abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 11 september 2013 @ 19:28:27 #103
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_131068854
Ontsmetten is van levensbelang zeg maar. :7 En die 0.33 ml flesjes vullen ben je snel zat, ik zou kijken naar minimaal 0.66 of hele liter flessen. Grolsch beugels kan ook.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_131069781
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 19:28 schreef popolon het volgende:
Ontsmetten is van levensbelang zeg maar. :7 En die 0.33 ml flesjes vullen ben je snel zat, ik zou kijken naar minimaal 0.66 of hele liter flessen. Grolsch beugels kan ook.
Ik gebruik zelf halve liter beugel flessen, iets minder werk met vullen dan 0.33ml en een handig formaat om te drinken.
pi_131100548
@Signe dank voor de tip. Ga hier zeker eens kijken!
  donderdag 12 september 2013 @ 19:00:24 #106
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_131102429
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 19:28 schreef popolon het volgende:
Ontsmetten is van levensbelang zeg maar. :7 En die 0.33 ml flesjes vullen ben je snel zat, ik zou kijken naar minimaal 0.66 of hele liter flessen. Grolsch beugels kan ook.
Ik merk idd dat ontsmetten van levensbelang is :P Heb net alles ontsmet en wacht totdat mijn brouwzooi gezakt is tot 20 graden, zodat ik kan gaan gisten.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  vrijdag 13 september 2013 @ 20:21:05 #107
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_131140093
Vraag!

Mijn bier is nu aan het gisten. Waterslot erop, hoppa. Nu ligt er onder het waterslot een beetje water, ik denk dat dat uit dat waterslot komt... kan dat kwaad? Moet ik het waterslot nog bijvullen als er wat te weinig water in zit?

En als ik moet gaan hydrometen en temp meten, dan mag het vat gewoon open toch???
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  vrijdag 13 september 2013 @ 20:25:34 #108
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_131140310
Gewoon dichtlaten, niks aan doen. Hoe vaker je het openmaakt, hoe groter de kans op infecties. De hydrometer gebruik ik al jaren niet meer. :D
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  vrijdag 13 september 2013 @ 20:28:57 #109
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_131140434
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 20:25 schreef popolon het volgende:
Gewoon dichtlaten, niks aan doen. Hoe vaker je het openmaakt, hoe groter de kans op infecties. De hydrometer gebruik ik al jaren niet meer. :D
Maar mijn "handleiding" zegt hydrometer gebruiken :o En ik heb dan gelijk nog een vraag, want het moet 10 dagen gisten, maar liefst voordat het helemaal klaar is bottlen... daar is die hydrometer dus voor. Hoe weet ik dan wanneer het klaar is?!

En ik moet straks als ik het ga bottlen het van dit vat naar het nieuwe schone vat met tapkraan hevelen... zonder dat de rotzooi op de bodem in het nieuwe vat komt. Hoe dan? Met hevelslang? Die handleiding is kut want er staat niks over gebruik van die slang in :')

En waterslot hoef ik dus niet bij te vullen?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  vrijdag 13 september 2013 @ 20:32:01 #110
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_131140588
Alleen vullen als 'ie echt leeg is. Als een handleiding zegt tien dagen dan wacht ik nog een week extra. En daarbij, ik hoef het alcoholpercentage niet precies te weten, doet me niet veel. Als 't maar smaakt.

Maar goed, ik heb al heel wat batches gemaakt dus alles gaat nu automatisch uit de losse pols.

Er staan op youtube zat filmpjes over overgieten, zoek eens op 'syphon beer' of zoiets.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  vrijdag 13 september 2013 @ 20:40:11 #111
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_131141036
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 20:32 schreef popolon het volgende:
Alleen vullen als 'ie echt leeg is. Als een handleiding zegt tien dagen dan wacht ik nog een week extra. En daarbij, ik hoef het alcoholpercentage niet precies te weten, doet me niet veel. Als 't maar smaakt.

Maar goed, ik heb al heel wat batches gemaakt dus alles gaat nu automatisch uit de losse pols.

Er staan op youtube zat filmpjes over overgieten, zoek eens op 'syphon beer' of zoiets.
Ga ik morgen even zoeken. thnx iig :Y Hij borrelt lekker :D Heb een meter op het vat geplakt. Vat is 21.3 :D
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  zaterdag 14 september 2013 @ 11:05:45 #112
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_131156998
quote:
14s.gif Op vrijdag 13 september 2013 20:28 schreef Qwea het volgende:
maar liefst voordat het helemaal klaar is bottlen...
Staat dat in de omschrijving? Dat is dan een hele slechte omschrijving.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zaterdag 14 september 2013 @ 13:41:03 #113
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_131161097
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2013 11:05 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Staat dat in de omschrijving? Dat is dan een hele slechte omschrijving.
Sorry ik kan niet lezen :')

Er staat dat voordat het bier helemaal uitgegist is en er weinig activiteit in het waterslot is je het nog het beste 2 weken op een koudere plek kunt bewaren. Max 20 bij voorkeur lager.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  zondag 15 september 2013 @ 19:27:00 #114
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_131207107
Ik heb een isolatiedeken om mijn vat geknald. Kan de temp niet benee de 20 graden komen.

Soms doet hij niet blubben via het waterslot, moet ik nog beluchten? Of gewoon ton dicht laten en over 7 a 6 dagen overhevelen?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  zondag 15 september 2013 @ 20:14:37 #115
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_131209364
Dus de temp moet max 20 graden of lager en je doet er een deken omheen zodat de temp hoger dan 20 graden blijft?
  zondag 15 september 2013 @ 22:08:16 #116
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_131217620
quote:
14s.gif Op zondag 15 september 2013 19:27 schreef Qwea het volgende:
Ik heb een isolatiedeken om mijn vat geknald. Kan de temp niet benee de 20 graden komen.
Een isolatiedeken betekent ook dat je de warmte binnenhoudt. Tijdens het gistingsproces wordt er warmte gegenereerd, en veel ook. Zo'n bier kan gemakkelijk 25C worden of meer, afhankelijk van je omgevingstemperatuur.

quote:
Soms doet hij niet blubben via het waterslot
"Soms niet"...soms wel dan? Wat is "soms niet"?

quote:
moet ik nog beluchten? Of gewoon ton dicht laten en over 7 a 6 dagen overhevelen?
Dicht laten.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 15 september 2013 @ 22:12:12 #117
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_131217932
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 20:14 schreef SiGNe het volgende:
Dus de temp moet max 20 graden of lager en je doet er een deken omheen zodat de temp hoger dan 20 graden blijft?
Nee, minimaal 20 graden. Max 23. Hij zat nu steeds rond de 20.1... en dan is het 20 graden binnen... en het koelt vrij snel af 's nachts en ik heb geen kachel aan.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  zondag 15 september 2013 @ 22:12:50 #118
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_131217971
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 22:08 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Een isolatiedeken betekent ook dat je de warmte binnenhoudt. Tijdens het gistingsproces wordt er warmte gegenereerd, en veel ook. Zo'n bier kan gemakkelijk 25C worden of meer, afhankelijk van je omgevingstemperatuur.

[..]

"Soms niet"...soms wel dan? Wat is "soms niet"?

[..]

Dicht laten.
Nou, Ik hoorde hem eerst vaak, nu niet zo vaak. En dichtlaten check.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  zondag 15 september 2013 @ 22:13:06 #119
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_131217994
quote:
14s.gif Op zondag 15 september 2013 22:12 schreef Qwea het volgende:

[..]

Nee, minimaal 20 graden. Max 23. Hij zat nu steeds rond de 20.1... en dan is het 20 graden binnen... en het koelt vrij snel af 's nachts en ik heb geen kachel aan.
Ah ok, dan zit je wel goed :)
  zondag 15 september 2013 @ 22:13:12 #120
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_131218006
quote:
14s.gif Op zondag 15 september 2013 22:12 schreef Qwea het volgende:

[..]

Nou, Ik hoorde hem eerst vaak, nu niet zo vaak. En dichtlaten check.
Wanneer begon het met bubbelen?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 15 september 2013 @ 22:13:23 #121
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_131218017
quote:
14s.gif Op zondag 15 september 2013 22:12 schreef Qwea het volgende:
maal 20 graden. Max 23. Hij zat nu steeds rond de 20.1... en dan is het 20 graden binnen... en het koelt vrij snel af 's nachts en ik heb geen kac
Dan zit je goed.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 15 september 2013 @ 22:20:50 #122
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_131218724
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 22:13 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Wanneer begon het met bubbelen?
Ehm, op dag 2. En toen constant. En nu veel minder. Donderdag is het gemaakt.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  zondag 15 september 2013 @ 22:26:50 #123
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_131219291
quote:
14s.gif Op zondag 15 september 2013 22:20 schreef Qwea het volgende:

[..]

Ehm, op dag 2. En toen constant. En nu veel minder. Donderdag is het gemaakt.
Afgelopen donderdag? Opzich is het dan niet heel gek. Een goede vergisting kan binnen 3-4 dagen verlopen. Zwenk het vat wat rond zodat de boel op de bodem nog wat loskomt en laat het een week staan alvorens over te hevelen.

Vooooor het overhelen eerst nog een keertje meten.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 15 september 2013 @ 22:30:41 #124
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_131219562
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 22:26 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Afgelopen donderdag? Opzich is het dan niet heel gek. Een goede vergisting kan binnen 3-4 dagen verlopen. Zwenk het vat wat rond zodat de boel op de bodem nog wat loskomt en laat het een week staan alvorens over te hevelen.

Vooooor het overhelen eerst nog een keertje meten.
Ik zal het vat wat rondzwenken. En na 10 dagen moest ik het overhevelen, dat is dus a.s Zaterdag. En meten met de hydrometer he?

Heb hem nog niet gemeten of open gehad, doe ik ook pas Zaterdag dan. Want voor die meting moet hij immers open.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  zondag 15 september 2013 @ 22:37:13 #125
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_131220045
quote:
14s.gif Op zondag 15 september 2013 22:30 schreef Qwea het volgende:

[..]

Ik zal het vat wat rondzwenken. En na 10 dagen moest ik het overhevelen, dat is dus a.s Zaterdag. En meten met de hydrometer he?

Heb hem nog niet gemeten of open gehad, doe ik ook pas Zaterdag dan. Want voor die meting moet hij immers open.
Ja, meten met de hydrometer. Leuker had geweest als je ook aan het begin had gemeten. Dan had je namelijk je alcoholpercentage kunnen berekenen.

Maar je eindmeting is het belangrijkst...om te kijken of het uitvergist is.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 15 september 2013 @ 22:38:58 #126
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_131220142
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 22:37 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Ja, meten met de hydrometer. Leuker had geweest als je ook aan het begin had gemeten. Dan had je namelijk je alcoholpercentage kunnen berekenen.

Maar je eindmeting is het belangrijkst...om te kijken of het uitvergist is.
Ooh. Ja, daar stond niks over in de handleiding ;( Maar goeie tip voor de volgende keer :Y En idd dat van dat uitvergisten met SG staat er wel in. Ga ik dat zaterdag doen. Dan staat er nog in de handleiding dat ik hem na de hoofdgisting nog 1 a 2 weken of een koelere plek kan zetten (word aanbevolen) is dat handig volgens jou? Of moet ik hem gelijk zaterdag in flessen mikken?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  zondag 15 september 2013 @ 22:41:25 #127
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_131220289
quote:
14s.gif Op zondag 15 september 2013 22:38 schreef Qwea het volgende:

[..]

Ooh. Ja, daar stond niks over in de handleiding ;( Maar goeie tip voor de volgende keer :Y En idd dat van dat uitvergisten met SG staat er wel in. Ga ik dat zaterdag doen. Dan staat er nog in de handleiding dat ik hem na de hoofdgisting nog 1 a 2 weken of een koelere plek kan zetten (word aanbevolen) is dat handig volgens jou? Of moet ik hem gelijk zaterdag in flessen mikken?
De bedoeling van het koeler wegzetten is dat er nogal wat vaste deeltjes in het bier ronddrijven. Onder andere gist maar ook eiwitten en andere afvalstoffen.
Hoe koeler een vloeistof, hoe sneller dat uitzakt.
Ik zou het dus nog een week laten staan alvoren te bottelen.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 15 september 2013 @ 22:44:43 #128
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_131220521
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 22:41 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

De bedoeling van het koeler wegzetten is dat er nogal wat vaste deeltjes in het bier ronddrijven. Onder andere gist maar ook eiwitten en andere afvalstoffen.
Hoe koeler een vloeistof, hoe sneller dat uitzakt.
Ik zou het dus nog een week laten staan alvoren te bottelen.
Oke! Dan ga ik het zaterdag meten, overhevelen in een schoon vat, week koel zetten en daarna bottelen :) thnx!
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  zondag 15 september 2013 @ 23:05:44 #129
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_131221714
Ik heb mn waterslot eruit gehaald en opnieuw gevuld. Was bijna leeg. Ben benieuwd of ie nu nog weer gaat blubben
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  woensdag 6 november 2013 @ 06:18:13 #130
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_132950666
Kleine update op het verse hop experiment; was even bang dat het helemaal mislukt was, maar toch goed gekomen. Het is uiteindelijk een double IPA geworden met verse Cascade, Mt. Hood en BC Goldings die ik later heb gedryhopped met een beetje van mijn oven-gedroogde Cascade en Mt. Hood hop. Gefermenteerd met een droge American Ale gist.

Die gist ging helemaal los, enorme hoeveelheden sediment in zowel primary als secondary. En uiteindelijk ook in de fles omdat ik niet heel voorzichtig was met overhevelen. Eerste proefflesje na twee weken was een drama, heel vreemde bijsmaak, ik was bang voor oxidatie of een infectie. Hoparoma was ook ver te zoeken, helemaal overheerst door de vreemde bijsmaak.
Net een tweede fles opengetrokken en voorzichtig gedecanteerd vanaf het (heel) dikke sediment. Smaakt nu prima, mooie balans tussen residuele zoetigheid en de hop. Vooral de Mt. Hood komt er mooi door, het dryhoppen heeft niet heel veel extra opgeleverd zoals het nu staat.

Waarschijnlijk de eerste keer toch te veel rondzwevende dode gist die niet te hachelen is, blijkbaar.
  vrijdag 8 november 2013 @ 09:54:30 #131
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_133034870
Mijn Russian Imperial Stout is trouwens heel erg goed gelukt :9
Echt een heel gaaf bier geworden!
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 8 november 2013 @ 10:26:18 #132
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_133035510
De mijne moet nog staan tot de 18de. Als hij lekker is maar eens kijken wat we daarna gaan doen.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  vrijdag 8 november 2013 @ 23:57:28 #133
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_133067990
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 09:54 schreef Nembrionic het volgende:
Mijn Russian Imperial Stout is trouwens heel erg goed gelukt :9
Echt een heel gaaf bier geworden!
Nice! Heb je al eens een milkstout gebrouwen? Dat wordt denk ik het volgende project, past goed bij het herfstige weer.
  zondag 10 november 2013 @ 23:01:08 #134
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_133133290
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 23:57 schreef GoCanucksGo het volgende:

[..]

Nice! Heb je al eens een milkstout gebrouwen? Dat wordt denk ik het volgende project, past goed bij het herfstige weer.
Heb ik nog niet gedaan nee, maar wil ik zeker!
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_133543256
Mijn laatste moutextractpakket van Brewferm staat af te koelen. Eens kijken of ik hierna zelf wat kan verzinnen. Wil hierna een paar keer met losse moutextract gaan werken waarbij ik de smaak meer zelf kan bepalen als met zo'n pakket.
  zaterdag 23 november 2013 @ 14:24:09 #136
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_133544820
Goed, mijn bier is klaar. Smaakt opzich prima... alleen er zit amper koolzuur in.

Wat heb ik fout gedaan en hoe fix ik dat?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_133546360
hoe lang heb je je bier op fles liggen? En bij welke temperaturen?
  zondag 24 november 2013 @ 13:46:32 #138
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_133571728
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 november 2013 15:40 schreef Oceanonix het volgende:
hoe lang heb je je bier op fles liggen? En bij welke temperaturen?
Ehm, 8 tot 10 weken. Eerst volgens het boekje op kampertemp 2 a 3 weken en daarna beneden de 10, voor de rest v/d weken.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_133572109
quote:
14s.gif Op zondag 24 november 2013 13:46 schreef Qwea het volgende:

[..]

Ehm, 8 tot 10 weken. Eerst volgens het boekje op kampertemp 2 a 3 weken en daarna beneden de 10, voor de rest v/d weken.
dan heb je waarschijnlijk te weinig suiker toegevoegd voor het bottelen. Of je doppen sluiten niet goed af.
  zondag 24 november 2013 @ 14:07:39 #140
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_133572481
quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 13:56 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

dan heb je waarschijnlijk te weinig suiker toegevoegd voor het bottelen. Of je doppen sluiten niet goed af.
Dan klopt mijn boekje niet, want ik heb het recept in het boekje gevolgd :P Er lijkt niks weg te lopen uit de doppen :o

Meer suiker toevoegen ga ik wel ff proberen. Wilde in mijn volgende brouwsel een pot honing mikken.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_133572589
quote:
14s.gif Op zondag 24 november 2013 14:07 schreef Qwea het volgende:

[..]

Dan klopt mijn boekje niet, want ik heb het recept in het boekje gevolgd :P Er lijkt niks weg te lopen uit de doppen :o

Meer suiker toevoegen ga ik wel ff proberen. Wilde in mijn volgende brouwsel een pot honing mikken.
Doe daar wel voorzichtig mee. Ik heb een batch staan met te veel suiker. Die mag alleen buiten geopend worden, waarna we tuin kunnen afzoeken naar de beugel.......
  zondag 24 november 2013 @ 14:12:09 #142
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_133572614
quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 14:11 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Doe daar wel voorzichtig mee. Ik heb een batch staan met te veel suiker. Die mag alleen buiten geopend worden, waarna we tuin kunnen afzoeken naar de beugel.......
Lol, hey, dan zit er iig wel koolzuur in :P
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_133572693
het blijft een kwestie van oefenen. En schrijf op wat je gedaan hebt, dan kan je ook je fouten en of verbeteringen ontdekken.
  zondag 24 november 2013 @ 14:32:51 #144
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_133573464
quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 14:14 schreef Oceanonix het volgende:
het blijft een kwestie van oefenen. En schrijf op wat je gedaan hebt, dan kan je ook je fouten en of verbeteringen ontdekken.
Goeie tip!! Ga ik doen!
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_133619238
Nadat ik dit topic doorgelezen heb zou ik ook heel graag beginnen met zelf bier brouwen! Helaas heb ik in mijn huidige appartement niet zo veel ruimte om te klussen, en m'n vriendin ziet zo'n emmer in de keuken/woonkamer niet echt zitten.. Hopelijk kan ik in een volgend huis/appartement beginnen. :7
pi_133620828
mijn eerste batches hebben in de woonkamer gestaan. Vind dat geblub wel gezellig... Op de slaapkamer is het nuet fijn. Het geblub komt niet regelmatig en dan kan je dus niet slapen....
  maandag 25 november 2013 @ 20:24:28 #147
88418 _Xbox_Master_
Low frequency specialist
pi_133621016
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2013 19:45 schreef yogurtcito het volgende:
Nadat ik dit topic doorgelezen heb zou ik ook heel graag beginnen met zelf bier brouwen! Helaas heb ik in mijn huidige appartement niet zo veel ruimte om te klussen, en m'n vriendin ziet zo'n emmer in de keuken/woonkamer niet echt zitten.. Hopelijk kan ik in een volgend huis/appartement beginnen. :7
Ik heb nu mijn vierde batch in de woonkamer staan, behalve wat geblub merk je er niks van ;)
~ Grolsch flesjes bewegen onevenredig niet significant met de treinrichting
pi_134948467
Zo de eerste batch van 2014 staat te koken. Het wordt een weizen. De eerste keer zonder een pakket maar alles zelf samengesteld. *O* *O* *O*
Gebruik overigens wel de minimaish methode. Vandaag mag ik direct een enorme verbetering van mijn koelproces proberen. Ik heb een koelspiraal gekregen. _O_
  vrijdag 14 maart 2014 @ 06:29:32 #149
369821 BenD
in Canada
pi_137721104
Begonnen met het bouwen van mijn thuis-brouwerij. Dit wordt een meerjarig project, het is nogal duur om een elektrische brouwerij goed op te zetten. Iedere keer wat losse onderdeeltjes kopen. Ik wil graag elektrisch brouwen zodat ik het gehele jaar door kan brouwen. Over zo'n anderhalf jaar verhuizen naar een nieuw huis met kelder en daar een ruimte bouwen om te gaan brouwen.


Fust met verwarmingselement (niet te zien), thermometer en kijkglas rechts, en klep links.


Verwarmingselement rechts, thermometer midden, buis om wort uit de ketel te halen.


Zoals je ziet moeten de fusten nog flink opgeschuurd worden, dit staat in de planning in de lente. Ik heb momenteel geen garage of iets dergelijks om dit te doen. Dus nog even wachten tot het echte voorjaar begint zodat ik het op het balkon kan doen, het is nu nog te koud.
  vrijdag 14 maart 2014 @ 08:18:01 #150
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_137721782
Ik ga binnenkort ook mijn 2de batch maken. Iemand nog tips om het koolzuur erin te krijgen/te houden? De eerste was vrijwel dood. En het schuim was ronduit goor :')
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  woensdag 16 april 2014 @ 13:12:07 #151
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_138939725
Ik wil weer ff zelf een biertje/pils gaan brouwen...

http://www.brouwmarkt.nl/complete-bierpaketten-c-208_214.html

Iemand enig idee welke ik dan moet nemen? Ik had vorige keer deze : http://www.brouwmarkt.nl/(...)iter-bier-p-779.html

Maar we gaan de zomer in dus wil een blond of een pils. En is er ook iets wat er voor zorgt dat er meer koolzuur in komt? Heb al wel schuimkraag verbeteraar in mijn mandje gegooid.

Ik neem een kant en klaar pakket, want dit word de 2de keer pas :P
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  donderdag 17 april 2014 @ 14:32:44 #152
419174 BartNH
30 jaar na 1984?
pi_138978769
Hier ook een thuisbrouwer,
Vanavond een pils en een weizen in grolschflesjes laten lopen en een (dom) blondje brouwen.

Die pils staat al twee maanden in het gistvat te wachten op bottelen, ben er dus erg laat mee. Ach, is ie mooi helder :+
crowdfundingpolicy: Mijn spaargeld mag kansen bieden aan anderen, niet ze in de afgrond duwen.
  vrijdag 2 mei 2014 @ 07:05:15 #153
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_139478374
Net mijn eerste fles-explosie gehad... ESB vanuit een kit met een beetje extra malt en hop, smaakt prima, mooi opgedroogd, geen overdreven koolzuur. Maar ineens een knal uit de keuken en een dikke plas bier tussen de glasscherven. Enorme rotzooi geeft 650 mL bier dan, ik hoop dat het één zwakke fles was...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')