Je hebt ook witte rietsuikerquote:Op dinsdag 29 januari 2013 15:23 schreef DrParanoid het volgende:
[..]
- bruine suiker geeft bruine kleur mee, witte suiker niet, honing werkt voor 90% ongeveer gelijk aan normale suiker, overige 10% zullen smaakstoffen mee geven.
quote:Op zaterdag 29 oktober 2011 21:19 schreef Fokpop het volgende:
Waarom zou jouw bier lekkerder zijn dan fabrieksbier? Het is een vrij simpel proces dat perfect geautomatiseerd kan worden en de bierproducenten gebruiken ook geen inferieure ingredienten of rare toevoegingen zoals bij sommige andere prefab producten. en ze voegen zeker geen suiker toe aan hun bier zoals jij
Ja dat blijft een hilarisch figuurquote:
Klopt maar over het algemeen is rietsuiker bruin, en word witte rietsuiker ook echt witte rietsuiker genoemd. Naast dit is het wel fijn om te weten dat het wat extra effect mee brengt bij het brouwen en dat ie straks niet met een bruine bierre blanche zitquote:Op dinsdag 29 januari 2013 17:02 schreef Monsieursander het volgende:
[..]
Je hebt ook witte rietsuiker
oh t was gewoon een grapjequote:
Een hele flauwe van 't vorige topic.quote:
Zal wel prima wordenquote:Op zaterdag 23 februari 2013 21:20 schreef GoCanucksGo het volgende:
Eerste dry-hop experiment is onderweg; een Brew House all-grain IPA kit met American Ale gist en met 1 ounce Citra en 1 ounce Cascade hopbellen er in. Ruikt al verschrikkelijk lekker, ik ben heel benieuwd hoe het uiteindelijke resultaat is
Oeh, daar ben ik wel in geïnteresseerd, er staat hier ook een koffiestout op de planning. Hoe ga je de koffie toevoegen, koude extractie en dan bij de tweede fermentatie?quote:Op maandag 25 februari 2013 18:59 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik ben nu bezig met een witbier en ga heeeeel snel experimenteren met een coffee and creamstout
Koffiebonen bij de secondaire fermentatie jaquote:Op maandag 25 februari 2013 22:16 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Oeh, daar ben ik wel in geïnteresseerd, er staat hier ook een koffiestout op de planning. Hoe ga je de koffie toevoegen, koude extractie en dan bij de tweede fermentatie?
Hoeveel bonen ga je er bij doen?quote:Op maandag 25 februari 2013 23:08 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Koffiebonen bij de secondaire fermentatie ja
En lactose voor het cream effect en volmondigheid
Dat moet ik nog even opzoeken/beredeneren/berekenenquote:Op dinsdag 26 februari 2013 00:22 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Hoeveel bonen ga je er bij doen?
Moet je alleen even nadenken hoe je het hopzakje er weer uitkrijgtquote:Op vrijdag 1 maart 2013 18:33 schreef GoCanucksGo het volgende:
[ afbeelding ]
De dry-hopped IPA zit in de fles. Wel veel verlies door de losse hop, volgende keer toch maar in een zakje doen denk ik. Het bier heeft wel een hele mooie oranje gloed gekregen.
Ruikt echt fantastisch, precies als een Fat Tug of een Switchback. Beetje naar bittere nasmaak nog, maar dat zou ook door het hopgruis dat er nu nog in dreef kunnen komen.
Licht was alleen voor de foto, normaal staat het veel donkerderquote:Op zaterdag 2 maart 2013 12:25 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Verder zie ik dat je bier heeeel erg licht staat. Ik zou hem inpakken zodat er geen zonlicht bijkomt. Zonlicht is slecht voor je bier(smaak).
Ik ga van de week even langs de koffiespecialist, overleggen/proevenquote:Op zaterdag 2 maart 2013 17:05 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Licht was alleen voor de foto, normaal staat het veel donkerder
Ik heb uiteindelijk met een koffiefilter nog een hele growler uit de hop weten te persen, maar daar is wel veel lucht bij gekomen en die moet snel op denk ik.
Woensdag gaat de stout in de primary, dan de week daarop een mooie koffie kopen. Ik denk dat ik voor 18 liter een 200 gram vers gemalen niet al te sterk gebrande koffie een dag laat extraheren in afgekoeld water en dat bij de secondary doe.
Ik zit alleen nog een beetje te twijfelen of ik meer fermentables ga toevoegen. De Brew House stout kit zit maar op ~1.044 SG als je hem aanvult tot 23L. Ik wil eigenlijk wel naar een eind ABV van ~7-8 voor de koffiestout dus zelfs met een startvolume van 18L zit je nog steeds vrij laag.quote:Op zaterdag 2 maart 2013 17:43 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik ga van de week even langs de koffiespecialist, overleggen/proeven
Ik zit er ook over te denken koffie te maken met een percolator en dat erbij te gooien. Ooit deze op: http://beeradvocate.com/beer/profile/1471/39129
Dat was echt kick.
Wat is er vreemd aan de smaak?quote:Op zondag 3 maart 2013 07:26 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Ik zit alleen nog een beetje te twijfelen of ik meer fermentables ga toevoegen. De Brew House stout kit zit maar op ~1.044 SG als je hem aanvult tot 23L. Ik wil eigenlijk wel naar een eind ABV van ~7-8 voor de koffiestout dus zelfs met een startvolume van 18L zit je nog steeds vrij laag.
Mijn ervaring met late toevoeging van malt extract zijn qua fermentatie wel prima (lijkt veel completer dan zonder) maar de smaak is altijd een beetje vreemd. Wat zou jij doen?
Gisteren vast eentje open getrokken en inderdaad prima alledaags biertje voor in de zon. En ondanks dat het niet erg bijzonder is toch een stuk smakelijker dan bv. een Molson Canadian voor $12 per sixpackquote:Op dinsdag 7 mei 2013 15:44 schreef popolon het volgende:
Ik gooi er af en toe ook wel eens een blik Coopers Lager in, lekker snel en simpel en goed weg te werken. Geen speciaal brouwsel maar goed, dat weet je vantevoren.
De dark-IPA is uiteindelijk wel één van mijn betere homebrews geworden denk ik. De Weizen is uiteindelijk een iets zwaardere Weizen met Wyeast Schelde gist geworden, door de hogere temperatuur hier was het wel interessant om te kijken of ik een soort Weizen-Saison kon krijgen. Gaat morgen in de fles en lijkt aardig geluktquote:Op zaterdag 13 juli 2013 05:33 schreef GoCanucksGo het volgende:
De koffiestout is na drie maanden nog lekkerder geworden. Lijkt wel of de koffiesmaak sterker is, maar dat kan ook aan fles-tot-fles variatie liggen.
Ondertussen een soort imperial IPA proefje gedaan vanuit een gecombineerde IPA en ESB kit, met extra Chinook hop met de extra malt na een week en dry-hopping met Amarillo en Cascade pellets. Is een beetje te donker geworden, dus meer een sterke Black IPA of Cascadia Dark Ale. Wel heel lekker ondanks de hoge rest-suikers (FG 1,022), de hop balanceert dat mooi zodat het een fijn drinkbaar bier blijft ondanks de 8.3 ABV.
Binnenkort eens een poging tot een lichtere Weizen wagen, wel lekker in de zomer en de lege flessen collectie begint een beetje uit de kluiten te groeien
Wat versta je onder verse hop? Nog niet gedroogd?quote:Op donderdag 29 augustus 2013 06:38 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
De dark-IPA is uiteindelijk wel één van mijn betere homebrews geworden denk ik. De Weizen is uiteindelijk een iets zwaardere Weizen met Wyeast Schelde gist geworden, door de hogere temperatuur hier was het wel interessant om te kijken of ik een soort Weizen-Saison kon krijgen. Gaat morgen in de fles en lijkt aardig gelukt
Ik heb nu de mogelijkheid om voor een schappelijk prijsje een hoop verse hop te kopen. Heeft iemand ervaring met het brouwen met verse hop?
Ja, gewoon zo van de plant op een biologische boerderij. Ik heb al wel gelezen dat je veel meer moet gebruiken en dat je je bier flink verdunt door al het water dat je toevoegt. Maar zou je nog speciale maatregelen moeten nemen om te zorgen dat het schoon genoeg is, voor late hopping b.v.?quote:Op donderdag 29 augustus 2013 10:30 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Wat versta je onder verse hop? Nog niet gedroogd?
Ik zou het wel, zoals het hoort, drogen. Dat kan gewoon in de oven op een lage stand.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 16:34 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Ja, gewoon zo van de plant op een biologische boerderij. Ik heb al wel gelezen dat je veel meer moet gebruiken en dat je je bier flink verdunt door al het water dat je toevoegt. Maar zou je nog speciale maatregelen moeten nemen om te zorgen dat het schoon genoeg is, voor late hopping b.v.?
Da's wel een goede tip. Na een beetje verder inlezen blijft ongedroogde hop ook eigenlijk maar een paar uur goed als het van de struik af is. Ik ga waarschijnlijk op de plukdag het meeste ongedroogd meekoken om een soort Harvest Ale te krijgen en een batch Cascade drogen om mee te dryhoppen.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 17:59 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik zou het wel, zoals het hoort, drogen. Dat kan gewoon in de oven op een lage stand.
Ik ga toevallig zelf hier een experiment doen met zogeheten "tuinhop". Die ga ik ook eerst drogen voor gebruik.
Volgens deze thread is ovendrogen niet ideaal. Verder lijkt 110-130F mij eerder tussen de 50 en 60 graden te liggen, maar dat is zo uit m'n hoofd.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 19:45 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Da's wel een goede tip. Na een beetje verder inlezen blijft ongedroogde hop ook eigenlijk maar een paar uur goed als het van de struik af is. Ik ga waarschijnlijk op de plukdag het meeste ongedroogd meekoken om een soort Harvest Ale te krijgen en een batch Cascade drogen om mee te dryhoppen.
Hoe lang moet het ongeveer in de oven denk je? En op een graadje of 60-70?
Oven is inderdaad niet ideaal merk ik. Het helpt ook niet dat het keihard regende gisteren waardoor de hop erg nat was. Het droogt wel in de oven (ruikt echt fantastisch) maar je moet er wel goed bij blijven zodat het niet te hard gaat en het gaat bakken. Als ik wist dat ik vaker verse hop zou krijgen dan zou ik wel investeren in een paar horren of schermen (en misschien een ventilator) om te drogen.quote:Op vrijdag 30 augustus 2013 09:01 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Volgens deze thread is ovendrogen niet ideaal. Verder lijkt 110-130F mij eerder tussen de 50 en 60 graden te liggen, maar dat is zo uit m'n hoofd.
Daar moet je wel een heel eind mee komen. Ik kan alleen niet goed zien of er een tweede emmer/gistingsvat bij zit, ik vind het zelf wel fijn na de hoofdgisting over te hevelen, en sowieso voor het bottelen om de meeste meuk die onderin neerslaat kwijt te raken. Hou er wel rekening mee dat je genoeg flessen moet regelen. Thermostaat is in eerste instantie denk ik niet echt nodig, maar als je er een beetje meer serieus mee aan de gang gaat wel de paar extra tientjes waard.quote:Op woensdag 4 september 2013 15:31 schreef Qwea het volgende:
kick!
Ik wil dit gaan doen
http://www.zelfbierbrouwen.com/micro.php
http://www.zelfbierbrouwen.com/micro_pro.php
Gaat dit voldoen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |