Ach beter dan welk "particulier" mes dan ook. En hier gaan mijn messen gewoon naar een messenslijper ( ps. Het heeft ook met smaak te maken uiteraard )quote:Op donderdag 24 januari 2013 11:40 schreef Henkie_Jan het volgende:
Global messen zijn prima beginnersmessen (no pun intended), maar met een hardheid van 58 (Rockwell C) zijn ze snel weer bot en ook niet vlijmscherp te krijgen. Ik vind ze overpriced en overrated. Echte koksmessen moeten in mijn opinie een hardheid van 60 of hoger hebben!
Ik heb recent privé deze gekocht, hardheid van 60-61 en ontzettend mooi!
[ afbeelding ]
Professioneel gebruik ik messen van Yaxcell maar ik heb nu ook een grote Kama-usuba van Zanmai voor het ciseleren van groente, vlijmscherp en niet bot te krijgen! (hardheid 62)
Kijk eens verder dan Global en Kai shun en er gaat een wereld voor je open.
Die GF33 was bijna ¤160quote:Op donderdag 24 januari 2013 11:48 schreef Henkie_Jan het volgende:
Zeker waar, niet iedereen heeft meer dan 100 euro over voor een keukenmes maar als je toch een Global van 80 euro koopt dan is de meerprijs voor een echt Japans damascus stalen mes met een betere staalsoort slechts een paar tientjes.
Dit is mijn groentemes trouwens
[ afbeelding ]
Weet jij zo winkels in de omgeving die een ruime selectie aan Japanse messen hebben? Vind het assortiment goede Japanse damascus messen in veel winkels aardig tegenvallen...quote:Op donderdag 24 januari 2013 11:40 schreef Henkie_Jan het volgende:
Global messen zijn prima beginnersmessen (no pun intended), maar met een hardheid van 58 (Rockwell C) zijn ze snel weer bot en ook niet vlijmscherp te krijgen. Ik vind ze overpriced en overrated. Echte koksmessen moeten in mijn opinie een hardheid van 60 of hoger hebben!
Ik heb recent privé deze gekocht, hardheid van 60-61 en ontzettend mooi!
[ afbeelding ]
Professioneel gebruik ik messen van Yaxcell maar ik heb nu ook een grote Kama-usuba van Zanmai voor het ciseleren van groente, vlijmscherp en niet bot te krijgen! (hardheid 62)
Kijk eens verder dan Global en Kai shun en er gaat een wereld voor je open.
De kookshops die ik ken hebben alleen Global en Kai shun, voor de echte professionele Japansemessen moet je bij de specialistisch webwinkels zijn, zij hebben vaak geen winkel maar vaak kun je op afspraak langskomen om de collectie te bekijken.quote:Op donderdag 24 januari 2013 11:55 schreef Molleman het volgende:
[..]
Weet jij zo winkels in de omgeving die een ruime selectie aan Japanse messen hebben? Vind het assortiment goede Japanse damascus messen in veel winkels aardig tegenvallen...
Top, maat van me is op zoek naar een goede Gyuto, alleen keuze valt nogal tegen in de winkels in Nederland. Dank je.quote:Op donderdag 24 januari 2013 12:01 schreef Henkie_Jan het volgende:
[..]
De kookshops die ik ken hebben alleen Global en Kai shun, voor de echte professionele Japansemessen moet je bij de specialistisch webwinkels zijn, zij hebben vaak geen winkel maar vaak kun je op afspraak langskomen om de collectie te bekijken.
www.koksmesexpert.nl heeft een aantal japanse messen in het assortiment (waaronder Tojiro en MAC (vergelijkbaar met Global qua materiaalkeuze) en de betere merken zoals Yaxcell en Kasumi.
En in Hoevelaken zit nog www.Japansemessen.nl, zij richten zich alleen op professionele Japanse messen. Ik vind hun de mooiste collectie hebben en ik ben er al jaren klant. Vooral MCUSTA Zanmai heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. http://www.japansemessen.nl/c-1627407/mcustaquote:Op donderdag 24 januari 2013 12:04 schreef Molleman het volgende:
[..]
Top, maat van me is op zoek naar een goede Gyuto, alleen keuze valt nogal tegen in de winkels in Nederland. Dank je.
Hard staal is ook een stuk brosser. De kans dat er een stukje afbreek is groot. Als je een Global laat vallen, dan is er een kans dat het mes het overleeft. Ik heb allerlei messen, ook Globals en ik vind ze echt scherp zat. Er zijn trouwens veel professionals die met Global werken. Slijpen is wel lastig. Maar dat is bij de echt harde messen allemaal zo.quote:Op donderdag 24 januari 2013 11:40 schreef Henkie_Jan het volgende:
Global messen zijn prima beginnersmessen (no pun intended), maar met een hardheid van 58 (Rockwell C) zijn ze snel weer bot en ook niet vlijmscherp te krijgen. Ik vind ze overpriced en overrated. Echte koksmessen moeten in mijn opinie een hardheid van 60 of hoger hebben!
Ik heb recent privé deze gekocht, hardheid van 60-61 en ontzettend mooi!
[ afbeelding ]
Professioneel gebruik ik messen van Yaxcell maar ik heb nu ook een grote Kama-usuba van Zanmai voor het ciseleren van groente, vlijmscherp en niet bot te krijgen! (hardheid 62)
Kijk eens verder dan Global en Kai shun en er gaat een wereld voor je open.
Ik vind het gewoon mooie messen, stevig, zwaar, scherp, uit 1stukquote:Op donderdag 24 januari 2013 13:19 schreef noutie het volgende:
[..]
Hard staal is ook een stuk brosser. De kans dat er een stukje afbreek is groot. Als je een Global laat vallen, dan is er een kans dat het mes het overleeft. Ik heb allerlei messen, ook Globals en ik vind ze echt scherp zat. Er zijn trouwens veel professionals die met Global werken. Slijpen is wel lastig. Maar dat is bij de echt harde messen allemaal zo.
quote:Op donderdag 24 januari 2013 13:44 schreef golfer het volgende:
[ afbeelding ]
Lijkt mij wel wat. Ook een leuk klein prijsje. Slechts voor 3.029,84 euro de jouwe.
Mag ik je vragen waar je deze vandaan hebt, is een zeer mooi mes namelijk !quote:Op donderdag 24 januari 2013 11:40 schreef Henkie_Jan het volgende:
Global messen zijn prima beginnersmessen (no pun intended), maar met een hardheid van 58 (Rockwell C) zijn ze snel weer bot en ook niet vlijmscherp te krijgen. Ik vind ze overpriced en overrated. Echte koksmessen moeten in mijn opinie een hardheid van 60 of hoger hebben!
Ik heb recent privé deze gekocht, hardheid van 60-61 en ontzettend mooi!
[ afbeelding ]
Professioneel gebruik ik messen van Yaxcell maar ik heb nu ook een grote Kama-usuba van Zanmai voor het ciseleren van groente, vlijmscherp en niet bot te krijgen! (hardheid 62)
Kijk eens verder dan Global en Kai shun en er gaat een wereld voor je open.
In NL alleen verkrijgbaar bij Japansemessen.nlquote:
Dat is een koopje!quote:Op donderdag 24 januari 2013 13:44 schreef golfer het volgende:
[ afbeelding ]
Lijkt mij wel wat. Ook een leuk klein prijsje. Slechts voor 3.029,84 euro de jouwe.
Als hij licht aan voelt zal het wel de G zijn en niet de GFquote:Op vrijdag 25 januari 2013 15:56 schreef fotostarter het volgende:
Heb zelf pas een global gehaald. Type weet ik zo niet.
Op het eerste gevoel was hij erg licht. Maar nu vind ik het een heerlijk mes.
Had hiervoor een keramisch mes. Ook heel erg fijn alleen moet je hem niet laten vallen.
Ik ga eens kijken.quote:Op vrijdag 25 januari 2013 17:01 schreef Estolan het volgende:
[..]
Als hij licht aan voelt zal het wel de G zijn en niet de GF
Dat heb ik nog nooit gezien bij de Aldi, alleen bij de duitse?quote:Op zaterdag 26 januari 2013 16:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind de hardheid niet zo belangrijk, ik heb liever dat je het mes met even kort aanzetten of over een wetsteen halen snel weer scherp hebt. Messen uit rvs zijn me te taai daarvoor.
De Aldi verkocht enige tijd geleden damaststalen messen met een kern van VG-10 staal, hetzelfde staal waar die Japanners hun loeidure damastmessen mee maken.
Ik heb een Zwilling set voor kerst gehad (Errug blij mee aangezien ik het daarvoor met Chef messen van de Blokker moest doen . Na gebruik direct schoonmaken en in een beschermhoesje in de la terug. Hopelijk blijven ze zo mooi lang scherp. Maar bedoel je met je opmerking dat ze nauwelijks te slijpen zijn zelf slijpen of laten slijpen? Ik denk namelijk niet dat ik snel zelf ermee aan de slag ga in de angst de messen te verpesten. Maar een professionele slijpen kan ze toch wel weer goed slijpen?quote:Op dinsdag 17 april 2012 13:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb een paar Zwilling, probleem met dat soort messen vind ik dat ze nauwelijks te slijpen zijn. Heb ook wat Damaststalen messen met een koolstofstaal kern, en die slijp je heel gemakkelijk, net als de molenmessen. Het is ook niet omdat het staal zachter is heb ik het idee, maar dat Duitse Chroom Vanadium staal lijkt wel taaier ofzo,
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |