abonnement Unibet Coolblue
pi_117582317
Van de week zag ik Kranenborg bij DWDD een souffle met kikkerbilletjes maken.
Nu heb ik nog nooit kikker gegeten, maar zou dat graag eens proberen. Weet jij misschien een lekkere maar eenvoudige manier om ze te bereiden?

Eventuele tips waar ik zoiets het beste kan kopen zijn ook welkom :)
  donderdag 4 oktober 2012 @ 12:59:36 #202
377549 student_2.0
Optimist tot in de kist
pi_117584523
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2012 11:28 schreef Fiorellino het volgende:
Piet (of iemand anders), heb jij misschien nog een leuk adres in Antwerpen waar ik eens slakken kan gaan proberen? Heb het nog nooit op maar ben benieuwd. Is het wat?
Slakken zijn niet mijn persoonlijke favoriet, probeer eens langoustine
  donderdag 4 oktober 2012 @ 13:16:52 #203
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_117585060
Slakken zijn heerlijk! :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 4 oktober 2012 @ 14:43:50 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117588145
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2012 11:28 schreef Fiorellino het volgende:
Piet (of iemand anders), heb jij misschien nog een leuk adres in Antwerpen waar ik eens slakken kan gaan proberen? Heb het nog nooit op maar ben benieuwd. Is het wat?
Heb nooit gesnapt waarom mensen slakken zo lekker vinden, ze smaken vooral naar kruidenboter waar ze altijd in verdronken worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 4 oktober 2012 @ 14:44:07 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117588157
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2012 12:59 schreef student_2.0 het volgende:

[..]

Slakken zijn niet mijn persoonlijke favoriet, probeer eens langoustine
Of kreeft
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 4 oktober 2012 @ 14:45:48 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117588244
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2012 11:49 schreef FigureBirdStars het volgende:
Van de week zag ik Kranenborg bij DWDD een souffle met kikkerbilletjes maken.
Nu heb ik nog nooit kikker gegeten, maar zou dat graag eens proberen. Weet jij misschien een lekkere maar eenvoudige manier om ze te bereiden?

Eventuele tips waar ik zoiets het beste kan kopen zijn ook welkom :)
Hamos verkoopt het, maar daar heb je een pasje nodig. Ik vind ze gepaneerd en kort gefrituurt, of door de bloem gehaald en gebakken in boter lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 4 oktober 2012 @ 15:20:59 #207
377549 student_2.0
Optimist tot in de kist
pi_117589640
Ik wil graag een 3 gangenmenu maken voor al mijn 6 huisgenoten. Heeft iemand een goede bron waar ik complete recepten kan vinden voor 3 gangen, liefst alle gerechten uit een bepaalde keuken of met een bepaald thema. Sites als smulweb en Ah recepten vind ik onvolledig en onduidelijk.
pi_117590090
quote:
1s.gif Op donderdag 4 oktober 2012 14:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hamos verkoopt het, maar daar heb je een pasje nodig. Ik vind ze gepaneerd en kort gefrituurt, of door de bloem gehaald en gebakken in boter lekker.
Ok klinkt goed en Hanos pas is geen probleem. Bedankt!
pi_117590314
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2012 15:31 schreef FigureBirdStars het volgende:

[..]

Ok klinkt goed en Hanos pas is geen probleem. Bedankt!
Ze hebben ze ook in de diepvries van een redelijke toko te liggen, chinees / koreaans.
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
pi_117590817
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2012 15:37 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

Ze hebben ze ook in de diepvries van een redelijke toko te liggen, chinees / koreaans.
Oh dat zou nog beter zijn, zal binnenkort eens bij de toko kijken. Bedankt voor de tip.
  donderdag 4 oktober 2012 @ 18:06:19 #211
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_117595260
quote:
1s.gif Op donderdag 4 oktober 2012 14:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb nooit gesnapt waarom mensen slakken zo lekker vinden, ze smaken vooral naar kruidenboter waar ze altijd in verdronken worden.
De structuur vind ik erg lekker. Ik heb ze nog nooit 'kaal' gehad.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 4 oktober 2012 @ 18:16:43 #212
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117595576
quote:
1s.gif Op donderdag 4 oktober 2012 18:06 schreef Isegrim het volgende:

[..]

De structuur vind ik erg lekker. Ik heb ze nog nooit 'kaal' gehad.
In een bramenbosje aan het eind van de straat zitten hier om de een of andere reden honderden Wijngaardslakken, had ze graag geoogst om eens wilde klaar te maken, maar ze zijn streng beschermd. Zelfs het rapen van huisjes is verboden. Doe je dat toch is het stropen en dat is een misdrijf, geen overtreding en voor zoiets stoms wil ik geen strafblad krijgen en mijn screeningsniveau verpesten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 4 oktober 2012 @ 18:28:01 #213
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_117595870
Dan kom ik ze toch rapen? :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 4 oktober 2012 @ 18:29:12 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117595899
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2012 18:28 schreef Isegrim het volgende:
Dan kom ik ze toch rapen? :P
Zal ik dan mijn politiepet opdoen en je arresteren, spannend...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_117596683
quote:
1s.gif Op donderdag 4 oktober 2012 18:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In een bramenbosje aan het eind van de straat zitten hier om de een of andere reden honderden Wijngaardslakken, had ze graag geoogst om eens wilde klaar te maken, maar ze zijn streng beschermd. Zelfs het rapen van huisjes is verboden. Doe je dat toch is het stropen en dat is een misdrijf, geen overtreding en voor zoiets stoms wil ik geen strafblad krijgen en mijn screeningsniveau verpesten.
Die beesten kruipen om een of andere reden altijd mijn huis binnen en sterven daar. Is dat dan ook vrijheidsberoving met de dood tot gevolg?
pi_117596731
quote:
2s.gif Op donderdag 4 oktober 2012 11:13 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ja opwarmen tot 120°C, 20 min laten staan en dan laten afkoelen tot in iedergeval 50°C en dan pas de deksel weer opendoen. :Y (autoclaveren noemen wij dat in het lab :D, ik heb geen idee of de kip er lekker van wordt)
kijk aan, dit zijn duidelijke tips.
ik ga maandag even andere vacuumzakken halen en dan dinsdag eens een proefrondje maken.

ik zal de resultaten laten weten!

Bedankt Piet & Bosbeetle!
pi_117609290
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2012 11:28 schreef Fiorellino het volgende:
Piet (of iemand anders), heb jij misschien nog een leuk adres in Antwerpen waar ik eens slakken kan gaan proberen? Heb het nog nooit op maar ben benieuwd. Is het wat?
Opzich kan je ze heel makkelijk zelf maken, voor een fractie van de prijs in de horeca. Ik ken weinig dingen die zo vaak over de kop gaan als een bordje slakken :D Maar als je niet weet of je het lekker vindt is dat misschien nog niet zo handig.
pi_117610060
quote:
2s.gif Op woensdag 3 oktober 2012 21:25 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik ben nu eigenlijk wel benieuwd hoe DNA smaakt, ik weet dat ik er dagelijks heeeel veel van opeet maar altijd in combinatie met andere dingen....

Denken jullie dat dat een volgende stap gaat zijn, het steeds meer isoleren van componenten uit voedsel bronnen?

Ik kan me zo voorstellen dat je de stoffen die peper scherp maken ook kunt zuiveren. Of dat je een plant zo genetisch modificeerd dat hij die stoffen gaat maken en zo een scherpe tomaat kunt maken :)

(zo ken ik al wel een e.coli stam die naar frambozen ruikt :D )
Nja, licht zoet gok ik en lichtjes bitter. Aminozuren zijn meestal licht bitter en soms wat zoetig vandaag.

Enneh; met dezelfde scheidingstehcnologieen die jij in je DNA gelelectroforese gebruikt, worden ook smaakstoffen gescheiden. Natuurlijk zijn er nog veel meer technieken, maar allemaal op een of andere manier ook in jouw lab aanwezig.

En een scherpe tomaat, het zou best kunnen denk ik. Aangezien er ook roundup resistente maissoorten zijn, waarom niet een tomaat met capsaicineproductie. Overigens wordt er al eeuwen genetisch gemodificeerd door slim te kruisen.

Veel aromastoffen worden trouwens ook met fermentatie geproduceerd; dus een genetisch gemodificeerd gist of aspergillus.
Whatever...
pi_117610228
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2012 13:06 schreef rhubarb het volgende:
Piet (of Robin), ik heb een moleculair koken kit, waar onder andere zakjes agar-agar van 2 gram in zitten. Ik heb het pakket met kerst gekregen, en de houdbaarheid van de agar is volgens het zakje 20-08-12. Kan het kwaad de zakjes alsnog te gebruiken?
Nee, dat bedeft niet zomaar. Alleen als het veel vocht heeft aangetrokken en geen poeder meer is maar een soort koek/gel dan kan het bederven, maar dan nog is de kans klein.
Whatever...
  zondag 7 oktober 2012 @ 09:16:00 #220
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_117682883
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2012 17:27 schreef komrad het volgende:
gracias piet en golfer
Veel te laat, maar ik was op reis....

Paella van opa:
Siesta & Fiesta!
pi_117683065
quote:
1s.gif Op donderdag 4 oktober 2012 18:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In een bramenbosje aan het eind van de straat zitten hier om de een of andere reden honderden Wijngaardslakken, had ze graag geoogst om eens wilde klaar te maken, maar ze zijn streng beschermd. Zelfs het rapen van huisjes is verboden. Doe je dat toch is het stropen en dat is een misdrijf, geen overtreding en voor zoiets stoms wil ik geen strafblad krijgen en mijn screeningsniveau verpesten.
Hmmm, wijngaardslakken waren mijn eerste huisdier (toen ik 5 was ofzo). De tuin van mijn oma zat er vol mee, en toen heb ik een keertje een paar mee naar huis meegenomen. Daar zijn toen zelfs nog babyslakjes van gekomen O+

Nou ja, ik ga er van uit dat deze zwarte, criminele bladzijde van mijn leven onderhand verjaard is ;)
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_117685695
Piet, ik heb 6 mooie zeebaarsfilets van de markt. Ik zat zelf te denken om een kerriesaus te maken op basis van visbouillon met kerrie, gebonden met eidooier, maar als je nog wat leuke suggesties hebt om een zeebaars lekker klaar te maken hoor ik dat graag.
pi_117686888
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2012 22:48 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Opzich kan je ze heel makkelijk zelf maken, voor een fractie van de prijs in de horeca. Ik ken weinig dingen die zo vaak over de kop gaan als een bordje slakken :D Maar als je niet weet of je het lekker vindt is dat misschien nog niet zo handig.
Ik heb ze wel eens in van die potjes gezien, huisjes erbij voor de presentatie. Die knoflook en kruidenboter kan ook het probleem niet zijn, hoewel het daar vooral van moet komen. Ik vind het wel een lekker hapje, maar heel bijzonder zijn de slakken op zich niet.

Kikkerbilletjes geldt eigenlijk een beetje hetzelfde voor. Het heeft een beetje dezelfde aantrekkingskracht als een stapel kippepootjes of vleugels, het smaakt wel beter en verfijnder, maar ook weer niet zo dat je er heel ingewikkeld over moet doen en er hele kleine haute cuisinehapjes van moet maken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 7 oktober 2012 @ 13:21:51 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117688363
quote:
0s.gif Op zondag 7 oktober 2012 12:06 schreef rhubarb het volgende:
Piet, ik heb 6 mooie zeebaarsfilets van de markt. Ik zat zelf te denken om een kerriesaus te maken op basis van visbouillon met kerrie, gebonden met eidooier, maar als je nog wat leuke suggesties hebt om een zeebaars lekker klaar te maken hoor ik dat graag.
Wat dacht je van ze te bloemen en te bakken op de huid met ruim boter en een eenvoudige mosterdroomsaus erbij?
Ik bak vis graag.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_117691236
Klinkt goed :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')