Ga eens naar een zelfstandige koffiebrander ipv naar die trendy ketenquote:Op vrijdag 31 augustus 2012 20:46 schreef By1 het volgende:
Nou ja, het is eigenlijk zo dat ik altijd koffiebonen bij Simon Levelt haal en ik vroeg me af of die verschillen groot zijn
Gatverdamme, drink nog liever oploskoffiequote:Op vrijdag 31 augustus 2012 20:52 schreef bioloogje het volgende:
Wees een vent! Drink gewoon Senseo!
Het consumeren van afbijt is slecht voor mensen.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 20:52 schreef bioloogje het volgende:
Wees een vent! Drink gewoon Senseo!
Weet je dan niet dat je genaaid wordt met Senseo?quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 20:52 schreef bioloogje het volgende:
Wees een vent! Drink gewoon Senseo!
Daar moet je inderdad tegen kunnen, wat een bocht.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 20:52 schreef bioloogje het volgende:
Wees een vent! Drink gewoon Senseo!
Ik ben persoonlijk toch wel benieuwd naar de nieuwe Senseoquote:Gatverdamme, drink nog liever oploskoffie
quote:De revolutionaire Senseo Sarista maakt gebruik van een vernieuwende en innovatieve technologie; de Douwe Egberts bean-funnels. Dit zijn voorverpakte, afneembare bonenreservoirs met daarin verse koffiebonen.
De Sarista maalt per kopje koffie een bepaalde hoeveelheid verse koffiebonen waarmee de koffie wordt bereid. Hierdoor kunt u op ieder moment van de dag met één simpele druk op de knop genieten van uw favoriete koffie, thuis of op kantoor.
Grappig, daar ben ik onlangs geweest. Als tip gekregen bij een winkel. Heerlijke koffie/thee gedronken met allerlei hapjes erbij. Was erg tof.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je dit soort dingen hier moet vragen proef je het verschil waarschijnlijk niet.
Ik haal mijn espressobonen bij de Pelikaan in Zutphen
Mijn hemelquote:Op dinsdag 4 september 2012 21:33 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ik ben persoonlijk toch wel benieuwd naar de nieuwe Senseo
[ afbeelding ]
[..]
http://www.blanchedael.nl/ brandt wekelijks, ik haal daar m'n bonen via de vestiging van Coffee Lovers. Ik wil niets anders meer.quote:Op donderdag 6 september 2012 12:11 schreef By1 het volgende:
Ben net bij Simon Levelt geweest en even gevraagd wanneer bonen zijn gebrand.
Sinds kort hebben ze de productiedatum op verpakking gezet. Heb nu bijvoorbeeld bonen die op 1augustus zijn gebrand dus dat is vijf weken geleden.
Of mensen er in gaan trappen weet ik niet, maar bonen van Senseo per definitie minder kwalitatief noemen vind ik kortzichtig.quote:Op donderdag 6 september 2012 07:59 schreef pussywillow het volgende:
[..]
Mijn hemel
Dus het ding maalt koffiebonen. Wat enorm vernieuwend en innovatief! Maar in plaats van dat je die dingen per halve of hele kilo koopt, mag je nu waarschijnlijk méér uitgeven aan minder, en ongetwijfeld ook kwalitatief mindere, koffiebonen, plus een berg verpakkingsmateriaal.
Wat een grap. Gaan mensen hier echt intrappen?
Net als Douwe Egberts Dark Roast, verrassend genoeg. Alle Ecuador-, Kenia- en andere landenbonen bij AH smaken naar niks.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 21:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Lavaza goud of zwart is best goed.
Absoluut, DE Dark Roast en Lavazzo Oro zijn hier een van de favorieten.quote:Op zaterdag 6 oktober 2012 10:40 schreef 18konijn het volgende:
[..]
Net als Douwe Egberts Dark Roast, verrassend genoeg. Alle Ecuador-, Kenia- en andere landenbonen bij AH smaken naar niks.
Die bonen zijn zonder twijfel met minder aandacht gebrand dan bij een kleinschalige koffiebranderij waar mensen werken met passie voor hun product. Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar de bonen voor Senseopads zijn waarschijnlijk in een enorme fabriek gebrand waar mannen en vrouwen met mondkapjes en haarnetjes lopen die op displays kijken of het proces goed verloopt. De bonen zullen niet op kwaliteit maar op prijsprijsprijs/kwaliteit verhouding zijn uitgezocht omdat de investeerders en aandeelhouders bepaalde winstpercentages eisen.quote:Op zaterdag 6 oktober 2012 09:23 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Of mensen er in gaan trappen weet ik niet, maar bonen van Senseo per definitie minder kwalitatief noemen vind ik kortzichtig.
Als je eens wist.
Nee hoor.quote:Op zaterdag 6 oktober 2012 10:14 schreef pussywillow het volgende:
Je werkt bij Sara Lee?
Mensen die Senseo drinken zijn per definitie geen koffiepuristen, dus ik kan me best voorstellen dat je dan als producent ook niet de allerbeste kwaliteit koffiebonen erin stopt. Ze proeven het verschil toch niet, dus goedkopere bonen = meer winst. Maar ik kan er zomaar naast zitten, hoor
Heel mooi verhaal, maar ik had het over bonen en niet over pads.quote:Op zaterdag 6 oktober 2012 12:19 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Die bonen zijn zonder twijfel met minder aandacht gebrand dan bij een kleinschalige koffiebranderij waar mensen werken met passie voor hun product. Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar de bonen voor Senseopads zijn waarschijnlijk in een enorme fabriek gebrand waar mannen en vrouwen met mondkapjes en haarnetjes lopen die op displays kijken of het proces goed verloopt. De bonen zullen niet op kwaliteit maar op prijsprijsprijs/kwaliteit verhouding zijn uitgezocht omdat de investeerders en aandeelhouders bepaalde winstpercentages eisen.
Daarnaast weet iedereen dat koffie, zodra het gemalen is zeer snel aroma's en smaak verliest door contact met de lucht. De luchtdichte aluminium cupjes van Nespresso werken daarom zo goed. Als je de gemalen koffie dan in een soort netje van papier stopt waar je zo doorheen blaast, hoef je geen wetenschapper te zijn om te begrijpen dat die koffie nergens naar gaat smaken.
Oke, maar dan blijft het eerste deel van mijn reactie staan.quote:Op zaterdag 6 oktober 2012 15:38 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Heel mooi verhaal, maar ik had het over bonen en niet over pads.
Ieder koffie brander werkt met bescherming, haccp.quote:Op zaterdag 6 oktober 2012 16:24 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Oke, maar dan blijft het eerste deel van mijn reactie staan.
Daarnaast, wat heb je aan goede bonen als je ze maalt en in een verpakking stopt die ze volledig verpest.
HACCP lijkt me wel het minimale ja. Maar dat heeft verder weinig met kwaliteit te maken op het gebied van smaak.quote:Op zaterdag 6 oktober 2012 16:43 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Ieder koffie brander werkt met bescherming, haccp.
En passie, tja, daar kan ik niet over oordelen.
Maar Levelt doet zijn eigen inkoop,dat weet ik dan weer wel.
En die kijkt ook naar prijs/kwaliteit verhouding en uiteindelijk is het Levelt die er wijzer van wordt.
Tegenwoordig werken er heel veel bedrijven samen om samen goed in te kopen, van zout, tot suiker tot koffie, ze zijn er allemaal op gebrand om winst te maken.
http://www.columbusinkoop.nl/leden.php
Maar ik krijg een beetje het idee, zodra er DE op staat is het bagger, zoals met zoveel merken op CUL.
Daarom zei ik al eerder, als je eens wist.
Omdat het branden van bonen op zich een vak apart is en als je dat niet beheerst kan je een vervelende, nare of vieze smaak aan je produkt krijgen. Dat wil niet zeggen dat je basis niet goed is geweest.quote:Op zaterdag 6 oktober 2012 16:50 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
HACCP lijkt me wel het minimale ja. Maar dat heeft verder weinig met kwaliteit te maken op het gebied van smaak.
We weten allemaal dat brood van de bakker beter smaakt dan fabrieksbrood van de AH.
We weten allemaal dat een biefstukje van een biologische slager beter smaakt dan een biefstukje uit een bakje in de Plus.
We weten allemaal dat een maaltijd in een restaurant beter smaakt dan de kwak op je bord in een bedrijfskantine van een cateraar.
Schaalvergroting komt de kwaliteit zelden ten goede. Op een gegeven moment krijg je te maken met investeerders, aandeelhouders die winst eisen en supermarkten die lage prijzen eisen. Daar kom je niet onderuit. Senseo wil een goedkoop bakkie uit een machientje verkopen. Ze stoppen hun gemalen koffie in een verpakking die smaak en aroma volledig laat vervliegen. Het eindproduct, en daar is vrijwel iedereen het over eens, smaakt gewoon niet echt lekker. Waarom zouden daar dan bonen van hoge kwaliteit voor gebruikt zijn?
Bonen branden is niet heel lastig, gaat prima in een popcornmachinequote:Op zaterdag 6 oktober 2012 16:58 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Omdat het branden van bonen op zich een vak apart is en als je dat niet beheerst kan je een vervelende, nare of vieze smaak aan je produkt krijgen.
Deze zijn ook bij te vullen met je eigen keus bonen.quote:Op dinsdag 4 september 2012 21:33 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ik ben persoonlijk toch wel benieuwd naar de nieuwe Senseo
[ afbeelding ]
[..]
Jeukt dat niet?quote:Op woensdag 5 september 2012 19:38 schreef Curiosity het volgende:
Wat een geluk dat mijn vader in de koffie zit. Verser kan niet.
Hebben wel lekkere theequote:Op vrijdag 12 oktober 2012 16:12 schreef tjoptjop het volgende:
Ik vind Levelt eigenlijk helemaal niet zo denderend, vaak oude bonen.
Ik heb ze nog niet geproefd maar de reacties zijn niet al te best inzake de smaak.quote:Op zaterdag 20 oktober 2012 15:04 schreef Tommelaer het volgende:
Wat me opvalt aan de beanfunnels van Sarista is dat de bonen glanzen. Glansmiddel gebruikt vrees ik.
Aan de andere kant zijn ze makkelijk open te snijden waardoor je makkelijk kunt aanvullen met eigen bonen.quote:Op zaterdag 20 oktober 2012 15:04 schreef Tommelaer het volgende:
Wat me opvalt aan de beanfunnels van Sarista is dat de bonen glanzen. Glansmiddel gebruikt vrees ik.
Nee, ze zijn warm in de verpakking gedaan, dan gaan ze zweten en komen olieen vrij.quote:Op zaterdag 20 oktober 2012 15:04 schreef Tommelaer het volgende:
Wat me opvalt aan de beanfunnels van Sarista is dat de bonen glanzen. Glansmiddel gebruikt vrees ik.
Maar hoe komt het dan dat bijv bij Blanche dael er een soort is (ristretto) wat altijd zo'n olieachtige film heeft terwijl de andere soorten dat niet hebben. lijkt me dat het dan dezelfde brander isquote:Op zaterdag 20 oktober 2012 16:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, ze zijn warm in de verpakking gedaan, dan gaan ze zweten en komen olieen vrij.
Teken van slechte kwaliteitsbewaking.
Piet had eens dezelfde vraag en werd het uitgelegd door een bejaarde koffiebrander.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zaterdag 20 oktober 2012 21:31 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Maar hoe komt het dan dat bijv bij Blanche dael er een soort is (ristretto) wat altijd zo'n olieachtige film heeft terwijl de andere soorten dat niet hebben. lijkt me dat het dan dezelfde brander isGeen idee, vraag het na?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
Klopt maar dan met je de molen in de funnel ook modificeren want na 30 kopjes draait anders de molen niet meer.quote:Op zaterdag 20 oktober 2012 15:11 schreef bioloogje het volgende:
[..]
Aan de andere kant zijn ze makkelijk open te snijden waardoor je makkelijk kunt aanvullen met eigen bonen.
DE vind ik juist een van de lekkerste supermarkt bonen, vooral Dark Roast. Hema gaat prima, maar V&D zijn de slechtste bonen die ik ooit heb gehad. Waren ook erg vet / zweterig toen ze uit de verpakking kwamen, slappe smaakloze hap.quote:Op zondag 28 oktober 2012 19:07 schreef LordLynx het volgende:
Ik haal meestal mijn bonen bij de Kaldi of in Den Haag bij Cook, daar hebben ze een soort (iets van Luca Caffe geloof ik) die echt superlekker is, maar ik vind hem wel wat overpriced (30 per kilo). Overigens vind ik als je op budget wilt gaan de bonen van zowel de V&D als de Hema ook helemaal niet onaardig, beter dan dat spul van de DE of AH in ieder geval.....
Levelt kwam ik vroeger ook maar sinds het management/personeel in het filiaal in rotterdam veranderd is niet meer, vind dat zo verschikkelijk geworden.
Even een kick.quote:Op zaterdag 20 oktober 2012 16:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, ze zijn warm in de verpakking gedaan, dan gaan ze zweten en komen olieen vrij.
Teken van slechte kwaliteitsbewaking.
Piet had eens dezelfde vraag en werd het uitgelegd door een bejaarde koffiebrander.
Gisteren met pensioen gegaan maar 35 jaar in de koffie (branden, blenden) gewerkt.quote:
Tik tak?quote:Op zaterdag 19 januari 2013 10:08 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Gisteren met pensioen gegaan maar 35 jaar in de koffie (branden, blenden) gewerkt.
En dan niet zo'n grote bekende naam, maar daar produceerde ze wel voor.
Althans voor de kenners zal het bedrijf wel bekend zijn.
Je hebt pmquote:
Waarschijnlijk een bulkpartij van een paar jaar oudquote:Op woensdag 23 januari 2013 11:19 schreef streamzondernaam het volgende:
Ik haal over het algemeen DE aroma rood.
af en toe haal ik eens een ander zakje maar kom elke keer uit bij DE.
Afgelopen week bij de kruidvat een zak van kilo meegenomen maar die toch wel matig.
Is er toevallig niet een site met koffiebonen liefhebbers en ervaringen/prijzen ?
DE aroma rood kost circa 11 euro per kilo
die ik haalde bij de kruidvat van de week kost ''maar'' 5 euro 1 kilo.
Heeft niks te maken met prijs, je hebt nou eenmaal gewoon vettere en minder vette soorten bonen. Ik werk in een koffiezaak en wij werken ook o.a met een vrij vette soort bonen, en die zijn niet goedkoop kan ik je vertellen. Dat is inderdaad minder goed voor je apparaat want je moet het vaker schoonmaken, maar ach.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 20:46 schreef littledrummergirl het volgende:
ik heb wel eens begrepen dat goedkopere bonen vetter zijn en slechter voor je apparaat, weet iemand of dit klopt?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |