abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 31 mei 2012 @ 23:38:14 #51
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_112291228
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2012 23:05 schreef macferret het volgende:
ligt aan de saus, zit er veel suiker in, dan pas op het eind, anders verbrand de suiker.
Ik heb eigenlijk nooit problemen met dovende kolen door insmeren, mischien iets minder saus erop?

Dikke karbo's, dan kan je ze ook bv indirect doen, 2 zones in je bbq, dus de kolen niet over de hele bodem uitgesmeerd, maar bv alleen kolen op de helft van de bodem, zo heb je een zone waar geen kolen onder liggen (indirect) dan kan je er voor kiezen om het vlees boven de kolen mooi dicht te schroeien en verder te garen boven de indirecte zone.

Maar met de standaard dikte van de karbo's in de supermarkt, kan je ze gewoon boven de kolen dichtschroeien en doorgaren, laatste eh zeg maar 2 minuten een dun laagje saus erop moet geen probleem zijn.
Maar Spiffs, karbonades (en ook steak etc.) van de supermarkt hoeft over het algemeen toch niet veel langer dan 2 minuten? Het lijkt wel of er hier een verbod op zit om lappen te snijden die dikker dan een centimeter zijn...

Ik vroeg laatst aan de keurslager of hij voor mij steaks wilde afsnijden van zo'n 2.5-3cm dikte. Zelfs daar werd ik bijna voor gek verklaard...
  vrijdag 1 juni 2012 @ 06:47:19 #52
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_112295739
Klopt hoor, de supermarktsteaks zijn dun, de a la minute lapjes (speciaal voor de bbq staat er dan op.... :? ) die hoeven zeker niet indirect, maar moeten lekker kort.
Gelukkig heb ik nog een slager die het wel snapt.
pi_112297242
Man, ik krijg er honger van. Maar eens langs de slager voor wat steaks. Hoe brengen jullie een steak op smaak?
Kindness
  vrijdag 1 juni 2012 @ 09:40:28 #54
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_112297634
beetje peper, beetje zout he
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_112297927
Ik doe er zelf van tevoren nog een beetje knoflookpoeder op. Naast de peper en zout.
Kindness
  vrijdag 1 juni 2012 @ 10:09:20 #56
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_112298460
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 09:26 schreef GeorgeMichael het volgende:
Man, ik krijg er honger van. Maar eens langs de slager voor wat steaks. Hoe brengen jullie een steak op smaak?
Met Cow Licking Steak Rub van Dizzy Pig. Heerlijk!
  vrijdag 1 juni 2012 @ 16:19:57 #57
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_112311694
Er zijn zoveel manieren idd, deze karbonade had in een marinade gelegen
meestal gewoon peper en zout, maar er zijn tegenwoordig een aantal erg goede rubs te krijgen in Nederland, rechtstreeks uit amerika geimporteerd, en nee, niet door mij.

Wat op een ribeye erg lekker is, als je iets meer dan alleen P&Z wil, probeer deze maar eens:
komt uit een weberboek:Mike"s award winning just add garlic rub.

2 theelepels grof zeezout (heb je fijn zout, gebruik dan iets minder, dit gaat niet op gewicht, maar volume inhoud)
1 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
1/2 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel gedroogde tijm
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder (mag ook verse zijn)

favoriet hier.
pi_112316202
Klinkt goed. Straks even wat bieflapjes op de barbecue. Gewoon even kort om en om is het beste?
Kindness
  vrijdag 1 juni 2012 @ 19:31:32 #59
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_112318831
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 16:19 schreef macferret het volgende:
Er zijn zoveel manieren idd, deze karbonade had in een marinade gelegen
meestal gewoon peper en zout, maar er zijn tegenwoordig een aantal erg goede rubs te krijgen in Nederland, rechtstreeks uit amerika geimporteerd, en nee, niet door mij.

Wat op een ribeye erg lekker is, als je iets meer dan alleen P&Z wil, probeer deze maar eens:
komt uit een weberboek:Mike"s award winning just add garlic rub.

2 theelepels grof zeezout (heb je fijn zout, gebruik dan iets minder, dit gaat niet op gewicht, maar volume inhoud)
1 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
1/2 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel gedroogde tijm
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder (mag ook verse zijn)

favoriet hier.
Die ga ik nu proberen op een kipfilet.. weliswaar niet op de BBQ maar in de pan maar 't leek me een lekkere marinade.
Ik heb de ingredienten in een beetje olie gedaan en daarna op de kip gekwast, ruikt erg goed in elk geval, zo maar eens bakken en proeven :Y)
  vrijdag 1 juni 2012 @ 20:15:23 #60
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_112320827
bieflapjes kort om en om idd, maar zorg wel dat je rooster goed op temperatuur is voordat vlees erop gaat, rooster nog te koud, dan blijft het vlees vast zitten. Ik smeer nooit mijn rooster in met olie oid, geeft alleen maar vlammen. Rooster goed heet, lapje erop, deksel dicht en even wachten, afhankelijk van de dikte van het vlees en de gaarheid.
Beetje rook uit de deksel, geen probleem, zolang de deksel dichtblijft, is het alleen rook en geen vlammen, en die rook geeft nou juist de bbq smaak.

@SigNe, laat maar weten wat het op kip doet, ben benieuwd.

Voor wat mooie kant en klare rubs, kan je eens kijken bij www.true2bbq.nl vooral de simply marvelous zijn echt te gek vind ik.
pi_112321041
Bedankt voor de tips.
:7

Ik dacht trouwens dat het vastkleven van het vlees te maken had met het nog niet stollen van eiwitten?

[ Bericht 31% gewijzigd door GeorgeMichael op 01-06-2012 20:24:46 ]
Kindness
  vrijdag 1 juni 2012 @ 20:47:13 #62
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_112322393
klopt, maar als je rooster niet mooi warm is schiet het ook niet op, wat ik bedoel is dat insmeren van je rooster absoluut niet nodig is, is iets voor mensen die geen geduld hebben. vlees laat inderdaad vanzelf los als eiwitten mooi gestold zijn.

Meeste mensen steken bbq aan, hup vlees erop en alsmaar kijken of het al gaar is, of 100x omdraaien etc, niet nodig.

Als ik mijn starter leeg gooi in mijn bbq, dan gaat het grillrooster erop, deksel erop en dan wacht ik nog ff 5 tot 10 min voordat ik pas begin met vlees oid. erop te doen.

en ach ik pruts ook maar wat aan, bevalt me prima :)
pi_112322784
Oke ik ga het gewoon op jouw manier doen. 8-)
Kindness
pi_112324006
ik heb zo'n weber bbq, maar wanneer moeten die gaatjes open of dicht. :)
  vrijdag 1 juni 2012 @ 22:04:52 #65
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_112326019
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 20:15 schreef macferret het volgende:
bieflapjes kort om en om idd, maar zorg wel dat je rooster goed op temperatuur is voordat vlees erop gaat, rooster nog te koud, dan blijft het vlees vast zitten. Ik smeer nooit mijn rooster in met olie oid, geeft alleen maar vlammen. Rooster goed heet, lapje erop, deksel dicht en even wachten, afhankelijk van de dikte van het vlees en de gaarheid.
Beetje rook uit de deksel, geen probleem, zolang de deksel dichtblijft, is het alleen rook en geen vlammen, en die rook geeft nou juist de bbq smaak.

@SigNe, laat maar weten wat het op kip doet, ben benieuwd.

Voor wat mooie kant en klare rubs, kan je eens kijken bij www.true2bbq.nl vooral de simply marvelous zijn echt te gek vind ik.
Erg lekker :Y)
De tijm en Oregano passen sowieso altijd erg goed bij kip.
Ik had zelf alleen pikante paprikapoeder in huis maar dat was ook niet erg, smaakte prima.
Ik had er tevens wat basilicum bij gedaan, beetje mediterraans kippetje met een licht pittige smaak dus.
Ik ga deze in elk geval vaker maken ^O^
  vrijdag 1 juni 2012 @ 22:32:34 #66
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_112327313
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 21:22 schreef DancePlaza het volgende:
ik heb zo'n weber bbq, maar wanneer moeten die gaatjes open of dicht. :)
ligt eraan wat je wil... als je iets langzaam wil garen doe je ze dicht.

hoe meer lucht hoe meer je kolen gloeien hoe meer hitte je hebt
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  zaterdag 2 juni 2012 @ 13:26:37 #67
126005 Tumble
Ik val en sta weer op
pi_112342760
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 22:32 schreef Catch22- het volgende:

[..]

ligt eraan wat je wil... als je iets langzaam wil garen doe je ze dicht.

hoe meer lucht hoe meer je kolen gloeien hoe meer hitte je hebt
We hebben het dan over de onderste gaatjes de luchttoevoer in de deksel mag nooit helemaal dicht dan verstik je je vlees
Life never gets darker then midnight
pi_112351784
Net wat BBQ-pakketjes gehaald voor straks op de barbecue. Heb het niet zo op die pakketjes :P. De helft is volgens mij al gegaard.
Kindness
  woensdag 6 juni 2012 @ 23:12:02 #69
108582 Daywalk3r
Eigenlijk Dayrunner.
pi_112547708
Bbq'ers. Ik wil graag eens moinkballs proberen te maken. Maar heb geen smoker. En eerlijk gezegd weet ik nog niet eens welke barbecue ik tot beschikking heb. Maar hoe kan ik het het beste doen?
Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets. ~Arnold Swarzenegger
  donderdag 7 juni 2012 @ 08:40:51 #70
79966 dekilo
Stam is ok
pi_112556110
Het recept volgen
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
pi_112556387
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juni 2012 23:12 schreef Daywalk3r het volgende:
Bbq'ers. Ik wil graag eens moinkballs proberen te maken. Maar heb geen smoker. En eerlijk gezegd weet ik nog niet eens welke barbecue ik tot beschikking heb. Maar hoe kan ik het het beste doen?
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  donderdag 7 juni 2012 @ 09:13:29 #72
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_112556707
Gewoon indirect, dus niet boven de kooltjes leggen :Y
  donderdag 7 juni 2012 @ 09:27:18 #73
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_112556992
quote:
veel duidelijker dan dit wordt het niet
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  donderdag 7 juni 2012 @ 16:00:20 #74
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_112570650
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juni 2012 23:12 schreef Daywalk3r het volgende:
Bbq'ers. Ik wil graag eens moinkballs proberen te maken. Maar heb geen smoker. En eerlijk gezegd weet ik nog niet eens welke barbecue ik tot beschikking heb. Maar hoe kan ik het het beste doen?
Het kan ook gewoon in een kogelbarbecue. :)
  donderdag 7 juni 2012 @ 16:42:20 #75
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_112572440
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juni 2012 23:12 schreef Daywalk3r het volgende:
Bbq'ers. Ik wil graag eens moinkballs proberen te maken. Maar heb geen smoker. En eerlijk gezegd weet ik nog niet eens welke barbecue ik tot beschikking heb. Maar hoe kan ik het het beste doen?
Ballen draaien en op de BBQ. Leg ze niet direct boven het vuur, maar laat ze langzaam aan garen. Misschien handig om eerst te weten welke BBQ je hebt..
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')