abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_114326386
Vispizza staat in de oven! Over 5 min lekker smikkelen!
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_114353462
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juli 2012 16:42 schreef MaximusTG het volgende:
Het ziet er trouwens makkelijker uit dan het is in het filmpje hoor ;). Moet je wel een mooi glad blad voor hebben, dat moet ik op mn geribbelde aanrecht niet proberen bv.
Je kan je deegballen idd invriezen. Maar waar je een beetje mee moet spelen dan is de rijstijd.
Om het een beetje uit te leggen; Je deeg heeft op een gegeven moment een bepaald punt bereikt, waarbij het op zn piek is. Mooi gerezen, gist is actief, als je het op dat moment zou bakken zou je een maximale rijs krijgen (en dus een luchtige pizza, mooie rand etc.). Wanneer dat punt is, is afhankelijk van dingen als hoeveelheid gist, temperatuur, zout, etc.
Wanneer je je deeg bevroren in de koelkast zet, dan begint het gistproces/rijsproces weer langzaamaan. De temperatuur van de bal deeg stijgt. Je moet kijken of je je deeg na het maken meteen in kan vriezen, of dat je het bijvoorbeeld 's avonds maakt en in de koelkast zet, en 's ochtends naar de vriezer verplaatst (of laat staan voor diezelfde avond). Op het moment dat je dan een bevroren bal deeg uit de vriezer haalt is ie al 'iets verder'.
Bedankt voor de tip. Dus ik kan dan beter op dinsdagavond het deeg maken voor de avond erna. Moet deeg eigenlijk rijzen in de koelkast of op een warme plek?

Is dit trouwens een goede pizzasteen?
http://www.fonq.nl/product/jamie-oliver-pizzasteen/34772/
pi_114353687
Ik heb die steen ook. Hij werkt prima. Sommige zullen zeggen dat ie te dun is, maar voor mij werkt hij prima en niet al te duur. Je kan natuurlijk ook naar een tuinland/Gamma gaan voor een goede steen(weet zo niet welk type), maar dan moet ie net in een juiste maat zijn of moet je hem zelf gaan 'bijsnijden'. Betaal dan liever 17 euro voor iets wat een mooie ronde vorm heeft en niet teveel gedoe kost.
  † In Memoriam † woensdag 18 juli 2012 @ 12:52:52 #254
91830 MaximusTG
pi_114357495
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2012 11:09 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Bedankt voor de tip. Dus ik kan dan beter op dinsdagavond het deeg maken voor de avond erna. Moet deeg eigenlijk rijzen in de koelkast of op een warme plek?

Is dit trouwens een goede pizzasteen?
http://www.fonq.nl/product/jamie-oliver-pizzasteen/34772/
Je zult best pizza kunnen bakken op die steen, maar hij is inderdaad erg dun, en ik zie niet helemaal wat het rond zijn van de steen nou zoveel toevoegt qua gemak? Het maakt het eigenlijk alleen maar lastiger omdat je minder plek hebt om de pizza op te schuiven.

Deeg kan zowel in de koelkast als op een warme plek rijzen, alleen gaat het op een warme plek sneller. Maar in de koelkast krijgt je deeg dan wel weer de tijd om meer smaak te ontwikkelen. En je hebt het proces meer onder controle.
Je kan er mee spelen he; Stel je maakt savonds laat deeg, zet het in de koelkast, en de volgende dag wil je het bakken. Je kijkt in de koelkast en je ziet dat het deeg nog niet ver genoeg gerezen is. Dan zou je het bv even op een warmere plek kunnen zetten (niet te warm natuurlijk). Maar als het deeg al wel bijna goed is hoef je het er bv maar een half uurtje van te voren uit te halen (ik zeg maar wat als voorbeeld). Dat is iets wat je een beetje uit ervaring moet leren.

Maar ik zie deeg in de koelkast ook gewoon als erg makkelijk. Als je namelijk het deeg dezelfde dag nog moet maken dan eet je sowieso erg laat, en je deeg bevat veel gist en is snel gerezen. En je hebt de meeste 'rotzooi' al gehad.
pi_114358216
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2012 12:52 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Je zult best pizza kunnen bakken op die steen, maar hij is inderdaad erg dun, en ik zie niet helemaal wat het rond zijn van de steen nou zoveel toevoegt qua gemak? Het maakt het eigenlijk alleen maar lastiger omdat je minder plek hebt om de pizza op te schuiven.

Deeg kan zowel in de koelkast als op een warme plek rijzen, alleen gaat het op een warme plek sneller. Maar in de koelkast krijgt je deeg dan wel weer de tijd om meer smaak te ontwikkelen. En je hebt het proces meer onder controle.
Je kan er mee spelen he; Stel je maakt savonds laat deeg, zet het in de koelkast, en de volgende dag wil je het bakken. Je kijkt in de koelkast en je ziet dat het deeg nog niet ver genoeg gerezen is. Dan zou je het bv even op een warmere plek kunnen zetten (niet te warm natuurlijk). Maar als het deeg al wel bijna goed is hoef je het er bv maar een half uurtje van te voren uit te halen (ik zeg maar wat als voorbeeld). Dat is iets wat je een beetje uit ervaring moet leren.

Maar ik zie deeg in de koelkast ook gewoon als erg makkelijk. Als je namelijk het deeg dezelfde dag nog moet maken dan eet je sowieso erg laat, en je deeg bevat veel gist en is snel gerezen. En je hebt de meeste 'rotzooi' al gehad.
Tnx voor de tip.

Wat voor steen gebruik jij dan?
  † In Memoriam † woensdag 18 juli 2012 @ 13:25:25 #256
91830 MaximusTG
pi_114358702
Ik heb ooit deze steen van http://pizzastein.com/ voor mn verjaardag gekregen. Is ook chamotte. Zelfde soort steen dus. Alleen is het bij groenebouwmaterialen goedkoper (als je em af kan halen).
pi_114358949
hmm aan het einde van De Parade gaan er 2 grote stenen pizzaovens weg, iemand van hier interesse?
  † In Memoriam † woensdag 18 juli 2012 @ 13:37:38 #258
91830 MaximusTG
pi_114359208
Hmm, jammer dat ik daar nog geen plek voor heb.. Wat moeten ze kosten?
pi_114361915
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2012 13:25 schreef MaximusTG het volgende:
Ik heb ooit deze steen van http://pizzastein.com/ voor mn verjaardag gekregen. Is ook chamotte. Zelfde soort steen dus. Alleen is het bij groenebouwmaterialen goedkoper (als je em af kan halen).
Ik zal eens bij pizzastein kijken.
Bedankt.
  † In Memoriam † woensdag 18 juli 2012 @ 19:17:25 #260
91830 MaximusTG
pi_114377638
Ook maar weer eens pizza gebakken :). Had alleen geen goede bloem meer, dus heb een pak van Soubry gebruikt met volkorenmeel. Had ik een keer bij de Jumbo gehaald, had niet goed opgelet, dacht dat het broodbloem voor witbrood was.. Maar heb het gezeefd, dus het is een semi-volkoren pizza geworden;
Met tomatensaus, gebakken kipfilet, champignons, gorgonzola, mozzarella en basilicum.

  donderdag 19 juli 2012 @ 15:15:52 #261
380115 LoganMCV
Ik doe ook maar wat
pi_114416111
Hoi Pizzabakkers !!

Vraagje voor jullie, weet iemand wat er mis is met mijn deeg als er te makkelijk gaten in vallen?

Als recept zit ik op iets van 500gr bloem met 3dl water instant gist, 2 theelepeltjes suiker, beetje zout en wat knoflookpoeder. Ik ben aan het experimenteren met wat melk (ca 0,5 dl) en wat minder water..dat maakt het deeg wat soepeler maar lijkt het gatenprobleem erger te maken.

Ik laat het ca 1 uur rijzen, kneed het dan en maak er dan direct bodems van die de oven in gaan

Iemand enig idee hoe dat komt dat er zo makkelijk gaten in vallen?

NB ik maak de bodem wel erg dun maar heb toch niet het idee dat ik het deeg te ver rek..
  † In Memoriam † donderdag 19 juli 2012 @ 15:22:20 #262
91830 MaximusTG
pi_114416410
Je moet je deeg niet vormen net nadat je het gekneed hebt. Je moet het 1 keer kneden, verdelen in bollen, laten rijzen, en dan verwerken tot bodems. Of kneden, in bulk rijzen, verdelen, opbollen (dus niet kneden), rijzen, en dan verwerken tot bodems.
Of je er nu melk, water, suiker, knoflook of wat dan ook in doet, je deeg scheurt omdat de gluten niet goed ontwikkeld zijn (of omdat de bloem die je gebruikt niet geschikt is, welke gebruik je?).
Bij een goed ontwikkelde glutenstructuur kan je je deeg zo dun trekken dat je er doorheen kan kijken. Dus misschien kneed je wel niet lang genoeg, of is je bloem niet goed, of een combinatie daarvan.
Om een goede glutenstructuur te hebben heb je trouwens eerder meer vocht dan minder nodig.
pi_114444574
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2012 19:17 schreef MaximusTG het volgende:
Ook maar weer eens pizza gebakken :). Had alleen geen goede bloem meer, dus heb een pak van Soubry gebruikt met volkorenmeel. Had ik een keer bij de Jumbo gehaald, had niet goed opgelet, dacht dat het broodbloem voor witbrood was.. Maar heb het gezeefd, dus het is een semi-volkoren pizza geworden;
Met tomatensaus, gebakken kipfilet, champignons, gorgonzola, mozzarella en basilicum.

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Heb je deze pizza gemaakt in de bestron of gewone oven?
  vrijdag 20 juli 2012 @ 08:01:33 #264
380115 LoganMCV
Ik doe ook maar wat
pi_114448785
Hmm..ik heb dus last van luie gluten ;)

Ik gebruik gewoon standaard bloem uit de supermarkt en ben nog te lui om het te zeven ook, mijzelf kennende zal ik beginnen met langer kneden, als dat niet helpt zeven.

Thanks !
  † In Memoriam † vrijdag 20 juli 2012 @ 09:44:21 #265
91830 MaximusTG
pi_114450578
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2012 00:32 schreef Terpentin07 het volgende:

[..]

Heb je deze pizza gemaakt in de bestron of gewone oven?
Deze in de gewone oven.

quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2012 08:01 schreef LoganMCV het volgende:
Hmm..ik heb dus last van luie gluten ;)

Ik gebruik gewoon standaard bloem uit de supermarkt en ben nog te lui om het te zeven ook, mijzelf kennende zal ik beginnen met langer kneden, als dat niet helpt zeven.

Thanks !
Zeven? Nee dat hoeft niet echt als je bloem gebruikt. Ik zei hierboven dat ik had gezeefd omdat ik alleen nog tarwemeel had.
Je gebruikt gewoon geen goede bloem voor pizza/brood. Daar ga je met langer kneden dan waarschijnlijk niet veel aan verbeteren.
  vrijdag 20 juli 2012 @ 09:46:20 #266
380115 LoganMCV
Ik doe ook maar wat
pi_114450646
eerst zeg je "misschien kneed je niet lang genoeg (of geen goede bloem)" en nu zeg je weer "je gebruikt gewoon geen goede bloem".. hoe onderbouwd is je mening nu precies?
  † In Memoriam † vrijdag 20 juli 2012 @ 09:54:07 #267
91830 MaximusTG
pi_114450901
:{w Doe ff rustig zeg; Jij komt met een verhaal waar allerlei informatie mist, ik geef een advies. Probeer mogelijke oorzaken aan te geven. Kunnen dus meerdere dingen zijn.
Dan zeg je daarna pas dat je gewone supermarktbloem gebruikt. Nou, dan zeg ik dus dat langer kneden in dat geval waarschijnlijk niet veel gaat uitmaken, omdat die bloem zo slecht is hiervoor.
Maar dat kan ik pas zeggen als ik weet wat voor bloem je gebruikt he.
Als je nou een duidelijker verhaal neerzet.. Welke bloem precies, hoeveel vocht precies, etc. Hoe lang kneed je, en waarmee (hand, mixer, standmixer).
  vrijdag 20 juli 2012 @ 10:25:55 #268
130803 Gripper
Get a grip
pi_114451833
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2012 13:31 schreef piepkuiken21 het volgende:
hmm aan het einde van De Parade gaan er 2 grote stenen pizzaovens weg, iemand van hier interesse?
Dan moet ik ze dit weekend maar eens gaan bekijken, de Parade opent vanavond in Utrecht, en ik woon daar. Maar ik heb eigenlijk geen plek in de tuin+ er staat al een houtkachel onder de veranda....
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 20 juli 2012 @ 13:06:21 #269
380115 LoganMCV
Ik doe ook maar wat
pi_114458128
Was niet kwaad bedoeld Maximus, sorry als het zo overkwam
pi_114462254
Sinds tijden weer een pizzadeeg en saus aan het maken. Het resultaat is vanavond of morgen te zien. :9
pi_114473394
Sausje maken



Het resultaat,ietsje te lang in de oven

pi_114491471
Bakresultaat zonder beleg. Je ziet het deeg enorme blazen trekken zo zonder vocht erop. :D

pi_114491495
  zaterdag 21 juli 2012 @ 11:38:17 #274
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_114491669
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2012 19:48 schreef Terpentin07 het volgende:
Sausje maken

[ afbeelding ]

Het resultaat,ietsje te lang in de oven

[ afbeelding ]
Nice. Persoonlijk ben ik veel luier met de saus, ik gebruik er altijd bliktomaat voor :P
pi_114499299
Ik heb geen idee wat ze moeten kosten maar als er serieus interesse is kan ik bemiddelen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')