abonnement bol.com Unibet Coolblue
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 21:14:10 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116248846
* Pietverdriet maakt een cocktail voor Phoenixbirdy
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_116254445
Iemand hier al geweest?

http://www.mondani.nl/pages/restaurant.html
Wel duur maar heerlijk vlees, vis Canadese biertje etc.

Erg lekker.
Ik zwaai naar dieren.
pi_116255731
Wat een heisa om een kers. Het is eigenlijk best grappig. :P Laat ik er ook maar aan toevoegen dat ik daar geen biet van snap. Dan kunnen we daar weer een paar pagina's over door ouwehoeren.

quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 21:14 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet maakt een cocktail voor Phoenixbirdy
Wat zit daarin dan? Toch geen kers, hoop ik? Thanks alvast.

quote:
3s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 12:18 schreef golfer het volgende:
Overigens, als je lactose-intolerant bent en toch gewoon lekker uit eten wilt en alle sausen en maaksels gewoon wilt proeven, slik dan van te voren 1 of meerdere lactasepillen (bijvoorbeeld van Disolut) en je hebt nergens last van en kan alles gewoon eten.
Zonder hier al te medisch en persoonlijk op in te gaan: mijn arts heeft me verzekerd dat dit met mijn mate van niet zou helpen.
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 23:42:22 #179
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_116256218
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 23:32 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Wat een heisa om een kers. Het is eigenlijk best grappig. :P Laat ik er ook maar aan toevoegen dat ik daar geen biet van snap. Dan kunnen we daar weer een paar pagina's over door ouwehoeren.

Zonder hier al te medisch en persoonlijk op in te gaan: mijn arts heeft me verzekerd dat dit met mijn mate van niet zou helpen.
Dat zei mijn internist ook. Toch slik ik ze voordat ik uit eten ga en....het helpt echt. Probeer het gewoon eens een keertje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_116256766
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 23:42 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat zei mijn internist ook. Toch slik ik ze voordat ik uit eten ga en....het helpt echt. Probeer het gewoon eens een keertje.
Proberen kan natuurlijk. Het heeft wel iets raars. Als je elke dag uit eten zou gaan (ik doe dat niet), zou je elke dag zo'n pil moeten slikken. Misschien minstens net zo onhandig (en prijziger) dan gewoon wat uit je dieet schrappen. En ik mis dat melkspul ook nog niet. :P
pi_116261232
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 21:03 schreef Pietverdriet het volgende:
moet nog steeds lachen om het compliment dat er zowaar een kers in de kersensorbet zat
Daar ga ik weer _O-
Als ik een aardbei in mn ijs vindt zijn jullie de eersten die weten waar ik die verrassing heb gegeten! 8-)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_116602494
Dit is een kopie van mijn recensie op Iens.

Voordat ik mijn verhaal afsteek moet ik ook even vermelden dat we bij de Strandlodge aten op basis van een Sweetdeal aanbieding.

Waar: De Strandlodge, Winterswijk
Wanneer: 10-09-2012


Eten

Zoals gezegd aten we met een Sweetdeal aanbieding, dit hield in dit geval een 3-gangen 'Mike's surpisemenu' in. We hebben, na de vraag van de bediening, aangegeven liever geen gebruik van vis en schaal- en schelpdieren te maken. Deze hebben we ook niet op onze borden teruggevonden.

Het diner begon met een schaaltje smaakopwekkers. Het betrof gerookte amandelen, zoetzure radijsjes en toast met tapenade van groene olijf. Wat mij betreft een lekker begin.

Vervolgend werd de amuse geserveerd. Een klein bordje met daarop een marbre van Kemperhoen met een dakje van witte en zwarte knoflookgelei. Daarbij een toefje aardappelpuree met bieslook en een beetje truffelmayonaise. Dit was een erg lekker gerechtje waarbij de pure smaak van de hoen niet achter kruiden of sauzen weggestopt werd.

Ook bij de Strandlodge werd het welbekende broodje met boter geserveerd. Deze keer echter geen kruidenboter, maar met luchtige roomboter, basilicumolie en sinaasappelzout. Lekkere combinatie.

Bij het neerleggen van het bestek aan het begin van de maaltijd wisten we al dat de eerste gang soep zou zijn, welke was natuurlijk nog een verrassing. Het bleek een uiterst smaakvolle maissoep met reepjes kalfslende en een schuim van gerookte melk te zijn. Enige opmerking hierbij is de portionering. De soep was erg lekker maar naar onze mening had men ook de helft van de hoeveelheid kunnen serveren. Ondanks een 'Groupon' achtige actie zijn ze bij de Strandlodge dus absoluut niet kinderachtig met de porties!

Door naar het hoofdgerecht. Tamme eendenborstfilet met groene asperges en cantharellensaus, op een bedje van brunoise gesneden groente (wortel, courgette enz.). Op het bord vonden we ook nog een bonbon van filodeeg gevuld met bobotie gehakt, een plak gegrilde aubergine, truffelaardappelpuree, wortelcreme en een krokantje van bakbanaan. Alles erg mooi geportioneerd en gepositioneerd. Bij het serveren van de dit gerecht konden we een glimlach niet onderdrukken. Tijdens het betreden van de oprijlaan een uurtje hiervoor kwamen ons namelijk twee wilde eenden tegemoet. We grapten nog: 'Die krijgen we in ieder geval niet op ons bord'. De wilde soortgenoten van dit paar bleken het minder getroffen te hebben.

Helaas, de laatste gang stond alweer op tafel. Het dessert werd geserveerd op een mooi groot rond bord met brede rand, zo een die tegenwoordig helemaal hip is.
In het midden van het bord lag een parfait van steranijs met koekbodem. Bovenop voorzien van een toef Vonkelwijn-schuim. Naast de parfait gemarineerde mango met wat amandelschaafsel. Dit was een lekker, fris dessert. Gelukkig niet al te machtig, wat bij andere restaurants nogal eens voorkomt bij desserts.

Service

We werden bediend door drie verschillende heren. Allen beschikten over kennis van hetgeen geserveerd werd, kenden de etiquette en waren bovenal vriendelijk.

Decor

De Strandlodge ligt op een geweldige locatie in het Winterswijkse Nationaal Landschap. Zoals de naam doet vermoeden kijk je uit op een strand. In dit geval niet het strand van een zee of meertje, maar van het tegelijk met de oprichting van de Strandlodge gerenoveerde strandbad. We hadden het geluk buiten op het dakterras te kunnen zitten. We keken hierdoor mooi uit op het bad, met op de achtergrond het geluid van een watervalletje. Het terras is sfeervol ingericht met afwisselend hoge en lage tafels, en enkele loungesets voor het nuttigen van een aperitiefje of borrel. Binnen hangen veel hoorns van koeien en liggen her en der huiden op de grond. Dit zorgt voor een warme, landelijke sfeer maar straalt eveneens luxe uit. Dit verwijst ook meteen naar het gemiddelde publiek, dat bestaat uit de wat hogere klasse. Verder is gekozen voor een open keuken, zo kunnen gasten zien wat er in de keuken bereid wordt. Dit vind ik altijd een groot pluspunt, ze hebben namelijk niets te verbergen (Denk aan sauzen uit pakjes e.d.)

Ondanks dat de Strandlodge inmiddels al een ruim jaar in Winterswijk draait en ik op loopafstand woon was dit mijn eerste bezoek, er zullen er ongetwijfeld meer volgen! Sinds gisteren is dit mijn nieuwe favoriet in Winterswijk!

[ Bericht 0% gewijzigd door nijenhuisjeroen op 12-09-2012 09:56:01 (Website toegevoegd) ]
  maandag 10 september 2012 @ 15:20:28 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116602598
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 23:32 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Wat een heisa om een kers. Het is eigenlijk best grappig. :P Laat ik er ook maar aan toevoegen dat ik daar geen biet van snap. Dan kunnen we daar weer een paar pagina's over door ouwehoeren.

[..]

Wat zit daarin dan? Toch geen kers, hoop ik? Thanks alvast.

[..]
Een Sorbet is een ijs gemaakt van fruit en suikersiroop, eventueel geslagen eiwit, verder niets. Een Kersensorbet waar je een kers in vindt is alsof je vis vind in je tong picasso.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_116649140
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2012 15:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een Sorbet is een ijs gemaakt van fruit en suikersiroop, eventueel geslagen eiwit, verder niets. Een Kersensorbet waar je een kers in vindt is alsof je vis vind in je tong picasso.
''Ober, deze tong is bedorven hij smaakt naar vis''
  dinsdag 11 september 2012 @ 17:58:12 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116650789
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2012 17:11 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

''Ober, deze tong is bedorven hij smaakt naar vis''
Ik vraag me af wat meer mensen eng vinden om te eten, runder/kalfstong of noordzee tong
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 september 2012 @ 21:00:55 #186
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116660503
Sugo in Elten
Een trattoria
Vooraf had ik inktvis, en Teigetje had vitello tonato
Erg lekker
daarna een Pizza tonno zonder ui, heerlijk, beste pizza in de wijde omgeving
Teigetje dronk 4 glaasjes fris, want Teigetje was de BOB, en ik lekker aan het de grote pils, ook een vier stuk
Gezellig, lekker en vriendelijk
Schade 50 Euro inclusief tip
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_116660646
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2012 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vraag me af wat meer mensen eng vinden om te eten, runder/kalfstong of noordzee tong
Dat eerste :{
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 11 september 2012 @ 21:07:42 #188
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_116660886
Niks mis mee hoor. :P Dat is het idee. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 11 september 2012 @ 21:15:27 #189
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_116661371
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2012 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vraag me af wat meer mensen eng vinden om te eten, runder/kalfstong of noordzee tong
rundertong, op zeker...


Close Up Veal Tongue
  dinsdag 11 september 2012 @ 21:18:55 #190
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_116661595
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2012 21:03 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Dat eerste :{
Dat ja :{

Overigens ga ik donderdag hier eten, zin in *O*
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  dinsdag 11 september 2012 @ 21:19:32 #191
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116661638
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2012 21:15 schreef RobinOok het volgende:

[..]

rundertong, op zeker...

[ link | afbeelding ]
Close Up Veal Tongue
Heerlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 september 2012 @ 21:39:27 #192
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_116662860
Ik vind rundertong ook lekker, maar moet toch altijd wat overwinnen tijdens de bereiding. Brrrrr.


Ox Tongue

Maar eenmaal geserveerd: lekker!


Man & Wife Tongue Slices
  dinsdag 11 september 2012 @ 22:21:16 #193
63722 z80
I fink you freaky
pi_116666209
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2012 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vraag me af wat meer mensen eng vinden om te eten, runder/kalfstong of noordzee tong
geen idee eigenlijk. ik kan me niet herinneren dat ik een keer tong (geen vis) op heb.
maar als het niet als zodanig te herkennen is zal ik het zeker proeven.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_116666617
Ja bereid in een goed restaurant zou ik t best willen proberen, mits ik niet kan zien (en liever ook niet weet) dat het tong is.

Stom eigenlijk want ik heb 5 jaar geleden hond gegeten :')
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 11 september 2012 @ 22:30:52 #195
63722 z80
I fink you freaky
pi_116666958
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2012 22:26 schreef FutureFairytale het volgende:
Ja bereid in een goed restaurant zou ik t best willen proberen, mits ik niet kan zien (en liever ook niet weet) dat het tong is.

Stom eigenlijk want ik heb 5 jaar geleden hond gegeten :')
ook dat wil ik nog een keer proeven.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_116671087
Waar?
Restaurant Zenne in Rotterdam, aan de Veerhaven.
Wanneer?
11-9-2012 om mijn nieuwe baan te vieren.
Wat at je?
Restaurant Zenne werkt niet met een kaart. Je kan kiezen tussen een 3- of 4-gangen menu. Natuurlijk mag je aangeven wel of geen vis, vlees of vegetarisch te gebruiken.
We begonnen met een heerlijke combinatie van 8 koude mezzes. Dat was pittige bulgur, geroosterde paprika, feta met olijven, gemarineerde courgette, tonijnsalade, een heerlijke tzaziki, een geniale wortel/feta/olijfsalade,en rode bietjes salade met aardappel en peper, geserveerd met een heerlijk warm brood uit de oven, bekleed met geraspte feta, verse kruiden en olijfolie.
Daarna kreeg Kaasplankje een tilapiafilet met kreeftsaus, zeekraal en wilde Turkse spinazie. Ik koos voor een vis-vrije optie, en ik kreeg een heerlijke spinazie-lasagne met wilde Turkse spinazie, zeekraal en een geweldig sausje dat heerlijk smaakte.
Als hoofdgerecht kregen we ossenhaas met rode wijnsaus, gegrilde groente en gele rijst. Wederom erg lekker!
Tenslotte het dessert: 2 stukjes Baklava met slagroom en chocoladesaus.
Daarbij werd gedronken: 2 glazen droge witte wijn en 1 rode wijn voor Kaasplankje, ik had 2 glazen rode wijn. We kregen ook een karaf gekoeld water met munt en citroen. Bij het dessert dronk ik gewone thee, Kaasplankje had verse muntthee. Als afsluiter dronken we rake.
Impressie?
Ik verwachtte een soort dönertent plus, omdat ik op de website had gezien dat het een Turks getint restaurant was. Het restaurant ligt aan de rivier de Maas, ze hebben een schitterend terras aan het water. Het restaurant ligt middenin een buurt waar veel advocaten en notarissen kantoor houden, en het was chiquer en véél beter dan ik verwachtte.
Echter als kritische noot: de mezze was eigenlijk te ruim, en het dessert volgde al zodra de borden van het hoofdgerecht verdwenen. Maar als enorm pluspunt daar tegenover: 2 meter naast onze tafel op het terras stond een vuurkorf die de hele avond flink heeft staan branden, en er waren splinternieuwe fleece-dekentjes beschikbaar voor als het toch te koud was. Het terras was 'afgedekt' met grote parasols die de warmte van de vuurkorf goed vasthielden.
Het eten was heel goed, de bediening deed erg hun best en deed dit ook bijna foutloos. Een van de dames maakte een foutje, ze wilde de borden van het hoofdgerecht al afhalen terwijl Kaasplankje nog zat te eten. De eigenaar van het restaurant stond toevallig even buiten, die zag en hoorde dit. Hij sprak de dame op een keurig nette en rustige manier aan, en legde uit wat ze niet goed deed en hoe ze dit in het vervolg beter kon doen. Een uitstekende eerste indruk, en we hopen snel weer een keer bij dit leuke restaurant te gaan eten! Een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding op een geweldige locatie met goede faciliteiten en attent personeel.
Kosten?
Voor het 4-gangen menu, met 2 glazen witte wijn, 3 glazen rode wijn en 2 kopjes thee hebben we ¤84,25 betaald. De rake was niet terug te vinden op de rekening.
Cijfer?
Cijfer: 8
  woensdag 12 september 2012 @ 00:08:08 #197
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_116672687
Klinkt prima, Lein. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_116759507
Waar? Restaurant Terra in Bloemendaal.
Wanneer? 13-09-2012
Waarom?Grouponactie. Voor 2 personen 3 gangen a la carte eten voor in totaal 39 euro.

Impressie: Dit keer geen camera bij ons dus alleen een geschreven indruk van dit restaurant waar we al eens in 2009 hadden gegeten. Destijds nogal chique en met uitgebreide kaart in de markt gezet, nu stukken eenvoudiger qua opzet en kaart.

Netjes ontvangen door jonge zwarte brigade met vriendelijke uitleg over de kaart en de wijnen.
Allereerst wat brood met boerenboter op tafel en daarna een kleine amuse in de vorm van een rillette van makreel met toast.

Voorgerecht.
Voor Bluezz de Terra-burger van ossenhaas met eendenlever, truffelmayonaise en appelrelish. Een smakelijke kleine zelfgemaakte hamburger.
Ik nam als voorgerecht Gamba’s met panzanella van tomaat (een soort Italiaanse broodsalade). Niks op aan te merken, gewoon lekker.

Hoofdgerecht
Voor B. de House steak van Amerikaans rund met stroganoff saus. Mooi rare gebakken steak met zelfgemaakte frites en zelfgemaakte mayonaise erbij.
Ik ging voor de Lams rump steak met gekonfijte aubergine en hollandaise saus. Heerlijk rosé supermals lamsvlees met daarbij wat gebakken aardappelschijfjes en als groentengarnituur (overigens ook bij B.) wat knapperige peultjes en sperzieboontjes.

Dessert
Voor B. het kaasbordje met diverse boerenkazen van “Bourgondisch life-style”. Vijf, volgens haar lekkere, verschillende kaasjes met wat mooi brood en appel en stroop erbij.
Ik nam als dessert Pêche melba Terra-style, perziksorbet, madeleines en crème anglaise. Lekkere sorbet, goede crème anglaise.

We dronken bij deze maaltijd elk 2 glazen van de huiswijn, Chardonnay Joven 2011 van E. Mendoza, Spaanse Alicante en een fles bubbeltjeswater.

Voor de drank, die niet in de Groupondeal zat, moesten we dus nog 24,50 betalen, zodat het totaal van deze maaltijd neerkwam op 64 euro voor ons tweeën.
Dat was zeker deze prijs waard.
Ga je echter zonder zo'n deal daar eten dan blijven de prijzen van de a la carte gerechten behoorlijk aan de dure kant.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_118347863
Waar? In de voormalige Drostefabriek Restaurant Chocoase in Haarlem



Wanneer? Vanavond

Waarom? Omdat ik daar al jaren wil eten/mooi gebouw met geschiedenis.. en ze doen mee met de Diner jaarkaart.

Impressie: Om er te komen (ook omdat half Haarlem incl. brug opgebroken is) is het een mijl op 7, kriskras door het industrieterrein om uiteindelijk achter het gebouw te komen, daar moet nog erg veel opgeknapt worden zagen we, vervallen fabrieksgebouwen.
Aan de voorkant bij het Spaarne ziet alles er wel piekfijn uit, ook de appartementencomplexen die op het terrein staan.



Bij binnenkomst zie je het karakter van het hoge fabrieksgebouw. Zwarte prima stoelen, eenvoudige tafels en wat koud, zowel temperatuur als sfeer
We mogen een tafel kiezen, we kiezen een plekje bij de grote ramen die uitkijken op het Spaarne.

We willen graag een los glas wijn kiezen uit de kaart, maar er is maar 1 witte huiswijn. De rest gaat per fles.. deze wijn vinden we niet zo lekker, wat zurig, maar er wordt ons verzekerd dat het een chardonnay is, wat niet zo is...
Bij het hoofdgerecht mogen we proeven van een rode en een rosé die wél los per glas te drinken zijn.
Het blijft raar dat je geen andere witte wijn kan kiezen die je lekker vindt, op deze manier dwingen ze je om een hele fles te drinken...

Voorgerechten :
golfer kiest de sashimi van zalm en tonijn met soja, wasabi en ingelegde gember waar je 4 euro voor moet bijbetalen.
Portionering aan de kleine kant, en de wasabi ontbrak.



Ik ging voor de gegrilde aubergine en Courgette met gekruide roomkaas op bruschetta met pestodressing en kruidensla.
Smaakte goed, maar teveel voor een voorgerecht, er zat een enorme homp donkerbruin brood onder ipv bruschetta. Het leek meer op een lunchgerecht :)
sorry bewogen foto



Hoofdgerechten:
golfer nam de red snapper met citroenrisotto, seizoensgroente en saliebotersaus.
Veel graatjes in de vis, en de risotto was papperig, de groenten te hard.
Toen g iets zei over de graten in de vis ging het meisje meteen in de verdediging door te vertellen dat de kok hiervan altijd zegt dat het komt door de vorm van de vis, hij zou op zijn zij zwemmen :? :D en dat er daardoor geen goede filet van te maken was...



Ik koos de in prosciutto gewikkelde kipfilet gevuld met gekruide roomkaas, met pommes duchesse
gegrilde groente en rode wijnsaus.
Enooorme homp kip, erg dikke harde plakken prosciutto eromheen, smaak wel ok.
Groenten niet erg gaar en veel te veel puree waar ik nog het vermoeden over had dat die uit een pakje kwam.
Saus was goed en de roomkaas heb ik, op een klein beetje wat er uitliep, niet aangetroffen.



We namen geen dessert, maar koffie toe en waren met de korting van de dinerkaart eraf 56.85 kwijt.
Al met al geven wij dit etentje een 6-.

De bediening is aardig, wel wat amicaal, en wat gehaast.
pi_118349417
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 21:42 schreef Bluezz het volgende:
Waar? In de voormalige Drostefabriek Restaurant Chocoase in Haarlem

Al met al geven wij dit etentje een 6-.

De bediening is aardig, wel wat amicaal, en wat gehaast.
Komen ze nog aardig mee weg, met een 6-.....
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')