abonnement Unibet Coolblue
pi_112293518
Ook Prometheus gezien, in 3D wel want ze draaien niks anders meer hier blijkbaar, en ik ben er nog steeds geen fan van. Kost meer, rode ogen en pijn in mn knar, MAAR wel gave film. Alleen dat einde vond ik dan een beetje voorspelbaar en als je dat dan per se wilt, doe het dan na de eindcredits. Niet dat ik dat vanaf het begin verwachtte, maar op een gegeven moment weet je dat het er aan zit te komen. Hoop toch wel op een directors cut, want er waren wel dingen uitgeknipt.

[ Bericht 6% gewijzigd door Xan21 op 01-06-2012 00:54:16 ]
  vrijdag 1 juni 2012 @ 01:07:05 #52
162594 dikkekaas
crazy legoracer
pi_112294303


Vanavond naar Moonrise Kingdom geweest, de nieuwste film van Wes Anderson (The Royal Tenenbaums, The Life Aquatic, The Darjeeling Limited).

Een erg leuke film, de absurdistische stijl van Anderson is direct herkenbaar en deze waardeer ik enorm. Uiteraard ontbreekt Bill Murray niet in deze film. Daarnaast zijn andere grote namen als Tilda Swinton, Edward Norton en Bruce Willis te zien in deze film. Ook was ik enorm te spreken over het acteerwerk van de twee zeer jonge debuterende hoofdrolspelers, Kara Hayward en Jared Gilman. Het verhaal, een romance tussen deze twee, is niet heel erg bijzonder, maar de uitvoering ervan is piekfijn. Zowel qua acteerwerk als cinematografie. Een echte aanrader!
pi_112334149
Prometheus [2012]


De langverwachte prequel op de Alien films.

Wat een slechte film is dit. Het verhaal rammelt aan alle kanten en de belachelijke scene's vliegen je om de oren. Geen probleem zou je denken, wanneer de actie scene's en de personages de moeite waard zijn. De personages hebben echter 0 diepgang, je leert niemand écht goed kennen. Een logisch gevolg zijn sterf scene's die, op de gruwelijkheden na, weinig indruk maken. De bezieling mist.

Wat ik daarnaast heb gemist in het geheel was de teamwork. De bemanning opereerde te veel op eigen houtje en naar eigen motieven. Er is niet genoeg interactie, niemand bekommert zich om elkaar. Dit doet de slachtoffers nog sneller vergeten. De voornaamste spanning, of eigenlijk meer de momenten waarvan je weet dat je iets vies te zien krijgt, zijn enkele scene's waarbij een deel van de groep wordt afgeslacht, zonder dat ze al te veel weerstand kunnen bieden. Die scene's duren niet lang, en daarmee ook de spanning niet.

Hetgeen wat wel ruimschoots in orde is, zijn de spectaculaire beelden. Maar had ik deze film thuis op mijn computerscherm gekeken, dan had ik 'm waarschijnlijk uit gezet. Dan kijk ik liever de Alien films 1 & 2 nog een keer (fantastisch), of zelfs 3 & 4. En dat zonder hoge verwachtingen.

Hoop je op een film die Alien 1 & 2 kan evenaren of zelfs overtreffen? Dan kom je er bedrogen uit.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_112334755
Ik sluit me aan bij alles dat hier boven me wordt gezegd. Wat een matige film -O-
Fear of a name only increases fear of the thing itself
  zaterdag 2 juni 2012 @ 01:36:11 #55
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_112334924

Prometheus (Real-D-3D)

Verhaal: een expeditie ontwaakt boven een planeet met een zon en een maan zoals de aarde dat heeft. Al gauw raakt een deel v/d bemanning besmet met onbekende organismen. En er blijkt opzet in het spel binnen de meegevoerde bemanning zelf.

Oordeel: Het was een beetje warrig en er liepen zaken door elkaar heen. Maar waarschijnljk moet ik het voor mijzelf nog in perspectief zetten. Dan klopt en vloeit het mischien wat beter met/naar de Alien Quadrilogy toe.
Een ding is zeker ik had meer verwacht van het verhaal. Ik vond het een beetje half-bakken geschreven eigenlijk. En natuurlijk had ik meer aliens-actie verwacht. Die ga je missen.
De effecten waren wel goed. Er zit een robot in met cynische vaardigheden. En de Real-3D beviel mij ook wat beter tov IMAX-3D (bij IMAX zie ik namelijk precies in het midden dubbel). Alleen was het scherm wat kleiner. De ondertiteling bleef ruk however (ook dubbel) en nutteloos.


Mijn cijfer: 7.0
iMDB: 8.5


[ Bericht 9% gewijzigd door Schenkstroop op 02-06-2012 02:03:37 ]
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
  zaterdag 2 juni 2012 @ 01:45:29 #56
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_112335110
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 00:18 schreef d1ce het volgende:
[ afbeelding ]

Prometheus volgt een team archeologen die op Aarde aanwijzingen vinden voor de oorsprong van de mens. Die tekens wijzen naar de duistere uithoeken van het universum, waar ze een angstaanjagende strijd aan moeten gaan om de mensheid te redden.

Net terug van de bios, misschien nog in een staat van adrenaline maar mijn god, wat was dit een gruwelijke film zeg. Ik ging er zelf met hoge verwachtingen naartoe, ook omdat ik hier al een x aantal maanden naar heb uit zitten te kijken maar desondanks was deze film gewoon hét. Alles klopte.

9/10

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Amsterdam Arena mischien en zat ik in de zaal met andere fok!kers? :D
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
pi_112335278
Ja Fassbinder was wel erg goed als de android, deed me zelfs wel denken aan Blade Runner (en zijn Lawrence of Arabia imitatie was ook tof).

Ik zat niet in de ArenA trouwens.
Fear of a name only increases fear of the thing itself
pi_112335295
iron sky (2012)

best wel b geacteerd, maar eigenlijk voor de rest bijzonder vermakelijk. het verhaal verraste je een paar keer, zit een beetje tussen comedy en serieus in, alles ziet er fantastisch uit (niet steam, maar dieselpunk noemen ze dit geloof ik) vol met scherpe politieke verwijzingen, en ja, hoe kan het ook fout gaan;

nazis verstoppen zich al 80 jaar op de maan en willen de aarde veroveren. LOL!
  zaterdag 2 juni 2012 @ 12:00:44 #59
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_112340388
The Outlaw Josey Wales
Beng, meteen word je deze western ingeslingerd met een gruwelijke moordpartij waarbij alleen de held van het verhaal, Clint Eastwood (natuurlijk), het overleeft. Vervolgens kent ie geen genade en is uit op wraak en probeert de bountyhunters en andere vijanden af te schudden. Actie was prima in orde en het verhaal liep ook lekker. Ik vond het wel een stoere western, een van de betere ook van Eastwood. Cijfer: 8

Secret Window
Eenvoudig thrillertje dat helaas nooit echt verrassend wil worden. Daarvoor zit alles te opzichtig in elkaar. Neemt niet weg dat ik me wel vermaakt heb. John Turturro had een leuke freaky rol te vertolken en dat deed ie best goed :Y. Cijfer: 6,5

A Matter of Life and Death
Aan de hoogdravende kant op het eind, maar al met al een okeeje film van Powell en Pressburger. Er wordt geprobeerd de Amerikaans-Engelse betrekkingen te verbeteren en er worden nog een hoop moralistische wijsheden dr tegen aan geknald. Dat komt een beetje overdreven over nu. De film moet het wat mij betreft vooral hebben van prachtig ontworpen sets en stoere wisselingen tussen zwart-wit en kleur. Cijfer: 7,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_112343299
quote:
2s.gif Op zaterdag 2 juni 2012 12:00 schreef Falco het volgende:
The Outlaw Josey Wales
* knip *
Cijfer: 8
Thanks, die ga ik eens bekijken ^O^
pi_112344369
Snow white and the huntsman. Goede c.g.i. fantastisch acteerwerk van Charlize Theron die van mij best weer met een oscar naar huis mag. Kristen Stewart deed me iets te vaak aan Twilight denken, toch jammer. Niet echt sprake van chemie tussen haar en 'huntsman' Chris Hemsworth.
Wel een film die meer dan vermakelijk is, maar het net niet helemaal waar maakt.
'Good enough is better than perfect if it leaves time for fun,'
pi_112344413
Bel ami; traag, mager verhaal. acteurs laten, los van elkaar, prima acteerwerk zien. Maar ik 'voel' het niet.
'Good enough is better than perfect if it leaves time for fun,'
pi_112347123
Party R

Of Party P? Nee Project Party... hmm nee, iets met een Party, zwembad en tieten, weet het einde ook niet meer trouwens :')

8.
pi_112347322
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juni 2012 16:00 schreef JDx het volgende:
Party R

Of Party P? Nee Project Party... hmm nee, iets met een Party, zwembad en tieten, weet het einde ook niet meer trouwens :')

8.
Project x?
pi_112347338
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juni 2012 16:00 schreef JDx het volgende:
Party R

Of Party P? Nee Project Party... hmm nee, iets met een Party, zwembad en tieten, weet het einde ook niet meer trouwens :')

8.
In wat voor staat heb je die film gezien? :D _O-

En nog een 8 geven ook _O- _O- _O-
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  zaterdag 2 juni 2012 @ 20:29:25 #66
357776 ArtistA
Wandelen door het park
pi_112356921
The Silence of the Lambs (1991)



A young FBI cadet must confide in an incarcerated and manipulative killer to receive his help on catching another serial killer who skins his victims.

Thriller/118 min

Regie: Jonathan Demme
Cast: Jodie Foster, Anthony Hopkins and Lawrence A. Bonney

Misschien wel de bekendste film in zijn genre. Silence of the Lambs gaat over een FBI agente in opleiding die een zaak krijgt toegewezen en daarbij de hulp inschakelt van een psychopatische en compulsieve kannibalistische (wat een mondvol :')) moordenaar genaamd dr. Hannibal Lecter.

Ik had deze film nooit eerder gezien, wel een of twee opvolgers ervan. Het is natuurlijk een van de meestbesproken films aller tijden en ik had er misschien teveel van verwacht. Hij blies me niet omver, maar waarschijnlijk deed hij dat wel bij de rest van wereld in '91 toen hij voor het eerst uitkwam.
Het verhaal zit goed in mekaar en het acteerwerk is prima. Het enige wat me tegenzat was de nachtkijker.

Waardering:
IMDb: 8.7
Moi: 8

Zodiac (2007)



A San Francisco cartoonist becomes an amateur detective obsessed with tracking down the Zodiac killer.

Misdaad/157 min

Regie: David Fincher (een aantal zeer goede titels op zijn naam)
Cast: Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr. and Mark Ruffalo

Een film waar je even zoet mee bent, maar zodra je eraan bent begonnen wil je hem ook af kijken.
De film is blijkbaar gebaseerd op politiedossiers over een moordenaar die zichzelf 'Zodiac' noemt.
De moorden dateren uit eind jaren '60 en de jaren '70. De film volgt de journalist Robert Graysmith (Gyllenhaal) en rechercheur David Toschi (Ruffalo) die er alles aan doen om Zodiac op te sporen.

Waardering:
IMDb: 7.7
Moi: 8.5
  zaterdag 2 juni 2012 @ 21:11:58 #67
357776 ArtistA
Wandelen door het park
pi_112359350
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 00:36 schreef Xan21 het volgende:
Ook Prometheus gezien, in 3D wel want ze draaien niks anders meer hier blijkbaar, en ik ben er nog steeds geen fan van. Kost meer, rode ogen en pijn in mn knar, MAAR wel gave film. Alleen dat einde vond ik dan een beetje voorspelbaar en als je dat dan per se wilt, doe het dan na de eindcredits. Niet dat ik dat vanaf het begin verwachtte, maar op een gegeven moment weet je dat het er aan zit te komen. Hoop toch wel op een directors cut, want er waren wel dingen uitgeknipt.
Dit had ik met de film Eastern Promises.
Echt een hele goede film, maar halverwege weet je al waar het verhaal naar toe gaat en dat vond ik een beetje jammer. Desalniettemin een aanrader!
pi_112360667
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juni 2012 14:19 schreef QEX het volgende:
Snow white and the huntsman. Goede c.g.i. fantastisch acteerwerk van Charlize Theron die van mij best weer met een oscar naar huis mag. Kristen Stewart deed me iets te vaak aan Twilight denken, toch jammer. Niet echt sprake van chemie tussen haar en 'huntsman' Chris Hemsworth.
Wel een film die meer dan vermakelijk is, maar het net niet helemaal waar maakt.
Waar heb je hem gezien als ik vragen mag?
  Moderator zaterdag 2 juni 2012 @ 22:07:50 #69
18653 crew  D.
pi_112362840
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2012 23:21 schreef invine het volgende:

[..]

Gisteren ook gekeken :) Zeer vermakelijke film met een paar ziek vette scenes.
Met of zonder subs?
  zaterdag 2 juni 2012 @ 23:40:52 #70
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_112367175
Vandaag gekeken:

La Grande Illusion
Jean Renoir`s meesterwerk is één van de beste anti-oorlogsfilms die ik ooit heb gezien. Binnen het gevangenenkamp wordt iedereen ongeact zijn achtergrond geaccepteerd en onstaat er zelfs iets van een vriendschap tussen de gevangen genomen Franse officieren en de Duitse commandant (een prachtrol van Erich von Stroheim). Wat als ze elkaar onder andere omstandigheden hadden leren kennen?
Een prachtig humanistisch werk waarin de altijd goede Jean Gabin de show steelt.

De Criterion dvd is spine #1 en stamt uit 1999, de begintijd van de dvd. En dat is wel te zien. Er zitten een groot aantal beschadigde scenes in, het beeld flickered en is vaak donker. Het is, zeker voor zo`n oude dvd, absoluut kijkbaar maar wat hoop ik dat Criterion het nog eens opnieuw onder handen neemt en een blu-ray er van gaat uitbrengen...

IMDB Cijfer: 8,2/10
Mijn Cijfer: 9,0/10

On The Waterfront
Marlon Brando in topvorm in Elia Kazan`s rauwe verhaal over de wantoestanden en corruptie binnen de New Yorkse havenarbeiders vakbonden. Brando`s personage Terry Malloy raakt steeds dieper in de problemen bij vakbondsbaas/crimineel Johnny Friendly. Langzaam maar zeker dringt het tot `m door hoe ver hij is gezonken en probeert hij de boel recht te zetten.
Je voelt en proeft echt de smerigheid en armoede van het havengebied, dat komt de sfeer duidelijk ten goede. Net als het sterke acteerwerk van de gehele cast. En alhoewel het einde misschien niet echt als een verrassing komt blijft het wel tot het einde boeien.
Een dijk van een film.
Dit wordt genieten wanneer de Criterion blu-ray tzt zal uitkomen, want een groot aantal scenes zijn op de regio 1 dvd nu wel erg donker...

IMDB Cijfer: 8,3/10
Mijn Cijfer: 8,8/10
pi_112368564
Arn: The Knight Templar



Denemarken / Finland / Duitsland / Noorwegen / Zweden / Verenigd Koninkrijk
Drama / Avontuur

139 minuten

geregisseerd door Peter Flinth
met Joakim Nätterqvist, Sofia Helin en Stellan Skarsgård

Arn (Joakim Nätterqvist) is de zoon van een hooggeplaatste Zweedse edelman, die zijn jeugd onder de hoede van de kerk heeft doorgebracht. Als Arn zich ondanks de afkeuring van zijn omgeving inlaat met een verboden liefde, wordt hij naar het heilige land gestuurd. Daar zal Arn als tempelier boete moeten doen voor zijn zonden.

Opzich goeie en mooie film, maar toch had er meer ingezeten.
Ik heb me er wel ontzettend mee vermaakt, en ondanks de lengte geen seconde mee verveelt. Mooie beelden en muziek en opzich goed verhaal.. wel merk je dat het een beetje een opbouw is naar een soort ''vervolg'' film (die is er ook)..
Wat ik een beetjein de gehele film miste was dat er misschien wat meer avontuur in had gemogen... nu is het een redelijk rustige film die opbouwd naar (iets groots?)...
daarom geef ik de film 7-, leuk om te zien en ga het vervolg ook kijken maar niet de topper die het had kunnen wezen
pi_112368708
We mogen 2 maanden gratis Film1 kijken dus gisteravond direct maar Fast Five (2011) meegenomen.

quote:
Het vijfde deel uit de serie speelt zich af vóór de gebeurtenissen in Tokyo Drift, en is de derde film waarin Vin Diesel een hoofdrol speelt. Brian O’Connor (Paul Walker) werkte samen met Mia Toretto (Jordana Brewster) om haar broer, Dominic Toretto (Vin Diesel), uit de gevangenis te bevrijden. Achterna gezeten door de autoriteiten, komen ze terecht in Rio de Janeiro. Daar moeten ze nog één laatste opdracht doen om hun vrijheid te herwinnen. Ze verzamelen een team van racers om een corrupte zakenman tegemoet te zien. Hij is echter niet de enige die hen achterna zit, ook agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) zit het drietal achterna, met een boel spektakel als gevolg.
Ik geloof dat ik van deze serie alleen 2 Fast 2 Furious (2003) heb gezien maar ik wist dus wel wat ik kon verwachten.
Een verhaal van niks (zó'n uitgemolken concept maar goed, mits goed uitgevoerd prima), acteerprestaties zijn niet om over naar huis te schrijven, maar... de actie- en racescenes zijn prima.
Lekker sfeertje hangt er ook in de film, leuk om na al die jaren (ik dus) oude karakters weer te zien.

Ik moet toegeven dat de meeste van die actie- en racescenes ongelofelijk onmogelijk zijn waaronder de ontsnapping met de kluis. Maar het zag er wel vet uit.

(Ik vraag me af hoeveel camera's en zijn vernietigd tijdens het filmen :o )
  zondag 3 juni 2012 @ 13:17:18 #73
213010 haakon
Bier moet. Bier doet je goed.
pi_112378333
Men in Black 3

Ik vond hem echt supergaaf!
Toffe humor(die gezichten van Smith telkens :P ), gave actie en een goed verhaal!
Het einde O+ Erg tof bedacht!

Ik vind hem echt wel een 9 waard :@
The Outside Agency
pi_112379288
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juni 2012 21:31 schreef Xan21 het volgende:

[..]

Waar heb je hem gezien als ik vragen mag?
Voorpremiere in Delft
'Good enough is better than perfect if it leaves time for fun,'
pi_112379789


Aziaten en vechtfilms, ze blijven geniaal.
Een prachtige film met veel gevechten en vooral drama van de oorlog.
Het speelt in de tijd van taiping rebel af waar 70 miljoen mensen stierven door geweld en honger.
Wat ongeveer hetzelfde is als de 2e wereldoorlog terwijl dit alleen in China afspeelde zonder moderne wapens zoals bommen en gaskamers.
Het is niet een waargebeurd verhaal maar wel in een waargebeurde tijd.
De film heeft aantal mooie gevecht scenes maar het laat meer de donkere kanten van de oorlog zien.
Goede acteurs en een paar mooie onverwachte dingen aan het einde.



Een erg leuk film dat zowel actie, drama en humor in zich heeft.
Het begin zitten er grappige stukken in en later vult zich dit met drama en actie.
De film is een beetje zoals cloverfield gefilmd door een handcamera maar niet zo schokkerig en wild.
Het was een originele film dat leuk is uitgewerkt.
Op het einde zit er een prachtige actie scene in.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')