abonnement Unibet Coolblue
pi_116965460
'de travelers'? :o
Ja doei.
  woensdag 19 september 2012 @ 00:31:16 #152
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_116965761
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2012 00:20 schreef motorbloempje het volgende:
'de travelers'? :o
Irish Travelers, gypsies, gypos..



Tuig is het. Nog een stapje erger dan de NL kampers.
reset
pi_116965800
Ah, de lui die mijn fiets gestolen hebben ;(
Ja doei.
  woensdag 19 september 2012 @ 13:53:00 #154
277627 Seven.
We are Borg.
pi_116978466
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2012 18:00 schreef Eloa87 het volgende:
Hoi hoi,

Ik dacht, ik gooi maar eens een berichtje in de topics die ik de afgelopen uren heb doorgespit. Deze was nog open, dus vandaar...

HOI!
Ik zit er heel erg over na te denken om richting Engeland te verhuizen/emigreren/whatever je het ook wilt noemen.
Ik wil al van jongs af aan richting Engeland, op mijn 17e wilde ik er een jaar op uni studeren, maar kon helaas door kostenplaatje niet werkelijkheid worden en nu ben ik inmiddels 25 jaar en denk ik: Ik wil zo graag!!!!

Hier alleen mijn aller aller aller grootste dilemma en eigenlijk de reden waarom ik er nog niet zit; Ik heb twee kinderen...

Ik heb behoorlijk wat vrienden in Engeland zitten, waaronder een familie in het plaatsje waar ik naartoe zou gaan (Hungerford, zuidwest onder Londen).
Huisvesting heb ik dus al, ook voor de kids, en een baan is me ook al zo goed als gegarandeerd. (contacten doen het goed in UK).
Basisschool daar staat zeer goed aangeschreven, dus mijn 4 jarige spruit komt niks te kort. Die is ook heel makkelijk, ooit al eerder van school moeten verwisselen en merk je niks aan.
Dochterlief van 1 jaar hoeft nog niet naar school, dus dat scheelt....
Ik praat vloeiend Engels. Zoonlief hoort niks anders en dochterlief weet niks anders aangezien ik haar twee-talig opvoed sinds d'r geboorte...

Eigenlijk zou ik morgen dus mijn koffers kunnen pakken en vertrekken, mits ik de kids dus niet had.

Nog wat achtergrondinfo... hier heb ik geen baan, geen goede toekomstvooruitzichten en dus nog een reden dat ik wil vertrekken is om daar een betere toekomst voor mijn kids te kunnen opbouwen.
Uiteraard moet ik hier toestemming voor krijgen, want ben ook niet meer samen met de papa(s). *Maar dat is weer een heel ander verhaal op zichzelf*
Heb al contact gehad met mijn advocate en die zegt dat ik een goede zaak heb om vervangende toestemming van de rechter te krijgen mocht het zover komen.

Heeft iemand hier ervaring mee??? Kids meenemen naar het buitenland???
Of gewoon ervaringen???
Dus even op een rijtje. Jij bent 25, werkloze moeder van 2 kinderen, geen toekomstvooruitzichten. Je wil naar Engeland omdat die baan zo goed als gegarandeerd is maar je moet nog even toestemming vragen via de rechter voor 2 verschillende vaders en je kinderen zullen amper iets merken van de overgang.

In jouw positie zou ik wachten tot ik een arbeidscontract had en een eigen onderkomen. Als die baan toch aan je neus voorbij gaat, dan zit je dus met je 2 kinderen bij vrienden. Ook zou ik overwegen of je je kinderen wel in Engeland wil laten opgroeien, in Nederland hebben ze het echt goed.
Resistance is futile.
pi_116993707
Beetje jammer dat ik toenadering zoek naar mensen die een soortgelijke situatie hebben meegemaakt of mensen kennen die in zo'n situatie hebben gezeten en alleen al afgekeurd wordt op het feit dat ik mijn kinderen "kids" noem. Dit heeft uiteraard geen bal met de situatie te maken.

Antwoord hierboven helpt me meer, (dankje Seven) maar ook daarvan krijg ik alleen maar het gevoel dat jullie mij vooroordelen.
Het feit dat ik 25 ben en twee kinderen heb heeft een hoop redenen die ik expres hier allemaal niet genoemd heb, omdat het hier niks mee te maken heeft. Het ging hier om het verhuizen naar Engeland (of zit ik in het verkeerde topic?) en niet om mijn spelling, mijn manier van schrijven etc...

Ik was niet van plan volgende week te vertrekken en wil inderdaad eerst een duidelijk contract in mijn handen voor ik zo'n risico neem, eveneens als een verblijfplaats. Ik blijf wel realistisch. Voornamelijk vanwege de kinderen. Natuurlijk kan ik mijn hele hebben, houden en gedachtengang niet in een kleine topic-post plaatsen zo 1 2 3.

Wat is de reden dat jullie er allemaal zo op tegen zijn dat kinderen opgroeien in Engeland?? Ik ken er genoeg mensen die allemaal prima terecht zijn gekomen, mis ik dan een hoop??

De scholen waar ik naar aan het kijken ben zijn namelijk allemaal gratis, inclusief middelbare school. Het enige is de peuterspeelzaal/voorschool/playgroup waar je voor moet betalen, maar dat is hier in Nederland niets anders.
De scholen worden ieder jaar nagekeken door ofset en ook daarbij staan deze scholen op zeer goed, richting uitmuntend (outstanding).

Ik kom hier om echt informatie te vragen, dat leek me namelijk een goed plan voor zomaar mijn koffers te pakken, ervaringsdeskundigen etc...
pi_116993802
Je weet dat zeker in de steden je kinderen niet altijd naar de eerste basisschool van je keuze mogen/kunnen? Je geeft een top 3 ofzo op en dan wordt er 'verdeeld'.
Ja doei.
pi_116993961
Ik zal later wel wat uitgebreider posten, maar ik denk dat je echt een wat rooskleurig beeld voor ogen hebt.
"The fact that most people are too stupid to know how dumb they really are, is the fabric holding our society together"
"Money might not buy happiness, but I'll take my fucking chances"
pi_116994168
Motorbloempje, dit wist ik inderdaad en ben ik ook na gaan kijken. Volgens de mensen in het dorpje waar ik naartoe zou gaan gaat het om waar je woont. In het dorp waar zij zitten is maar 1 basisschool en de kinderen in dat dorp gaan dan ook alleen naar die school.

Bajskorv, zou goed kunnen. Maar daarom ben ik ook hier, om mijzelf zo goed mogelijk te informeren in alles. Het is niet dat ik de gevaren niet zie, absoluut niet het geval, ik zie er genoeg. Het was ook een serieuze vraag.
  woensdag 19 september 2012 @ 23:46:40 #159
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_117009411
je weet dat je zelfredzaam moet zijn?
Enige bijstand die je kan krijgen is childcredit
housing benefit etc heb je geen recht op!
je hebt als NL in UK het recht om te verblijven maar je ben niet gelijk helaas.. en idd scholen regelen doe je niet 1 2 3.. ik zit per juli hier, en dochterlief haar school gedoe is nog steeds niet rond.. :')
Nu heb ik spw gedaan deels en onderwijs assisente en vriendin van me is onderwijsassistente en geeft me dus werkjes .. maar goed je zie he te rooskleurig.. nu heb ik hier een vangnet.. maar nie iedereen heeft dat..
En vrienden kunnen je ook even zo hard laten vallen...
Engaging Infinite Improbability Drive..
pi_117013911
@evenstar...

Ik heb dus deels ook SPW3 en OA gedaan. Heb tevens diploma Zorg&Welzijn. Vrienden kunnen je inderdaad laten vallen, maar dat geldt overal.
Ik was dus ook niet op zoek naar bijstand of housing benefits. Mijn vrienden werken allemaal op die basisschool in het dorp, als onderwijsassistente, lerares etc etc (er zitten er 4 op die school), en daar zou ik dus ook werkjes krijgen.
Ik snap dat het niet zo makkelijk is als erheen gaan en op een school zetten, dat snap ik allemaal echt wel...
Hoe heeft je dochter het ervaren??
pi_117014284
'werkjes'? Ik mag hopen dat je pas in gaat pakken als je een BAAN hebt, contract getekend en een begindatum hebt voor die echte BAAN?
Ja doei.
pi_117016814
quote:
1s.gif Op donderdag 20 september 2012 09:29 schreef motorbloempje het volgende:
'werkjes'? Ik mag hopen dat je pas in gaat pakken als je een BAAN hebt, contract getekend en een begindatum hebt voor die echte BAAN?
Dit lijkt me ook het verstandigste inderdaad..

Verder moet je niet vergeten dat wij hier (nog steeds) een enorm goed gezondheidssysteem hebben. Dat heb ik in de UK wel anders ervaren. Iedereen heeft dan wel gratis zorg, maar de basis is lang niet zo goed als hier. Een goede huisarts vinden bijvoorbeeld is heel lastig, er zitten enorme verschillen tussen. Ook als je dan wat hebt kan de behandeling nogal eens verschillen van een NHS patient en een particulier verzekerde..
Shine bright like a diamond.
pi_117026240
@motorbloempje... ik had al eerder aangegeven dat ik dat zou doen... quote van mijn eerdere post: "Ik was niet van plan volgende week te vertrekken en wil inderdaad eerst een duidelijk contract in mijn handen voor ik zo'n risico neem, eveneens als een verblijfplaats."

@June... klopt, dit is ook een groot struikelpunt voor mij.
pi_117026552
'werkjes' klinkt niet echt als een solide baan.
Ja doei.
  donderdag 20 september 2012 @ 16:08:34 #165
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_117027393
Voor de (staats)gezondheidszorg moet je het niet doen. De NHS is een middeleeuws slachthuis waar je soms wel goede verhalen van hoort, maar over het algemeen is het bar en boos.
reset
pi_117056847
@motorbloempje... inderdaad, daarom zit ik er ook nog niet ;) Ik neem geen genoegen met "werkjes". Maar ik zou het dus KUNNEN krijgen.

@Individual... daarom is dit dus ook een groot struikelpunt. Over het algemeen heb ik overigens goede verhalen gehoord, alleen dat de wachttijden langer kunnen zijn.

Ik heb met een aantal vrienden uit de UK gesproken over de scholen, gezondheidszorg etc en tot nu toe hoor ik alleen maar normale verhalen, helemaal geen dingen waarvan ik denk: goh, ik MOET in NL blijven. Vandaar dat ik dus ook ervaringen zocht op een forum zoals dit. Altijd uitgaan van meerdere kanten :)
  zaterdag 22 september 2012 @ 00:36:53 #167
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_117101329
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2012 19:21 schreef Eloa87 het volgende:
Beetje jammer dat ik toenadering zoek naar mensen die een soortgelijke situatie hebben meegemaakt of mensen kennen die in zo'n situatie hebben gezeten en alleen al afgekeurd wordt op het feit dat ik mijn kinderen "kids" noem. Dit heeft uiteraard geen bal met de situatie te maken.

Ik reken je nergens op af (vooralsnog, ik wil best mijn pen nog even in het azijn dopen hoor), ik krijg alleen het apenzuur als mensen hun eigen kinderen "kids" noemen.

Voor de rest denk ik dat je op je 25e al een aardige zwijnenstal van je leven hebt gemaakt en dat een verhuizing naar Engeland je leven niet beter zal maken maar juist een extra dimensie zal geven aan de teringzooi die het nu al is. Ik vind het voorts ronduit asociaal dat je die kinderen maar gewoon zo ver van hun respectievelijke vaders ( :') ) wil laten opgroeien omdat jij zelf hier kennelijk nauwelijks beroepsperspectief hebt, en zonder dat je een structureel plan hebt om het hier te maken.

Ergo: ik zou het niet doen.
  zaterdag 22 september 2012 @ 10:45:17 #168
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_117108121
Mijn oudste vind het fijn hier, maarrrr baalt dat ze niet naar school kan..
Nu krijgt ze werkjes uit t jaar waar ze in terecht gaat komen , en dat is een heel verschil , ze skipt feitelijk een jaar :) maar ze is pienter en leest, rekent en kan haar spelling op high level prima aan!!

Verder is er voor haar hier meer keus aan eens lekker uit eten etc ivm glutenvrij !

Ik voel me hier thuis en gelukkig, mis wel mijn familie en vrienden..


Wat ik me wel afvraag, zijn de vrienden die je daar hebt ook echt irl vrienden of internetvrienden?
En waarom juist Engeland , zijn ze belangrijker dan je familie en vrienden hier? Etc

Is geen aanval maar bedenk je of dat je dit wil..
Engaging Infinite Improbability Drive..
  zondag 23 september 2012 @ 19:27:51 #169
47102 Elvi
miemkwien
pi_117163158
Hmmm ik denk dat ik dan eerder een rooskleurig beeld heb van de UK. Is de NHS dan echt zo erg? Of is dat meer zo in de grote steden? En als je je extra verzekerd, krijg je dan betere zorg die vergelijkbaar is met Nederland (ook qua kosten) of dat niet?

En van die scholen wist ik echt niet! Dus als je in een slechtere buurt woont moeten je kinderen automatisch naar een slechtere school?
pi_117497236
Hallo,

Ik weet niet of ik hier goed zit.. Maar toch hoop ik een antwoord hier te krijgen.
Ik wil gaan emigreren naar Engeland. Nu heb ik wat zitten surfen op het internet en kwam het volgende tegen:

- Je moet een National Insurance Number (BSN) bij een Jobcentre aanvragen.
- Bankrekening aanvragen. Dat kan door een 'Proof of adress' Inschrijving op adres neem ik aan, of rekening.. Huisvestiging heb ik al aangezien ik intrek bij me partner.
- in het begin laaggeschoold of '' vervelend werk' want dat is er makkelijk te krijgen. Geen probleem , dat heb ik er graag voor over, als zou ik dat niet te lang willen doen.
- website in Nederland voor vacatures zijn redelijk verouderd, is er een recentere site voor het vinden van een baan in Engeland? Of is het beter om een baan te zoeken als ik er woon?

Zit ik zo een beetje goed? Er zal vast veel meer zijn om te doen.. Maar via het internet weet ik eerlijk gezegd niet waar ik moet zoeken.

In dit forum zie ik allemaal berichten van mensen die al in Engeland wonen, dus dit al eerder hebben meegemaakt. Ik zou jullie hulp willen vragen en hoop dat ik zo verder kom.
Hoeveel tijd gaat erover heen voordat je daadwerkelijk kan vertrekken? Ik sta namelijk te poppelen om eindelijk bij me partner in te trekken en een 'nieuw leven' te beginnen.

Hoop dat ik reactie krijg.

Groetjes
pi_117497273
Oh en hoe zit het met verzekeringen en zo?
Me wederhelftje heb ik al op zoektocht gestuurd, maar waarschijnlijk weten jullie sneller antwoord te geven. :D
  dinsdag 2 oktober 2012 @ 16:45:38 #172
217529 Jabberwocky
Jabberwo)))cky
pi_117509877
Als Engelse werkgevers een Nederlands adres zien op de sollicitatie doen ze het 9 van de 10 keer direct weg, bovendien moet je natuurlijk beschikbaar zijn voor interviews. Dus in dat opzicht kan je banenjacht pas echt beginnen als je eenmaal zit.

Waar wil je gaan wonen?
"Beware the Jabberwock, my son!
The jaws that bite, the claws that catch!
Beware the Jubjub bird, and shun
The frumious Bandersnatch!"
pi_117509951
quote:
in het begin laaggeschoold of '' vervelend werk' want dat is er makkelijk te krijgen. Geen probleem , dat heb ik er graag voor over, als zou ik dat niet te lang willen doen.
Daar kun je je nog wel eens flink in vergissen...
Ja doei.
pi_117510859
ik woon nu ongeveer 6 maanden in Engeland en dit is uit eigen ervaring:

- Je moet een National Insurance Number (BSN) bij een Jobcentre aanvragen. --> ik weet niet hoe makkelijk dit is als je nog geen baan hebt maar dit is in principe eenvoudig te regelen gewoon ff bellen voor een afspraak en dan langs gaan met al je papierwerk.
- Bankrekening aanvragen. Dat kan door een 'Proof of adress' Inschrijving op adres neem ik aan, of rekening.. Huisvestiging heb ik al aangezien ik intrek bij me partner. --> probeer zo snel mogelijk een 'proof of address' te regelen door bijvoorbeeld internet/elektra/water rekening ook op jouw naam te zetten. mijn ervaring was dat een bankrekening aanvragen bij Lloyds TSB erg eenvoudig was.
- in het begin laaggeschoold of '' vervelend werk' want dat is er makkelijk te krijgen. Geen probleem , dat heb ik er graag voor over, als zou ik dat niet te lang willen doen. --> weet niet wat je qualificaties zijn, maar uit ervaring weet ik dat solliciteren vanuit nederland erg lastig gaat. Zodra je er zit is het veel makkelijker.
- website in Nederland voor vacatures zijn redelijk verouderd, is er een recentere site voor het vinden van een baan in Engeland? Of is het beter om een baan te zoeken als ik er woon? -->www.monster.co.uk en www.jobsite.co.uk
pi_117511130
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2012 16:47 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Daar kun je je nog wel eens flink in vergissen...
Dit.
Kan wel eens een dompertje gaan worden om "makkelijk" te vinden ja.
Alles dankzij God en alles op eigen kracht
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')