abonnement Unibet Coolblue
pi_116847128
quote:
0s.gif Op zondag 16 september 2012 13:50 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Huh? Ik "heb" helegaar geen recept voor Pho! Hihi.
Staat ook nog op de to-do-list.
Nee klopt, maar wel een rundersoep met noedels waar ik je idee om wildfond te gebruiken vandaan heb ;)
pi_116851151
Ik was deze kwijt in mijn AT!! Wat een prachtige lekkere foto's :9

Hier mijn bakexperimentje van vandaag:



Cakebeslag, daarna custard eroverheen en een beetje door het beslag roeren, dan wat scheppen jam hier en daar en ook een klein beetje erdoorheen roeren, dan een handje geraspte cocos en voila.
Hele recept uitschrijven moet ik nog doen, is wel de moeite waard vind ik :)

[ Bericht 29% gewijzigd door MarMar op 16-09-2012 17:01:22 ]
pi_116853434
foto doet het niet Marmar -O-
pi_116853784
quote:
0s.gif Op zondag 16 september 2012 16:53 schreef Sunnythesun het volgende:
foto doet het niet Marmar -O-
Nu wel dan? Vanaf een andere url.
pi_116853843
quote:
0s.gif Op zondag 16 september 2012 17:01 schreef MarMar het volgende:

[..]

Nu wel dan? Vanaf een andere url.
:Y ziet er goed uit ^O^
pi_117144769
quote:
0s.gif Op zondag 16 september 2012 16:09 schreef MarMar het volgende:
Ik was deze kwijt in mijn AT!! Wat een prachtige lekkere foto's :9

Hier mijn bakexperimentje van vandaag:

[ afbeelding ]

Cakebeslag, daarna custard eroverheen en een beetje door het beslag roeren, dan wat scheppen jam hier en daar en ook een klein beetje erdoorheen roeren, dan een handje geraspte cocos en voila.
Hele recept uitschrijven moet ik nog doen, is wel de moeite waard vind ik :)
Doen graag!

OT:

Ik heb vandaag Duitse brezeln gebakken. :9


pi_117144998
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2012 12:52 schreef Bortecinem het volgende:

Ik heb vandaag Duitse brezeln gebakken. :9

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Mooi! O+
Go hard or go home
pi_117145171
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2012 12:52 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Doen graag!

OT:

Ik heb vandaag Duitse brezeln gebakken. :9

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

mooi! Ik mis alleen de zoutkorrels. Welk recept heb je gebruikt?
pi_117145520
Dank jullie wel!

Ik heb een recept gebruikt dat hier eerder is gepost, een recept voor witte bolletjes. Ik heb verschillende recepten geprobeerd maar hiermee krijg je toch die knapperige buitenkant met een zachte binnenkant - terwijl ik dat mis bij al die andere brezel recepten. Wel heb ik het recept een beetje aangepast (iets minder boter en een stuk minder suiker).

http://uitdekeukenvanarde(...)-witte-broodjes.html

Oh en natuurlijk kook je ze ongeveer 20-30 sec. voordat ze de oven in gaan in kokend water waar 'baking soda' in is opgelost (ongeveer drie volle eetlepels op 1.5 liter water).

Zoutkorrels doe ik er nooit op omdat ik dat iets te zout vind. :P
  dinsdag 25 september 2012 @ 20:41:39 #235
11170 jerney
catlady 4life
pi_117248545

English breakfast for dinner :P
Kind of...
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 september 2012 12:59 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik heb ze niet geteld, ik zal als ik het recept uitschrijf even goed nadenken wat ik ook alweer voor hoeveelheden had. De ellende was, wat ik me niet had gerealiseerd, het is helemal geen goede garnalentijd, dus het was echt superkut pellen. Ik zou bijna overwegen ze gepeld te kopen, maar ja, dan zijn ze meteen niet mee zo mooi vers en lekker.

En met de planning ging het vorige week ook mis, stond ik om 12 uur 's nachts kroketjes te draaien en bebloemen om in te vriezen. Ha. Dus ik had er wel een beetje de pest in, gedoe en gekut. Maar heb ze dus net "vers" gepaneerd en gefrituurd en alle moeite is meteen vergeten, want echt wel de moeite waard! En ach, zo moeilijk en zoveel moeite was het nou ook weer niet.

Had bovendien ook meteen een deel kaaskroketjes gemaakt. Waren ook lekker:

[ link | afbeelding ]
Kaaskroketten euh bitterballen

[..]

Dank je. Ik vond ze ook wonderschoon gelukt. :)
Ohh die zijn mooi gelukt! :)
Ik wil binnenkort eens Indische aardappelkroketjes proberen te maken. O+
die mis ik wel een beetje. Hmm, verkeerde topic. :P

En hoe krijg je die dingen zo mooi doormidden zonder ze te pletten? :o
  dinsdag 25 september 2012 @ 22:57:57 #236
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_117256143
Euh, volgens mij gewoon een scherp mes kopen. ;-)
  woensdag 26 september 2012 @ 07:53:12 #237
11170 jerney
catlady 4life
pi_117262459
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2012 22:57 schreef RobinOok het volgende:
Euh, volgens mij gewoon een scherp mes kopen. ;-)
Daar hoopte ik al op. :P Ik zal het eens proberen met m'n nieuwe Shun O+
pi_117266701
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 september 2012 20:41 schreef jerney het volgende:
[ afbeelding ]
English breakfast for dinner :P
Kind of...

[..]

Ohh die zijn mooi gelukt! :)
Ik wil binnenkort eens Indische aardappelkroketjes proberen te maken. O+
die mis ik wel een beetje. Hmm, verkeerde topic. :P

En hoe krijg je die dingen zo mooi doormidden zonder ze te pletten? :o
Een vega versie van Indische kroketten? Ben ik wel nieuwsgierig naar.

Heb ze ooit eens gemaakt. Denk dat ik er nog wat meer smaakmakers in zou doen een volgende keer.

  woensdag 26 september 2012 @ 14:13:24 #239
11170 jerney
catlady 4life
pi_117272385
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2012 11:19 schreef n0a het volgende:

[..]

Een vega versie van Indische kroketten? Ben ik wel nieuwsgierig naar.

Heb ze ooit eens gemaakt. Denk dat ik er nog wat meer smaakmakers in zou doen een volgende keer.

[ afbeelding ]
:Y
Wanneer ik eruit ben hoe ik ze het beste kan maken, zal ik wel een receptje posten :)

Vooralsnog kijken wat er gebeurt als ik mijn, te zachte, worstjes probeer te rullen en dat in de kroketjes prop. Als dat goed is van textuur enzo, ga ik ze Indisch kruiden en nog eens maken.

De worstjes waren wčl heel goed van smaak O+ Met geroosterde knoflook en paprika.
  vrijdag 28 september 2012 @ 11:27:29 #240
11170 jerney
catlady 4life
pi_117345824


Vegaworstjes met knoflookbalsamico jus en cherrytomaatjes. O+
Niets beter dan cherrytomaatjes uit de oven. :9
Nee, wacht. Wel. Knoflook. O+
  zaterdag 29 september 2012 @ 12:37:43 #241
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_117385050

Procureur Voor


Procureur Na (koud)

Ik had nog niet eerder procureur (dat is een stuk uit de hals en nek van een varken) gemaakt maar ga dat zeker nog eens doen. Makkelijk (even aanbraden, kruiden en dan hoppa 5 uur de oven in op 120C en klaar is kees), betaalbaar en lekker. Een zo'n plak is meer dan genoeg voor 1 persoon, dus straks uit de vriezer zo hoppa, even zachtjes opbakken en smullen maar.

Deze keer deed ik maar wat uit de losse pols en dat beviel helemaal prima, maar als iemand nog een interessant recept heeft hou ik me graag aanbevolen!
pi_117386252
Lunch:


Niet echt een tijdschrift-waardige foto zoals hier veel voorbij komen, maar wel errug lekker.
Wit brood met kaas, gekookte eitjes, rucola, kappertjes, melanzane en honing-dille-dressing. Mjam.
  zondag 30 september 2012 @ 16:39:30 #243
11170 jerney
catlady 4life
pi_117427080
Hoera! Zoals ik vermoedde, zijn mijn zelfgemaakte worstjes die iets te zacht waren uitgevallen erg goed te rullen en de eerste stap naar plantaardige Indische kroketjes is geboren. O+


ik moet nog wel wat handigheid in het rollen zien te krijgen. :P
pi_117427888
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2012 16:39 schreef jerney het volgende:
Hoera! Zoals ik vermoedde, zijn mijn zelfgemaakte worstjes die iets te zacht waren uitgevallen erg goed te rullen en de eerste stap naar plantaardige Indische kroketjes is geboren. O+

[ afbeelding ]
ik moet nog wel wat handigheid in het rollen zien te krijgen. :P
Oeh :)

Recept?
  zondag 30 september 2012 @ 17:43:25 #245
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_117429574
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2012 13:18 schreef maartjeh het volgende:
Lunch:

[ afbeelding ]
Niet echt een tijdschrift-waardige foto
Ik vind het er anders verdomd lekker uitzien. En daar gaat het om.
pi_117429842
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2012 17:43 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik vind het er anders verdomd lekker uitzien. En daar gaat het om.
Ik ook, zat echt te watertanden :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 30 september 2012 @ 18:40:36 #247
11170 jerney
catlady 4life
pi_117431888
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2012 17:01 schreef Selestha het volgende:

[..]

Oeh :)

Recept?
Even snel-snel opgeschreven :)


1 cup bonen in tomatensaus, 2 geroosterde, rode paprika's en 1 bol geroosterde knoflook en wat zeezout in een pannetje opwarmen en met de staafmixer pureren.

Gooi dat in een bak

Meng er dan nog door:
1 eetl sriracha chillisaus
1/4 theel Chinees vijfkruidenpoeder
Nog eens 2 teentjes knoflook, geperst
1 theel gerookte paprikapoeder
1 theelepel soyasaus
1 theel venkelpoeder
1,5 theel kikkererwtenmeel
1 cup tarwegluten

+ eventueel extra groentenbouillon tot je de gewenste structuur hebt. Hiervoor mag het vrij nattig zijn, voor worstjes mag het wat steviger zijn, waarschijnlijk hoeft er dan geen bouillon bij. Maar pas op dat het niet te rubberig gaat worden. Dan krijg je een nare textuur. :P

Repen aluminiumfolie insmeren met wat arachideolie. Worstjes draaien en er strak in rollen. Dan 40 minuten stomen.


Voor de kroketjes:

Aardappelpuree maken met behulp van sojaroom, een teentje knoflook (ja, nooit genoeg :P) en peper en zout.

Gesnipperd rood uitje en wortel wokken samen met je verkruimelde worstjes en wat ketjap manis

Frituurpan aanzetten terwijl je de kroketjes maakt.

Bolletje aardappelpuree pakken en in de panko rollen. Goed door elkaar kneden en eventueel herhalen tot je goed kan kleien met je aardappelpuree. :P

Bolletje pletten in een rechthoekige vorm. Leg in het midden je reepje gehakt en vouw dan je kroketje aan alle kanten dicht.

Rol hem in de panko en smeer hem dan goed aan alle kanten in met No Egg eggreplacer. Daarna weer doir de panko rollen tot hij helemaal droog is en goed bedekt.

Frituren en klaar :)
pi_117433391
Vandaag risottoballetjes gemaakt :9



Paneren in panko maakt wel echt verschil met gewoon paneermeel zeg!
  zondag 30 september 2012 @ 19:22:26 #249
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_117433593
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2012 19:16 schreef Razztwizzle het volgende:
Vandaag risottoballetjes gemaakt :9

[ afbeelding ]

Paneren in panko maakt wel echt verschil met gewoon paneermeel zeg!
Helemaal mee eens!
En voor wie het niet kent: panko

Echt zo ontzettend veel lekkerder dan gewoon paneermeel. Ik heb dat ook niet eens meer in huis, gewoon paneermeel.

Zien er heerlijk uit, jouw risotto bitterballen. Maar er zit wel meer in dan alleen risotto, toch? Of lijkt dat maar zo?
pi_117433794
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2012 19:22 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Helemaal mee eens!
En voor wie het niet kent: panko

Echt zo ontzettend veel lekkerder dan gewoon paneermeel. Ik heb dat ook niet eens meer in huis, gewoon paneermeel.

Zien er heerlijk uit, jouw risotto bitterballen. Maar er zit wel meer in dan alleen risotto, toch? Of lijkt dat maar zo?
Inderdaad, het was een restje risotto van vrijdag, en die was gemaakt met spekjes, wortel, parmezaanse kaas en erwtjes. Ik had voor het rollen nog een stukje mozzarella in het midden van elk balletje gedaan.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')