Slakken zijn niet mijn persoonlijke favoriet, probeer eens langoustinequote:Op donderdag 4 oktober 2012 11:28 schreef Fiorellino het volgende:
Piet (of iemand anders), heb jij misschien nog een leuk adres in Antwerpen waar ik eens slakken kan gaan proberen? Heb het nog nooit op maar ben benieuwd. Is het wat?
Heb nooit gesnapt waarom mensen slakken zo lekker vinden, ze smaken vooral naar kruidenboter waar ze altijd in verdronken worden.quote:Op donderdag 4 oktober 2012 11:28 schreef Fiorellino het volgende:
Piet (of iemand anders), heb jij misschien nog een leuk adres in Antwerpen waar ik eens slakken kan gaan proberen? Heb het nog nooit op maar ben benieuwd. Is het wat?
Of kreeftquote:Op donderdag 4 oktober 2012 12:59 schreef student_2.0 het volgende:
[..]
Slakken zijn niet mijn persoonlijke favoriet, probeer eens langoustine
Hamos verkoopt het, maar daar heb je een pasje nodig. Ik vind ze gepaneerd en kort gefrituurt, of door de bloem gehaald en gebakken in boter lekker.quote:Op donderdag 4 oktober 2012 11:49 schreef FigureBirdStars het volgende:
Van de week zag ik Kranenborg bij DWDD een souffle met kikkerbilletjes maken.
Nu heb ik nog nooit kikker gegeten, maar zou dat graag eens proberen. Weet jij misschien een lekkere maar eenvoudige manier om ze te bereiden?
Eventuele tips waar ik zoiets het beste kan kopen zijn ook welkom
Ok klinkt goed en Hanos pas is geen probleem. Bedankt!quote:Op donderdag 4 oktober 2012 14:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hamos verkoopt het, maar daar heb je een pasje nodig. Ik vind ze gepaneerd en kort gefrituurt, of door de bloem gehaald en gebakken in boter lekker.
Ze hebben ze ook in de diepvries van een redelijke toko te liggen, chinees / koreaans.quote:Op donderdag 4 oktober 2012 15:31 schreef FigureBirdStars het volgende:
[..]
Ok klinkt goed en Hanos pas is geen probleem. Bedankt!
Oh dat zou nog beter zijn, zal binnenkort eens bij de toko kijken. Bedankt voor de tip.quote:Op donderdag 4 oktober 2012 15:37 schreef DrParanoid het volgende:
[..]
Ze hebben ze ook in de diepvries van een redelijke toko te liggen, chinees / koreaans.
De structuur vind ik erg lekker. Ik heb ze nog nooit 'kaal' gehad.quote:Op donderdag 4 oktober 2012 14:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb nooit gesnapt waarom mensen slakken zo lekker vinden, ze smaken vooral naar kruidenboter waar ze altijd in verdronken worden.
In een bramenbosje aan het eind van de straat zitten hier om de een of andere reden honderden Wijngaardslakken, had ze graag geoogst om eens wilde klaar te maken, maar ze zijn streng beschermd. Zelfs het rapen van huisjes is verboden. Doe je dat toch is het stropen en dat is een misdrijf, geen overtreding en voor zoiets stoms wil ik geen strafblad krijgen en mijn screeningsniveau verpesten.quote:Op donderdag 4 oktober 2012 18:06 schreef Isegrim het volgende:
[..]
De structuur vind ik erg lekker. Ik heb ze nog nooit 'kaal' gehad.
Zal ik dan mijn politiepet opdoen en je arresteren, spannend...quote:
Die beesten kruipen om een of andere reden altijd mijn huis binnen en sterven daar. Is dat dan ook vrijheidsberoving met de dood tot gevolg?quote:Op donderdag 4 oktober 2012 18:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In een bramenbosje aan het eind van de straat zitten hier om de een of andere reden honderden Wijngaardslakken, had ze graag geoogst om eens wilde klaar te maken, maar ze zijn streng beschermd. Zelfs het rapen van huisjes is verboden. Doe je dat toch is het stropen en dat is een misdrijf, geen overtreding en voor zoiets stoms wil ik geen strafblad krijgen en mijn screeningsniveau verpesten.
kijk aan, dit zijn duidelijke tips.quote:Op donderdag 4 oktober 2012 11:13 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ja opwarmen tot 120°C, 20 min laten staan en dan laten afkoelen tot in iedergeval 50°C en dan pas de deksel weer opendoen. (autoclaveren noemen wij dat in het lab , ik heb geen idee of de kip er lekker van wordt)
Opzich kan je ze heel makkelijk zelf maken, voor een fractie van de prijs in de horeca. Ik ken weinig dingen die zo vaak over de kop gaan als een bordje slakken Maar als je niet weet of je het lekker vindt is dat misschien nog niet zo handig.quote:Op donderdag 4 oktober 2012 11:28 schreef Fiorellino het volgende:
Piet (of iemand anders), heb jij misschien nog een leuk adres in Antwerpen waar ik eens slakken kan gaan proberen? Heb het nog nooit op maar ben benieuwd. Is het wat?
Nja, licht zoet gok ik en lichtjes bitter. Aminozuren zijn meestal licht bitter en soms wat zoetig vandaag.quote:Op woensdag 3 oktober 2012 21:25 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik ben nu eigenlijk wel benieuwd hoe DNA smaakt, ik weet dat ik er dagelijks heeeel veel van opeet maar altijd in combinatie met andere dingen....
Denken jullie dat dat een volgende stap gaat zijn, het steeds meer isoleren van componenten uit voedsel bronnen?
Ik kan me zo voorstellen dat je de stoffen die peper scherp maken ook kunt zuiveren. Of dat je een plant zo genetisch modificeerd dat hij die stoffen gaat maken en zo een scherpe tomaat kunt maken
(zo ken ik al wel een e.coli stam die naar frambozen ruikt )
Nee, dat bedeft niet zomaar. Alleen als het veel vocht heeft aangetrokken en geen poeder meer is maar een soort koek/gel dan kan het bederven, maar dan nog is de kans klein.quote:Op maandag 1 oktober 2012 13:06 schreef rhubarb het volgende:
Piet (of Robin), ik heb een moleculair koken kit, waar onder andere zakjes agar-agar van 2 gram in zitten. Ik heb het pakket met kerst gekregen, en de houdbaarheid van de agar is volgens het zakje 20-08-12. Kan het kwaad de zakjes alsnog te gebruiken?
Veel te laat, maar ik was op reis....quote:
Hmmm, wijngaardslakken waren mijn eerste huisdier (toen ik 5 was ofzo). De tuin van mijn oma zat er vol mee, en toen heb ik een keertje een paar mee naar huis meegenomen. Daar zijn toen zelfs nog babyslakjes van gekomenquote:Op donderdag 4 oktober 2012 18:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In een bramenbosje aan het eind van de straat zitten hier om de een of andere reden honderden Wijngaardslakken, had ze graag geoogst om eens wilde klaar te maken, maar ze zijn streng beschermd. Zelfs het rapen van huisjes is verboden. Doe je dat toch is het stropen en dat is een misdrijf, geen overtreding en voor zoiets stoms wil ik geen strafblad krijgen en mijn screeningsniveau verpesten.
Ik heb ze wel eens in van die potjes gezien, huisjes erbij voor de presentatie. Die knoflook en kruidenboter kan ook het probleem niet zijn, hoewel het daar vooral van moet komen. Ik vind het wel een lekker hapje, maar heel bijzonder zijn de slakken op zich niet.quote:Op donderdag 4 oktober 2012 22:48 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Opzich kan je ze heel makkelijk zelf maken, voor een fractie van de prijs in de horeca. Ik ken weinig dingen die zo vaak over de kop gaan als een bordje slakken Maar als je niet weet of je het lekker vindt is dat misschien nog niet zo handig.
Wat dacht je van ze te bloemen en te bakken op de huid met ruim boter en een eenvoudige mosterdroomsaus erbij?quote:Op zondag 7 oktober 2012 12:06 schreef rhubarb het volgende:
Piet, ik heb 6 mooie zeebaarsfilets van de markt. Ik zat zelf te denken om een kerriesaus te maken op basis van visbouillon met kerrie, gebonden met eidooier, maar als je nog wat leuke suggesties hebt om een zeebaars lekker klaar te maken hoor ik dat graag.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |