abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 9 juni 2012 @ 10:09:21 #76
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_112650101
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juni 2012 02:46 schreef RobinOok het volgende:
Altijd lekker, buikspek! :-)
In dit geval babi pangang:

[ link | afbeelding ]
Babi Pangang Spek

Altijd goed om wat plakjes gegaard buikspek in de vriezer te hebben. Even opbakken en klaar is kees.
Met babi pangang saus. Of op een gestoomd chinees broodje. Of gewoon met wat ketjap of zo. Maakt niet uit, altijd lekker.
Jummm! :9
  zondag 10 juni 2012 @ 14:45:55 #77
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112692722
Wat ik al zei, altijd goed om buikspek in de vriezer te hebben. *O*


Momofuku Pork Bun :9
pi_112695633
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2012 14:45 schreef RobinOok het volgende:
Wat ik al zei, altijd goed om buikspek in de vriezer te hebben. *O*

[ link | afbeelding ]
Momofuku Pork Bun :9
Nou heb ik eindelijk de broodjes, maar niet het spek .. komt nog wel.. :Y
  zondag 10 juni 2012 @ 17:21:42 #79
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112698656
Ja, dat moet niet zo moeilijk zijn. Slagers zat. :-)
Denk dat 't spek met babi pangangsaus op een gestoomd broodje ook keigoed is.
Dat ga ik volgende keer doen.
Komt dat op mijn virtuele menukaart van mijn virtuele noodlebar. :-).
pi_112699064
Damn die chocoladetaart.. Volgens mij hoef ik dan de komende uren niets meer te eten maar dat hebb ik er dan graag voor over :9~
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_112699227
Ik wil binnenkort echt een keer lekkere buikspek maken. Heb t nog nooit gemaakt.

Robin, jij had daar toch HET recept voor?
Sterkheidsbaas van alles.
  zondag 10 juni 2012 @ 17:44:50 #82
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112699588
Nou, niet het recept, gewoon een recept. Een heel makkelijk, basic recept. :-)
Klikken he, gewoon klikken op de foto's. Dan vind je altijd een recept.

Maar allez, hierzo nog een keertje.


Buikspek voor de Momofuku broodjes (zonder zwoerd)


Buikspek voor de babi pangang (met zwoerd)

De twee verschillen niet zo veel van elkaar.
Je kunt het spek nog wat meer kruiden als je wilt. Of puur laten en het eten met een lekker sausje.

[ Bericht 53% gewijzigd door RobinOok op 10-06-2012 17:51:33 ]
pi_112699996
Robin, ik heb even op je site gekeken maar kon zo gauw niet vinden wat ik zocht. IK meen me te herinneren dat je ooit een post gemaakt hebt met zelfgemaakte springrolls..?
Ik ben op zoek naar een goed recept voor vegetarische springrolls en naar een recept met vis in de springrolls.
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  zondag 10 juni 2012 @ 18:00:13 #84
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112700283
Deze kleintjes?


Mini Spicy Shrimp Rolls

Recept zelf staat niet op mijn site, alleen uitleg over de loempiavellen.
Ik gebruikte dit recept: http://tamarindandthyme.w(...)-spicy-shrimp-rolls/


Of bedoelde je deze, gemaakt met tofuvellen?
Gevuld met garnalen:

Crispy Tofu skins with shrimp stuffing


Of deze, gevuld met gehakt?

Spicy Tofu Sheet Rolls

Leuk spul, die tofuvellen. :Y

Of bedoel je nog weer wat anders? Van die ongekookte Vietnamese rolletjes? Met rijstvellen? Daar heb ik ook niet echt een recept voor online staan, wel uitleg over wat er zo'n beetje in "hoort".

[ Bericht 6% gewijzigd door RobinOok op 10-06-2012 18:14:51 ]
pi_112700991
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2012 18:00 schreef RobinOok het volgende:
Deze kleintjes?

[ link | afbeelding ]
Mini Spicy Shrimp Rolls

Recept zelf staat niet op mijn site, alleen uitleg over de loempiavellen.
Ik gebruikte dit recept: http://tamarindandthyme.w(...)-spicy-shrimp-rolls/

Of bedoelde je deze, gemaakt met tofuvellen?
Gevuld met garnalen:
[ link | afbeelding ]
Crispy Tofu skins with shrimp stuffing

Of deze, gevuld met gehakt?
[ link | afbeelding ]
Spicy Tofu Sheet Rolls

Leuk spul, die tofuvellen. :Y

Of bedoel je nog weer wat anders? Van die ongekookte Vietnamese rolletjes? Met rijstvellen? Daar heb ik ook niet echt een recept voor online staan, wel uitleg over wat er zo'n beetje in "hoort".
Er staat me iets bij van spring rolls met heel veel groenten erin maar hier kan ik sowieso wat mee!!
Welke groenten zou jij het liefste gebruiken bij vega rollen? Ik ga woensdag naar de toko dan kan ik weer een flink gaan inslaan.
Die garnalen springroll lijken me in ieder geval erg lekker!!
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  zondag 10 juni 2012 @ 18:33:20 #86
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112701547
Ja, maar ga je echt frituren? Of bedoelde je die Vietnamese, kouwe rolletjes?
Dat maakt nogal uit.

Ik zou voor de vega spring roll kijken of je geperste tofuvellen/reepjes kunt vinden:


Tofu strips (gemarineerd, ze zijn er ook ongemarineerd)

Misschien was het inzending #23 (klikken en even doorscrollen voor 't recept) van de Aziatische salades?


Vietnamese Rice Rolls á la Laura
pi_112704249
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2012 18:33 schreef RobinOok het volgende:
Ja, maar ga je echt frituren? Of bedoelde je die Vietnamese, kouwe rolletjes?
Dat maakt nogal uit.

Ik zou voor de vega spring roll kijken of je geperste tofuvellen/reepjes kunt vinden:

[ link | afbeelding ]
Tofu strips (gemarineerd, ze zijn er ook ongemarineerd)

Misschien was het inzending #23 (klikken en even doorscrollen voor 't recept) van de Aziatische salades?

[ link | afbeelding ]
Vietnamese Rice Rolls á la Laura
Wel frituren :Y
Ik zal wooensdag kijken of ik die tofuvellen kan vinden, klinkt wel lekker namelijk!
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  maandag 11 juni 2012 @ 16:41:03 #88
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112742706
...en ik post gewoon vrolijk door. :D


Warme Pak Choy Salade

Al jaren een favoriet hier. Staat regelmatig op tafel.
Alleen vandaag was ie extra fotogeniek. :s)
pi_112743089
Ik ga het ook een keer zo maken. Normaal doe ik het eenvoudig met knoflook, sojasaus en/of oestersaus.

Liefst eet ik kai lan of choi sum, maar dan moet ik weer naar R'dam.
  maandag 11 juni 2012 @ 16:54:40 #90
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112743295
Ik deed het heel toevallig eergisteren weer eens met oestersausachtig sausje, omdat ik dat beter vond passen bij de dandan noodles:


Grilled Bok Choy with Oystersauce dressing

maar nee, andere blijft toch echt favoriet. En oestersaus te zwaar voor de zachtsmakende paksoi. Gaat beter bij de choi sum, vinnik. ;-)
Kai lan eet ik ook graag (vanavond!), maar paksoi dus ook. Eigenlijk al die Chinese groenten wel. :Y
  maandag 11 juni 2012 @ 20:14:10 #91
313438 LukaLaban
The Professional
pi_112753807


Cheesecakes met ganache, helaas was de witte chocoladeganache net te zacht. Maar was wel erg lekker!
Ti ne znas ko sam ja?
The Virgin Mary...We have a whole religion based on a woman who really stuck to her story
~Greg Giraldo
pi_112754347
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2012 20:14 schreef LukaLaban het volgende:
[ afbeelding ]

Cheesecakes met ganache, helaas was de witte chocoladeganache net te zacht. Maar was wel erg lekker!
:9~
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_112755820
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2012 16:41 schreef RobinOok het volgende:
...en ik post gewoon vrolijk door. :D

[ link | afbeelding ]
Warme Pak Choy Salade

Al jaren een favoriet hier. Staat regelmatig op tafel.
Alleen vandaag was ie extra fotogeniek. :s)
Deze ga ik onthouden :9
Baby darling doll face honey
pi_112777178
De posts van RobinOok in dit topic :9~
pi_112777838
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2012 16:54 schreef RobinOok het volgende:
Ik deed het heel toevallig eergisteren weer eens met oestersausachtig sausje, omdat ik dat beter vond passen bij de dandan noodles:

[ link | afbeelding ]
Grilled Bok Choy with Oystersauce dressing

maar nee, andere blijft toch echt favoriet. En oestersaus te zwaar voor de zachtsmakende paksoi. Gaat beter bij de choi sum, vinnik. ;-)
Kai lan eet ik ook graag (vanavond!), maar paksoi dus ook. Eigenlijk al die Chinese groenten wel. :Y
Ziet er lekker uit Robin! Het kontje en het deel wat daarvan naar binnen loopt snij ik er doorgaans af, maar dat hoeft dus niet zo te zien?
pi_112778605
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2012 20:14 schreef LukaLaban het volgende:
[ afbeelding ]

Cheesecakes met ganache, helaas was de witte chocoladeganache net te zacht. Maar was wel erg lekker!
OMNOMNOMNOM :9
pi_112786585
Naar recept (http://www.aziatische-ing(...)p-recept/#more-20459) van RobinOok, alleen dan met 60 kippenbouten.



Eerste (en voorlopig even de laatste) keer, dat ik zo lang in de keuken sta. 4 uur bezig geweest met 7,5 kg sperziebonen doppen en het vlees van 18 kilo gekookte kippenbouten afhalen.
pi_112787907
Woowwww!!!
Wil je een heel weeshuis eten geven?
  dinsdag 12 juni 2012 @ 15:14:51 #99
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112788691
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2012 10:25 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Het kontje en het deel wat daarvan naar binnen loopt snij ik er doorgaans af, maar dat hoeft dus niet zo te zien?
Ja, als ze er mooi/schoon uitzien kan dat prima. Zeker als je ze dus zo in de helft wil grillen, dat schiet anders niet op met losse bladen. Maar normaal snijd ik ze dus ook los hoor. En dus gaat er dan redelijk wat kontje af. Wel in "fases". Eerst een kontje eraf, dan buitenste bladen weg leggen, dan nog een kontje eraf, dan buitenste bladen weg leggen, etc. Want ons bent zunig. :)

En oja, ik neem meestal Shanghai paksoi, die zijn kleiner dan de gangbare paksoi die normaal in de supermarkt ligt. Die koop ik nooit, want belachelijk duur. Bij de toko is paksoi veel goedkoper.
  dinsdag 12 juni 2012 @ 15:17:01 #100
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112788789
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2012 14:24 schreef rhubarb het volgende:
Naar recept (http://www.aziatische-ing(...)p-recept/#more-20459) van RobinOok, alleen dan met 60 kippenbouten.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Eerste (en voorlopig even de laatste) keer, dat ik zo lang in de keuken sta. 4 uur bezig geweest met 7,5 kg sperziebonen doppen en het vlees van 18 kilo gekookte kippenbouten afhalen.
Woowwww indeed! Gaaf! :-)
Ik hoop dat het ondanks het vele werk wel lekker was?
En het weeshuis blij?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')