abonnement Unibet Coolblue
pi_115599689
Wat is Postcrossing?

Het idee is dat je een kaartje stuurt (een echte) naar het adres dat je uit de database hebt gekregen en dat je vervolgens ook kaartjes terug gaat ontvangen uit de hele wereld. En het werkt echt, een klein groepje FOK!ers is ondertussen verslaafd geraakt.

Schrijf je in, doe mee en deel je verhalen en ervaringen! ^O^



De site van Postcrossing!

Maar hoe werkt het dan :?
Het doel van dit project is om mensen kaarten te laten versturen naar en ontvangen uit de hele wereld. De belangrijkste stelregel is: als je een kaart verzendt, krijg je er ten minste een terug van een willekeurige Postcrosser ergens op deze wereld!

Is dat niet erg veel werk? :?
Valt reuze mee!
Het werkt, in het kort, als volgt:

1. Je vraagt een adres aan via de website
2. Je stuurt de postkaart naar dat adres
3. Je wacht totdat je zelf een kaart ontvangt
4. Je registreert de ontvangen kaart via de website

De eerste stap is om iemands adres aan te vragen. Naar dit adres stuur je een postkaart. Je ontvangt dit adres per e-mail, tezamen met een 'postcard ID', bijvoorbeeld NL-12345 waardoor die postkaart een uniek registratienummer krijgt. Je stuurt de kaart op, en wanneer de geadresseerde deze ontvangt wordt het unieke ID-nummer door hem/haar geregistreerd op de website van Postcrossing. Daarmee wordt vervolgens jouw adres naar de eerstvolgende (buitenlandse) Postcrosser gestuurd die op zijn beurt weer een nieuw adres uit het systeem aanvraagt!

Op deze manier werkt het als een soort ketting, je krijgt na het sturen van een kaart, er ook een terug van een willekeurige Postcrosser, en wie weet stuurt de geadresseerde er zelf ook wel een terug als je je adres erop zet!

Er is wel een limiet: je kunt maar een beperkt aantal kaarten 'onderweg' hebben. Elke keer als een door jou verzonden kaart aankomt, kun je vervolgens een nieuw adres aanvragen. Hoe meer kaarten je verstuurd hebt, hoe meer kaarten je onderweg mag hebben!

Wat voor postzegels moet ik gebruiken :?
Voor kaarten binnen Europa plak je een zegel 'Europa 1' (85 eurocent) en voor kaarten buiten Europa een zegel 'Wereld 1' (95 eurocent).

Binnen het Europa-tarief vallen de volgende landen:

Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Canarische Eilanden, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Faeröer Eilanden, Finland, Frankrijk (incl. Monaco), Gibraltar, Groenland, IJsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kanaaleilanden, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Moldavië, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal (incl. Azoren en Madeira), Roemenië, Rusland (incl. Aziatisch deel), San Marino, Servië en Montenegro, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Turkije (incl. Aziatisch deel), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, Zwitserland en Zweden.

Alle overige landen vallen buiten het Europa-tarief.

Ik lees vanalles over 'taggen' of 'onofficiële kaarten', WTF :?

'Taggen' is ook een bezigheid die voorkomt uit het Postcrossen. Het werkt als volgt:

1. Je gaat naar het Postcrossing forum en zoekt een leuk tag-thema op (bijvoorbeeld theezakjes, giraffekaartjes, chocola, noem maar op...)
2. In dat topic 'tag' (tik, als in tikkertje) je degene boven je (de laatste poster in het topic) door een berichtje te posten en hem/haar een U2U (private message) te sturen met de vraag of hij/zij zijn/haar adres even naar je U2U't
3. Als je het adres terugkrijgt, stuur je datgene op waar het tag-topic over gaat (theezakje, giraffekaart, chocoladereep etc.)
4. Binnen de kortste keren word jij ook getagged, stuur je je adres door en krijg jij jouw theezakje, giraffekaart of chocoladereep!

In sommige tagtopics staat er een lijstje van wat degene wil (verlanglijstje). Je stuurt dan iets wat hij/zij wil en post op jouw beurt a) wie je getagd hebt en b) wat jij wil ontvangen. Dan wordt jij getagged door iemand die aan je 'verzoek' kan voldoen en krijg jij dus wat je vroeg!

Waar kan ik kaarten kopen?

Kaarten kopen kan op de meest uiteenlopende plaatsen:

• Bruna
• Musea
• HEMA
• V&D
• Bijenkorf
• Boekhandels
• Cadeauwinkels
• Souvenirwinkels

Ook kun je kaarten via Internet bestellen. Dit kan onder andere op de volgende sites:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Welke Fok!kers zijn ook Postcrossers :?
inkie1010
Muck
QTPi
Smittend
Sonja27
Vava
Vonkenboer
Wendytje
Loqi
iFries
daantje1044
charmed_angel
Guppyfriend
lyron
Luthien87
Lienzz
tdrone
Serinde
snoekiesnoeksnoek
Dandilion
Bos81
automatic_
Stephanie1990
RiesAmaris
Finland.
Janeway
DeLuna
Poesopstokje
Jum
Kaasmuisje
zoeperzazke
KwadeAfdronk
SummerBreeze
lunapuella

Waar zijn de vorige deeltjes gebleven :?
Die zijn hier!

Heb je de laatste post? Open dan even een nieuw topic. De OP vind je hier!

Enkele voorbeelden van "mooie" en mooie kaartjes....!

Een kaartje uit Mayotte


Een kaartje uit Irak

versie 27-06-2012

[ Bericht 0% gewijzigd door lunapuella op 15-08-2012 17:33:24 ]
pi_115599749
Ik kreeg vandaag mijn eerste van de inmiddels beruchte Samsung Touchnote kaartjes. Voelt inderdaad toch een beetje jammer, zo'n gratis voorgedrukt ding. Wel leuk om mijn eerste kaartje uit Indonesië te krijgen, en de verzender beloofde dat ik ook nog een kaartje met postzegels kreeg. :)
pi_115600268
:P Ik heb een paar van die touchnotekaartjes naar mezelf gestuurd en naar een vriendin, maar die doet niet mee aan PC ofzo. :)
pi_115600378
Samsung Touchnote...? Ik heb iets gemist denk ik
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
pi_115600495
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2012 15:41 schreef automatic_ het volgende:
Samsung Touchnote...? Ik heb iets gemist denk ik
ik ook

quote:
To celebrate the spirit of love, Samsung GALAXY Note has partnered with Touchnote to help you share your love with beautifully printed postcards.

With GALAXY Love Note you can create and write a postcard from your computer or your mobile phone using your own photos. Once you’ve added your Love Note message and selected your image, Touchnote will print and post your postcard to almost anywhere in the world.
https://www.galaxylovenote.com/about
  woensdag 15 augustus 2012 @ 15:48:36 #6
382193 Mucha-Girl
Butterflies are free....
pi_115600658
Zat dit topic al een tijdje te volgen, zojuist geregistreerd en mijn eerste kaartje is al de deur uit. Naar iemand in Duitsland.

Wel meteen een doodzonde geloof ik; heb een kaartje via een website laten versturen. Ik had nog geen kaartjes in huis om mee te beginnen namelijk. Overigens uiteraard wel met een persoonlijke tekst EN een met zorg uitgekozen afbeelding.

Voor de andere vier eerste adressen wil ik wel kaartjes gaan kopen, maar dat zal nog een weekje moeten wachten, aangezien de cash heel krap zit momenteel. Ben benieuwd of ik zelf kaartjes zal krijgen!
Om 17 aug 2012 om 22:51:31 uur schreef TBakkert:
naaaisss :D
goede FOK!ster jij _0_
pi_115600709
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2012 15:48 schreef Mucha-Girl het volgende:
Wel meteen een doodzonde geloof ik; heb een kaartje via een website laten versturen. Ik had nog geen kaartjes in huis om mee te beginnen namelijk. Overigens uiteraard wel met een persoonlijke tekst EN een met zorg uitgekozen afbeelding.
Nou ja, een doodzonde ook weer niet hoor, maar het is wel waar dat er leukere kaartjes zijn om te krijgen. De charme van Postcrossing is toch ouderwetse handgeschreven post te krijgen. Maar maak je geen zorgen, je zult nog kaartjes genoeg sturen om dat goed te maken. ;)
  woensdag 15 augustus 2012 @ 15:54:30 #8
382193 Mucha-Girl
Butterflies are free....
pi_115600895
Haha, ik besef me inderdaad dat het niet de leukste kaartjes zijn. Mag ik vragen waar jullie leuke postzegels vandaan halen? Vreemde postzegels zijn natuurlijk de helft van de charme, maar die kop van Bea ken ik nu wel....
Om 17 aug 2012 om 22:51:31 uur schreef TBakkert:
naaaisss :D
goede FOK!ster jij _0_
  woensdag 15 augustus 2012 @ 15:57:05 #9
147091 janeway
live long and prosper
pi_115601028
Ik koop de zegels bij www.postzegelsmetkorting.nl Daar krijg je een mix van oude gulden zegels. Gemiddeld plak ik 3 zegels en priority sticker op een kaart..
Het is wat goedkoper en veel leuker

pi_115601143
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2012 15:54 schreef Mucha-Girl het volgende:
Haha, ik besef me inderdaad dat het niet de leukste kaartjes zijn. Mag ik vragen waar jullie leuke postzegels vandaan halen? Vreemde postzegels zijn natuurlijk de helft van de charme, maar die kop van Bea ken ik nu wel....
Ik koop gewoon Europa- en Wereldzegels bij het postkantoor. Voor ons saai misschien, maar voor de ontvangers misschien niet.
pi_115601775
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2012 15:54 schreef Mucha-Girl het volgende:
Haha, ik besef me inderdaad dat het niet de leukste kaartjes zijn. Mag ik vragen waar jullie leuke postzegels vandaan halen? Vreemde postzegels zijn natuurlijk de helft van de charme, maar die kop van Bea ken ik nu wel....
Vandie hartjes en de zegels van Groen haal ik bij de Bruna meestal. :)
  woensdag 15 augustus 2012 @ 16:13:30 #12
299969 Finland.
Met een vleugje Pools.
pi_115601836
Ik heb ook twee Touchnote-kaarten ontvangen, uit Zweden en Korea. Twee nieuwe landen voor mij en het waren eigenlijk best wel leuke kaartjes dus dat maakte al veel goed :). Maar goed, bij deze kaarten typen ze er zelf nog wat persoonlijks op, ik heb ook wel eens kaarten gehad die gewoon geheel voorgedrukt waren, of niet verder kwamen dan 'happy postcrossing'.

Postzegels haal ik bij mijn kaartenwinkel. Gewoon die met de lichtbulb erop en dergelijke. Heb hier bij mijn ouders ook wel eens de oude kerstzegels erbij gehaald, wordt ook goed gewaardeerd. Zijn er dan veel verschillende buitenlandzegelssoorten? Weet dat ze bij het postkantoor wel leuke binnenlandzegels hebben (hartjes, ooievaars etc). De kop van Beatrix gebruik ik eigenlijk alleen bij rouwkaarten :'). Misschien ga ik ook wel eens bij postzegelsmetkorting bestellen. Scheelt het heel veel of gaat het gewoon om een paar cent de keer?
[b]Op zondag 27 mei 2012 14:43 schreef Nuchterheid het volgende:[/b]
Het is algemeen bekend dat Russen altijd dronken zijn.
[b]Op donderdag 4 oktober 2012 21:39 schreef Swetsenegger het volgende:[/b]
Ik heb geen sixpack, maar een fust.
pi_115603724
Ik vond nog een paar oude gulden postzegels. Hoeveel cent moet er dan ongeveer op???
  woensdag 15 augustus 2012 @ 17:09:28 #14
299969 Finland.
Met een vleugje Pools.
pi_115603908
Voor Europa ¤0,85 en de rest ¤0,95.

Trouwens, dat moet wel even in de OP aangepast worden, want daar staan nog oude bedragen :P.
[b]Op zondag 27 mei 2012 14:43 schreef Nuchterheid het volgende:[/b]
Het is algemeen bekend dat Russen altijd dronken zijn.
[b]Op donderdag 4 oktober 2012 21:39 schreef Swetsenegger het volgende:[/b]
Ik heb geen sixpack, maar een fust.
pi_115604032
Een vriend van mij heeft met dit ook een kaartje terug gekregen uit duitsland, met een naakte vrouw erop ^O^
“Advertising is based on one thing, happiness. Happiness is the smell of a new car. It’s a billboard on the side of the road that screams reassurance that whatever you are doing is okay. You are okay.”
-Don Draper
pi_115604237
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2012 17:09 schreef Finland. het volgende:
Voor Europa ¤0,85 en de rest ¤0,95.

Trouwens, dat moet wel even in de OP aangepast worden, want daar staan nog oude bedragen :P.
Ik bedoel eigenlijk een omreken iets voor gulden naar euro. Ik heb geen idee hoeveel er aan guldens op moet....
pi_115604243
ik zat net even te kijken in de algemene rankings op postcrossings, maar dure hobby hoor.. sommige mensen versturen meer dan 500 kaarten in 60 dagen.. Das duurder dan roken :)
“It's gonna be legend-... wait for it... and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is DAIRY!”
  woensdag 15 augustus 2012 @ 17:21:02 #18
299969 Finland.
Met een vleugje Pools.
pi_115604287
Dat is zo'n tien kaarten per dag :').
[b]Op zondag 27 mei 2012 14:43 schreef Nuchterheid het volgende:[/b]
Het is algemeen bekend dat Russen altijd dronken zijn.
[b]Op donderdag 4 oktober 2012 21:39 schreef Swetsenegger het volgende:[/b]
Ik heb geen sixpack, maar een fust.
pi_115604737
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2012 17:09 schreef Finland. het volgende:
Voor Europa ¤0,85 en de rest ¤0,95.

Trouwens, dat moet wel even in de OP aangepast worden, want daar staan nog oude bedragen :P.
Fixed!
  woensdag 15 augustus 2012 @ 17:36:53 #20
382193 Mucha-Girl
Butterflies are free....
pi_115604841
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2012 15:57 schreef janeway het volgende:
Ik koop de zegels bij www.postzegelsmetkorting.nl Daar krijg je een mix van oude gulden zegels. Gemiddeld plak ik 3 zegels en priority sticker op een kaart..
Het is wat goedkoper en veel leuker

[ afbeelding ]
quote:
1s.gif Op woensdag 15 augustus 2012 16:12 schreef Herfstblad het volgende:

[..]

Vandie hartjes en de zegels van Groen haal ik bij de Bruna meestal. :)
Dank voor de tips aangaande de postzegels. Wat super zeg, dat je nog gulden-postzegels kunt krijgen! Daarvan moeten er dus drie op een kaart ongeveer, OK. Zal ook eens kijken voor die priority-stickers.

Goed te weten dat die groene en de hartjes bij de Bruna te koop zijn, die vind ik zo leuk!

Lijkt me inderdaad wel een dure hobby, zeker als je de kaarten online verstuurd. Dan kost het ongeveer drie euro per kaart.....pffff...
Om 17 aug 2012 om 22:51:31 uur schreef TBakkert:
naaaisss :D
goede FOK!ster jij _0_
pi_115605227
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2012 17:36 schreef Mucha-Girl het volgende:

[..]

[..]

Dank voor de tips aangaande de postzegels. Wat super zeg, dat je nog gulden-postzegels kunt krijgen! Daarvan moeten er dus drie op een kaart ongeveer, OK. Zal ook eens kijken voor die priority-stickers.

Goed te weten dat die groene en de hartjes bij de Bruna te koop zijn, die vind ik zo leuk!

Lijkt me inderdaad wel een dure hobby, zeker als je de kaarten online verstuurd. Dan kost het ongeveer drie euro per kaart.....pffff...
Kijk eens op de markt ofzo. Betaalde laatst ¤0.30 per kaart dan blijft het leuk...
pi_115605441
Ik heb vandaag mijn eerste kaart ontvangen! *O*
Een mooie met een bizon erop, uit Belarus, en een leuk tekstje :)
pi_115605464
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2012 17:36 schreef Mucha-Girl het volgende:
Lijkt me inderdaad wel een dure hobby, zeker als je de kaarten online verstuurd. Dan kost het ongeveer drie euro per kaart.....pffff...
Niet online doen dus. ;) Papieren kaarten koop ik voor maximaal een euro, vaak goedkoper. Met postzegel erbij ben je dan nog geen 2 euro per kaart kwijt. Ook niet supergoedkoop, maar al wel een stuk beter dan 3 euro. ;)
pi_115605775
Ik heb bij Xenos twee setjes van 6 wenskaarten gekocht. Achterkant eraf gesneden en je hebt kaarten. Heb er nu 12 voor ¤0,90 haha
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
pi_115606739
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2012 17:19 schreef soapie het volgende:

[..]

Ik bedoel eigenlijk een omreken iets voor gulden naar euro. Ik heb geen idee hoeveel er aan guldens op moet....
vermenigvuldigen met 2,20371 he. Of ben jij van na de gulden? Nee toch...?

* SummerBreeze voelt zich oud.

en over leuke zegels. Vandaag een setje binnenlandzegels (tarief 1, dus 50cent) gehaald. kreeg ik 10 ouderwetse likzegels met allemaal bloemenprintjes.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')