Ik heb vorige week een g2 gekocht, die is inderdaad een beetje licht, maar dat vind ik eigenlijk wel prettig. Vlijmscherp ding, ben er erg blij mee.quote:Op maandag 7 januari 2013 08:48 schreef Estolan het volgende:
[..]
De GF is wat zwaarder dan de G serie, wil ik wel even proberen. Later dan nog wat andere kopen, ben benieuwd
Ik heb daar zelf ook wel eens gekeken en vond die 1922 wel erg duur. Het leek me ook een beetje het topmodel om het topmodel. Laten we iets leuks nostalgisch verzinnen voor de mensen die niet met een mes van 100 euro willen aankomen.quote:Op maandag 7 januari 2013 01:09 schreef Tourniquet het volgende:
Wil zelf erg graag het Robert Herder 1922 koksmes aanschaffen (of de Santoku Lignum 3, wat is het voordeel/nadeel van de een boven de ander?), maar moet me nog even over de hoge prijs heen zetten.
De G serie is ook meer voor de consumenten markt. De GF is de prof lijn, zit ook in gewicht en prijs een klasse hogerquote:Op maandag 7 januari 2013 09:31 schreef Molleman het volgende:
Heb zelf een G2 liggen, die bleek ik uiteindelijk te licht te vinden. Leek in eerste instantie wel fijn maar na er een tijdje ermee werken vond ik hem toch te licht. Die mogen vrienden nu gebruiken als ze bij mij willen koken. Ben nu zelf gegaan voor het volgende mes en die bevalt zeer goed.
[ afbeelding ]
Zwilling Twin Profection
af en toe eens met een groen sponsje en wat vim er overheen, blijven scheermesscherp. Ik vind de oppervlakte van het staal ook zo mooi bij een oud molenmesje,quote:Op maandag 7 januari 2013 14:13 schreef tjoptjop het volgende:
Ik heb al een jaar of 10 een simpel keukenmesje van Herder. Briljant ding, nog nooit geslepen omdat het gewoon goed scherp blijft
50 shades of grey bij die van mijquote:Op maandag 7 januari 2013 14:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
af en toe eens met een groen sponsje en wat vim er overheen, blijven scheermesscherp. Ik vind de oppervlakte van het staal ook zo mooi bij een oud molenmesje,
Dat en erbij nog een Herder Santoku Lignummes. Bijna heb je niet meer nodig.quote:Op maandag 7 januari 2013 14:13 schreef tjoptjop het volgende:
Ik heb al een jaar of 10 een simpel keukenmesje van Herder. Briljant ding, nog nooit geslepen omdat het gewoon goed scherp blijft
Dan heeft de Kookwinkel nog wel wat cools voor jequote:Op maandag 7 januari 2013 14:52 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat en erbij nog een Herder Santoku Lignummes. Bijna heb je niet meer nodig.
Ware het niet dat ik een soort fetish voor messen heb en dus ook nog een Japans pettyknife en nog wat andere afwijkende messen heb.
Goede vraag, maar ik weet het niet.quote:Op maandag 7 januari 2013 14:32 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
50 shades of grey bij die van mij
Piet, waarom zijn steakmessen altijd kartelmessen? Zelf eet ik steak het liefst met een scherp 'normaal' mes, bij zo'n steakmes vind ik altijd zo'n gezaag. Maar toch zie je het overal?
Hier staat een mogelijke verklaring:quote:Op maandag 7 januari 2013 14:32 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
50 shades of grey bij die van mij
Piet, waarom zijn steakmessen altijd kartelmessen? Zelf eet ik steak het liefst met een scherp 'normaal' mes, bij zo'n steakmes vind ik altijd zo'n gezaag. Maar toch zie je het overal?
Aanzetten hoeft toch alleen bij bramen?quote:Op maandag 7 januari 2013 14:08 schreef Redcoon het volgende:
Heb een Robert Herder 1922 en maak daardoor zelden gebruik van een slijper, maar in het Kookpunt in Rotterdam zit een slijpservice, sleepten (slepen, sliepen ??) zelfs het mesje van m'n gehaktmolen!
PS. Herder messen moeten trouwens wel gewoon zo nu en dan aangezet worden.
Klopt, met het aanzetstaal zet je de snede weer 'recht'. De oneffenheden zijn weg en dan ondervindt een mes minder weerstand als het ergens doorheen moet snijden.quote:Op maandag 7 januari 2013 15:52 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Aanzetten hoeft toch alleen bij bramen?
Ik doe het meestal een paar keer per week. Dan blijft het goed snijden imho.quote:Op maandag 7 januari 2013 15:52 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Aanzetten hoeft toch alleen bij bramen?
Ja? Gewoon even schuren is geen punt?quote:Op maandag 7 januari 2013 14:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
af en toe eens met een groen sponsje en wat vim er overheen, blijven scheermesscherp. Ik vind de oppervlakte van het staal ook zo mooi bij een oud molenmesje,
Stom dat ik wiki niet even bezocht had hiervoorquote:Op maandag 7 januari 2013 15:08 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Hier staat een mogelijke verklaring:
http://en.wikipedia.org/wiki/Steak_knife
In het kort; voor WW1 waren alle messen die je aan tafel gebruikte scherp. Maar na WW1 werden ze vaak van RVS gemaakt. Makkelijker schoon te houden, (de oude messen werden door bediendes gepoetst en geslepen), maar moest ook geslepen worden. Daarom voor hetgene waar vaak een scherp mes aan tafel voor nodig is - vlees - een gekarteld mes, dat minder vaak geslepen moest worden.
Nee, ik vind het heerlijke mesjesquote:Op maandag 7 januari 2013 16:13 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ja? Gewoon even schuren is geen punt?
Dit.quote:Op maandag 7 januari 2013 14:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
af en toe eens met een groen sponsje en wat vim er overheen, blijven scheermesscherp. Ik vind de oppervlakte van het staal ook zo mooi bij een oud molenmesje,
Heeeeeeeel af en toe haal ik hem over een wetsteentje. Als ik merk dat er een braampje op zit. Verder snij ik er alleen mee.quote:Op maandag 7 januari 2013 18:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, ik vind het heerlijke mesjes
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |