quote:De inschrijving van BrewFest is begonnen, vanaf nu kunnen jullie hobby-brouwers zich inschrijven door een mail te sturen naar planbrotterdam@gmail.com en hierin zoveel mogelijk informatie over jullie en jullie bier te vermelden.
De mannen van Oersoep, Oedipus Brewing en Rooie Dop komen naar alle waarschijnlijkheid jullie bier beoordelen, dus is het van belang dat jullie voor het festival minimaal 1 soort bier al op fles hebben staan.
Als brouwer ben je 17 mei vanaf 10 uur 's ochtends welkom bij Eet & Bierlokaal de Molen om je installatie op te zetten. vanaf 12 uur is BrewFest open voor publiek en kan men jullie brouwproces zien en jullie mee gebrachte bier proeven.
Verder zal de Molen zorgen voor genoeg eten voor de hongerige bierbuikjes en zal er voor muziek gezorgd worden.
Het belooft een mooie dag te worden! ik heb er in ieder geval veel zin in!
ps. er zijn 20 plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij!
Groetjes,
Jan Roctus
Dit pakket: Brupaks BOTW - Bavarian Weissbier?quote:Op zondag 29 maart 2015 14:16 schreef henksleter het volgende:
Goede morgen,
Ik brouw al enige tijd bier,
nu heb ik van brupack een bavarian witbier pakket gekocht.
Maar geen nl beschijving,
Wie kan mij helpen.
Tuin brouwer? Bij mij gaat binnenkort de zomerstop in. Weet wel leukere dingen te doen dan boven een warme pan te hangen.quote:Op vrijdag 10 april 2015 11:52 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Het weer laat het bijna weer toe om weer te gaan brouwen
Alleen wel eerst alle materialen grondig schoonmaken
Ja. Alleen niet in een pan uiteraard. En je bent maar 5 minuutjes per dag kwijt en een uurtje om straks over te gieten. Alleen het bottelen straks duurt wat langer.quote:Op zondag 12 april 2015 18:07 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Tuin brouwer? Bij mij gaat binnenkort de zomerstop in. Weet wel leukere dingen te doen dan boven een warme pan te hangen.
Vertel eens verder. Doe je zeer grote batches en dan wort bewaren of zo?quote:Op zondag 12 april 2015 18:10 schreef voetbalmanager2 het volgende:
En je bent maar 5 minuutjes per dag kwijt en een uurtje om straks over te gieten.
Afhankelijk van het soort bier tussen de 25 en 40 liter bier per keer. Ik werk op simpele wijze met moutpakketten. Alles schoonmaken voor ik begin is het meeste werk. Dan maak ik ook alle flesjes schoon en als ik dan kan gaan bottelen dan hoef ik die alleen nog maar om te spoelen.quote:Op zondag 12 april 2015 18:44 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Vertel eens verder. Doe je zeer grote batches en dan wort bewaren of zo?
Als ik uit mn werk om vijf uur thuis kom begin ik met brouwen. Tussendoor ga ik koken en eten. Ook doe ik tussendoor de vorige batch in flessen. In vier a vijf uur is de sessie weer klaar en staan er bijna drie kratten in fles te hergisten en een kleine 25 liter in een vat in de klimaatkast. Het enige wat ik doe tussen de sessies door is het grondig uitspoelen van flessen gevolgd door een vaatwasser beurt.
Een moutpakket? Dat is toch gewoon mout maar dan in tevoren afgewogen hoeveelheden? Of bedoel je moutextract? Dat laatste scheelt inderdaad veel tijd.quote:Op zondag 12 april 2015 18:49 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Afhankelijk van het soort bier tussen de 25 en 40 liter bier per keer. Ik werk op simpele wijze met moutpakketten. Alles schoonmaken voor ik begin is het meeste werk. Dan maak ik ook alle flesjes schoon en als ik dan kan gaan bottelen dan hoef ik die alleen nog maar om te spoelen.
Wat ik alleen wel doe is na een dag of 10 het brouwsel overgieten in een nieuw schoon vat.
Moutextract inderdaad. Alleen nog bijpassende gist, water en suiker toevoegen. En eventueel nog een beetje suiker later bij het bottelen indien nodig.quote:Op zondag 12 april 2015 19:28 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Een moutpakket? Dat is toch gewoon mout maar dan in tevoren afgewogen hoeveelheden? Of bedoel je moutextract? Dat laatste scheelt inderdaad veel tijd.
Schoonmaken doe ik na gebruik. Alles is dan direct inzetbaar bij de volgende sessie. Alleen het gistvat en mn hevel/bottelslang doe ik desinfecteren met Starsan. De flessen beschouw ik na een vaatwasbeurt als voldoende gedesinfecteerd. Bottelen doe ik na 14 dagen, tussentijds overhevelen is dan alleen maar extra (schoonmaak)werk. Wel zet ik minimaal een dag te voren het gistvat hoog om te bottelen, dat scheelt weer in gist 'opwaaien'.
Wat voor gist ga je gebruiken, natuurlijk of gist uit een pakje? Ik had ooit eens een lading verse gember van een vriend gekregen (vers uit zijn tuin) en daar toen 1) een siroop van gemaakt, 2) water+extra suiker en iets van 10 minuten gekookt en wat gist voeding toegevoegd 3) met champagne gist laten fermenteren 4) 2de fermentatie op de fles. De eerste paar flessen waren best "pittig"; de laatste paar heb ik een aantal maanden laten liggen en die waren best goed.quote:Op zondag 12 april 2015 20:32 schreef Erasmo het volgende:
Het wordt weer tijd om een gemberbier te brouwen
Nee, dat proef je niet. Heel veel levensmiddelen zitten een deel van de tijd in plastic.quote:Op maandag 6 juli 2015 16:22 schreef tailfox het volgende:
Goedendag, ik wil graag gaan brouwen.
Die setjes zijn allemaal plastic proef je dat niet heel erg?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |