abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 13:18:09 #251
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116230239
maar intussen snap ik niets van mixende match haar vraag. Wat voor een schuim, en geklopte room, met aardbeien, dat gaat niet stijf blijven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 13:55:35 #252
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_116231856
http://en.wikipedia.org/wiki/Eton_mess

Daar zit dus zowel meringue als slagroom in kennelijk.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_116231863
Sorry, niet echt handig beschreven. @piet, het gaat om stukjes merengue en geklopte room, gemixt met aardbeien. Normaal serveer je dat als bv toetje. En wordt het dus direct opgegeten. Maar ik wil er een soort taart van maken. Maar door die aardbeien door die room/stukjes merengue wordt het op een gegeven moment 'week'. Dus hoe kan ik dit combineren om te de hele dag door te serveren? Aardbeien en slagroom pas op de plaat schuim leggen als er iemand gebak neemt? Of is dit idee eerder gedoemd te mislukken :')
~ Bonito La Risa ~
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 13:59:35 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116231975
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 13:55 schreef Mixende_match het volgende:
Sorry, niet echt handig beschreven. @piet, het gaat om stukjes merengue en geklopte room, gemixt met aardbeien. Normaal serveer je dat als bv toetje. En wordt het dus direct opgegeten. Maar ik wil er een soort taart van maken. Maar door die aardbeien door die room/stukjes merengue wordt het op een gegeven moment 'week'. Dus hoe kan ik dit combineren om te de hele dag door te serveren? Aardbeien en slagroom pas op de plaat schuim leggen als er iemand gebak neemt? Of is dit idee eerder gedoemd te mislukken :')
Ik zie geen andere oplossing dan het vers maken. Je zou hooguit de plaat schuim kunnen voorzien van een dunne laag couverturechocolade en daar de aarbeien/slagroom combi op doen. Dan nog zal je de aarbeien en slagroom combi moeten voorzien van gelatine om te zorgen dat die niet uit elkaar valt. Waarom wil je het perse van te voren klaar maken als het relatief eenvoud samen te voegen is?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_116232232
Dus gelatine erbij doen? Laagje chocolade op de schuimplaat was ik al van plan :)
Ik maak het vers, maar omdat het een verjaardag is en mensen de hele dag eigenlijk komen. (dus om 3u maar ook om 4u, of 7u, of 8u oid) Dus vandaar dat het eigenlijk de hele middag/avond geserveerd wordt.

Ik denk dat ik t dan gewoon zo doe, merengues en plaat, stukjes aardbei al vt maken. En pas als de gasten om die taart vragen, dat ik een schep uit zo'n beker friesche vlag en schep merengues en schep aardbeien op de plaat leg, en het dan zo serveer.
~ Bonito La Risa ~
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 14:07:46 #256
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116232286
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 14:06 schreef Mixende_match het volgende:
Dus gelatine erbij doen? Laagje chocolade op de schuimplaat was ik al van plan :)
Ik maak het vers, maar omdat het een verjaardag is en mensen de hele dag eigenlijk komen. (dus om 3u maar ook om 4u, of 7u, of 8u oid) Dus vandaar dat het eigenlijk de hele middag/avond geserveerd wordt.

Ik denk dat ik t dan gewoon zo doe, merengues en plaat, stukjes aardbei al vt maken. En pas als de gasten om die taart vragen, dat ik een schep uit zo'n beker friesche vlag en schep merengues en schep aardbeien op de plaat leg, en het dan zo serveer.
Vers maken zonder gelatine en chocolade is sowieso lekkerder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 1 september 2012 @ 12:28:44 #257
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_116266202
Ok. Ik ben in een bak bui! :@ Maar even weinig inbreng in wat ik kan doen....

Ik heb nog zo'n:
400 gram kristalbloem
760 gram zelfrijzend bakmeel
180 gram kakao poeder
1 zakje vanille suiker
1 vanille stokje
4 eieren (klein)
Suiker, zowel normaal als basterd

Wat zou ik hier mee kunnen?

[ Bericht 0% gewijzigd door Bienelientjee op 01-09-2012 12:36:58 ]
  zaterdag 1 september 2012 @ 12:33:29 #258
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116266322
Geen boter in huis?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 1 september 2012 @ 12:35:57 #259
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_116266387
Nog 1 pakje gouda's glorie boter :D
  zaterdag 1 september 2012 @ 12:37:17 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116266418
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 september 2012 12:35 schreef Bienelientjee het volgende:
Nog 1 pakje gouda's glorie boter :D
Dat is geen boter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 1 september 2012 @ 12:37:55 #261
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_116266434
Dan alleen nog boter om brood mee te smeren.... :@
  zaterdag 1 september 2012 @ 12:39:31 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116266475
Maar goed, je zou een beslag kunnen maken van de eieren, bakmeel, wat suiker. In een bakblik en dat als platte laag bakken. Daarna insmeren met jam of een creme ofzo en het dan oprollen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_116266487
Sla/zonne bloem olie in huis ?
  zaterdag 1 september 2012 @ 12:43:11 #264
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_116266575
Nope, alleen olijfolie

Wilde het liefst niet naar de supermarkt. :@ Maar denk dat ik bijna niet anders kan, als ik toch van alles schijn te missen! :D
pi_116267651
150 gr. zelfrijzend bakmeel, 150 gr suiker 2 eieren 2 eetlepels melk 2 zachtzure appelen en een mespuntje zout

Ingevet bakblik
Bereidingswijze

Klop de eieren met de suiker licht en schuimig. Voeg hierbij de melk het bakmeel, zout en de gesnipperde appelen, doe het deeg in een ingevet/geolied bakblik en bak het in een matig warmen oven ongeveer 45 minuten tot een uur

Inplaats van appels zou je rozijnen kunnen gebruiken of een ander soort fruit, banaan, peer druif etc,en met de cacaopoeder kan je een soort van chocolade cake maken of als je citroen heb een citroencake maken
  zaterdag 1 september 2012 @ 14:58:49 #266
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_116270424
Oh, ik weet een hele lekkere cake met olijfolie en rozemarijn! Gedroogde rozemarijn in huis en een limoen of citroen?

Ff recept zoeken.

Deze: http://www.patentandthepa(...)mary-olive-oil-cake/

Echt goddelijk!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_116270738
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 september 2012 14:58 schreef Isegrim het volgende:
Oh, ik weet een hele lekkere cake met olijfolie en rozemarijn! Gedroogde rozemarijn in huis en een limoen of citroen?

Ff recept zoeken.

Deze: http://www.patentandthepa(...)mary-olive-oil-cake/

Echt goddelijk!
Oh, die wil ik maken! Hoeveel gedroogde rozemarijn zou je dan nodig hebben? Heb geen verse.
  zaterdag 1 september 2012 @ 15:16:02 #268
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_116270847
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 september 2012 15:11 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Oh, die wil ik maken! Hoeveel gedroogde rozemarijn zou je dan nodig hebben? Heb geen verse.
Ik doe dat 'naar smaak'. Ik had er toen véél meer verse in gedaan dan in het recept stond. Ik houd van uitgesproken smaken.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_116273910
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 september 2012 15:16 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik doe dat 'naar smaak'. Ik had er toen véél meer verse in gedaan dan in het recept stond. Ik houd van uitgesproken smaken.
Gemaakt! Met drie theelepels gedroogde rozemarijn door het beslag en nog wat er overheen. Lekker :Y)
pi_116289782
quote:
1s.gif Op woensdag 22 augustus 2012 20:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kruimige hebben meer zetmeel, als je vastkokende gebruikt zal je er minder last van hebben.
Je recept zou mijn Kroatische familiekant lekker vinden, ik ben zelf niet zo gek op labberdaan.
Ik heb gisteren vastkokend gebruikt plus het geraspte ook nog eens gespoeld en het ging perfect ^O^
  zondag 2 september 2012 @ 00:43:09 #271
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_116292323
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 september 2012 16:56 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Gemaakt! Met drie theelepels gedroogde rozemarijn door het beslag en nog wat er overheen. Lekker :Y)
^O^
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 4 september 2012 @ 18:44:08 #272
347864 HerrPiet
Ze zeggen het.
pi_116390528
Piet! Bij ons in het dorp zijn riblappen van dikbil in de reclame. Hier kan je toch ook gewoon een lekkere vlaamse stoofpotje mee maken?
pi_116459179
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2012 18:44 schreef HerrPiet het volgende:
Piet! Bij ons in het dorp zijn riblappen van dikbil in de reclame. Hier kan je toch ook gewoon een lekkere vlaamse stoofpotje mee maken?
Heb deze afgelopen zaterdag gemaakt. Alleen dus ipv varkenswang riblappen gebruikt. Heerlijk :) Wel wat meer boterham en mosterd gebruikt en wat meer peper maar dat is persoonlijke smaak.
  donderdag 6 september 2012 @ 15:03:21 #274
347864 HerrPiet
Ze zeggen het.
pi_116459995
quote:
0s.gif Op donderdag 6 september 2012 14:39 schreef Molleman het volgende:

[..]

Heb deze afgelopen zaterdag gemaakt. Alleen dus ipv varkenswang riblappen gebruikt. Heerlijk :) Wel wat meer boterham en mosterd gebruikt en wat meer peper maar dat is persoonlijke smaak.
Ja een goede vlaamse stoofpot is zo lekker. Ik gebruik meestal het recept van Jeroen Meus. Lekker met een bruine Leffe erdoor. Ga binnenkort toch maar eens varkenswang proberen. Welk bier gebruik jij?
pi_116460538
quote:
0s.gif Op donderdag 6 september 2012 15:03 schreef HerrPiet het volgende:

[..]

Ja een goede vlaamse stoofpot is zo lekker. Ik gebruik meestal het recept van Jeroen Meus. Lekker met een bruine Leffe erdoor. Ga binnenkort toch maar eens varkenswang proberen. Welk bier gebruik jij?
Ik heb westmalle dubbel gebruikt in het recept wat ik net gepost heb, smaakte er zeer goed bij. Recept van Jeroen Meus heb ik ook gemaakt, daar had ik toen oud bruin in gebruikt maar dat smaakte iets minder, misschien een keer met ander bier maken. Welk bier gebruik jij daarvoor?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')