abonnement Unibet Coolblue
pi_118960156
quote:
1s.gif Op woensdag 7 november 2012 22:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Er zijn frisdranken met nog meer suiker? (Ik drink nooit fris)
ja, cola valt op zich nog wel mee. Van de frisdranken heeft Tonic nog de meeste suiker, daarna Bitter Lemon, Cassis, Fanta en dan Cola. (dan laat ik een paar erbuiten die ik niet weet) Voordat Lipton over ging op dat sevia, bevatte Ice Tea Green ook bijna evenveel suiker als een glas cola. Een glas aangelengde ranja volgens de 1:7 dosering is ook minstens even veel suiker.

Overigens heb ik het dan wel alleen over de Coca Cola merken, maar ik neem aan dat er weinig verschil zit met de schweppes, 7-up, sisi en pepsi
  † In Memoriam † donderdag 8 november 2012 @ 10:53:49 #277
91830 MaximusTG
pi_118970782
quote:
1s.gif Op woensdag 7 november 2012 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En hoe ligt deze bij cola en appelsap?
Zie dit onderzoek: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2980607/

Komt er op neer dat de initiele pH van fruitsap hoger ligt dan koolzuurhoudende dranken (dus minder zuur) maar dat de sappen veel meer base nodig hadden om de pH naar neutraal te brengen.
pi_118974442
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Onthullender is vind ik dat appelsap net zo veel suiker bevat als cola, en net zo zuur is, en dus net zo een ramp voor het kindergebit dan cola.
En dan geven in Duitsland ouders hun kinderen Apfelschorle mee omdat dat dan prikkellimonade maar dan wel gezond zou zijn. |:(
  † In Memoriam † donderdag 8 november 2012 @ 15:14:33 #279
91830 MaximusTG
pi_118980348
Och ja, het komt met voedsel toch altijd gewoon neer op een kwestie van frequentie? Als je zo gaat redeneren kan je beter alleen water drinken en je voedingsstoffen via infuus binnenkrijgen.
Als die kinderen maar niet de hele dag een grote beker met drankje bij zich hebben om er de hele tijd aan te lurken. Dán krijg je dus dat je de pH in je mond voor langere tijd verlaagt.
  donderdag 8 november 2012 @ 15:38:57 #280
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118981304
quote:
0s.gif Op donderdag 8 november 2012 12:38 schreef Igen het volgende:

[..]

En dan geven in Duitsland ouders hun kinderen Apfelschorle mee omdat dat dan prikkellimonade maar dan wel gezond zou zijn. |:(
Scheelt toch weer de helft aan suiker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118993437
ja achterlijke, als je zelf appelsap maakt dan vermaal je inderdaad geen appels, maar gebruik je bijv stoom.
pi_118993719
Zijn ze het statief vergeten? :')
Beetje shaky beelden allemaal. Niet zo strak gefilmd als normaal
Op donderdag 7 februari 2013 22:30 schreef wolfrolf het volgende:
Godsamme _O_ wat een baas ben je toch
Op dinsdag 26 februari 2013 15:53 schreef SilentChaos het volgende:
Jij begrijpt _O_
  donderdag 8 november 2012 @ 22:02:01 #283
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_118997872
Gewoon weer een duidelijke uitzending.
Appels sap eruit, water laten verdampen, concentraat en aroma opvangen. Verhandelen en weer laten aanlengen in Nederland.
Dat Riedel zo moeilijk en geheimzinnig deed over het proces sloeg nergens op. Of mochten we niet weten dat er die aroma's (stripsels???) aan toegevoegd worden?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  † In Memoriam † donderdag 8 november 2012 @ 22:48:20 #284
91830 MaximusTG
pi_119000304
Nou inderdaad, het doet met altijd goed als ze gewoon open zijn en alles laten zien, en er trots op zijn (!) zoals die man in Polen. Niks mee toch? Tis toch geen schande dat er beschadigde appels voor sap gebruikt worden?
Daarbij snap ik best waarom ze sap concentreren; dat is natuurlijk puur een besparing op transport en brandstof. Wederom niks mis mee. Maar ze zijn natuurlijk bang dat hun sap zo als 'kunstmatig' wordt neergezet.

[ Bericht 33% gewijzigd door MaximusTG op 08-11-2012 22:55:23 ]
pi_119220897
Morgen:

Het grote kroepoekmysterie

De Keuringsdienst van waarde onderzoekt deze week kroepoek. Iedereen kent het, maar wat is het eigenlijk?

Kroepoek is zo vertrouwd als de Chinees om de hoek. Kloepoek, zeggen de Chinezen. Het zijn lange witte plakken, toegevoegd aan Chinese gerechten en verpakt in een plastic tasje, naast de sambal. Maar wat is kroepoek eigenlijk? De Keuringsdienst van waarde zoekt het antwoord.

Het blijkt een lastige vraag. Een vraag bovendien waar de Chinees geen antwoord op heeft. De Keuringsdienst van Waarde duikt daarom in het mysterie van de kroepoek en belooft een aflevering waar je vette vingers van krijgt.
To err is human, to forgive bovine.
pi_119221612
quote:
0s.gif Op woensdag 14 november 2012 22:47 schreef ß het volgende:
Morgen:

Het grote kroepoekmysterie

De Keuringsdienst .... mysterie van de kroepoek en belooft een aflevering waar je vette vingers van krijgt.
in dit kader, (hoorde het laatst toevallig ergens is blijven hangen) relevant :+
Er is leven na de lach.
pi_119249039
quote:
14s.gif Op donderdag 8 november 2012 22:02 schreef golfer het volgende:
Gewoon weer een duidelijke uitzending.
bla bla bla
Vind je? Dat gezever van indampen enzo maakt me niet zo uit. De echte vraag waarom de kleur altijd hetzelfde en helder is weet ik nu nog niet na die uitzending.
pi_119249192
quote:
3s.gif Op woensdag 14 november 2012 23:03 schreef Magere_Gein het volgende:

[..]

in dit kader, (hoorde het laatst toevallig ergens is blijven hangen) relevant :+
Evert Baptist :D
Op donderdag 7 februari 2013 22:30 schreef wolfrolf het volgende:
Godsamme _O_ wat een baas ben je toch
Op dinsdag 26 februari 2013 15:53 schreef SilentChaos het volgende:
Jij begrijpt _O_
pi_119249722
quote:
0s.gif Op donderdag 8 november 2012 22:48 schreef MaximusTG het volgende:
Nou inderdaad, het doet met altijd goed als ze gewoon open zijn en alles laten zien, en er trots op zijn (!) zoals die man in Polen. Niks mee toch? Tis toch geen schande dat er beschadigde appels voor sap gebruikt worden?
Daarbij snap ik best waarom ze sap concentreren; dat is natuurlijk puur een besparing op transport en brandstof. Wederom niks mis mee. Maar ze zijn natuurlijk bang dat hun sap zo als 'kunstmatig' wordt neergezet.
Het maakt het in ieder geval niet minder lekker hoor en zo worden die appels tenminste gebruikt ipv weg gegooid. Ik vind het wel positief eigenlijk.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_119249865
quote:
0s.gif Op donderdag 8 november 2012 22:48 schreef MaximusTG het volgende:
Nou inderdaad, het doet met altijd goed als ze gewoon open zijn en alles laten zien, en er trots op zijn (!) zoals die man in Polen. Niks mee toch? Tis toch geen schande dat er beschadigde appels voor sap gebruikt worden?
Daarbij snap ik best waarom ze sap concentreren; dat is natuurlijk puur een besparing op transport en brandstof. Wederom niks mis mee. Maar ze zijn natuurlijk bang dat hun sap zo als 'kunstmatig' wordt neergezet.
Was inderdaad echt een aflevering waarbij je achteraf dacht. Ok, wat wilden ze nu laten zien? Niets mis mee toch? Zelfs positief en mooi dat het zo kan. :)
Op donderdag 7 februari 2013 22:30 schreef wolfrolf het volgende:
Godsamme _O_ wat een baas ben je toch
Op dinsdag 26 februari 2013 15:53 schreef SilentChaos het volgende:
Jij begrijpt _O_
pi_119249914
quote:
5s.gif Op donderdag 15 november 2012 19:25 schreef Guus Muisarm het volgende:

[..]

Vind je? Dat gezever van indampen enzo maakt me niet zo uit. De echte vraag waarom de kleur altijd hetzelfde en helder is weet ik nu nog niet na die uitzending.
Omdat het een mix is van tientallen appelsoorten, waaruit alle vezels e.d. gefilterd zijn.

Dat is overigens niet helemaal waar, want tegenwoordig is er ook troebel appelsap te verkrijgen. Flevosap bijvoorbeeld.
pi_119249948
quote:
0s.gif Op donderdag 15 november 2012 19:41 schreef henkde_j het volgende:

[..]

Was inderdaad echt een aflevering waarbij je achteraf dacht. Ok, wat wilden ze nu laten zien? Niets mis mee toch? Zelfs positief en mooi dat het zo kan. :)
Ja, mag dat niet? Moet het altijd een 'schandaal' opleveren?
pi_119250004
quote:
5s.gif Op donderdag 15 november 2012 19:42 schreef k_man het volgende:

[..]

Ja, mag dat niet? Moet het altijd een 'schandaal' opleveren?
Daar zijn ze wel vaak op uit bij KVW heb ik het idee. Zeker die Russische dude met z'n agressieve houding altijd :')
Op donderdag 7 februari 2013 22:30 schreef wolfrolf het volgende:
Godsamme _O_ wat een baas ben je toch
Op dinsdag 26 februari 2013 15:53 schreef SilentChaos het volgende:
Jij begrijpt _O_
pi_119250008
quote:
5s.gif Op donderdag 15 november 2012 19:25 schreef Guus Muisarm het volgende:

[..]

Vind je? Dat gezever van indampen enzo maakt me niet zo uit. De echte vraag waarom de kleur altijd hetzelfde en helder is weet ik nu nog niet na die uitzending.
caramelisatie gok ik door de verhitting. verse appelsap heeft iig nooit die kleur. trust me :7
pi_119252058
Kloepoek, hoe vaak zal die langskomen?
  Moderator / Redactie Sport / Devops donderdag 15 november 2012 @ 20:31:35 #296
176766 crew  zoem
zoemt
pi_119252100
Kloepoek, wat is dat? ;(
  donderdag 15 november 2012 @ 20:35:04 #297
3185 Adelante
To let it go now
pi_119252251
Nederlanders vinden lekkel :P
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_119252252
Wat een leuke Chinese.
anonieme razernist
pi_119252270
quote:
0s.gif Op donderdag 15 november 2012 20:35 schreef Adelante het volgende:
Nederlanders vinden lekkel :P
_O-.
  Moderator / Redactie Sport / Devops donderdag 15 november 2012 @ 20:35:25 #300
176766 crew  zoem
zoemt
pi_119252273
quote:
7s.gif Op donderdag 15 november 2012 20:35 schreef NoCigar het volgende:
Wat een leuke Chinese.
Beetje camelaschuw :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')