abonnement Unibet Coolblue
  maandag 18 november 2013 @ 12:44:00 #276
161275 Smash-it
Zelfs m'n naam is mooi
pi_133372685
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2013 11:17 schreef azrielle het volgende:
Hi allemaal,
Ik ben van plan om voor een periode van 2 maanden door NZ te reizen en loop tegen vanalles aan waar jullie me misschien mee kunnen helpen. Sorry als er domme vragen bijstaan, maar ik zie op het moment even door de bomen het bos niet meer, zoveel info en plaatsnamen die me niets zeggen.. Ik heb even een startpunt nodig! Ik ken niemand in Nieuw Zeeland, dus heb niet een plek waarvandaan ik me verder kan orienteren.
Even wat info: Ik ben 27, 1 x eerder alleen gereisd, maar dat was met een georganiseerde busreis naar zuid Frankrijk om te leren surfen, dus was ik niet echt op mezelf aangewezen.
Ik heb al veel gelezen maar vind het erg lastig iets te plannen, aangezien ik geen idee heb hoe het daar uit zal pakken allemaal.
Het lijkt me gaaf wat dingen te doen zoals een skydive/ maar wil vooral veel van het land zien, nieuwe mensen leren kennen..

Hoe pak ik het aan? Bv reizen per auto of openbaar vervoer (en van te voren regelen of ter plekke?)
slapen in hostels/b&b, is dat ter plekke ook goed te regelen? Of plan ik alles al in advance? Welke route ga ik nemen? (zo lastig omdat je er natuurlijk helemaal geen beeld bij hebt)
Een ticket en verblijf voor de eerste dagen boeken of juist de hele reis georganiseerd?
En een vraag die steeds bij me opkomt is wat te doen met je bagage als je bijvoorbeeld een dag weg gaat? Kun je die in het hostel laten? Of moet je altijd alles meesjouwen?

De bedoeling is half februari tm half april, mits mijn baas akkoord gaat :)

Alvast heel erg bedankt, alle handvatten zijn welkom!

:W Azrielle
Wat een gaaf vooruitzicht!

Ik ben in 2008 naar Auckland gevlogen zonder plan. Alleen voor de eerste nacht een slaapplek geregeld. In Auckland ben ik naar het kantoor van Stray Travel gegaan, want daar had ik over gehoord. http://www.straytravel.com/

Laat je niet afschrikken door het idee van een ' georganiseerde groepsreis', want dat is het echt niet. Je bent zo vrij als je zelf wilt zijn. Alleen je hebt vervoer, komt op alle leuke plekken en als het goed is, heb je vanaf dag 1 leuke mensen om je heen met wie je alles kan beleven. Wat ik chill vond aan Stray was dat ik zelf geen auto hoefde te huren/te rijden, je vervoer voor de hele reis al was betaald, ze je altijd bij leuke hostels afzetten en onwijs veel aanbiedingen doen voor activiteiten. Ik heb geskydived, geraft, met een helicopter gevlogen, gekayakt, een gletsjer beklommen, gesnowboard, door grotten gekropen, etc. Je hoeft dit niet te doen, maar het kan wel. Alles is vrijblijvend!

Je bagage vraag: je kan altijd je bagage in een hostel laten. Doen heel veel mensen en is bij mij nog nooit fout gegaan.

Ik had trouwens deze Stray pass: http://www.straytravel.co(...)nal-passes/moe-pass/ . Je komt echt op de leukste plekken zo!

En het noordelijkste puntje via een klein, ander pasje.

[ Bericht 2% gewijzigd door Smash-it op 18-11-2013 12:50:48 ]
pi_133373136
Bah, ik wil weer terug :'(

Overigens was ik samen met een vriend van me op reis en dan is het wat mij betreft ook wat rendabeler om een auto te huren, zeker omdat we er een maand waren. Voor twee maanden en zeker als je alleen bent, is dat wat lastiger qua kosten en een auto kopen lijkt me helemaal geen optie dan. Hoorde wel goede verhalen over de bussen inderdaad, al wordt je dan wel enigszins tegengehouden in je 'bewegingsvrijheid', aangezien je niet overal kan komen. Wat ik dan wel zag en hoorde is dat het altijd gezellig is met degene die er aan meedoen en je doet dus genoeg contacten op, al gebeurd dat in de Hostels ook natuurlijk wel met de Wie/Waar/Wat/Waar vragen :)
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  maandag 18 november 2013 @ 13:26:58 #278
161275 Smash-it
Zelfs m'n naam is mooi
pi_133373773
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2013 13:01 schreef franklop het volgende:
Bah, ik wil weer terug :'(

Ik ook.. :'(
pi_133374051
Drebbelman, heel erg bedankt voor je uitgebreide reactie!
Heb je je reis alleen gemaakt of was je samen met iemand? Ik kan me wel voorstellen dat een auto fijn is, maar inderdaad in mijn eentje en voor 2 maanden lijkt dat me een prijzige aangelegenheid. Ookal vind ik autorijden erg leuk, en spreekt de vrijheid me erg aan, het lijkt me ook wel tijdrovend en veel energie kosten om overal zelf wegwijs te worden..
Mag ik vragen wat je kwijt was voor jouw 6 weken NZ? En wat is klimaattechnisch het interessantst, eerst zuid dan noord?

Misschien is stray wel een optie indd, al is het me nog niet precies duidelijk hoe dat nu werkt. Je mag in en uitstappen waar en wanneer je wilt lees ik, maar moet toch vooraf je reis plannen? Als je dus besluit ergens wat langer te blijven, kan dat dus wel of juist niet?
En ben je de hele reis met dezelfde groep mensen? Of wisselt dat dus, aangezien ieder zijn eigen route neemt...

Nog een praktisch vraagje.. Neem ik een backpack? Of een tas met wieltjes (koffer is gelijk zo zwaar) en een rugzak voor de dagelijkse spullen?

Haha veel vragen, en er zullen er vast nog meer komen. Maar het feit dat veel mensen me al voor zijn gegaan stelt me wat gerust! Thanks O-)
  maandag 18 november 2013 @ 13:48:47 #280
161275 Smash-it
Zelfs m'n naam is mooi
pi_133374348
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2013 13:38 schreef azrielle het volgende:

Misschien is stray wel een optie indd, al is het me nog niet precies duidelijk hoe dat nu werkt. Je mag in en uitstappen waar en wanneer je wilt lees ik, maar moet toch vooraf je reis plannen? Als je dus besluit ergens wat langer te blijven, kan dat dus wel of juist niet?
En ben je de hele reis met dezelfde groep mensen? Of wisselt dat dus, aangezien ieder zijn eigen route neemt...

Nog een praktisch vraagje.. Neem ik een backpack? Of een tas met wieltjes (koffer is gelijk zo zwaar) en een rugzak voor de dagelijkse spullen?

Haha veel vragen, en er zullen er vast nog meer komen. Maar het feit dat veel mensen me al voor zijn gegaan stelt me wat gerust! Thanks O-)
Stray is Hop On Hop Off, dus je kan helemaal zelf kiezen. Stel je gaat van Auckland naar Hahei. Je kan ervoor kiezen om met de bus waar je mee kwam weer mee te reizen naar de volgende stop, Raglan. Je kan ook in Hahei blijven en op de volgende Stray bus stappen die langskomt. Je buspas is een jaar geldig, dus je kan doen wat je wil.

Ik heb vanaf Auckland steeds dezelfde bus gehouden, omdat ik de driver leuk vond en de groep zo gezellig was. Iedereen bleef. Na 3 weken kwam ik in Christchurch uit en toen was ik klaar met Stray. Met de leukste mensen van de bus ben ik toen op eigen houtje de laatste weken ingegaan. Toen had ik in elk geval alle highlights gezien en kon ik beter beslissen waar ik nog heen wilde!

Backback is aan te raden. En inderdaad een daypack voor je spullen die je steeds nodig hebt. Als je ze beide draagt, doe je de daypack op je buik.
pi_133374523
Ik kende Stray niet maar het klinkt als een goede optie.

Wij waren destijds met zijn tweeen.

Alle activiteiten via Riksja (overnachtingen, overtocht, bouwstenen en binnenlandse vlucht op de terugvlucht) was 2300pp.
Huren van de auto voor 6 weken (Juicy) was ongeveer 1000euro. Ik kan me voorstellen dat dit niet echt een optie is als je zolang in je eentje rond reist.

Ik kan zo niet terugvinden wat we voor het totaal kwijtwaren (met eten, brandstof, bijkomende activiteiten etc).

Het wegwijs worden valt overigens reuze mee, vooral op het zuidereiland. Zoveel wegen zijn er namelijk niet :)

Wat betreft het klimaat lijkt het me voor jou toch het beste eerst zuid te doen en dan noord, aangezien je aan het eind/na de zomer zit en het in het noorden warmer is dan in het zuiden.
In the coolest little capital of the world
  maandag 18 november 2013 @ 23:21:45 #282
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_133398107
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2013 13:54 schreef Drebbelman het volgende:

Het wegwijs worden valt overigens reuze mee, vooral op het zuidereiland. Zoveel wegen zijn er namelijk niet :)

zo lang je op de SH's blijft, anders kan het je nog wel eens tegenvallen ;)
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_133410792
Wat vinden jullie van deze rugzak als daypack voor in Nieuw-Zeeland?

http://www.cameranu.nl/nl(...)red/h72_31754_272404

Deze neem ik dus mee op dagtochten. Ruimte voor mijn camera én ruimte voor wat extra kleding en wat eten.

Voor meerdaagse tochten zal ik hem wel op mijn buik moeten dragen... Daar heb ik mijn twijfels over. Wordt dit te groot/zwaar om mee te nemen?

Tevens vroeg ik me af wat voor eten jullie meenemen op langere tochten. Blik bonen of zoiets? :Y)
pi_133411094
Ik heb zelf een gewone daypack van 17L. Doe daar o.a. mn DSLR in (ingewikkeld in softwrap) en eventueel een extra lens in een lenscase. Wat versta je onder langere tochten? Wat mueslirepen kan natuurlijk nooit kwaad. Anders noodles bijvoorbeeld? Neem alsjeblieft niet meer dan voor 6 dagen kleding mee op een langere backpackreis, wassen moet je toch.
pi_133411385
Ik heb geen ervaring met zo'n aparte camerapack, maar zoiets op je buik moeten dragen lijkt mij niet relaxed.

Ik heb ooit mijn rugzak uitgezocht met meerdaagse tochten als doel, een Deuter ActLite, ik geloof 40l. Dit zit tussen een grote rugzak en een dagrugzak in.
Deze is voor een dagtocht misschien wat groot, maar hij is erg licht en zit comfortabel dus dan maakt het formaat toch niet zoveel uit. Het voordeel is dat je bij een huttentocht gewoon mee kan nemen wat je nodig hebt, in plaats van je hele tas die je de hele reis bij je hebt mee te slepen.

Mijn cameratas gaat dan in het onderste compartiment. De camera zelf wil ik tijdens een tocht toch altijd bij de hand houden, dus daar heb ik een harnasje voor:

Het voordeel ten opzichte van een normale draagriem is dat hij niet constant heen en weer bungelt om je nek, bijvoorbeeld als je een beetje moet klimmen ofzo.

Wat betreft eten neem ik vaak van die zakken met gedroogd voedsel waar je alleen gekookt water bij hoeft te doen. Voor mij was één zak overigens vaak niet voldoende, maar goed dat is persoonlijk.
Daarnaast blikjes/bakjes met fruit, of soep, gaan er altijd wel makkelijk in na een dag wandelen.
In the coolest little capital of the world
pi_133411388
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2013 14:31 schreef announcement het volgende:
Ik heb zelf een gewone daypack van 17L. Doe daar o.a. mn DSLR in (ingewikkeld in softwrap) en eventueel een extra lens in een lenscase. Wat versta je onder langere tochten?
Ik wilde enkele van de ''Great Walks'' doen...

bijvoorbeeld:
http://www.doc.govt.nz/pa(...)and/routeburn-track/

of
http://www.doc.govt.nz/pa(...)dland/milford-track/

Is trouwens niet extreem vermoeiend om met twee tassen een hele dag te lopen :P
pi_133411744
Ik zou dat niet doen, neem dan een daypack die je makkelijk en compact in je backpack kunt stoppen. Ik loop wel eens met een daypack op mn buik maar geen hele dagen. Ik heb een wat grotere daypack met (ventilatie)frame voor als ik weet dat ik geen trekkings ga doen. Als ik wel trekkings ga doen neem ik een kleinere daypack mee (zonder frame) die ik in mn backpack kan doen. En als ik weer ongeveer op dezelfde plaats terugkom laat ik daar een deel van mn bagage achter in de opslag.

[ Bericht 22% gewijzigd door announcement op 19-11-2013 14:59:33 ]
pi_133412703
Voorbereiding blijft erg lastig maar is daarentegen ook leuk :)
  dinsdag 19 november 2013 @ 19:15:17 #289
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_133419595
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2013 14:41 schreef Levis het volgende:

[..]

Ik wilde enkele van de ''Great Walks'' doen...

bijvoorbeeld:
http://www.doc.govt.nz/pa(...)and/routeburn-track/

of
http://www.doc.govt.nz/pa(...)dland/milford-track/

Is trouwens niet extreem vermoeiend om met twee tassen een hele dag te lopen :P
Milford is heel mooi maar vergeet niet dat je daar "in de file" loopt.
Ik kan de Greenstone track aanraden, veel rustiger en net zo mooi!
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_133422269
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2013 19:15 schreef rechtsedirecte het volgende:

[..]

Milford is heel mooi maar vergeet niet dat je daar "in de file" loopt.
Ik kan de Greenstone track aanraden, veel rustiger en net zo mooi!
Dankje voor de tip! :D

Omdat ik veel foto's/videos hoop te maken wil ik een aantal usb's meenemen. Ik heb echter ook wel eens gehoord dat in internetcafés en hostels geen usb's gebruikt mogen worden om virussen te voorkomen... Mag dit in Nieuw Zeeland wel en heeft elk hostel een pc?
pi_133422386
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2013 20:20 schreef Levis het volgende:

[..]

Dankje voor de tip! :D

Omdat ik veel foto's/videos hoop te maken wil ik een aantal usb's meenemen. Ik heb echter ook wel eens gehoord dat in internetcafés en hostels geen usb's gebruikt mogen worden om virussen te voorkomen... Mag dit in Nieuw Zeeland wel en heeft elk hostel een pc?
Haast overal zijn er PC´s of een TV aansluiting. Geen problemen gehad met USB´s, al is het verder ook aan te raden om meerdere SD kaarten mee te nemen. Kan je op veilige plek bewaren.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  dinsdag 19 november 2013 @ 20:28:13 #292
197456 ytram
...dacht je!
pi_133422659
Voorbereiden is leuk, maar soms kom je zoveel dingen tegen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Mijn ervaring is dat je soms ook ter plaatse besluit wat je wel of niet gaat doen (mede aan de hand van tips van andere reizigers).

Ik ben zelf 7 weken in Nieuw Zeeland geweest. Eerst het zuidereiland (begin maart tot begin april), begonnen in Queenstown en 3 weken in april het noordereiland bekeken. in Queenstouwn heb ik een auto gehuurd bij Apex car rentals.
quote:
Net even een prijsje bekeken, voor 49 dagen, inclusief ferry overtocht en volledige verzekering (zonder risico) $1764,- (¤1089,-). Ik kreeg de tip -voordat ik een auto ging huren- om van zuid naar noord te reizen omdat de meeste mensen van noord naar zuid reizen en er een soort overschot aan auto's ontstaat op het zuidereiland. Brandstof kost natuurlijk ook nog geld, maar de benzine prijs was niet zo hoog als hier in Nederland (2011 NZ ongeveer ¤1,40 per liter tegen ¤1,70 in NL). De vrijheid die je er voor terug krijgt was voor mij onbetaalbaar! Enige plaats waar ik het wat druk vond was Auckland en Dunedin in mindere mate. De rest was prima te overzien (maar ben in Nederland ook heel wat gewent in de Randstad). Ik heb voor het gemak een GPS aangeschaft, maar dat was niet echt nodig met uitzondering van de steden.
Stray heb ik ook goede verhalen over gehoord. Veel mensen ontmoet die met stray reisde en iedereen waardeerde de chauffeurs en het type mensen wat met Stray reisde. Kiwi Experience staat bekend als partybus. Mijn vriendin heeft met Intercity gereisd en heeft dat ook positief ervaren. Ik denk dat je dus niet echt een slechte keuze kan maken. Kies wat jou het meeste aanspreekt.

Mocht je met de bus gaan reizen en hou je ook van treinreizen? De Arthurs pass is een aanrader (zelf heb ik de pass met de auto gereden, maar ik zou het zeker ook met de trein willen doen).

Ik heb voornamelijk in BBH hostels overnacht. Meestal hostels met een hogere rating, maar ook met een hogere prijs. YHA is Nieuw Zeeland een stuk minder naar mijn mening. Met de hele goedkope hostels heb ik geen ervaring (geen noemenswaardige in ieder geval).

To do's in NZ: Queenstown, Rotorua (al zijn de geysers beter op IJsland), Taupo, 90 mile beach, waitomo caves, Auckland, Wellington (Te Papa museum), Nelson (Queen Charlotte drive Nelson - Picton) en tot slot de Arthurs Pass. Deze laatste alleen van horen zeggen > Abel Tasman hike, Tongariro crossing

Wat betreft de vraag over pc's. Veel hostels waar ik ben geweest maakte gebruik van Global Gossip. Nooit last gehad dat usb sticks niet werden geaccepteerd. SD kaarten zijn makkelijker te veroeren.

[ Bericht 0% gewijzigd door ytram op 19-11-2013 20:35:23 ]
- Logica brengt je van A naar B...Fantasie brengt je overal... -
pi_133438609
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2013 20:28 schreef ytram het volgende:
Voorbereiden is leuk, maar soms kom je zoveel dingen tegen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Mijn ervaring is dat je soms ook ter plaatse besluit wat je wel of niet gaat doen (mede aan de hand van tips van andere reizigers).

Ik ben zelf 7 weken in Nieuw Zeeland geweest. Eerst het zuidereiland (begin maart tot begin april), begonnen in Queenstown en 3 weken in april het noordereiland bekeken. in Queenstouwn heb ik een auto gehuurd bij Apex car rentals.

[..]

Stray heb ik ook goede verhalen over gehoord. Veel mensen ontmoet die met stray reisde en iedereen waardeerde de chauffeurs en het type mensen wat met Stray reisde. Kiwi Experience staat bekend als partybus. Mijn vriendin heeft met Intercity gereisd en heeft dat ook positief ervaren. Ik denk dat je dus niet echt een slechte keuze kan maken. Kies wat jou het meeste aanspreekt.

Mocht je met de bus gaan reizen en hou je ook van treinreizen? De Arthurs pass is een aanrader (zelf heb ik de pass met de auto gereden, maar ik zou het zeker ook met de trein willen doen).

Ik heb voornamelijk in BBH hostels overnacht. Meestal hostels met een hogere rating, maar ook met een hogere prijs. YHA is Nieuw Zeeland een stuk minder naar mijn mening. Met de hele goedkope hostels heb ik geen ervaring (geen noemenswaardige in ieder geval).

To do's in NZ: Queenstown, Rotorua (al zijn de geysers beter op IJsland), Taupo, 90 mile beach, waitomo caves, Auckland, Wellington (Te Papa museum), Nelson (Queen Charlotte drive Nelson - Picton) en tot slot de Arthurs Pass. Deze laatste alleen van horen zeggen > Abel Tasman hike, Tongariro crossing

Wat betreft de vraag over pc's. Veel hostels waar ik ben geweest maakte gebruik van Global Gossip. Nooit last gehad dat usb sticks niet werden geaccepteerd. SD kaarten zijn makkelijker te veroeren.
Ik reis nu met Kiwi Experience.

Een partybus zou ik het niet noemen. Er zitten wat ruige Britten in, maar dat was het ook wel.

Wel kunnen ze het idee van 'hop on/hop off' niet echt waarmaken. Gezien het nu zo druk is, kun je moeilijk een dag langer in plaats x of y blijven, gezien de meeste bussen volgeboekt zitten. Dat is wel jammer -O-

Vandaag aanbeland in Waitomo! Indrukwekkend om die glowworms te zien :Y
pi_133481420
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2013 14:41 schreef Drebbelman het volgende:
Mijn cameratas gaat dan in het onderste compartiment. De camera zelf wil ik tijdens een tocht toch altijd bij de hand houden, dus daar heb ik een harnasje voor:
[ afbeelding ]
Het voordeel ten opzichte van een normale draagriem is dat hij niet constant heen en weer bungelt om je nek, bijvoorbeeld als je een beetje moet klimmen ofzo.

Voor wandelen met camera heb ik dit dingetje: http://winkel.bgrip-nl.com/
Zowel de heupversie als de rugzakversie.
Duur maar briljant in comfort en gemak.
pi_133482029
ik heb zelf nog niet gezocht, maar weet iemand een aan te raden website om een studentenkamer te vinden voor een half jaar in wellington? een studio/appartement lijkt me te eenzaam, zou het liefst een eigen slaapkamer willen maar wel met gedeelde woonkamer voor de gezelligheid. maar ik geloof niet dat het daar net zo werkt als de studentenkamers hier.
  donderdag 21 november 2013 @ 16:08:12 #296
410299 MartijnUK
Nu MartijnNZ...
pi_133486201
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 13:48 schreef Deeltjesversneller het volgende:
ik heb zelf nog niet gezocht, maar weet iemand een aan te raden website om een studentenkamer te vinden voor een half jaar in wellington? een studio/appartement lijkt me te eenzaam, zou het liefst een eigen slaapkamer willen maar wel met gedeelde woonkamer voor de gezelligheid. maar ik geloof niet dat het daar net zo werkt als de studentenkamers hier.
www.trademe.co.nz
pi_133529977
quote:
jo bedankt, heb easyroommate.co.nz ook nog gevonden, zal eens rondbladeren.
  zaterdag 23 november 2013 @ 09:39:17 #298
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_133540753
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 13:48 schreef Deeltjesversneller het volgende:
ik heb zelf nog niet gezocht, maar weet iemand een aan te raden website om een studentenkamer te vinden voor een half jaar in wellington? een studio/appartement lijkt me te eenzaam, zou het liefst een eigen slaapkamer willen maar wel met gedeelde woonkamer voor de gezelligheid. maar ik geloof niet dat het daar net zo werkt als de studentenkamers hier.
assumption is the mother of all fuck ups.
Waarom zou het in Nieuw -Zeeland anders werken volgens jou?
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_133540864
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 november 2013 09:39 schreef rechtsedirecte het volgende:

[..]

assumption is the mother of all fuck ups.
Waarom zou het in Nieuw -Zeeland anders werken volgens jou?
de landen zitten toch heel anders in elkaar. ik heb wel wat studentenflats en gedeelde huizen gevonden, maar geen straten vol typische studentenhuizen zoals in sommige steden hier. maar dat hoef ik ook niet, zoals ik al zei: ik had nog niet gezocht, nu kom ik wel een heleboel gedeelde huizen tegen.
  zaterdag 23 november 2013 @ 10:14:43 #300
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_133541013
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 november 2013 09:55 schreef Deeltjesversneller het volgende:

[..]

de landen zitten toch heel anders in elkaar. ik heb wel wat studentenflats en gedeelde huizen gevonden, maar geen straten vol typische studentenhuizen zoals in sommige steden hier. maar dat hoef ik ook niet, zoals ik al zei: ik had nog niet gezocht, nu kom ik wel een heleboel gedeelde huizen tegen.
google maar een Castle Street, Dunedin...
ik kan je vertellen,het werkt net zo als in Nederlnd
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')