Dan had jij net als wij een dram Laphroaig 30yo Cairdeas in je hand neem ik aan.quote:Op vrijdag 8 juni 2012 16:53 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Liep 'ie weer te bedelen?
Was in ieder geval na afloop van de tasting in de hoek waar de sampleflessen stonden en jij/jullie stonden inderdaad met een reisgenoot van mij te praten.
Ik had toen volgens mij m'n 2e dram van de 30y Cairdeas net geleegd, ja.quote:Op zaterdag 9 juni 2012 17:23 schreef totalatool het volgende:
[..]
Dan had jij net als wij een dram Laphroaig 30yo Cairdeas in je hand neem ik aan.
Goed speurwerk natuurlijk, hoe kwam je erbij dat ik dat was?
Tijdens voetbal hou ik het toch maar op bier. Had naderhand een feestje met alleen maar duits bier. Soort van voorbereiding op de bittere pil van woensdag...quote:Op zondag 10 juni 2012 10:31 schreef JeMoeder het volgende:
Gisteren een kwart fles Isle of Skye 8yo blend soldaat gemaakt tijdens de twee wedstrijden
Haha. Naja, ik drink eerst veel blend en dan sluit ik af met pilsjesquote:Op zondag 10 juni 2012 15:47 schreef Karstman het volgende:
[..]
Tijdens voetbal hou ik het toch maar op bier. Had naderhand een feestje met alleen maar duits bier. Soort van voorbereiding op de bittere pil van woensdag...
Probeer eens een Caol Ila 12yo. Die kan je krijgen voor minder dan 30euro en is heerlijk. Licht rokerig, veel citrus en zelfs wat vanille.quote:Op zondag 10 juni 2012 22:06 schreef AlDieWillenteKaaprenVaren het volgende:
Bedankt! Tsja, ik ben vooral goedkopere whiskies van een euro of dertig (Glen Moray, Glen Grant) gewend en heb geen idee waar welke merken qua prijs/kwaliteit liggen. Als het gezien wordt als zijnde het geld waard, wil ik het wel eens proberen. Ik heb er alleen een hekel aan veel te betalen voor iets dat het vooral van de naam moet hebben
Het werkte bijna. Wat een kansenregen die laatste tien minuten zeg!quote:Op zondag 10 juni 2012 22:24 schreef Karstman het volgende:
Lagavullin 16 is wat zoeter (ik proef vooral zoethout)dan de Coal Illa 12 maar ook rokeriger en wat krachtiger. Ik vind ze allebei lekker.
Om de Ieren een hart onder de riem te steken (ze staan met 10 minuten te spelen 3-1 achter) neem ik maar een fijn glaasje Connemara!
Misschien moet ik mezelf opofferen en woensdag Millstone gaan drinken...quote:Op zondag 10 juni 2012 22:52 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Het werkte bijna. Wat een kansenregen die laatste tien minuten zeg!
Moet ik dat even wennen als positief of negatief opvatten? Wij hebben hem nog even dicht gelaten. Hij gaat mee naar Rock Werchter. Vandaag wel na een Auchentoshan en een Cragganmore in de middag, de avond afgesloten met een Arran Port Cask Finish. Prachtige whisky is dat zeg.quote:Op zaterdag 9 juni 2012 21:41 schreef Cynix ® het volgende:
Oei, de Finlaggan Old Reserve is even wennen...
Maar misschien had ik hem niet meteen na de loeisterke Laphroaig moeten doen.
Arme jijquote:Op zondag 10 juni 2012 23:02 schreef Karstman het volgende:
[..]
Misschien moet ik mezelf opofferen en woensdag Millstone gaan drinken...
Waarom niet meteen Maltky nemen? Of is dat een te groot offer?quote:Op zondag 10 juni 2012 23:02 schreef Karstman het volgende:
[..]
Misschien moet ik mezelf opofferen en woensdag Millstone gaan drinken...
Als je deze bedoeld, dan is dat nog niet zo verkeerd:quote:Op maandag 11 juni 2012 08:32 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Waarom niet meteen Maltky nemen? Of is dat een te groot offer?
quote:Op zondag 15 november 2009 22:36 schreef MadMaster het volgende:
Een paar maanden geleden hebben we een fles open gemaakt die gebotteld was in 1961 (de eerste Nederlandse whisky ooit, Maltky, gemaakt in Schiedam. Niet te verwarren met de hedendaagse bocht die ook onder de naam Maltky op de markt gebracht wordt!!)...
Nee, ik bedoel de gestookte mix van whisky en jenever (geloof ik) die je je ergste vijand nog niet gunt, maar wel bij elke Gall & Gall ergens onderaan te verkrijgen is in literflessen.quote:Op maandag 11 juni 2012 09:53 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Als je deze bedoeld, dan is dat nog niet zo verkeerd:
[ afbeelding ]
[..]
Hij viel me wat tegen.quote:Op maandag 11 juni 2012 02:31 schreef hoogvlieger het volgende:
Moet ik dat even wennen als positief of negatief opvatten?
Ik was niet direct bereid te sterven voor een overwinning op Duitsland, zover gaat m'n oranjeliefde nou ook weet niet.quote:Op maandag 11 juni 2012 08:32 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Waarom niet meteen Maltky nemen? Of is dat een te groot offer?
Die Maltky was zeker te drinken, hoewel het niet te vergelijken valt met de hedendaagse whiskies.quote:Op maandag 11 juni 2012 13:10 schreef Karstman het volgende:
[..]
@Madmaster: Is die Maltky een beetje te drinken, het oogt in elk geval aanlokkelijker dan het spul dat tegenwoordig voor Pure Distilled Old Maltky doorgaat.
quote:Na de opening door de voorzitter wilde Ad de Koning graag de avond beginnen met een korte uitleg over de fles die hij had meegebracht. Dit was met recht een unieke fles en iedere aanwezige was bevoorrecht om hier wat van te proeven. Dit was namelijk een fles Maltky uit 1963.
Vooral niet opzoeken op internet, want recensies op internet hebben betrekking op een andere soort whisky. Onderstaande tekst is één van dit soort resultaten:
Distilled Old Maltky? I don't think this is available outside Holland - Which is a good thing, really. Technically speaking, it isn't even whisky at 35%. Very cheap, though... About the only way to get completely pissed for less than Eur/$ 5.-, I would imagine. Still not worth it, though.
(bron: shitlist van http://www.maltmadness.com)
Dit heeft absoluut (!!!) geen betrekking op de fles die deze avond leeg is gemaakt. Deze whisky was namelijk bijzonder lekker en had ook een zeer persoonlijk verhaal. De familie de Koning heeft een jarenlange band met de drankenindustrie. De grootvader van Ad was werkzaam in de jeneverindustrie en wilde graag een whisky maken. Vanwege de in gebruik zijnde grondstoffen en bestaande contacten was de drempel om de daad bij het woord te voegen erg laag. Enige ontbrekende grondstof was turf. Dit werd vanzelfsprekend niet gebruikt bij de productie van jenever. Hiervoor werden contacten gelegd met de Nederlandse Heidemaatschappij voor het aanleveren van Nederlandse turf. Met de ervaring, kennis èn de grondstoffen is een zeer goed product gemaakt. De fles in kwestie had 8 jaar gerijpt en is in 1963 gebotteld. Het enige ontbrekende is een patent op de naam: Maltky. Door het ontbreken hiervan is het mogelijk dat een andere, veel beschreven (en dan niet positief), whisky op de markt is gekomen onder dezelfde naam. Vlak voor het overlijden van de grootvader van Ad heeft deze zijn laatste 12 flessen aan Ad geschonken. Hiervan zijn er na onze proeverij nog maar 4 over. En dit zijn de laatste vier in de héle wereld die het drinken wel waard zijn.
Absoluut zeer goede waar voor zijn geld. Vergeet niet dat hij een stuk ouder is dan andere standaardbottelingen, wat hem ook wat duurder maakt.quote:Op zondag 10 juni 2012 22:01 schreef AlDieWillenteKaaprenVaren het volgende:
Is zit eens wat rond te bladeren en te kijken, biedt de Lagavulin 16 waar voor zijn geld? Heeft er iemand ervaring mee?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |