abonnement bol.com Unibet Coolblue
  vrijdag 24 augustus 2012 @ 16:54:37 #126
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_115957636
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 03:05 schreef Hagelkaas het volgende:
Ik denk niet dat ze die sauzen zelf bereiden, als ik het niveau van die toko zo hoor.

Overigens hou ik er niet van om mensen op spelling te corrigeren, maar scampi's bestaan niet. Het wordt taalkundig doorgaans door de vingers gezien maar scampi is al het meervoud van scampo. Dat is net zoiets als 'aardappelens' of 'aarbeiens' schrijven :P. Ik erger me er in ieder geval groen en geel aan.

Afin.
Als we dan toch spelling corrigeren..

Het is 'enfin'.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_115958160
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 16:54 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Als we dan toch spelling corrigeren..

Het is 'enfin'.
En ''afijn'' ;)
  vrijdag 24 augustus 2012 @ 17:10:57 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115958221
Soit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115959059
quote:
9s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 16:44 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee, nog steeds niet in de buurt geweest. ;(
Kan gecombineerd met een bezoekje aan het Twentsche O-) en dan mag je ons best mee nemen O-)
pi_115982119
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 17:09 schreef Selestha het volgende:

[..]

En ''afijn'' ;)
Dat bedoelde ik inderdaad, ja. Het was drie uur 's nachts.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 25 augustus 2012 @ 21:28:04 #131
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_116003022
Waar?Jopenkerk, Haarlem www.jopenkerk.nl
Wanneer? vandaag
Wat at je? Salade van gerookte ganzenborst(1) & Tamme eendenborst met spitskool en griesmeel(4)
Daarbij bijpassende bieren
Impressie?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zie spoiler. Ook de foto's van de Klassieke Caesar salade(2), Entrecote(3) en Rouleau van filodeeg gevuld met artisjok en bloemkool(5)

Algemene conclusie
Vlees. ^O^
Bier/Eten ^O^
De rest viel eigenlijk een beetje tegen. Salade was wel lekker, maar daar is alles mee gezegd. De excuussla bij de entrecote vind ik altijd een beetje jammer :'). Dat had mijn broertje. Vlees was goed mals. Zelfde gold voor mijn eendenborst.
Het vegetarische gerecht viel een beetje tegen. Weinig smaak

Ik zal best nog wel eens in de Jopenkerk komen, maar ik hou het dan bij de bieren in het café op de beganegrond. Het restaurantgedeelte sla ik voortaan over ;).
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 21:31:03 #132
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_116003183
Ja, Borisz. Voor het eten hoef je het niet te doen daar. Het is meer de entourage en het bier, inderdaad.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_116003506
Die sla bij die het vlees slaat ergens nergens op :'),.. Vlees zelf ziet er al goed genoeg uit :Y
pi_116004372
Ja ziet er wel lekker uit :)
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 21:57:36 #135
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_116004539
Wat is dat met die rucola tegenwoordig :')

Heb je lekker vlees, dan zo'n groentetuin ernaast :')
Confidence through competence
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 21:58:41 #136
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_116004587
Ah Neil Armstrong deaud :o

We worden oud ;( w/
Confidence through competence
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 21:59:40 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116004637
Waarom is groente in de hoereca vrijwel altijd sla of diepvries ellende. Zo jammer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 22:12:39 #138
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_116005292
Waar ik eet is dat nooit. :{w
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 25 augustus 2012 @ 22:23:36 #139
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_116005877
De excuussla is jammer idd :Y. We kregen ook aparte sla en patat erbij, helemaal dan is die sla bij het vlees onzin. Hou het lekker apart of doe er iets goeds mee, maar zo'n kwak rucola :')..

Maar goed het was wel goed vlees en lekker mals.

En bij de Eendenborst was een Ongelovige Thomas goed een gekozen bier :). Maar daar nogmaals eten zal ik niet meer doen, dan even naar de pizzeria ernaast. ^O^
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_116006166
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2012 21:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom is groente in de hoereca vrijwel altijd sla of diepvries ellende. Zo jammer
Goedkoop en makkelijk, wij serveren wel verse groente per 2-3 dag verschillend. Maar geeft onze keuken elke dag wel een bende werk.
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 22:37:28 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116006520
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2012 22:30 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Goedkoop en makkelijk, wij serveren wel verse groente per 2-3 dag verschillend. Maar geeft onze keuken elke dag wel een bende werk.
Mijn vraag was retorisch, als oud horekaffer weet ik het. Lof voor jullie dat je verse warme groente hebt, heerlijk is dat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_116006706
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2012 22:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mijn vraag was retorisch, als oud horekaffer weet ik het. Lof voor jullie dat je verse warme groente hebt, heerlijk is dat.
Het meest pijnlijke is hoeveel groente we wel terug krijgen en niet alleen de supplement. Maar ook de groenten die onze chef zorgvuldig bij de gerechten heeft uitgezocht. Tijdens het asperge-seizoen hadden we nogal wat gerechten met asperges. En sommige onverlaten lieten ze gewoon on aangeroerd op het bord liggen :(. Maar wel om extra aardappeltjes vragen :N
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 22:46:31 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116006960
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2012 22:41 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Het meest pijnlijke is hoeveel groente we wel terug krijgen en niet alleen de supplement. Maar ook de groenten die onze chef zorgvuldig bij de gerechten heeft uitgezocht. Tijdens het asperge-seizoen hadden we nogal wat gerechten met asperges. En sommige onverlaten lieten ze gewoon on aangeroerd op het bord liggen :(. Maar wel om extra aardappeltjes vragen :N
Auw
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_116209229
Waar: Hotel Augusta IJmuiden
Wanneer: Vandaag

Toen we op de website van de restaurantweek zaten te snuffelen kwamen we Hotel Augusta in IJmuiden tegen. Een plek waar ik vroeger regelmatig kwam als mijn vader en moeder in Nederland logeerden, maar inmiddels al een tijdje niet meer geweest. Het was altijd meer dan goed eten daar, dus gereserveerd voor vandaag.

IJmuiden is een sfeerloze stad aan het Noordzee kanaal, maar gelukkig waan je je in Hotel Augusta niet in IJmuiden. Een geweldig sfeervol ingericht hotel/restaurant, waar je heerlijk op je gemak kunt zitten.
Het personeel dat daar werkt, werkt er over het algemeen al jaren en is uiterst vriendelijk. Verloop is er nauwelijks in het personeelsbestand, dat zegt ook wel wat.

Speciaal voor de restaurantweek hadden ze een heerlijk 4 gangenmenu in elkaar gezet met een bijpassend wijn arrangement.

Bij het aperitief krijg je een heerlijke amuse voorgeschoteld.
Dit keer was het een tomatencreme met gemarineerde brie en iets met groene kruiden. Echt supersmakelijk! (helaas ook het enige waar we een foto van hebben gemaakt)



Het voorgerecht was een dun gesneden rouleau van kalfsfilet en huisgerookte zalm, schaaldierenmousse en rivierkreeftstaartjes.
Echt een super voorgerecht waarbij de verschillende smaken echt heel goed op elkaar waren afgestemd. Het oog wil ook wat, en ook dat was meer dan prima in orde!
De bijgeschonken Belato Offido Pecorino. Marken was een voltreffer. Een soepele witte wijn die bij het gerecht nog soepeler werd.

Dan hadden we als tussengerecht gebakken zomerscholfilet op warme aardappelsalde, pittige tomatensalsa en gewokte little gem. Ook hier weer de ene smaak sensatie na de andere. De gewokte gem was een mooie aanvulling, zowel visueel als qua smaak.
Ook hier was de wijn een Reuilly Sauvignon uit de Loire bijzonder goed gekozen. Iets minder soepel, maar combineerde heel goed met de smaken op het bord.

Het hoofdgerecht, de gebraden veluwe eend met gegrilde groente, aardappeltruffelkorketjes en honing/tijmjus smolt op de tong. De zelfgemakkte kroketjes waren zeeer smakelijk ook en de eend botermals en goed gegaard.
Helaas kon de bijgeschonken Laus Tinto Roble uit Spanje me wat minder bekoren. Er zat iets in de afdronk en nasmaak wat me niet helemaal aanstond.

en het dessert, damn, dat was echt vreselijk :(
Echt nooit meer serveren zoiets. Door dat toetje kan ik de weegschaal voorlopig wel vergeten. Wat was dat Goddelijk lekker :9~
Een bavarois van wilde perzik, frambozen, kanrnemelkijs, lemoncurd en limoncellofrizzante.
Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo'n lekker dessert heb gegeten O+
EN de bijgechonken Moscatel Sarrasate... Echt super!!!! Lekkere moskaat met een vleugje lychee.

Bij de koffie werd een heerlijk chocolademousse, zelfgemaakte sinaasappel bonbons en zelfgemaakte kokok koekjes.

Een avondje Augusta is niet goedkoop, maar het is het geld meer dan dubbel en dwars waard.
Geweldig eten, geweldig personeel, geweldige sfeer, en je bent ook echt UIT eten.

Het restaurantweek menu was 37 euro per persoon, het wijnarrangement 20 euro per persoon.
Echt een aanrader voor een heerlijk avond uit :)
Juin uit Eigen Tuin!
pi_116225501
Waar Boerke Mutsaers in Tilburg

Wanneer 23-8-2012, met familie

Wat at je
Het brood wat we geserveerd kregen was wel een stapje beter dan die uit de supermarkt. We kregen kleine bolletjes volkorenbrood met rozijnen en reepjes witbrood wat enigszins golfde. Het was nog lekker warm en smaakte zeer vers. Van de boter en kruidenboter heb ik niets gegeten.

3-Gangen menu:
Fijne groene salade met sashimi van tonijn en teriyaki stroop

IMG_0850 by Phoenixbirdy, on Flickr
De tonijn had een prettige structuur en was zacht van smaak. Deze kwam goed samen met de sesam, teriyaki en de zeewier. Het gerecht was koud, maar rook ook prima en vers.

Hollandse biefstuk met saus op basis van ei

IMG_0854 by Phoenixbirdy, on Flickr
Een goed stukje bief. Hij kwam ook echt medium uit de pan. Er is speciaal voor mij een andere saus gemaakt. Het leek me eerst niet de meest toepasselijke combinatie, maar bleek toch een aardige keuze, omdat ze de saus best pittig hadden gemaakt. De groenten waren met zorg klaargemaakt. Spinazie valt bij mij sowieso altijd al in de smaak. De tomaat was warm. De haricots verts in ham (goed gezouten) gingen er bij mij goed in. De peultjes waren dan weer zacht en zoet van smaak. De opmaak van dit gerecht mag wel wat leuker.
Hierbij kregen we een bak friet en salade.

Keuze uit diverse room- en sorbetijssoorten

Kopie van IMG_0859 by Phoenixbirdy, on Flickr
Uiteraard koos ik voor het sorbetijs. Vooral het kersenijs viel positief op. Ik vond er een echte kers in. Het fruit bestond uit een flinke laag aardbeien en druiven. Omdat ik jarig was hadden ze er een vuurwerkje/sterretjes ingezet.

Bij dit alles koos ik nog steeds zoete witte wijn. Deze was en stuk beter dan die ik in het vorige restaurant gedronken had.

Na afloop kreeg ik nog een doosje bonbons mee naar huis. Ook omdat ik jarig was. Volgens mijn familie waren de verjaardagsextra’s niet op aanvraag van hen.

Impressie
Ik kende dit restaurant al van jaren geleden, toen ik er ook met familie gegeten had. Naar mijn idee is het positief veranderd. Het zag er toen heel ouderwets uit, en ook niet uitnodigend. Nu was het veel moderner en chique ingericht. De tafels en stoelen waren een stuk ruimer en steviger dan in diverse eetcafés. Toch blijft het door de verschillende uitvergrote foto’s aan de muur een familierestaurant, zoals ook de eigenaar trots aan zijn gasten aan het vertellen was.
De bediening hield ons positief goed in de gaten. Hij wist steeds precies ons onderwerp van gesprek en was steeds op het juiste moment aan tafel, zonder overheersend over te komen. Er werkten overigens niet veel mensen. We werden geholpen door een jongen in de bediening, de eigenaar, die ook bediening en ditjes en datjes regelde (bijvoorbeeld de airco zachter zetten, foto’s van ons maken), en een vrouw die ons in de tussentijd nog een drankje serveerde.
Ik vind dit restaurant dus veel verbeterd. Zowel met het diner, de inrichting en de service (attent met mijn verjaardag en dieet) voelde ik me verwend.

Lactoseproof?
Ja, ik had dit restaurant via Iens, met de zoekactie lactosevrij gevonden. Ik kende het al wel. Mijn familie had bij het reserveren doorgegeven waar ze rekening mee mochten houden. Daar kwamen ze meteen op terug toen we gingen zitten. Ze hebben dus de saus bij het vlees aangepast en er was al een voorgerecht en een dessert op de kaart wat meteen bij mijn dieet paste.

Kosten
Mijn menu kost 29,50. Een zoete, witte wijn 3 euro nog wat. In totaal was de rekening ongeveer 110 euro voor 4 personen.

Cijfer
Goed.
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 11:15:01 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116225554
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 11:13 schreef Phoenixbirdy het volgende:

Uiteraard koos ik voor het sorbetijs. Vooral het kersenijs viel positief op. Ik vond er een echte kers in.
En dit is geen sarcasme?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 31 augustus 2012 @ 11:16:48 #147
91830 MaximusTG
pi_116225616
Dat hoofdgerecht ziet er echt niet uit zeg..
pi_116226141
Het is allemaal een beetje 'chic/modern' doen, maar het niet begrepen hebben.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 11:38:08 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116226378
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 11:31 schreef Isabeau het volgende:
Het is allemaal een beetje 'chic/modern' doen, maar het niet begrepen hebben.
vooral veel prefab gebruiken lijkt mij
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_116227369
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 11:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En dit is geen sarcasme?
Ik moest lachen om die zin _O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')