abonnement Unibet Coolblue
pi_121260538
quote:
1s.gif Op maandag 7 januari 2013 08:48 schreef Estolan het volgende:

[..]

De GF is wat zwaarder dan de G serie, wil ik wel even proberen. Later dan nog wat andere kopen, ben benieuwd
Ik heb vorige week een g2 gekocht, die is inderdaad een beetje licht, maar dat vind ik eigenlijk wel prettig. Vlijmscherp ding, ben er erg blij mee.
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_121260821
Heb zelf een G2 liggen, die bleek ik uiteindelijk te licht te vinden. Leek in eerste instantie wel fijn maar na er een tijdje ermee werken vond ik hem toch te licht. Die mogen vrienden nu gebruiken als ze bij mij willen koken. Ben nu zelf gegaan voor het volgende mes en die bevalt zeer goed.


Zwilling Twin Profection
pi_121260839
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2013 01:09 schreef Tourniquet het volgende:

Wil zelf erg graag het Robert Herder 1922 koksmes aanschaffen (of de Santoku Lignum 3, wat is het voordeel/nadeel van de een boven de ander?), maar moet me nog even over de hoge prijs heen zetten. :D
Ik heb daar zelf ook wel eens gekeken en vond die 1922 wel erg duur. Het leek me ook een beetje het topmodel om het topmodel. Laten we iets leuks nostalgisch verzinnen voor de mensen die niet met een mes van 100 euro willen aankomen.

Verder hou ik zelf wel van een beetje een hoog blad, anders zitten je knokkels snel in de weg, afhankelijk van het formaat. Santoku lijkt dan gewoon een handiger vorm.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  † In Memoriam † maandag 7 januari 2013 @ 09:35:45 #79
91830 MaximusTG
pi_121260887
Ik heb die 1922, maar dan van deze site:
http://www.knivesandtools.nl/nl/ct/robert-herder-molenmes.htm
Daar is ie een stuk goedkoper! Qua functionaliteit denk ik niet dat er veel verschil zit tussen de Santoku lignum 3 en de 1922, das een kwestie van smaak.
pi_121261169
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2013 09:31 schreef Molleman het volgende:
Heb zelf een G2 liggen, die bleek ik uiteindelijk te licht te vinden. Leek in eerste instantie wel fijn maar na er een tijdje ermee werken vond ik hem toch te licht. Die mogen vrienden nu gebruiken als ze bij mij willen koken. Ben nu zelf gegaan voor het volgende mes en die bevalt zeer goed.

[ afbeelding ]
Zwilling Twin Profection
De G serie is ook meer voor de consumenten markt. De GF is de prof lijn, zit ook in gewicht en prijs een klasse hoger
  maandag 7 januari 2013 @ 14:08:41 #81
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_121268408
Heb een Robert Herder 1922 en maak daardoor zelden gebruik van een slijper, maar in het Kookpunt in Rotterdam zit een slijpservice, sleepten (slepen, sliepen ??) zelfs het mesje van m'n gehaktmolen!

PS. Herder messen moeten trouwens wel gewoon zo nu en dan aangezet worden.

[ Bericht 8% gewijzigd door Redcoon op 07-01-2013 14:41:47 ]
pi_121268551
Ik heb al een jaar of 10 een simpel keukenmesje van Herder. Briljant ding, nog nooit geslepen omdat het gewoon goed scherp blijft :D
  maandag 7 januari 2013 @ 14:22:29 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121268847
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2013 14:13 schreef tjoptjop het volgende:
Ik heb al een jaar of 10 een simpel keukenmesje van Herder. Briljant ding, nog nooit geslepen omdat het gewoon goed scherp blijft :D
af en toe eens met een groen sponsje en wat vim er overheen, blijven scheermesscherp. Ik vind de oppervlakte van het staal ook zo mooi bij een oud molenmesje,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121269213
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2013 14:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

af en toe eens met een groen sponsje en wat vim er overheen, blijven scheermesscherp. Ik vind de oppervlakte van het staal ook zo mooi bij een oud molenmesje,
50 shades of grey bij die van mij :Y

Piet, waarom zijn steakmessen altijd kartelmessen? Zelf eet ik steak het liefst met een scherp 'normaal' mes, bij zo'n steakmes vind ik altijd zo'n gezaag. Maar toch zie je het overal?
  maandag 7 januari 2013 @ 14:52:36 #85
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_121269885
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2013 14:13 schreef tjoptjop het volgende:
Ik heb al een jaar of 10 een simpel keukenmesje van Herder. Briljant ding, nog nooit geslepen omdat het gewoon goed scherp blijft :D
Dat en erbij nog een Herder Santoku Lignummes. Bijna heb je niet meer nodig.
Ware het niet dat ik een soort fetish voor messen heb en dus ook nog een Japans pettyknife en nog wat andere afwijkende messen heb.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 7 januari 2013 @ 14:56:35 #86
6468 zuigmarmot
Kratjes kunnen nu ook voorin
pi_121270040
Een mes dat je dient te laten slijpen, is niet goed onderhouden, een goed aanzetstaal (of liefst keramisch, hoeft echt niet duur te zijn) regelmatig gebruiken, en dan wordt hij echt niet bot
Reverend John Hicks: No. Those creatures were demons, creatures of
Satan inhabiting the bodies of our dead. And the demons are still
loose in this world, and the dead must be spiked.
pi_121270101
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2013 14:52 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat en erbij nog een Herder Santoku Lignummes. Bijna heb je niet meer nodig.
Ware het niet dat ik een soort fetish voor messen heb en dus ook nog een Japans pettyknife en nog wat andere afwijkende messen heb.
Dan heeft de Kookwinkel nog wel wat cools voor je :)
  maandag 7 januari 2013 @ 15:02:08 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121270234
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2013 14:32 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

50 shades of grey bij die van mij :Y

Piet, waarom zijn steakmessen altijd kartelmessen? Zelf eet ik steak het liefst met een scherp 'normaal' mes, bij zo'n steakmes vind ik altijd zo'n gezaag. Maar toch zie je het overal?
Goede vraag, maar ik weet het niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † maandag 7 januari 2013 @ 15:08:49 #89
91830 MaximusTG
pi_121270468
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2013 14:32 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

50 shades of grey bij die van mij :Y

Piet, waarom zijn steakmessen altijd kartelmessen? Zelf eet ik steak het liefst met een scherp 'normaal' mes, bij zo'n steakmes vind ik altijd zo'n gezaag. Maar toch zie je het overal?
Hier staat een mogelijke verklaring:
http://en.wikipedia.org/wiki/Steak_knife
In het kort; voor WW1 waren alle messen die je aan tafel gebruikte scherp. Maar na WW1 werden ze vaak van RVS gemaakt. Makkelijker schoon te houden, (de oude messen werden door bediendes gepoetst en geslepen), maar moest ook geslepen worden. Daarom voor hetgene waar vaak een scherp mes aan tafel voor nodig is - vlees - een gekarteld mes, dat minder vaak geslepen moest worden.
pi_121271085
Deze wil ik wel :)



Het Kai Shi Hou Manufactur koksmes is handgemaakt en gelimiteerd; er zijn er slechts 200 stuks wereldwijd. Ieder mes wordt dan ook voorzien van een serienummer en certificaat.

Het Kai Shi Hou koksmes is in Japan vervaardigd door een Japanse meester. Voor de productie van dit mes zijn meer dan 100 verschillende bewerkingen noodzakelijk, om de unieke scherpte en schoonheid van het mes te verkrijgen.

Het Kai Shi Hou Manufactur koksmes heeft een lemmetlengte van 20 cm, het mes meet in totaal 35,5 cm. Het lemmet is 6 cm breed (op het breedste punt gemeten).

De zwarte greep is gemaakt van zwart bombay hout en heeft een gedraaide rechthoekige vorm, die met de hand wordt gedraaid. Het zwarte bombay hout is een van de belangrijkste houtsoorten die al honderden jaren voor Boedhistische altaren wordt gebruikt.

Het lemmet van het handgemaakte koksmes bestaat uit 64 lagen damaststaal en heeft een kern van SG2 staal met een hardheid van 64+/-1.

PRIJS: ¤ 1.395,00
pi_121271994
quote:
14s.gif Op maandag 7 januari 2013 14:08 schreef Redcoon het volgende:
Heb een Robert Herder 1922 en maak daardoor zelden gebruik van een slijper, maar in het Kookpunt in Rotterdam zit een slijpservice, sleepten (slepen, sliepen ??) zelfs het mesje van m'n gehaktmolen!

PS. Herder messen moeten trouwens wel gewoon zo nu en dan aangezet worden.
Aanzetten hoeft toch alleen bij bramen?
  maandag 7 januari 2013 @ 16:12:05 #92
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_121272624
quote:
1s.gif Op maandag 7 januari 2013 15:52 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Aanzetten hoeft toch alleen bij bramen?
Klopt, met het aanzetstaal zet je de snede weer 'recht'. De oneffenheden zijn weg en dan ondervindt een mes minder weerstand als het ergens doorheen moet snijden.

Slijpen doe je eigenlijk alleen wanneer je mes bot is en het weghalen van bramen geen uitweg meer biedt.
pi_121272675
quote:
1s.gif Op maandag 7 januari 2013 15:52 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Aanzetten hoeft toch alleen bij bramen?
Ik doe het meestal een paar keer per week. Dan blijft het goed snijden imho.
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  maandag 7 januari 2013 @ 16:13:41 #94
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_121272689
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2013 14:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

af en toe eens met een groen sponsje en wat vim er overheen, blijven scheermesscherp. Ik vind de oppervlakte van het staal ook zo mooi bij een oud molenmesje,
Ja? Gewoon even schuren is geen punt?
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 7 januari 2013 @ 16:23:29 #95
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_121273056
De eerste voorwaarde vind ik dat het mes de juiste gripmaat heeft, bij tennis gaat het van 3-5,5 gripmaat omdat niet iedereen hetzelfde formaat handen heeft.
Ik zou dus messen eerst fysiek proberen voordat je online gaat bestellen, tenzij het een vervanging is.
de scherpte is hetzelfde als je het mes laat slijpen, de meeste messen zijn fabrieksaf niet zo scherp.
pi_121275443
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2013 15:08 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Hier staat een mogelijke verklaring:
http://en.wikipedia.org/wiki/Steak_knife
In het kort; voor WW1 waren alle messen die je aan tafel gebruikte scherp. Maar na WW1 werden ze vaak van RVS gemaakt. Makkelijker schoon te houden, (de oude messen werden door bediendes gepoetst en geslepen), maar moest ook geslepen worden. Daarom voor hetgene waar vaak een scherp mes aan tafel voor nodig is - vlees - een gekarteld mes, dat minder vaak geslepen moest worden.
Stom dat ik wiki niet even bezocht had hiervoor :@

Maar het is dus puur gemak van geen onderhoud.

Ik blijf het lekker met scherp mes eten :Y
  maandag 7 januari 2013 @ 18:59:56 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121279567
quote:
14s.gif Op maandag 7 januari 2013 16:13 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ja? Gewoon even schuren is geen punt?
Nee, ik vind het heerlijke mesjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 7 januari 2013 @ 19:18:16 #98
168739 Red_85
'echt wel'
pi_121280464
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2013 14:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

af en toe eens met een groen sponsje en wat vim er overheen, blijven scheermesscherp. Ik vind de oppervlakte van het staal ook zo mooi bij een oud molenmesje,
Dit.

Ik ken een molenmesje dat ouder is dan ik ben, het is van mijn oma, en er zit nog maar zo'n 4cm aan. Zo echt koolstof dofzwart met een klein beetje glanzende strepen. Zo tof, zo wil ik 'm ook eigenlijk. Maar zo scherp dat je je er nog mee kan scheren.

93 jaar: 'Als ik iets echt scherps nodig heb, pak ik deze... '

quote:
1s.gif Op maandag 7 januari 2013 18:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, ik vind het heerlijke mesjes
Heeeeeeeel af en toe haal ik hem over een wetsteentje. Als ik merk dat er een braampje op zit. Verder snij ik er alleen mee.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_121310927
Global GF-33 binnen!

SWEET!
pi_121978315
Global messen zijn prima beginnersmessen (no pun intended), maar met een hardheid van 58 (Rockwell C) zijn ze snel weer bot en ook niet vlijmscherp te krijgen. Ik vind ze overpriced en overrated. Echte koksmessen moeten in mijn opinie een hardheid van 60 of hoger hebben!

Ik heb recent privé deze gekocht, hardheid van 60-61 en ontzettend mooi!



Professioneel gebruik ik messen van Yaxcell maar ik heb nu ook een grote Kama-usuba van Zanmai voor het ciseleren van groente, vlijmscherp en niet bot te krijgen! (hardheid 62)

Kijk eens verder dan Global en Kai shun en er gaat een wereld voor je open.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')