abonnement Unibet Coolblue
pi_119845333
Ik heb zelf geen HCE80, maar je kan altijd de handleidingen nakijken. Wat ik bij relais aansturing lees is: afhankelijk van de stand van de zoneventielen wordt het relais in- en uitgeschakeld.
Belachelijk dat de Evotouch bij warmtevraag geen rekeninghoud met de zoneventielen.

Wat vinden andere (tevreden) gebruikers van Biker2010's relaas?

@biker2010 ik vind jouw klacht(en) heel duidelijk. Blijkbaar heeft niemand er last van. Omdat ze de max ketel temperatuur laag zetten?
pi_119846513
quote:
@biker2010 ik vind jouw klacht(en) heel duidelijk. Blijkbaar heeft niemand er last van. Omdat ze de max ketel temperatuur laag zetten?
Ik heb mijn ketel op 40 graden staan en het vermogen teruggeschroefd naar 30%. Mijn verdeler zit 2 meter bij de ketel vandaan en de bypass zit bij mijn verdeler. Mijn installatie is niet groter dus ik kan moeilijk anders.

Heb Gisteren alles weggehaald en een OT thermostaat gekocht voor 50,- via marktplaats dan maar geen zone verwarming! Misschien kijk ik over een paar jaar weer eens wat de techniek te bieden heeft.
pi_119863019
Ik ben ook geinteresseerd om het evohome aan te schaffen om meer comfort te hebben .
Ik heb het Evohome topic gelezen en gevolgd maar toch heb ik nog 2 vragen aan de gebruikers.
van dit mooi systeem, ik hoop op een passend antwoord.

Wanneer de temperatuur bereikt is in een bepaalde zone of ruimte gaan de HR80 radiatorkranen van die zone of ruimte dicht tot het te koud wordt en weer open gaan en de ketel aansturen .
Nu is mijn vraag " hoe snel gaan deze kranen dicht ? en maakt dit lawaai
Als ik vergelijk met mijn huidige installatie dan is het aantal keer dat mijn thermostaat afslaat omdat de temperatuur is bereikt per dag een goede 25 keer
Mijn volgende vraag is : " Hoelang gaan de batterijen van de HR 80 mee om elke dag tot 25 x of meer de radiator open en toe te schroeven ?
  maandag 3 december 2012 @ 05:21:01 #179
13698 microkid
speaks digitalk
pi_119868530
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 23:30 schreef Lasertje het volgende:
Nu is mijn vraag " hoe snel gaan deze kranen dicht ? en maakt dit lawaai
Mijn volgende vraag is : " Hoelang gaan de batterijen van de HR 80 mee om elke dag tot 25 x of meer de radiator open en toe te schroeven ?
Er zit een motortje in dat de kraan dicht draait. Dit gaat natuurlijk niet in één slag, daarvoor is te veel kracht nodig. Compleet dichtdraaien van de kraan duurt ongeveer 15 seconden ofzo. Ik heb het nooit echt gemeten. Meestal zal de kraan ook niet geheel dicht gedraaid worden, maar gewoon iets meer dan het huidige niveau zodat de waterstroom net voldoende geknepen wordt.
Batterijen gaan lang mee. Ik heb hier HR80's die het al 2 jaar op hetzelfde setje penlites doen. En die regelen bij mij 's avonds elke 7,5 minuut de kraan bij.
pi_119921329
Ik heb het Evohome systeem vanaf januari. Heb nog geen penlites van de HR80's hoeven vervangen. In mijn beleving gaat het open/dicht draaien sneller, ca. 4-5 seconden. Het is hoorbaar maar ik vind het niet storend, tenzij wellicht in je slaapkamer (daar heb ik geen HR80).

Het probleem met willekeurig inschakelen van de cv-ketel heb ik ook gehad. Ik las hier dat meer mensen hier last van hebben gehad. Heeft te maken met niet goed inleren. Op advies van Waakzaam Wonen (waar ik op diverse punten erg goed ben geholpen) heb ik toen alles gereset en opnieuw ingeleerd. Daarna waren de problemen voorbij.

Nu loop ik tegen een andere probleem aan: Ik heb een opentherm ketelmodule. De op mijn cv-ketel (Agpo Econpact 27C) ingestelde tapwatertemperatuur (staat standaard op 65 graden) is niet meer te wijzigen met de ketelmodule aangesloten. Het vervelende is dat de tapwatertemperatuur telkens na enige tijd (zeg 2-6 weken) op de instelling "9.9." springt. Dit moet haast worden veroorzaakt door Evohome, want alle elektronica in de ketel is al vervangen. Het lijkt erop dat de ketel deze instelling interpreteert als 99°C want vanaf dat moment blijft hij tapwater verwarmen totdat hij in storing springt (E08). Als de ketel is afgekoeld, verdwijnt de storing en begint hij weer tapwater op te warmen tot hij in storing spring etc. etc. etc. Erg vervelend, heeft mij en onze cv-monteur al heel veel zoekwerk gekost vanaf juni. Via waakzaamwonen en Honeywell ben ik op zoek naar een oplossing hiervoor.

Mijn vraag aan de forumgebruikers die ook een Opentherm regeling hebben: kunnen jullie je tapwatertemperatuur op de ketel nog instellen? Ik moet daarvoor nl. eerst de thermostaatdraden loshalen. Oh ja, op de Evotouch staat de instelling voor het regelen van het warm tapwater op uit.
pi_119942704
Ik heb een Intergas HRE ketel met OpenTherm module, hier kan ik de tapwater temperatuur zelf wijzigen. Warmwater op de Evotouch staat uit.
Volgens jouw ketel handleiding zou het ook moeten kunnen. Er wordt niets uitgesloten.
In jouw handleiding:
Energiebesparing op tapwaterverwarming
Middels een onderbreking op aansluiting 9-10 van de toestelconnector is de warmhoudstand van het voorraad- vat uit te schakelen. Er zijn 4-draads kamerthermostaten, waarbij deze schakelfunctie op de thermostaat aanwezig is. Sommige OpenTherm-klokthermostaten, die slechts met 2 draden aangesloten zijn, hebben deze functie ook. Bij toepassing van een zonneboiler is deze uitschakeling niet toegstaan.
Deze aansluiting zou je kunnen onderbreken en d.m.v. de Evotouch je warmwater te regelen. Succes.
pi_119951366
Het klopt dat ik de warmtapwater temperatuur ZOU moeten kunnen regelen. In de praktijk blijkt echter dat de ingestelde waarde wordt geblokkeerd zolang de ketelmodule is aangesloten. Dit terwijl op de evotouch is aangegeven "geen regeling warm tapwater". Dit lijkt mij een communicatiefout tussen ketel en ketelmodule. Op zich zou dit niet eens zo erg zijn, ware het niet dat de ingestelde tapwatertemperatuur op een bepaald moment overspringt naar 9.9. waarna in mijn ketel het genoemde probleem optreedt.

Ik ben benieuwd of de communicatiefout (het blokkeren van de ingestelde tapwatertemperatuur) ook bij andere evohome gebruikers optreedt, in combinatie met de opentherm module.

Overigens wil ik het warm tapwater niet via de Evotouch regelen, maar ik wil deze juist op 65°C houden. Ik heb namelijk een zonneboiler. Maar op gezette tijden warmt de ketel het tapwater nu wel overdreven ver op! En om dat weer op te heffen moet ik eerst de ketelmodule loshalen . . . erg vreemd vind ik.
pi_119953214
Heb in één avond beide draadjes doorgelezen en ben toch wel redelijk enthusiast geraakt over Evohome ondanks de tekortkomingen.

Ik zit er aan te denken om het systeem aan te schaffen omdat ik niet helemaal tevreden ben over de huidige situatie.
Ik heb stadsverwarming, met een aan/uit klep bediend door de Chronoterm IV in de woonkamer.
Begane grond - vloerverwarming plus een aantal radiatoren met thermostaatknop
1e etage - 3 slaapkamers / badkamer (allemaal radiatoren met thermostaatknop)
2e etage - 1 slaapkamer (allemaal radiatoren met thermostaatknop)

Nu is zo dat de vloerverwarming op de begane grond behoorlijk krachtig is, daar zijn we prima content mee en de radiatoren zijn daar eigenlijk ook niet nodig.
Maar zodra in de loop van de dag of avond de vloer warm genoeg is, schakelt de Chronoterm uit en gaat bijna niet of helemaal niet meer aan.
De rest van het huis krijgt dan geen verwarming meer. Vooral in de badkamer is dit vervelend.

Ik wil dus in feite twee aparte regelingen.
De begane grond wordt goed geregeld door de Chronoterm en dat moet/mag zo blijven. Daarvoor heb ik een nieuwe klep nodig vlak vóór de vloerverwarmingverdeler welke dan door de Chronoterm wordt gestuurd.
De oude reeds bestaande klep blijft gehandhaafd en zal op open blijven staan.
De rest van het huis krijgt dan dus altijd warm water op verzoek, apart van de vloerverwarming.

Dan wil ik alle radiatoren op 1e en 2e etage uitruisten met een HR80 en deze indelen in groepen en bedienen met een Evotouch.
Volgens mij ben ik dan al klaar & geholpen.
Omdat ik stadsverwarming heb is er altijd warmte beschikbaar en heb ik niet persé een extra klep nodig. Er is geen sprake van een ketel die actief moet worden.
Is dit voldoende of is het beter toch nog een extra klep te installeren voor deze 2e groep?
pi_119973043
@budje70 Ik weet niet hoe jullie verbruik bemetert wordt., maar als je er een 2e klep tussenzet weet jezeker dat er geen energie loopt/vraagt (zou mijn voorkeur naar uitgaan als het makkelijk te realiseren is)
pi_119982002
quote:
0s.gif Op woensdag 14 november 2012 19:08 schreef a3bo het volgende:
De dts92 moet toch ook te calibreren zijn ?
@a3bo, @coelho d.m.v. het wijzigen van de "tO" (temperatuur calibratie) parameter.
pi_119982289
@tripaul op de Evotouch kan je het toch ook op 65°C houden, je kan hem dan zelfs aanpassen zonder draadjes los te maken denk ik. Lijkt mij het proberen waard nu er geen oplossing is.
pi_119982706
@budje70 ik weet niks van stadsverwarming, maar ik mis een pomp aansturing.
pi_119986537
@Anymousse Ik heb al eens geprobeerd om de warm water functie op de Evotouch in te schakelen. Dan geeft hij echter aan dat er een extra sensor nodig is die de tapwatertemperatuur monitort. Die heb ik niet (en ben ik trouwens ook nog nergens tegengekomen) dus daar hield deze mogelijkheid voor mij op.
pi_120036098
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2012 21:24 schreef simonmo het volgende:
@budje70 Ik weet niet hoe jullie verbruik bemetert wordt., maar als je er een 2e klep tussenzet weet jezeker dat er geen energie loopt/vraagt (zou mijn voorkeur naar uitgaan als het makkelijk te realiseren is)
Verbruik wordt bepaald door een GJ meting van het verschil tussen aanvoer/afvoer.
Extra klep bijplaatsen is geen probleem alleen levert het extra kosten op (150 voor de klep plus kosten installatie)

quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2012 01:00 schreef Anonymousse het volgende:
@budje70 ik weet niks van stadsverwarming, maar ik mis een pomp aansturing.
Klopt er is ook geen pomp. Er staat altijd druk op stadsverwarming. Zodra er vraag is (radiator of vloerverwarming) begint het automatisch te stromen. Heerlijk systeem hoor alleen jammer dat het een monopolie is van Essent. Geen keuze leverancier dus Maar dat gaat offtopic.

Een extra klep geeft dus ook alleen zekerheid dat er geen warmtetoevoer mogelijk is. Pompsturing is niet nodig.
pi_120039611
Met enige aandacht heb ik als nieuw forumlid deze discussie gevolgd.

Sinds circa anderhalf jaar beschik ik over een EVO home systeem, globaal bestaande uit een HCE80 met 4 zone-"motoren", 2 HR80's en een OT relais. Ook ik loop tegen hetzelfde probleem aan als Biker 2010 alsmede tegen een inschakelende ketel zonder dat er warmtevraag behoeft te zijn.

Het systeem kost me sinds de aanschaf al hoofdbrekens ondermeer omdat het me ondanks tientallen pogingen en resethandelingen maar niet lukte het ketelrelais aan te melden. Sinds deze week denk ik een deel van beide de ondervonden problemen te begrijpen. Beide zijn terug te voeren op een niet correct aangemelde ketelmodule. De verklaring hiertoe kon ik niet in de vele bladen van dit topic terugvinden. Mijn inziens gebeurt het navolgende:

Bij het aanmelden van de ketelmodule in de Evotouch moet een keuze worden gemaakt of er wel of geen regeling is volgens warmtevraag. Op het gevoel zullen de meeste van ons kiezen voor regeling op volgens warmtevraag (het voelt immers onlogisch hier niet voor te kiezen). In feite wordt hiermee echter gelijk de keuze gemaakt voor het type relais dat wordt gebruikt! Probeer je vervolgens een OT-relais aan te melden dan zal dit niet lukken. Andersom zal dit ook gebeuren, dus kiezen om niet op warmtevraag te regelen en dan proberen een aan/uit-relais aan te melden. Gevolg is in beide situaties dat het relais op een noodinstelling overgaat, waarbij de ketel op 3/6/9/12 maal per uur voor enkele minuten wordt ingeschakeld. Dus ook wanneer er geen warmtevraag is!

Op zich is bovenvermelde niet onlogisch, immers een aan/uit-relais en een OT-relais maken gebruik van een verschillend communicatie protocol. Een aan/uit-relais behoeft slechts een maaksignaal (spanning of geen spanning) door te geven, waar een OT-relais een protocol met spanningsvariatie gebruikt om het temperatuurverschil tussen de ingestelde waarde en de gemeten waarde of de regelstrategie wordt doorgegeven.

Bij de nieuwere software (> 2.0) van de Evotouch is dit aangepast. Daar wordt gevraagd of van een OT-relais gebruik wordt gemaakt of niet. Dan zal de kans op een verkeerde keuze veel kleiner zijn.

Zouden degene die een probleem hebben met een schakelende ketelzonder warmtevraag (die bijna altijd met een OR-relais zullen werken) dit kunnen bevestigen? Het is mijn inziens niet nodig terug te gaan naar de fabrieksinstelling, alleen een juiste keuzen maken bij "WIJZIG SYST.CONFIG" en het ketelrelais opnieuw aanmelden. Let op! vaak is wel een reset van het ketelrelais noodzakelijk!

Bovenvermelde neemt niet weg dat het gebruik van een vloerverwarmingsysteem met meerdere zone's in beginsel niet geschikt is om te worden gecombineerd met een Open Therm aansturing. Bij die combinatie zal sneller de kans bestaan dat de ketel wordt aangestuurd zonder dat er vloerverwarmingzones zijn geopend.

[ Bericht 1% gewijzigd door evors op 07-12-2012 17:57:13 ]
pi_120042212
@evors Ik kan me inderdaad herinneren dat het bij mij ook eerst niet goed ging om in eerste instantie (via de configuratiehulp) mijn opentherm ketelmodule aan te melden. Ook ik heb (waarschijnlijk hierdoor) in het begin problemen gehad met aanslaan van de ketel zonder warmtevraag. De oplossing kwam voor mij via waakzaam wonen. Het probleem was (als ik me goed herinner) dat een ketelmodule die in eerste instantie foutief wordt aangemeld, in het geheugen blijft hangen wanneer je een nieuwe ketelmodule aanmeldt (of dezelfde nogmaals). Omgekeerd onthoudt ook de ketelmodule dat hij is toegewezen.

De oplossing die bij mij werkte:
1. ALLES resetten (evotouch, ketelmodule (15 sec indrukken) en HR80's (batterijen opnieuw inzetten met de instelknop ingedrukt en eventuele andere randapparatuur (ben ikzelf niet mee bekend).
2. Via de configuratiehulp de basisinstellingen weer goed zetten. Echter in de eerste stap aangeven: geen regeling obv warmtevraag en de ketelmodule dus ook (nog) niet toewijzen.
3. In het configuratiemenu naderhand alsnog opgeven dat er een regeling obv warmtevraag is en dan pas de opentherm regeling toewijzen.

Beste is ook om eerst het optimaliseren uit te laten, totdat je weet dat alles goed werkt.

Het viel mij erg mee hoeveel werk dit was en sindsdien heeft het verwarmingsgedeelte prima gefunctioneerd. Succes ermee!

(NB Alleen krijg ik nu last van het warmtapwaterprobleem dat een stukje hierboven is beschreven, maar dat staat er (verwacht ik) los van.)

[ Bericht 1% gewijzigd door tripaul op 07-12-2012 16:30:51 ]
pi_120042296
Wie kan me trouwens vertellen waar ik kan zien welke softwareversie ik heb? Ik lees hier regelmatig over softwareversies (< 2.0, 2.1 en 2.3) maar kan zelf niet vinden welke versie mijn Evotouch heeft . . .
pi_120044965
quote:
18s.gif Op vrijdag 7 december 2012 16:22 schreef tripaul het volgende:
Wie kan me trouwens vertellen waar ik kan zien welke softwareversie ik heb? Ik lees hier regelmatig over softwareversies (< 2.0, 2.1 en 2.3) maar kan zelf niet vinden welke versie mijn Evotouch heeft . . .
Als je de batterijen eruit haalt en daarna er weer in komt er een start scherm met boot loader versie en software versie. Bij de software versie staat dan 20 of 21. Naar mijn idee is 21 de laatste.
Deze versie kan je zelf installeren. Zie diverse beschrijvingen in dit forum. Ik heb hetzelf ook gedaan, geen problemen mee ondervonden, behalve typfout ergens die zelf te herstellen is.

Ik deel de mening dat een HCE80 niet samengaat met een OT module. Ik ga nu over op een BDR91 parallel aan het ketelrelais contact van de HCE80. Ik laat later wel weten of dit beter gaat.
pi_120045233
@Tripaul

Er zijn uiteraard meerdere oorzaken voor de problemen die in dit topic besproken worden.

Wanneer je als leverancier een storing bij een klant moet oplossen kan ik me indenken dat je al snel overnieuw begint. Dat kost vrijwel evenveel tijd als alles nalopen.

Het vervangen van een ketelrelais of beter gezegd -module zal best tot problemen kunnen leiden. Van leverancier Siwako begreep ik dat een Evotouch in beginsel meerdere ketelmodules kan aansturen. Ieder ketelmodule moet bovendien volgens procedure worden aangemeld en herkend, zodat wordt voorkomen dat je de ketel van de buren gaat aansturen. De enige manier die ik kan bedenken om een eerder aangemelde ketelmodule te verwijderen zal zijn door de Evotouch terug te brengen naar de fabrieksinstellingen. Hoewel ik me afvraag wat er gebeurt bij overgang van een aan/uit-relais naar een OT-relais zonder terug te gaan naar de fabrieksinstelling.

Mijn redenering was echter dat het onmogelijk is bij de keuze voor regeling op warmtevraag in de Evotouch een OT-module aan te melden. Ik vermoed dat Waakzaam Wonen dit heeft opgelost door simpelweg de juiste instelling te kiezen bij het opnieuw instellen van de Evotouch. Honeywell heeft dit klaarblijkelijk ook onderkent en de latere softwareversies hierop aangepast.

Eerlijk gezegd snap ik niet waarom Honeywell voor de vloerverwarmingsystemen een thermische "motor" gebruikt en niet een veel snellere echte motor, zoals die van een HR80.

[ Bericht 5% gewijzigd door evors op 07-12-2012 17:41:10 ]
pi_120046358
@evors

Voor de duidelijkheid: er is bij mij toen helemaal niets vervangen en ook heeft waakzaam wonen helemaal niets opnieuw ingesteld. Dat heb ikzelf gedaan met hun instructies, maar zonder enige aanpassing vooraf aan hardware of software.

Het klopt wat je zegt, dat er een fout in de software zit en dat het niet mogelijk is om (als je de configuratiehulp gebruikt) direct een opentherm module aan te melden. Deze fout is er blijkbaar in nieuwere softwareversies uit gehaald (was ik me niet van bewust), maar wat ik beschrijf kun je zien als een work-around om het systeem met een opentherm module toch goed aan de praat te krijgen ondanks de fout die erin zit.

Zoals ik e.e.a. interpreteer werd het onnodig aanslaan van de ketel in mijn geval veroorzaakt doordat bij het begin van de installatie de opentherm module foutief als een aan/uit module werd toegewezen voor de regeling van de warmtevraag. Deze fout is daarna blijkbaar niet meer recht te zetten doordat er meerdere ketelmodules kunnen worden toegewezen: de evotouch blijft hem proberen aan te sturen tenzij je een reset uitvoert. De enige oplossing waarmee ik alles aan de praat kreeg (geloof me, ik heb ook eerst ook vanalles geprobeerd en was in eerste instantie sceptisch over deze oplossing) was om in eerste instantie (in de wizard) geen ketelregeling toe te wijzen maar dit pas later (handmatig) te doen. Doe er je voordeel mee zou ik zeggen.
pi_120046488
@stekelbaars3

Bedankt voor de tip!

Eén vraag nog:
Blijven mijn instellingen bewaard als ik de batterijen eruit haal, of moet ik die opnieuw doen?
Na het updaten ga ik er vanuit dat de evotouch opnieuw moet worden ingesteld toch?

Oh, toch twee vragen ;)
pi_120048984
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2012 18:01 schreef tripaul het volgende:
@stekelbaars3

Bedankt voor de tip!

Eén vraag nog:
Blijven mijn instellingen bewaard als ik de batterijen eruit haal, of moet ik die opnieuw doen?
Na het updaten ga ik er vanuit dat de evotouch opnieuw moet worden ingesteld toch?

Oh, toch twee vragen ;)
De batterijen actie verandert zeker niets aan de instellingen.
Voor 90% zeker denk ik dat na een firmware update de instellingen niet veranderd zijn.
pi_120063046
@Tripaul

Bedankt voor de verduidelijking van je werkwijze.
Om eerlijk te zijn heb ik geen gebruik gemaakt van de configuratiehulp, dus geen idee hoe de vragen zijn opgebouwd. Maar ik sluit niet uit dat de wijze van vraagstelling ook daar tot dezelfde instellingsfouten kan leiden.

Anderzijds krijg ik de indruk dat de kern van mijn overweging niet goed is overgekomen. Er zit geen echte fout in de software van de Evotouch en het is prima mogelijk direct een OT-module toe te wijzen. Je moet dan eenvoudigweg niet kiezen voor de button "warmtevraag". Dat is taaltechnisch en qua begrip verwarrend want strikt genomen werkt een OT-module ook op basis van warmtevraag vanuit de Evotouch.

Ook in de nieuwe software zal het technisch onmogelijk blijven om een aan/uit-module toe te wijzen wanneer je gekozen hebt voor de button "OT-module" en visa versa. Een OT module gebruikt immers een geheel ander protocol dan een aan/uit-module! In de nieuwe software is de vraagstelling of buttontekst echter zodanig duidelijk dat de vergissing niet meer wordt gemaakt.

In feite geef je zelf het antwoord. Je hebt gepoogd een OT-module aan te wijzen als aan/uit-module (net als ik en vele anderen in dit topic is overkomen). Het is mijn inziens echter niet zo dat het niet te corrigeren is, de aanmelding vindt simpelweg niet plaats en kan technische gezien ook niet plaatsvinden. Als je goed oplet kan je dat eenmalig zien aan de ledcode op de module, maar verder wijst niets er op dat de aanmelding niet tot stand is gekomen.

Wanneer de aanmelding niet tot stand is gekomen probeert de Evotouch inderdaad de module aan te sturen. Alleen het signaal waarmee dit gebeurt wordt door de module niet opgenomen en al zou deze dat opnemen dan is het signaal onbegrijpelijk, immers het protocol is verschillend.
pi_120063616
Inmiddels heb ik de tijd gevonden om een tijdje de werkende OT-regeling te volgen in combinatie met de HCE80 vloerverwarmingunit en MC4 thermische motoren. Tot mijn grote verbazing werkt de regeling best goed, zodat ik terugkom op mijn eerdere uitspraak dat deze combinatie niet geschikt zou zijn.

Bij warmtevraag vanuit de Evotouch, DT92 of HCE82 worden eerst de MC4 motoren aangestuurd. Na circa 20 seconden (geschat, niet gemeten) volgt de pompaansturing vanuit de HCE80 en na enkele minuten (als de MC4 zijn opengestuurd) slaat de ketel aan, die dan afhankelijk van de delta T in de thermostaat een stooklijn aanhoudt. Wat mij betreft volgens het boekje, zij het dat de vloerverwarmingspomp(en) wat later mogen worden aangestuurd.

Wat mij betreft dus vooralsnog geen reden om over te gaan op een aan/uit-module, maar ik kijk het nog een tijdje aan.
pi_120069189
@evors
Kijk hier wordt ik nou blij van. In twee dagen geef je op treffende wijze weer wat er gebeurd en (niet onbelangrijk) komt met een oplossing die mogelijk zou werken voor beide door mij gemeldde problemen. Ik ben ook blij dat ik m'n spulletjes nog niet heb verkocht zodat ik je advies ga volgen in de kerstvakantie. Ik heb dan namelijk ook tijd om te monitoren wat er gebeurd. Dank voor dit goede bericht!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')