Geen auto?quote:Op maandag 16 april 2012 22:54 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
In Duitsland kom ik nooit..
Maar toch bedankt voor het melden
Staan heel goed bekend, messen met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Het is dat ik al goede messen heb (Wusthof Classic Ikon) maar anders zou ik zeker Eden messen kopen.quote:Op maandag 16 april 2012 15:17 schreef fruityloop het volgende:
Wij hebben de Eden messen van knivesandtools(.nl) en die bevallen goed, voor wat het waard is..
Voordat ik op en neer naar Duitsland ben geweest, ben ik al 40 euro aan benzine kwijt..quote:
Heb echt veel ervaring met messenquote:Op dinsdag 17 april 2012 12:16 schreef Kandijfijn het volgende:
Een mes is een mes, enige voordeel van duurdere messen is dat ze vaak beter in de hand liggen. Omdat ze qua balanspunt beter ontworpen zijn. Ook is het staal vaak beter zodat je minder vaak hoeft te slijpen.
Dat terzijde een mes blijft een mes met een beetje geluk vind je er van een paar tientjes die jij fijn vind snijden.
Heb een paar Zwilling, probleem met dat soort messen vind ik dat ze nauwelijks te slijpen zijn. Heb ook wat Damaststalen messen met een koolstofstaal kern, en die slijp je heel gemakkelijk, net als de molenmessen. Het is ook niet omdat het staal zachter is heb ik het idee, maar dat Duitse Chroom Vanadium staal lijkt wel taaier ofzo,quote:Op dinsdag 17 april 2012 12:50 schreef YebCar het volgende:
[..]
Heb echt veel ervaring met messen
En ik zweer bij Zwilling. Dat zijn echt , maar dan ook echt goede messen
Ontbramen? En goed slijpenquote:Op dinsdag 17 april 2012 16:18 schreef kingjotte het volgende:
Ik heb zo'n koksmes van Herman den Blijker, van de Blokker. Ligt erg fijn in de hand en was ooit vlijmscherp (Nu niet meer omdat een of ander onverlaat 'm in de vaatwasser gegooid heeft en er een paar flinke bramen in zitten. Iemand een idee hoe dat op te lossen valt?)
met matequote:Op dinsdag 17 april 2012 15:52 schreef kabouter.muts het volgende:
Begin om naast alleen schoonmaken van het mes het ook eens flink aan te zetten!
Slijpenquote:Op dinsdag 17 april 2012 16:18 schreef kingjotte het volgende:
Ik heb zo'n koksmes van Herman den Blijker, van de Blokker. Ligt erg fijn in de hand en was ooit vlijmscherp (Nu niet meer omdat een of ander onverlaat 'm in de vaatwasser gegooid heeft en er een paar flinke bramen in zitten. Iemand een idee hoe dat op te lossen valt?)
Dan ben ik ook wel benieuwd naar het antwoord hierop:quote:
quote:Op maandag 16 april 2012 18:05 schreef Compatibel het volgende:
heeft iemand ervaring met messenslijpsetjes, bijvoorbeeld deze:
[ afbeelding ]
Of kun je je messen beter op een andere manier slijpen / laten slijpen?
Met slijpen bedoel ik prof. laten slijpen of als je het echt kan op een wetsteen het zelf doen.quote:Op woensdag 18 april 2012 09:57 schreef kingjotte het volgende:
[..]
Dan ben ik ook wel benieuwd naar het antwoord hierop:
[..]
auw, ik heb liever een mes waar je je mee kan scheren, epileren is iets minder prettig.quote:Op woensdag 18 april 2012 12:08 schreef De_Kardinaal het volgende:
Gewoon langs een ambachtelijk slijper. Zelfs met een action-mes van 2,50 kan je dan nog je wenkbrauwen epileren.
De kwaliteit staal is toch wel een belangrijke factor..quote:Op woensdag 18 april 2012 12:08 schreef De_Kardinaal het volgende:
Gewoon langs een ambachtelijk slijper. Zelfs met een action-mes van 2,50 kan je dan nog je wenkbrauwen epileren.
Als je 10.000 jaar oud gaat worden en alles met hetzelfde mes wil doen.quote:Op woensdag 18 april 2012 12:41 schreef Steven184 het volgende:
[..]
De kwaliteit staal is toch wel een belangrijke factor..
Voor de scherpte die geslepen kan worden zonder dat het mes gaat afbrokkelen.quote:Op woensdag 18 april 2012 12:43 schreef De_Kardinaal het volgende:
[..]
Als je 10.000 jaar oud gaat worden en alles met hetzelfde mes wil doen.
http://zknives.com/knives/steels/steelchart.phpquote:Op woensdag 18 april 2012 12:53 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Voor de scherpte die geslepen kan worden zonder dat het mes gaat afbrokkelen.
gebruik bijna altijd een wetsteen....maar ga eerst oefenen met een goedkope messen!quote:Op woensdag 18 april 2012 11:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Met slijpen bedoel ik prof. laten slijpen of als je het echt kan op een wetsteen het zelf doen.
Keramische messen zijn niets voor een beginner, ze breken vrij snel, chippen.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |