abonnement Unibet Coolblue
pi_115409387
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2012 00:30 schreef okiokinl het volgende:

[..]

ken je die documantaire, the emporor's naked army marches on ? gaat over een oude man, die japanse soldaat was, en die verhaal gaat halen bij zn bevelhebbers, die ondertussen ook bejaard zijn. want er waren verschrikkelijke dingen gebeurt in de oorlog. en als ze niet meewerken dan deelt ie klappen uit, lol.
gaat dus niet helemaal over okinawa of amerikanen, maar wel een verhaal van de japanse kant, echt heftige docu.
Nee, nooit van gehoord. Zal m eens in de download gooien. Net grave of the fireflies gezien en dat vond ik ook al enorm heftig..
pi_115409576
hier een stukje. ja grave of the firefly is ook zwaar..
pi_115409890
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2012 00:39 schreef okiokinl het volgende:
hier een stukje. ja grave of the firefly is ook zwaar..
Hmm, hier moet ik ook weer even moed voor verzamelen. :X

Spoiler niet openen als je grave of the fireflies nog niet gezien hebt..

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_115412969
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2012 00:45 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Hmm, hier moet ik ook weer even moed voor verzamelen. :X

Spoiler niet openen als je grave of the fireflies nog niet gezien hebt..

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
ja, is ook niet vor elke dag, zoiets.. gelukkig maakt japan ook een heleboel vrolijke onzin. :)
  donderdag 16 augustus 2012 @ 18:13:05 #30
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_115650009
Zoals beloofd ... mijn eerste test met zelf Japans koken. Ik wilde pikant rundsvlees maken zoals ik het in Yokohama heb gegeten:



Japanse eiernoedels kan je gewoon kopen hier in de supermarkt net als soja sauzen en de meeste andere typische Japanse dingen. Als vlees had ik filet pur genomen. Het smaakte identiek. Gewoon nagedaan wat ik ter plaatse heb gezien ;) smaak aardig te pakken. Snel klaar, weinig afwas, best goedkoop, gevarieerd en lekker!
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_115651698
Interesse om het recept iets uitgebreider te delen? ;)
"Beware the Jabberwock, my son!
The jaws that bite, the claws that catch!
Beware the Jubjub bird, and shun
The frumious Bandersnatch!"
  vrijdag 17 augustus 2012 @ 11:47:33 #32
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_115676023
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2012 19:03 schreef Jabberwocky het volgende:
Interesse om het recept iets uitgebreider te delen? ;)
Ingredienten:

1 filet pur per persoon
witte kool
rode ui
sojascheuten
champignons
sojasaus
plate groene bonen
zoetzure japanse dipsaus
water
eiernoedels
peper
zout

Nodig:

keteltje met water en vergiet dat er in past
Wok
houten spatel
scherp mes voor vlees en groenten

Bereiding:

Breng ketel met water en snuifje zout aan de kook
Snij de filet pur in reepjes van ongeveer 1 cm max
snij de groenten dit mag best grof
doe alles samen in het vergiet/zeefje
groenten en soja moeten ongeveer een verhouding hebben van 2 ten opzichte van 1 deel vlees (dubbel zo veel groenten als vlees)
Zet de wok aan op een hoog vuur
doe er een flinke scheut van beide sauzen in naar eigen smaak (de dipsaus met peper vlokken is best pittig)
eens de groenten en het vlees ongeveer gehalveerd zijn in opgenomen plaats het geheel laten uit druppelen en in de verhitte wok doen
Voeg peper en zout toe naar eigen smaak
Doe de eiernoedels in het kookwater … zo nemen ze de smaak van je gerecht op
paar minuten wokken tot de noedels gaar zijn
laat de noedels uit druppelen en dresseer in een kom of soepbord
ledig de wok over de noedels
werk eventueel af met wat pijp ajuintjes of citroengras
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_115676528
je bent mij al kwijt bij een ketel met water waar een vergiet in past... ?
en wat is een sojascheut? bedoel je niet bamboescheut?
  vrijdag 17 augustus 2012 @ 12:34:14 #34
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_115677671
ok even verduidelijking :) ja ik ben een Belg ...


Dit is een vergiet ... dus zo een metalen netje ... het komt er op neer dat je dit in een ketel met kokend water hangt zodat je makkelijk je groentjes en voorgekookt vlees kan uitscheppen in je wok ... je houd het kookwater en kookt daar je noedels in.


Dit zijn soja scheuten ... je kan ze kopen bij de groenten afdeling van een supermarkt. Zijn goedkoop en erg voedzaam :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_115682489
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 augustus 2012 12:34 schreef HaerdenC het volgende:
ok even verduidelijking :) ja ik ben een Belg ...

[ afbeelding ]
Dit is een vergiet ... dus zo een metalen netje ... het komt er op neer dat je dit in een ketel met kokend water hangt zodat je makkelijk je groentjes en voorgekookt vlees kan uitscheppen in je wok ... je houd het kookwater en kookt daar je noedels in.

[ afbeelding ]
Dit zijn soja scheuten ... je kan ze kopen bij de groenten afdeling van een supermarkt. Zijn goedkoop en erg voedzaam :)
ah bedankt ik was meer verward door het woord ketel, dan denk ik aan een fluitketel. wij zouden dat een pan noemen.
en soyascheuten noemen we tauge. :0 verder klinkt het lekker, maar wat voor een dipsaus is dat?
  vrijdag 17 augustus 2012 @ 14:59:55 #36
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_115682862
In Belgie -> ketel/casserol/kookpot hoog om in te koken en een pan -> laag om in te bakken :)

Details over de saus geven het is dus een mengeling van donkere sojasaus en Sweet Chili saus



maar liever niet de Thaise nemen ... gaat ook maar smaakt nogal zoet :)

[ Bericht 2% gewijzigd door HaerdenC op 17-08-2012 15:05:13 ]
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_115683231
Als jullie het nu toch over eten en sauzen hebben:

Ik vind zelf yakitori heel lekker. Wat je voor de saus nodig hebt is sojasaus, suiker, mirin en rijstazijn/sake in de verhouding van ongeveer 4:3:1:1. Op hoog vuur inkoken tot het karamelliseert en een beetje stroperig wordt. Vervolgens kipblokjes hierin laten marineren (zeker een uur) en dan stokjes ervan maken en op de barbecue gooien. Houd een deel van de yakitorisaus apart om na het bakken erover te schenken.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-08-2012 15:11:06 ]
pi_115683312
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 augustus 2012 15:10 schreef Igen het volgende:
Als jullie het nu toch over eten en sauzen hebben:

Ik vind zelf yakitori heel lekker. Wat je voor de saus nodig hebt is sojasaus, suiker, mirin en rijstazijn/sake in de verhouding van ongeveer 4:3:1:1. Op hoog vuur inkoken tot het karamelliseert en een beetje stroperig wordt. Vervolgens kipblokjes hierin laten marineren (zeker een uur) en dan stokjes ervan maken en op de barbecue gooien. Houd een deel van de yakitorisaus apart om na het bakken erover te schenken.
Waar koop jij Mirin? Op zich wel leuk voor op de bbq morgen :)
pi_115683387
Mirin kun je als het goed is gewoon bij zo'n asiatische toko halen, die hebben dat meestal wel.
  vrijdag 17 augustus 2012 @ 15:20:36 #40
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_115683535
Mirin hebben ze hier in Belgie ook in de grotere supermarkten :) Wat ik heb gezien is dat veel Japanse gerechten online gebruik maken van Tofu ... verwonderde mij een beetje :) maar goed. Volgende week heb ik mijn zoontje thuis dus dan zal het minder Experimenteren zijn:) volgende dat ik maak is kippenblokjes met wokgroentjes en sushi rijst. Updates volgen uiteraard.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_116072783
Heeft er iemand ooit in een japanse stijl tatami kamer geslapen? En bevalt dat een beetje als je verder een redelijk zacht bed gewend bent? Is het een "must" om het in iedere geval voor 1 nacht te doen?

(Mijn hotel voor 5 nachten in Hiroshima staat vast, maar ik kan nog kiezen tussen een gewone kamer of een japanse stijl kamer)
Klussen deel 1 en 2
pi_116072829
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2012 17:22 schreef sheonlydreams86 het volgende:
Heeft er iemand ooit in een japanse stijl tatami kamer geslapen? En bevalt dat een beetje als je verder een redelijk zacht bed gewend bent? Is het een "must" om het in iedere geval voor 1 nacht te doen?

(Mijn hotel voor 5 nachten in Hiroshima staat vast, maar ik kan nog kiezen tussen een gewone kamer of een japanse stijl kamer)
Denk ongeveer 3/4 van ons verblijf in Japanse Kamer geslapen. Vond het verrassend lekker liggen en ook m'n vriendin, die normaal wel moeilijk slaapt, heeft nergens last van gehad.

Avond in Ryokan was heel tof maar ook wel erg duur..
pi_116073101
Oh ja, de Ryokan is waarschijnlijk dan een "must" en niet een japanse kamer in een "gewoon" hotel? In mijn geval is een japanse kamer trouwens ook duurder omdat ik in mijn eentje ben.
Klussen deel 1 en 2
pi_116073197
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2012 17:31 schreef sheonlydreams86 het volgende:
Oh ja, de Ryokan is waarschijnlijk dan een "must" en niet een japanse kamer in een "gewoon" hotel? In mijn geval is een japanse kamer trouwens ook duurder omdat ik in mijn eentje ben.
Als Ryokan er niet in zit lijkt het me iig wel leuk genoeg om het een avond te proberen. Volgende keer dat we naar Japan gaan zou ik ook zo weer in dat soort kamers gaan liggen, maakt niet zoveel uit eigenlijk :P
  dinsdag 28 augustus 2012 @ 10:07:39 #45
103551 Doc__Zenith
www.orienteering.nl
pi_116098256
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2012 20:50 schreef rew- het volgende:
Ook dikke tip voor als je in Tokyo bent, het Ninja restaurant:

http://www.ninjaakasaka.com/

Zit in de wijk Akasaka. Nog nooit zo'n ervaring gehad om naar je tafel te komen, met ophaalbruggen en geheime deuren en pikkedonkerre halletjes die langs grotten met water lopen.

Echt enorm awesome, vergeet ik nooit meer. Kost wel een paar tientjes, volgens mij waren wij per persoon voor een 3 gangen menu omgerekend 160 euro kwijt. Maar dan heb je ook wel echt iets ervaren wat je niet weer vergeet :)
Die schrijf ik op. Ben in oktober een weekje in Tokyo :)
Iemand nog meer van zulke tips?
pi_116102938
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2012 17:22 schreef sheonlydreams86 het volgende:
Heeft er iemand ooit in een japanse stijl tatami kamer geslapen? En bevalt dat een beetje als je verder een redelijk zacht bed gewend bent? Is het een "must" om het in iedere geval voor 1 nacht te doen?

(Mijn hotel voor 5 nachten in Hiroshima staat vast, maar ik kan nog kiezen tussen een gewone kamer of een japanse stijl kamer)
ik koos meestal japqanse stijl of ryokans. soms is je futon (matras) een beetje dun, maar meestal lag ik gewoon heerlijk.
kussens zijn soms wel een probleem in japan. als je pech hebt, krijg je er een met van die notendopjes erin. ook daar wen je aan, maar het ligt niet echt lekker.
maar goed, er liggen altijd extra dekens in de kast dus dan ga je daar gewoon met je hoofd opliggen.

en trouwens, ryokans hoeven niet duur te zijn hoor, je hebt er ook zat goedkoop en dus wat armoediger. alleen vind je die niet online, dan moet je echt ter plekke gaan zoeken als je aankomt.
pi_116102996
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 augustus 2012 14:59 schreef HaerdenC het volgende:
In Belgie -> ketel/casserol/kookpot hoog om in te koken en een pan -> laag om in te bakken :)

Details over de saus geven het is dus een mengeling van donkere sojasaus en Sweet Chili saus

[ afbeelding ]

maar liever niet de Thaise nemen ... gaat ook maar smaakt nogal zoet :)
ah okee, merci. :)
ik kook zelf wel regelmatig met miso. superlekker.
pi_116103746
Ik heb tijdens mijn reis nog wel een paar dagen in Tokyo, misschien dat ik dan in een Ryokan kan slapen. Heb even snel gekeken op booking.com en heb ook prijzen van 50-60 euro gezien, dat lijkt mij prima (maar misschien eerst even reviews lezen :P)
Klussen deel 1 en 2
pi_116138607
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2012 10:07 schreef Doc__Zenith het volgende:

[..]

Die schrijf ik op. Ben in oktober een weekje in Tokyo :)
Iemand nog meer van zulke tips?
Moet je echt doen, als je het geld er voor hebt :) Ik vond het echt geniaal, nog steeds nooit zoiets meegemaakt (was drie jaar geleden). Even kanttekening erbij, volgens mij moet je wel echt even reserveren. Wij hebben dat toen gewoon op de dag zelf gedaan, de mensen daar spreken niet goed engels maar die receptioniste red zich nog aardig. Dus even het telefoonnummer opslaan! Enjoy :)
pi_116138624
Is iemand wel eens in dat restaurant geweest waar je boven een aquarium zit en je eigen vis moet vangen? :')
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')