abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 29 september 2012 @ 16:12:27 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_117391685
Koelbox gaat ook niet lukken, je moet juist luchtstromen hebben.
  zaterdag 29 september 2012 @ 16:13:57 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117391721
Heb je geen kamer, bv slaapkamer, waar je niet stookt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_117392763
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2012 16:12 schreef RobinOok het volgende:
Koelbox gaat ook niet lukken, je moet juist luchtstromen hebben.
Ik gooi dit spek gewoon weg en als ik de nieuwe slager vindt die die varkens heeft dan bewaar ik het wel in papier in de koelkast of zo.
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2012 16:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb je geen kamer, bv slaapkamer, waar je niet stookt?
In de badkamer stook ik niet... Ik zal nog eens wat gaan experimenteren met die koelbox op het balkon. Ik heb zo'n thermometer die ik radiografisch binnen kan aflezen en als ik dan een constante keldertemperatuur kan krijgen door er dagelijks een fles (warm) water bij in te zetten dan is dat nog wel de moeite waard. Koelen lukte niet, misschien werkt verwarmen beter.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_117393132
Piet, ik heb vandaag panna cotta gemaakt, waarbij ik 500 ml slagroom en 125 gram mascarpone heb gebruikt als alternatief voor double cream, en 230 gram suiker. Dit mengsel heb ik zachtjes aan de kook gebracht en toen door een vergiet gezeefd (geen zeef dus, die kon ik helaas niet vinden). Het viel me op dat er nog witte kleine stukje mascarpones in het mengsel leken te zitten ondanks kloppen.

Kan dit kwaad? Ik twijfel nu of je überhaupt mascarpone i.c.m. slagroom aan de kook kan brengen. (Ik heb er later nog volle melk en karnemelk aan toegevoegd, het staat nu al een paar uur in de koelkast.)

[ Bericht 7% gewijzigd door rhubarb op 29-09-2012 17:09:20 ]
pi_117393201
Piet, misschien heb jij nog een ideetje: Ik krijg volgende week (zondag) eters over de vloer. Op de dag zelf wil ik niet te lang in de keuken staan. Wat voor lekkers kan ik zaterdag al maken zodat ik het zondag alleen nog maar hoef op te warmen? O ja, er zijn kleine kinderen bij, die lusten over het algemeen niet alles geloof ik kinderen :')
  zondag 30 september 2012 @ 10:09:50 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117416385
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2012 16:57 schreef rhubarb het volgende:
Piet, ik heb vandaag panna cotta gemaakt, waarbij ik 500 ml slagroom en 125 gram mascarpone heb gebruikt als alternatief voor double cream, en 230 gram suiker. Dit mengsel heb ik zachtjes aan de kook gebracht en toen door een vergiet gezeefd (geen zeef dus, die kon ik helaas niet vinden). Het viel me op dat er nog witte kleine stukje mascarpones in het mengsel leken te zitten ondanks kloppen.

Kan dit kwaad? Ik twijfel nu of je überhaupt mascarpone i.c.m. slagroom aan de kook kan brengen. (Ik heb er later nog volle melk en karnemelk aan toegevoegd, het staat nu al een paar uur in de koelkast.)
Kwaad kan het niet, hooguit wat ander mondgevoel. Hoe is hij geworden trouwens?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 30 september 2012 @ 10:12:44 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117416424
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2012 16:58 schreef DonJames het volgende:
Piet, misschien heb jij nog een ideetje: Ik krijg volgende week (zondag) eters over de vloer. Op de dag zelf wil ik niet te lang in de keuken staan. Wat voor lekkers kan ik zaterdag al maken zodat ik het zondag alleen nog maar hoef op te warmen? O ja, er zijn kleine kinderen bij, die lusten over het algemeen niet alles geloof ik kinderen :')
Aardappels schillen, op een bakplaat, kippenvleugels kruiden, er bovenop leggen, nog wat spekje, rozemarijn en ongeperste knoflook erbij en in de oven schuiven, 75 minuten bij 200 graden ongeveer afhankelijk van je oven. Salade erbij en lekker kluiven.
minder werk dan een grote pan opwarmen.
Je zou een soepje vooraf kunnen doen, altijd lekker, zelfgemaakte soep.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 30 september 2012 @ 10:14:17 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117416451
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2012 16:46 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik gooi dit spek gewoon weg en als ik de nieuwe slager vindt die die varkens heeft dan bewaar ik het wel in papier in de koelkast of zo.

[..]

In de badkamer stook ik niet... Ik zal nog eens wat gaan experimenteren met die koelbox op het balkon. Ik heb zo'n thermometer die ik radiografisch binnen kan aflezen en als ik dan een constante keldertemperatuur kan krijgen door er dagelijks een fles (warm) water bij in te zetten dan is dat nog wel de moeite waard. Koelen lukte niet, misschien werkt verwarmen beter.
Zou het niet in de badkamer hangen, veel te veel vocht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_117418268
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2012 10:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kwaad kan het niet, hooguit wat ander mondgevoel. Hoe is hij geworden trouwens?
Hij was heerlijk. Merkte er niks vanuit toen hij eenmaal stevig was geworden in de koelkast. Had er aardbeien met balsamicokaviaar bij gemaakt, die ook prima gelukt was.
pi_117418550
Wellicht niet helemaal op zijn plaats hier maar ik vraag me af of het product op dit plaatje gerookt paprikapoeder is. Het klinkt als pittige paprikapoeder maar hij ruikt wel heel anders. Ducros is trouwens Silvo in Spanje en Frankrijk.

Spoilers!
  zondag 30 september 2012 @ 11:58:26 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117418625
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2012 11:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wellicht niet helemaal op zijn plaats hier maar ik vraag me af of het product op dit plaatje gerookt paprikapoeder is. Het klinkt als pittige paprikapoeder maar hij ruikt wel heel anders. Ducros is trouwens Silvo in Spanje en Frankrijk.

[ afbeelding ]
Staat er op de ingredientendeclaratie rook?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 30 september 2012 @ 11:58:44 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117418631
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_117418789
Er staat geen ingredientendeclaratie op maar uit je tweede post maak ik op dat dit inderdaad gerookt paprikapoeder is. Ik had jou ooit wel eens ergens zien posten (geloof ik) dat je baalt dat dit niet in Nederland verkrijgbaar is of iets dergelijks. Mijn moeder had geen idee wat ik bedoelde toen ik vroeg of ze het mee wilde nemen uit Spanje maar het is dus puur toevallig gelukt.

Van de week even bedenken wat ik er mee ga doen, het ruikt echt verrukkelijk :Y)

Maar mijn god, wat een rotblikje om open te maken. Wie verzint zoiets in vredesnaam?
Spoilers!
  zondag 30 september 2012 @ 12:09:13 #89
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_117418910
Gewoon een schroevendraaier eronder zetten zoals bij een verfblik.
pi_117418961
Had ik ontdekt inderdaad. Blijft onhandig. Wel authentiek blijkbaar ;)
Spoilers!
  zondag 30 september 2012 @ 12:36:55 #91
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_117419584
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2012 12:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
Van de week even bedenken wat ik er mee ga doen, het ruikt echt verrukkelijk :Y)
Suggestie:


Spanish potatoes

Ook lekker met spruitjes erdoor:

Spanish Potatoes

Ook lekker in chili con carne. :9
pi_117419780
Zoals Gary (Oz Masterchef) zeggen: "I'm salivating already!"
Spoilers!
pi_117420800
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2012 10:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou het niet in de badkamer hangen, veel te veel vocht.
Dat was ik ook niet van plan, ik hoef geen badkamerschimmel op mijn spek.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_117422734
Ik heb hier oude pruimen en nectarines. Is hier een lekkere moes van te maken?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_117422768
quote:
14s.gif Op zondag 30 september 2012 14:28 schreef Mirjam het volgende:
Ik heb hier oude pruimen en nectarines. Is hier een lekkere moes van te maken?
Of een taartje :9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_117422828
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2012 14:30 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Of een taartje :9
weight watchers :@
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_117422888
Een weight watchers taartje? Dat lijkt me nou net niets :N
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_117422911
quote:
12s.gif Op zondag 30 september 2012 14:34 schreef Isabeau het volgende:
Een weight watchers taartje? Dat lijkt me nou net niets :N
Nee precies, vandaar de vraag of er ook een leuke moes van te maken is :D :')
Een taartje draai ik m'n hand niet voor om, maar da's nu net het probleem even :D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 30 september 2012 @ 16:03:31 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117425846
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2012 14:30 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Of een taartje :9
Ja hoor, of Jam, een vlaai (bodem van brooddeeg) is ook lekker, en weigh watchers okay, je eet fruit en brood, niets mis mee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_117430663
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2012 16:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja hoor, of Jam, een vlaai (bodem van brooddeeg) is ook lekker, en weigh watchers okay, je eet fruit en brood, niets mis mee.
Brood is moeilijk veel punten :{
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')