Waar:
Hotel Augusta IJmuidenWanneer: Vandaag
Toen we op de website van de restaurantweek zaten te snuffelen kwamen we Hotel Augusta in IJmuiden tegen. Een plek waar ik vroeger regelmatig kwam als mijn vader en moeder in Nederland logeerden, maar inmiddels al een tijdje niet meer geweest. Het was altijd meer dan goed eten daar, dus gereserveerd voor vandaag.
IJmuiden is een sfeerloze stad aan het Noordzee kanaal, maar gelukkig waan je je in Hotel Augusta niet in IJmuiden. Een geweldig sfeervol ingericht hotel/restaurant, waar je heerlijk op je gemak kunt zitten.
Het personeel dat daar werkt, werkt er over het algemeen al jaren en is uiterst vriendelijk. Verloop is er nauwelijks in het personeelsbestand, dat zegt ook wel wat.
Speciaal voor de restaurantweek hadden ze een heerlijk 4 gangenmenu in elkaar gezet met een bijpassend wijn arrangement.
Bij het aperitief krijg je een heerlijke amuse voorgeschoteld.
Dit keer was het een tomatencreme met gemarineerde brie en iets met groene kruiden. Echt supersmakelijk! (helaas ook het enige waar we een foto van hebben gemaakt)
Het voorgerecht was een dun gesneden rouleau van kalfsfilet en huisgerookte zalm, schaaldierenmousse en rivierkreeftstaartjes.
Echt een super voorgerecht waarbij de verschillende smaken echt heel goed op elkaar waren afgestemd. Het oog wil ook wat, en ook dat was meer dan prima in orde!
De bijgeschonken Belato Offido Pecorino. Marken was een voltreffer. Een soepele witte wijn die bij het gerecht nog soepeler werd.
Dan hadden we als tussengerecht gebakken zomerscholfilet op warme aardappelsalde, pittige tomatensalsa en gewokte little gem. Ook hier weer de ene smaak sensatie na de andere. De gewokte gem was een mooie aanvulling, zowel visueel als qua smaak.
Ook hier was de wijn een Reuilly Sauvignon uit de Loire bijzonder goed gekozen. Iets minder soepel, maar combineerde heel goed met de smaken op het bord.
Het hoofdgerecht, de gebraden veluwe eend met gegrilde groente, aardappeltruffelkorketjes en honing/tijmjus smolt op de tong. De zelfgemakkte kroketjes waren zeeer smakelijk ook en de eend botermals en goed gegaard.
Helaas kon de bijgeschonken Laus Tinto Roble uit Spanje me wat minder bekoren. Er zat iets in de afdronk en nasmaak wat me niet helemaal aanstond.
en het dessert, damn, dat was echt vreselijk
Echt nooit meer serveren zoiets. Door dat toetje kan ik de weegschaal voorlopig wel vergeten. Wat was dat Goddelijk lekker
Een bavarois van wilde perzik, frambozen, kanrnemelkijs, lemoncurd en limoncellofrizzante.
Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo'n lekker dessert heb gegeten
EN de bijgechonken Moscatel Sarrasate... Echt super!!!! Lekkere moskaat met een vleugje lychee.
Bij de koffie werd een heerlijk chocolademousse, zelfgemaakte sinaasappel bonbons en zelfgemaakte kokok koekjes.
Een avondje Augusta is niet goedkoop, maar het is het geld meer dan dubbel en dwars waard.
Geweldig eten, geweldig personeel, geweldige sfeer, en je bent ook echt UIT eten.
Het restaurantweek menu was 37 euro per persoon, het wijnarrangement 20 euro per persoon.
Echt een aanrader voor een heerlijk avond uit