abonnement Unibet Coolblue
pi_122218475
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 15:23 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

}:| - bruine suiker geeft bruine kleur mee, witte suiker niet, honing werkt voor 90% ongeveer gelijk aan normale suiker, overige 10% zullen smaakstoffen mee geven.
Je hebt ook witte rietsuiker
  dinsdag 29 januari 2013 @ 17:10:47 #53
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_122218891
Geen suiker gebruiken!

quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 21:19 schreef Fokpop het volgende:
Waarom zou jouw bier lekkerder zijn dan fabrieksbier? Het is een vrij simpel proces dat perfect geautomatiseerd kan worden en de bierproducenten gebruiken ook geen inferieure ingredienten of rare toevoegingen zoals bij sommige andere prefab producten. en ze voegen zeker geen suiker toe aan hun bier zoals jij :r
:')
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  dinsdag 29 januari 2013 @ 17:13:42 #54
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_122219044
quote:
12s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 17:10 schreef popolon het volgende:
Geen suiker gebruiken!

[..]

:')
Ja dat blijft een hilarisch figuur _O-
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 29 januari 2013 @ 17:20:15 #55
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_122219349
:D Ja.

Heb nu twee van de drie zwagers aan het brouwen gekregen. Niet slecht. :Y)

Ondertussen is m'n Nut Brown Ale al op en ben ik een lichte ale aan het brouwen. Binnenkort weer wat bestellen.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  dinsdag 29 januari 2013 @ 17:28:55 #56
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_122219751
Ik ga me binnenkort wagen aan een saison, een RIS met espresso en wellicht nog wat leuke dingen :)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_122227717
quote:
7s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 17:02 schreef Monsieursander het volgende:

[..]

Je hebt ook witte rietsuiker
Klopt :) maar over het algemeen is rietsuiker bruin, en word witte rietsuiker ook echt witte rietsuiker genoemd. Naast dit is het wel fijn om te weten dat het wat extra effect mee brengt bij het brouwen :) en dat ie straks niet met een bruine bierre blanche zit :P
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
pi_122265184
quote:
12s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 17:10 schreef popolon het volgende:
Geen suiker gebruiken!

[..]

:')
:?
Who's the black private dick
That's a sex machine to all the chicks?
pi_122265222
quote:
7s.gif Op woensdag 30 januari 2013 18:46 schreef Ahmad1nejad het volgende:

[..]

:?
Gewoon doen
pi_122265274
quote:
1s.gif Op woensdag 30 januari 2013 18:46 schreef Monsieursander het volgende:

[..]

Gewoon doen
oh t was gewoon een grapje
Who's the black private dick
That's a sex machine to all the chicks?
pi_122265917
quote:
7s.gif Op woensdag 30 januari 2013 18:47 schreef Ahmad1nejad het volgende:

[..]

oh t was gewoon een grapje
Denk het.
  woensdag 30 januari 2013 @ 19:11:21 #62
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_122266302
quote:
7s.gif Op woensdag 30 januari 2013 18:47 schreef Ahmad1nejad het volgende:

[..]

oh t was gewoon een grapje
Een hele flauwe van 't vorige topic.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  vrijdag 15 februari 2013 @ 09:20:17 #63
340390 sinepedraap
lieve baggeraar
pi_122904387
tvp

Wil het ook graag een keer proberne
Mijn nieuwe ondertitel
pi_122982892
Oh ja, dit topic was ik een beetje vergeten :)

Heb inmiddels 2 ladingen blikbier in kratten in de fles zitten: brewferm Diabolo en brewferm Triple.

De Diabolo heb ik al een paar flessen geproefd, is echt heel erg lekker bier geworden(is eind november in de fles gegaan). Het enige probleem is dat ze ook 'lekker doordrinken'; dus opstaan wordt op een gegeven moment wat moeilijker :D

Triple nog niet geproefd, die zit nog maar drie weken op de fles.

Gisteren wel een paar nieuwe blikken gehaald, om wat nieuwe smaakjes te testen. Vanmiddag maar even de Brupaks Witbier brouwen. Ben benieuwd :D
Voor wat foto's, kijk hier
  zaterdag 23 februari 2013 @ 21:20:34 #65
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_123254976
Eerste dry-hop experiment is onderweg; een Brew House all-grain IPA kit met American Ale gist en met 1 ounce Citra en 1 ounce Cascade hopbellen er in. Ruikt al verschrikkelijk lekker, ik ben heel benieuwd hoe het uiteindelijke resultaat is :)
  maandag 25 februari 2013 @ 18:59:56 #66
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_123335094
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 21:20 schreef GoCanucksGo het volgende:
Eerste dry-hop experiment is onderweg; een Brew House all-grain IPA kit met American Ale gist en met 1 ounce Citra en 1 ounce Cascade hopbellen er in. Ruikt al verschrikkelijk lekker, ik ben heel benieuwd hoe het uiteindelijke resultaat is :)
Zal wel prima worden :)

Ik ben nu bezig met een witbier en ga heeeeel snel experimenteren met een coffee and creamstout :9
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 25 februari 2013 @ 22:16:06 #67
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_123347838
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2013 18:59 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Ik ben nu bezig met een witbier en ga heeeeel snel experimenteren met een coffee and creamstout :9
Oeh, daar ben ik wel in geïnteresseerd, er staat hier ook een koffiestout op de planning. Hoe ga je de koffie toevoegen, koude extractie en dan bij de tweede fermentatie?
  maandag 25 februari 2013 @ 23:08:59 #68
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_123350609
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2013 22:16 schreef GoCanucksGo het volgende:

[..]

Oeh, daar ben ik wel in geïnteresseerd, er staat hier ook een koffiestout op de planning. Hoe ga je de koffie toevoegen, koude extractie en dan bij de tweede fermentatie?
Koffiebonen bij de secondaire fermentatie ja :Y

En lactose voor het cream effect en volmondigheid :)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 26 februari 2013 @ 00:22:10 #69
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_123353659
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2013 23:08 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Koffiebonen bij de secondaire fermentatie ja :Y

En lactose voor het cream effect en volmondigheid :)
Hoeveel bonen ga je er bij doen?
  dinsdag 26 februari 2013 @ 08:55:04 #70
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_123357210
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 00:22 schreef GoCanucksGo het volgende:

[..]

Hoeveel bonen ga je er bij doen?
Dat moet ik nog even opzoeken/beredeneren/berekenen :)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 1 maart 2013 @ 15:11:23 #71
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_123501872
Ondertussen nog een batch nut brown ale gemaakt, die gaat over een week of wat in de fles.

Dat zal het totaal op bijna 60 liter bier, in de fles, maken. :D Moet maar eens beginnen met drinken en de microbrews even met rust laten.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  vrijdag 1 maart 2013 @ 18:33:59 #72
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_123509449


De dry-hopped IPA zit in de fles. Wel veel verlies door de losse hop, volgende keer toch maar in een zakje doen denk ik. Het bier heeft wel een hele mooie oranje gloed gekregen.

Ruikt echt fantastisch, precies als een Fat Tug of een Switchback. Beetje naar bittere nasmaak nog, maar dat zou ook door het hopgruis dat er nu nog in dreef kunnen komen.
  zaterdag 2 maart 2013 @ 12:25:11 #73
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_123531788
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2013 18:33 schreef GoCanucksGo het volgende:
[ afbeelding ]

De dry-hopped IPA zit in de fles. Wel veel verlies door de losse hop, volgende keer toch maar in een zakje doen denk ik. Het bier heeft wel een hele mooie oranje gloed gekregen.

Ruikt echt fantastisch, precies als een Fat Tug of een Switchback. Beetje naar bittere nasmaak nog, maar dat zou ook door het hopgruis dat er nu nog in dreef kunnen komen.
Moet je alleen even nadenken hoe je het hopzakje er weer uitkrijgt :)

Oh, en als je het met een zakje doet, stop er een paar goed zware knikkers bij.

Verder zie ik dat je bier heeeel erg licht staat. Ik zou hem inpakken zodat er geen zonlicht bijkomt. Zonlicht is slecht voor je bier(smaak).
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zaterdag 2 maart 2013 @ 17:05:44 #74
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_123540228
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 maart 2013 12:25 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Verder zie ik dat je bier heeeel erg licht staat. Ik zou hem inpakken zodat er geen zonlicht bijkomt. Zonlicht is slecht voor je bier(smaak).
Licht was alleen voor de foto, normaal staat het veel donkerder :)

Ik heb uiteindelijk met een koffiefilter nog een hele growler uit de hop weten te persen, maar daar is wel veel lucht bij gekomen en die moet snel op denk ik.

Woensdag gaat de stout in de primary, dan de week daarop een mooie koffie kopen. Ik denk dat ik voor 18 liter een 200 gram vers gemalen niet al te sterk gebrande koffie een dag laat extraheren in afgekoeld water en dat bij de secondary doe.
  zaterdag 2 maart 2013 @ 17:43:54 #75
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_123541687
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 maart 2013 17:05 schreef GoCanucksGo het volgende:

[..]

Licht was alleen voor de foto, normaal staat het veel donkerder :)

Ik heb uiteindelijk met een koffiefilter nog een hele growler uit de hop weten te persen, maar daar is wel veel lucht bij gekomen en die moet snel op denk ik.

Woensdag gaat de stout in de primary, dan de week daarop een mooie koffie kopen. Ik denk dat ik voor 18 liter een 200 gram vers gemalen niet al te sterk gebrande koffie een dag laat extraheren in afgekoeld water en dat bij de secondary doe.
Ik ga van de week even langs de koffiespecialist, overleggen/proeven :)

Ik zit er ook over te denken koffie te maken met een percolator en dat erbij te gooien. Ooit deze op: http://beeradvocate.com/beer/profile/1471/39129

Dat was echt kick.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_123555773
Mijn eerste batch zojuist gebotteld w/ nu 6 weken wachten ;(
Who's the black private dick
That's a sex machine to all the chicks?
  zondag 3 maart 2013 @ 07:26:08 #77
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_123563667
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 maart 2013 17:43 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Ik ga van de week even langs de koffiespecialist, overleggen/proeven :)

Ik zit er ook over te denken koffie te maken met een percolator en dat erbij te gooien. Ooit deze op: http://beeradvocate.com/beer/profile/1471/39129

Dat was echt kick.
Ik zit alleen nog een beetje te twijfelen of ik meer fermentables ga toevoegen. De Brew House stout kit zit maar op ~1.044 SG als je hem aanvult tot 23L. Ik wil eigenlijk wel naar een eind ABV van ~7-8 voor de koffiestout dus zelfs met een startvolume van 18L zit je nog steeds vrij laag.

Mijn ervaring met late toevoeging van malt extract zijn qua fermentatie wel prima (lijkt veel completer dan zonder) maar de smaak is altijd een beetje vreemd. Wat zou jij doen?
  zondag 3 maart 2013 @ 23:42:19 #78
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_123600466
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 07:26 schreef GoCanucksGo het volgende:

[..]

Ik zit alleen nog een beetje te twijfelen of ik meer fermentables ga toevoegen. De Brew House stout kit zit maar op ~1.044 SG als je hem aanvult tot 23L. Ik wil eigenlijk wel naar een eind ABV van ~7-8 voor de koffiestout dus zelfs met een startvolume van 18L zit je nog steeds vrij laag.

Mijn ervaring met late toevoeging van malt extract zijn qua fermentatie wel prima (lijkt veel completer dan zonder) maar de smaak is altijd een beetje vreemd. Wat zou jij doen?
Wat is er vreemd aan de smaak?

Ik werk alleen met mout, nooit met extract dus ik durf niet met zekerheid advies te geven.

Je kunt ervoor kiezen suiker of kandijsiroop toe te voegen ipv extract en dan melksuiker voor wat zoetigheid en volmondigheid.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 14 april 2013 @ 06:32:27 #79
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_125257117
Koffiestout is erg lekker geworden, dik tevreden over!

Ik heb er toch dry malt extract bij gedaan (o.a. in een giststarter) maar het typische smaakje wat ik in vorige bieren soms had (beetje moeilijk te beschrijven, haast wat zurig, wat pas verdwijnt na een maand of 2-3 in de fles) is nu helemaal niet aanwezig. Uiteindelijk rond de 6.5 ABV uitgekomen dus prima.

Ik heb me door de home-brew verkoper laten overhalen om naar een Wyeast gist te upgraden en 200 gram medium roast versgemalen koffie die ik 24 uur heb laten trekken in koud water bij de secondary gemikt. Resultaat is een hele mooie koffiegeur en smaak, zonder te veel extra bitterheid en zonder dat de koffie heel overheersend wordt. Ben benieuwd hoe het over een maand of 2 is :)
  dinsdag 30 april 2013 @ 05:37:13 #80
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_125891072
Net een batch Coopers Lager op de fles gedaan. Heel apart, kwam met ale-gist en er werd aangeraden gewoon op kamertemperatuur te brouwen. Ik heb het een beetje koeler gehouden (~17 graden) maar de vergisting (met late toevoeging van de extra suiker) was heel onstuimig en compleet na 12 dagen (FG 1.006). En het ruikt en smaakt echt naar Euro-pils/lager... Ben benieuwd hoe het over een week of 4 is, maar voor $12 kan ik me er geen buil aan vallen.
  dinsdag 7 mei 2013 @ 14:00:03 #81
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_126170919
Mijn espressostout is heel erg lekker geworden :) Dezelfde ervaring als jij: een mooie koffie geur en smaak maar niet de extra bitterhoud. Heeel erg mooi, dik schuim ook.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 7 mei 2013 @ 15:44:21 #82
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_126174929
Ik gooi er af en toe ook wel eens een blik Coopers Lager in, lekker snel en simpel en goed weg te werken. :P Geen speciaal brouwsel maar goed, dat weet je vantevoren.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  dinsdag 7 mei 2013 @ 20:41:22 #83
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_126187906
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 15:44 schreef popolon het volgende:
Ik gooi er af en toe ook wel eens een blik Coopers Lager in, lekker snel en simpel en goed weg te werken. :P Geen speciaal brouwsel maar goed, dat weet je vantevoren.
Gisteren vast eentje open getrokken en inderdaad prima alledaags biertje voor in de zon. En ondanks dat het niet erg bijzonder is toch een stuk smakelijker dan bv. een Molson Canadian voor $12 per sixpack :)

Maar ik ben toch wel benieuwd waar die typische lager-geur vandaan komt als er bovengistende gist bij zit.
  zaterdag 11 mei 2013 @ 04:56:36 #84
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_126337721
De dry-hopped IPA van 2 maanden geleden doorstaat de tand des tijds trouwens niet heel goed. Waarschijnlijk toch te veel lucht er in gekregen met het gepruts met overhevelen door de dikke laag hopbellen er in.

Aan de andere kant; American IPAs zijn (ironisch genoeg) denk ik sowieso wel smakelijker als je ze jong drinkt (zie bv de waardering voor Pliny the Younger, Stone Enjoy By IPAs, Driftwood Fat Tug nu met bottle datum op de cap).
  zaterdag 11 mei 2013 @ 04:59:46 #85
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_126337727
Quote ipv edit, delete please :)
  zondag 30 juni 2013 @ 19:51:22 #86
88418 _Xbox_Master_
Low frequency specialist
pi_128430268
Gisteren een starterspakket van Brouwmarkt binnen gekregen. Er staat nu een emmer Brewferm Triple te gisten in de kamer :D Ben benieuwd wat het gaat worden :)
~ Grolsch flesjes bewegen onevenredig niet significant met de treinrichting
  zaterdag 13 juli 2013 @ 05:33:48 #87
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_128898102
De koffiestout is na drie maanden nog lekkerder geworden. Lijkt wel of de koffiesmaak sterker is, maar dat kan ook aan fles-tot-fles variatie liggen.

Ondertussen een soort imperial IPA proefje gedaan vanuit een gecombineerde IPA en ESB kit, met extra Chinook hop met de extra malt na een week en dry-hopping met Amarillo en Cascade pellets. Is een beetje te donker geworden, dus meer een sterke Black IPA of Cascadia Dark Ale. Wel heel lekker ondanks de hoge rest-suikers (FG 1,022), de hop balanceert dat mooi zodat het een fijn drinkbaar bier blijft ondanks de 8.3 ABV.

Binnenkort eens een poging tot een lichtere Weizen wagen, wel lekker in de zomer en de lege flessen collectie begint een beetje uit de kluiten te groeien ;)
  donderdag 18 juli 2013 @ 00:08:21 #88
88418 _Xbox_Master_
Low frequency specialist
pi_129068399
Het was prachtig weer, dus lekker buiten flesjes schoonmaken en bottelen :D

~ Grolsch flesjes bewegen onevenredig niet significant met de treinrichting
  donderdag 29 augustus 2013 @ 06:38:50 #89
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_130584527
quote:
14s.gif Op zaterdag 13 juli 2013 05:33 schreef GoCanucksGo het volgende:
De koffiestout is na drie maanden nog lekkerder geworden. Lijkt wel of de koffiesmaak sterker is, maar dat kan ook aan fles-tot-fles variatie liggen.

Ondertussen een soort imperial IPA proefje gedaan vanuit een gecombineerde IPA en ESB kit, met extra Chinook hop met de extra malt na een week en dry-hopping met Amarillo en Cascade pellets. Is een beetje te donker geworden, dus meer een sterke Black IPA of Cascadia Dark Ale. Wel heel lekker ondanks de hoge rest-suikers (FG 1,022), de hop balanceert dat mooi zodat het een fijn drinkbaar bier blijft ondanks de 8.3 ABV.

Binnenkort eens een poging tot een lichtere Weizen wagen, wel lekker in de zomer en de lege flessen collectie begint een beetje uit de kluiten te groeien ;)
De dark-IPA is uiteindelijk wel één van mijn betere homebrews geworden denk ik. De Weizen is uiteindelijk een iets zwaardere Weizen met Wyeast Schelde gist geworden, door de hogere temperatuur hier was het wel interessant om te kijken of ik een soort Weizen-Saison kon krijgen. Gaat morgen in de fles en lijkt aardig gelukt :)

Ik heb nu de mogelijkheid om voor een schappelijk prijsje een hoop verse hop te kopen. Heeft iemand ervaring met het brouwen met verse hop?
  donderdag 29 augustus 2013 @ 10:30:16 #90
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_130587639
quote:
5s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 06:38 schreef GoCanucksGo het volgende:

[..]

De dark-IPA is uiteindelijk wel één van mijn betere homebrews geworden denk ik. De Weizen is uiteindelijk een iets zwaardere Weizen met Wyeast Schelde gist geworden, door de hogere temperatuur hier was het wel interessant om te kijken of ik een soort Weizen-Saison kon krijgen. Gaat morgen in de fles en lijkt aardig gelukt :)

Ik heb nu de mogelijkheid om voor een schappelijk prijsje een hoop verse hop te kopen. Heeft iemand ervaring met het brouwen met verse hop?
Wat versta je onder verse hop? Nog niet gedroogd?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 29 augustus 2013 @ 16:34:02 #91
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_130599844
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 10:30 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Wat versta je onder verse hop? Nog niet gedroogd?
Ja, gewoon zo van de plant op een biologische boerderij. Ik heb al wel gelezen dat je veel meer moet gebruiken en dat je je bier flink verdunt door al het water dat je toevoegt. Maar zou je nog speciale maatregelen moeten nemen om te zorgen dat het schoon genoeg is, voor late hopping b.v.?
  donderdag 29 augustus 2013 @ 17:59:59 #92
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_130602716
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 16:34 schreef GoCanucksGo het volgende:

[..]

Ja, gewoon zo van de plant op een biologische boerderij. Ik heb al wel gelezen dat je veel meer moet gebruiken en dat je je bier flink verdunt door al het water dat je toevoegt. Maar zou je nog speciale maatregelen moeten nemen om te zorgen dat het schoon genoeg is, voor late hopping b.v.?
Ik zou het wel, zoals het hoort, drogen. Dat kan gewoon in de oven op een lage stand.

Ik ga toevallig zelf hier een experiment doen met zogeheten "tuinhop". Die ga ik ook eerst drogen voor gebruik.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 29 augustus 2013 @ 19:45:59 #93
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_130607066
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 17:59 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Ik zou het wel, zoals het hoort, drogen. Dat kan gewoon in de oven op een lage stand.

Ik ga toevallig zelf hier een experiment doen met zogeheten "tuinhop". Die ga ik ook eerst drogen voor gebruik.
Da's wel een goede tip. Na een beetje verder inlezen blijft ongedroogde hop ook eigenlijk maar een paar uur goed als het van de struik af is. Ik ga waarschijnlijk op de plukdag het meeste ongedroogd meekoken om een soort Harvest Ale te krijgen en een batch Cascade drogen om mee te dryhoppen.

Hoe lang moet het ongeveer in de oven denk je? En op een graadje of 60-70?
  vrijdag 30 augustus 2013 @ 09:01:48 #94
54575 Curchulain
Et tel était son nom...
pi_130624988
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 19:45 schreef GoCanucksGo het volgende:

[..]

Da's wel een goede tip. Na een beetje verder inlezen blijft ongedroogde hop ook eigenlijk maar een paar uur goed als het van de struik af is. Ik ga waarschijnlijk op de plukdag het meeste ongedroogd meekoken om een soort Harvest Ale te krijgen en een batch Cascade drogen om mee te dryhoppen.

Hoe lang moet het ongeveer in de oven denk je? En op een graadje of 60-70?
Volgens deze thread is ovendrogen niet ideaal. Verder lijkt 110-130F mij eerder tussen de 50 en 60 graden te liggen, maar dat is zo uit m'n hoofd.
"In my lifetime, we've gone from Eisenhower to George W. Bush. We've gone from John F. Kennedy to Al Gore. If this is evolution, I believe that in 12 years, we'll be voting for plants." - Lewis Black
  vrijdag 30 augustus 2013 @ 16:37:19 #95
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_130640021
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 augustus 2013 09:01 schreef Curchulain het volgende:

[..]

Volgens deze thread is ovendrogen niet ideaal. Verder lijkt 110-130F mij eerder tussen de 50 en 60 graden te liggen, maar dat is zo uit m'n hoofd.
Oven is inderdaad niet ideaal merk ik. Het helpt ook niet dat het keihard regende gisteren waardoor de hop erg nat was. Het droogt wel in de oven (ruikt echt fantastisch) maar je moet er wel goed bij blijven zodat het niet te hard gaat en het gaat bakken. Als ik wist dat ik vaker verse hop zou krijgen dan zou ik wel investeren in een paar horren of schermen (en misschien een ventilator) om te drogen.

Maar daar heb ik nu ook niet echt plek voor met deze hoeveelheid hop; ruim een pound BC Goldings, en bijna een pound Cascade en Mt. Hood. Die laatste is mijn favoriet denk ik, ik had er nog nooit van gehoord maar hele mooie grote bloemen en een heel fijn aroma.
  woensdag 4 september 2013 @ 15:31:07 #96
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_130814244
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  donderdag 5 september 2013 @ 03:19:41 #97
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_130837638
quote:
Daar moet je wel een heel eind mee komen. Ik kan alleen niet goed zien of er een tweede emmer/gistingsvat bij zit, ik vind het zelf wel fijn na de hoofdgisting over te hevelen, en sowieso voor het bottelen om de meeste meuk die onderin neerslaat kwijt te raken. Hou er wel rekening mee dat je genoeg flessen moet regelen. Thermostaat is in eerste instantie denk ik niet echt nodig, maar als je er een beetje meer serieus mee aan de gang gaat wel de paar extra tientjes waard.

Wel een beetje zorgwekkend dat de emmer 21 liter is en de meeste kits voor 22/23 zijn :')

_edit_ Plaatje op de homepage laat zien dat er wel een tweede vat bij zit.

[ Bericht 2% gewijzigd door GoCanucksGo op 05-09-2013 03:30:09 ]
  donderdag 5 september 2013 @ 12:05:28 #98
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_130843867
Lijkt me een prima starterskit. Uitbreiden kan altijd. :P
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zaterdag 7 september 2013 @ 16:45:50 #99
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_130920126
Ik kom er niet zo goed uit...
http://www.zelfbierbrouwen.com/micro_pro.php

of http://www.brouwmarkt.nl/(...)-plus-p-5004756.html

Die eerste heeft een ingebouwde thermostaat lees ik...
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  zondag 8 september 2013 @ 09:21:19 #100
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_130940051
Ik ga denk ik maar voor de 2de link :Y
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  maandag 9 september 2013 @ 20:57:36 #101
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_131000604
Misschien ook leuk voor de bierliefhebbers: Utrecht heeft een nieuwe speciaalzaak op de Biltstraat zitten: Biercentrum Oost
De eigenaar is voormalig eigenaar van Bert's Bierhuis (is uitgekocht door z'n partner destijds, is nu gevraagd om franchise te worden maar dat wilde ie niet.. geen idee of het Bert zelf is)

Ze zijn nog maar net 2 weken open en hebben nu zo'n 300 bieren staan maar dit moet uitgroeien tot een assortiment van 900 á 1000 bieren.
Mooie zaak al, groot, ruime opzet (maar nog niet alle bieren staan er) en achterin is ook nog een grote aparte ruimte.
Ook is het plan om proeverijen te houden en... handig voor dit topic, eigen bieren te brouwen en brouwketels (in elk geval 4 ketels van 100 liter+wat kleinere) uit te lenen aan hobbybrouwers.

https://www.facebook.com/biercentrumoost

Ik heb begrepen dat de ketels over 3-4 maanden gaan komen, als de zaak wat meer is opgestart en hobbybrouwen werd als voornaamste aanwinst gezien.
Lijkt me een aanwinst voor hobbybrouwers die af en toe ook eens wat meer willen dan 15 liter.

[ Bericht 0% gewijzigd door SiGNe op 10-09-2013 00:20:21 ]
  woensdag 11 september 2013 @ 19:04:13 #102
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_131067751
Halen jullie "verse" flesjes of spoel je krat fles van Heineken, HJ, ect gewoon af en ontsmet je die?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')