En hoe lang is een geopende pot eendenvet eigenlijk houdbaar? Hij staat hier al een jaar in de koelkast, bak er af en toe aardappeltjes in , en misschien heb je nog meer tips?quote:Op dinsdag 7 augustus 2012 22:34 schreef shmoopy het volgende:
Piet, ik heb vorig jaar uit Frankrijk een blik confit de canard meegenomen, wat is daar nou lekker bij?
[quote]
Gewoon lekker op een stuk stoer brood of geroosterd brood smeren en eten.
Ruim water, groot vergiet, paar keer wassen, meer kan ik er ook niet van maken.quote:Op dinsdag 7 augustus 2012 19:35 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Hoe lekker is dit! En zo simpel!
Heb het net gemaakt met olijfolie, 3 teentjes knoflook, peper en zout. Ik was nooit echt een fan van spinazie, maar het komt nu met stip op 1 in mijn lijst van favoriete groentes.
Volgende keer alleen een beetje beter wassen Iemand nog tips hiervoor, want het valt niet mee met zo'n grote hoeveeldheid bladeren in je vergiet...
Ik gebruik 500 gram aardbeien en 150 gram glucose, meer vaste stof en minder zoet. Glucose is veel minder zoet dan suiker.quote:Op dinsdag 7 augustus 2012 20:19 schreef Erasmo het volgende:
750 gram aardbeien, 150 gram suiker, blenderen, voorkoelen in de koelkast en dan de ijsmachine in.
Maar kan het wel gewoon met 'normale' suiker? Of moet je dan eerst suikerstroop maken?quote:Op woensdag 8 augustus 2012 09:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik gebruik 500 gram aardbeien en 150 gram glucose
Kan ook gewoon met normale suiker, die lost wel op als je lang genoeg blender/staafmixer gebruikt en daarna de massa koelt.quote:Op woensdag 8 augustus 2012 12:20 schreef Trusten het volgende:
[..]
Maar kan het wel gewoon met 'normale' suiker? Of moet je dan eerst suikerstroop maken?
Oke bedankt, vanavond even ijsmachine uittestenquote:Op woensdag 8 augustus 2012 12:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kan ook gewoon met normale suiker, die lost wel op als je lang genoeg blender/staafmixer gebruikt en daarna de massa koelt.
Staat het koelelement al langer in de vriezer? Succes staat of valt bij het lang en koud genoeg invriezen van je koelelement, tenzij je eentje met een compressor hebt.quote:Op woensdag 8 augustus 2012 12:24 schreef Trusten het volgende:
[..]
Oke bedankt, vanavond even ijsmachine uittesten
Ja die ligt sinds eergister in de vriezer....quote:Op woensdag 8 augustus 2012 12:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Staat het koelelement al langer in de vriezer? Succes staat of valt bij het lang en koud genoeg invriezen van je koelelement, tenzij je eentje met een compressor hebt.
Dank je!quote:Op woensdag 8 augustus 2012 09:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[quote]
Zo lang het niet ranzig smaakt...
Maar aardappels in bakken, of groenten als courgette of aubergine in braden, uien,
Mijn hoeveelheden komen nog uit het ijsmachinetopicquote:Op woensdag 8 augustus 2012 09:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik gebruik 500 gram aardbeien en 150 gram glucose, meer vaste stof en minder zoet. Glucose is veel minder zoet dan suiker.
Het is nog niet het perfecte recept, moet dat nog steeds eens gaan laboriseren.
In de vensterbank leggen om daar te rijpen?quote:Op woensdag 8 augustus 2012 12:48 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Mijn hoeveelheden komen nog uit het ijsmachinetopic
Maar het ligt sowieso aan de zoet- en rijpheid van de aardbeien.
Piet ik zal een dezer dagen een paar trossen tomaten voortijdig moeten opofferen om de rest meer kans te geven, weet je jij nog wat om er mee te doen?
Geen idee.quote:Op woensdag 8 augustus 2012 13:18 schreef Erasmo het volgende:
Doe ik met tomaten van de winkel, maar werkt dat ook met tomaten die groen en zo hard zijn dat je er mee kan softballen?
Zijn ze al stevig opgebonden een stavaste stokken?quote:Op woensdag 8 augustus 2012 14:21 schreef Erasmo het volgende:
Het probleem is dat ik hier een paar struiken heb die bijna bezwijken onder het gewicht van de tomaten
Nope alleen in de oksels.quote:Op woensdag 8 augustus 2012 22:25 schreef Sorella het volgende:
Jij hebt er zeker aardig wat takken afgehaald ? die van mij zijn ook zo groot maar ik heb er meer bladeren aan als jij. Zal ik ook maar wat weghalen ?
Het was super gelukt! Alleen wel aan de zoete kant dus misschien toch maar aan de glucose . Hoe kom ik daar aan?quote:Op woensdag 8 augustus 2012 12:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kan ook gewoon met normale suiker, die lost wel op als je lang genoeg blender/staafmixer gebruikt en daarna de massa koelt.
Die tros kan je ook opbinden en een stok geven.quote:Op woensdag 8 augustus 2012 14:34 schreef Erasmo het volgende:
Jup:
[ afbeelding ]
Let trouwens niet op de rest van de border, die gaat binnenkort plat dus ik besteed er nu geen aandacht meer aan
Vooral de tros linksonder vraagt het uiterste van de rank waar ze aan hangen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |