Jummm!quote:Op zaterdag 9 juni 2012 02:46 schreef RobinOok het volgende:
Altijd lekker, buikspek! :-)
In dit geval babi pangang:
[ link | afbeelding ]
Babi Pangang Spek
Altijd goed om wat plakjes gegaard buikspek in de vriezer te hebben. Even opbakken en klaar is kees.
Met babi pangang saus. Of op een gestoomd chinees broodje. Of gewoon met wat ketjap of zo. Maakt niet uit, altijd lekker.
Nou heb ik eindelijk de broodjes, maar niet het spek .. komt nog wel..quote:Op zondag 10 juni 2012 14:45 schreef RobinOok het volgende:
Wat ik al zei, altijd goed om buikspek in de vriezer te hebben.
[ link | afbeelding ]
Momofuku Pork Bun
Er staat me iets bij van spring rolls met heel veel groenten erin maar hier kan ik sowieso wat mee!!quote:Op zondag 10 juni 2012 18:00 schreef RobinOok het volgende:
Deze kleintjes?
[ link | afbeelding ]
Mini Spicy Shrimp Rolls
Recept zelf staat niet op mijn site, alleen uitleg over de loempiavellen.
Ik gebruikte dit recept: http://tamarindandthyme.w(...)-spicy-shrimp-rolls/
Of bedoelde je deze, gemaakt met tofuvellen?
Gevuld met garnalen:
[ link | afbeelding ]
Crispy Tofu skins with shrimp stuffing
Of deze, gevuld met gehakt?
[ link | afbeelding ]
Spicy Tofu Sheet Rolls
Leuk spul, die tofuvellen.
Of bedoel je nog weer wat anders? Van die ongekookte Vietnamese rolletjes? Met rijstvellen? Daar heb ik ook niet echt een recept voor online staan, wel uitleg over wat er zo'n beetje in "hoort".
Wel friturenquote:Op zondag 10 juni 2012 18:33 schreef RobinOok het volgende:
Ja, maar ga je echt frituren? Of bedoelde je die Vietnamese, kouwe rolletjes?
Dat maakt nogal uit.
Ik zou voor de vega spring roll kijken of je geperste tofuvellen/reepjes kunt vinden:
[ link | afbeelding ]
Tofu strips (gemarineerd, ze zijn er ook ongemarineerd)
Misschien was het inzending #23 (klikken en even doorscrollen voor 't recept) van de Aziatische salades?
[ link | afbeelding ]
Vietnamese Rice Rolls á la Laura
quote:Op maandag 11 juni 2012 20:14 schreef LukaLaban het volgende:
[ afbeelding ]
Cheesecakes met ganache, helaas was de witte chocoladeganache net te zacht. Maar was wel erg lekker!
Deze ga ik onthoudenquote:Op maandag 11 juni 2012 16:41 schreef RobinOok het volgende:
...en ik post gewoon vrolijk door.
[ link | afbeelding ]
Warme Pak Choy Salade
Al jaren een favoriet hier. Staat regelmatig op tafel.
Alleen vandaag was ie extra fotogeniek.
Ziet er lekker uit Robin! Het kontje en het deel wat daarvan naar binnen loopt snij ik er doorgaans af, maar dat hoeft dus niet zo te zien?quote:Op maandag 11 juni 2012 16:54 schreef RobinOok het volgende:
Ik deed het heel toevallig eergisteren weer eens met oestersausachtig sausje, omdat ik dat beter vond passen bij de dandan noodles:
[ link | afbeelding ]
Grilled Bok Choy with Oystersauce dressing
maar nee, andere blijft toch echt favoriet. En oestersaus te zwaar voor de zachtsmakende paksoi. Gaat beter bij de choi sum, vinnik. ;-)
Kai lan eet ik ook graag (vanavond!), maar paksoi dus ook. Eigenlijk al die Chinese groenten wel.
OMNOMNOMNOMquote:Op maandag 11 juni 2012 20:14 schreef LukaLaban het volgende:
[ afbeelding ]
Cheesecakes met ganache, helaas was de witte chocoladeganache net te zacht. Maar was wel erg lekker!
Ja, als ze er mooi/schoon uitzien kan dat prima. Zeker als je ze dus zo in de helft wil grillen, dat schiet anders niet op met losse bladen. Maar normaal snijd ik ze dus ook los hoor. En dus gaat er dan redelijk wat kontje af. Wel in "fases". Eerst een kontje eraf, dan buitenste bladen weg leggen, dan nog een kontje eraf, dan buitenste bladen weg leggen, etc. Want ons bent zunig.quote:Op dinsdag 12 juni 2012 10:25 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Het kontje en het deel wat daarvan naar binnen loopt snij ik er doorgaans af, maar dat hoeft dus niet zo te zien?
Woowwww indeed! Gaaf! :-)quote:Op dinsdag 12 juni 2012 14:24 schreef rhubarb het volgende:
Naar recept (http://www.aziatische-ing(...)p-recept/#more-20459) van RobinOok, alleen dan met 60 kippenbouten.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Eerste (en voorlopig even de laatste) keer, dat ik zo lang in de keuken sta. 4 uur bezig geweest met 7,5 kg sperziebonen doppen en het vlees van 18 kilo gekookte kippenbouten afhalen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |