abonnement Unibet Coolblue
pi_114635299
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2012 10:11 schreef DrukVout het volgende:
Maar tja in de doos kan er volgens mij weinig mis mee gaan.

Gratz btw!
Hij zit niet meer in de doos (heb hem gemonteerd geleverd gekregen) maar hij heeft wel een mooie all weather jas.....en thanks :)
pi_114637494
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2012 09:46 schreef Trusten het volgende:
Misschien een wat rare vraag maar ik stel hem toch.... ;) denken jullie dat een Big Green Egg er tegen kan om een aantal jaar ongebruikt in de schuur te staan?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wow, wat een mooie prijs. ^O^
Wil je hem niet liever verkopen, aangezien het een aantal jaar duurt voordat je hem gaat gebruiken ?
pi_114637783
quote:
14s.gif Op woensdag 25 juli 2012 11:41 schreef Xlarge het volgende:

Wil je hem niet liever verkopen, aangezien het een aantal jaar duurt voordat je hem gaat gebruiken ?
Ik heb wel getwijfeld (lees: twijfel nog steeds een beetje) maar ik ben gek op koken, experimenteren, zelf pizza's maken etc en ik weet gewoon dat als ik hem nu verkoop, de kans heel klein is dat ik ooit nog zoveel geld zal uitgeven aan zoiets. Ik heb nu een mooie set met zijtafels, hoes etc.

Als je kijkt naar de adviesprijs en dan de prijzen waarvoor ze op internet verkocht worden dan denk ik dat ik er max 1000 voor zal krijgen en hoewel dat een heleboel geld is maak je toch meteen een hoop verlies doordat het 'tweedehands' is. Dan heb ik er liever over een paar jaar zelf een hoop plezier van..
  woensdag 25 juli 2012 @ 11:53:04 #154
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_114637908
als je hem gewoon droog weg kan zetten en de ruimte daarvoor hebt moet je dat gewoon doen.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  woensdag 25 juli 2012 @ 12:32:58 #155
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_114639147
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2012 11:50 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ik heb wel getwijfeld (lees: twijfel nog steeds een beetje) maar ik ben gek op koken, experimenteren, zelf pizza's maken etc en ik weet gewoon dat als ik hem nu verkoop, de kans heel klein is dat ik ooit nog zoveel geld zal uitgeven aan zoiets. Ik heb nu een mooie set met zijtafels, hoes etc.

Als je kijkt naar de adviesprijs en dan de prijzen waarvoor ze op internet verkocht worden dan denk ik dat ik er max 1000 voor zal krijgen en hoewel dat een heleboel geld is maak je toch meteen een hoop verlies doordat het 'tweedehands' is. Dan heb ik er liever over een paar jaar zelf een hoop plezier van..
1000 euro voor een tweedehandse medium? Daar koop je een large voor. Of het moet zijn dat je veel accessoires en tafel of nest erbij hebt.
pi_114639187
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2012 12:32 schreef Coelho het volgende:

1000 euro voor een tweedehandse medium? Daar koop je een large voor. Of het moet zijn dat je veel accessoires en tafel of nest erbij hebt.
Dat bedoel ik dus ;) (ik noemde maar een bedrag) wel een nest en mates idd...geen tafel, wel nog wat kleinere accessoires (Grill Gripper, Rack cleaner, ash tool)

[ Bericht 4% gewijzigd door Trusten op 25-07-2012 12:40:54 ]
  woensdag 25 juli 2012 @ 12:41:08 #157
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_114639352
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2012 12:34 schreef Trusten het volgende:

[..]

Dat bedoel ik dus ;) (ik noemde maar een bedrag) wel een nest en mates idd...geen tafel
En ik las er overheen. Sorry :) Als je 'm kunt laten staan zonder dat er fietsen tegenaan gekwakt worden e.d. dan zou ik 'm zeker houden. In het bijzonder als je zegt dat je graag kookt etc. Dit is een once in a lifetime aankoop! Het enige wat je nog zou kunnen overwegen is deze verkopen en straks een large terugkopen. Die extra grillruimte ga je nl. zeker benutten (large is ongeveer gelijk aan Weber 47cm). Zeker als je het geld ergens kunt stallen zodat het gelabeld is, hoeft er straks maar ongeveer het geld van een Weber bij om een Large BGE over te houden.
pi_114640856
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2012 11:50 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ik heb wel getwijfeld (lees: twijfel nog steeds een beetje) maar ik ben gek op koken, experimenteren, zelf pizza's maken etc en ik weet gewoon dat als ik hem nu verkoop, de kans heel klein is dat ik ooit nog zoveel geld zal uitgeven aan zoiets. Ik heb nu een mooie set met zijtafels, hoes etc.

Als je kijkt naar de adviesprijs en dan de prijzen waarvoor ze op internet verkocht worden dan denk ik dat ik er max 1000 voor zal krijgen en hoewel dat een heleboel geld is maak je toch meteen een hoop verlies doordat het 'tweedehands' is. Dan heb ik er liever over een paar jaar zelf een hoop plezier van..
Goed argument,
In ieder geval, veel plezier ermee, het is echt een mooie prijs :)
  woensdag 25 juli 2012 @ 18:18:24 #159
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_114650927
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2012 09:46 schreef Trusten het volgende:
Misschien een wat rare vraag maar ik stel hem toch.... ;) denken jullie dat een Big Green Egg er tegen kan om een aantal jaar ongebruikt in de schuur te staan?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Toevallig bij de Vrijdag Freaknacht gewonnen?
Ik wilde ook nog bellen toen ze zeiden dat er nog geen winnaar voor was maar was net te laat helaas.

Maar ik weet niet of je een balkon hebt bij je appartement maar daar kan je ook prima op BBQ'en.
Of als je bij je appartement een grasveldje hebt kan je daar ook BBQ'en (evt. campingtafeltje + stoelen erbij kopen)
  † In Memoriam † woensdag 25 juli 2012 @ 19:22:29 #160
91830 MaximusTG
pi_114653062
Wat betreft de BGE; daar kan toch bijna niks aan kapotgaan als ie binnenstaat, is keramiek. Enige wat ik me voor kan stellen is dat het rubber op de rand poreus wordt. Maar toevallig weet ik dat je dat spul los kan bestellen om te vervangen. Zou em gewoon houden dus!
pi_114660151
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2012 18:18 schreef SiGNe het volgende:
Toevallig bij de Vrijdag Freaknacht gewonnen?
Ik wilde ook nog bellen toen ze zeiden dat er nog geen winnaar voor was maar was net te laat helaas.
Nope :) met een receptenwedstrijd :s)
pi_114660339
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2012 22:14 schreef Trusten het volgende:

[..]

Nope :) met een receptenwedstrijd :s)
Gefeliciteerd *O*

Post het recept eens ? ;)
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
pi_114660620
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2012 22:19 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
Gefeliciteerd *O*

Post het recept eens ? ;)
Haha nou heb het letterlijke recept niet meer maar het was niet zo boeiend hoor...gepaneerde ananas (eerst door eimengsel, dan door suiker en kaneel) van de BBQ met homemade vanille-ijs ;)
  woensdag 25 juli 2012 @ 22:34:05 #164
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_114660937
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2012 22:14 schreef Trusten het volgende:

[..]

Nope :) met een receptenwedstrijd :s)
Da's nog veel beter, bij 3FM hoefde je alleen te zeggen hoelang het duurt voor de Egg warm genoeg is om te kunnen starten met BBQ'en. (15-20 minuten)
  donderdag 26 juli 2012 @ 22:23:22 #165
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_114697915
big green egg is voor de rest van je leven, kan eigenlijk niks aan kapot bij normaal gebruik, behalve het vilt (het is geen rubber op de rand, maar vilt) dit kan verbranden bij erg hoge temperaturen, meeste egg heads vervangen dit door high heat gasked, speciaal geschikt voor hoge temperaturen.
Maar waar blijven die bbq foto's nou? het excuus van geen bbq weer gaat nu niet meer op!
pi_114702561
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2012 22:23 schreef macferret het volgende:
high heat gasked, speciaal geschikt voor hoge temperaturen.

TenCate Tecashield™ ;)

Waar ze brandweerpakken van maken ;)

[ Bericht 2% gewijzigd door N.I.M.B.Y. op 27-07-2012 00:02:09 ]
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
  vrijdag 27 juli 2012 @ 07:40:46 #167
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_114709229
nee, nomex (zit volgens mij ook in brandpakken)
pi_114709401
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juli 2012 07:40 schreef macferret het volgende:
nee, nomex (zit volgens mij ook in brandpakken)
[ afbeelding ]
;) Dat zeg ik :D
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
  vrijdag 27 juli 2012 @ 09:46:14 #169
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_114710842
Gadverdamme, gepaneerde ananas en daar dan een BGE mee winnen. Wat is dit voor een wereld?!?!

Haha, nee hoor, hij's je gegund. ;)
Jammer dat je er niet meteen zelf mee aan de slag kunt.
pi_114766558
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2012 15:47 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:

BBQ: half kilo geitenvlees en 2,5 pond varkensvlees(1,5 pond spareribs en 1 pond schouderkarbonade) en marinade gehaald. :Y)
Vanavond even 1e bbqen! :9
pi_114766838
Er ligt nu 2 kilo buikspek in de koelkast te marineren. 1 kilo wordt walchers gilde spek en 1 kilo maple cured bacon... Over drie dagen gaat de eerste op de WSM, over een dag of 7/8 de laatste...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_114772332
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2012 16:00 schreef The_stranger het volgende:
Er ligt nu 2 kilo buikspek in de koelkast te marineren. 1 kilo wordt walchers gilde spek en 1 kilo maple cured bacon... Over drie dagen gaat de eerste op de WSM, over een dag of 7/8 de laatste...
Iemand BBQ tips voor een beginner als ik? :@
pi_114773742
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2012 18:10 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:

[..]

Iemand BBQ tips voor een beginner als ik? :@
Ben geen expert, maar wat wil je weten?
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_114773803
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2012 19:00 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Ben geen expert, maar wat wil je weten?
Houtskool,vuur aanmaken+warm houden en zo!!
pi_114774209
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2012 19:02 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:

[..]

Houtskool,vuur aanmaken+warm houden en zo!!
Haha, dat is vrij breed, maar naast het feit dat je wel wat zoekwerk mag doen, kan ik je wel wat vertellen:
Houtskool, je hebt globaal twee soorten, houtskool en briketten. Briketten zijn geperste deeltjes houtskool met toevoegingen, zoals lijm om alles bij elkaar te houden. Dat kan briketten een nare geur doen afgeven, maar briketten hebben weer het voordeel dat ze langer en heter branden, dus je hebt er minder nodig. Houtskool geeft over het algemeen, bij langere bereidingstijden, een lekker rooksmaakje aan je gerechten. Je hebt onder de briketten ook verschillen, kokos(noot) briketten branden nog langer, heter en zijn beter voor het milieu. Zeker mijn keuze, blijf echter weg van weber (long lasting) briketten, die stinken.
Qua aansteken kan ik je een starter aanbevelen. Je hebt ze van weber, maar de aldi heeft ze in de zomer zo nu en dan ook. Het is een metalen koker met een rooster op de bodem. Je vult 'm met houtskool/briketten, platst het gevaarte op een aangesdtoken aanmaakblokje en door het schoorsteen effect trekt het de hitte door alle kolen en binnen 20 minuten zijn ze aangestoken. Je kiepert het hele zooitje in de bbq en gaan met die banaan.
Qua bbq'en heb je ook een aantal mogelijkheden. Wat 99% doet elke zomer is grillen. Vlees op kleine afstand van hete kolen op hoge temperatuur verwarmen. Een andere methode is door minder kooltjes te gebruiken en die af te schermen van het vlees, indirect te bbq'en. Eigenlijk verander je je bbq in een oven met als extraatje de rook smaak. Grote stukken vlees die je normaal ook in de oven zou doen, denk San rollade, braadstukken kunnen op die manier bereid worden.
Een specialisatie van het indirect bbq'en is bbq'en op de weber smokey mountain. Met deze bbq kun je op een relatief makkelijke manier op lage temperatuur (100-125 graden of zelfs nog lager) voor langere tijd (24uur) bbq'en. Is ook zeker mogelijk op een "normale" weber, maar is gewoon makkelijker.

Voor meer info, zoek op indirect bbq'en, of ga naar http://www.bbqforum.nl/forum/forum.php
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')