abonnement Unibet Coolblue
pi_110906794
(volkoren spelt/tarwe) krentenwegge :)



pi_110937822
Oregano, tomaat, olijfbrood (lekker!)



En verjaardagscadeau van ouders *O*
pi_110937938
:D! Ziet er lekker uit.

En via dat boek van jou ben ik uitgekomen op:



Die ga ik maar 's bestellen :9
Ja doei.
pi_110938020
:D lees graag je oordeel over dat boek, ben immers volgend jaar weer jarig :P
pi_110938198
Net besteld bij de bookdepository. Hopelijk is hij er woensdag ofzo :9
Ja doei.
pi_111018329
Kan t kloppen dat maisbrood minder water nodig heeft? Lijkt zo nat met gelijke hoeveelheid bloem en water in vergelijking tot volkoren..
pi_111075873
Mijn plan was om deeg te maken in de broodbakmachine en het dan in de oven te doen om het af te bakken voor morgenvroeg.. (met de timer).

Denken jullie dat het goed gaat als ik het deeg gewoon in de oven laat de hele nacht?
  † In Memoriam † donderdag 3 mei 2012 @ 10:48:23 #83
91830 MaximusTG
pi_111076248
Nee. Dat lijkt me geen goed plan. Je deeg rijst dan veel te lang door in de oven. Daarbij staat het deeg dan ook tijdens het voorverwarmen in de oven. Beter bak je het gewoon s'avonds laat en laat je het 's nachts afkoelen. Of je gebruikt wat minder gist in het deeg en laat het dan na de eerste rijs, nadat je het gevormd hebt afgedekt in de koelkast rijzen. (lijkt me handig als je dan een vorm gebruikt, dus uitdrukken tot rechthoek, korte kant even lang als de lengte van je broodvorm. Oprollen vanaf je korte kant, naad onderop in vorm doen, vorm invetten).
Dan 's ochtends tijdens oven voorverwarmen deeg in vorm uit koelkast. In oven doen als die warm is en bakken.
pi_111079931
Dat is natuurlijk ook Een goede manier om redelijk vroeg 's ochtends vers brood te hebben. Stom dat ik daar nog nooit aan had gedacht.
pi_111095757
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 april 2012 19:50 schreef evo87 het volgende:
(volkoren spelt/tarwe) krentenwegge :)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ziet er heerlijk uit! Heb je een recept?
pi_111098229
600 gram meel (zelf 300 spelt/300 tarwe)
400-420 ml water
2 eidooiers
gist (gebruik zelf weinig, 3-4 gram, half zakje)
zout (gebruik zelf weinig, 6 gram)
eetlepel kaneel, theelepel anijs, theelepel karwijzaad.
500 gram krenten/rozijnen (zelf 250/250)

krenten/rozijnen wellen en afdrogen. (goed droog maken, anders wordt je deeg te nat)
Deeg (rest ingredienten) kneden tot elastisch, krenten/rozijnen toevoegen en kneden tot homogeen deeg.
Rijzen (4 uur), doorslaan, rijzen (2,5 uur), vormen, rijzen (1,5 uur), bakken (35 min @ 210 C)
Rijstijden zijn met weinig gist, als je meer gist gebruikt gaat het sneller :P
Eerste 2 keer rijzen in kom afgedekt met folie, laatste rijs in vorm afgedekt met natte theedoek.
pi_111098488
Dank! Ik ga het eens proberen zonder ei en inderdaad wat meer gist en korter rijzen, kijken of dat ook lukt. :)
pi_111100894
als je geen ei doet zou ik wel iets meer water gebruiken, 420-440. succes :)
pi_111101278
Nog een keer de vraag :P Waarom moet deeg twee keer rijzen?
pi_111117270
smaakontwikkeling, gist kan beter zijn werk doen en meel ontwikkeld zijn smaak beter.
pi_111117568
Vandaag eens de honing-walnotenbrood proberen te maken
pi_111164010
quote:
0s.gif Op zondag 29 april 2012 18:24 schreef motorbloempje het volgende:
:D! Ziet er lekker uit.

En via dat boek van jou ben ik uitgekomen op:

[ afbeelding ]

Die ga ik maar 's bestellen :9
O+ Hij is er! En wat een mooie recepten! Volgende week eens aan de slag :9
Ja doei.
pi_111166416
veel plezier, vergeet de foto's niet :9
pi_111204316
Krentenwegge zonder ei ging prima evo! Ziet er droger uit dan hij is, hij is heerlijk!



Ook maakte ik nog de focaccia van de Hairy Bikers, maar die was op voor ik er een foto van kon maken. :)
  † In Memoriam † zondag 6 mei 2012 @ 15:10:18 #95
91830 MaximusTG
pi_111204814
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2012 12:25 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

O+ Hij is er! En wat een mooie recepten! Volgende week eens aan de slag :9
Mooie boeken zijn het he? Ik heb BBA en Artisan breads everyday van Reinhart en een groot deel van de rest als ebook :+. Het zijn echt goede boeken, met recepten die kloppen, en niet die halfgare broodrecepten die je wel eens in een normaal kookboek ziet. Zo van 'kneed door tot een soepel deeg' en dat je dan alsnog zo'n harde bonk brood krijgt.
  zondag 6 mei 2012 @ 15:47:48 #96
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_111206458
Ik ben een zuurdezem gestart, volgens dit recept: http://www.weekendbakery.(...)arter-in-easy-steps/

alleen waren de batterijen voor m'n weegschaal op, dus heb ik het met cups gedaan. Gelijke hoeveelheid roggemeel en water. Ben benieuwd!
  † In Memoriam † dinsdag 8 mei 2012 @ 09:56:27 #97
91830 MaximusTG
pi_111279633
Leuk, ben benieuwd ;). Dat bakje "desem" uit de supermarkt was niks? Wel een beetje jammer die sneer in je link naar gebruik van ananassap.. Dat is juist een methode die wetenschappelijk logisch is. Overigens nog een tip voor wanneer je desem wel lijkt te bubbelen maar niet in volume verdubbelt/groeit: Het kan zijn dat je desem te weinig stevigheid heeft, waardoor het gas van de gist gewoon ontsnapt. Meng dan eens bloem:water in verhouding 4:3. (75% water dus).
  dinsdag 8 mei 2012 @ 10:00:24 #98
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_111279733
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 09:56 schreef MaximusTG het volgende:
Leuk, ben benieuwd ;). Dat bakje "desem" uit de supermarkt was niks? Wel een beetje jammer die sneer in je link naar gebruik van ananassap.. Dat is juist een methode die wetenschappelijk logisch is. Overigens nog een tip voor wanneer je desem wel lijkt te bubbelen maar niet in volume verdubbelt/groeit: Het kan zijn dat je desem te weinig stevigheid heeft, waardoor het gas van de gist gewoon ontsnapt. Meng dan eens bloem:water in verhouding 4:3. (75% water dus).
dat bakje heb ik nog niet geprobeerd...

Tot nu toe verdubbelt het goed, gister was het al binnen 10 uur verdubbelt! Vanmorgen 2/3 ongeveer eruitgehaald, en nieuw meel en water toegevoegd. donderdag zou het klaar zijn voor gebruik!
  † In Memoriam † dinsdag 8 mei 2012 @ 10:30:36 #99
91830 MaximusTG
pi_111280508
Ben nu een timelapse aan het maken van mn desem, in een groot smal hoog glas. Om de 5 seconden een foto (webcam, slechte kwaliteit:P). Je ziet nu al verschil tussen plaatje 1 en plaatje 100 :P.
  † In Memoriam † dinsdag 8 mei 2012 @ 11:19:52 #100
91830 MaximusTG
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')