abonnement Unibet Coolblue
pi_115260210
gewoon in een theedoek rondslingeren
pi_115260474
Daar ben ik motorisch niet voor geschikt. :+
pi_115264205
Piet, ik heb vorig jaar uit Frankrijk een blik confit de canard meegenomen, wat is daar nou lekker bij?

En hoe lang is een geopende pot eendenvet eigenlijk houdbaar? Hij staat hier al een jaar in de koelkast, bak er af en toe aardappeltjes in O+ , en misschien heb je nog meer tips?
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  woensdag 8 augustus 2012 @ 09:24:43 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115278673
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 22:34 schreef shmoopy het volgende:
Piet, ik heb vorig jaar uit Frankrijk een blik confit de canard meegenomen, wat is daar nou lekker bij?
[quote]
Gewoon lekker op een stuk stoer brood of geroosterd brood smeren en eten.
En hoe lang is een geopende pot eendenvet eigenlijk houdbaar? Hij staat hier al een jaar in de koelkast, bak er af en toe aardappeltjes in O+ , en misschien heb je nog meer tips?
[/quote]
Zo lang het niet ranzig smaakt...
Maar aardappels in bakken, of groenten als courgette of aubergine in braden, uien,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 augustus 2012 @ 09:26:02 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115278705
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 19:35 schreef Hallojo het volgende:

[..]

Hoe lekker is dit! :9~ En zo simpel! ^O^

Heb het net gemaakt met olijfolie, 3 teentjes knoflook, peper en zout. Ik was nooit echt een fan van spinazie, maar het komt nu met stip op 1 in mijn lijst van favoriete groentes.

Volgende keer alleen een beetje beter wassen :') Iemand nog tips hiervoor, want het valt niet mee met zo'n grote hoeveeldheid bladeren in je vergiet...
Ruim water, groot vergiet, paar keer wassen, meer kan ik er ook niet van maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 augustus 2012 @ 09:27:53 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115278739
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 20:19 schreef Erasmo het volgende:
750 gram aardbeien, 150 gram suiker, blenderen, voorkoelen in de koelkast en dan de ijsmachine in.
Ik gebruik 500 gram aardbeien en 150 gram glucose, meer vaste stof en minder zoet. Glucose is veel minder zoet dan suiker.

Het is nog niet het perfecte recept, moet dat nog steeds eens gaan laboriseren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115283781
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 09:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik gebruik 500 gram aardbeien en 150 gram glucose
Maar kan het wel gewoon met 'normale' suiker? Of moet je dan eerst suikerstroop maken?
  woensdag 8 augustus 2012 @ 12:23:25 #158
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115283858
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 12:20 schreef Trusten het volgende:

[..]

Maar kan het wel gewoon met 'normale' suiker? Of moet je dan eerst suikerstroop maken?
Kan ook gewoon met normale suiker, die lost wel op als je lang genoeg blender/staafmixer gebruikt en daarna de massa koelt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115283882
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 12:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kan ook gewoon met normale suiker, die lost wel op als je lang genoeg blender/staafmixer gebruikt en daarna de massa koelt.
Oke bedankt, vanavond even ijsmachine uittesten ^O^
  woensdag 8 augustus 2012 @ 12:26:17 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115283940
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 12:24 schreef Trusten het volgende:

[..]

Oke bedankt, vanavond even ijsmachine uittesten ^O^
Staat het koelelement al langer in de vriezer? Succes staat of valt bij het lang en koud genoeg invriezen van je koelelement, tenzij je eentje met een compressor hebt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115284071
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 12:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Staat het koelelement al langer in de vriezer? Succes staat of valt bij het lang en koud genoeg invriezen van je koelelement, tenzij je eentje met een compressor hebt.
Ja die ligt sinds eergister in de vriezer....
pi_115284648
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 09:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[quote]
Zo lang het niet ranzig smaakt...
Maar aardappels in bakken, of groenten als courgette of aubergine in braden, uien,
Dank je!
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  woensdag 8 augustus 2012 @ 12:48:42 #163
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115284714
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 09:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik gebruik 500 gram aardbeien en 150 gram glucose, meer vaste stof en minder zoet. Glucose is veel minder zoet dan suiker.

Het is nog niet het perfecte recept, moet dat nog steeds eens gaan laboriseren.
Mijn hoeveelheden komen nog uit het ijsmachinetopic :P

Maar het ligt sowieso aan de zoet- en rijpheid van de aardbeien.

Piet ik zal een dezer dagen een paar trossen tomaten voortijdig moeten opofferen om de rest meer kans te geven, weet je jij nog wat om er mee te doen?
  woensdag 8 augustus 2012 @ 13:13:59 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115285614
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 12:48 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Mijn hoeveelheden komen nog uit het ijsmachinetopic :P

Maar het ligt sowieso aan de zoet- en rijpheid van de aardbeien.

Piet ik zal een dezer dagen een paar trossen tomaten voortijdig moeten opofferen om de rest meer kans te geven, weet je jij nog wat om er mee te doen?
In de vensterbank leggen om daar te rijpen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 augustus 2012 @ 13:18:13 #165
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115285771
Doe ik met tomaten van de winkel, maar werkt dat ook met tomaten die groen en zo hard zijn dat je er mee kan softballen?
  woensdag 8 augustus 2012 @ 14:13:54 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115288033
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 13:18 schreef Erasmo het volgende:
Doe ik met tomaten van de winkel, maar werkt dat ook met tomaten die groen en zo hard zijn dat je er mee kan softballen?
Geen idee.
Ik heb dit jaar voor het eerst tomaten staan en die zijn ook nog klein en groen.
Ik laat ze gewoon aan de struik tot ze gaan kleuren, dat ze klein blijven vind ik niet erg.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 augustus 2012 @ 14:21:24 #167
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115288399
Het probleem is dat ik hier een paar struiken heb die bijna bezwijken onder het gewicht van de tomaten :P
  woensdag 8 augustus 2012 @ 14:27:12 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115288662
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 14:21 schreef Erasmo het volgende:
Het probleem is dat ik hier een paar struiken heb die bijna bezwijken onder het gewicht van de tomaten :P
Zijn ze al stevig opgebonden een stavaste stokken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 augustus 2012 @ 14:34:05 #169
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115288984
Jup:



Let trouwens niet op de rest van de border, die gaat binnenkort plat dus ik besteed er nu geen aandacht meer aan :P
Vooral de tros linksonder vraagt het uiterste van de rank waar ze aan hangen.
pi_115311492
Jij hebt er zeker aardig wat takken afgehaald ? die van mij zijn ook zo groot maar ik heb er meer bladeren aan als jij. Zal ik ook maar wat weghalen ?
pi_115311569
Hoe mnder overbodig blad, hoe meer energie er naar vruchtgroei kan gaan. Het weghalen van het blad heet 'dieven'.

Bij de meeste kruidenplanten haal je juist de bloemen eruit om de bladgroei te stimuleren.
Spoilers!
  woensdag 8 augustus 2012 @ 23:10:51 #172
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115314323
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 22:25 schreef Sorella het volgende:
Jij hebt er zeker aardig wat takken afgehaald ? die van mij zijn ook zo groot maar ik heb er meer bladeren aan als jij. Zal ik ook maar wat weghalen ?
Nope alleen in de oksels.
pi_115332026
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 12:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kan ook gewoon met normale suiker, die lost wel op als je lang genoeg blender/staafmixer gebruikt en daarna de massa koelt.
Het was super gelukt! Alleen wel aan de zoete kant dus misschien toch maar aan de glucose ;). Hoe kom ik daar aan?
  donderdag 9 augustus 2012 @ 13:04:16 #174
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_115332196
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 14:34 schreef Erasmo het volgende:
Jup:

[ afbeelding ]

Let trouwens niet op de rest van de border, die gaat binnenkort plat dus ik besteed er nu geen aandacht meer aan :P
Vooral de tros linksonder vraagt het uiterste van de rank waar ze aan hangen.
Die tros kan je ook opbinden en een stok geven.
En anders er toch een paar tomaten vanaf halen voor de tak breekt en je meer tomaten "kwijt" bent.
Als ze redelijk gekleurd zijn kan je ze pas oogsten (en evt in de vensterbank nog wat verder laten rijpen)
pi_115644583
Vanavond heb ik een voetbal wedstrijd en ik ga voor een paar gasten uit mijn team koken. Nu ben ik van plan om echt " Powerfood " voor die gasten te gaan maken alleen ben ik een beetje inspiratieloos. Heeft iemand een goede tip voor me? Ik zat zelf te denken aan een lekkere pasta carbonara oid. :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')