abonnement Unibet Coolblue
pi_117357431



quote:
Ajax contracteert Danny Hoesen

Ajax heeft overeenstemming bereikt met de 21-jarige Danny Hoesen. De aanvaller is afkomstig van het Engelse Fulham FC, waar hij nog tot 1 juli 2013 onder contract stond. Hoesen tekent een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van drie seizoenen, tot en met 30 juni 2015. In de overeenkomst is een eenzijdige optie van Ajax opgenomen voor nog een seizoen.

Met een grote glimlach zette Hoesen zijn handtekening onder het contract dat hem de komende seizoenen aan Ajax verbindt. ,,Dit geeft me een enorm trots gevoel. Ik ben heel blij met dit contract. Het lijkt me fantastisch om bij een topclub als Ajax te mogen spelen. Ik ben jong naar Engeland gegaan. Dat was een mooie ervaring. Gelukkig heeft Fortuna Sittard me afgelopen seizoen de kans gegeven om me verder in de kijker te spelen. Daar ben ik ze dankbaar voor.”

Omdat Hoesen tijdens de voorbereiding nog geen wedstrijd heeft gespeeld, zal hij eerst speelminuten in Jong Ajax gaan maken. Marc Overmars, directeur voetbalzaken: ,,Danny begint bij Jong Ajax. Hij is een talent, daarom bieden we hem een meerjarig contract aan. Hij zou onze spits van de toekomst kunnen worden. We zijn in elk geval blij dat hij naar Ajax komt en we zijn benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen.”

Hoesen werd op 15 januari 1991 geboren in Heerlen. Hij speelde in Nederland bij Fortuna Sittard. In de zomer van 2009 vertrok de spits naar Fulham FC, dat hem verhuurde aan respectievelijk het Finse HJK Helsinki en Fortuna Sittard. In Sittard was hij het afgelopen seizoen clubtopscorer met 13 doelpunten.
quote:
Complimenten De Boer stimuleren Hoesen

Danny Hoesen debuteerde in augustus 2008 op zeventienjarige leeftijd voor Fortuna Sittard en maakte diezelfde maand een verrassende overstap naar Fulham. Vier jaar later volgde een nieuwe verrassende transfer, naar Ajax. De nu 21-jarige aanvaller, die wordt begeleid door Sports Entertainment Group (SEG), tekende eind augustus een contract voor drie seizoenen in Amsterdam, waarbij Ajax een eenzijdige optie heeft voor nog een jaar. Hoesen begon bij Jong Ajax, maar maakte in een kleine maand al indruk op hoofdcoach Frank de Boer. “Als hij zo doorgaat, klopt hij wel aan de deur”, zei De Boer enkele weken geleden. Hoesen vertelt aan SEG over zijn eerste weken bij Ajax.

Wat betekenen die complimenten van De Boer voor je?

“De woorden van De Boer zijn een extra stimulans. We trainden vorige week tijdens de interlandperiode met een jonge groep mee met het eerste. De Boer zei toen dat Ajax veel wedstrijden speelt en dat iedereen met een reden op dit veld staat, niet voor niets. Er kan zomaar een kans komen en dan moet ik zorgen dat ik er sta als de trainer me nodig heeft.”

Hoe voelde je je toen je voor de eerste keer op weg ging naar Ajax, een grote naam, nu jouw club?

“Ik ben vrij nuchter. Ajax is een grote naam, een grote club, een mooie club, maar uiteindelijk blijft het spelletje hetzelfde. Zodra ik op het veld sta, gaat het om hoe goed je voetbalt.”

Je bent begonnen bij Jong Ajax. Hoe zijn de eerste weken verlopen?

“Bij Jong Ajax moesten mijn medespelers even wennen aan mij en ik aan hen, maar dat is logisch. Ik ben eigenlijk direct meegegaan met het niveau, ook trainen met het eerste ging goed. Het niveau ligt hoger dan bij Fortuna en Fulham. Het is heel zwaar, maar plezier staat voorop. Onder trainer Gery Vink is het keihard trainen, maar met veel plezier. Daar staat hij om bekend. Het bevalt prima. Als jonge jongen is het genieten. We werken ook aan onze tekortkomingen.”

Al individuele training gehad, volgens de filosofie van Johan Cruijff?

“Zeker. Ik krijg die individuele training voornamelijk van John Bosman (assistent-trainer). Koppen is niet mijn sterkste punt en hij kan me veel leren, ook op het gebied van afmaken. Er zijn zoveel goede trainers. Frank de Boer is een heel goede trainer. Hij weet wat er nodig is om de top te bereiken. Dat weet Dennis Bergkamp ook. Tips van die twee neem je meteen aan natuurlijk.”

Is het traditionele spel van Ajax je op het lijf geschreven?

“Het spel van Ajax past inderdaad perfect bij me. Ik zorg voor veel loopacties en krijg de bal keurig in de voeten. Als je vrijstaat krijg je de bal. Doordat de bal snel wordt ingespeeld heb je dan zelfs wat meer tijd voor een vervolg. Het gaat om durven inspelen en snel inspelen. Dat kunnen ze hier.”

Vorig seizoen kende je op huurbasis een uitstekend jaar bij Fortuna Sittard met dertien goals en negen assists. Bij Fulham had je geen toekomst, maar je contract liep nog een jaar door. Hoe ben je de zomer doorgekomen?

“In de eerste twee weken van de voorbereiding heb ik gewoon met Fulham getraind. Daarna hebben we afgesproken dat ik me mocht concentreren op een transfer en dat ik niet meer mee hoefde te trainen. Toen ben ik voor mezelf gaan trainen. Dat was lastig, zeker omdat er maar geen duidelijkheid kwam.”

En toen kwam Ajax.

“Er was veel interesse, maar het liep stroef allemaal, ook bij Fulham. Uiteindelijk belde Marc Overmars (technisch directeur). Daar was ik wel door verrast. Ik was benieuwd en ging praten, maar het duurde daarna nog twee tot drie weken. De gesprekken met Overmars verliepen zeer positief. Hij heeft gezegd wat ze van plan zijn. Wat hij wilde en zag was super positief. Alleen die deadline kwam eraan, maar gelukkig werd het nog op tijd opgelost.”

Sommige mensen zetten vraagtekens bij je overgang naar Ajax. Wat deed dat met je?

“Ik houd van uitdagingen en het zou mooi zijn om het eerste te halen. Sommige mensen vragen zich af wat die Hoesen nu bij Ajax moet, maar dat prikkelt me alleen maar. Ik wil laten zien dat ik het wel kan halen. Mijn droom is het eerste te halen. Bovendien kan ik hier alleen maar beter worden. De leerschool van Ajax is misschien wel de beste van de wereld. Daar wil ik gebruik van maken.”

“Hij zou onze spits van de toekomst kunnen worden”, zei Overmars bij je presentatie. Vorig jaar speelde je bij Fortuna aanvankelijk rechtsbuiten, maar daarna kwam je sterkste periode als centrale spits. Je gaat voor de positie van centrale spits?

“Bij Fortuna heb ik even als rechtsbuiten gespeeld, maar werd in de loop van het seizoen duidelijk dat ik het beste rendeer als spits. Bij Jong Ajax speel ik als nummer negen en Overmars zei ook dat ik als nummer negen ben gehaald.”

Bij een spits horen doelpunten en je eerste heb je al gemaakt, afgelopen maandag tegen Jong Volendam (5-0). In een bijzonder duel, de eerste helft op gewoon gras en de tweede op kunstgras.

“Het was belachelijk slecht weer. Hoe langer de eerste helft duurde hoe slechter het veld werd door de regen. Vandaar de tweede helft op kunstgras. Maar goed, we winnen met duidelijke cijfers en hebben ons geplaatst voor de nieuwe poule met de beste teams. Ook goed dat ik weer negentig minuten heb gemaakt en heb gescoord. De hele voorbereiding heb ik dus geen wedstrijd gespeeld. In mei speelde ik mijn laatste wedstrijd voor Fortuna. Begin september deed ik 45 minuten mee tegen Jong NEC (5-0) en daarna tegen Jong sc Heerenveen/Emmen (1-1) mocht ik de hele wedstrijd meedoen.”

Bij Jong Ajax ben je op 21-jarige leeftijd een ervaren man, met al ervaring in het profvoetbal.

“Aan andere jongens kan ik uitleggen dat voetbal voor publiek heel wat anders is. Bij Jong Ajax kan je alleen commentaar van de trainer krijgen. Als de trainer zegt dat je het goed hebt gedaan, is dat lekker. In het eerste komt er meer bij kijken, de mening van de media, het publiek. Er is meer druk.”

Het plan is niet te lang bij Jong Ajax blijven. Kolbeinn Sigthórsson is enige tijd geblesseerd. Wie weet komen er kansen?

“Ik heb al enkele keren meegetraind met het eerste en hoop dat ik er zo snel mogelijk definitief bij kan komen. Daar ga ik keihard voor werken.”



[ Bericht 0% gewijzigd door GGMM op 02-12-2012 01:11:25 ]
pi_117358006
Mooie gifjes
pi_117477252
Heeft vandaag een doelpunt tegen Jong de Graafschap gemaakt en is in de rust gewisseld.

Gezien de blessure van Sulejmani is de kans dus best groot dat hij bij de selectie zit voor Real Madrid. :)
pi_117478351
quote:
'Hoesen vervangt Sulejmani in selectie'

De kans is groot dat Danny Hoesen (21) de volgende debutant wordt onder hoofdtrainer Frank de Boer. Het heeft er namelijk alle schijn van dat de aanvaller woensdag deel uit zal maken van de selectie van Ajax 1, wanneer men in eigen huis tegen Real Madrid aan zal treden.

Hoesen werd maandagavond namelijk na een helft spelen naar de kant gehaald bij Jong Ajax, terwijl hij goed speelde en een treffer had gemaakt. Voor woensdag moet er bij Ajax 1 een vervanger voor de geblesseerde Miralem Sulejmani gehaald worden. Het lijkt er op dat Hoesen maandagavond gespaard werd bij Jong Ajax, zodat hij woensdag topfit zal zijn.

Ook Jody Lukoki werd maandagavond na een helft spelen naar de kant gehaald bij Jong Ajax. Ook van Lukoki wordt verwacht dat hij woensdagavond bij de selectie van Ajax zal zitten voor het treffen met Real Madrid.
Op zaterdag 12 juli 2014 20:53 schreef Misstique het volgende:
Ik zou je nog niet uitnodigen voor m'n crematie.
Op maandag 22 juli 2013 21:18 schreef capuchon_jongen het volgende:
Sowieso je hebt me topic verneukt stevenmac :r
pi_117482421
Speelde erg goed bij Fortuna!
pi_117512416
quote:
Spits Danny Hoesen (21) zit voor het eerst bij de selectie. Hij heeft rugrummer 23 toegewezen gekregen. Hij vervangt de geblesseerde Miralem Sulejmani.
quote:
Vanwege de blessure van Miralem Sulejmani moest De Boer een plaats in de selectie anders invullen dan de laatste weken. ,,Dan kijk je naar de bank om te zien wie je nodig hebt. Ik denk dat het elftal wel zo’n beetje staat. Ryan Babel heeft in het begin van het seizoen niet veel gespeeld voordat hij naar ons kwam, dus we moeten met hem voorzichtig zijn en hem rust geven op momenten dat het kan. Danny Hoesen laat zich gelden op de training en in de wedstrijden van Jong Ajax. Hij laat zien dat hij er klaar voor is. Nu Sulejmani geblesseerd is, komen we dus op hem uit.”
Officieel nu, voor het eerst bij de selectie van Ajax 1. Gelijk tegen Real Madrid. Kans op speeltijd is ook wel redelijk groot omdat Babel niet om de 3 dagen elke keer 90 minuten kan spelen. De Boer is tevreden over hoe het elftal nu staat dus dan hoeft hij niet de Jong naar de spits te verhuizen.
pi_117542369
quote:
Hoesen kan zijn geluk niet op

Danny Hoesen (21) kon zijn geluk dan ook niet op toen Jong Ajax-trainer Gery Vink hem meldde dat hij vanavond in de ArenA op de bank zit bij het Champions Leagueduel tegen Real Madrid. „Zondag op de training hoorde ik al dat ik de volgende dag maar 45 minuten zou spelen bij ’Jong’, omdat de kans groot was dat ik bij de A-selectie zou zitten voor Real Madrid”, glom de Limburger. „Geweldig toch? Ik heb direct mijn familie gebeld.”

Tijdens de persconferentie verduidelijkte Frank de Boer echter dat hij de voormalige jeugdinternational en oud-speler van Fortuna Sittard meeneemt als spits. „Ik heb twee weken geleden al gezegd dat Danny dicht tegen de selectie aan zit en na het uitvallen van Miralem heb ik gekeken wat ik nodig heb. Ryan Babel speelde in de voorbereiding weinig, omdat we hem laat hadden gehaald. Daarom wil ik nu ook heel voorzichtig zijn en hem in een wedstrijd rust geven als dat kan. Het elftal staat en ik wil dan niet weer een middenvelder (Siem de Jong, red.) in de spits zetten. Het is daarnaast een goed signaal naar Danny dat hij – nu Sulejmani geblesseerd is – de stand-in is voor de spitspositie.”

Hoesen speelde in de jeugd ook als buitenspeler, maar ziet zichzelf inmiddels alleen nog maar als spits. „En Ajax ook”, aldus de speler. „Toen ik afgelopen zomer Marc Overmars sprak, zei hij dat al. En in gesprekken met de trainers komt dat eveneens naar voren. Ik richt me dan ook op de spitspositie. Als ik me goed ontwikkel, dan komen de kansen vanzelf. En die moet ik pakken. Zo gaat dat hier. Het is logisch dat ik graag eerste spits van Ajax wil worden. Elke minuut die ik bij het eerste kan meetrainen, is meegenomen en als ik mag invallen, is het helemaal mooi.”
pi_119325547
quote:
Hoesen voorlopig niet in de basis

Ajax speler Danny Hoesen zit dit weekend opnieuw bij de selectie van Ajax 1. Mogelijk krijgt de oud-speler van Fulham dus opnieuw speeltijd in het eerste elftal.

Op een basisplaats in het team van Frank de Boer hoeft de 21-jarige spits nog niet te rekenen, zo verklapte de oefenmeester tijdens het wekelijkse perspraatje. 'Danny wordt klaargestoomd voor de tweede seizoenshelft', aldus De Boer. 'Hij begint tegen VVV dan ook niet in de basis. Het is momenteel een kwestie van observeren, kijken of hij na de winterstop van waarde voor het eerste elftal kan zijn'.

Hoesen zou momenteel bezig zijn met een speciaal krachtprogramma, zo dat hij na de winterstop optimaal van dienst kan zijn in de competitie.
Vandaag ook zijn eerste doelpunt in Ajax 1.
  Forum Admin zaterdag 17 november 2012 @ 21:36:47 #9
35723 crew  GGMM
pi_119325645
Speelde aardig, zover je dat kan beoordelen voor 20 minuten tegen VVV.
Alweer zo'n prachtige post van mij.
Nicki Minaj en ik
Mijn vissen in actie.
pi_119326180
Elke keer als ik tropische verrassing hoor of lees denk ik dat het is omdat hij een halve neger is. Die jongen is een Hollander afkomstig van Fortuna Sittard. :') Ow en Fok heeft speciale smileys dus bij deze; oO/ 8} :')
Verder behoorlijk positief wat ik gezien heb. Was vanavond ook aardig voor zover je dat kan zeggen na zo'n saaie wedstrijd. Hoop dat ie snel aansluit, want we kunnen wel een spits gebruiken.
pi_119331294
quote:
Hoesen: 'Zonder na te denken'

Danny Hoesen was verantwoordelijk voor de beslissing in de wedstrijd, hij scoorde de bevrijdende 2-0 voor Ajax in de wedstrijd tegen VVV-Venlo van zaterdagavond. Dat betekende voor hem zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van Ajax. Zo gaf de Limburger de genadeklap aan zijn streekgenoten.

'Ik hoopte op mijn debuut vandaag in de Eredivisie, ik had natuurlijk mijn debuut voor Ajax al gemaakt, maar ik hoorde dat ik bij de selectie zat en ik hoopte op speelminuten en die heb ik gekregen. Over zijn doelpunt zei hij: 'Ja, eigenlijk zonder na te denken, ik had het er deze week nog over met Dennis Bergkamp dat als je in zo'n positie komt gewoon hard en in de verre hoek en zo ging die er precies in.

Hoesen zei dat Bergkamp sowieso altijd al een voorbeeld voor hem is geweest en dat de voormalige topspits veel aandacht geeft aan de aanvallers. Daar is hij vanzelfsprekend erg blij mee. Hij krijgt veel kleine tips en aanwijzingen over wat beter kan.
Hoesen: 'Ik had deze week nog met Dennis Bergkamp geoefend'
pi_119383338
quote:
Ajax-spits Hoesen wil aankomen

Tijdens de trainingen en wedstrijden van Jong Ajax bleek Danny Hoesen over veel kenmerken van een echte Ajax-spits te beschikken, maar noteerden de trainers ook tal van verbeterpunten. Om hem na de winterstop ‘Ajax 1proof’ te maken, werd een trainingsschema opgesteld en een dieet samengesteld.

"Naast de trainingen bij Jong Ajax of Ajax 1 werk ik – samen met Ruben Jongkind – nog zeven uur in de week voor mezelf. Vijf keer staan lenigheid en stabiliteit centraal en twee keer doe ik aan krachttraining. Alles met het doel meer power en startsnelheid te krijgen”, gaf Hoesen na het duel met VVV-Venlo een inkijkje in zijn drukke agenda.

Zware benen

Hoesen doet voor zijn gevoel één stap terug om er drie vooruit te zetten. „Er is bewust voor dit traject gekozen. De trainers wisten dat mijn spel er aanvankelijk onder zou lijden, omdat ik door de extra arbeid in het begin zware benen had. Mijn lichaam moest er duidelijk aan wennen. Maar nu merk ik dat ik er profijt van heb. De bedoeling was dat ik rustig zou worden gebracht en in januari makkelijker kon aanhaken. Nu Ryan Babel geblesseerd is, gaat het misschien allemaal wat sneller.”

Ook buiten het veld en het krachthonk werkt Hoesen aan zijn lichaam. "Ik volg een speciaal dieet. Nee, niet om af te vallen”, lacht de breekbaar ogende spits. "Ik moet juist aankomen en energie krijgen en slik daarom allerlei voedingssupplementen, vitamines en mineralen.”

Champions League

Door de absentie van Babel en de ontwikkeling die Hoesen doormaakt, is het aannemelijk dat hij woensdag ook deel uitmaakt van de Ajax-selectie voor het Champions Leagueduel met Borussia Dortmund. "Het zou prachtig zijn”, aldus Hoesen. "Tegen VVV hoopte ik op een korte invalbeurt, maar werden het twintig minuten. Dat geeft vertrouwen. Ik hoop dat ik voldoende indruk heb gemaakt om erbij te blijven.”
pi_119448728
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 november 2012 21:52 schreef CaasS het volgende:
Elke keer als ik tropische verrassing hoor of lees denk ik dat het is omdat hij een halve neger is. Die jongen is een Hollander afkomstig van Fortuna Sittard. :')
Hij Komt uit Maastricht, dus geen Hollander, maar een Limburger. ;)
Net efkes anges
pi_119489064
Ik ben een fan van Hoesen. :) Weer een goltje meegepikt, al werd ie wel aangeraakt.

Hoesen is beter dan Sigthorsson, zeker in het meevoetballen.
  woensdag 21 november 2012 @ 23:27:54 #15
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_119489094
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 23:27 schreef j0rdiiii het volgende:
Ik ben een fan van Hoesen. :) Weer een goltje meegepikt, al werd ie wel aangeraakt.

Hoesen is beter dan Sigthorsson, zeker in het meevoetballen.
Hoesen is niet beter dan Sigthorsson :{w
AFCA
Qui audet adipiscitur
pi_119490239
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2012 22:54 schreef Sjoerd102 het volgende:

[..]

Hij Komt uit Maastricht, dus geen Hollander, maar een Limburger. ;)
Quite wrong. Hoesen komt uit Heerlen. Heeft ook bij de (beste) Heerlense amateurclub Groene Ster gespeeld voordat hij in de jeugdopleiding van Fortuna kwam.
pi_119490627
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 23:53 schreef Artillerieschaap het volgende:

[..]

Quite wrong. Hoesen komt uit Heerlen. Heeft ook bij de (beste) Heerlense amateurclub Groene Ster gespeeld voordat hij in de jeugdopleiding van Fortuna kwam.
dus geen Hollander, maar een Limburger
pi_119490807
quote:
Hoesen: 'Borussia is een topteam'

Danny Hoesen zorgde woensdag met zijn doelpunt tegen Borussia Dortmund nog voor een klein lichtpuntje bij Ajax, maar de jonge spits had ook gezien dat zijn ploeg kansloos was tegen de Duitsers.

"Borussia is een topteam", zei Hoesen na afloop van het duel in de Champions League (1-4). "Wij kunnen het spel een beetje maken, de bal rondspelen, maar zij zijn in drie, vier passes bij ons doel. Zij straften iedere fout genadeloos, dat is topklasse."

Hoesen debuteerde voor Ajax in de thuiswedstrijd tegen Real Madrid (ook 1-4 verlies). "En dit duel leek daarop. Dortmund en Real zijn twee topteams en we hebben van allebei een dik pak slaag gekregen."

"Ik zie Dortmund ver komen in de Champions League. Ze zijn aan de bal heel goed, daar kunnen we wat van leren. Bij ons ging de laatste pass vaak net verkeerd, dat is jammer."

Lastig invallen

Voor Hoesen was er nog een klein succesje, want hij maakt vijf minuten voor tijd de eretreffer. "Een goaltje is voor mij persoonlijk leuk, maar uiteindelijk heb je er niets aan."

"Ik ben op zich tevreden over m'n spel op zich, maar het was lastig invallen bij een grote achterstand. Frank de Boer feliciteerde me met mijn invalbeurt en goal. Maar het resultaat was niet goed, dus dan ben je niet blij."

De Limburger keek ook nog even vooruit naar het uitduel bij Real Madrid, waar Ajax een plaats in de Europa League kan veiligstellen.

"We moeten geloven in onszelf en alles geven in Madrid. We moeten ons eigen spel spelen en gaan voor goed resultaat."
  donderdag 22 november 2012 @ 00:37:26 #19
189430 Anonymousz
Bedankt Voor Het Nieuwtje Hans
pi_119491552
aardige speler
Een Fokker Tijdens Oud & Nieuw: http://nl.tinypic.com/m/jsyaom/4
Een Fokker Tijdens Een Meteoroïd: http://nl.tinypic.com/m/fy3nth/4
Een Fokker Tijdens Het Warme Weer: http://nl.tinypic.com/m/ioiw5e/4
pi_119492256
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 00:03 schreef Class het volgende:

[..]

dus geen Hollander, maar een Limburger
Maar geen Maastrichtenaar. Een Maastrichtenaar wil niets met (de rest van) Limburg te maken hebben en zal zichzelf dus nooit Limburger noemen.
pi_119625762
quote:
Hoesen: 'Ik schrok van de kans'

Danny Hoesen kijkt in gesprek met Ajax TV tevreden terug op zijn eerste basisplek bij Ajax. 'Ik was wel balvast en heb lekker mee kunnen voetballen.'

De spits van Ajax besefte echter ook dat hij een doelpunt had moeten maken vlak voordat hij werd gewisseld. 'Ik had toen al aardig de kramp in mijn kuiten zitten, maar ik moest die bal natuurlijk gewoon laag in de hoek schieten. Ik schrok een beetje van de kans.'

Hoesen werd een halfuur voor het einde van de wedstrijd naar de kant gehaald voor Schöne. 'Ik ben er uiteindelijk uitgegaan omdat ik last van mijn knieholte had, dat speelt al een week. Al komt het natuurlijk ook omdat ik lang geen hele wedstrijd heb gespeeld.'
Ajax TV - Belangrijke mentale opsteker
pi_119635028
quote:
De Jong: 'Dreigender met Danny'

Siem de Jong laat zich in gesprek met AT5 positief uit over de rol van spits Danny Hoesen zondagmiddag tegen Roda JC. 'Danny is wel een aanspeelpunt en dat is lekker voor een team.'

Ajax speelt met Hoesen volgens de aanvoerder anders dan wanneer Eriksen of hijzelf in de spits staat. 'Als Chris of ik daar spelen dan zie je toch vaak dat je iets meer uitzakt en soms iets meer als middenvelder komt. Dat is soms goed, maar soms mis je daardoor wel wat power voor de goal. Nu was ik vaak in de zestien en Danny ook, dan heb je toch twee, drie man in de zestien en dan wordt het wel dreigender.'
quote:
'Blessure Hoesen door overbelasting'

De lichte blessure waardoor Danny Hoesen zondag naar de kant moest lijkt een gevolg te zijn van overbelasting. Dat zegt trainer Frank de Boer maandag in De Telegraaf.

'De blessure lijkt het gevolg van overbelasting. We zullen Danny goed in de gaten houden', zegt De Boer. 'Mijn kuit was al helemaal volgelopen en ik was blij dat ik de bal nog op doel kreeg', aldus Hoesen. De Limburger denkt dat hij voorlopig bij de groep blijft. 'Ik train veel extra en voel me sterker en sterker worden. Ik heb wel het gevoel dat ik bij de selectie zal blijven.'

Na de wedstrijd tegen Roda JC verklaarde De Boer zijn keuze voor Hoesen. 'Ik wilde met een echte spits spelen. Op basis van de trainingen en zijn invalbeurt tegen Borussia Dortmund heb ik voor Danny gekozen en hij heeft het heel goed ingevuld. Hij was balvast en de middenvelders hadden daar nog meer gebruik van moeten maken. Het is jammer dat Danny wat last kreeg van de knieholteblessure, die hem al wat langer hindert.'
quote:
'Hoesen wordt dé Ajax spits'

Danny Hoesen kreeg gisteren voor het eerst een basisplaats bij Ajax. De spits maakte indruk tijdens de met 1-2 gewonnen wedstrijd in Kerkrade. De geboren Limburger kreeg complimenten van zijn trainer Frank de Boer en vele anderen.

Ook oud-international Willy Dullens drukte zijn provinciegenoot na afloop aan de borst. 'Ik heb Danny in de jeugd van Fortuna heel vaak zien spelen. Het is echt een groot talent', aldus scout Dullens. 'Hij is erg snel, maakt goede loopacties en is balvast. Bij Ajax zit hij op z'n plek, zeker met Dennis Bergkamp om hem heen. Die kan hem natuurlijk nog heel veel leren, maar als Danny zo blijft spelen wordt hij dé spits van Ajax'.
AT5 - De Jong blij met echte spits voorin
  maandag 26 november 2012 @ 13:01:10 #24
334746 The_Groove
And cricket is the winner
pi_119635404
Vond het een verademing om een aanspeelpunt voorin te hebben - het moet allemaal nog wel een stuk beter maar de potentie zie ik zeker :Y
So confused when you're lost in the groove
pi_119785144
quote:
De Boer durft het tegen PSV aan met Hoesen

Trainer Frank de Boer van Ajax durft het ook in de topper tegen PSV aan om Danny Hoesen te laten starten. De 21-jarige Limburger begon vorige week tegen Roda JC in de spits omdat Kolbeinn Sigthórsson en Ryan Babel geblesseerd zijn. 'Ik weet niet of Hoesen zaterdag gaat spelen, maar ik zou het wel met hem aandurven', zei De Boer vrijdag in zijn vooruitblik op het duel met de koploper van de eredivisie.

Siem de Jong en Christian Eriksen stonden eerder dit seizoen ook al (noodgedwongen) in de punt van de aanval, maar tegen Roda JC debuteerde Hoesen als basisspeler in de spits. De Boer wilde niet onthullen wie daar tegen PSV staat. 'We kijken naar de tegenstander, maar ook naar hoe mensen trainen en waar we ons voordeel kunnen halen. Op basis van al die aspecten bepalen we wie er tegen PSV in de spits gaat spelen. Maar Hoesen zit natuurlijk niet voor niets opnieuw bij de selectie.'

Sigthórsson hervat volgende week voorzichtig de training. De IJslandse spits staat sinds begin september aan de kant met een schouderblessure. Hij gaat de komende tijd drie keer per week met fysiotherapeut Pim van Dord op het veld trainen.

Miralem Sulejmani, die in de winterstop mag vertrekken omdat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen, zit wederom niet bij de selectie.
L1 - Danny Hoesen wil vaste plek bij Ajax
pi_119832441
quote:
Hoesen: 'Was zeer hoog niveau'

Danny Hoesen was zeer belangrijk zaterdagavond in de wedstrijd tegen PSV door de 2-1 te maken. De spits speelde zijn eerste echte topwedstrijd in Nederland en was zeer onder de indruk van het tempo. Hij gaf de credits voor zijn doelpunt aan ploeggenoot Victor Fischer, die zeer fraai het voorbereidende werk verrichtte.

Het was een heel erg hoog niveau vandaag een echte topwedstrijd. Ik denk dat we sowieso de betere ploeg waren, we hadden het beste van het spel. De wedstrijd ging op en neer en het baltempo was zeer hoog je moest continu alert zijn en scherpte hebben, dus dat was anders dan in andere wedstrijden', aldus de doelpuntenmaker.

Hoesen neemt zijn basisplaats nog allerminst voor lief: 'Je moet het iedere keer laten zien, de jongens hebben ook uitgesproken dat het fijn voetballen is met een echte spits erbij, ik blijf gewoon mijn best doen en ik hoop te kunnen blijven staan'. Hoesen gaf aan aan dat hij wat last van zijn knie had, maar hij denkt dat het na behandeling wel goed zal zijn.

De Limburger wierp ook nog even een blik op de ranglijst: 'Ik had begrepen dat we vorig jaar in deze fase dertien punten achter stonden en nu staan we er maar drie achter. We doen weer mee', aldus een opgetogen Hoesen.
quote:
Hoesen: Nog nooit meegemaakt

"Het was een wedstrijd op een heel erg hoog niveau, die had ik nog nooit gespeeld in mijn leven", zei Danny Hoesen na de 3-1 zege van Ajax op PSV. De spits van de Amsterdammers tekende zelf voor de belangrijke 2-1.

"Maar alle credits voor Vikor Fischer hoor", zei Hoesen over zijn doelpunt "Hij speelde geloof ik drie man uit. Ik hoor als spits bij de eerste paal te komen en kon hem binnentikken."

"Ik was vandaag vooral aanspeelpunt en daar moet ik nog iets slimmer in worden", was Hoesen kritisch. "Maar mijn ploeggenoten zeiden dat het fijn spelen is als ik meedoe."
EL - Hoesen: 'Het niveau was hoog vandaag'
NOS - Hoesen was op zoek naar "goaltje"

pi_119832475
Maar... nog altijd minder competitietreffers in Ajax 1 dan de vorige grote spitsenbelofte Brutil Hosé.

:P
  Forum Admin zondag 2 december 2012 @ 03:14:39 #28
35723 crew  GGMM
pi_119833417
speelt echt prima, wat mij betreft onze eerste spits als de jong dan toch op het middenveld blijf spelen.
Alweer zo'n prachtige post van mij.
Nicki Minaj en ik
Mijn vissen in actie.
pi_119833514
Mwah, vond hem matig. Schoot ballen compleet naast, had 5 meter voorsprong en werd toch nog ingehaald door Marcelo. Niet echt een killer a la Sightorson.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 02-12-2012 03:22:31 ]
pi_119833662
quote:
14s.gif Op zondag 2 december 2012 03:22 schreef Doublepain het volgende:
Mwah, vond hem matig. Schoot ballen compleet naast, had 5 meter voorsprong en werd toch nog ingehaald door Marcelo. Niet echt een killer a la Sightorson.
Ja omdat hij de bal teveel naar de zijkant tikte, hij is iig een veel beter aanspeelpunt en zulke grote kansen heeft hij nou ook weer niet gemist. Die ene schoot hij dus slap naast en een ander schot ging rakelings naast. Verder heeft hij geen hele grote kansen gehad, ik vind het wel meevallen.
pi_119833723
quote:
14s.gif Op zondag 2 december 2012 03:22 schreef Doublepain het volgende:
Mwah, vond hem matig. Schoot ballen compleet naast, had 5 meter voorsprong en werd toch nog ingehaald door Marcelo. Niet echt een killer a la Sightorson.
Wat heeft ie nu gespeeld? Twee wedstrijdjes basis Eredivisie, tegen amateurclubje in de beker en een handjevol minuten in de CL. Vooralsnog is zijn rendement qua goals hoog én lijken de Jong en Eriksen het fijn spelen met hem te vinden. Vergeet daarbij niet dat hij nu al basis speelt terwijl hij eigenlijk pas na de winterstop bij het team zou komen. Die jongen heeft potentie, no doubt bout it...
pi_119833971
Het is grappig om Hutchinson te volgen in die gifjes die eerder gepost zijn. Hij lijkt daar erg dronken.
pi_119835063
quote:
14s.gif Op zondag 2 december 2012 03:22 schreef Doublepain het volgende:
Mwah, vond hem matig. Schoot ballen compleet naast, had 5 meter voorsprong en werd toch nog ingehaald door Marcelo. Niet echt een killer a la Sightorson.
kan alleen wel voetballen en dat kan Sigthorsson niet. Heeft perfecte looplijnen en zorgt voor meer ruimte voor De Jong en Eriksen.
Winnaar FOK! Rounders MLB Fantasy Baseball League 2013
pi_119836094
Met hem heeft Ajax iig de twee beste wedstrijden in de competitie gespeeld, dat lijkt me een goed teken voor hem :).
pi_119836544
quote:
1s.gif Op zondag 2 december 2012 09:08 schreef Chase_Utley het volgende:

[..]

kan alleen wel voetballen en dat kan Sigthorsson niet. Heeft perfecte looplijnen en zorgt voor meer ruimte voor De Jong en Eriksen.
Eens, zijn techniek en balgevoel zijn volgens mij veel beter dan die van Sigthorsson.
pi_120049429
quote:
Hoesen: 'Dit is geen jongensboek'

Danny Hoesen kan zaterdagavond zijn achtste officiële wedstrijd voor Ajax spelen. Het gaat hard met de 21-jarige spits die de vacature in de punt van de aanval goed invult. Aan de hand van drie locaties deelt hij met Ajax.nl zijn ‘jongensboek’. Al kan hij die term nauwelijks meer horen. ,,Ik ben pas net begonnen.”

Zodra het woord ‘jongensboek’ valt, begint Hoesen te lachen. ,,Dat woord heb ik de afgelopen weken nu al zó vaak gehoord. Natuurlijk snap ik het wel een beetje, maar aan de andere kant: ik ben naar Ajax gekomen om te spelen. En dat doe ik nu. Weliswaar speel ik door omstandigheden al meer dan verwacht, maar dan nog kan je niet echt over een jongensboek praten. Ik ben pas net begonnen. Misschien dat ik het ooit anders zie als ik later op mijn carrière terugkijk, maar ik heb nu niet het idee dat ik de hoofdrol speel in mijn eigen jongensboek.”

Het is duidelijk: je kan met Hoesen beter praten over zijn opmars van de afgelopen maanden, dan over de hoofdstukken uit zijn jongensboek. Zo komen we al pratend op de locaties waar de Limburgse aanvaller binnen en buiten de spotlights aan zijn ontwikkeling werkt. Te beginnen in de beslotenheid van sportcomplex de Toekomst.

Krachthonk

Sinds zijn komst bij Ajax heeft Hoesen vele uren in het krachthonk op de Toekomst doorgebracht. ,,In het begin hebben we ervoor gekozen om iets minder te spelen en meer op kracht te trainen. Via een speciaal programma train ik vijf ochtenden per week op lenigheid en stabiliteit. Daarnaast doe ik ook nog twee middagen krachtoefeningen. Dat schema is de laatste weken overigens wel iets veranderd, omdat ik nu vanwege de blessure van onder anderen Ryan Babel meer speeltijd krijg. Dan is krachttraining niet verstandig.”

Danny Hoesen behoorde tot de basiself van Ajax in Madrid.

Het speciale trainingsprogramma doet het lichaam van Hoesen goed, zo heeft hij inmiddels ondervonden. ,,Ik voel me sterk en stabiel. Dat is belangrijk op mijn positie, want je moet je vaak in duels staande zien te houden. De laatste paar weken merk ik ook dat ik de bal steeds beter kan vasthouden. Dat heeft ook alles met mijn versterkte lichaam te maken. Laatst in de thuiswedstrijd tegen PSV merkte ik dat het aardig zwaar was tegen hun sterke verdedigers. Dankzij de krachtoefeningen heb ik geleerd om mijn lichaam beter te gebruiken. Daar had ik toen in die wedstrijd profijt van.”

Amsterdam ArenA

Het stadion van Ajax was de afgelopen maanden meerdere keren de locatie van bijzondere momenten in het leven van Danny Hoesen. Eerst was daar eind augustus de ondertekening van zijn contract tot de zomer van 2015. Vervolgens volgden de mooie momenten elkaar in rap tempo op. Zijn debuut in de UEFA Champions League tegen Real Madrid en zijn basisplaats en doelpunt tegen PSV.

,,Die wedstrijd tegen PSV zal ik nooit vergeten. Zeker niet het moment in aanloop naar die wedstrijd toe. Een paar dagen voor de wedstrijd kwam de trainer naar me toe en vertelde me dat ik waarschijnlijk zou gaan spelen. ‘Bereid je maar goed voor, want de kans is groot dat je zaterdagavond in de basis start’, zei hij tegen me. Het was korte boodschap, maar eerlijk gezegd hoefde hij ook niet meer tegen me te zeggen. Ik wist wat ik moest doen: gewoon scherp trainen, zorgen dat ik fit bleef, goed eten en goed slapen. Dat het uiteindelijk zo mooi uitpakte met een overwinning en een doelpunt is natuurlijk fantastisch. Een moment om nooit te vergeten.”

Bernabéu

Vlak voor de uitwedstrijd tegen Real Madrid verscheen zijn foto ineens op de schermen van het immense Estadio Santiago Bernabéu. Terwijl de meeste Spaanse fans zich nog in de trappenhuizen van het stadion bevonden, riep de speaker de naam van Hoesen om. Daar stond hij als 21-jarige in Bernabéu terwijl hij nog geen half jaar geleden zijn wedstrijden op vrijdagavond in de Jupiler League afwerkte. ,,Bernabéu is echt een van de mooiste stadions ter wereld. Het was prachtig om daar te mogen spelen. Ik had er vooraf heel veel zin in en was ook niet echt zenuwachtig toen het moment van de aftrap dichterbij kwam. Toch zal de uitslag (4-1-nederlaag) me meer bijblijven dan de hele entourage eromheen. Ik hoor nu immers bij de groep en dan is winnen het enige dat telt. Gelukkig werd de nederlaag iets verzacht doordat we ons die avond wel voor de Europa League hebben geplaatst.”
pi_120233466
quote:
De Boer: 'Ik ben fan van Danny'

Door de komst van de jonge centrumspits Danny Hoesen in de zomer, kreeg hoofdtrainer Frank de Boer alsnog de gewenste versterking in de aanval. 'We zien veel potentie in Danny, anders zouden we niet al die energie in zijn ontwikkeling steken', vertelt de Boer aan Voetbal International.

'Maar we zagen ook dat hij kracht en explosiviteit miste, dus we zijn met hem aan de slag gegaan', vervolgt de Boer zijn verhaal. 'Daarbij hebben we hem duidelijk verteld dat hij door de zware belasting minder aan spelen zou kunnen toekomen.'

'Maar hij bleef het goed doen tijdens trainingen en bij Jong Ajax, ondanks de extra arbeid. Dat tekent zijn progressie en ambitie. Ik ben een fan van Danny. Hij is een koele afmaker, zijn doelpunt tegen PSV is daar een mooi voorbeeld van', gaat de Boer verder.

'Zijn basistechniek is goed, dat zijn we nu aan het uitbreiden. De eerste balaanname, het slim positioneren ten opzichte van je tegenstander, het bewaren van rust en handelingssnelheid zijn enkele zaken waar we mee bezig zijn. En het hele begeleidingsplan omvat nog veel meer dan dat', aldus de hoofdtrainer.
quote:
Eriksen: 'Danny is een complete spits'

Voor veel Ajax-spelers was de kersverse spits Danny Hoesen afgelopen zomer een nog onbekende speler. Dit gold ook voor de Deense smaakmaker Christian Eriksen. ‘Eerlijk gezegd had ik nog nooit van Danny gehoord’, vertelt Eriksen aan Voetbal International.

‘Maar mijn eerste indruk op de training was goed, hij eiste meteen ballen en je zag zijn drang naar het doel. Met Danny in de spits kunnen we op een andere manier voetballen. Hij is balvast waardoor Siem en ik kunnen bijsluiten.’

‘Ik vind Danny een complete spits’, vervolgt Eriksen zijn verhaal. ‘Het is een scherpe afmaker, die ook nog eens goed kan meevoetballen. Vaak zie je dat spitsen maar één kwaliteit hebben, maar met Danny kan je meerdere kanten op’, aldus de jonge Deen.
quote:
Hoesen was liever eerder naar Ajax gegaan

Als Danny Hoesen vier jaar geleden naar Ajax kon gaan in plaats van naar Fulham, dan had hij dat zeker gedaan. Dat zegt de spits in Voetbal International.

'Je moet ook wel geluk hebben. Als ik vier jaar geleden had mogen kiezen tussen Ajax en Fulham, dan was ik honderd procent zeker naar Ajax gegaan, maar die keuzemogelijkheid was er niet', vertelt Hoesen.

'Ik moest telkens opnieuw beginnen bij Fulham. Door een heupblessure, maar ook doordat de trainers elkaar snel opvolgden. In drie jaar heb ik Roy Hodgson, Mark Hughes en Martin Jol meegemaakt. De laatste stap heb ik nooit kunnen maken. Dat was niet makkelijk, maar het heeft me mentaal sterk gemaakt. Dat heb ik in elk geval in mijn bagage zitten.'
quote:
Hoesen: 'Ben nu krediet aan het opbouwen'

Danny Hoesen werd met een persoonlijk krachtprogramma klaargestoomd om na de winterstop aan te haken bij het eerste elftal. Maar inmiddels heeft hij al acht wedstrijden gespeeld voor Ajax. 'Ik speel nu meer dan ik had verwacht', zegt de spits in de papieren versie van Ajax Life. 'Ik besef het ook nog niet helemaal. Daar is ook geen tijd voor, zo vaak spelen we momenteel. Maar de mensen op me heen zijn enthousiast.'

Hoesen is blij met alle positieve reacties die hij krijgt. 'Dat de media positief zijn, is fijn. Maar het is belangrijker dat de trainers en mijn medespelers dat zijn. Als zij het verschrikkelijk vinden om met me samen te spelen, haal je ook geen vertrouwen uit positief commentaar in de kranten.'

Maar de 21-jarige spits realiseert zich ook dat hij zonder de blessures van Ryan Babel en Kolbeinn Sigthórsson op dit moment geen basisspeler was geweest. 'Als die andere jongens fit zijn, moet ik gewoon mijn best blijven doen. Ik ben nu krediet voor mezelf aan het opbouwen. Maar het kan nog beter. Ik moet op sommige momenten koelbloediger zijn. Dan ben ik te enthousiast. Maar die rust komt vanzelf, hoop ik. Ik heb laten zien dat ik goals kan maken.'
quote:
Voetbal International: Danny Hoesen

"De ochtendtraining zit erop, de lunch is verorberd, maar voor de spits van Ajax zit de werkdag er nog lang niet op. Samen met een diëtiste verdwijnt Hoesen een kamertje in. Ze gaan een voedingstest doen. Uit onderzoek is gebleken dat zijn lichaam supplementen nodig heeft. Het is een klein onderdeel van het otwikkelingsplan dat Ajax voor hem heeft opgesteld. Dat plan bevat twaalf verbeterpunten, variërend van techniek tot fysiek, van motoriek tot kracht."

"We hebben met de gedachte gespeeld Danny eerst te verhuren, vertelt directeur voetbalzaken Overmars. Onder meer NAC Breda en MVV waren opties. Uiteindelijk leek het ons beter hem in eigen huis klaar te stomen en te laten wennen aan het Ajax-voetbal."

"We zien veel potentie in Danny, vertelt de hoofdtrainer. Anders zouden we niet al die energie in zijn ontwikkeling steken. Al tijdens de eerste trainingen viel hij in positieve zin op. Maar we zagen ook dat hij nog wat kracht en explosieve snelheid miste. Als je op dat gebied een paar procent winst kan boeken, maakt dat een groot verschil in het topvoetbal. Dus zijn we met hem aan de slag gegaan. Waarbij we hem duidelijk verteld hebben dat hij door de zware belasting minder aan spelen zou kunnen toekomen."

"Doordat we nu heel specifiek en intensief met hem werken, proberen we ook andere aspecten van zijn spel naar een hoger plan te heffen. Zijn basis techniek is goed, dat zijn we nu aan het uitbreiden. De eerste balaanname, het slim positioneren ten opzichte van je tegenstander, het bewaren van rust en handelingssnelheid zijn enkele zaken waar we mee bezig zijn. En het hele begeleidingsplan omvat nog veel meer dan dat."

"Rode draad door het epistel is de individuele ontwikkeling van voetballers volgens een wielstructuur: de speler staat in het centrum, specialisten op technisch, medisch, fysiek en mentaal gebied vormen de verbindende spaken. Het geheel wordt aangestuurd vanuit het technische hart."

"De trainers werken uiteraard aan de technische en tactische verbeterpunten. De andere specialisten, onder wie ook de medische staf, vormen een performance team. Wij kijken wat er bijvoorbeeld op het gebied van krachttraining, looptraining en voeding moet gebeuren. Op die manier hebben we Danny volledig in kaart gebracht en zijn we een trainingsprogramma gaan samenstellen dat hem op het lijf is geschreven. In eerste instantie was dat boven geschikt aan het voetbal."

"We hebben Danny puur als individu bekeken, niet als onderdeel van een elftal. Vandaar ook dat hij niet meteen in de A-selectie werd opgenomen. Het technische hart is daarin leidend. Zij bepalen vanuit hun voetbalvisie welke speler op welk gebied moet worden bijgespijkerd. Zo hebben we het altijd voor ogen gehad."

"In eerste instantie sloot Hoesen aan bij Jong Ajax. Vanwege de intensiteit van zijn extra trainingsprogramma speelde hij zijn eerste wedstrijden in de beloften nooit langer dan een uur. Ook tijdens partijspelen op de training werd de mate van belasting aangepast. Dat bood Hoesen de ruimte vijf keer per week looptechniektraining te doen, vooral gericht op verbetering van zijn mobiliteit en stabiliteit. Plus twee maal per week extra krachtwerk."

"Het is een voortdurend puzzel waarin we kijken wat zijn lichaam nodig heeft. Zeker nu Danny een basisplaats heeft in het eerste, letten we goed op dat we hem niet overbelasten."

"In de begin periode is hij diep gegaan, soms bijna tot brakend toe. Zijn lichaam moest wennen. Toen hij een fase had waarin het tijdens groepstrainingen minder lekker liep. En ook tijdens zijn eerste wedstrijden voelde Danny minder power dan hij gewend was. Dat was ingecalculeerd."

"Danny liep eerst wel tegen een muur op, hij had last van zware benen. Daardoor deed het lichaam niet wat zijn hoofd wilde. Dat kan aan zijn zelfvertrouwen gaan knagen. We hebben hem steeds voorgespiegeld dat het voor zijn eigen bestwil is, dat dit de manier is om snel progressie te boeken. Daar raakte hij stede steeds meer van doordrongen", aldus Ruben Jongkind.

Hoesen weet waar hij mee bezig is. "Ik kreeg na mijn komst een duidelijk verhaal te horen. De trainers vonden me technisch goed onderlegd, maar het was belangrijk dat ik fysiek sterker zou worden. Het is pittig, maar het is me precies uitgelegd welke ideeën er achter dit plan zitten. Die heldere communicatie vind ik belangrijk. Ook de trainer heeft me verteld waarom deze aanpak belangrijk voor me is. Er sprak veel vertrouwen uit de woorden van de trainer."

"Ik heb nooit gevreesd dat ik het niveau bij Ajax niet aan zou kunnen. Ik vond het juist heerlijk toen ik mezelf kon meten met de spelers uit het eerste elftal. Tijdens de trainingen voelde ik me vrij. Ik wilde me graag bewijzen, zonder dat het druk met zich meebracht. Het verwachtingspatroon rond mij was dan ook anders dan bij een grote dure aankoop. Maar nu ik meerdere wedstrijden in het eerste heb gespeeld is dat anders. En terecht. Als je bij Ajax het vertrouwen krijgt om in de spits te spelen zijn er geen excuses meer."

Voorlopig is zijn ontwikkeling exemplarisch voor de werkwijze die de technische leiding heeft ingezet.

"Zijn ontwikkeling loopt door, terwijl hij ook moet presteren op een hoog podium. Dat is niet ideaal, maar hij pakt het goed op. Dit moet de leidraad gaan worden voor onze jeugdopleiding."



[ Bericht 16% gewijzigd door j0rdiiii op 14-12-2012 04:56:48 ]
pi_121108008
quote:
Hoesen is streng voor zichzelf

Over anderhalve week viert Danny Hoesen zijn 22ste verjaardag. De Limburgse spits zal terugkijken op het bizarste jaar uit zijn leven. Zijn overstap van Fortuna Sittard naar Ajax heeft hem het afgelopen jaar tot in de UEFA Champions League gebracht. Wat zal 2013 de aanvaller brengen?

Hij staat inmiddels op elf officiële duels en vier goals voor Ajax. Mooie cijfers voor iemand die afgelopen zomer in de schaduw van alle transfers een contract in Amsterdam tekende. Na zijn jaren bij Fortuna Sittard, het Engelse Fulham, HJK Helsinki en andermaal Fortuna kwam Ajax in augustus op zijn pad. Een lot uit de loterij, zo bleek, want na zijn tegenvallende avontuur in Londen komt hij in Amsterdam wel aan spelen toe. Droomt hij nog van de Premier League? Hoesen: ,,Ik zit pas net bij deze fantastische club, waar ik al veel meer gespeeld heb dan waar ik vooraf rekening mee had gehouden. In die zin leef ik op dit moment in een droom.”

De zoon van een Marokkaanse vader en Nederlandse moeder kwam vanwege de blessures van Kolbeinn Sigthórsson en Ryan Babel eind 2012 in beeld op de spitspositie in Ajax 1 te bezetten. Het was kort nadat hij op 3 oktober middels een invalbeurt zijn debuut in het Ajax-shirt maakte. En wat voor een debuut: direct op het hoogst mogelijke podium, tegen een tegenstander van naam en faam: in de UEFA Champions League, tegen Real Madrid. Iets andere koek dan een potje tegen pakweg FC Emmen, AGOVV of Almere City in de Jupiler League. Anderhalve maand later volgde ook zijn ontgroening in de vaderlandse competitie. En hoe. Hoesen, twintig minuten voor tijd de vervanger van Christian Eriksen, luisterde zijn eerste optreden in de Eredivisie op met een goal, de 2-0 tegen VVV-Venlo.

Inmiddels staat zijn teller op vier doelpunten, want ook tegen Borussia Dortmund, PSV en Willem II scoorde de Limburger, die stilaan tot de vaste waarden in het elftal van trainer Frank de Boer gerekend mag worden. ,,Toen ik hier kwam, wist ik wat me te doen stond. Ik moest eerst acclimatiseren, wennen aan de club, aan de mensen, niet alleen aan mijn medespelers. Ik zou beginnen bij Jong Ajax, met als doel van daaruit door te groeien en speelminuten in het eerste elftal te gaan maken. Dat ik nu al zo ver ben gekomen, had ik niet verwacht. Natuurlijk: je hoopt dat het voorspoedig gaat, dat het meezit en dat je dat zelf ook afdwingt. Ik kan alleen maar blij zijn met hoe het nu gaat.”

Dat betekent geenszins dat hij nu op zijn lauweren kan rusten, beseft Hoesen. ,,Ik heb nog een hoop te leren en te verbeteren. Als voetballer ben je daar sowieso nooit klaar mee. Laat staan als je pas 21 jaar bent en van een club uit de Jupiler League komt. Sommige dingen gaan vanzelf. Je groeit bijvoorbeeld mee met het niveau van de trainingen, trekt je op aan je medespelers. En je doet ervaring op in het spelen voor vijftigduizend man publiek. Maar je moet ook bereid zijn te investeren in zaken als krachttraining en voeding. Streng zijn voor jezelf.”

Hij merkt dat hij nog groeiende is in de rol van ‘meevoetballende spits’, zoals dat bij Ajax van hem gevraagd wordt. ,,Het verschil met Fortuna is groot, nog los van het niveau. Met Fortuna waren we vaker de onderliggende partij en speculeerden we vooral op mijn snelheid in de counter. Natuurlijk blijft mijn snelheid een wapen, maar met Ajax spelen we meestal op de helft van de tegenstander en komt het er dus op aan al combinerend kansen te creëren, vaak in heel kleine ruimtes. Dat is bijna een andere tak van sport.”
  maandag 1 april 2013 @ 01:13:21 #39
366554 JR-Style-93
Stukje Tatjana
pi_124745613
Hoesen zijn techniek _O_ _O_ Wat een heerlijke elastico _O_
Oh.
pi_124745753
quote:
De Boer: 'Ik ben blij dat Hoesen het me moeilijk maakt'

Danny Hoesen en Ryan Babel kenden vanmiddag een goede invalbeurt tegen NEC en waren samen betrokken bij de vierde treffer. Frank de Boer benadrukte desgevraagd nog maar eens dat hij blij is met extra concurrentie voor zijn reguliere basiselftal.

Voorkeur

De regerend landskampioen speelt wekelijks in vrijwel dezelfde formatie. “Op dit moment zie ik weinig redenen het elftal te wijzigen. Je moet alleen wel naar de tegenstanders kijken. Ryan zal zijn best doen om aan de deur te kloppen."

"Hij kende een goede invalbeurt en dat is alleen maar prettig. Als een speler niet presteert, staat er een ander op zijn plek. Niemand moet denken dat hij freewheelend het seizoen kan uitspelen.”

Of Hoesen eerdaags de voorkeur krijgt als vaste eerste spits ten faveure van Kolbeinn Sigthórsson is nog maar de vraag. “Ik ben blij dat Danny er staat als dat nodig is. Hij heeft een speciaal fysiek traject doorlopen en is nu sterker," valt De Boer op.

"Hij kan nu meer brengen wat er op niveau van hem wordt gevraagd. Ik ben blij dat hij het me moeilijk maakt. Ook bij Jong Ajax zie ik een andere Hoesen. Hij is sterker, sleurt, zet op het juiste moment druk en is op het juiste moment balvast.”

De Boer benadrukte tegelijkertijd dat hij tevreden is over de progressie die Sigthórsson vertoont. “Natuurlijk kan hij nog veel beter, maar vergeet niet dat hij er lang uit is geweest. Hij heeft bepaalde kwaliteiten om verschrikkelijk dodelijk te zijn in de 'zestien'."

"Kolbeinn wordt per week beter. Hij en Danny zijn twee goede spitsen. Ik ben geen trainer die na twee weken gaat wisselen. Dat heb ik de wisselspelers ook verteld. Blijf niet hangen in teleurstelling, maar zorg dat je er staat als dat nodig is.”


Ik herhaal mijzelf even;

quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 23:27 schreef j0rdiiii het volgende:
Ik ben een fan van Hoesen. :) Weer een goltje meegepikt, al werd ie wel aangeraakt.

Hoesen is beter dan Sigthorsson, zeker in het meevoetballen.
pi_124748466
Bier!
* Verwijderd *
  maandag 1 april 2013 @ 12:17:51 #42
383168 Mr.Smokey
Who else nigga
pi_124752370
Grootste talent van Nederland dit

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ride Or Die Lalalalalalalala
pi_124844089
quote:
Hoesen: 'Speel nog meer dan ik gehoopt had'

Danny Hoesen kan tot nu toe terugkijken op een succesvol eerste seizoen bij Ajax. De aanvaller pikte geregeld zijn wedstrijden mee in het eerste van Ajax. Daar bovenop ontving de Limburger ook nog eens een uitnodiging van bondscoach Cor Pot om mee te doen met Jong Oranje.

Acclimatiseren

"In het begin kreeg ik nog vaak te horen dat ik dat jongetje van Fortuna Sittard was en het eerst maar even moest laten zien. Maar dat is nu voorbij. Ik speel zelfs meer minuten dan ik verwacht en gehoopt had," vertelt Hoesen aan Ajax Life.

De jonge spits kwam in de zomer over van de Limburgse club nadat een avontuur bij Fulham op niets was uitgelopen. De overstap naar Ajax bracht dan ook de nodige aanpassingen met zich mee. "Ik was bij Fortuna Sittard gewend om op de counter te voetballen en dan mijn snelheid te gebruiken om een actie te maken. Nu voetbal je veel op de helft van de tegenstander en kom je meer in duels terecht. Ik moest dus ook sterker worden."

Hoesen, die tot nu toe tot twaalf competitiewedstrijden in het eerste meespeelde, heeft zich inmiddels aangepast. Niet alleen komt de spits steeds vaker aan spelen toe in het eerste elftal van Frank de Boer, ook werd hij opgeroepen om de geblesseerde Feyenoorder Jean-Paul Boëtius te vervangen bij Jong Oranje. Een uitnodiging waar hij niet op gerekend had.

Oranje

"Ik zat toen met mijn vriendin in Barcelona. We zouden drie dagen daar verblijven, maar na een dag moesten we dus weer vertrekken. Het was natuurlijk heel erg mooi, zeker als je ook nog mag spelen. Ik had ook geen problemen met het aanpassen als nieuweling. Dat ging vrij eenvoudig, omdat ik bijvoorbeeld jongens als (oud-Chelseaspelers red.) Patrick van Aanholt en Jeffrey Bruma nog ken uit de tijd in Londen."

Nu het einde van de competitie nadert, is de boodschap voor Hoesen duidelijk: zoveel mogelijk minuten maken en de druk op de ketel houden. "Ik wil natuurlijk net zoals iedereen kampioen worden. Als ik voldoende mijn best blijf doen, houdt dat Kolbeinn Sigthórsson ook scherp," besluit de aanvaller.
pi_125606225
quote:
Ruijs: 'Hoesen was matige rechtsbuiten'

Tini Ruijs, voormalig coach van Danny Hoesen bij Fortuna Sittard, ziet een gestage ontwikkeling bij zijn ex-pupil. Hoesen voetbalde in het seizoen 2011/2012 in de Eerste Divisie voor de Limburgers en maakte 13 treffers. Daarmee werd Hoesen clubtopscorer.

Ruijs zag in Hoesen een centrale aanvaller. 'Ik moest mijn topscorer, Harrie Gommans, op de bank zetten om ruimte te maken voor Danny. Dat viel niet bij iedereen binnen de club goed. Danny was een matige rechtsbuiten, maar ik zag het wel in hem zitten als spits. Ik zei: "Je krijgt vijf wedstrijden de kans, laat het maar zien." Hij liet meteen de absolute wil zien om te slagen. Iedere wedstrijd, iedere training", aldus Ruijs in gesprek met Ajax Life.

Bij Ajax werkte Hoesen een speciaal programma af, waarin hij zijn kracht en snelheid verbeterde. 'Dat verdient een compliment aan Ajax,' zo is Ruijs van mening. 'Danny is niet alleen veel sterker geworden, hij is ook een slimmere speler, maakt beter gebruik van de ruimte. Als hij zich zo doorontwikkelt, kan hij wellicht nog een stapje hogerop.'
quote:
Hoesen: ‘Het was een experiment, ook Ajax had het niet eerder gedaan’

Toen Ajax voor aanvang van dit seizoen Danny Hoesen aantrok, werden her en der wenkbrauwen gefronst. De aanvaller had net een seizoen als huurling bij Fortuna Sittard achter de rug, waarin hij dertien keer scoorde. Fulham liet hem naar Amsterdam gaan en bij Ajax kwam hij terecht bij de beloften. Achter de schermen stoomde de club hem via een speciaal programma klaar voor de tweede seizoenshelft.

Hoesen werd echter sneller dan gedacht al ingezet en pikte een paar doelpunten mee: tegen VVV-Venlo, Borussia Dortmund, PSV, Willem II en Vitesse. In een interview met Ajax Life legt Hoesen nu uit dat zijn club de concurrentie een keer voor wilde zijn en daarom direct in de Jupiler League rondkeek, in plaats van een tussenstation af te wachten. Het lijkt te hebben gewerkt.

“Het was een experiment, ook Ajax had het niet eerder gedaan. Het ging goed, maar ik werd zwaarder, waardoor ik wat pijntjes kreeg. Ik kon daardoor tijdens wedstrijden niet meer optimaal gebruik maken van mijn snelheid, wat bij Fortuna juist mijn sterke punt was”, zegt Hoesen, die zich inmiddels wel topfit voelt. “En veel sterker dan in de zomer. Ik kan mijn lichaam veel beter gebruiken en daardoor de bal beter afschermen.”
Volgend seizoen gewoon eerste spits. _O_
pi_136153054
En verder

PAOK, stap omhoog.
pi_136153134
Geen zorgen Jordiiii. PAOK zal die optie niet gaan lichten.
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_136153246
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 22:16 schreef Caland het volgende:
Geen zorgen Jordiiii. PAOK zal die optie niet gaan lichten.
Gelukkig maar, alles beter dan Sigthorsson. :)
pi_136153327
Eind goed al goed.
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_136389657
quote:
Niveautje hoor :D

Zou je bijna de Eredivisie verdedigers/keepers doen waarderen.
  donderdag 6 februari 2014 @ 02:35:33 #51
366724 inslagenreuring
"The bulletdodger"
pi_136389994
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 01:36 schreef Littlerabbit het volgende:

[..]

Niveautje hoor :D

Zou je bijna de Eredivisie verdedigers/keepers doen waarderen.
Goede keeper ook.
Charlie: How's it going in there?
Alan: Whatever happened to zippers? I miss zippers.
Charlie: I don't know, Alan, maybe there were too many injuries. Nobody ever got their balls caught in a buttonhole
  zondag 22 juni 2014 @ 21:51:07 #52
406087 Heeinz
Ik schrik hiervan
pi_141426433
Hoesen23 twitterde op zondag 22-06-2014 om 19:22:08 Leuke eerste trainingsdag bij @fcgroningen veel enthousiast publiek!Zelf nog last van mijn enkel maar verwacht snel fit te zijn! reageer retweet
Levende legende. Gaat Groningen naar de top brengen, minimaal 20 doelpunten dit seizoen.

Denk ik
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')