Kak, de Zeitgeist is ook een van m'n favorieten. De Brown Dredge?quote:Op zaterdag 4 augustus 2012 09:54 schreef Curchulain het volgende:
[..]
En vergeet dan alsjeblieft ook niet de Zeitgeist, de Brown Dredge, en de Bitch Please...
Brown Dredge, in samenwerking met Avery...quote:Op zaterdag 4 augustus 2012 11:47 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
Kak, de Zeitgeist is ook een van m'n favorieten. De Brown Dredge?
En daar schenken ze 'm met gist en al in... Kan je smaak zijn, maar ik vind ze met de gist nog in de fles een stuk lekkerder!quote:Op zaterdag 4 augustus 2012 19:11 schreef IPA35 het volgende:
Zo, paar pakketje Westvleteren achter in de auto. Helaas niet bij Struise geweest maar ik heb bij In de Vrede al een voorproefje gedaan en ik ben blij te kunnen melden dat de hype niet tegenvalt.
Hm, de smaakcombinatie is heel apart. Tot nu toe (2 slokken) vind ik hem niet vies.quote:Op vrijdag 3 augustus 2012 20:41 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
Vond em wel aardig, heb er hier ook een paar liggen
Volgens mij scheer je nu heel België over één kam omdat je in één kroeg de boel te koud krijgtquote:Op zaterdag 4 augustus 2012 20:55 schreef IPA35 het volgende:
Meestal drink ik bier met gist, ook Westmalle waar op staat dat je dat niet moet doen.
Jammer dat men in België hun bier veel te koud serveert. Bestelde ik een Chimay Blauw, nog nooit op, is ie ijskoud . Later ook een Westmalle Tripel, ook ijskoud. Dat verpest echt het bier, alle fruitige smaken komen niet goed door, enkel bitterheid en graan .
De Westvleteren 12 werd redelijk koud geserveerd maar dat kon nog wel, smaakte mij zeer goed: goed in balans, lekker donker fruit en wat meloen, weinig alcohol. Gevaarlijk spul want het drinkt zo weg (in tegenstelling tot ijskoude Chimay/Westmalle ).
Later bestelde ik nog een blond, ook een prima bier. Minder bijzonder misschien maar ik vond hem lekker wegdrinken in tegenstelling tot sommige bieren in die stijl. Goede balans tussen het fruitige en het kruidige, moeilijk om te beschrijven maar een prima bier.
Alleen de 8 heb ik dus nog niet op maar volgens de menukaart in In de Vrede heeft die nog meer meloen aroma dus dat kan niet verkeerd gaan.
Ik heb in ieder geval 12 flesjes staan en mijn reisgenoten hebben er ook 12 die waarschijnlijk ook in mijn buik eindigen .
Ik heb mijn bieren ook het liefst licht gekoeld. Staat ook niet voor niets op de flessen.quote:Op maandag 6 augustus 2012 22:26 schreef IPA35 het volgende:
Het waren twee kroegen, nou eigenlijk restaurants, in Oostende.
Dronk zojuist Gouden Carolus Classic op kamertemperatuur. Smaakt mij prima .
Volgende keer toch maar half uurtje of zo in de koelkast.
Dat is bij de Avec Les Bon Voeux ookquote:Het viel me trouwens op hoeveel die bier verbeterd met het gist erbij, zonder het gist is het waterig en komen de fruit smaken niet zo naar buiten.
Nooit in Ierland geweest, maar denk dat de hoofdstijlen de Irish Stouts en Irish Red Ales zijn. Bekendste voorbeelden daarvan zijn natuurlijk Guinness Draught en Murphy's Irish Red, maar er zullen vast veel meer plaatselijke brouwerijen zijn die beter kunnen brouwen.quote:Op woensdag 8 augustus 2012 15:59 schreef VGA4xZoom het volgende:
Ik ga een weekje naar Ierland, is daar nog wat interessants te halen op speciaalbier gebied?
Porterhouse en Carlow zijn de veilige opties. En ook de enige buiten de echt grote brouwers die ik zelf heb geprobeerd. Geen idee of de nog kleinere brouwerijen überhaupt wel exporteren.quote:Op woensdag 8 augustus 2012 15:59 schreef VGA4xZoom het volgende:
Ik ga een weekje naar Ierland, is daar nog wat interessants te halen op speciaalbier gebied?
Murphy's Irish Red wordt in Nederland gebrouwen... Murphy's Stout nog wel gewoon in Ierland.quote:Op woensdag 8 augustus 2012 21:43 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Nooit in Ierland geweest, maar denk dat de hoofdstijlen de Irish Stouts en Irish Red Ales zijn. Bekendste voorbeelden daarvan zijn natuurlijk Guinness Draught en Murphy's Irish Red, maar er zullen vast veel meer plaatselijke brouwerijen zijn die beter kunnen brouwen.
Schroom niet om ons hierover up te daten als je terug bent, want ben wel benieuwd! Weet ik gelijk waar ik op moet letten als ik ooit daarheen ga.
Ah dat wist ik niet...quote:[..]
Murphy's Irish Red wordt in Nederland gebrouwen... Murphy's Stout nog wel gewoon in Ierland.
Nja, Heineken kan het brouwen waar ze ook maar willen.quote:
De schrijfster van bier.blog.nl is pas geleden ook naar Ierland geweest voor een biertour. Hier zou je wellicht wat tips kunnen opdoen.quote:Op woensdag 8 augustus 2012 15:59 schreef VGA4xZoom het volgende:
Ik ga een weekje naar Ierland, is daar nog wat interessants te halen op speciaalbier gebied?
Nice one!quote:Op donderdag 9 augustus 2012 18:41 schreef portie het volgende:
[..]
De schrijfster van bier.blog.nl is pas geleden ook naar Ierland geweest voor een biertour. Hier zou je wellicht wat tips kunnen opdoen.
En geen Porterhousequote:Op donderdag 9 augustus 2012 18:41 schreef portie het volgende:
[..]
De schrijfster van bier.blog.nl is pas geleden ook naar Ierland geweest voor een biertour. Hier zou je wellicht wat tips kunnen opdoen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |