Ik gooi dit spek gewoon weg en als ik de nieuwe slager vindt die die varkens heeft dan bewaar ik het wel in papier in de koelkast of zo.quote:Op zaterdag 29 september 2012 16:12 schreef RobinOok het volgende:
Koelbox gaat ook niet lukken, je moet juist luchtstromen hebben.
In de badkamer stook ik niet... Ik zal nog eens wat gaan experimenteren met die koelbox op het balkon. Ik heb zo'n thermometer die ik radiografisch binnen kan aflezen en als ik dan een constante keldertemperatuur kan krijgen door er dagelijks een fles (warm) water bij in te zetten dan is dat nog wel de moeite waard. Koelen lukte niet, misschien werkt verwarmen beter.quote:Op zaterdag 29 september 2012 16:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb je geen kamer, bv slaapkamer, waar je niet stookt?
Kwaad kan het niet, hooguit wat ander mondgevoel. Hoe is hij geworden trouwens?quote:Op zaterdag 29 september 2012 16:57 schreef rhubarb het volgende:
Piet, ik heb vandaag panna cotta gemaakt, waarbij ik 500 ml slagroom en 125 gram mascarpone heb gebruikt als alternatief voor double cream, en 230 gram suiker. Dit mengsel heb ik zachtjes aan de kook gebracht en toen door een vergiet gezeefd (geen zeef dus, die kon ik helaas niet vinden). Het viel me op dat er nog witte kleine stukje mascarpones in het mengsel leken te zitten ondanks kloppen.
Kan dit kwaad? Ik twijfel nu of je überhaupt mascarpone i.c.m. slagroom aan de kook kan brengen. (Ik heb er later nog volle melk en karnemelk aan toegevoegd, het staat nu al een paar uur in de koelkast.)
Aardappels schillen, op een bakplaat, kippenvleugels kruiden, er bovenop leggen, nog wat spekje, rozemarijn en ongeperste knoflook erbij en in de oven schuiven, 75 minuten bij 200 graden ongeveer afhankelijk van je oven. Salade erbij en lekker kluiven.quote:Op zaterdag 29 september 2012 16:58 schreef DonJames het volgende:
Piet, misschien heb jij nog een ideetje: Ik krijg volgende week (zondag) eters over de vloer. Op de dag zelf wil ik niet te lang in de keuken staan. Wat voor lekkers kan ik zaterdag al maken zodat ik het zondag alleen nog maar hoef op te warmen? O ja, er zijn kleine kinderen bij, die lusten over het algemeen niet alles geloof ik kinderen
Zou het niet in de badkamer hangen, veel te veel vocht.quote:Op zaterdag 29 september 2012 16:46 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik gooi dit spek gewoon weg en als ik de nieuwe slager vindt die die varkens heeft dan bewaar ik het wel in papier in de koelkast of zo.
[..]
In de badkamer stook ik niet... Ik zal nog eens wat gaan experimenteren met die koelbox op het balkon. Ik heb zo'n thermometer die ik radiografisch binnen kan aflezen en als ik dan een constante keldertemperatuur kan krijgen door er dagelijks een fles (warm) water bij in te zetten dan is dat nog wel de moeite waard. Koelen lukte niet, misschien werkt verwarmen beter.
Hij was heerlijk. Merkte er niks vanuit toen hij eenmaal stevig was geworden in de koelkast. Had er aardbeien met balsamicokaviaar bij gemaakt, die ook prima gelukt was.quote:Op zondag 30 september 2012 10:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kwaad kan het niet, hooguit wat ander mondgevoel. Hoe is hij geworden trouwens?
Staat er op de ingredientendeclaratie rook?quote:Op zondag 30 september 2012 11:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wellicht niet helemaal op zijn plaats hier maar ik vraag me af of het product op dit plaatje gerookt paprikapoeder is. Het klinkt als pittige paprikapoeder maar hij ruikt wel heel anders. Ducros is trouwens Silvo in Spanje en Frankrijk.
[ afbeelding ]
Suggestie:quote:Op zondag 30 september 2012 12:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
Van de week even bedenken wat ik er mee ga doen, het ruikt echt verrukkelijk
Dat was ik ook niet van plan, ik hoef geen badkamerschimmel op mijn spek.quote:Op zondag 30 september 2012 10:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou het niet in de badkamer hangen, veel te veel vocht.
Of een taartjequote:Op zondag 30 september 2012 14:28 schreef Mirjam het volgende:
Ik heb hier oude pruimen en nectarines. Is hier een lekkere moes van te maken?
Nee precies, vandaar de vraag of er ook een leuke moes van te maken isquote:Op zondag 30 september 2012 14:34 schreef Isabeau het volgende:
Een weight watchers taartje? Dat lijkt me nou net niets
Ja hoor, of Jam, een vlaai (bodem van brooddeeg) is ook lekker, en weigh watchers okay, je eet fruit en brood, niets mis mee.quote:
Brood is moeilijk veel puntenquote:Op zondag 30 september 2012 16:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja hoor, of Jam, een vlaai (bodem van brooddeeg) is ook lekker, en weigh watchers okay, je eet fruit en brood, niets mis mee.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |