Waar? In de voormalige Drostefabriek Restaurant Chocoase in HaarlemWanneer? Vanavond
Waarom? Omdat ik daar al jaren wil eten/mooi gebouw met geschiedenis.. en ze doen mee met de Diner jaarkaart.
Impressie: Om er te komen (ook omdat half Haarlem incl. brug opgebroken is) is het een mijl op 7, kriskras door het industrieterrein om uiteindelijk achter het gebouw te komen, daar moet nog erg veel opgeknapt worden zagen we, vervallen fabrieksgebouwen.
Aan de voorkant bij het Spaarne ziet alles er wel piekfijn uit, ook de appartementencomplexen die op het terrein staan.
Bij binnenkomst zie je het karakter van het hoge fabrieksgebouw. Zwarte prima stoelen, eenvoudige tafels en wat koud, zowel temperatuur als sfeer
We mogen een tafel kiezen, we kiezen een plekje bij de grote ramen die uitkijken op het Spaarne.
We willen graag een los glas wijn kiezen uit de kaart, maar er is maar 1 witte huiswijn. De rest gaat per fles.. deze wijn vinden we niet zo lekker, wat zurig, maar er wordt ons verzekerd dat het een chardonnay is, wat niet zo is...
Bij het hoofdgerecht mogen we proeven van een rode en een rosé die wél los per glas te drinken zijn.
Het blijft raar dat je geen andere witte wijn kan kiezen die je lekker vindt, op deze manier dwingen ze je om een hele fles te drinken...
Voorgerechten :golfer kiest de sashimi van zalm en tonijn met soja, wasabi en ingelegde gember waar je 4 euro voor moet bijbetalen.
Portionering aan de kleine kant, en de wasabi ontbrak.
Ik ging voor de gegrilde aubergine en Courgette met gekruide roomkaas op bruschetta met pestodressing en kruidensla.
Smaakte goed, maar teveel voor een voorgerecht, er zat een enorme homp donkerbruin brood onder ipv bruschetta. Het leek meer op een lunchgerecht
sorry bewogen fotoHoofdgerechten:golfer nam de red snapper met citroenrisotto, seizoensgroente en saliebotersaus.
Veel graatjes in de vis, en de risotto was papperig, de groenten te hard.
Toen g iets zei over de graten in de vis ging het meisje meteen in de verdediging door te vertellen dat de kok hiervan altijd zegt dat het komt door de vorm van de vis, hij zou op zijn zij zwemmen
en dat er daardoor geen goede filet van te maken was...
Ik koos de in prosciutto gewikkelde kipfilet gevuld met gekruide roomkaas, met pommes duchesse
gegrilde groente en rode wijnsaus.
Enooorme homp kip, erg dikke harde plakken prosciutto eromheen, smaak wel ok.
Groenten niet erg gaar en veel te veel puree waar ik nog het vermoeden over had dat die uit een pakje kwam.
Saus was goed en de roomkaas heb ik, op een klein beetje wat er uitliep, niet aangetroffen.
We namen geen dessert, maar koffie toe en waren met de korting van de dinerkaart eraf 56.85 kwijt.
Al met al geven wij dit etentje een 6-.
De bediening is aardig, wel wat amicaal, en wat gehaast.