar een kwestie van tijd.
Alles gedaan
Joyce van den Elshout: “Los van onze droom waaraan we hard hebben gewerkt, is de afloop vooral triest voor de mensen die in de brouwerij werken. Velen hebben een beperking en hadden juist bij ons een mooie plek. Uiteraard hebben wij er alles aan gedaan om de brouwerij in een veilige haven te brengen.”
Sneu bericht.quote:
Van Viven is ook een Vlaamse brouwerij die ook voornamelijk Angelsaksische stijlen brouwt. Verder kom je in Gent bij de Hopduvel wel degelijk Amerikaans bier tegen.quote:Op zondag 6 januari 2013 17:40 schreef IPA35 het volgende:
Belgische bieren zijn vaak van een beperkte groep biersoorten, soorten die inheems zijn aan de regio.
Voor andere biersoorten moet je elders kijken. Zo vind je de 'Angel-Saksische' soorten als de bitter/pal ale, IPA, DIPA, RIS, stout varianten in het algemeen en zo vooral in de VSA, het VK en Scandinavië (met al haar microbrouwers, met Mikkeller als bekendste voorbeeld).
Uiteraard zie je nu ook Belgische brouwers die experimenteren met andere stijlen, die Black Albert is zo'n bier bijvoorbeeld. (En die is dus erg geslaagd.)
De trappisten zijn het probleem niet, die zitten in de Mariawald-abdij. Brouwen doen ze echter niet meer...quote:Op donderdag 17 januari 2013 15:31 schreef IPA35 het volgende:
Ja maar België en Duitsland zijn twee landen met een sterke nationale brouwtraditie en daar vind je naar mijn mening maar weinig buitenlands spul. Probeer maar eens een trappist te vinden in Duitsland, veel succes!
Hap hapquote:Op vrijdag 18 januari 2013 13:02 schreef IPA35 het volgende:
Ik bedoel de bieren, nergens te vinden daar.
Ik dacht het alquote:
Koffie-IPA is best lekker. Of in ieder geval vond ik de Mikkeller Koppi Tomahawk x Odoo Shakiso heel geslaagd. De Guji Natural variant vond ik ietsie pietsie minder. Een Wild IPA heb ik volgens mij ook ooit een keer op, maar kan me niet meer herinneren welke dat was. In ieder geval niet de Anchorage die je daar hebt.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 06:16 schreef GoCanucksGo het volgende:
Weer een mooie oogst afgelopen week, eindelijk twee Dieu du Ciel bieren via een collega uit Quebec en twee hele freaky experimentele bieren; een espresso IPA en een white IPA/wild ale . Weird...
[ afbeelding ]
Ja.quote:Op vrijdag 25 januari 2013 15:26 schreef hemarookworst het volgende:
Saison Dupont. Need I say more??
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt."In my lifetime, we've gone from Eisenhower to George W. Bush. We've gone from John F. Kennedy to Al Gore. If this is evolution, I believe that in 12 years, we'll be voting for plants." - Lewis Black
Maar daar is het dan ook een saison voor...quote:Op zondag 27 januari 2013 01:44 schreef hemarookworst het volgende:
Bijzondere smaak ten op zichte van de bieren die ik normaal drink, op zo'n manier dat ik dat wel kan waarderen. Doordrinkbare frisse smaak aan de ene kant, aan de andere kant licht bittere en kruidige complexe smaak.
Gelukkig maar, dat mijn beschrijving overeenkomt met een saison. Je vroeg immers om nadere uitleg.quote:Op zondag 27 januari 2013 12:39 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Maar daar is het dan ook een saison voor...
Je had m'n spoiler niet gelezen?quote:Op woensdag 30 januari 2013 00:43 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Gelukkig maar, dat mijn beschrijving overeenkomt met een saison. Je vroeg immers om nadere uitleg.
En?quote:Op woensdag 30 januari 2013 12:22 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Je had m'n spoiler niet gelezen?
Overigens gisteren op:
[ afbeelding ]
De eerste Oostenrijkse trappist
Lekker, maar je moet van zoet houden. Toen ik 'm dronk dacht ik aanvankelijk dat het een quadrupel was, en vervolgens waarschijnlijker een bock (toch een traditioneler soort bier voor de regio). Op het etiket staat bock, op de website tripel.quote:
Had het bier eerst gewenst, daarna gekocht, daarna geopend, daarna gedronken en toen kwamen die smaaknotities uit mijn toetsenbord rollen. Zo goed?quote:Op woensdag 30 januari 2013 12:22 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Je had m'n spoiler niet gelezen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |