abonnement Unibet Coolblue
pi_110314013
Man on a ledge

Film begint veelbelovend en houdt de spanning er wel goed in. Helaas wordt vrij snel duidelijk hoe de vork in de steel zit, hetgeen het voor mij meer standaard maakte. Ik had gehoopt dat het mysterieuze iets langer bleef hangen, maar al met al een goede film die zeker te kijken is. Ik zou de film dan ook een 7+ geven.
  zaterdag 14 april 2012 @ 15:08:06 #27
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_110315011
Straw Dogs
Okeeje film van Peckinpah die met Straw Dogs een western in een modernere setting heeft gemaakt. Dustin Hoffman is met zijn vrouw geëmigreerd naar het Engelse platteland en ze worden daar niet zo jofel ontvangen. Vooral de laatste scenes zijn leuk en spannend om te zien :Y. Cijfer: 7

Paul
Een grappige versie van E.T. voor volwassenen! Lachsalvo's bleven bij mij uit, maar dit is wel zo'n film die je met een big smile kunt kijken. Het zit tof in elkaar, beetje nerdy ook, maar dan wel met een jolige insteek. Cijfer: 7,5

Get Carter
Weer zo'n typische begin jaren '70-film die een beetje weird is, maar niet heel vervelend om naar te kijken. Michael Caine gaat naar Newcastle om eens na te gaan wat er nou gebeurd is met zijn dode broer. Ik vond dit allemaal een beetje loos, laat staan boeiend. Al heeft het wel een aantal scenes die lichtelijk opzienbarend zijn. Caine als bad-ass vond ik ook niet echt passen, maar soit. De pauperige Engelse locaties plus de sfeer an sich maakten deze film dus nog wel oke om te bekijken. Cijfer: 6,5

Mission: Impossible - Ghost Protocol
Ambitieus hoor! Een explosie verwoest het Kremlin en een nucleaire oorlog dreigt. IJdeltuit Tom Cruise wordt als schuldige gezien en moet die oorlog natuurlijk voorkomen. Met zijn team gaat ie de uitdaging aan, yeah. Anyway de vierde Mission Impossible is weer een aardige film geworden met de tofste actie in Dubai. Cijfer: 6,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_110326018
The Bomber (2011)


Een Russische oorlogsfilm, oorspronkelijk een serie, maar ze hebben het nu uitgebracht als 3 uur durend epos. Het gaat over een door Nazi´s bezet gebied in Rusland, waar ze een superraket willen vervoeren en gereedmaken. Dat mag uiteraard niet zomaar doorgaan.

Er gebeurt ontzettend veel nadat een bommenwerper wordt neergehaald en de bemanning in vijandig gebied neerstort. Het Russische leger dat de hulp inroept van een groep partizanen, men ziet krijgsgevangenen die erg wreed worden behandeld, dorpen die worden platgebrand, infiltranten en een dapper jong koppel dat elkaar na de crash kwijtraakt. Het wel en wee van deze laatste 2 loopt als een rode draad door de film.

Heel soms dreigt de film wat in te zakken, maar dan neemt het ineens weer een enorme wending waardoor ik het met veel plezier kon uitkijken. Al met al een van de betere Russische films over het "Oostfront" tijdens WW2. Zeker ook omdat men tegenwoordig geoorloofd is deze periode niet teveel te verheerlijken.

Voor de liefhebber: een andere aanrader van de laatste tijd is Fortress of War (2010)

8/10

[ Bericht 6% gewijzigd door Kreupeldicht op 14-04-2012 21:01:53 ]
  zaterdag 14 april 2012 @ 20:58:16 #29
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_110326199
Ik had de afgelopen dagen geen verplichtingen, dus heb ik de tijd benut door wat filmpjes te kijken.

Boyz n the Hood (1991, John Singleton)

De film begint met een veelbelovend stukje tekst. Hetgeen erop volgt, is helaas een kleine teleurstelling. Boyz n the Hood probeert een wijze film te zijn over het harde leven in de getto’s van LA, maar juist dat harde mist en daarmee weet de film niet te overtuigen. Er zijn niet iets teveel clichés, het acteerwerk is lang niet overal even goed en de muziek maakt de film eerder een melodrama dan een film met levenslessen. Zonde dat de film nergens zo oprecht over kon komen als tijdens de slotscène.

Nostalghia (1983, Andrei Tarkovsky)

Ik vind het altijd lastig om de films van Tarkovsky te omschrijven, dus dat laat ik ook achterwege. Nostalghia is wederom een typische film van de hand van de Russische regisseur, vol poëzie, filosofie en prachtige beelden van de natuur, de nadrukkelijke aanwezigheid van regen en er is veel ruimte voor overdenking en, zoals de titel reeds doet vermoeden, nostalgie. Dit alles komt samen in een op het oog simpel, maar verschrikkelijk doeltreffend en typerend einde waarmee Nostalghia een enorme indruk achter weet te laten.

Modern Times (1936, Charles Chaplin)

Modern Times is zonder meer knap gemaakt, de scènes met de radwielen en het rolschaatsen in het warenhuis voorop, maar de film greep me niet zo. De aanklacht op het arbeidersleven miste voor mij de overtuigingskracht om een echte impact achter te laten. Nu bleef er een grappige film over die helaas slechts af en toe indruk maakte met de boodschap, daar waar ik er toch meer van had verwacht.

Apocalypse Now (1979, Francis Ford Coppola)

Een kleine twee jaar geleden voor zag ik Apocalypse Now voor het eerst. Toen knalde de film al hoog mijn persoonlijke favorietenlijstje in, deze herkijk op bluray heeft dat nog een zetje in de rug gegeven. Waar bij de eerste Redux-ervaring enkele scènes nog wat overbodig leken, vallen deze nu allemaal op hun plek: het draagt allemaal bij aan de paranoïde makende trip naar het magistrale, bijna hypnotiserende einde. Op bluray komen de beelden nog beter tot hun recht en lijkt nagenoeg ieder shot een plaatje om in te lijsten. Klassieker van jewelste.

Sabrina (1954, Billy Wilder)

Lekker charmant filmpje, maar wat verwacht je anders met Audrey Hepburn in de hoofdrol? Daarnaast zet Humphrey Bogart ook een fantastisch personage neer. Na de synopsis gelezen te hebben, verwachtte ik toch wat meer passie. Nu is het een meer ingetogen film, wat echter uitstekend parallel loopt met Bogarts personage. Dankzij de humor, topcast en de lichte moraal die verkondigd wordt is daar verder ook helemaal niets mis mee.

Aguirre: der Zorn Gottes (1972, Werner Herzog)

De strijd die gevoerd wordt in deze film is niet alleen die van de Spanjaarden versus de indianen, maar ook die van mens versus natuur. Zo nu en dan lijkt de film wat weg te hebben van Apocalypse Now of werk van Terrence Malick, of eigenlijk andersom omdat deze film er eerder was. Aguirre biedt geen ruimte voor compromissen, het verhaal noch de werkwijze van Herzog, wat op angstaanjagende wijze vertolkt wordt door Klaus Kinski. Het moet je liggen, maar boeiend is het op zijn minst.
  zaterdag 14 april 2012 @ 22:33:56 #30
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_110330841
Sinds afgelopen donderdag gezien:

Donderdag gingen we naar een (serieus!) in het Limburgs gesproken toneelversie van Reservoir Dogs (en dat werkte raar genoeg ontzettend goed ) en dus heb ik de film eerst nog eens gekeken:

Reservoir Dogs
Het is nog steeds een geniale film, op Pulp Fiction na mijn favoriete Tarantino. Natuurlijk ken ik `m inmiddels van buiten, inclusief 95% van de dialogen, maar toch blijft dit genieten.
Heerlijk met een hoofdletter H.

IMDB Cijfer: 8,4/10
Mijn Cijfer: 9,0/10

Le Voyage Dans La Lune
Met het op blu-ray uitkomen en bekijken van deze 110 jaar oude film is gelijk ook de oudste film die ik ooit heb gezien een feit. Het is zonder meer een wonder dat we met de moderne technieken nu nog steeds kunnen genieten van deze slechts 15 minuten durende werk van pionier Georges Méliès.
Verrassend genoeg is de beeldkwaliteit van de blu-ray ver boven mijn verwachting. Natuurlijk, er zitten een hele hoop beschadigingen in en kun je `t nooit vergelijken met een hedendaagse film maar lettende op het feit dat we dit werk bijna niet hadden kunnen zien en dat het al ruim een eeuw oud is, is de beeldkwaliteit geweldig.
De film zelf is niet heel erg spannend maar het is absoluut interessant om `m te bekijken en om te zien wat Méliès al allemaal deed met een medium te zien dat nog in z`n kinderschoenen stond.
Wat mij betreft behoort deze uitgave van Flicker Alley in iedere collectie thuis.

IMDB Cijfer: 8,2/10
Mijn Cijfer: 8,0/10

The Birth Of A Nation
Een tijdje geleden schreef ik op een andere site dat ik inmiddels 2 versies van D.W. Griffith`s controversiele film in m`n collectie heb (de UK dvd en de Kino blu-ray) maar beide nog niet heb gezien omdat je een film ruim 3 uur niet zomaar op zet, daar moet je tijd voor maken. Die tijd had ik vanmiddag eindelijk en dus was het tijd voor de blu-ray.
De film duurt dus ruim 3 uur maar is op geen enkele manier langdradig of saai. Sterker nog: de film was eigenlijk heel snel voorbij.

De controversiele status die de film heeft is in mijn optiek terecht. Het is, vooral in het tweede deel, uiterst grof en racistisch. Griffith doet voorkomen, door middel van de title cards, alsof Afro-Amerikanen een onverstaanbaar taaltje brabbelen. Ook is de Ku Klux Klan,blijkbaar als enige, in staat om het Zuiden van Amerika (en dus het hele land) te redden van de "Zwarte overheersing" en zijn de mensen die de slavernij af wilden schaffen de schuldig aan "de ondergang van Amerika".
Het geeft in ieder geval genoeg stof tot discussie en nadenken...

Over Griffith`s kwaliteiten als regisseur kan daarentegen veel minder discussie zijn. Zijn pionierswerk op het gebied van verhalen vertellen en de montage technieken staan nog steeds buiten kijf en zijn dan ook, zeker voor die tijd, indrukwekkend.

Dan de blu-ray zelf. Ook hier zitten er natuurlijk veel beschadigingen in de transfer. Ik ben dan ook erg benieuwd wat de komende uitgave van Masters of Cinema ons gaat brengen en of de beeldkwaliteit van die uitgave beter gaat zijn dan deze van Kino.

Desalniettemin een film waar veel over te zeggen valt maar wel één die je absoluut een kans zou moeten geven, één die ondanks z`n reputatie zijn status als belangrijke klassieker verdient.

IMDB Cijfer: 7,0/10
Mijn Cijfer: 9,0/10
  zaterdag 14 april 2012 @ 23:08:24 #31
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_110332384
The Birth of a Nation met een 9 waarderen :')!!!
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_110332530
quote:
2s.gif Op zaterdag 14 april 2012 23:08 schreef Falco het volgende:
The Birth of a Nation met een 9 waarderen :')!!!
Ja inderdaad, je eigen mening hebben over een film en hem naar eigen inzicht beoordelen, walgelijk!
pi_110335875
Shame



Verenigd Koninkrijk
Drama

101 minuten

geregisseerd door Steve McQueen
met Michael Fassbender, Carey Mulligan en James Badge Dale

Brandon (Michael Fassbender) is een dertiger die in New York woont en moeite heeft om zijn seksleven onder controle te houden. Hij is verslaafd aan pornografie en hierdoor heeft hij moeite om echte relaties met vrouwen aan te knopen. Slechts één vrouw kan echt dicht bij hem komen: zijn eigenzinnige, jongere zus Sissy (Carey Mulligan). Brandon mag dan wel in het openbaar de schijn ophouden een normaal leven te leiden, Sissy weet wel beter. Wanneer ze bij hem in zijn appartement komt wonen, loopt Brandons leven uit de hand. Broer en zus brengen immers het slechtste in elkaar naar boven.

wat een tegenvaller, ik snap echt niet waarom al die recensies zo positief waren over deze film. De film ging infeite nergens over. Het ging alleen over een oversekste man die een beetje loopt te rukken en problemen krijgt met zn zus.. maar echt diepgaand ofzo vond ik de film niet. Hij was saai en nergens echt boeiend
4
  zondag 15 april 2012 @ 12:08:15 #34
286575 Roces18
Chef de party
pi_110344911
Rounders

Matt Damon heeft na al zijn geld verspeeld te hebben het pokeren afgezworen. Als zijn maat gespeeld door Edward Norton uit de bak komt en schulden heeft, besluit hij om nog een keer te gaan pokeren om van de schulden af te komen. De cast is geweldig met allerlei grote namen en zelfs onze eigen Famke Janssen maar geen van de acteurs probeert te ego trippen waardoor alles in dit geval mooi samenvalt. Als je van pokeren houdt zul je erachter komen dat alles wat er verteld is gewoon zo is en niet een of ander Hollywood verhaaltje om de plot holes te vullen, maar echt op hoog niveau waar je zelf nog wat van kan opsteken. Nogal ondergewaardeerd is de film in mijn opzicht.

7,8
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_110345021
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 12:08 schreef Roces18 het volgende:
Rounders
[ afbeelding ]
Matt Damon heeft na al zijn geld verspeeld te hebben het pokeren afgezworen. Als zijn maat gespeeld door Edward Norton uit de bak komt en schulden heeft, besluit hij om nog een keer te gaan pokeren om van de schulden af te komen. De cast is geweldig met allerlei grote namen en zelfs onze eigen Famke Janssen maar geen van de acteurs probeert te ego trippen waardoor alles in dit geval mooi samenvalt. Als je van pokeren houdt zul je erachter komen dat alles wat er verteld is gewoon zo is en niet een of ander Hollywood verhaaltje om de plot holes te vullen, maar echt op hoog niveau waar je zelf nog wat van kan opsteken. Nogal ondergewaardeerd is de film in mijn opzicht.

7,8
Deze film is echt top en Matt Damon :9~ no homo
pi_110345476
Contraband



Mark Wahlberg speelt een ex-smokkelaar die weer opnieuw begint met smokkelen om zijn schoonbroer te redden van een drugsbaron. Dit doet hij door het smokkelen van een hele berg namaakbiljetten.

Tja wat zal ik er over zeggen. Had een spannende film verwacht maar uiteindelijk was het pure ongeïnspireerde bagger. Het verhaal sloeg op poep en heb het gevoel dat er ook een hoop niet klopt in de film.

IMDB: 6,6
Ik: 5
[b]Op vrijdag 27 april 2012 23:21 schreef AldoTheApache het volgende:[/b]
_O_ jij bent de grootste baas op FOK!
Aller tijden :D _O_ _O_
  Moderator zondag 15 april 2012 @ 13:29:12 #37
9859 crew  Karina
Woman
pi_110347366
Princess Toyotomi
Japanse komedie

Drie, soort van, belastinginspecteurs, gaan op weg naar Osaka om daar wat bedrijven te inspecteren. Een van de bedrijven, Ojo, heeft een geheim: er blijkt een ondergronds Osaka te bestaan: zij moeten de prinses beschermen, wiens hele familie, op 1 na, honderden jaren geleden is uitgemoord.

Vreemde film met een nog vreemder verhaal, in het begin ging het nog, maar naarmate de film vorderde vond ik er eigenlijk niet zoveel meer aan.

Wat me wel opeens is opgevallen in deze en de vorige film die ik heb gekeken, is dat Japanners blijkbaar totaal geen problemen hebben met transsexualteit, in deze film is er zelfs een vrij jonge jongen (jaar of 16?) die als meisje verkleed in de rondte loopt.

Ik heb veel Japanse films gezien, maar pas nu viel het me op. Of misschien komt het omdat het toevallig in allebei de films die ik deze week heb gezien voorkwam.

Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  zondag 15 april 2012 @ 13:30:33 #38
296917 Abby79
Being myself!
pi_110347409
quote:
99s.gif Op zondag 15 april 2012 13:29 schreef Karina het volgende:
Princess Toyotomi
Wat me wel opeens is opgevallen in deze en de vorige film die ik heb gekeken, is dat Japanners blijkbaar totaal geen problemen hebben met transsexualteit, in deze film is er zelfs een vrij jonge jongen (jaar of 16?) die als meisje verkleed in de rondte loopt.
Compleet off-topic, maar waarom zou daar een probleem mee moeten zijn? :o (zo klinkt je opmerking nu ;))
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  Moderator zondag 15 april 2012 @ 13:32:45 #39
9859 crew  Karina
Woman
pi_110347479
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 13:30 schreef Abby79 het volgende:

[..]

Compleet off-topic, maar waarom zou daar een probleem mee moeten zijn? :o (zo klinkt je opmerking nu ;))
Ik heb er geen probleem mee, maar op een of andere manier had ik het idee dat het in Japan een taboe was/is. Vraag me niet waarom, misschien omdat ik Japanners meestal nogal preuts vind overkomen?

Ik moet er nog wel aan toevoegen dat ik meestal alleen Japanse horror- en vechtfilms kijk, daar komt het natuurlijk sowieso niet in voor, alleen heeeel veel bloed ;)

Oh nog een opmerking over de film: die pannenkoekjes die ze steeds gingen eten zagen er wel erg lekker uit :9~

[ Bericht 4% gewijzigd door Karina op 15-04-2012 13:52:17 ]
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  zondag 15 april 2012 @ 17:45:04 #40
162594 dikkekaas
crazy legoracer
pi_110357844



Intouchables


Wat een mooie film! Ik had al van meerdere mensen gehoord dat het echt een aanrader was en dat is het ook echt. Goed acteerwerk, mooi verhaal en een goede dosis humor.
  zondag 15 april 2012 @ 18:57:30 #41
213010 haakon
Bier moet. Bier doet je goed.
pi_110360410
Bad Ass.

Wat een kutfilm
The Outside Agency
  zondag 15 april 2012 @ 19:24:18 #42
319600 Miss-MacPhisto
This is not an exit
pi_110361411
Gisteren Immortals gezien. Volgens mij hebben ze daar echt deze smiley voor uitgevonden: :'). Dat ik deze film heb uitgezeten, mag een wonder heten. Slecht geacteerd, slechte special effects, stom verhaal. Ze willen het er gewoon té graag mooi uit laten zien waardoor het juist weer pathetic wordt. Een 2.
Smell the flowers while you can....
  zondag 15 april 2012 @ 19:48:20 #43
286575 Roces18
Chef de party
pi_110362516
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 18:57 schreef haakon het volgende:
Bad Ass.

Wat een kutfilm
Dat kon je ook wel verwachten he, met zo'n script :')
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_110362739
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 19:24 schreef Miss-MacPhisto het volgende:
Gisteren Immortals gezien. Volgens mij hebben ze daar echt deze smiley voor uitgevonden: :'). Dat ik deze film heb uitgezeten, mag een wonder heten. Slecht geacteerd, slechte special effects, stom verhaal. Ze willen het er gewoon té graag mooi uit laten zien waardoor het juist weer pathetic wordt. Een 2.
Heb hem toevallig 2 dagen geleden 'gezien'. Na 30 minuten begon ik er doorheen te skippen en heb hem uiteindelijk uitgezet. Had een film verwacht ala 300, maar daar kwam het niet in de buurt.
Dat IMDB er nog een voldoende voor geeft is mij een raadsel.

Ook een 2 van mij.
[b]Op vrijdag 27 april 2012 23:21 schreef AldoTheApache het volgende:[/b]
_O_ jij bent de grootste baas op FOK!
Aller tijden :D _O_ _O_
pi_110362812
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 00:27 schreef casper019 het volgende:
Livide

[ afbeelding ]

Frankrijk
Fantasy / Horror

88 minuten

geregisseerd door Alexandre Bustillo en Julien Maury
met Béatrice Dalle, Jérémy Kapone en Chloé Coulloud

Het is de eerste dag voor Lucie als thuisverpleegster in opleiding. Ze bezoekt in haar eentje mevrouw Jessel, een oude vrouw die in coma ligt in haar grote verlaten huis. Ze verneemt per toeval dat mevrouw Jessel, ooit een befaamde danslerares, vermoedelijk ergens in het huis een schat bewaart. Lucie en haar vrienden William en Ben besluiten op zoek te gaan naar deze schat. Ze dringen ‘s nacht binnen in het huis dat steeds vreemdere krachten lijkt te bezitten. Hun zoektocht naar de schat leidt hen naar een reeks verschrikkelijke bovennatuurlijke gebeurtenissen die het leven van Lucie voorgoed zullen veranderen…

ik hou van franse horrors dat zijn vaak de btere en gavere horrors maar vond deze film echt een tegenvaller, ben em gaan kijken ook vanwege het feit dat de film geregiseerd is door dezefde regiseurs als de franse horror l'interieur (die ik ook nog moet kijken ) waar ik veel goeie dingen over heb gehoord..
maar deze film is in ieder geval een grote tegenvaller.. de film heeft een lange aanloop voordat er wat gebeurd en zodra er wat gebeurd zijn er 3 acties en thats it...
beetje vage ''horror'' met ballet vampiers ofzo...
nee tegenvaller
een 4
O jammer, die wilde ik heel graag zien :'(
Tap tap tap
  zondag 15 april 2012 @ 20:45:04 #46
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_110366220
quote:
2s.gif Op zaterdag 14 april 2012 23:08 schreef Falco het volgende:
The Birth of a Nation met een 9 waarderen :')!!!
quote:
14s.gif Op zaterdag 14 april 2012 23:11 schreef Keselo het volgende:

[..]

Ja inderdaad, je eigen mening hebben over een film en hem naar eigen inzicht beoordelen, walgelijk!
Ja stel je voor :')
En vooral ook een goed argument geven voor die opmerking :') :')
  zondag 15 april 2012 @ 20:53:56 #47
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_110366852
Ik vond Birth of a Nation ook maar een matige film. Zelfs los van de boodschap duurt de film veel te lang en zakt hij in onder de eigen ambities.

Met Intolerance maakte Griffith een jaar later een op alle vlakken veel betere film.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  zondag 15 april 2012 @ 20:54:26 #48
223886 Gaijin
Dah yah feel luckei?
pi_110366892
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 12:08 schreef Roces18 het volgende:
Rounders
[ afbeelding ]
Matt Damon heeft na al zijn geld verspeeld te hebben het pokeren afgezworen. Als zijn maat gespeeld door Edward Norton uit de bak komt en schulden heeft, besluit hij om nog een keer te gaan pokeren om van de schulden af te komen. De cast is geweldig met allerlei grote namen en zelfs onze eigen Famke Janssen maar geen van de acteurs probeert te ego trippen waardoor alles in dit geval mooi samenvalt. Als je van pokeren houdt zul je erachter komen dat alles wat er verteld is gewoon zo is en niet een of ander Hollywood verhaaltje om de plot holes te vullen, maar echt op hoog niveau waar je zelf nog wat van kan opsteken. Nogal ondergewaardeerd is de film in mijn opzicht.

7,8
Dit is idd echt een topfilm!
  zondag 15 april 2012 @ 21:03:40 #49
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_110367556
quote:
2s.gif Op zondag 15 april 2012 20:53 schreef SaintOfKillers het volgende:
Ik vond Birth of a Nation ook maar een matige film. Zelfs los van de boodschap duurt de film veel te lang en zakt hij in onder de eigen ambities.

Hij duurt lang inderdaad maar dat vond ik dus geen bezwaar. Ook dat inzakken vond ik erg meevallen

quote:
Met Intolerance maakte Griffith een jaar later een op alle vlakken veel betere film.
Daar kan ik dan weer niet over oordelen, die heb ik nog niet gezien. Staat wel in m`n kast :P
  zondag 15 april 2012 @ 21:04:36 #50
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_110367618
Design For Living
Hele vermakelijke pre-code film van Ernst Lubitsch over een dame die niet kan kiezen tussen twee vrienden (de één een toneelschrijver en de ander een schilder) die beide verliefd op haar zijn.
De gebruikelijke ingredienten voor een pre-code Hollywood film zijn ook hier aanwezig: vlotte dialogen die, vooral voor het vrouwelijk personage, natuurlijk net wat verder gaan dan in de periode van de Hays code en veel sexueel getinte grappen. Lubitsch weet `t tot een heel vlot en leuk geheel te smeden.

IMDB Cijfer: 7,6/10
Mijn Cijfer: 7,8/10
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')