Ah... boter op het brood dus, oke, thanks! ga ik proberen....quote:Op maandag 3 augustus 2015 23:56 schreef RobinOok het volgende:
Nee, alleen op het brood. Dat is de truc. Boter naast het brood (in de pan) heeft geen nut en kan alleen maar verbranden. Met een biefstukje moet je wel, maar met zo'n tosti kun je dus precies alleen boter gebruiken waar het moet.
Boter op brood of op je hoofd.quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 09:28 schreef FANN het volgende:
[..]
Ah... boter op het brood dus, oke, thanks! ga ik proberen....
dan liever op mijn broodquote:
Van wie? Ik hoor straks wel of je tosti gelukt is.quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 12:02 schreef FANN het volgende:
[..]
dan liever op mijn brood
maar ga hier niet zitten SCén anders krijg ik weer op mijn lazer
gegrilde courgette/gegrilde auberginequote:Op dinsdag 4 augustus 2015 14:49 schreef Adames het volgende:
Afgelopen dagen weer op een tosti dieet geleefd.
Gehakt, gouda, ui en een pittige saus is wel top, alleen jammer dat het ietwat zompig wordt.
Fetakaas, rode ui, olijven, zongedroogde tomaat, kappertjes (en witte peper) gemengd in kleine blokjes en op je brood vond ik dan wel weer fijn. Ik zie hem vaker in combinatie met tomaat, maar dan lijkt me het vocht uit de tomaat trekt waardoor je nat brood krijgt.
Kaas met gerookte paprika is geweldig, al is het opnieuw belangrijk om de paprika goed droog erop te leggen.
Tonijnsalade ook geprobeerd met een laagje kaas, maar die vind ik lekkerder als het koud is. Misschien gewoon brood roosteren en dan de tonijnsalade eten.
Verder doe ik de standaard ham/kaas tosti altijd met een dun laagje roomkaas ipv boter. Maakt het iets smeuïger.
Ik zit nu te denken aan meer groentevarianten, al kom ik er niet zo snel op. Bij veel heb je opnieuw het probleem van te nat zijn. Boerenkool kan een leuke zijn, eventueel met dunne lange plakjes rookworst.
heb nog proberen terug te zoeken maar niet gezien, wat is die manier? ben ook wel benieuwd hahaquote:Op donderdag 6 augustus 2015 15:04 schreef PaarsBeestje het volgende:
Zojuist tosti gemaakt met kaas en scherpe chilisaus op de Robinook manier... Ik geloof niet dat ik tosti's ooit nog op een andere manier klaargemaakt ga eten
Yes! Zie je wel. :-)quote:Op donderdag 6 augustus 2015 15:04 schreef PaarsBeestje het volgende:
Zojuist tosti gemaakt met kaas en scherpe chilisaus op de Robinook manier... Ik geloof niet dat ik tosti's ooit nog op een andere manier klaargemaakt ga eten
Zo:quote:Op donderdag 6 augustus 2015 17:28 schreef boik het volgende:
[..]
heb nog proberen terug te zoeken maar niet gezien, wat is die manier? ben ook wel benieuwd haha
(wel een klein kiertje houden tussen pan en deksel)quote:Op woensdag 18 april 2012 14:38 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Brood, kaas, sjalot, sambal brandal. Brood dun besmeren met boter, 14 minuten ene kant, 7 minuten andere kant met deksel op de koekenpan.
Oh die ziet er goed uit gek! Die ga ik onthouden voor na de vakantie haha dan meld ik me wel hoe die was :pquote:Op donderdag 6 augustus 2015 18:24 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zo:
[..]
(wel een klein kiertje houden tussen pan en deksel)
Voor:
[ link | afbeelding ]
Na:
[ link | afbeelding ]
Ik heb het nog niet gemaakt, maar ben het wel van plan, ik moet nog dat soort sambal in huisquote:Op donderdag 6 augustus 2015 20:29 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben benieuwd.
Belangrijkste is dus geduld.
En veel kaas natuurlijk.
koningsvogel uit de supermarkt is goed te doenquote:Op donderdag 6 augustus 2015 23:23 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik heb het nog niet gemaakt, maar ben het wel van plan, ik moet nog dat soort sambal in huis
huis maken, maar als ik naar die foto kijk denk ik steeds, zit er ook geen tomaat tussen?Want als ik googel naar Sambal brandal zie ik gewoon potjes conimex, ja sorry, ik gebruik altijd
alleen Sambal oelek maar misschien heb jij een ander soort sambal, verse? of zelfgemaakte?
Oké, dank je wel zal ik onthouden!quote:Op donderdag 6 augustus 2015 23:24 schreef Adames het volgende:
[..]
koningsvogel uit de supermarkt is goed te doen
Tomaat kan, maar op de foto hierboven is het toevallig chorizo. De ingredienten doen er niet zo heel erg toe, gewoon kaas, besmeerde boterhammen, een pan met deksel en geduld.quote:Op donderdag 6 augustus 2015 23:23 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik heb het nog niet gemaakt, maar ben het wel van plan, ik moet nog dat soort sambal in huis
huis maken, maar als ik naar die foto kijk denk ik steeds, zit er ook geen tomaat tussen?Want als ik googel naar Sambal brandal zie ik gewoon potjes conimex, ja sorry, ik gebruik altijd
alleen Sambal oelek maar misschien heb jij een ander soort sambal, verse? of zelfgemaakte?
Ah... oké weer iets geleerd, nee ik ga de Koningsvogel wel eens proberenquote:Op donderdag 6 augustus 2015 23:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Tomaat kan, maar op de foto hierboven is het toevallig chorizo. De ingredienten doen er niet zo heel erg toe, gewoon kaas, besmeerde boterhammen, een pan met deksel en geduld.
En mijn sambal maak ik niet zelf, die van Koningsvogel vind ik lekker genoeg!
Sambal oelek is vaak de minst lekkere, want rauw en dus vol conserveringsmiddelen en scherp/hard van smaak. Sambal brandal of badjak is "gebakken" en in mijn beleving daarom al zachter/aardser/ronder van smaak. Maar als jij oelek lekker vindt moet je vooral oelek gebruiken hoor.
Hoogste tijd om dat eens te gaan proberen dus, ik zit een beetje vastgeroest aan die conimex merk ikquote:Op donderdag 6 augustus 2015 23:43 schreef PaarsBeestje het volgende:
En de Sambal Manis van Koningsvogel is ook heerlijk
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |