abonnement Unibet Coolblue
pi_113760954
Hallo,

Ik vroeg mij af wat een lekkere saus is als ik pasta met zalm ga maken. Als ik pasta met gehakt of kip maak dan koop ik meestal bolognesesaus of een andere saus met meestal een tomatenbasis. Maar bij zalm zoek ik eigenlijk iets anders, dus heeft iemand tips?
  woensdag 4 juli 2012 @ 14:49:39 #2
121649 huize
Tumble tumble tumble
pi_113761196
Luie mensen saus:

haal bij de plus een zakje lenteui-knoflook saus (poeder vorm)
een stronkje broccoli
Mascerpone

snij de broccoli klein en kook em helemaal gaar in net genoeg water.
Even een beetje prakken/blenderen wat jij wilt, ikzelf klop et met een garde los
Poeder erdoorheen
op smaak brengen met peper/zout etc
Indikken met mascerpone
eventueel nog rivierkreefstaartjes erdoor heen

smakelijk
How did we get from the blue lamp disco
To cracking up in San Francisco
I look at myself in a sober light
I'm not Elvis but I'm alright
  woensdag 4 juli 2012 @ 14:53:24 #3
168739 Red_85
'echt wel'
pi_113761338
Mijn recept:
1
Zalm in reepjes, uitje snipperen.

2
Spinazie met een uitje bakken in de pan.
Pasta aan de kook brengen

3
1 heel ei plus 1 dooier loskloppen.
Scheutje room erbij.
Peper, zout.

4
pasta gekookt, afgieten.

5
Daarna de zalm bij de spinazie en ui.

6
Zalm naar smaak gebakken (roze), pasta erbij, pan van het vuur en dan de saus er overheen en goed roeren. Het ei is voor het stollen, het moet geen eierpannenkoek worden.

7
Opscheppen en eten.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_113761363
-Prei, room, peterselie
-Spinazie, room, citroenschil, olijven
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 4 juli 2012 @ 14:56:22 #5
168739 Red_85
'echt wel'
pi_113761450
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juli 2012 14:53 schreef Weltschmerz het volgende:
-Prei, room, peterselie
Die is ook meesterlijk ja.
quote:
-Spinazie, room, citroenschil, olijven
Die moet ik proberen. Lijkt me wel wat.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_113761641
Iig een roomsaus :Y

Of iets als pesto...
pi_113769616
Als je geen moeite wilt doen: bakje (kruiden)roomkaas met een scheutje water.

Anders inderdaad wat dunne preiringen bakken, wat bloem erover, goed roeren tot er geen duidelijke klontjes meer zijn, room erbij en kort laten inkoken tot een wat dikkere saus, zalm erbij, doorwarmen, kruiden naar smaak erdoor (peterselie, dille, bieslook).
  woensdag 4 juli 2012 @ 18:29:57 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_113770724
Doe de zalm in een ovenschaal, doe er zout, peper en knoflook over, giet er room over en wat parmazaanse kaas.
Zet onder de grill.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_113772444
Indien gerookte zalm:
Tomaat op laag vuur garen in olijfolie. Room/creme fraiche er bij en een hand kappertjes. Als de boel weer warm is dille toevoegen, zalm er door scheppen. Op smaak maken met verse zwarte peper en zout.
  woensdag 4 juli 2012 @ 19:36:14 #10
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_113773402
Of je maakt een carbonara type saus met (zwarte) truffel.
Hompen zalm en truffel er op het laatst bij kieperen en goed peperen.
Glas witte droge er bij en klaar. :)
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  woensdag 4 juli 2012 @ 19:38:01 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_113773483
Zonde van de truffel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 4 juli 2012 @ 19:45:12 #12
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_113773794
Waarom?
Truffel moet je niet altijd (te) subtiel gebruiken. Overigens is een simpele tagliatelle met olie, truffel, peper (en eventueel wat geraptste kaas) goed genoeg voor mij. :)
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')