abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_126731556
Gefeliciteerd MacFerret (Spiffs) met de overwinning met je team! Na 2011, 2012 nu ook 2013 de beste.

Overigens een hoop heerlijke dingen geproefd. Erg genoten van de pulled pork, brisket, burned ends, varkenshaas, steak en ribs. Weer een hoop inspiratie opgedaan. :)
  zondag 19 mei 2013 @ 22:06:21 #277
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_126741717
thnxs man! was een leuke wedstrijd, nu geld sparen voor the Jack!
pi_126908546
Mensen help! Ben relatief nieuw (was veel aanwezig maar mijn account is niet meer actief en heb een nieuwe aangemaakt). even korte intro:
Mark Herder, 30 jaar, getrouwd twee kinderen en woonachtig in Delfzijl (Grn)
accountmanager ICT van beroep en als hobby Sport Feest Muziek en Whisky.

Ik heb een dilemma, ik heb momenteel een stenen niet te verrijden BBQ. Ik wil een nieuwe.
Kolen of gas is het dilemma. Ik twijfel heel erg tussen een Weber van 57cm of een campingaz buitenkeuken met 3 branders en een zijbranden. Kolen is goedkoper maar denk dat ik de gas bbq vaker zal gebruiken. wie kan me helpen aan de goede argumenten. Argument smaak is voor mij geen argument want met verschillende opties kun je een rokerige smaak aan vless geven ongeacht op welke wijze je het klaar maakt.

wie o wie?
pi_126910094
quote:
0s.gif Op donderdag 23 mei 2013 16:22 schreef MarkHerder het volgende:
Mensen help! Ben relatief nieuw (was veel aanwezig maar mijn account is niet meer actief en heb een nieuwe aangemaakt). even korte intro:
Mark Herder, 30 jaar, getrouwd twee kinderen en woonachtig in Delfzijl (Grn)
accountmanager ICT van beroep en als hobby Sport Feest Muziek en Whisky.

Ik heb een dilemma, ik heb momenteel een stenen niet te verrijden BBQ. Ik wil een nieuwe.
Kolen of gas is het dilemma. Ik twijfel heel erg tussen een Weber van 57cm of een campingaz buitenkeuken met 3 branders en een zijbranden. Kolen is goedkoper maar denk dat ik de gas bbq vaker zal gebruiken. wie kan me helpen aan de goede argumenten. Argument smaak is voor mij geen argument want met verschillende opties kun je een rokerige smaak aan vless geven ongeacht op welke wijze je het klaar maakt.

wie o wie?
Als je een bbq zoekt, de Weber 57cm. De rest is geen optie wat mij betreft.
pi_126910463
laat ik die nou ook net in mijn lijstje van twee hebben staan. De weber master touch GBS 57cm, de ander is de Campingaz genesco classic 4 delux (de gasbbq / buitenkeuken)
  † In Memoriam † donderdag 23 mei 2013 @ 17:10:39 #281
91830 MaximusTG
pi_126910690
Wat wil je; gewoon vlees grillen? Of ook slowcooken op de bbq? Ga je voor gemak, of voor de authentieke houtskool?
Ik gok dat je liever gemak wil, dus dan zou ik een gasbbq nemen als ik jou was.
  donderdag 23 mei 2013 @ 17:19:46 #282
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_126911060
BBQ = kolen wat mij betreft. Het controleren en beheersen van het vuur en de vrijheid om tussen de 60 graden en 400 graden (of meer!) te werken zijn voor mij argumenten. En ondanks dat jij het geen argument vindt, ben ik van mening dat je wel degelijk verschil proeft. Sterker nog, je kunt al verschil proeven tussen twee verschillende merken van houtskool.

Heb je ook een keramiek BBQ overwogen zoals de Big Green Egg? Wel duurder dan de Weber, wellicht in dezelfde prijscategorie als de buitenkeuken, maar erg all round. Je kunt er low en slow mee werken, roken, direct grillen, maar ook brood en/of pizza op maken. Het vuur is gemakkelijk aan te steken (binnen 20 minuten op temperatuur) en uren aan een stuk stabiel te houden.

Veel succes met je keuze. Tip: kijk ook eens op www.bbqforum.nl en www.bbqgenootschap.nl
  donderdag 23 mei 2013 @ 17:20:03 #283
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_126911069
Gas is veur homos mejonge. Doar kest joa nait met ankom'm.

Ik vind 57cm overigens vrij groot. Ik kan met 47 cm al veel vlees wegstouwen (23 man is het record).
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  † In Memoriam † donderdag 23 mei 2013 @ 17:21:32 #284
91830 MaximusTG
pi_126911128
quote:
0s.gif Op donderdag 23 mei 2013 17:19 schreef Coelho het volgende:
BBQ = kolen wat mij betreft. Het controleren en beheersen van het vuur en de vrijheid om tussen de 60 graden en 400 graden (of meer!) te werken zijn voor mij argumenten. En ondanks dat jij het geen argument vindt, ben ik van mening dat je wel degelijk verschil proeft. Sterker nog, je kunt al verschil proeven tussen twee verschillende merken van houtskool.

Heb je ook een keramiek BBQ overwogen zoals de Big Green Egg? Wel duurder dan de Weber, wellicht in dezelfde prijscategorie als de buitenkeuken, maar erg all round. Je kunt er low en slow mee werken, roken, direct grillen, maar ook brood en/of pizza op maken. Het vuur is gemakkelijk aan te steken (binnen 20 minuten op temperatuur) en uren aan een stuk stabiel te houden.

Veel succes met je keuze. Tip: kijk ook eens op www.bbqforum.nl en www.bbqgenootschap.nl
Vind die BGE een prachtig ding, maar ik denk niet dat je kunt zeggen dat ie in dezelfde prijscategorie zit als die gasbbq...
  donderdag 23 mei 2013 @ 19:37:59 #285
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_126916651
quote:
0s.gif Op donderdag 23 mei 2013 17:21 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Vind die BGE een prachtig ding, maar ik denk niet dat je kunt zeggen dat ie in dezelfde prijscategorie zit als die gasbbq...
Ik lees nu pas dat het om een Campinggaz gaat. Die van Weber zijn rond de ¤1.000,- en daar koop je ongeveer ook een BGE large voor.
pi_126917063
Zonder kolen geen barbecue voor mij. Daarom heb ik ook een Weber One Touch Premium 57 thuis staan. Ben niet voor een 47cm gegaan, de 57 heeft namelijk wat meer ruimte om zelfs bij indirect barbecuen genoeg ruimte over te hebben voor het vlees.

Mocht je niet geïnteresseerd zijn daarin en wil je voor gemak gaan, hou je niet van een lekkere rooksmaak aan je eten en wil je minder voor low&slow gaan maar vooral grillen. Ga dan voor de gasoplossing.
pi_126938398
tja, ben der nog steeds niet overuit. Meningen zijn erg vedeeld. Schijnt dat chefs ook heel veel met gas werken en daar een "rookbox" inplaatsen. iemadn daar ervaring mee?
  vrijdag 24 mei 2013 @ 10:22:12 #288
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_126939420
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 mei 2013 09:41 schreef MarkHerder het volgende:
tja, ben der nog steeds niet overuit. Meningen zijn erg vedeeld. Schijnt dat chefs ook heel veel met gas werken en daar een "rookbox" inplaatsen. iemadn daar ervaring mee?
Wat is je budget?
Ik zie juist in steeds meer (top)restaurants keramische BBQs binnen staan als vast onderdeel van de keuken.
pi_126942749
ik ga voor max 500 euro, dus daar kan je ook geen hoogstandjes voor verwachten uiteraard.
ik ben maar een simpele Groninger, sate hamburgers en af en toe een lekker visje of een steak en dan ben ik tevreden.
  vrijdag 24 mei 2013 @ 22:01:17 #290
128548 pavv
The computer says NO
pi_126967073
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 mei 2013 12:10 schreef MarkHerder het volgende:
ik ga voor max 500 euro, dus daar kan je ook geen hoogstandjes voor verwachten uiteraard.
ik ben maar een simpele Groninger, sate hamburgers en af en toe een lekker visje of een steak en dan ben ik tevreden.
Je zegt al zo'n betonnen geval te hebben... die kan je natuurlijk prima in de hoek laten staan om af en toe nog eens een satehtje op te verkolen :)... Daarnaast een 57 cm Weber en je hebt een allround tuinkeuken voor zowel snel grillen als wat serieuzer BBQ werk (Beercan chicken, ABT's, Spiffburgers, Pulled Pork, Pizza, MOINK-Balls, planked salmon,Ribs etc...)
Overigens kun je prima een nieuwe 57 aanschaffen, maar met wat zoeken en wat geluk heb je voor zo'n 100 euro een prima werkende 57 OTG Weber op marktplaats. Eventueel een nieuw rooster er op en gaan met dat ding! Houdt je een boel geld over voor bier en (goed) vlees
pi_126978446
Inderdaad eerst maar eens kijken naar een mooie weber ofzo. Eerst maar eens leren barbecuen, daarna kun je altijd nog beslissen om iets van rond de 500 euro te kopen.
pi_127012340
snak naar mooi weer, snak naar de geur van BBQ snak naar de smaak van een gebraden kippenbil op de BBQ
  † In Memoriam † woensdag 5 juni 2013 @ 18:38:54 #293
91830 MaximusTG
pi_127450864
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2013 00:29 schreef MaximusTG het volgende:
Een tip voor de BBQers; vanaf a.s. donderdag weer een kolenstarter te koop bij de Lidl voor 4,99!
Nu volgende week woensdag bij de Aldi, ook 4,99 euro. :P
pi_127476537
ik haal komende week mijn Grill / buitenkeuken op. heb voor mezelf de keuze gemaakt om toch daarvoor te kiezen ipv kolen. We gaan zien of het me tegenvalt of dat het de juiste stap is geweest.
pi_127480865
Wie weet een goede manier om gekochte hamburgers wat extra's te geven. Dus ik kan ze niet meer zelf maken. Maar misschien met een rubje ofzo erop kan ik er nog wat speciaals van maken? Iemand tips hiervoor?
pi_127481758
Tv tip. Vanavond gaat keuringsdienst van waarde over rookhout en versnipperde whiskeyvaten.
pi_127482158
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 14:28 schreef emil23 het volgende:
Tv tip. Vanavond gaat keuringsdienst van waarde over rookhout en versnipperde whiskeyvaten.
Heb alarm gezet!
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_127485543
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 14:28 schreef emil23 het volgende:
Tv tip. Vanavond gaat keuringsdienst van waarde over rookhout en versnipperde whiskeyvaten.
sjaak daniels *O*
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
  donderdag 6 juni 2013 @ 17:29:46 #299
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_127487770
Gaarheidstest? ;)

pi_127487852
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 17:29 schreef Redcoon het volgende:
Gaarheidstest? ;)

[ afbeelding ]
Zo voel ik thuis ook altijd of ze "gereed" is.....
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')