abonnement Unibet Coolblue
pi_111585006
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 20:02 schreef Tooto7moe het volgende:
idd de bovenste bij een maaltijd en de onderste als lunchhapje :D

rhubarb: Ik maak altijd bietencarpaccio van gekookte bietjes (of hele verse rauwe bietjes)
geroosterd lijkt me ook keilekker. Wat voor dressing heb je erover gedaan?
Over de bietjes ging olijfolie. Na de foto ging over de rucola nog wat Thousand Islands dressing. Smaakte er prima bij.

Ik zag bij de groenteboer trouwens bosbieten liggen, binnenkort maar eens proberen om te proeven of er veel verschil is met "normale" bieten. Iemand die daar ervaring mee heeft?
  dinsdag 15 mei 2012 @ 17:12:58 #27
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111586366
Ik vind ze allemaal even onlekker, bieten.... :D

Mijn favoriete fruitsalade:


Meloen, aardbei en chilivlokken
pi_111621799
Strangolapreti, Dit zijn italiaanse brood knoedels met spinazie. Mijn favoriet! Ik doe er nog Taleggio en geroosterde pistache nootjes bij voor de bite.
pi_111714764
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2012 13:18 schreef sammyd118 het volgende:
Strangolapreti, Dit zijn italiaanse brood knoedels met spinazie. Mijn favoriet! Ik doe er nog Taleggio en geroosterde pistache nootjes bij voor de bite.
[ afbeelding ]
:Y) Het is dat ik net gegeten heb, anders zou ik er honger van krijgen.

Lekker simpel, maar wel lekker: salsa!

pi_111721102
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2012 13:18 schreef sammyd118 het volgende:
Strangolapreti, Dit zijn italiaanse brood knoedels met spinazie. Mijn favoriet! Ik doe er nog Taleggio en geroosterde pistache nootjes bij voor de bite.
[ afbeelding ]
Welk recept gebruik je? :)
pi_111733863
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2012 16:43 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Over de bietjes ging olijfolie. Na de foto ging over de rucola nog wat Thousand Islands dressing. Smaakte er prima bij.

Ik zag bij de groenteboer trouwens bosbieten liggen, binnenkort maar eens proberen om te proeven of er veel verschil is met "normale" bieten. Iemand die daar ervaring mee heeft?
Wat ik weet is dat het gewoon 'verse nieuwe jonge' bietjes zijn. Ik zou ze ook iets minder lang koken omdat ze naar mijn mening lekkerder worden (vooral omdat ze wat kleiner zijn). Maar je kan er alles mee doen wat je ook met winterbieten doet.

In hele dunne rauwe schijfjes is echt heerlijk, met wat dressing erop.Wanneer je van rauwe biet houdt kun je beter bosbietjes nemen dan de normale bietjes.
en het blad is ook lekker.. rauw in een salade of gestoofd.


De knoedels en salsa zien er heerlijk uit. Misschien dat ik maar even chips ga halen om morgen te dippen.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_111742422
quote:
En malser dan menig runderbiefstuk.
Biologischer, duurzamer en diervriendelijker ook.
Is paardenvlees(biefstuk) dan sowieso goedkoper dan rundbiefstuk? 4 euro voor zo'n stuk is echt een schijntje als je dit vergelijk met de prijs van een rund/kalf biefstuk. Hier(Groningen) zit ook wel een slager die dat verkoopt. Eens kijken of dat ook zo goedkoop is.
  zaterdag 19 mei 2012 @ 15:43:07 #33
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111742788
Ja, dat is altijd stukken goedkoper. En nu is dit geloof ik ook wel een budgetslager, zijn andere vlees is volgens mij ook heel voordelig. Maar zijn paard is naar mijn weten dus altijd zo goedkoop ja. Ben benieuwd wat jouw slager ervoor zou rekenen. Dus als je 't weet, kom je 't dan even melden? (dm-en mag ook)
  maandag 21 mei 2012 @ 14:57:46 #35
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_111831782
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 22:46 schreef Steven184 het volgende:
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!
Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. :Y) Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! En nu zijn we zijn alweer toe aan het twaalfde deel!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!

Enkele (willekeurig) foto's uit deel 11:

Baas! Ik probeer nu al een tijdje die Momofuku broodjes te maken. Ondertussen kan ik de komkommer, de saus en de buikspek haast dromen. Maar die broodjes!

Wie, wat, waar kan ik die vinden? :D
  maandag 21 mei 2012 @ 15:21:18 #36
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_111832654
Gister vanwege het warme weer een simpele gazpacho gemaakt, lekker fris! Met wat fijngehakte komkommer, paprika en wat opgebakken brood.

Excuus voor mijn iPhone fotografie :P


Recept heb ik van Karin ;)
  maandag 21 mei 2012 @ 15:38:07 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111833278
quote:
14s.gif Op maandag 21 mei 2012 14:57 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Baas! Ik probeer nu al een tijdje die Momofuku broodjes te maken. Ondertussen kan ik de komkommer, de saus en de buikspek haast dromen. Maar die broodjes!

Wie, wat, waar kan ik die vinden? :D
Alle vestigingen van Wah Nam Hong en alle vestigingen van Amazing Oriental.

Er zijn twee soorten te vinden, tegenwoordig. (zie hier: lotusbroodjes. (als je een smartphone hebt kun je 't ook laten zien in je toko als ze niet snappen wat je bedoelt)
  maandag 21 mei 2012 @ 15:52:48 #38
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_111833943
Super, dankje!

Ik ben een tijd geleden bij de Wah Nam Hong vestiging in Rotterdam geweest maar toen hadden ze die niet in het assortiment. Binnenkort maar even inslaan dus.
  maandag 21 mei 2012 @ 15:58:03 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111834149
Klopt, die zijn "nieuw". En het zijn nog lieve, kleintjes ook. Ik vind die beter dan die van de Oriental.
(ik kocht die dus ook bij WNH in Rotterdam)
pi_111834269
quote:
Ja, dat is altijd stukken goedkoper. En nu is dit geloof ik ook wel een budgetslager, zijn andere vlees is volgens mij ook heel voordelig. Maar zijn paard is naar mijn weten dus altijd zo goedkoop ja. Ben benieuwd wat jouw slager ervoor zou rekenen. Dus als je 't weet, kom je 't dan even melden? (dm-en mag ook)
Zal ik doen, probeer deze week eens langs te gaan. Als ik het koop zeg ik maar niet tegen mijn vriendin dat het het paardenvlees is. Ze heeft zelf twee paarden, dus zal wel gevoelig liggen :-)
pi_111834601
Welke van de 2 hebben ze bij WNH? In de staande vriezer of de liggende?
  maandag 21 mei 2012 @ 16:18:53 #42
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111835017
Bij WNH hebben ze de kleintjes. (De onderste foto bij "wat is er te koop")
In Rotterdam in een staande vriezer.
  donderdag 24 mei 2012 @ 15:59:00 #43
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111973678

Hollandse asperges op Aziatische wijze

In China was dit een van mijn lievelingsgerechten, alleen daar gebruikten ze verse bamboescheuten. Zoooo lekker, maar hier niet te krijgen. In ieder geval niet zo vers dat ze net zo lekker zijn. Gelukkig is het gerecht ook lekker met Hollandse asperges!
  vrijdag 25 mei 2012 @ 06:51:27 #44
369821 BenD
in Canada
pi_112005596
-Nieuw hier-



Broodje met Sirloin cap (van de bbq) met gegrilde paprika, sla en mosterd/mayo
pi_112006714
Sushi rijst met gerookte makreel, komkommer, avocado met wat mayonaise en teriyakisaus en wat courgette tempura en tempura druppels.

pi_112007801
owh, lekker :9 O+
Ja doei.
pi_112008779
quote:
12s.gif Op maandag 21 mei 2012 16:00 schreef franky_sl het volgende:
Zal ik doen, probeer deze week eens langs te gaan. Als ik het koop zeg ik maar niet tegen mijn vriendin dat het het paardenvlees is. Ze heeft zelf twee paarden, dus zal wel gevoelig liggen :-)
Je kan het niet maken om je vriendin paardenvlees voor te zetten zonder dit te vermelden.
pi_112008909
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 10:22 schreef Leintjeuh het volgende:

Je kan het niet maken om je vriendin paardenvlees voor te zetten zonder dit te vermelden.
Dat hij het alleen al overweegt vind ik kwalijk.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_112009294
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 10:26 schreef Isabeau het volgende:

Dat hij het alleen al overweegt vind ik kwalijk.
Absoluut.
pi_112050943
Aria's Chocolate Tart (gezien bij de Masterchef finale :@)

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')