abonnement Unibet Coolblue
pi_115657074
100718_195885_fokwinoverzicht_frm.jpg


Het is jullie vast niet ontgaan: er zijn elke maand wel leuke prijsvragen en winacties op FOK!
Kijk hier regelmatig voor de nieuwste acties die hier steeds genoemd zullen worden!
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_115657104
120814_266257_umami2.jpg
Umami
Lange tijd is men ervan uitgegaan dat de mens vier basissmaken proeft: zoet, zout, zuur en bitter. Inmiddels weten we dat aan deze vier een vijfde basissmaak toegevoegd moet worden: Umami. Umami is minder bekend bij het grote publiek, maar is een heerlijke en subtiele smaak die zich lastig laat verwoorden. Termen als hartig, pittig, vlezig en bouillonachtig zijn vaak gebruikt in een poging de umamismaak te omschrijven.

Tot op de dag van vandaag is geen enkele Westerse taal erin geslaagd een eigen term voor de vijfde smaak in te voeren. Umami is de Japanse term voor 'smakelijk' en komt voor in vrijwel iedere keuken. Van nature is Umami in hoge mate te vinden in producten als vis, gedroogd vlees, erwten, zeewier en kaas. Wat Umami uniek maakt, is de intensiteit van de smaak, de volheid. Deze vijfde smaak verhoogt bovendien de speekselafscheiding – het water loopt je dus letterlijk in de mond.
120813_235382_9789089895486_450_615.jpg

Een prachtig boek voor een unieke smaakbeleving
Laurent Seminel is culinair redacteur, die grote kennis heeft van lekker eten. Vanuit zijn professionele expertise en met de grootste nauwkeurigheid schreef hij over het vernieuwende onderwerp Umami. Om de vijfde smaak zelf te ontdekken, laat dit boek vol met lekkere recepten zien welke producten rijk zijn aan Umami en onmisbaar zijn voor een echt intens mondgevoel. Smaakplezier gegarandeerd dus!

Win Umami
FOK! mag in samenwerking met Unieboek | HetSpectrum 5 exemplaren van het kookboek Umami weggeven! Je maakt kans op een Umami-boek door antwoord te geven op de volgende vraag:

Umami is de smaak van eiwit. Het zijn vooral aminozuren, de bouwstoffen van eiwitten, en smaakstoffen zoals natriumglutamaat die deze smaakgewaarwording geven. Glutamaat wordt ook als smaakversterker gebruikt in de vorm van het additief mononatriumglutamaat, tegenwoordig in veel kant-en-klare etenswaren, zoals zoute snacks en bouillonblokjes, te vinden.

Wat is de bekendere naam van het additief mononatriumglutamaat?

A. Maltol
B. E641
C. Ve-tsin

Vul je antwoord hier in t/m 23 augustus
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_115879842
120819_266257_actie_rother_forumheader_3.jpg

Zin om de benen te strekken?
Met een Rother wandelgids heb je meer dan 50 wandelingen per bestemming in een compact zakformaat. Door de hoogteprofielen weet je van tevoren waar je aan toe bent, en door de gedetailleerde kaarten is verdwalen geen optie.

Trek de wandelschoenen aan en kies uit één van de acht bestemmingen.

Win nu een wandelgids naar keuze!
We mogen maar liefst 10 winnaars gelukkig maken met een wandelgids naar keuze.

Wil je weten hoe je kans kunt maken op een van de wandelgidsen? Kijk dan in het Topic in Travel!

120819_266257_actie_rother_forum_footer.png
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
pi_115987739
120814_280647_Jaws_Forum_Header_140812.png

In de regie van Oscar®winnaar Steven Spielberg bepaalde Jaws niet alleen de norm voor nagelbijtende suspens, maar groeide de film ook uit tot een cultureel fenomeen die de manier waarop mensen film ervaren voor altijd zou veranderen.

Wanneer het vredige badplaatsje Amity geterroriseerd wordt door een bloeddorstige grote witte haai, slaan de commissaris (Roy Scheider), een jonge marinebioloog (Richard Dreyfuss) en een ruwe haaienjager (Robert Shaw) wanhopig de handen in elkaar om het monster te vernietigen voor het opnieuw kan toeslaan. Met zijn onvergetelijke soundtrack, die pure doodsangst oproept, blijft Jaws nog steeds een van de meest invloedrijke en ijzingwekkende avonturen uit de filmgeschiedenis.

Winnen!

FOK! mag een aantal leuke prijzenpakket weggeven van deze film. Heb je zin om te winnen? Kijk dan in dit topic hoe je mee kan doen.
Don't be a drag, just be a queen!
pi_116067929
120817_266257_avengers_dvdbox_forumheader_fok.jpg

Als een onverwachte vijand verschijnt, heeft Nick Fury (Directeur van S.H.I.E.L.D.) geen andere keus dan een groep superhelden bij elkaar te brengen. Het ultieme superhelden team met de bekende Marvel superhelden Iron Man, The Incredible Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye en Black Widow wordt zo geboren en ze worden gedoopt tot The Avengers.

Samen gaan ze de strijd aan tegen Loki, een strijd die tot de dood lijkt te gaan. Weten The Avengers de wereld te redden?

Vanaf 29 augustus zal The Avengers beschikbaar zijn op dvd en blu-ray. Maar daarnaast zal ook een speciale box verkrijgbaar zijn, The Avnegers 6 Movie Collection, bestaande uit de volgende titels:
- Iron Man
- Iron Man 2
- The Incredible Hulk
- Thor
- Captain America: The First Avenger
- The Avengers.

Wil je deze winnen? Lees dan hier hoe je mee kan doen.
Don't be a drag, just be a queen!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')