Volgens internet zijn ze wél geschikt voor frites, dus ik heb een beetje mn twijfels bij die test eerlijk gezegd.quote:Op donderdag 17 mei 2012 23:54 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Alleskokers voor mijn part. Daar weet de marketingafdeling van C1000 echt wel een leuk woordje voor te verzinnen. Je kan een aardappel gewoon geen alleskunner noemen als je hem niet eens fatsoenlijk kan frituren.
Ik betwijfel de test niet, ik denk dat de aardappels heel oud waren, ze hadden een laag zetmeel en een hoog suiker gehalte. De soort zou meer zetmeel moeten hebben. Dit betekend dat het zetmeel is omgezet is in suikers, dus de aardappels oud waren en slecht bewaard. Ze waren ook flink groen (te licht gelegen) en aan het uitlopen ( te warm ) en verschrompeld ( uitgedroogd)quote:Op donderdag 17 mei 2012 23:59 schreef Piles het volgende:
[..]
Volgens internet zijn ze wél geschikt voor frites, dus ik heb een beetje mn twijfels bij die test eerlijk gezegd.
Kooktype = Redelijk vastkokend tot melig
Geschikt voor = Verse consumptie en frites
http://www.groentenfruit.nl/index_product.asp?pg=6&p=351
Waarom vertellen ze dan niet, wat jij hier beschrijft.quote:Op vrijdag 18 mei 2012 08:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik betwijfel de test niet, ik denk dat de aardappels heel oud waren, ze hadden een laag zetmeel en een hoog suiker gehalte. De soort zou meer zetmeel moeten hebben. Dit betekend dat het zetmeel is omgezet is in suikers, dus de aardappels oud waren en slecht bewaard. Ze waren ook flink groen (te licht gelegen) en aan het uitlopen ( te warm ) en verschrompeld ( uitgedroogd)
Deze factoren zorgen ervoor dat de aardappel zijn zetmeel omzet in suikers en kiemt, hij wil een plant worden en zet daarom zijn energievoorraad (zetmeel) om in suikers om ze te verbruiken.
Het is TV, hap snapquote:Op vrijdag 18 mei 2012 08:30 schreef AnneX het volgende:
[..]
Waarom vertellen ze dan niet, wat jij hier beschrijft.
De kennis maakt toch een kritische consument op smaak en kwaliteit !
Op school en/of thuis leert men dat niet (meer) ....
quote:Op vrijdag 18 mei 2012 08:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is TV, hap snap
Verder niet relevant, de aardappel was geen alleskunner, of dat nu het ras of slechte kwaliteit is, de aardappels waren kut.
Waarom ben je nu boos? Denk je dat de Kvw wat geworden was als programma als het serieus was geweest? Welnee, het gaat om de hilarische telefoongesprekken en een beetje trappen. Het was leuke TV, maar de inhoud is al een tijdje steeds minder.quote:
Nee alleskunner is marketing technisch veel slimmer. De gemiddelde c1000 aardappel koper gaat dat echt niet onderzoeken. Die ziet het en denkt: "he dat is makkelijk"quote:Op donderdag 17 mei 2012 23:54 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Alleskokers voor mijn part. Daar weet de marketingafdeling van C1000 echt wel een leuk woordje voor te verzinnen. Je kan een aardappel gewoon geen alleskunner noemen als je hem niet eens fatsoenlijk kan frituren.
[..]
Daar gaat het al fout.quote:
Dat is niet omdat ze hem te lang frituren. Je moet een bepaalde tijd frituren om de patates frites hun stevigheid/krokantheid te geven. Chips idem. Alleen bevatte die alleskunner blijkbaar teveel suiker. Daardoor wordt ie zo bruin. Er ontstaat acrylamide. En dat is niet zo goed voor je.quote:Op maandag 21 mei 2012 12:43 schreef fespo het volgende:
wat is dat voor onderzoek?
dus omdat de aardappel te donker wordt als je hem net zo lang frituurt als de 'goede' patat aardappel vinden ze deze niet geschikt.
bak hem korter / minder heet en je hebt lekkere patat
Ik geloof ook niet dat de MS gebruikt is, enkel de gaschromatograaf en de 'sniffer'.quote:Op donderdag 24 mei 2012 20:43 schreef Igen het volgende:
Bij "massaspectrometer" dacht ik aan een apparaat dat zo'n grafiekje laat zien, zoals in CSI, niet dat die man alsnog zelf moet gaan ruiken naar alle geurcomponenten.
Hij werd natuurlijk wel geholpen door het apparaat wat de geurtjes uit elkaar haalt.quote:Op donderdag 24 mei 2012 22:22 schreef golfer het volgende:
Geweldige uitzending weer.
Die 'neus' van dat Belgische bedrijf Olfascan die al die geurtjes allemaal individueel kon herkennen. Dat is er eentje die bij de parfumindustrie heel rijk zou kunnen worden.
Dan nog moet je ze allemaal kunnen herkennen en thuisbrengen.quote:Op donderdag 24 mei 2012 22:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Hij werd natuurlijk wel geholpen door het apparaat wat de geurtjes uit elkaar haalt.
Natuurlijkquote:Op donderdag 24 mei 2012 22:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Dan nog moet je ze allemaal kunnen herkennen en thuisbrengen.
Ik vond het wel leuk entertainment, maar ik kon de conclusie al trekken voordat ik ook nog maar een minuut van de uitzending had gezien.quote:
Dat sowieso, een lucifer afstrijken werkt beter trouwens, het fosfor uit de kop bind het zwavelverbindingen die stinkenquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op woensdag 21 maart 2012 19:42 schreef Drassss het volgende:
Ben ik de enige die steeds Sideboobie leest ipv van Sideshowbobbie
Kon zo een sketch zijn, hilarischquote:Op donderdag 24 mei 2012 22:22 schreef golfer het volgende:
Geweldige uitzending weer.
Die 'neus' van dat Belgische bedrijf Olfascan die al die geurtjes allemaal individueel kon herkennen. Dat is er eentje die bij de parfumindustrie heel rijk zou kunnen worden.
Yep. Lucifers liggen hier al jaren met succes op t toilet.quote:Op donderdag 24 mei 2012 22:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat sowieso, een lucifer afstrijken werkt beter trouwens, het fosfor uit de kop bind het zwavelverbindingen die stinken
T werkt nog steedsquote:Op vrijdag 25 mei 2012 13:18 schreef MaximusTG het volgende:
Alleen bevatten de meeste moderne lucifers geen fosfor meer in de kop .
Vertel, waar zijn die mee gemaakt?quote:Op vrijdag 25 mei 2012 13:18 schreef MaximusTG het volgende:
Alleen bevatten de meeste moderne lucifers geen fosfor meer in de kop .
klinkt goed. hopelijk doen ze ook een goede analyse op dat voer ben benieuwd.quote:Op woensdag 30 mei 2012 23:34 schreef ß het volgende:
Uitzending van morgen:
Het is het minst kostbare stukje vlees dat er is: kip. Koop je kip bevroren, dan heb je haar voor nog geen drie euro en dertig cent. Anderhalve kilo kip zonder kop. Koud gemaakt voor een zacht prijsje. Zo zacht, dat de Keuringsdienst wil weten hoe het kan, voor zo goedkoop een heel dood dier op je bord. Een kip moet toch ook eten? Het geheim, vertelt de boer, zit hem dan ook in het kippenvoer. Een hoogwaardig goed waarmee een kuiken zich binnen enkele weken kan volvreten tot plofkip. En dat voor nog geen paar centen. Wondervoer is het. Zo wonderlijk, dat de Keuringsdienst aan het denken zet. Kunnen we die kip niet net zo goed overslaan? De Keuringsdienst van Waarde krabt zich achter de oren over de kosten van kip en pikt wat op over het wereldvoedselprobleem.
Als Marijn het maar in haar mond stopt.quote:Op woensdag 30 mei 2012 23:35 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
klinkt goed. hopelijk doen ze ook een goede analyse op dat voer ben benieuwd.
quote:
quote:
Krijg je ook nog mooie dikke dijenquote:Op donderdag 31 mei 2012 20:48 schreef vuvuzela het volgende:
ik eet voortaan kippenvoer 35 cent voor een kilo per dag
Beetje water erbij, primaquote:Op donderdag 31 mei 2012 20:48 schreef vuvuzela het volgende:
ik eet voortaan kippenvoer 35 cent voor een kilo per dag
Dat lijkt me een behoorlijke opgave om dat naar binnen te werken.quote:
Ja zo van door eten jij, bord leegquote:Op donderdag 31 mei 2012 22:42 schreef golfer het volgende:
Leuke uitzending en grappig dat soepje dat Alain op het laatst maakte.
Vooral als zo op hun rug liggen weer rustig op de hand lagen.quote:Op vrijdag 1 juni 2012 00:01 schreef HenkieVdV het volgende:
Was wel weer leuk inderdaad. Lief ook al die kuikens.
Heerlijk die helpdesk meisjes hahaha ....quote:
Dat was geen wikipedia maar een medische encyclopediequote:Op donderdag 7 juni 2012 20:36 schreef Van_Poppel het volgende:
Ook mooi te zien dat die arts zijn kennis van wikipedia haalt.
wil niet lullig doen, maar kijk daarvoor vooral ook naar Ewan McGregor's Cold Chain Mission, dat op de BBC uitgezonden is. Dat ging over hoe de vaccinaties voor polio op de meest rare locaties worden gebrachtquote:Op donderdag 7 juni 2012 20:56 schreef Igen het volgende:
Hoe de vaccins op hun bestemming aankomen.
Dat zal wel de invloed van de verschuiving van ntr naar kro zijn?
Zeker, ben het nu aan het terugkijken, hehe, die heeft de kerel van de Keuringsdienst mooi te pakken. Willen ze het ontmaskeren als puur commercieel.. Geeft ze het zelf toe .quote:
Ja, die telefonische helpdeskmutsen worden steeds erger en dommer.quote:Op donderdag 7 juni 2012 20:33 schreef Andyy het volgende:
Een vaccin is een moeilijk woord voor pak?
En ze hebben vaccins tegen aids, Pampers?
Hij liet gewoon deze pagina zien:quote:Op donderdag 7 juni 2012 20:45 schreef snellejelle het volgende:
[..]
Dat was geen wikipedia maar een medische encyclopedie
Een beetje opvallend, wat ik ook opvallend vond is het verschil in kosten tussen de verschillende vaccinaties. Jammer dat ze daar niet dieper op in gingen. Wat maakt een Tetanusprik zo goedkoop t.o.v. andere vaccinaties.quote:Op vrijdag 8 juni 2012 21:46 schreef Erasmo het volgende:
Ligt het aan mij of ruik ik wat groters
Oh en die fabriek; genoeg tetanus om achterlijk veel mensen te doden en ze stoppen het in een tafelmodelkoelkast met een hangslotje
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |