abonnement Unibet Coolblue
pi_112317784
quote:
17s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 17:29 schreef Soury het volgende:
Mijn eerste zelfgemaakte pizza. Moet later nog de oven in maar ik ben bang dat ik er teveel opgekwakt heb. Laag tomatensaus, champignons, pepertjes, salami en gerookte ham, olijven en een paar plakje knoflook, mozarella en blauwe schimmel kaas en vers geknipte kruiden(rozemarijn en tijm) en wat potjes kruid.
Als dat maar goed gaat :|W
[ afbeelding ]
Een plaatpizza. Niks mis met dat idee, hoor. Iedereen doet er de eerste keer veel te veel op. De tweede en de derde keer ook, als ik voor mezelf spreek. Met dit volume kun je waarschijnlijk 3 plaatpizza's beleggen. En dan zijn ze nog lekkerder ook. Maakt het ook een stukje goedkoper. Als je de kostprijs van een zelfgemaakte pizza gaat berekenen.... Met een euro kom je al een heel eind. Zo is de pizza van origine ook bedoeld. Armeluis-eten, maar toch heel lekker. Daarom moeten er ook geen dure ingrediënten op een pizza. Voor een eerste poging vind ik je experiment geslaagd. Heb je ook een foto van de gebakken pizza?
pi_112319767
quote:
10s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 19:07 schreef Yvesss het volgende:

[..]

Een plaatpizza. Niks mis met dat idee, hoor. Iedereen doet er de eerste keer veel te veel op. De tweede en de derde keer ook, als ik voor mezelf spreek. Met dit volume kun je waarschijnlijk 3 plaatpizza's beleggen. En dan zijn ze nog lekkerder ook. Maakt het ook een stukje goedkoper. Als je de kostprijs van een zelfgemaakte pizza gaat berekenen.... Met een euro kom je al een heel eind. Zo is de pizza van origine ook bedoeld. Armeluis-eten, maar toch heel lekker. Daarom moeten er ook geen dure ingrediënten op een pizza. Voor een eerste poging vind ik je experiment geslaagd. Heb je ook een foto van de gebakken pizza?
Ik heb al de helft eraf gepakt. Ik maak wel een foto als ie klaar is, ooooh fuck :|W
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_112319854
Gewoon genieten :9 met de smaak zal vast niet zoveel mis zijn, ook niet als hij wat zompig is ;) en het motiveert alleen maar om de volgende keer te gaan experimenteren! :9
Ja doei.
pi_112323872
Fuck Ja !!! Super lekker gelukt.



:Y)
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_112324279
quote:
10s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 19:07 schreef Yvesss het volgende:

[..]

Een plaatpizza. Niks mis met dat idee, hoor. Iedereen doet er de eerste keer veel te veel op. De tweede en de derde keer ook, als ik voor mezelf spreek. Met dit volume kun je waarschijnlijk 3 plaatpizza's beleggen. En dan zijn ze nog lekkerder ook. Maakt het ook een stukje goedkoper. Als je de kostprijs van een zelfgemaakte pizza gaat berekenen.... Met een euro kom je al een heel eind. Zo is de pizza van origine ook bedoeld. Armeluis-eten, maar toch heel lekker. Daarom moeten er ook geen dure ingrediënten op een pizza. Voor een eerste poging vind ik je experiment geslaagd. Heb je ook een foto van de gebakken pizza?
Herkenbaar! Ik had op mijn eerste 2 a 3 plaatpizza's ook veel te veel ingrediënten. Daarna eens wat minder gedaan en dat maakt het inderdaad lekkerder! :Y
pi_112324757
Zodoende. Maakt allemaal geen zut uit. Het is nog steeds een pizzatopic voor gevorderden én beginners. De gevorderden proberen met name de pizzaovens middels krachtstroom op 50Kw+ te krijgen. Of zoiets. Ga ik waarschijnlijk ook doen. Gewoon lekker doorbakken en vooral posten die pica's. Negatief commentaar zul je zelden krijgen.
pi_112374035
Mijn laatste pizza van vorige week had een redelijk bruine korst:



Ik had eerst de oven een tijdje open laten staan in de hoop dat het spiraal rood gloeiend zou worden. Maar dat gebeurde niet. Ik heb toen de pizza erin gelegd en de oven iets hoger gezet (normaal stand 2 1/2, nu iets hoger). Nadeel van deze methode vind ik dat als je meerdere pizza's achter elkaar wil bakken de steen eigenlijk steeds heter wordt, of je moet tussen tijds even een kwartiertje laten afkoelen.

Het deeg voor vanavond staat klaar. Dit keer ga ik buffel mozzarella gebruiken i.p.v. de normale van koemelk. En beleggen met champignons i.p.v. salami.

[ Bericht 10% gewijzigd door P1uu33R op 03-06-2012 10:25:14 (toevoeging) ]
pi_112392614
@P1uu33R: als ik mijn ferrari voorverwarm staat de thermostaat 1/3e verder van 2,5. Wanneer ik voorverwarm en bak op 2,5 wordt de rand niet bruin. Als de oven klaar is met opwarmen zet ik de deksel open totdat het lampje weer aanslaat. Ik leg de pizza met zilverfolie in de oven en zet de timer op 5 minuten. Na 3 minuten draai ik de pizza, anders wordt de rand niet egaal bruin. Wanneer binnen de 5 minuten de bovenste spiraal uitslaat zet ik de temperatuur hoger. Als de pizza klaar is, zet ik de temperatuur weer terug en de deksel open totdat het lampje weer gaat branden en dan schuif ik de volgende pizza erin.

Dit heb ik als resultaat:


Salmon pizza by sjanette1, on Flickr
  zondag 3 juni 2012 @ 20:22:12 #109
374892 bobbee
Bob's House
pi_112395807
Mooie pizza hoor met een mooie rand!
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
pi_112408814
Wat voor kaas gebruiken jullie eigenlijk op jullie pizza's? Ik vind alleen mozarella namelijk een beetje saai worden.
pi_112412976
quote:
5s.gif Op maandag 4 juni 2012 00:00 schreef Parallellogram het volgende:
Wat voor kaas gebruiken jullie eigenlijk op jullie pizza's? Ik vind alleen mozarella namelijk een beetje saai worden.
Parmezaan, belegen, gorgonzola. Net waar we zin in hebben.. Nagelkaas is ook verrassend lekker!
pi_112417231
quote:
1s.gif Op maandag 4 juni 2012 07:40 schreef LieLie het volgende:

[..]

Parmezaan, belegen, gorgonzola. Net waar we zin in hebben.. Nagelkaas is ook verrassend lekker!
Oké dat wordt experimenteren dan :9
  † In Memoriam † maandag 4 juni 2012 @ 11:35:01 #113
91830 MaximusTG
pi_112417419
Wat je dan ook kan doen is een keer kleine pizzaatjes maken. Gewoon ff uitrekenen naar verhouding oppervlakte, weet je hoe zwaar de bolletjes moeten zijn. Kun je meteen heel veel toppingcombinaties uitproberen.
pi_112420209
Ik kan helaas nog niet te grote pizza's maken, dan worden de korsten niet mooi.
Maar daar zal wel verandering in komen zodra de boven-element-hack is uitgevoerd :-)
  † In Memoriam † maandag 4 juni 2012 @ 18:43:19 #115
91830 MaximusTG
pi_112435262
Pizza gebakken vanavond, 100% zuurdesem. Was daardoor lekker licht, en zat een goede smaak aan. Met tomatensaus, ham, groene paprika, rode ui en mozzarella.

pi_112449842
Goed gelukt!
  dinsdag 5 juni 2012 @ 00:42:17 #117
374892 bobbee
Bob's House
pi_112459832
Ziet er goed uit maximus! Gebruik je polenta op je pizza plank of is dat gewone bloem op de rand van de pizza?

Ik ben ook nog een beetje aan het experimenteren geweest met zowel 100% desem deeg en ook een deeg met droge gist en 50% "00" en 50% normale patent bloem. Bij de laatste ook olijfolie en een beetje suiker toegevoegd. Dat resulteerde in een heerlijke pizza met een mooie gebakken rand, heerlijk luchtig! Ik had ook het alu bakje gewoon verwijderd omdat ik toch van een iets meer gebakken topping hou en het anders wat te "papperig" wordt.

Dus ik ben er voor mijzelf wel uit denk ik... Ik maak het pizzadeeg voortaan op deze manier, Dus met een beetje suiker ( :N ) zodat het deeg mooi bakt en zonder verdere aanpassing van het oventje. Misschien nog een klein beetje spelen met de verhoudingen bloem...bijvoorbeeld 65% "00" en 35% normale patent bloem.

Ik heb geen foto's gemaakt, ff geen zin in, zal ik de volgende keer doen!

[ Bericht 1% gewijzigd door bobbee op 05-06-2012 19:05:51 ]
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  † In Memoriam † dinsdag 5 juni 2012 @ 02:04:39 #118
91830 MaximusTG
pi_112461387
Nee, dat is geen maismeel, dat is tarwegriesmeel. Ik heb een bakje met 50/50 bloem en gries. Dat strooi ik op mn werkblad. Dan bakje met deeg erin ondersteboven erop. Deeg zakt eruit. Bakje weg. Beetje bloemmengsel erop. Iets uitdrukken. Met handen vormen. Op schieter. Blijft dan genoeg op het deeg zitten dat ie niet blijft plakken. Dus geen extra bloemmengsel op de schieter zelf.

Maar euh, allpurpose bloem? Dat verkopen ze volgens mij niet heel veel in NL. Patentbloem is niet hetzelfde.

Ipv suiker toevoegen (als je dat niet wil) kan je ook het deeg langer laten gisten in bv een koelkast. Dan worden er meer complexe suikers afgebroken en krijg je op natuurlijke manier meer suikers in je deeg. Maar niet te lang, dan worden die weer door je gist gebruikt. Kwestie van timing dus.
  dinsdag 5 juni 2012 @ 17:46:40 #119
134716 Schotse_Hooglander
Koeien, bedaard in de wei
pi_112483815
Net last minute(zoals vaker...) bedacht dat ik straks pizza wil maken op de ferrari, maar natuurlijk nog geen ingrediënten in huis. Weet iemand het ideale last minute deegrecept met ingrediënten van de toko of supermarkt?
En dat allemaal volledig belangeloos, zonder er iets voor terug te vragen....
  dinsdag 5 juni 2012 @ 19:13:50 #120
374892 bobbee
Bob's House
pi_112487615
@maximus
Je hebt helemaal gelijk. Het is gewoon patent bloem die ik gebruik samen met de "00".

Ik woon trouwens vlakbij duitsland en bij marktkauf kun je heel veel soorten meel kopen! 405, 1050, 550 etc. Zo ook de "00" voor 1 euro per kg. Ook hebben ze himalaya zout. Heel zuiver zout en leuk om te gebruiken in brood en pizza deeg! Echt wel een aanrader als je er in de buurt bent.
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  dinsdag 5 juni 2012 @ 20:00:10 #121
374892 bobbee
Bob's House
pi_112489967
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 17:46 schreef Schotse_Hooglander het volgende:
Net last minute(zoals vaker...) bedacht dat ik straks pizza wil maken op de ferrari, maar natuurlijk nog geen ingrediënten in huis. Weet iemand het ideale last minute deegrecept met ingrediënten van de toko of supermarkt?
Als je zo snel deeg nodig hebt dan zit er niks anders op dan zo een kant en klare rol deeg....
Heb je 2,5 uur of meer dan is er nog wel wat mogelijk door je bloem,gist,zout te mengen met warm water en minimaal 2 uur weg zetten. Op het moment dat het deeg gaat inzakken is het bruikbaar....
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  † In Memoriam † dinsdag 5 juni 2012 @ 20:13:47 #122
91830 MaximusTG
pi_112490632
Inzakken? Dat lijkt me niet de bedoeling hoor. Maar goed, nu toch te laat. En een kant en klare rol lijkt me helemaal niet iets voor op een ferrari-achtige oven.

Vandaag weer pizza gebakken :P.

Die toppings blijven altijd over, en die roepen dan om gewoon nog meer pizza!

Dus, zelfde beleg, maar nu met gerookte ham (lekkerder!), en geraspte mozzarella ipv verse:

Pizza 1:


Pizza 2:
  dinsdag 5 juni 2012 @ 21:27:59 #123
374892 bobbee
Bob's House
pi_112494887
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 20:13 schreef MaximusTG het volgende:
Inzakken? Dat lijkt me niet de bedoeling hoor.
jawel :) 2e rijs komt in de oven...
Je pizza's zien er trouwens weer lekker uit!
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  † In Memoriam † dinsdag 5 juni 2012 @ 21:51:00 #124
91830 MaximusTG
pi_112496205
Nee hoor, zo werkt het niet. Bij alle broodachtigen is het zo dat je het deeg laat rijzen tot een bepaald punt, is het voorbij dat punt dan is het overrezen en rijst het niet zo krachtig meer in de oven.
Je kan deeg dat inzakt na een eerste rijs (nog nooit gezien trouwens) vast wel weer vormen en voor een tweede keer laten rijzen (omdat je dan de suikers weer herverdeelt).
Maar je moet niet vlak voor je er pizza's van wil maken het deeg opnieuw in bollen vormen. Dan rijzen ze niet mooi in de oven, en krijg je ze heel moeilijk uitgerekt.
Of je het nu een keer langzaam of twee keer laat rijzen, je verdeelt het voor de laatste rijs in bollen (op spanning), laat die rijzen tot verdubbelt in volume (ongeveer) en het is goed als het deeg langzaam weer naar buiten komt zetten als je er een (bebloemde) vinger voorzichtig indrukt.
  woensdag 6 juni 2012 @ 10:00:59 #125
134716 Schotse_Hooglander
Koeien, bedaard in de wei
pi_112510153
Uiteindelijk gemaakt met 00, gist, water en zout. De eerste leken voornamelijk op turkse pizza's, maar ze kregen steeds meer weg van echte pizza's. Ze waren gelukkig wel erg lekker, maar dat kwam voornamelijk door de asperges en proscuitto onder andere! Volgende keer durf ik foto's te maken!
En dat allemaal volledig belangeloos, zonder er iets voor terug te vragen....
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')