abonnement Unibet Coolblue
pi_117666597
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2012 01:37 schreef golfer het volgende:
Compliance (2012) - IMDb

Walgelijk, echt gebeurd verhaal.
En voor de echte gebeurtenis is er deze Bah.

IMDB: 6,6
Mijne vanwege het waarheidsgehalte: 7,5
Sjezus, ik zoch een leuke filn om te gaan kijken, maar deze gaat het niet worden :N

Wat afgrijselijk :X
  zaterdag 6 oktober 2012 @ 23:05:50 #277
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_117675470
Nog zo'n 'gezellige' film bekeken.

Süskind (2012) - IMDb

Het verhaal kende ik natuurlijk helaas al uit de werkelijkheid van mijn eigen familie.
Vond het erg op het buitenland gericht gemaakt met vrij veel beelden die niet met de werkelijkheid van toen strookten.
Met name de Westerbork scenes klopten veelal niet.

Desondanks goed dat het verhaal verfilmd is en dat de nog steeds zeer omstreden Süskind op deze manier werd neergezet.

IMDM cijfer: 6,8
Mijn cijfer: 6.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  † In Memoriam † zondag 7 oktober 2012 @ 04:29:35 #278
308148 Marie30
Perception is reality.
pi_117682023
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2012 18:26 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik heb zelden dat ik na een film er zelf ook last van heb, maar deze film heeft de hele nacht door mijn gedachten gespookt.
Dat had ik ook... en ik was ook al danig in shock tijdens het bekijken zelf.
Are you fokking to me?
  Beste/leukste mod 2022 zondag 7 oktober 2012 @ 11:03:14 #279
319979 Fok-it
All is well
pi_117684371
Elephant



Elephant laat je een 'gewone' schooldag op een Amerikaanse high school zien. Deze dag is gevuld met schoolwerk, football, roddelen en gezelligheid. Voor elke student die we ontmoeten, is de high school een andere ervaring: stimulerend, leuk, traumatisch, eenzaam en hard. Stimulerend en leuk omdat ze hun vrienden weer ontmoeten en traumatisch en hard omdat de jongeren gevolgd worden in de uren voor een dramatisch bloedbad.

Opzich een mooie film, maar hij moet het vooral van het camerawerk hebben en de emotie die erin verwerkt zit, qua verhaal vond ik het wel tegenvallen.

IMDB-Rating: 7.2
Mijn cijfer: 7.0
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
pi_117694482
Vantage Point (2008) - IMDb

Een aanslag op de president van Amerika wordt vanuit verschillende perspectieven belicht, om zo steeds dichter bij de waarheid te komen. Thomas Barnes, een van de beveiligers, probeert koste wat het kost de dader te pakken te krijgen.

Vermakelijke actiethriller. Wat plotholes hier en daar, maar zit verder prima in elkaar en de verschillende perspectieven komen goed samen bij de ontknoping. De hele gebeurtenis wordt een aantal keer opnieuw afgespeeld, maar niet vaak genoeg om te vervelen. Het is een unieke manier van verhaalvertelling die me een beetje deed denken aan Lola Rennt. Leuk hoe langzamerhand steeds duidelijker wordt wie de daders zijn en hoe het geheel in elkaar steekt, inclusief een aantal slimme twists. De rennende mensen op de achtergrond waren soms een beetje too much, maar de chaos wel geloofwaardig. Acteerwerk had beter gekund maar was niet storend.

Zeker een leuke film om na jaren nog een keer gezien te hebben. :) Cijfer: 8
pi_117695631
The Perks of Being a Wallflower (2012) - IMDb IMDB geeft hem een 8,3 ik zo hem zelfs een 8,5 willen geven. Film die je op meerdere punten verrast. Geen 'ik wil de cool kid op school zijn' nonsens. Een film over het ontdekken van jezelf en wat ware liefde en vriendschap betekend. Op sommige punten heel herkenbaar. Ik voelde de film iets doen in mijn lichaam. Ik denk dat dat genoeg zegt.
'Good enough is better than perfect if it leaves time for fun,'
  zondag 7 oktober 2012 @ 22:10:00 #282
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_117712260
Vanmiddag gezien:

A Woman Under The Influence
Cassavetes` beste film behoorde tot de top drie (samen met Once Upon A Time In The West en Vertigo) van films die ik het liefst op blu-ray zou zien verschijnen. Sinds twee weken is het dan eindelijk zo ver en kunnen we `m eindelijk in high definition zien. Het heeft even geduurd maar het was het wachten meer dan waard. Nog nooit heeft dit meesterwerk er zo "echt" en helder (voor zover dat kan bij Cassavetes) uit gezien. Natuurlijke kleuren (van de rode truck tot bleke huidskleur van Mabel) en een mooie hoeveelheid grain, weinig last van beschadigingen en zo goed als geen DNR: dit is zoals een blu-ray er uit hoort te zien.
De film zelf is en blijft natuurlijk fantastisch en komt steeds hoger in mijn favorieten-aller-tijden-lijstje.
Zowel de film als deze uitgave zijn essentieel.

IMDB Cijfer: 8,0/10
Mijn Cijfer: 10/10

La Ragazza Che Sapeva Troppo (The Girl Who Knew Too Much)
Hele fijne, laatste zwart-wit film van Mario Bava over een Amerikaanse toeriste die bij toeval in aanraking komt met een serie moordenaar in Rome.
Het is één grote ode aan het hof van Hitchcock, is bij tijd en wijle spannend en bevat ook wat humor.
Maar bovenal is het gewoon heel erg entertainend.
Heerlijk.

IMDB Cijfer 7,1/10
Mijn Cijfer: 8,0/10
  zondag 7 oktober 2012 @ 23:50:06 #283
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_117717184
Storage 24



Een Britse low-budget sci-fi/horror.

Oké, niet alles komt helemaal als 20 miljoen dollar uit de cgi verf, maar wat heb ik me vermaakt met deze film.
Als je van horror met humor houdt, dan is deze geweldig.

7/10
pi_117717472
Stolen (2012)

Met Nicolas Cage in de hoofdrol. 13 in een dozijn film.
Verder niets noemenswaardig te vermelden over deze film
mumbo jumbo who are you? AAAHHHH!!!
  maandag 8 oktober 2012 @ 00:01:40 #285
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_117717568
quote:
14s.gif Op zaterdag 6 oktober 2012 17:11 schreef Ryan3 het volgende:
The iron Lady, 2011
[ afbeelding ]

[..]

Niet veel langs zien komen nog in deze reeks. The iron lady; biopic eigenlijk over Margaret Thatcher uit 2011. Wat imdb weergeeft hierboven is idd ongeveer hoe het verhaal wordt verteld. Vanuit het perspectief van de enigszins dementerende Margaret Thatcher anno 2008 oid. Hierdoor is het verhaal ook ietwat van de hak op de tak springend en worden de heikele zaken uit haar biografie en politieke loopbaan natuurlijk niet echt kritisch beschouwd noch is er sprake van enige samenhang met de huidige politieke en economische situatie. Dat laatste mag toch wel gezien worden als een misser van deze film. Het is evenwel ook weer niet echt een hagiografie, want tegen het einde van haar loopbaan (tijdens de invoering van de omstreden poll tax) wordt wel duidelijk gemaakt dat ongeveer iedereen in de conservatieve partij haar kon schieten. Je ziet dan ook Hesseltine naar voren komen, maar Major die uiteindelijk de stemming over het leiderschap in de conservatieve partij wint, blijft eigenlijk buiten beeld...

Los daarvan moet ik zeggen dat Meryl Streep een veel lievere en zelfs mooie Thatcher dastellt dan dat Thatcher in werkelijkheid is geweest en dat is op zich weer de moeite waard om te bekijken. Op imdb krijgt deze film een 6,4, ik geef hem toch zeker een 7,5 alleen al vanwege de prestatie van Meryl Streep. Daarnaast is Jim Broadbent in de rol van Denis Thatcher ook niet te versmaden, zoals al zijn werk trouwens wmb. Voor wie de jaren 80 bewust heeft meegemaakt toch echt wel een aanrader.
Niet wegkwakken, wil ik graag zien.

Eerder niet vanwege de onbedoelde verheerlijking van Thatcher.

Tof dat je Jeux D´enfants ook noemde. Er zijn zoveel mooie Franse films. Ozon is een prima begin voor een download. O+ .
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_117717917
quote:
0s.gif Op zondag 7 oktober 2012 23:58 schreef sjeppert het volgende:
Stolen (2012)

Met Nicolas Cage in de hoofdrol. 13 in een dozijn film.
Verder niets noemenswaardig te vermelden over deze film
Wel vermakelijk genoeg om te kijken??
pi_117717977


Hele leuke en gezellige romantise komedie, er zitten misschien dingen in het verhaal die vrij ''standaard'' zijn maar ondanks dat ze standaard zijn zijn ze wel erg leuk en goed uitgewerkt (en beter goed gekopieerd dan slecht gemaakt!) en daarnaast zitten er ook leuke ''nieuwe'/orginele momenten bij de film.. Film heeft ook een aantal echt grappige momenten en laat je na afloop met een heerlijk gevoel zitten..
Je weet wel vanaf het begin eigenlijk al hoe het af gaat lopen, maar dat deert totaal niet.. het is gewoon een ontzettend leuke, onspannen film om te kijken en ehct een aanrader
beter dan de gemiddelde romantische komedie
daarom een 7.5
pi_117718407
The Truman Show



Ik had deze film jaren geleden gezien, maar vanavond herkeken. The Truman Show gaat over een man, Truman, die sinds dat hij geboren is, de ster van een reality show is. Alleen hijzelf weet dit niet, maar langzaam aan begint zijn vermoeden dat de wereld niet klopt sterker te worden en meer en meer gaat hij op onderzoek uit.

Geweldige film waar ik opnieuw van heb genoten. Deze film dateert uit 1998, en nu 14 jaar later is hij eigenlijk actueler als ooit met de steeds belachelijker wordende TV-concepten (Barbies baby bijvoorbeeld).

Je zou de film kunnen omschrijven als een zwarte scifi comedy, of als een fantasy-drama, maar beide omschrijvingen zouden de film geen recht aandoen. De beste serieuze rol van Jim Carrey naar mijn inzien, al blijf ik erbij dat ik de rol niet bij hem vind passen. Ik had graag John Cusack in deze rol gezien, een acteur die beter bij dit genre past.

Al met al een geweldige film

imdb: 8.0
ik: sluit ik mij bij aan, 8.0
<hr>
pi_117721112
Van het weekend weer een paar films gezien.

Get Him To The Greek

Voor de tweede keer gezien. De eerste keer was hij wel leuk, maar ik vond er dit keer niks aan. Aldous is megairritant en vreselijk nichterig, veel te overdreven en niet leuk. Forgetting Sarah Marshall (ook met Aldous Snow in een bijrol) is dan toch echt veel leuker, maar misschien lag het aan mijn stemming. :')

Mager 6je

Batman Begins

Volgens mij komt the Dark Knight Rises binnenkort uit op blu-ray, dus ben maar eens begonnen aan de eerste twee films uit de Batman trilogie. Batman Begins moet het vooral van het verhaal hebben, maar is wat mij betreft een zeer waardig begin van de trilogie. De bad guys zijn nog niet zo interessant, die mafiabaas was wel vet, maar Crane absoluut niet. Vooral het eerste uur is mooi qua verhaal. Grote aanrader, zeker als je The Dark Knight Rises nog niet heb gezien. :)

8

Into The White

Film over een Britse en een Duitse vliegers die elkaar tijdens WO2 neerschieten ergens in het besneeuwde Noorwegen. Film met een redelijke goede uitwerking met mooie beelden en een leuke interactie tussen de Britten en de Duitsers, je wilt weten hoe het af gaat lopen. Het plot wordt echter nergens interessant genoeg. Leuk voor een keer, meer niet.

7
pi_117723126
Prometheus

Tja, wat kan ik ervan zeggen, allemaal wel geinig, maar een topfilm is het ook weer niet.

6,5.
pi_117724648
rock of ages 2012

misschien is ie leuk als je van amerikaanse malliot rock houd, ik heb hem met moeite uitgekeken.
een soort grease voor deze muziekstijl, moeten ze gedacht hebben. gooi er een paar beroemde acteurs in die liedjes zingen.. (oa tom cruise, die dat niet slecht doet trouwens, lichtpuntje in de film)
maar na 8 keer een lied gezongen door alle bepalende rollen (vraag me niet waarom ze in elk lied allemaal moeten zingen, ook diegenen die helemaal niets met de scene te maken hadden) ben je het wel goed zat.

nou ja, verder gewoon een slechte, vrij mislukte film.
een 5.
pi_117725196
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2012 00:11 schreef casper019 het volgende:

[..]

Wel vermakelijk genoeg om te kijken??
nee niet echt. nu ik er langer over nadenk hoe slechter die film wordt.
Cage heeft veel slechte films gespeeld maar deze staat zeker in de top drie van zijn meest slechtste rollen
mumbo jumbo who are you? AAAHHHH!!!
  maandag 8 oktober 2012 @ 11:20:23 #293
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_117725263
quote:
14s.gif Op maandag 8 oktober 2012 00:01 schreef Staal het volgende:

Tof dat je Jeux D´enfants ook noemde. Er zijn zoveel mooie Franse films. Ozon is een prima begin voor een download. O+ .
Zeker, hier een mooi overzicht van de laatste 10 jaar.
http://www.filmleaf.net/s(...)the-Decade-2000-2009
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
pi_117726202
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2012 00:11 schreef casper019 het volgende:

[..]

Wel vermakelijk genoeg om te kijken??
Ik vond van wel, maar ik heb niks tegen Cage als acteur. :P De bad guy was ook goed. Er zitten natuurlijk wat belachelijke dingen in zoals het smelten van goud en vervolgens afkoelen binnen een paar minuten, maar soit.

Maar als je taken nog niet hebt gezien dan is dat een betere film in het genre.
pi_117726852
taken en stolen vergelijken :o
van welke planeet kom jij
mumbo jumbo who are you? AAAHHHH!!!
  maandag 8 oktober 2012 @ 12:47:42 #296
94676 Garisson72
weten is weten dat je nix weet
pi_117727967
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2012 10:59 schreef okiokinl het volgende:
rock of ages 2012

misschien is ie leuk als je van amerikaanse malliot rock houd, ik heb hem met moeite uitgekeken.
een soort grease voor deze muziekstijl, moeten ze gedacht hebben. gooi er een paar beroemde acteurs in die liedjes zingen.. (oa tom cruise, die dat niet slecht doet trouwens, lichtpuntje in de film)
maar na 8 keer een lied gezongen door alle bepalende rollen (vraag me niet waarom ze in elk lied allemaal moeten zingen, ook diegenen die helemaal niets met de scene te maken hadden) ben je het wel goed zat.

nou ja, verder gewoon een slechte, vrij mislukte film.
een 5.
Ik heb het 5 minuten volgehouden. En ik overdrijf hier geen woord aan.
Breasts! helping men to avoid eye contact since 1865.
  maandag 8 oktober 2012 @ 13:24:34 #297
266754 VeerEli
Nee, ik ben niet Pools.
pi_117729082
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2012 12:08 schreef sjeppert het volgende:
taken en stolen vergelijken :o
van welke planeet kom jij
Het concept is ongeveer hetzelfde, toch? Gekidnapte dochter, vader die badass gaat uithangen, toch?
Ik heb Stolen nog niet gezien, Taken was echt en keiharde film, maar ik heb de trailer van Stolen gezien en toen schoot Taken toch ook wel even door mijn hoofd heen, qua verhaallijn dus.
B-b-b-bird, Bird, The Bird is the word.
pi_117729431
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2012 00:13 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]

Hele leuke en gezellige romantise komedie, er zitten misschien dingen in het verhaal die vrij ''standaard'' zijn maar ondanks dat ze standaard zijn zijn ze wel erg leuk en goed uitgewerkt (en beter goed gekopieerd dan slecht gemaakt!) en daarnaast zitten er ook leuke ''nieuwe'/orginele momenten bij de film.. Film heeft ook een aantal echt grappige momenten en laat je na afloop met een heerlijk gevoel zitten..
Je weet wel vanaf het begin eigenlijk al hoe het af gaat lopen, maar dat deert totaal niet.. het is gewoon een ontzettend leuke, onspannen film om te kijken en ehct een aanrader
beter dan de gemiddelde romantische komedie
daarom een 7.5
Dank voor je review maar ik had de film ook aangezet maar na 30 minuten uitgezet wat ik vond de film niet onderhoudend genoeg. De dialogen vond ik maar zo zo en niet beter dan menig tv sitcom.
De rollen die men speelde vond ik wel aardig maar ach, de tv serie Friends was had dan betere personages en ik vond dat de film wel wat meer vaart had mogen hebben.



The Expendables 2


Het verhaal kent iedereen intussen wel dus daar wil ik het niet over hebben.

De film vond ik qua opzet beter dan het eerste deel,misschien omdat de personages van Arnold en
Jean Claude en natuurlijk Chuck Norris nu meer op de voorgrond traden.

Het is natuurlijk allereerst een popcorn movie met the good guys tegen de bad guys en de eersten winnen sowieso. De humor in deze film vond ik maar matigjes en de befaamde quotes die zowel Arnold als Bruce van elkaar gebruikten vond ik eigenlijk maar flauw daar je ze al zag aankomen.
Ook de befaamde muziek van Once a time in the West? wanneer Chuck Norris ten tonele verschijnt was leuk maar om te zeggen "wauw".. nou nee. Je had net zo goed een befaamde Dracula muziekje eronder kunnen zetten om zijn komst aan te kondigen. Zelfde effect.

Is deze film dan het kijken waard? ja zeker! dat wel maar zie het als een heerlijke popcorn film waar je achterover leunt en je favoriete filmsterren van weleer nog een keer hun gevechtskunstje doen maar dan op latere leeftijd.(maar wel afgetraind en gespierd)

8
/10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-10-2012 13:51:59 ]
pi_117729908
Ook The Expendables 2 gezien

En ben er iets minder laaiend over, maar hij is inderdaad beter dan deel 1. De film moet het echter puur hebben van de bekende acteurs, wat natuurlijk een zeer leuk pluspunt is. Verder een standaard voorspelbaar verhaaltje en zeer flauwe humor (zoals hierboven genoemd). De actie is wel goed en daar kijk ik de film dan ook voor.

7
  maandag 8 oktober 2012 @ 14:01:42 #300
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_117730294
John Carter (of Mars)

Aardige edel-kitsch van Disney, al mist de film net als zoveel sci-fi films de laatste jaren karakter.
De wezens zijn leuk verzonnen maar enkel het hond-wezen lijkt echt karakter te hebben, iets wat oude filmmonsters in al hun man-in-pak-eenvoud niet snel hebben.

Verhaal is redelijk voorspelbaar, einde is redelijk gedaan, maar ik ben blij dat ik er niet voor naar de bios ben geweest destijds.

Een 7.
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')