abonnement Unibet Coolblue
  maandag 23 april 2012 @ 13:27:52 #151
67089 Gillingham
The horror...
pi_110672092
Jeder für sich und Gott gegen Alle (Werner Herzog, 1974)
Voor Herzog zijn interessante karakters misschien wel het allerbelangrijkste aspect van de films die hij maakt. Voor deze film geldt dat evenzeer, met een fascinerende Bruno S. in de hoofdrol. Het gegeven van een jongeman (Kaspar Hauser) waarvan de achtergrond onbekend is, is een leuk uitgangspunt. De film begint sterk en wonderlijk. Naarmate Kaspar meer en meer geciviliseerd wordt zakt de film een beetje in, de richting is wat verloren.
7.5

The Gathering Storm (Richard Loncraine, 2002)
Blijkbaar is dit een tv-film, maar dat valt niet af te leiden uit het productieniveau of de cast (Finney, Broadbent, Wilkinson, Redgrave). De film draait volledig om Churchill, die geloofwaardig neergezet wordt door Albert Finney. Helaas hebben de schrijvers zich niet tijdelijk kunnen ontdoen van de kennis van achteraf, een euvel waar veel historische drama's aan lijden. De focus op de periode vóór de aanvang van de Tweede Wereldoorlog is een welkome afwisseling.
7

Intouchables (Olivier Nakache & Eric Toledano, 2011)
Ik had al veel positieve reacties over deze film gehoord, waardoor ik niet onbevangen aan de film begon. De film voldeed bijna exact aan mijn verwachtingen, helaas. Leuk, degelijk en vermakelijk. De makers doen echter nooit een poging om buiten de lijntjes te kleuren en veel grappen zijn redelijk geslaagd, maar voorspelbaar. De karakters zijn wat ééndimensionaal en het script blijft varen op de koers die bij aanvang ingezet is. Natuurlijk is hoofdrolspeler Omar Sy erg charismatisch en zit de film boordevol onderhoudende scènes, maar de film wist me niet te verrassen.
7
What's it going to be then, eh?
  maandag 23 april 2012 @ 17:03:37 #152
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_110680867
Martha Marcy May Marlene (2011, VS, Sean Durkin)
In het begin van de film zien we Martha ontsnappen uit de cult waar ze lid van is. Ze wordt opgehaald door haar oudere zus, Lucy. In hun vakantiehuis proberen de zus en haar man, een succesvolle architect, te zorgen voor Martha. Maar je kan het meisje wel uit de cult halen, maar de cult niet zo maar uit het meisje. Martha heeft door haar verblijf bij die cult een wat andere sociale conventies op na gehouden. Dat begint met het onschuldig naakt zwemmen in het meer en de vraag waarom hun vakantiehuis zo groot is voor maar twee personen. Martha wordt echter steeds verwarder en meer paranoïde. De maat is voor manlief al snel voor, die ook nog eens door Martha wordt aangevallen op zijn materialisme, terwijl hij haar onderdak en eten geeft. Zuslief probeert ondertussen nog wel steeds voor Martha te zorgen. Maar Martha laat enerzijds die zus niet toe en anderzijds is er duidelijk een afstand tussen de twee. We krijgen weinig te weten over de achtergrond van Martha en Lucy. Behalve dat hun moeder stierf toen Martha nog jong was en Lucy toen al naar college was en de relatie altijd al moeizaam was kennelijk.
Tijdens het verblijf in het vakantiehuis switcht de film constant d.m.v. flashbacks terug naar Martha's verblijf in de commune. Waar Martha Marcy May wordt genoemd. (Marlene is dan weer de naam waarmee alle vrouwelijke leden van de cult de telefoon opnemen.) Deze flashbacks gebeuren door vloeiende overgangen, zoals Martha die van de pier in het vakantiehuis in het water springt en dan overschakelt naar Martha die bij de cult in een meertje beland. Deze overgangen vragen van de kijker dat die snel omschakelt en begrijpt waar en wanneer we zijn. Maar passen precies bij de associatieve manier waarop Martha's verwarde geest herinneringen oproept.
Het leven daar is typisch voor een commune; zelfvoorzienend, alles organisch en biologisch, veel vrije sex en meerdere partners etc. Maar al voor Martha ontsnapt is duidelijk dat ook in die commune een grote mate van orde en tucht heerst als we zien hoe de mannen eerst eten en dan de vrouwen. Tijdens die flashbacks wordt ook steeds meer duidelijk op wat voor manieren de leider van de cult, Patrick, iedereen langzaam brainwasht en wat de minder plezierige bezigheden zijn van de cult.
Wat erg goed aan de film is dat Martha eigenlijk gelukkiger en meer op haar plaatst lijkt bij die commune dan bij haar zus
De film is erg grauw gefilmd. Het doet hierbij erg denken aan Winter's Bone, toevallig ook met John Hawkes. Debuteerend schrijver/regisseur Sean Durkin is duidelijk iemand met veel potentie.
Het allersterktste punt van de film is het acteerwerk. Elizabeth Olsen (het jongere zusje van de befaamde tweeling) draagt de film met verbluffend gemak voor een nog zo jonge en onervaren actrice. Ze weet moeiteloos alle verschillende de gemoedstoestanden die de film van haar vraagt over te brengen, van onschuldig en naïef tot verward en opvliegend.
De altijd goede John Hawkes is heel overtuigend als cultleider Patrick. Je kan begrijpen hoe en waarom hij instaat is getraumatiseerde jongeren voor zich te winnen met zijn innemende persoonlijkheid, waar ook altijd een dreiging vanuit gaat.
cijfer: 7.8
  maandag 23 april 2012 @ 17:10:07 #153
357776 ArtistA
Wandelen door het park
pi_110681091
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 april 2012 11:45 schreef casper019 het volgende:
Martyrs

[ afbeelding ]

Frankrijk / Canada
Horror / Drama

99 minuten

geregisseerd door Pascal Laugier
met Morjana Alaoui, Mylène Jampanoï en Catherine Bégin

Frankrijk, begin jaren ’70. Als de 10-jarige Lucie na maanden spoorloos verdwenen te zijn geweest wordt teruggevonden, zit haar lichaam onder de wonden. Er is echter geen spoor van seksueel misbruik; waarom ze werd ontvoerd en door wie, is een raadsel. Vijftien jaar later, en geholpen door haar vriendin Anna, zoekt Lucie genoegdoening...

ik hou van horrors en zeker van franse horror maar deze film vond ik dus echt niks, ik vond de film totaal niet spannend of spanning opbouwened en het enige wat je zag was viezigheid infeite... verhaal was ook flinterdun..
nee vond het helemaal niks
3
Verhaal flinterdun? :')
Snapte je de film wel dan?
  maandag 23 april 2012 @ 22:57:30 #154
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_110699855
Sinds afgelopen donderdag gezien:

The Cabin in The Woods
In het begin lijkt het zo`n dertien in een dozijn slasher film die netjes alle cliché`s afwerkt. Maar eigenlijk is alleen al aan het begin te zien dat dat niet zo is. Het is een hele toffe achtbaanrit die je eigenlijk steeds weer weet te verrassen, al lijken Goddard en Whedon daar naar het einde toe iets te veel in door te slaan en wordt té over the top.
Maar dat is niet genoeg om de film uiteindelijk te verpesten. Een heerlijke frisse twist aan het horror genre. En let op die Evil Dead verwijzingen...

IMDB Cijfer: 8,1/10
Mijn Cijfer: 8,5/10

Lifeboat
Een ruim 90 minuten durende film die zich uitsluitend afspeelt in een reddingsbootje. Dan moet je van goede huize komen om daar een intrigerende film van te maken. Laat dat maar aan Master of Suspense over. Alhoewel er weinig suspense in zit maar eigenlijk meer een karakter studie is, is het wel een film die je aandacht weet te vast te houden.
Een vooral technisch gezien heel sterke film, die door Masters of Cinema in uitmuntende kwaliteit op blu-ray is gezet.

IMDB Cijfer: 7,9/10
Mijn Cijfer: 8,0/10

En nog 2 Franstalige short films van Hitchcock die als extra op diezelfde blu-ray staan:

Bon Voyage & Aventure Malgache
Bijzonder om Franstalige films van Hitchcock te zien. Beide gaan over het Franse verzet in de Tweede Wereldoorlog.
De eerste,tevens de kortste, vond ik duidelijk de betere. Die was spannend en had een goed verhaal. De tweede vond ik wat saaier en langdradiger, daar kon ik niet zoveel mee.
Opzich leuk om ze eens te zien maar beide hoeven niet tot het beste van Hitch`s werk gerekend te worden.

7,0/10
6,0/10
pi_110700239
quote:
0s.gif Op zondag 22 april 2012 23:56 schreef Schenkstroop het volgende:
[ afbeelding ]
The Cabin in the Woods (2012)

Vijf jongeren vertrekken naar een houten hut om daar vakantie te vieren. Dan opent 'savonds plotseling een kelder en 'kiezen zij' het lot waaraan zij zullen sterven. Namelijk door een groep sadistische redneck zombies.

Ik heb de film vandaag in de bioscoop gezien en hij was zeer teleurstellend. Na de eerste helft werd het wat beter maar het bleef erg belabberd. Ik kreeg het idee te kijken naar weer een Piranha3D, I know what you did last summer etcetera. De typische tiener-slasher-slecht-verhaal film zeg maar.Tterwijl het idee toch niet slecht was. Natuurlijk zie je de vaste figuren: de slet, de atletisch opgefokte lul, een ingetogen mooie meisje, een slijmende watje dat zogenaamd zegt wat vrouwen graag horen. Hoewel die vijfde toch wel een beetje een verassing was. Ik ken namelijk een jongen die ook precies zo grappig en gevat is. Ik snap verder niet waar alle lof voor de film vandaan komt. En eng is ie al helemaal niet. "The Ward" bijvoorbeeld vond ik wat dat betreft deze film bverslaan.


Mijn cijfer: 6.5
iMDB: 8.1
<----they must be buggin!

PS. Ik had best willen zien dat het huisje zo in de lucht zou zweven en als een kubus-puzzel begon te draaien maar... meh ze fucken je gewoon voor 9 euro :')
Dan begrijp ik waarom jij de lof niet snapt. Je hebt de onderliggende satire misschien niet begrepen.
pi_110708654
quote:
0s.gif Op maandag 23 april 2012 17:10 schreef ArtistA het volgende:

[..]

Verhaal flinterdun? :')
Snapte je de film wel dan?
:') het verhaal is flinterdun, valt weinig niet te snappen.
pi_110709574
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 april 2012 08:39 schreef jimjim1983 het volgende:

[..]

:') het verhaal is flinterdun, valt weinig niet te snappen.
uh nee... juist een diep verhaal voor een horror maar goed :9
pi_110718398
The Prestige (2006)

Rupert Angier en Alfred Borden zijn al van jongs af aan, toen ze nog lerende goochelaars waren, elkaars rivalen geweest. Nu, rond 1900, zijn ze beiden volleerde illusionisten en is hun rivaliteit tot immense proporties gegroeid. Zelfs zo groot dat alles en iedereen in de buurt van de aartsrivalen gevaar loopt.

Trailer tijdje geleden gezien, afgelopen zondag eindelijk gezien. Ik vond het een goeie film, kijkt lekker weg en meeslepend, zo een film die je moet blijven volgen. Het is een goed verhaal, binnenkort het boek lezen. :)
Ik vond alleen de rol van Rebecca Hall niks toevoegen.

8.0

[ Bericht 62% gewijzigd door Dr.Pringles op 24-04-2012 14:03:27 ]
na regen, ben ik er.
98-3 ٩(ಥ_ಥ)۶ ┌( ಠ_ಠ)┘
pi_110718773
In her skin (2009) (Alternatieve titel: I am you)



De jonge Caroline lijdt aan een enorm minderwaardigheidscomplex. Ze wil dat haar vader trots op haar kan zijn maar stelt hem keer op keer teleur en leeft een liefdeloos bestaan. Dan raakt ze geobsedeerd door haar perfecte buurmeisje.

Aangrijpend psychologisch drama gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Sommige scene's waren naar mijn smaak niet helemaal goed gedaan (kwamen niet goed over), maar overall zeker een indrukwekkende film die psychologisch goed in elkaar zit. Mooi hoe ze verschillende kanten van het verhaal belichten.
pi_110718839
A Girl Like Me: The Gwen Araujo Story

Harde film, met uitmuntend acteerwerk, een 8 geef ik hem.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  dinsdag 24 april 2012 @ 14:07:19 #161
296917 Abby79
Being myself!
pi_110718894
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 14:05 schreef raptorix het volgende:
A Girl Like Me: The Gwen Araujo Story

Harde film, met uitmuntend acteerwerk, een 8 geef ik hem.
Vergeet niet te bedenken dat dit dus een waargebeurd verhaal is. Ik heb hem een tijd geleden ook gezien, sterke film (en ik ben blij dat ik hier in Nederland woon, en niet daar).
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_110719390
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 14:07 schreef Abby79 het volgende:

[..]

Vergeet niet te bedenken dat dit dus een waargebeurd verhaal is. Ik heb hem een tijd geleden ook gezien, sterke film (en ik ben blij dat ik hier in Nederland woon, en niet daar).
Ja ik kende het verhaal, een goede vriend/vriendin van mij is het ook overkomen daarom was het voor mij best emotioneel.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  dinsdag 24 april 2012 @ 14:28:18 #163
296917 Abby79
Being myself!
pi_110719837
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 14:19 schreef raptorix het volgende:
Ja ik kende het verhaal, een goede vriend/vriendin van mij is het ook overkomen daarom was het voor mij best emotioneel.
Damn.... ;(
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_110720154
Beetje zoals Boys Don't Cry?
pi_110731671
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 09:30 schreef resque het volgende:

[..]

uh nee... juist een diep verhaal voor een horror maar goed :9
diep nog wel 8)7 door dat gefluister aan het einde zeker? vond het eerder pretentieus.
  dinsdag 24 april 2012 @ 18:39:07 #166
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_110731784
quote:
0s.gif Op maandag 23 april 2012 23:03 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Dan begrijp ik waarom jij de lof niet snapt. Je hebt de onderliggende satire misschien niet begrepen.
Dus slaat de film de plank mis. Ik vond hem ook niet bijster boeiend iig.
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
pi_110736102
We Bought a Zoo (2011)



'We Bought a Zoo' is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van voormalig Guardian journalist Benjamin Mee (Matt Damon) die na de dood van zijn vrouw een vervallen dierentuin op het Amerikaanse platteland koopt van zijn laatste spaargeld. Het opknappen van de dierentuin gaat gepaard met enige hindernissen en ook privé komt er het één en ander om de hoek kijken.

Zeer verrassend leuke film. Leuk verhaal, goed acteerwerk en een leuk einde. Heb genoten van begin tot end. ^O^

IMDB: 7.2/10 (19.934 votes)
Ik: 8.7/10

[ Bericht 5% gewijzigd door FireFox1 op 25-04-2012 08:59:06 ]
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  dinsdag 24 april 2012 @ 20:09:57 #168
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_110736284
Zondagavond Intouchables gezien. Werkelijk, ik heb nog nooit zo gelachen om een film. Na het eerste halfuur was dat wel een beetje over en resteerde er nog slechts een glimlach, maar desondanks een zeer onderhoudende en fijne film O+.
Niet meer actief op Fok!
pi_110737099
Haywire



Ik snapte werkelijk he-le-maal niks van die film. Zat er echt met m'n volle verstand naar te kijken.... zal wel aan mij liggen. Daarnaast irriteerde ik me helemaal kapot aan de 'muziek'.
Ik had vanavond gewoon zin in een makkelijke leuke film, krijg je dit.

2
[b]Op vrijdag 27 april 2012 23:21 schreef AldoTheApache het volgende:[/b]
_O_ jij bent de grootste baas op FOK!
Aller tijden :D _O_ _O_
pi_110741586
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 20:24 schreef Wootism het volgende:
Haywire

[ afbeelding ]

Ik snapte werkelijk he-le-maal niks van die film. Zat er echt met m'n volle verstand naar te kijken.... zal wel aan mij liggen. Daarnaast irriteerde ik me helemaal kapot aan de 'muziek'.
Ik had vanavond gewoon zin in een makkelijke leuke film, krijg je dit.

2
helemaal mee-eens en ook met het cijfer (vanmiddag gekkeen toevallig)! rare en neppe acties
snap niet hoe sommige krantne reviews hier 3 sterren voor geven
ik gee em ook een 2 *** film
  dinsdag 24 april 2012 @ 23:09:56 #171
103303 dikkedoelie
wie niet dik is moet eten.
pi_110749801
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 april 2012 20:06 schreef FireFox1 het volgende:
We Bought a Zoo (2011)

[ afbeelding ]

'We Bought a Zoo' is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van voormalig Guardian journalist Benjamin Mee (Matt Damon) die na de dood van zijn vrouw een vervallen dierentuin op het Amerikaanse platteland koopt van zijn laatste spaargeld. Het opknappen van de dierentuin gaat gepaard met enige hindernissen en ook privé komt er het één en ander om de hoek kijken.

Zeer verrassend leuke film. Leuk verhaal, goed acteerwerk en een leuk einde. Heb genoten van begin tot end. ^O^

IMDB: 7.2/10 (19.934 votes)
Ik: 8.7/10
Justin Bieber speelde helaas ook mee...
pi_110749831
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 23:09 schreef dikkedoelie het volgende:

[..]

Justin Bieber speelde helaas ook mee...
Niet aan gestoord :)
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
pi_110750001
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 23:09 schreef dikkedoelie het volgende:

[..]

Justin Bieber speelde helaas ook mee...
Die heb ik dan niet kunnen ontdekken.
  dinsdag 24 april 2012 @ 23:17:02 #174
103303 dikkedoelie
wie niet dik is moet eten.
pi_110750185
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 23:13 schreef johnnyblaze11 het volgende:

[..]

Die heb ik dan niet kunnen ontdekken.
pi_110753109
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)
Slap aftreksel van de vroegere Indiana Jones.
Niet eens afgekeken, geen zin in.

Als je geen betere films hebt liggen.
6.0/10 (IMDB: 6.4/10)

Bonded by Blood (2010)
Een film vol losse scenes die bijeengeraapt zijn.

Niet zo goed en zeker niet zo goed als Layer Cake waar de film een beetje aan deed denken.
6.0/10 (IMDB: 5.3/10)
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')