abonnement Unibet Coolblue
pi_114502283
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juli 2012 15:00 schreef Anti-Negativio het volgende:
Volgens mij is die action "steen" heel erg dun of niet? een dunne steen zal zijn warmte erg snel verliezen...
Ik heb een steen gekocht bij de internetsite die hier eerder genoemd is.

http://www.groenebouwmate(...)-30x30x3-cm-per-stuk

Ik heb er twee tegelijk gekocht, 1 als cadeau voor me maat, verzendkosten vallen dan wel mee in mijn ogen..

Net mijn deeg uit de koeling gehaald, stond er vanaf donderdagavond in.. Ik heb er zo'n zin in :9~
Hoe lang duurde het voordat jij je steen binnen had? Ik heb hier namelijk vorige week maandag een bestelling geplaatst maar begin mij nu wel een beetje af te vragen hoe betrouwbaar de site eigenlijk is. Afgelopen maandag kreeg ik een mailtje met het bericht dat mijn verzending was verzonden, maar toen ik woensdag niks had ontvangen, heb ik ze een email gestuurd met de vraag of ze mij konden vertellen hoe lang het ongeveer duurt voordat ik mijn bestelling binnen heb of, of ze mij zouden kunnen voorzien van een track & trace code ivm aanwezigheid thuis. Maar ik heb nog geen antwoord terug gekregen en de pizzasteen heb ik ook nog steeds niet binnen. Hmpf.
  zaterdag 21 juli 2012 @ 17:44:26 #277
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_114503341
Schaamteloze crosspost O-)

In het kader van de cupcake hysteria, mijn pizza van vandaag erin gemaakt



Plakje pizzaboden in de vorm proppen, en goed aandrukken.
Gewenste vulling "er in" doen, en dan dichtklappen aan de bovenkant.
oven op 250 graden, en dan 10 á 12 minuten bijna bovenin afbakken

Voor de kinderen, een Pizza Rollata

Pizza belegd, en opgerold als een rollade, daarna in plakjes van ong. 3 a 4 cm gesneden.
op een bakplaat / bakpapier



Zelfde temperaturen als hiervoor ( oven staat toch aan ;) )



Leuk voor de kinderen, maar ook als 'borrelhapje' ( minder hoog dan :) )



Deze week via pizzastein.com een steen bestellen.
40x30cm
pi_114507440
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juli 2012 17:44 schreef Spartagek het volgende:
Schaamteloze crosspost O-)

In het kader van de cupcake hysteria, mijn pizza van vandaag erin gemaakt

[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]

Plakje pizzaboden in de vorm proppen, en goed aandrukken.
Gewenste vulling "er in" doen, en dan dichtklappen aan de bovenkant.
oven op 250 graden, en dan 10 á 12 minuten bijna bovenin afbakken

Voor de kinderen, een Pizza Rollata

Pizza belegd, en opgerold als een rollade, daarna in plakjes van ong. 3 a 4 cm gesneden.
op een bakplaat / bakpapier

[ link | afbeelding ]

Zelfde temperaturen als hiervoor ( oven staat toch aan ;) )

[ link | afbeelding ]

Leuk voor de kinderen, maar ook als 'borrelhapje' ( minder hoog dan :) )

[ link | afbeelding ]

Deze week via pizzastein.com een steen bestellen.
40x30cm
Ook interessant. Beetje een soort calzone maar dan weer anders. :)
  zondag 22 juli 2012 @ 16:55:18 #279
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_114534144
Ik zag die cupcake vormpjes, en moest gewoon 'pesten'
soort van territoriumdrift, al die vage cupcakedingen. .... Ik eerst :)
  dinsdag 24 juli 2012 @ 17:19:32 #280
378971 Anti-Negativio
Pro-Positivio
pi_114609152
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juli 2012 17:20 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Hoe lang duurde het voordat jij je steen binnen had? Ik heb hier namelijk vorige week maandag een bestelling geplaatst maar begin mij nu wel een beetje af te vragen hoe betrouwbaar de site eigenlijk is. Afgelopen maandag kreeg ik een mailtje met het bericht dat mijn verzending was verzonden, maar toen ik woensdag niks had ontvangen, heb ik ze een email gestuurd met de vraag of ze mij konden vertellen hoe lang het ongeveer duurt voordat ik mijn bestelling binnen heb of, of ze mij zouden kunnen voorzien van een track & trace code ivm aanwezigheid thuis. Maar ik heb nog geen antwoord terug gekregen en de pizzasteen heb ik ook nog steeds niet binnen. Hmpf.
Heb je de steen inmiddels al binnen? bij mij duurde het ook ruim een week voordat ze binnenkwamen..
pi_114609733
Ik heb vandaag mijn eerste pizza gemaakt. :Y
Op een gas bbq met 3 flinke branders en een cadac pizzasteen.
De thermometer in de bbq gaf iets boven de 350 graden Celsius aan, dus lekker heet.

Het ging eigenlijk vrij aardig, het enige was dat de griesmeel/bloem die met de pizza op de steen was geschoven een zeer zwart verbrande koek opleverde en de pizza zelf was op sommige stukken ook echt verbrand van onder. Aan de bovenkant was alles lekker aan het borrelen, maar de rand had in mijn ogen nog wat meer mogen hebben.

Wat is er nu fout gegaan ? De steen te heet kan volgens mij niet.

Iemand een idee/tips ?

Alvast bedankt.
pi_114621594
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 juli 2012 17:19 schreef Anti-Negativio het volgende:

[..]

Heb je de steen inmiddels al binnen? bij mij duurde het ook ruim een week voordat ze binnenkwamen..
Nope. En ik heb verder ook geen antwoord gehad op mijn email. Erg irritant dit. Ik vind het echt niet erg om wat langer te wachten, maar het zou wel fijn zijn als ze tenminste mijn email zouden beantwoorden.

Ik heb ze trouwens ook via de telefoon proberen te bereiken maar daar werd niet opgenomen. Via een voicemail bericht werd ik doorverwezen naar hun email/site. Ik heb ze maar nog een email gestuurd. Ik wacht nog ongeveer een week en als ik dan nog steeds niks van ze hoor, dan ga ik hun facebook pagina spammen met mijn vragen. Slechte reclame voor ze, maar tja, dat hebben ze dan aan zichzelf te danken.

[ Bericht 10% gewijzigd door Bortecinem op 25-07-2012 01:01:20 ]
pi_114630405
ik vind het erg jammer voor je dat het zo gaat... ik heb nu al 3 stenen via hun besteld met behalve wat vertraging geen problemen verder.. had je de steen al betaald?
pi_114632924
Ja, ik ook.

En ja, ik heb de steen zeker betaald, heb daar dan ook meteen een bevestiging van gekregen.
  † In Memoriam † woensdag 25 juli 2012 @ 10:35:29 #285
91830 MaximusTG
pi_114635669
quote:
11s.gif Op dinsdag 24 juli 2012 17:42 schreef Schism6 het volgende:
Ik heb vandaag mijn eerste pizza gemaakt. :Y
Op een gas bbq met 3 flinke branders en een cadac pizzasteen.
De thermometer in de bbq gaf iets boven de 350 graden Celsius aan, dus lekker heet.

Het ging eigenlijk vrij aardig, het enige was dat de griesmeel/bloem die met de pizza op de steen was geschoven een zeer zwart verbrande koek opleverde en de pizza zelf was op sommige stukken ook echt verbrand van onder. Aan de bovenkant was alles lekker aan het borrelen, maar de rand had in mijn ogen nog wat meer mogen hebben.

Wat is er nu fout gegaan ? De steen te heet kan volgens mij niet.

Iemand een idee/tips ?

Alvast bedankt.
Je steen was te heet :+ . Of nee, waarschijnlijk was de verhouding steentemperatuur:temperatuurinrestoven niet goed. Komt natuurlijk doordat je die gasbranders recht onder de steen hebt zitten..
pi_114636033
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2012 10:35 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Je steen was te heet :+ . Of nee, waarschijnlijk was de verhouding steentemperatuur:temperatuurinrestoven niet goed. Komt natuurlijk doordat je die gasbranders recht onder de steen hebt zitten..
De temperatuur zo'n 20 cm boven de steen was 350 Celsius.
De steen ligt midden op de bbq boven de middelste brander en de 2 buitenste branders zitten net naast de steen.

Dus de volgende keer de middelste brander uitlaten ?
  † In Memoriam † woensdag 25 juli 2012 @ 10:56:23 #287
91830 MaximusTG
pi_114636162
Misschien wel een goed idee ja; Of iig die uitdoen als je de pizza erop doet. Je zou ook nog de deksel/kap (die erop zit en dichtgaat met de pizza erin neem ik aan?) kunnen bedekken met alufolie of iets anders reflecterends?
Wat ze bij houtovens soms ook doen is met een natte doek over de steen heen gaan voor de pizza erop gaat. Dat is ook om as weg te halen, maar ook om de temperatuur van de steen iets te verlagen. Let wel op dat je steen dan misschien zou kunnen barsten..
Wat ook wel gedaan wordt als test is idd een handje griesmeel/bloem op de steen te gooien. Als dat meteen zwart wordt is ie te heet..
pi_114636331
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2012 10:56 schreef MaximusTG het volgende:
Misschien wel een goed idee ja; Of iig die uitdoen als je de pizza erop doet. Je zou ook nog de deksel/kap (die erop zit en dichtgaat met de pizza erin neem ik aan?) kunnen bedekken met alufolie of iets anders reflecterends?
Wat ze bij houtovens soms ook doen is met een natte doek over de steen heen gaan voor de pizza erop gaat. Dat is ook om as weg te halen, maar ook om de temperatuur van de steen iets te verlagen. Let wel op dat je steen dan misschien zou kunnen barsten..
Wat ook wel gedaan wordt als test is idd een handje griesmeel/bloem op de steen te gooien. Als dat meteen zwart wordt is ie te heet..
Ok, bedankt voor je reactie en tips, ik ga het volgende keer zo doen en laat weten wat het resultaat is. ^O^
  woensdag 25 juli 2012 @ 14:25:18 #289
50237 dribbel79
My username for over a decade
pi_114642797
ben echt te lui om alles door te lezen, maar wil iemand mij echt in 3 zinnen vertellen hoe het begrip zelf pizza maken gaat?
ik denk: deeg maken -> dag laten staan in koelkast
bodem maken, ff in oveen, voorgaren ofzo
erui, zooi erop en afbakken??
"Het leven is te kort voor een slechte filmquote als signature"
pi_114643026
Als je de openigspost leest komt je al een heel eind.
  woensdag 25 juli 2012 @ 14:40:11 #291
130803 Gripper
Get a grip
pi_114643334
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2012 14:25 schreef dribbel79 het volgende:
ben echt te lui om alles door te lezen, maar wil iemand mij echt in 3 zinnen vertellen hoe het begrip zelf pizza maken gaat?
ik denk: deeg maken -> dag laten staan in koelkast
bodem maken, ff in oveen, voorgaren ofzo
erui,
zooi erop en afbakken??
Dat voorbakken hoeft niet persé, en hiermee ben je inderdaad aardig op weg.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  woensdag 25 juli 2012 @ 14:54:38 #292
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_114643802
Vandaag maar weer eens experimenteren. Goede 00-bloem gekocht en verse gist erbij.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  † In Memoriam † woensdag 25 juli 2012 @ 15:11:45 #293
91830 MaximusTG
pi_114644449
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2012 14:25 schreef dribbel79 het volgende:
ben echt te lui om alles door te lezen, maar wil iemand mij echt in 3 zinnen vertellen hoe het begrip zelf pizza maken gaat?
ik denk: deeg maken -> dag laten staan in koelkast
bodem maken, ff in oveen, voorgaren ofzo
erui, zooi erop en afbakken??
Zoals idd gezegd, lees de OP eerst eens, want als je te lui bent om dat door te lezen dan zal pizza maken je helemaal tegenvallen denk ik.
Zonder motivatie kan je net zo goed kant-en-klaar deeg halen.

Mocht je echt niet willen lezen, dan is dit wel een interessant filmpje; No-knead pizza dough + deeg vormen. Lijkt qua stappen wel een beetje op recept in mijn PDF; Vrij nat deeg, nachtje koelkast. Alleen kneed ik wel, en verdeel en bol ik het op voordat het de koelkast in gaat.

pi_114661096
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2012 02:01 schreef Anti-Negativio het volgende:
ik vind het erg jammer voor je dat het zo gaat... ik heb nu al 3 stenen via hun besteld met behalve wat vertraging geen problemen verder.. had je de steen al betaald?
+

Ik heb vandaag een telefoontje en een email ontvangen. Blijkbaar waren ze mijn bestelling vergeten op te sturen. Als het goed is heb ik de steen morgen of overmorgen in huis.
  † In Memoriam † donderdag 26 juli 2012 @ 10:34:35 #295
91830 MaximusTG
pi_114674005
Kijk, dat is fijn, komt het toch goed! Als je nu vast je pizzadeeg maakt, kan je meteen genieten van een heerlijke pizza :D.
pi_114686993
quote:
14s.gif Op woensdag 25 juli 2012 22:38 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

+

Ik heb vandaag een telefoontje en een email ontvangen. Blijkbaar waren ze mijn bestelling vergeten op te sturen. Als het goed is heb ik de steen morgen of overmorgen in huis.
Goed om te horen! ^O^ Dan zien we binnenkort wel een fotootje van je creatie! :)
  vrijdag 27 juli 2012 @ 09:47:57 #297
380115 LoganMCV
Ik doe ook maar wat
pi_114710874
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2012 14:25 schreef dribbel79 het volgende:
ben echt te lui om alles door te lezen, maar wil iemand mij echt in 3 zinnen vertellen hoe het begrip zelf pizza maken gaat?
ik denk: deeg maken -> dag laten staan in koelkast
bodem maken, ff in oveen, voorgaren ofzo
erui, zooi erop en afbakken??
deeg maken - uur afgedekt laten rijzen op warme plek
Bodem maken - zooi erop en ca 10 minuten op 200-220 graden

voila in 2 zinnen zelfs :)
  maandag 30 juli 2012 @ 08:54:12 #298
380115 LoganMCV
Ik doe ook maar wat
pi_114836160
Gisteren pizza's gebakken, even snel een fotootje gemaakt van eentje


(niet iedereen lust olijven, vandaar het "eilandje olijven".)
pi_114906649
Vanavond ook nog maar weer 'ns een poging gewaagd.
Bedoeling was een grote plaatpizza voor 3 personen, maar zoals gewoonlijk bak ik niets van het vormen van een bodem, ronde bodem zonder gaten zal voor mij wel een utopie blijven ;( ...
(Wat saus, wat mozzarella, kaas, ui en wat ham- & spek grofgesneden).




Maar wél lekker! :Y
  † In Memoriam † dinsdag 31 juli 2012 @ 19:24:45 #300
91830 MaximusTG
pi_114908692
Als ie lekker is, is dat al een heel belangrijk deel van het doel ;). Je deeg ziet er alleen wel erg droog uit moet ik zeggen. Misschien dat ie daarom ook wel scheurt?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')