Je bent bij deze uitgenodigd.quote:Op dinsdag 12 juni 2012 15:20 schreef RobinOok het volgende:
Ja, doei. Dat kun je dus pas echt proeven als je de 3 methoden naast elkaar zet/gebruikt.
Dit wil ik echt al jaren maken, maar steeds komt het er niet van . Ik sla hem op, mooi recept!quote:Op vrijdag 8 juni 2012 00:49 schreef macferret het volgende:
ok MOINKS
Leuk filmpje, maar italiaanse balletjes zijn hier lastig te krijgen
Ik gebruik de Noskos rule:
750 gram rundergehakt
zakje geraspte Parmezaanse kaas (40 gram)
1 losgeklopt ei
60 gram gekruid paneermeel
2 eetlepels fijngehakte knoflook
1 theelepel zeezout
1 theelepel versgemalen zwarte peper
118 ml melk
1 theelepel gedroogde oregano
2 theelepels gedroogde peterselie
bron:http://www.bbq-nl.com
Daar rol ik ballen van (ong 35 gr)
die rol ik door een bbq rub
Plakje bacon eromheen
Indirect 110C ong drie kwartier
Ondertussen maak ik een sausje
250 ml frambozen jam
60 ml balsamico azijn
3 teentjes knoflook (of knoflookpoeder)
Chipotles of wat cayennepeper
Na drie kwartier, doop ik de ballen 1 voor in in het sausje en dan gaan ze nog ongeveer een half uurtje terug op de bbq.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Waar moeten we zijn?quote:Op woensdag 13 juni 2012 08:22 schreef Bramito het volgende:
[..]
Je bent bij deze uitgenodigd.
Met Gas heb ik geen ervaring maar mijn vader heeft een elektrische BBQ, en als familie zijn we het erover eens dat het van mijn BBQ toch altijd net iets meer naar BBQ smaakt. Als ik vlees dat over is na het BBQen in een doos bewaar, dan komt de dag erna de BBQ lucht je tegemoet als je de doos weer open maakt. Dit kunnen natuurlijk ook mijn hersenspinsels zijn.
Als we toch aan het vergelijken zijn, probeer dan ook eens briketten, goede houtskool van hardhout en supermarkt houtskool van 2¤ naast elkaar en kijk of je daar het verschil proeft. Of maak eens een vuurtje van eik, wacht tot het witte kooltjes zijn, en grill daar je vlees op.
Dit ontken ik ook niet hoor, ben het er zelfs mee eens.quote:Op woensdag 13 juni 2012 19:28 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Echter ook blijf ik erbij dat je met rookhout wel degelijk meer flexibiliteit hebt. Met het eerder genoemde whiskyhout krijg je toch echt een andere smaak dan "gewoon" eiken, wat weer merkbaar anders smaakt dan kers of maple.
Gamma?quote:Op zaterdag 30 juni 2012 17:28 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Wat zijn goede winkels om houtsnippers te scoren?
Dank je . Ik zag bij de Albert Heijn zakken Weber hickory staan, maar geen andere smaakjes. Heeft het nog zin om op zoek te gaan naar een webwinkel die het heeft, of is dat een slecht idee vanwege hoge verzendkosten?quote:Op zaterdag 30 juni 2012 17:49 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Gamma?
Misshcien Betsies kookwinkel in Utrecht..
Bij Cook&co hebben ze ook wel wat, Jack Daniels snippers en de standaard eiken en appel hebben ze in elk geval, en oude wijnvaten dacht ik ook
Blokker heeft trouwens ook nog apple en oak.. misschien inmiddels ook al wat meer smaken.quote:Op zaterdag 30 juni 2012 19:13 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Dank je . Ik zag bij de Albert Heijn zakken Weber hickory staan, maar geen andere smaakjes. Heeft het nog zin om op zoek te gaan naar een webwinkel die het heeft, of is dat een slecht idee vanwege hoge verzendkosten?
Hoe duur is dat bij de Blokker?quote:Op zaterdag 30 juni 2012 20:28 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Blokker heeft trouwens ook nog apple en oak.. misschien inmiddels ook al wat meer smaken.
En verzendkosten zijn altijd een nadeel tenzij je meer spullen bestelt, dan valt het relatief weer mee
¤5,50 http://www.blokker.nl/web(...)Barbecue-accessoiresquote:Op zaterdag 30 juni 2012 20:31 schreef Phaelanx_NL het volgende:
[..]
Hoe duur is dat bij de Blokker?
Die van Weber zijn zo idioot duur.
Weber was bij Albert Heijn geloof ik 6,95, maar ik weet niet hoeveel daar in zat. Eerlijk vergelijken kan ik dus nog even nietquote:Op zaterdag 30 juni 2012 20:34 schreef SiGNe het volgende:
[..]
¤5,50 http://www.blokker.nl/web(...)Barbecue-accessoires
Lonny speelt wel vaker vals, hij heeft namelijk ook geen restaurant (meer)quote:Op zondag 1 juli 2012 12:25 schreef RobinOok het volgende:
Of je moet geitenhaas gebruiken. Lonny doet dat wel in zijn restaurant, vast hartstikke lekker en supermals, maar ja, zo kan ik het ook. ;-)
Hij kookt wel erg lekker maar vraagt er ook wel meteen flinke prijzen voor.quote:Op zondag 1 juli 2012 14:31 schreef RobinOok het volgende:
Ja, maar dat vond ik te ingewikkeld om op te schrijven. Ik dacht "het zal wel". ;-)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |