abonnement Unibet Coolblue
pi_112009336
Hier een nieuw topic voor de aankomende tijd.
Hier de laatste foto's van BenD






Hier de sparerib tutorial , voor de liefhebbers. :)

BBQ Topic 2010/2011 #4 It doesn't hurt if you get sauce on your shirt
  vrijdag 25 mei 2012 @ 10:42:22 #2
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_112009408
Morgen!
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_112017931
Straks! Wie weet er een lekkere marinade te maken voor de karbonade?
Kindness
  vrijdag 25 mei 2012 @ 14:49:08 #4
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_112018480
[Spare Ribs]Hoe te marineren / Welke saus er bij?

dat is een beetje zoals ik de spareribs maakte en dan worden ze ook erg lekker.

Wel zelf even kijken wat je lekker vindt om er bij te doen, of wat je er uit wil halen, maar als leidraad is het wel goed.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  vrijdag 25 mei 2012 @ 18:36:22 #5
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_112026396
Ik heb nog een pot Noskos sweet&Smokey BBQ saus staan, vorig jaar 2 sept gemaakt, gewekt afgesloten enin een keukenkastje donker bewaard... zou die nog te consumeren zijn?
Ik gok zelf van wel aangezien er bij ook azijn in gaat maar klopt die aanname?

[ Bericht 4% gewijzigd door SiGNe op 25-05-2012 19:06:14 ]
  vrijdag 25 mei 2012 @ 18:37:26 #6
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_112026436
Dit weekend maar weer eens de Weber aanslingeren. *O*
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 25 mei 2012 @ 19:09:57 #7
130803 Gripper
Get a grip
pi_112027573
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 18:36 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb nog een pot Noskos sweet&Smokey BBQ saus staan, vorig jaar 2 sept gemaakt, gewekt afgesloten enin een keukenkastje donker bewaard... zou die nog te consumeren zijn?
Ik gok zelf van wel aangezien er bij ook azijn in gaat maar klopt die aanname?
Kijken, ruiken, en een vingertop proeven. Je zal er vast niet aan bezwijken ;)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 25 mei 2012 @ 19:45:01 #8
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_112029072
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 18:36 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb nog een pot Noskos sweet&Smokey BBQ saus staan, vorig jaar 2 sept gemaakt, gewekt afgesloten enin een keukenkastje donker bewaard... zou die nog te consumeren zijn?
Ik gok zelf van wel aangezien er bij ook azijn in gaat maar klopt die aanname?
Het feit dat er azijn inzit zegt niet zoveel :)

En wat hierboven staat. Proeven.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 25 mei 2012 @ 19:47:55 #9
126005 Tumble
Ik val en sta weer op
pi_112029175
ik heb zo'n zelfde pot staan maar dan in de koelkast proeft en ruikt nog prima dus ik ga het er morgen op wagen
Heb mijzelf verblijd met een WSM (weber smokey mountain) dus dat word een leuke testcase
Life never gets darker then midnight
pi_112085359
Zo 2 dagen op rij geBBQed voor +- 10 man.

Klopt mijn observatie dat ik met long-lasting Weber briketten meer briketten nog heb voor dezelfde temperatuur te behalen ivm huis-tuin-en-keuken-briketten?
  zondag 27 mei 2012 @ 13:22:16 #11
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_112086020
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 19:47 schreef Tumble het volgende:
ik heb zo'n zelfde pot staan maar dan in de koelkast proeft en ruikt nog prima dus ik ga het er morgen op wagen
Heb mijzelf verblijd met een WSM (weber smokey mountain) dus dat word een leuke testcase
Nice :D

Ik heb gisteren trouwens zo'n pot saus meegenomen naar ene BBQ en het was een succes. Helaas had ik nog maar een halve eetlepel liquid smoke ipv 2 dus hij mag van mij smokier :P
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_112088477
Ik ben er klaar voor. Gisteren de weber 57 gekocht. De spiffburgers liggen in de koelkast, de spare ribs in de marinade net als de kip. Dus dat moet helemaal goedkomen straks.
  zondag 27 mei 2012 @ 19:27:58 #13
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_112097149
wie gebruiken er nog meer een starter? ik vind het echt superhandig
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  zondag 27 mei 2012 @ 19:34:36 #14
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_112097379
quote:
0s.gif Op zondag 27 mei 2012 19:27 schreef Catch22- het volgende:
wie gebruiken er nog meer een starter? ik vind het echt superhandig
Deze week voor het eerst gebruikt. Erg handig :Y
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 27 mei 2012 @ 20:01:46 #15
126005 Tumble
Ik val en sta weer op
pi_112098344
quote:
0s.gif Op zondag 27 mei 2012 19:27 schreef Catch22- het volgende:
wie gebruiken er nog meer een starter? ik vind het echt superhandig
Starters FTW twee proppen kranten eronder en 30 minuten later aan de bak.
(of net als ik de starter 5 minuten op de brander van de weber performer)
Life never gets darker then midnight
  zondag 27 mei 2012 @ 20:03:49 #16
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_112098410
quote:
0s.gif Op zondag 27 mei 2012 19:27 schreef Catch22- het volgende:
wie gebruiken er nog meer een starter? ik vind het echt superhandig
Ideaal, en zeker met die eco-kokosbriketten die wij gebruiken. Mooi grijsgloeiend heet laten worden voordat we echt aan de bak gaan.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 27 mei 2012 @ 20:07:06 #17
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_112098564
quote:
14s.gif Op zondag 27 mei 2012 20:03 schreef golfer het volgende:

[..]

Ideaal, en zeker met die eco-kokosbriketten die wij gebruiken. Mooi grijsgloeiend heet laten worden voordat we echt aan de bak gaan.
Waar haal je die dingen eigenlijk?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 27 mei 2012 @ 20:18:55 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_112099133
quote:
0s.gif Op zondag 27 mei 2012 20:07 schreef Nembrionic het volgende:

Waar haal je die dingen eigenlijk?
Bestel ik HIER online en worden keurig thuis afgeleverd per 10 kilo.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 27 mei 2012 @ 22:18:53 #19
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_112104602
Liquid smoke? das toch niet nodig, saus in een pannetje en tijdens het roken van vlees oid gewoon mee op de bbq, zo heb je echte rooksmaak te pakken, ipv uit een flesje

  zondag 27 mei 2012 @ 22:21:17 #20
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_112104707
quote:
0s.gif Op zondag 27 mei 2012 22:18 schreef macferret het volgende:
Liquid smoke? das toch niet nodig, saus in een pannetje en tijdens het roken van vlees oid gewoon mee op de bbq, zo heb je echte rooksmaak te pakken, ipv uit een flesje

[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Het is gewoon wel handig. Ik gebruik het vaak terwijl ik niet BBQ en om nou de BBQ aan te steken voor een rooksmaakje aan een sausje? :')


En om te zeggen dat het nep is, is ook onzin.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_112104814
O+ vanmiddag besloten toch maar te barbecueën :9
Heel simpel want we hadden niet veel in huis, maar toch nog wat saté, een hamburger en een kipdrumstick de man tevoorschijn weten te toveren en te marineren en met wat left over groente en volkorenpasta een salade in elkaar getoverd! Oh, en zelfgemaakte pindasaus hadden we ook nog in de vriezer! :9 En een paar kleine stukjes roggebrood :P

Ja doei.
  zondag 27 mei 2012 @ 22:57:24 #22
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_112106679
ach, om het nou idd nep te noemen, het zit in meer dan je denkt idd.
Shirt is ook als grap bedoeld.

Iedereen moet lekker doen wat hij/zij zelf prettig vind.
pi_112113725
Damn de foto's! Heel erg lekker. Helaas heb ik mijn geleende weber moeten terug geven en heb nu allene nog zo'n kleine van 30cm. Echt fucking kut :( Snel verhuizen zodat ik een 57cm kan kopen.
  maandag 28 mei 2012 @ 13:10:39 #24
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_112122392
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 18:36 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb nog een pot Noskos sweet&Smokey BBQ saus staan, vorig jaar 2 sept gemaakt, gewekt afgesloten enin een keukenkastje donker bewaard... zou die nog te consumeren zijn?
Ik gok zelf van wel aangezien er bij ook azijn in gaat maar klopt die aanname?
Die saus was nog prima gelukkig :)
En de MOINK balls gingen er ook weer in als koek.
Alleen door het vet uit het ontbijtspek gingen m'n (weber) briketten steeds uit,aan de ene kant goed omdat ze toch op een lage temperatuur klaar gemaakt moeten worden maar op het eind had ik nog amper temperatuur in m'n BBQvat en heb ik de ballen op een imitatie weber gelegd zodat ze van binnen ook goed gaar waren.
Uiteindelijk waren de ballen in elk geval perfect en moet ik nog wat verzinnen zodat er meer zuurstof m'n vat in kan komen.

Hier worden de MOINK balls door vrienden inmiddels monkey balls genoemd :P

[ Bericht 6% gewijzigd door SiGNe op 28-05-2012 18:49:22 ]
pi_112136417
Mensen die denken dat op een Weber-BBQ het vlees lekkerder wordt dan op een huis-tuin-en-keukendingetje..... }:|
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')