Ik zie geen andere oplossing dan het vers maken. Je zou hooguit de plaat schuim kunnen voorzien van een dunne laag couverturechocolade en daar de aarbeien/slagroom combi op doen. Dan nog zal je de aarbeien en slagroom combi moeten voorzien van gelatine om te zorgen dat die niet uit elkaar valt. Waarom wil je het perse van te voren klaar maken als het relatief eenvoud samen te voegen is?quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 13:55 schreef Mixende_match het volgende:
Sorry, niet echt handig beschreven. @piet, het gaat om stukjes merengue en geklopte room, gemixt met aardbeien. Normaal serveer je dat als bv toetje. En wordt het dus direct opgegeten. Maar ik wil er een soort taart van maken. Maar door die aardbeien door die room/stukjes merengue wordt het op een gegeven moment 'week'. Dus hoe kan ik dit combineren om te de hele dag door te serveren? Aardbeien en slagroom pas op de plaat schuim leggen als er iemand gebak neemt? Of is dit idee eerder gedoemd te mislukken
Vers maken zonder gelatine en chocolade is sowieso lekkerder.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 14:06 schreef Mixende_match het volgende:
Dus gelatine erbij doen? Laagje chocolade op de schuimplaat was ik al van plan
Ik maak het vers, maar omdat het een verjaardag is en mensen de hele dag eigenlijk komen. (dus om 3u maar ook om 4u, of 7u, of 8u oid) Dus vandaar dat het eigenlijk de hele middag/avond geserveerd wordt.
Ik denk dat ik t dan gewoon zo doe, merengues en plaat, stukjes aardbei al vt maken. En pas als de gasten om die taart vragen, dat ik een schep uit zo'n beker friesche vlag en schep merengues en schep aardbeien op de plaat leg, en het dan zo serveer.
Dat is geen boter.quote:Op zaterdag 1 september 2012 12:35 schreef Bienelientjee het volgende:
Nog 1 pakje gouda's glorie boter
Oh, die wil ik maken! Hoeveel gedroogde rozemarijn zou je dan nodig hebben? Heb geen verse.quote:Op zaterdag 1 september 2012 14:58 schreef Isegrim het volgende:
Oh, ik weet een hele lekkere cake met olijfolie en rozemarijn! Gedroogde rozemarijn in huis en een limoen of citroen?
Ff recept zoeken.
Deze: http://www.patentandthepa(...)mary-olive-oil-cake/
Echt goddelijk!
Ik doe dat 'naar smaak'. Ik had er toen véél meer verse in gedaan dan in het recept stond. Ik houd van uitgesproken smaken.quote:Op zaterdag 1 september 2012 15:11 schreef Razztwizzle het volgende:
[..]
Oh, die wil ik maken! Hoeveel gedroogde rozemarijn zou je dan nodig hebben? Heb geen verse.
Gemaakt! Met drie theelepels gedroogde rozemarijn door het beslag en nog wat er overheen. Lekkerquote:Op zaterdag 1 september 2012 15:16 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik doe dat 'naar smaak'. Ik had er toen véél meer verse in gedaan dan in het recept stond. Ik houd van uitgesproken smaken.
Ik heb gisteren vastkokend gebruikt plus het geraspte ook nog eens gespoeld en het ging perfectquote:Op woensdag 22 augustus 2012 20:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kruimige hebben meer zetmeel, als je vastkokende gebruikt zal je er minder last van hebben.
Je recept zou mijn Kroatische familiekant lekker vinden, ik ben zelf niet zo gek op labberdaan.
quote:Op zaterdag 1 september 2012 16:56 schreef Razztwizzle het volgende:
[..]
Gemaakt! Met drie theelepels gedroogde rozemarijn door het beslag en nog wat er overheen. Lekker
Heb deze afgelopen zaterdag gemaakt. Alleen dus ipv varkenswang riblappen gebruikt. Heerlijk Wel wat meer boterham en mosterd gebruikt en wat meer peper maar dat is persoonlijke smaak.quote:Op dinsdag 4 september 2012 18:44 schreef HerrPiet het volgende:
Piet! Bij ons in het dorp zijn riblappen van dikbil in de reclame. Hier kan je toch ook gewoon een lekkere vlaamse stoofpotje mee maken?
Ja een goede vlaamse stoofpot is zo lekker. Ik gebruik meestal het recept van Jeroen Meus. Lekker met een bruine Leffe erdoor. Ga binnenkort toch maar eens varkenswang proberen. Welk bier gebruik jij?quote:Op donderdag 6 september 2012 14:39 schreef Molleman het volgende:
[..]
Heb deze afgelopen zaterdag gemaakt. Alleen dus ipv varkenswang riblappen gebruikt. Heerlijk Wel wat meer boterham en mosterd gebruikt en wat meer peper maar dat is persoonlijke smaak.
Ik heb westmalle dubbel gebruikt in het recept wat ik net gepost heb, smaakte er zeer goed bij. Recept van Jeroen Meus heb ik ook gemaakt, daar had ik toen oud bruin in gebruikt maar dat smaakte iets minder, misschien een keer met ander bier maken. Welk bier gebruik jij daarvoor?quote:Op donderdag 6 september 2012 15:03 schreef HerrPiet het volgende:
[..]
Ja een goede vlaamse stoofpot is zo lekker. Ik gebruik meestal het recept van Jeroen Meus. Lekker met een bruine Leffe erdoor. Ga binnenkort toch maar eens varkenswang proberen. Welk bier gebruik jij?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |