abonnement Unibet Coolblue
pi_110249130


Hoe te posten in dit topic :?
Simpel! Zet de titel van de zojuist gekeken film neer, al dan niet bold plus IMDb-linkje. Vervolgens een mooie filmposter of frappant screenshot (geen gele kikkers of Moviemeterplaatjes!) en daaronder een verhaaltje wat je nu zo gaaf of niet gaaf aan de film vindt. Let op: controversiële meningen worden ten zeerste gewaardeerd! Ter afsluiting geef je de film nog de waardering in of sterren of een cijfer van 1 tot en met 10. Of je doet toch iets heel anders, dat mag ook.

Meningen en vragen over het plot dienen gemarkeerd te worden met de spoiler-tag zodat je voor anderen de film niet verpest, als men ooit besluit de film nog eens te kijken :).

Dat we elkaar mogen aansteken tot het kijken van elkaars filmkeuze ^O^

Vorige topics.

OP topicreeks
Only the strong survive
pi_110252026


Beyond a Reasonable Doubt (1956)

Man werkt samen met toekomstige schoonzoon om laatstgenoemde te laten veroordelen voor een moord die hij niet heeft gepleegd. Dit willen ze bereiken door expres (indirect) bewijs te plaatsen dat hem als hoofdverdachte aanwijst.

Het idee is om uiteindelijk zijn onschuld weer te bewijzen en het rechtssysteem stof tot nadenken te geven. Die hadden immers bijna een onschuldige ter dood veroordeeld. Uiteraard loopt het allemaal net iets anders dan ze berekend hadden. ;)

Het is geen absoluut meesterwerk, want de eerste helft van de film is iets te voorspelbaar. Hoewel ook dat deel mooi is om te volgen, wordt de spanning pas echt opgebouwd later in de film... en dan net iets te laat in mijn ogen. De hoofdrolspeler Dana Andrews laat ook wat steken vallen in bepaalde scenes, waardoor hij daar wat ongeloofwaardig overkomt. ;(

Het verhaal is memorabel. De uitvoering is zeker wel goed, maar niet helemaal vlekkeloos.

8/10
  donderdag 12 april 2012 @ 22:21:32 #3
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_110254111
The Lost Weekend (1946, Billy Wilder)

Films over verslavingen zijn vaker gemaakt en overal valt wel terug te lezen dat The Lost Weekend wat dit betreft de tand des tijd niet optimaal heeft doorstaan. Het personage van Ray Milland, en zijn vertolking hiervan, is echter wel één van de meest indrukwekkende in deze situatie. De eeuwige zoektocht naar het stillen van zijn verslaving heeft zo’n impact op hem en zijn omgeving, dat het wel tot zelfdestructie moet leiden.

Bijzonder knap om een dergelijke film te maken, terwijl alcohol destijds nog lang niet de vernietigende status had die het tegenwoordig kan hebben. Ondanks dat enige relevantie dus verloren is gegaan, is het plaatsen van The Lost Weekend in het juiste perspectief wel een kleine noodzaak voor het inzien van de klassiekerstatus ervan. Want die status heeft de film voor mij zonder meer.

Network (1976, Sidney Lumet)

De maatschappijkritische voetnoten die Network opgooit, met name richting de tv-wereld en de invloed die dit medium (en het geld dat ermee gepaard gaat) kan hebben op ‘het gewone volk’ en de medewerkers van het medium zelf, zijn vijfendertig jaar na dato nog steeds relevant. Als het verkoopt is het goed, ten koste van wat dit ook moge gaan.

De film is zo lang houdbaar dankzij een messcherp scenario, waarin verschillende personages uiteenlopende kanten van de kritiek beschijnen. De sterke cast zorgt ervoor dat deze personages net geen karikaturen worden, iets wat wel op de loer ligt bij een satire als Network. Dankzij de snedige dialogen en het hoge tempo vliegen de twee uur voorbij. Het resultaat is een kritische, doch tijdloze film.
  donderdag 12 april 2012 @ 23:56:32 #4
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_110258479
Autoreiji (Outrage) (2010, Jap, Takeshi Kitano)
Na bijna een decennia levert Kitano weer een film af over de Japanse misdaadwereld. Zoals je kan verwachten van een yakuza-film van Kitano zit er aardig wat geweld in. (En dat is een understatement ;))
De film zit zo vol met verraad, samenzweringen en complotten, dat het plot haast niet te volgen. Wat dat betreft slaagt Kitano goed in het weergeven van een wereld, waarin iedereen de mond vol heeft over eer, respect en familiebanden, maar je in werkelijkheid niemand kan vertrouwen. Zelfs bij de yakuza hebben oude waarden en normen plaatsgemaakt voor de keiharde wetten van het kapitalisme.
Het mooi regisseren van geweld en actie heeft Kitano nog niet verleerd. Het ziet er allemaal prima gestileerd uit. Maar dat maakt het ook wat kil en afstandelijk. Dit samen met de eerder genoemde complexiteit van het plot maakt dat de film niet altijd even goed mijn aandacht wist vast te houden.
Er valt ook genoeg te lachen in de film. Al weet ik niet zeker of dat altijd de bedoeling was bij de vele uitbarstingen van verbale agressie en geweld. Het blijven toch rare jongens, die Jappanners. En die yakuza in het bijzonder.
cijfer: 7
  vrijdag 13 april 2012 @ 00:08:06 #5
48288 Mikkie
Mastermind.
pi_110258934
Wrath of the Titans 3D

Wat een matige film zeg. Het bewijs dat een flinke berg CGI niet direct betekent dat je een goede film maakt. Het niveau is zeer bedenkelijk, weinig karakterontwikkeling, een flutverhaal en weinig overtuigende acteerprestaties. Een 5, hooguit.
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
pi_110259647
Livide



Frankrijk
Fantasy / Horror

88 minuten

geregisseerd door Alexandre Bustillo en Julien Maury
met Béatrice Dalle, Jérémy Kapone en Chloé Coulloud

Het is de eerste dag voor Lucie als thuisverpleegster in opleiding. Ze bezoekt in haar eentje mevrouw Jessel, een oude vrouw die in coma ligt in haar grote verlaten huis. Ze verneemt per toeval dat mevrouw Jessel, ooit een befaamde danslerares, vermoedelijk ergens in het huis een schat bewaart. Lucie en haar vrienden William en Ben besluiten op zoek te gaan naar deze schat. Ze dringen ‘s nacht binnen in het huis dat steeds vreemdere krachten lijkt te bezitten. Hun zoektocht naar de schat leidt hen naar een reeks verschrikkelijke bovennatuurlijke gebeurtenissen die het leven van Lucie voorgoed zullen veranderen…

ik hou van franse horrors dat zijn vaak de btere en gavere horrors maar vond deze film echt een tegenvaller, ben em gaan kijken ook vanwege het feit dat de film geregiseerd is door dezefde regiseurs als de franse horror l'interieur (die ik ook nog moet kijken ) waar ik veel goeie dingen over heb gehoord..
maar deze film is in ieder geval een grote tegenvaller.. de film heeft een lange aanloop voordat er wat gebeurd en zodra er wat gebeurd zijn er 3 acties en thats it...
beetje vage ''horror'' met ballet vampiers ofzo...
nee tegenvaller
een 4
pi_110259964
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2012 20:53 schreef gehaktballetjes het volgende:
eerste 30 minuten god bless america. ik geef het nu al een 9.5 :)
Bedankt voor het aanraden. Wat een heerlijke film! Joel Murray is sowieso een held, in Mad Men speelt hij ook een goede (redelijk korte) rol. Echt zo'n film waar je 100 minuten lang aan het genieten bent.

Zie nu dat de director Bobcat Goldthwait is van 'World's Greatest Dad' wat ik ook een goede film vond. Die kan ik ook zeker aanraden!

god bless america: Een dikke 8!
pi_110260315
Vanavond ook weer eens laaaang tv gekeken: American Gangster (2007)

quote:
Frank Lucas (Denzel Washington) is de stille chauffeur van een belangrijke zwarte crimineel. Als zijn baas plotseling sterft, maakt Frank hier slim gebruik van en bouwt met veel succes zijn eigen imperium op.Richie Roberts ( Russell Crowe) is een agent en een outsider. Hij weet dat de drugswereld nu gedomineerd wordt door een zwarte man die vanuit het niets is gekomen. Lucas en Roberts houden zich beiden aan een strenge ethische code die hen onderscheidt van hun collega’s - eenzame mannen aan tegenovergestelde kanten van de wet. Een confrontatie kan niet uitblijven...
Duurde op RTL7 van 20:30 uur tot 00:00 uur. Film is officieel 2:37 dus ik heb zo'n 53 minuten reclame door moeten ploegen :r

Goed, de film dus. Schijnt aardig goed ontvangen te zijn. Ik weet het nog niet zo. Ja de cast acteert goed, het verhaal is ook redelijk te doen (hoewel ik Heat (1995) bijvoorbeeld beter vond) maar ik vond 'm nou niet zo boven de rest uitsteken.
Ten eerste is de film veel te lang; je weet gewoon wat er uiteindelijk moet gebeuren en het is gewoon wachten tot het gebeurd. Wanneer het uiteindelijk gebeurd is het eigenlijk ook zo voorbij.
Dus het kon korter (hoewel ik dus eerder heb gezegd lange films totaal niet erg te vinden)
Overigens vond ik het zijverhaal van Richie Roberts (Russell Crowe) huwelijk nou ook niet echt iets toevoegends hebben. Wel zaten er een aantal erg goede/sterke scenes tussen (bijvoorbeeld Franks Lucas' schietscene midden op straat :o )

Cijfers geef ik allang niet meer; in woorden? Als je een keer veel tijd hebt (en fysiek op schijf hebt :{ ); en het verhaal spreekt je aan; dan moet je 'm maar 'ns aanzetten. Maar het was nou ook niet echt heel bijzonder verder.
  Moderator vrijdag 13 april 2012 @ 18:22:12 #9
9859 crew  Karina
Woman
pi_110285867
Paradaisu kisu
Japanse romantiek

Een naief schoolmeisje raakt bevriend met een stel leerlingen van de modeacademie. Na wat strubbelingen stemt ze toe om voor hen een modeshow te lopen. Ze wordt verliefd op een van de ontwerpers.

Typisch Japanse real live drama (deze film is gebaseerd op een 5-delige Manga-serie). Aan de ene kant het schoolmeisje in uniform - aan de andere kant de "hippe" Japanners in hun extravagante kleding. Leuke film als je van dit genre houdt :) Ik vind het heerlijk om naar te kijken :@


Als iemand nog wat van dit soort films weet, wat nieuwere, oudere heb ik meestal al gezien, houd ik me aanbevolen
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  vrijdag 13 april 2012 @ 18:28:15 #10
357776 ArtistA
Wandelen door het park
pi_110286039
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 00:47 schreef Iemand91 het volgende:
Vanavond ook weer eens laaaang tv gekeken: American Gangster (2007)
[ afbeelding ]

[..]

Duurde op RTL7 van 20:30 uur tot 00:00 uur. Film is officieel 2:37 dus ik heb zo'n 53 minuten reclame door moeten ploegen :r

Goed, de film dus. Schijnt aardig goed ontvangen te zijn. Ik weet het nog niet zo. Ja de cast acteert goed, het verhaal is ook redelijk te doen (hoewel ik Heat (1995) bijvoorbeeld beter vond) maar ik vond 'm nou niet zo boven de rest uitsteken.
Ten eerste is de film veel te lang; je weet gewoon wat er uiteindelijk moet gebeuren en het is gewoon wachten tot het gebeurd. Wanneer het uiteindelijk gebeurd is het eigenlijk ook zo voorbij.
Dus het kon korter (hoewel ik dus eerder heb gezegd lange films totaal niet erg te vinden)
Overigens vond ik het zijverhaal van Richie Roberts (Russell Crowe) huwelijk nou ook niet echt iets toevoegends hebben. Wel zaten er een aantal erg goede/sterke scenes tussen (bijvoorbeeld Franks Lucas' schietscene midden op straat :o )

Cijfers geef ik allang niet meer; in woorden? Als je een keer veel tijd hebt (en fysiek op schijf hebt :{ ); en het verhaal spreekt je aan; dan moet je 'm maar 'ns aanzetten. Maar het was nou ook niet echt heel bijzonder verder.
Die film is ook behoorlijk overrated.
  Trouwste user 2022 vrijdag 13 april 2012 @ 20:17:44 #11
7889 tong80
Spleenheup
pi_110290175
quote:
99s.gif Op vrijdag 13 april 2012 18:22 schreef Karina het volgende:
Paradaisu kisu
Japanse romantiek

Een naief schoolmeisje raakt bevriend met een stel leerlingen van de modeacademie. Na wat strubbelingen stemt ze toe om voor hen een modeshow te lopen. Ze wordt verliefd op een van de ontwerpers.

Typisch Japanse real live drama (deze film is gebaseerd op een 5-delige Manga-serie). Aan de ene kant het schoolmeisje in uniform - aan de andere kant de "hippe" Japanners in hun extravagante kleding. Leuke film als je van dit genre houdt :) Ik vind het heerlijk om naar te kijken :@
[ afbeelding ]

Als iemand nog wat van dit soort films weet, wat nieuwere, oudere heb ik meestal al gezien, houd ik me aanbevolen
Porno ?

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Moderator vrijdag 13 april 2012 @ 20:19:02 #12
9859 crew  Karina
Woman
pi_110290237
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 20:17 schreef tong80 het volgende:

[..]

Porno ?

:P
}:| Verre van, het is geen Hentai.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_110290573
quote:
99s.gif Op vrijdag 13 april 2012 20:19 schreef Karina het volgende:

[..]

}:| Verre van, het is geen Hentai.
Romantisch enzo... Tong is gek :{w


ik ken geen films zoals deze dus ik kan je niet helpen -O-
pi_110290704
nee, hij is eigenlijk meer grappig, nu ik de trailer bekijk ...
pi_110293696
Dragon Eyes 2012

http://www.imdb.com/title/tt1735862/




Ben niet zo van de lange recensies, deze kijkt lekker weg met mooi slowmotion effecten.
Als cijfer toch wel een 8
pi_110294166
quote:
17s.gif Op vrijdag 13 april 2012 20:24 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Romantisch enzo... Tong is gek :{w


ik ken geen films zoals deze dus ik kan je niet helpen -O-
High School Musical 1,2 en 3.
pi_110296403

Elite Squad 2.

Politie thriller in een leuk actie sausje. Goed geacteerd en niet zo voorspelbaar als ik van te voren had verwacht. Nascimento is wel een eckte baas!

IMDB: 8.1
me: 8.5
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  Moderator zaterdag 14 april 2012 @ 00:10:36 #18
9859 crew  Karina
Woman
pi_110302316
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 21:29 schreef jimjim1983 het volgende:

[..]

High School Musical 1,2 en 3.
Welnee, er word helemaal niet in gezongen. Maar dit is geen SC dus ik kijk gewoon elders ;)
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_110305147
Net ook de Intouchables gekeken. Wat dat betreft ben ik zo blij met dit topic. Ontzettende mooie film met een goede combinatie van humor en ontroering. Een film die je voelt. En dit is 1 van de weinige Franse films waar ik de taal niet als storend heb ervaren.

Mensen die hem nog niet gekeken hebben: doe er wat aan.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 14-04-2012 13:40:35 ]
pi_110305503
Intouchables bedoel je, maar de typefout is snel gemaakt
pi_110307961
Battleship (2012)
In Battleship zien we hoe de vloot van de marine het moet opnemen tegen buitenaardse wezens die het op de aardse watervoorraad voorzien hebben. Opgesloten in een buitenaards krachtveld van meer dan 480 kilometer, moeten 5 wereldse schepen en 5 buitenaardse schepen het zonder enige vorm van communicatie tegen elkaar opnemen in een strijd voor het leven - het lot van de wereld staat op het spel. Er wordt gevochten als David en Goliath - is inventiviteit, strategie en ouderwetse spierkracht genoeg om de buitenaardse wezens te verslaan?

Gisteren gezien tijdens een 'mannenavond'. Wat een toffe film film! Door de makers van Transformers, wat je ook wel terug ziet in de CGI. Duidelijk verhaal, goede acteurs, prima muziek en mooie animaties.

Moet trouwens wel zeggen dat de eerste helft van de film me meer geboeid heeft dan de tweede helft (waarin ook daadwerkelijk aliens te zien zijn, i.p.v. alleen de ruimteschepen). Ik vind aliens er altijd zo nep uitzien.

Cijfer: 7,5
IMDb: 6,6 tot nu toe (stond gisteravond nog op 6,2), maar dat verandert nog wel.

pi_110308099
God bless America
Don't believe the hype. Begint goed maar hij blijft maar een beetje voortkabbelen en gaat niet echt dieper op het hele idee van kutmensen neerschieten in.
pi_110309070
Bad Ass

Wat een verschrikkelijke boutfilm zeg. 2/10 halverwege uitgezet.
  zaterdag 14 april 2012 @ 11:22:58 #24
286575 Roces18
Chef de party
pi_110309385
Fair Game

Een politieke thriller over het Pamegate schandaal waarin de identiteit van een geheim agent openbaar werd gemaakt door de hogere heren omdat haar echtgenoot kritiek op de motieven van Bush waarvoor hij het land de oorlog instuurde. Ik moet allereerst toegeven dat Naomi Watts en Sean Penn uitermate goed zijn gecast omdat ze sprekend lijken op de echte varianten van hun karakters. Maar verder kon de film mij niet zo bekoren. Het was zeker vermakelijk te noemen tot een bepaald niveau maar hij doet nogal langdradig aan en werd eigenlijk nooit echt spannend. Verder had ik nog nooit gehoord van dit Pamegate schandaal tot nu toe. Je kan net zo goed de wikipedia pagina even doorlezen dan ben je in vijf minuten klaar en weet je evenveel want de film gaat eigenlijk nooit dieper op het schandaal in en zorgt voor wat plotholes. Ook de afwerking vindt ik niet goed want hoe is het nu met hun etc.. Nogal een open einde waar ik niet zo van hou bij waargebeurde verhalen. De acteerprestaties waren verder goed zoals verwacht maar voor het verhaal hoef je het niet te kijken.

Een magere zes
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  zaterdag 14 april 2012 @ 13:31:04 #25
319600 Miss-MacPhisto
This is not an exit
pi_110312354
Gisteren de remake van Straw Dogs gezien met o.a. James Marsden en Alexander Skarsgard. Mwah. De film komt traag op gang en de 'slachtoffers' maken best wel domme fouten en beslissingen waardoor je nooit echt met ze mee gaat leven. Een 5'je. Het origineel uit 1971 met Dustin Hoffman heb ik overigens (nog) niet gezien, dus kan ook niet vergelijken.
Smell the flowers while you can....
pi_110314013
Man on a ledge

Film begint veelbelovend en houdt de spanning er wel goed in. Helaas wordt vrij snel duidelijk hoe de vork in de steel zit, hetgeen het voor mij meer standaard maakte. Ik had gehoopt dat het mysterieuze iets langer bleef hangen, maar al met al een goede film die zeker te kijken is. Ik zou de film dan ook een 7+ geven.
  zaterdag 14 april 2012 @ 15:08:06 #27
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_110315011
Straw Dogs
Okeeje film van Peckinpah die met Straw Dogs een western in een modernere setting heeft gemaakt. Dustin Hoffman is met zijn vrouw geëmigreerd naar het Engelse platteland en ze worden daar niet zo jofel ontvangen. Vooral de laatste scenes zijn leuk en spannend om te zien :Y. Cijfer: 7

Paul
Een grappige versie van E.T. voor volwassenen! Lachsalvo's bleven bij mij uit, maar dit is wel zo'n film die je met een big smile kunt kijken. Het zit tof in elkaar, beetje nerdy ook, maar dan wel met een jolige insteek. Cijfer: 7,5

Get Carter
Weer zo'n typische begin jaren '70-film die een beetje weird is, maar niet heel vervelend om naar te kijken. Michael Caine gaat naar Newcastle om eens na te gaan wat er nou gebeurd is met zijn dode broer. Ik vond dit allemaal een beetje loos, laat staan boeiend. Al heeft het wel een aantal scenes die lichtelijk opzienbarend zijn. Caine als bad-ass vond ik ook niet echt passen, maar soit. De pauperige Engelse locaties plus de sfeer an sich maakten deze film dus nog wel oke om te bekijken. Cijfer: 6,5

Mission: Impossible - Ghost Protocol
Ambitieus hoor! Een explosie verwoest het Kremlin en een nucleaire oorlog dreigt. IJdeltuit Tom Cruise wordt als schuldige gezien en moet die oorlog natuurlijk voorkomen. Met zijn team gaat ie de uitdaging aan, yeah. Anyway de vierde Mission Impossible is weer een aardige film geworden met de tofste actie in Dubai. Cijfer: 6,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_110326018
The Bomber (2011)


Een Russische oorlogsfilm, oorspronkelijk een serie, maar ze hebben het nu uitgebracht als 3 uur durend epos. Het gaat over een door Nazi´s bezet gebied in Rusland, waar ze een superraket willen vervoeren en gereedmaken. Dat mag uiteraard niet zomaar doorgaan.

Er gebeurt ontzettend veel nadat een bommenwerper wordt neergehaald en de bemanning in vijandig gebied neerstort. Het Russische leger dat de hulp inroept van een groep partizanen, men ziet krijgsgevangenen die erg wreed worden behandeld, dorpen die worden platgebrand, infiltranten en een dapper jong koppel dat elkaar na de crash kwijtraakt. Het wel en wee van deze laatste 2 loopt als een rode draad door de film.

Heel soms dreigt de film wat in te zakken, maar dan neemt het ineens weer een enorme wending waardoor ik het met veel plezier kon uitkijken. Al met al een van de betere Russische films over het "Oostfront" tijdens WW2. Zeker ook omdat men tegenwoordig geoorloofd is deze periode niet teveel te verheerlijken.

Voor de liefhebber: een andere aanrader van de laatste tijd is Fortress of War (2010)

8/10

[ Bericht 6% gewijzigd door Kreupeldicht op 14-04-2012 21:01:53 ]
  zaterdag 14 april 2012 @ 20:58:16 #29
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_110326199
Ik had de afgelopen dagen geen verplichtingen, dus heb ik de tijd benut door wat filmpjes te kijken.

Boyz n the Hood (1991, John Singleton)

De film begint met een veelbelovend stukje tekst. Hetgeen erop volgt, is helaas een kleine teleurstelling. Boyz n the Hood probeert een wijze film te zijn over het harde leven in de getto’s van LA, maar juist dat harde mist en daarmee weet de film niet te overtuigen. Er zijn niet iets teveel clichés, het acteerwerk is lang niet overal even goed en de muziek maakt de film eerder een melodrama dan een film met levenslessen. Zonde dat de film nergens zo oprecht over kon komen als tijdens de slotscène.

Nostalghia (1983, Andrei Tarkovsky)

Ik vind het altijd lastig om de films van Tarkovsky te omschrijven, dus dat laat ik ook achterwege. Nostalghia is wederom een typische film van de hand van de Russische regisseur, vol poëzie, filosofie en prachtige beelden van de natuur, de nadrukkelijke aanwezigheid van regen en er is veel ruimte voor overdenking en, zoals de titel reeds doet vermoeden, nostalgie. Dit alles komt samen in een op het oog simpel, maar verschrikkelijk doeltreffend en typerend einde waarmee Nostalghia een enorme indruk achter weet te laten.

Modern Times (1936, Charles Chaplin)

Modern Times is zonder meer knap gemaakt, de scènes met de radwielen en het rolschaatsen in het warenhuis voorop, maar de film greep me niet zo. De aanklacht op het arbeidersleven miste voor mij de overtuigingskracht om een echte impact achter te laten. Nu bleef er een grappige film over die helaas slechts af en toe indruk maakte met de boodschap, daar waar ik er toch meer van had verwacht.

Apocalypse Now (1979, Francis Ford Coppola)

Een kleine twee jaar geleden voor zag ik Apocalypse Now voor het eerst. Toen knalde de film al hoog mijn persoonlijke favorietenlijstje in, deze herkijk op bluray heeft dat nog een zetje in de rug gegeven. Waar bij de eerste Redux-ervaring enkele scènes nog wat overbodig leken, vallen deze nu allemaal op hun plek: het draagt allemaal bij aan de paranoïde makende trip naar het magistrale, bijna hypnotiserende einde. Op bluray komen de beelden nog beter tot hun recht en lijkt nagenoeg ieder shot een plaatje om in te lijsten. Klassieker van jewelste.

Sabrina (1954, Billy Wilder)

Lekker charmant filmpje, maar wat verwacht je anders met Audrey Hepburn in de hoofdrol? Daarnaast zet Humphrey Bogart ook een fantastisch personage neer. Na de synopsis gelezen te hebben, verwachtte ik toch wat meer passie. Nu is het een meer ingetogen film, wat echter uitstekend parallel loopt met Bogarts personage. Dankzij de humor, topcast en de lichte moraal die verkondigd wordt is daar verder ook helemaal niets mis mee.

Aguirre: der Zorn Gottes (1972, Werner Herzog)

De strijd die gevoerd wordt in deze film is niet alleen die van de Spanjaarden versus de indianen, maar ook die van mens versus natuur. Zo nu en dan lijkt de film wat weg te hebben van Apocalypse Now of werk van Terrence Malick, of eigenlijk andersom omdat deze film er eerder was. Aguirre biedt geen ruimte voor compromissen, het verhaal noch de werkwijze van Herzog, wat op angstaanjagende wijze vertolkt wordt door Klaus Kinski. Het moet je liggen, maar boeiend is het op zijn minst.
  zaterdag 14 april 2012 @ 22:33:56 #30
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_110330841
Sinds afgelopen donderdag gezien:

Donderdag gingen we naar een (serieus!) in het Limburgs gesproken toneelversie van Reservoir Dogs (en dat werkte raar genoeg ontzettend goed ) en dus heb ik de film eerst nog eens gekeken:

Reservoir Dogs
Het is nog steeds een geniale film, op Pulp Fiction na mijn favoriete Tarantino. Natuurlijk ken ik `m inmiddels van buiten, inclusief 95% van de dialogen, maar toch blijft dit genieten.
Heerlijk met een hoofdletter H.

IMDB Cijfer: 8,4/10
Mijn Cijfer: 9,0/10

Le Voyage Dans La Lune
Met het op blu-ray uitkomen en bekijken van deze 110 jaar oude film is gelijk ook de oudste film die ik ooit heb gezien een feit. Het is zonder meer een wonder dat we met de moderne technieken nu nog steeds kunnen genieten van deze slechts 15 minuten durende werk van pionier Georges Méliès.
Verrassend genoeg is de beeldkwaliteit van de blu-ray ver boven mijn verwachting. Natuurlijk, er zitten een hele hoop beschadigingen in en kun je `t nooit vergelijken met een hedendaagse film maar lettende op het feit dat we dit werk bijna niet hadden kunnen zien en dat het al ruim een eeuw oud is, is de beeldkwaliteit geweldig.
De film zelf is niet heel erg spannend maar het is absoluut interessant om `m te bekijken en om te zien wat Méliès al allemaal deed met een medium te zien dat nog in z`n kinderschoenen stond.
Wat mij betreft behoort deze uitgave van Flicker Alley in iedere collectie thuis.

IMDB Cijfer: 8,2/10
Mijn Cijfer: 8,0/10

The Birth Of A Nation
Een tijdje geleden schreef ik op een andere site dat ik inmiddels 2 versies van D.W. Griffith`s controversiele film in m`n collectie heb (de UK dvd en de Kino blu-ray) maar beide nog niet heb gezien omdat je een film ruim 3 uur niet zomaar op zet, daar moet je tijd voor maken. Die tijd had ik vanmiddag eindelijk en dus was het tijd voor de blu-ray.
De film duurt dus ruim 3 uur maar is op geen enkele manier langdradig of saai. Sterker nog: de film was eigenlijk heel snel voorbij.

De controversiele status die de film heeft is in mijn optiek terecht. Het is, vooral in het tweede deel, uiterst grof en racistisch. Griffith doet voorkomen, door middel van de title cards, alsof Afro-Amerikanen een onverstaanbaar taaltje brabbelen. Ook is de Ku Klux Klan,blijkbaar als enige, in staat om het Zuiden van Amerika (en dus het hele land) te redden van de "Zwarte overheersing" en zijn de mensen die de slavernij af wilden schaffen de schuldig aan "de ondergang van Amerika".
Het geeft in ieder geval genoeg stof tot discussie en nadenken...

Over Griffith`s kwaliteiten als regisseur kan daarentegen veel minder discussie zijn. Zijn pionierswerk op het gebied van verhalen vertellen en de montage technieken staan nog steeds buiten kijf en zijn dan ook, zeker voor die tijd, indrukwekkend.

Dan de blu-ray zelf. Ook hier zitten er natuurlijk veel beschadigingen in de transfer. Ik ben dan ook erg benieuwd wat de komende uitgave van Masters of Cinema ons gaat brengen en of de beeldkwaliteit van die uitgave beter gaat zijn dan deze van Kino.

Desalniettemin een film waar veel over te zeggen valt maar wel één die je absoluut een kans zou moeten geven, één die ondanks z`n reputatie zijn status als belangrijke klassieker verdient.

IMDB Cijfer: 7,0/10
Mijn Cijfer: 9,0/10
  zaterdag 14 april 2012 @ 23:08:24 #31
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_110332384
The Birth of a Nation met een 9 waarderen :')!!!
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_110332530
quote:
2s.gif Op zaterdag 14 april 2012 23:08 schreef Falco het volgende:
The Birth of a Nation met een 9 waarderen :')!!!
Ja inderdaad, je eigen mening hebben over een film en hem naar eigen inzicht beoordelen, walgelijk!
pi_110335875
Shame



Verenigd Koninkrijk
Drama

101 minuten

geregisseerd door Steve McQueen
met Michael Fassbender, Carey Mulligan en James Badge Dale

Brandon (Michael Fassbender) is een dertiger die in New York woont en moeite heeft om zijn seksleven onder controle te houden. Hij is verslaafd aan pornografie en hierdoor heeft hij moeite om echte relaties met vrouwen aan te knopen. Slechts één vrouw kan echt dicht bij hem komen: zijn eigenzinnige, jongere zus Sissy (Carey Mulligan). Brandon mag dan wel in het openbaar de schijn ophouden een normaal leven te leiden, Sissy weet wel beter. Wanneer ze bij hem in zijn appartement komt wonen, loopt Brandons leven uit de hand. Broer en zus brengen immers het slechtste in elkaar naar boven.

wat een tegenvaller, ik snap echt niet waarom al die recensies zo positief waren over deze film. De film ging infeite nergens over. Het ging alleen over een oversekste man die een beetje loopt te rukken en problemen krijgt met zn zus.. maar echt diepgaand ofzo vond ik de film niet. Hij was saai en nergens echt boeiend
4
  zondag 15 april 2012 @ 12:08:15 #34
286575 Roces18
Chef de party
pi_110344911
Rounders

Matt Damon heeft na al zijn geld verspeeld te hebben het pokeren afgezworen. Als zijn maat gespeeld door Edward Norton uit de bak komt en schulden heeft, besluit hij om nog een keer te gaan pokeren om van de schulden af te komen. De cast is geweldig met allerlei grote namen en zelfs onze eigen Famke Janssen maar geen van de acteurs probeert te ego trippen waardoor alles in dit geval mooi samenvalt. Als je van pokeren houdt zul je erachter komen dat alles wat er verteld is gewoon zo is en niet een of ander Hollywood verhaaltje om de plot holes te vullen, maar echt op hoog niveau waar je zelf nog wat van kan opsteken. Nogal ondergewaardeerd is de film in mijn opzicht.

7,8
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_110345021
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 12:08 schreef Roces18 het volgende:
Rounders
[ afbeelding ]
Matt Damon heeft na al zijn geld verspeeld te hebben het pokeren afgezworen. Als zijn maat gespeeld door Edward Norton uit de bak komt en schulden heeft, besluit hij om nog een keer te gaan pokeren om van de schulden af te komen. De cast is geweldig met allerlei grote namen en zelfs onze eigen Famke Janssen maar geen van de acteurs probeert te ego trippen waardoor alles in dit geval mooi samenvalt. Als je van pokeren houdt zul je erachter komen dat alles wat er verteld is gewoon zo is en niet een of ander Hollywood verhaaltje om de plot holes te vullen, maar echt op hoog niveau waar je zelf nog wat van kan opsteken. Nogal ondergewaardeerd is de film in mijn opzicht.

7,8
Deze film is echt top en Matt Damon :9~ no homo
pi_110345476
Contraband



Mark Wahlberg speelt een ex-smokkelaar die weer opnieuw begint met smokkelen om zijn schoonbroer te redden van een drugsbaron. Dit doet hij door het smokkelen van een hele berg namaakbiljetten.

Tja wat zal ik er over zeggen. Had een spannende film verwacht maar uiteindelijk was het pure ongeïnspireerde bagger. Het verhaal sloeg op poep en heb het gevoel dat er ook een hoop niet klopt in de film.

IMDB: 6,6
Ik: 5
[b]Op vrijdag 27 april 2012 23:21 schreef AldoTheApache het volgende:[/b]
_O_ jij bent de grootste baas op FOK!
Aller tijden :D _O_ _O_
  Moderator zondag 15 april 2012 @ 13:29:12 #37
9859 crew  Karina
Woman
pi_110347366
Princess Toyotomi
Japanse komedie

Drie, soort van, belastinginspecteurs, gaan op weg naar Osaka om daar wat bedrijven te inspecteren. Een van de bedrijven, Ojo, heeft een geheim: er blijkt een ondergronds Osaka te bestaan: zij moeten de prinses beschermen, wiens hele familie, op 1 na, honderden jaren geleden is uitgemoord.

Vreemde film met een nog vreemder verhaal, in het begin ging het nog, maar naarmate de film vorderde vond ik er eigenlijk niet zoveel meer aan.

Wat me wel opeens is opgevallen in deze en de vorige film die ik heb gekeken, is dat Japanners blijkbaar totaal geen problemen hebben met transsexualteit, in deze film is er zelfs een vrij jonge jongen (jaar of 16?) die als meisje verkleed in de rondte loopt.

Ik heb veel Japanse films gezien, maar pas nu viel het me op. Of misschien komt het omdat het toevallig in allebei de films die ik deze week heb gezien voorkwam.

Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  zondag 15 april 2012 @ 13:30:33 #38
296917 Abby79
Being myself!
pi_110347409
quote:
99s.gif Op zondag 15 april 2012 13:29 schreef Karina het volgende:
Princess Toyotomi
Wat me wel opeens is opgevallen in deze en de vorige film die ik heb gekeken, is dat Japanners blijkbaar totaal geen problemen hebben met transsexualteit, in deze film is er zelfs een vrij jonge jongen (jaar of 16?) die als meisje verkleed in de rondte loopt.
Compleet off-topic, maar waarom zou daar een probleem mee moeten zijn? :o (zo klinkt je opmerking nu ;))
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  Moderator zondag 15 april 2012 @ 13:32:45 #39
9859 crew  Karina
Woman
pi_110347479
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 13:30 schreef Abby79 het volgende:

[..]

Compleet off-topic, maar waarom zou daar een probleem mee moeten zijn? :o (zo klinkt je opmerking nu ;))
Ik heb er geen probleem mee, maar op een of andere manier had ik het idee dat het in Japan een taboe was/is. Vraag me niet waarom, misschien omdat ik Japanners meestal nogal preuts vind overkomen?

Ik moet er nog wel aan toevoegen dat ik meestal alleen Japanse horror- en vechtfilms kijk, daar komt het natuurlijk sowieso niet in voor, alleen heeeel veel bloed ;)

Oh nog een opmerking over de film: die pannenkoekjes die ze steeds gingen eten zagen er wel erg lekker uit :9~

[ Bericht 4% gewijzigd door Karina op 15-04-2012 13:52:17 ]
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  zondag 15 april 2012 @ 17:45:04 #40
162594 dikkekaas
crazy legoracer
pi_110357844



Intouchables


Wat een mooie film! Ik had al van meerdere mensen gehoord dat het echt een aanrader was en dat is het ook echt. Goed acteerwerk, mooi verhaal en een goede dosis humor.
  zondag 15 april 2012 @ 18:57:30 #41
213010 haakon
Bier moet. Bier doet je goed.
pi_110360410
Bad Ass.

Wat een kutfilm
The Outside Agency
  zondag 15 april 2012 @ 19:24:18 #42
319600 Miss-MacPhisto
This is not an exit
pi_110361411
Gisteren Immortals gezien. Volgens mij hebben ze daar echt deze smiley voor uitgevonden: :'). Dat ik deze film heb uitgezeten, mag een wonder heten. Slecht geacteerd, slechte special effects, stom verhaal. Ze willen het er gewoon té graag mooi uit laten zien waardoor het juist weer pathetic wordt. Een 2.
Smell the flowers while you can....
  zondag 15 april 2012 @ 19:48:20 #43
286575 Roces18
Chef de party
pi_110362516
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 18:57 schreef haakon het volgende:
Bad Ass.

Wat een kutfilm
Dat kon je ook wel verwachten he, met zo'n script :')
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_110362739
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 19:24 schreef Miss-MacPhisto het volgende:
Gisteren Immortals gezien. Volgens mij hebben ze daar echt deze smiley voor uitgevonden: :'). Dat ik deze film heb uitgezeten, mag een wonder heten. Slecht geacteerd, slechte special effects, stom verhaal. Ze willen het er gewoon té graag mooi uit laten zien waardoor het juist weer pathetic wordt. Een 2.
Heb hem toevallig 2 dagen geleden 'gezien'. Na 30 minuten begon ik er doorheen te skippen en heb hem uiteindelijk uitgezet. Had een film verwacht ala 300, maar daar kwam het niet in de buurt.
Dat IMDB er nog een voldoende voor geeft is mij een raadsel.

Ook een 2 van mij.
[b]Op vrijdag 27 april 2012 23:21 schreef AldoTheApache het volgende:[/b]
_O_ jij bent de grootste baas op FOK!
Aller tijden :D _O_ _O_
pi_110362812
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 00:27 schreef casper019 het volgende:
Livide

[ afbeelding ]

Frankrijk
Fantasy / Horror

88 minuten

geregisseerd door Alexandre Bustillo en Julien Maury
met Béatrice Dalle, Jérémy Kapone en Chloé Coulloud

Het is de eerste dag voor Lucie als thuisverpleegster in opleiding. Ze bezoekt in haar eentje mevrouw Jessel, een oude vrouw die in coma ligt in haar grote verlaten huis. Ze verneemt per toeval dat mevrouw Jessel, ooit een befaamde danslerares, vermoedelijk ergens in het huis een schat bewaart. Lucie en haar vrienden William en Ben besluiten op zoek te gaan naar deze schat. Ze dringen ‘s nacht binnen in het huis dat steeds vreemdere krachten lijkt te bezitten. Hun zoektocht naar de schat leidt hen naar een reeks verschrikkelijke bovennatuurlijke gebeurtenissen die het leven van Lucie voorgoed zullen veranderen…

ik hou van franse horrors dat zijn vaak de btere en gavere horrors maar vond deze film echt een tegenvaller, ben em gaan kijken ook vanwege het feit dat de film geregiseerd is door dezefde regiseurs als de franse horror l'interieur (die ik ook nog moet kijken ) waar ik veel goeie dingen over heb gehoord..
maar deze film is in ieder geval een grote tegenvaller.. de film heeft een lange aanloop voordat er wat gebeurd en zodra er wat gebeurd zijn er 3 acties en thats it...
beetje vage ''horror'' met ballet vampiers ofzo...
nee tegenvaller
een 4
O jammer, die wilde ik heel graag zien :'(
Tap tap tap
  zondag 15 april 2012 @ 20:45:04 #46
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_110366220
quote:
2s.gif Op zaterdag 14 april 2012 23:08 schreef Falco het volgende:
The Birth of a Nation met een 9 waarderen :')!!!
quote:
14s.gif Op zaterdag 14 april 2012 23:11 schreef Keselo het volgende:

[..]

Ja inderdaad, je eigen mening hebben over een film en hem naar eigen inzicht beoordelen, walgelijk!
Ja stel je voor :')
En vooral ook een goed argument geven voor die opmerking :') :')
  zondag 15 april 2012 @ 20:53:56 #47
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_110366852
Ik vond Birth of a Nation ook maar een matige film. Zelfs los van de boodschap duurt de film veel te lang en zakt hij in onder de eigen ambities.

Met Intolerance maakte Griffith een jaar later een op alle vlakken veel betere film.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  zondag 15 april 2012 @ 20:54:26 #48
223886 Gaijin
Dah yah feel luckei?
pi_110366892
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 12:08 schreef Roces18 het volgende:
Rounders
[ afbeelding ]
Matt Damon heeft na al zijn geld verspeeld te hebben het pokeren afgezworen. Als zijn maat gespeeld door Edward Norton uit de bak komt en schulden heeft, besluit hij om nog een keer te gaan pokeren om van de schulden af te komen. De cast is geweldig met allerlei grote namen en zelfs onze eigen Famke Janssen maar geen van de acteurs probeert te ego trippen waardoor alles in dit geval mooi samenvalt. Als je van pokeren houdt zul je erachter komen dat alles wat er verteld is gewoon zo is en niet een of ander Hollywood verhaaltje om de plot holes te vullen, maar echt op hoog niveau waar je zelf nog wat van kan opsteken. Nogal ondergewaardeerd is de film in mijn opzicht.

7,8
Dit is idd echt een topfilm!
  zondag 15 april 2012 @ 21:03:40 #49
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_110367556
quote:
2s.gif Op zondag 15 april 2012 20:53 schreef SaintOfKillers het volgende:
Ik vond Birth of a Nation ook maar een matige film. Zelfs los van de boodschap duurt de film veel te lang en zakt hij in onder de eigen ambities.

Hij duurt lang inderdaad maar dat vond ik dus geen bezwaar. Ook dat inzakken vond ik erg meevallen

quote:
Met Intolerance maakte Griffith een jaar later een op alle vlakken veel betere film.
Daar kan ik dan weer niet over oordelen, die heb ik nog niet gezien. Staat wel in m`n kast :P
  zondag 15 april 2012 @ 21:04:36 #50
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_110367618
Design For Living
Hele vermakelijke pre-code film van Ernst Lubitsch over een dame die niet kan kiezen tussen twee vrienden (de één een toneelschrijver en de ander een schilder) die beide verliefd op haar zijn.
De gebruikelijke ingredienten voor een pre-code Hollywood film zijn ook hier aanwezig: vlotte dialogen die, vooral voor het vrouwelijk personage, natuurlijk net wat verder gaan dan in de periode van de Hays code en veel sexueel getinte grappen. Lubitsch weet `t tot een heel vlot en leuk geheel te smeden.

IMDB Cijfer: 7,6/10
Mijn Cijfer: 7,8/10
  zondag 15 april 2012 @ 21:08:09 #51
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_110367862
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 20:45 schreef Timo20 het volgende:

[..]

[..]

Ja stel je voor :')
En vooral ook een goed argument geven voor die opmerking :') :')
Maar met de racistische boodschap had je niet zoveel moeite?
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  zondag 15 april 2012 @ 21:59:08 #52
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_110371652
Bad Teacher

Waaaaat een domme film.. Dat men hier miljoenen mee vedient..

4
iMDB: 5.7
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
  zondag 15 april 2012 @ 22:47:51 #53
181857 Jovatov
Si fallor, sum
pi_110375241
Hunger Games

Aardig concept, qua aankleding goed uitgewerkt, actie vond ik wel wat mat.

7,5
  zondag 15 april 2012 @ 23:14:38 #54
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_110376982
quote:
2s.gif Op zondag 15 april 2012 21:08 schreef Falco het volgende:

[..]

Maar met de racistische boodschap had je niet zoveel moeite?
Heb je de review wel gelezen? Het lijkt erop van niet. Kom dan met goede kritiek zoals SoK dat doet, want dit valt me van je tegen Falco. Timo20 geeft duidelijk antwoord op die vraag daarin. En geeft ook aan waarom hij vindt dat de film toch nog wel van hem een 9 verdient.
  zondag 15 april 2012 @ 23:18:37 #55
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_110377225
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 21:03 schreef Timo20 het volgende:
Daar kan ik dan weer niet over oordelen, die heb ik nog niet gezien. Staat wel in m`n kast :P
Duurt nog 7 minuten langer dan Birth of a Nation :Y)

Maar Greed van Erich Von Stroheim is nóg beter (en ook nog een uur langer :P)
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_110377296
Le havre



Finland / Frankrijk / Duitsland
Komedie / Drama

103 minuten

geregisseerd door Aki Kaurismäki
met André Wilms, Jean-Pierre Léaud en Kati Outinen

'Le Havre' vertelt het verhaal van Marcel Marx, een voormalige schrijver en een bekende Bohemien. Hij heeft zich teruggetrokken in een vrijwillige ballingschap in de Franse havenstad Le Havre, waar hij als eervolle, maar niet al te winstgevende schoenenpoetser werkt. Marcel heeft zijn dromen over een literaire doorbraak begraven, en heeft een gelukkig leven binnen de driehoek van zijn favoriete bar, zijn werk en zijn vrouw Arletty, als het noodlot plotseling een minderjarige allochtone vluchteling uit Afrika op zijn pad brengt. Met als enige wapen zijn aangeboren optimisme en zijn niet aflatende solidariteit met de bewoners uit zijn wijk zal Marcel het opnemen tegen de visnetten van de politie, die zich steeds meer om de jonge vluchteling beginnen te sluiten.

aardige vermakelijke film, er gebeurd niet heel veel in de film maar tis gewoon een leuke en relaxte film om te zien.. waar je een prima avondje mee hebt en dan na een paar dagen weer vergeet. Afentoe klein beetje humor erbij en een leuke sfeer in de fim
gewoon leuk een x gezien te hebben
6.5
  maandag 16 april 2012 @ 08:43:36 #57
319600 Miss-MacPhisto
This is not an exit
pi_110384578
Gisteren eindelijk Warrior gezien. Wat een schitterende film. Fantastische hoofdrollen, goed verhaal. Ondanks dat het gevaar op de loer ligt om zoetsappig te worden, wordt het dat nooit. Ik was echt zwaar onder de indruk. Een 9.
Smell the flowers while you can....
pi_110386244
Harold & Kumar go to White Castle

Aangezien ik morgen 30 word, hebben we zaterdag met een groep vrienden allemaal films gekeken die we vroeger altijd keken waaronder deze.

Blijft genieten van super domme humor. Met een paar flessen wodka of een flinke blow kom je niet meer bij :')

8.
  maandag 16 april 2012 @ 10:15:15 #59
357776 ArtistA
Wandelen door het park
pi_110386612
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 10:00 schreef JDx het volgende:
Harold & Kumar go to White Castle

Aangezien ik morgen 30 word, hebben we zaterdag met een groep vrienden allemaal films gekeken die we vroeger altijd keken waaronder deze.

Blijft genieten van super domme humor. Met een paar flessen wodka of een flinke blow kom je niet meer bij :')

8.
QFT!
pi_110386975
God Bless America



Een gescheiden nu eenzame man vult zijn avonden met televisie kijken, vol frustrerende progammas a la Jersey Shore, My Super Sweet 16 etc. totdat hij van de dokter te horen krijgt dat zijn migraine-aanvallen te maken hebben met een dodelijke hersentumor. Op het moment dat ie een kogel door zijn eigen kop wilt jagen ziet ie op tv dat een meisje ipv haar gewilde Hummer-jeep een andere auto voor haar 16e verjaardag krijgt, en hierom besluit ie niet zichzelf dood te maken, maar dat soort irritante figuren..

Cool concept, de uitwerking vond ik wat minder omdat de film voort blijft kabbelen na bovenstaande, en het nooit ECHT interessant wordt.

6/10
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_110387018
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 10:00 schreef JDx het volgende:
Harold & Kumar go to White Castle

Aangezien ik morgen 30 word, hebben we zaterdag met een groep vrienden allemaal films gekeken die we vroeger altijd keken waaronder deze.

Blijft genieten van super domme humor. Met een paar flessen wodka of een flinke blow kom je niet meer bij :')

8.
Goed plan. ^O^
pi_110388081
John Adams

HBO miniserie over John Adams, de 2de president en medeoprichter van de VS. 8 lange afleveringen (soms wel tot anderhalf uur) vertellen het volledige leven van deze bijzondere man. Je krijgt een inkijkje in de geschiedenis van de VS wat ik wel aardig vond. Bovendien prima geacteerd door Paul Giamatti. Alleen de verhalen van zijn gezin deden me een stuk minder. De politieke scene's daarentegen waren interessant. Aardig om gezien te hebben, niet meer, niet minder.

7.5

J. Edgar

Aardige schets van J. Edgar Hoover en de tijd dat hij baas wordt van de FBI. Soms springt het van de hak op de tak en met niet alle Amerikaanse geschiedenis bij de hand is het regelmatig onduidelijk waar het precies over gaat. Di Caprio zag er (voor het grootste deel) prima uit maar zijn vriend had me toch een potje belachelijke make-up. Had dan gewoon een oude acteur gepakt voor de latere jaren. Al met al toch een aardige film. Ik wist namelijk niet zo heel veel buiten de standaard feitjes van deze roemruchte naam.

7.5

Ook nog Justified seizoen 3 afgekeken. Een redelijk onbekende serie van FX die een echte aanrader is over een US Marshal (Timothy Olypant) met western principes die terug moet naar zijn hillbillie geboortedorp om daar orde op zaken te stellen.
  maandag 16 april 2012 @ 11:06:29 #63
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_110388153
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 11:04 schreef planethugo het volgende:

Ook nog Justified seizoen 3 afgekeken. Een redelijk onbekende serie van FX die een echte aanrader is over een US Marshal (Timothy Olypant) met western principes die terug moet naar zijn hillbillie geboortedorp om daar orde op zaken te stellen.
Justified is idd onterecht best onbekend hier. Ben zelf bezig nu met seizoen 2. De dialogen zijn echt geniaal.
  Moderator maandag 16 april 2012 @ 12:17:38 #64
9859 crew  Karina
Woman
pi_110390429
Freddy got Fingered
Comedy

Veel over gelezen, nooit gezien, dus het moest er maar eens van komen.

Verhaal in een notendop: jongen van 28 woont nog thuis bij zijn ouders, wil eigenlijk geld verdienen met zijn strips. Hij verhuist naar de stad, het lukt niet zo erg en hij komt weer terug.

Bij vlagen vond ik het grappig, maar het lag er allemaal een beetje te dik op, terwijl ik wel van flauwe humor houd. Leukste scene vond ik die in het restaurant. Misschien leuker om te kijken als je dronken bent. OF ik had er te hoge verwachtingen van, omdat ik gelezen had hoe hilarisch het was.

Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  maandag 16 april 2012 @ 12:36:10 #65
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_110391010
The Hunger Games (2012, VS, Gary Ross)
Om te beginnen moet ik zeggen dat ik me best heb vermaakt met de film. Jennifer Lawrence is wederom goed bezig. De erg leuke bijrol van Stanley Tucci als tv-presentator mag ook niet onvermeld blijven. Echter er zijn een paar redenen waarom ik het geen echte topper vond zoals het vergelijkbare maar superieure Battle Royale.
De grootste reden hiervoor is toch dat het een Amerikaanse PG-13 productie is. Voor een film over kinderen die elkaar afslachten is de actie wel erg braaf en niet bloederig. Als je een film maakt over zoiets verschrikkelijks als kinderen die elkaar voor tv op leven en dood bevechten, moet je ook durven te laten zien hoe gruwelijk dat echt is.
En hoewel het satirische aspect van de film o.a. op reality-tv en de jacht op kijkcijfers aardig is, mist het de echte scherpte die het zou kunnen hebben als de film bijvoorbeeld in de handen was geweest van een Paul Verhoeven of dergelijke filmmakers.
Bovendien heeft deze film ook last van die moderne kwaal dat de camera niet stilgehouden kan worden tijdens actiescènes, zodat het heel lastig te volgen is wat er precies gebeurd. Maar ook buiten de actie schijnt het onmogelijk om een camerastandpunt langer dan 5 seconden vast te houden omdat dat waarschijnlijk te veel vraagt van de concentratie van de huidige jonge kijkers. Vooral aan het begin wekte dit nogal wat irritatie bij me op.
Een veel gehoorde klacht die ik lees is dat mensen het jammer vinden dat er weinig uitdieping is van het grotere verhaal. Daar stoorde ik mezelf weinig aan. Het gegeven op zich vond ik duidelijk genoeg daar is niet heel veel meer achtergrond info voor nodig is. Wat me meer stoorde was het compleet gebrek aan de uitdieping van de achtergrond van alle andere kinderen. Behalve Peeta krijgt geen andere karakter dan Katniss echte aandacht. Het handjevol andere kinderen, die we te zien krijgen zijn makkelijk in te delen in arrogante sadisten of helpende handen. Hierdoor mist de film ook echte spanning, want je weet toch wel dat Katniss het overleeft en de rest van de karakters lieten me volledig koud. Zelfs van die Rue krijgen we helemaal niks te weten. Waardoor
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
cijfer: 6.8
Ben wel nieuwsgierig naar het vervolg. Gaan ze door met het verhaal van Katniss of krijgen we compleet nieuwe karakters en nieuwe spelen? Al vrees ik dat we Twilight kant op gaan met een Katniss die moet kiezen tussen twee jongens.
pi_110399195
quote:
2s.gif Op maandag 16 april 2012 12:36 schreef Lonewolf2003 het volgende:
The Hunger Games (2012, VS, Gary Ross)
Om te beginnen moet ik zeggen dat ik me best heb vermaakt met de film. Jennifer Lawrence is wederom goed bezig. De erg leuke bijrol van Stanley Tucci als tv-presentator mag ook niet onvermeld blijven. Echter er zijn een paar redenen waarom ik het geen echte topper vond zoals het vergelijkbare maar superieure Battle Royale.
De grootste reden hiervoor is toch dat het een Amerikaanse PG-13 productie is. Voor een film over kinderen die elkaar afslachten is de actie wel erg braaf en niet bloederig. Als je een film maakt over zoiets verschrikkelijks als kinderen die elkaar voor tv op leven en dood bevechten, moet je ook durven te laten zien hoe gruwelijk dat echt is.
En hoewel het satirische aspect van de film o.a. op reality-tv en de jacht op kijkcijfers aardig is, mist het de echte scherpte die het zou kunnen hebben als de film bijvoorbeeld in de handen was geweest van een Paul Verhoeven of dergelijke filmmakers.
Bovendien heeft deze film ook last van die moderne kwaal dat de camera niet stilgehouden kan worden tijdens actiescènes, zodat het heel lastig te volgen is wat er precies gebeurd. Maar ook buiten de actie schijnt het onmogelijk om een camerastandpunt langer dan 5 seconden vast te houden omdat dat waarschijnlijk te veel vraagt van de concentratie van de huidige jonge kijkers. Vooral aan het begin wekte dit nogal wat irritatie bij me op.
Een veel gehoorde klacht die ik lees is dat mensen het jammer vinden dat er weinig uitdieping is van het grotere verhaal. Daar stoorde ik mezelf weinig aan. Het gegeven op zich vond ik duidelijk genoeg daar is niet heel veel meer achtergrond info voor nodig is. Wat me meer stoorde was het compleet gebrek aan de uitdieping van de achtergrond van alle andere kinderen. Behalve Peeta krijgt geen andere karakter dan Katniss echte aandacht. Het handjevol andere kinderen, die we te zien krijgen zijn makkelijk in te delen in arrogante sadisten of helpende handen. Hierdoor mist de film ook echte spanning, want je weet toch wel dat Katniss het overleeft en de rest van de karakters lieten me volledig koud. Zelfs van die Rue krijgen we helemaal niks te weten. Waardoor
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
cijfer: 6.8
Ben wel nieuwsgierig naar het vervolg. Gaan ze door met het verhaal van Katniss of krijgen we compleet nieuwe karakters en nieuwe spelen? Al vrees ik dat we Twilight kant op gaan met een Katniss die moet kiezen tussen twee jongens.
moet je inderdaad de boeken voor gelezen hebben. In de film komt dat niet goed naar voren.
pi_110399276
Incendies



Canada / Frankrijk
Drama / Mystery

130 minuten

geregisseerd door Denis Villeneuve
met Lubna Azabal, Mélissa Désormeaux-Poulin en Maxim Gaudette

Na het lezen van het testament van hun moeder Nawal verneemt de tweeling Simon en Jeanne voor het eerst dat ze een broer hebben, en dat hun vader, van wie ze dachten dat hij dood was, in werkelijkheid nog leeft. Hun moeders laatste wil is dat ze hun broer en vader opzoeken en hen een aantal verzegelde brieven bezorgen. Nawal was een mysterie voor haar kinderen en hun relatie was soms erg moeilijk. Simon is kwaad en terughoudend, maar Jeanne voelt zich verplicht haar moeders wil te respecteren. Daarvoor zullen ze een reis naar het Midden-Oosten moeten ondernemen.

Heb hem soort van zonder geluid gezien(met ondertiteling)... Moet zeggen dat ik het echt een film vindt om over na te denken... Eigenlijk niet zo handig om dat op je werk te kijken dus...
Maar vond het toch wel een goede film eigenlijk, apart einde ook... valt goed samen allemaal.

7,5/10
imdb 8.1/10
pi_110402464
Jesus Henry Christ



Leuke feel good (lichtjes indie) movie. :)

Cijfer: 6.5.
pi_110402988
Bagdad Cafe/ Out of Rosenheim

http://www.imdb.com/title/tt0095801/


Super feel good film. Lang geleden al ééns gezien, maar ik was alles kwijt.
En kwam de film weer tegen ;)
Aparte sfeer en aparte karakers.
IMDB 7.4
Ik een dikke 8 :Y)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  maandag 16 april 2012 @ 18:49:34 #70
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_110405707
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 17:24 schreef kevin_ het volgende:
Jesus Henry Christ

[ afbeelding ]

Leuke feel good (lichtjes indie) movie. :)

Cijfer: 6.5.
Waar heb je deze film gezien?
pi_110406676
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 18:49 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Waar heb je deze film gezien?
Thuis.
pi_110409994
Tijdje niet meer hier gepost, maar heb wel flink wat films gezien. Hier een greep:

Intouchables Comedy/Drama (2011)
Naar aanleiding van dit topic gekeken. Zeker een zeer mooie film. De grappen zijn leuk, verhaal is interessant, maar er mist wat mij betreft wel een beetje een spanningsboog.
8
IMDB: 8.4

50/50 Comedy/Drama (2012)
Eigenlijk geldt voor deze film hetzelfde als hierboven, maar dan nog erger: Er mist een spanningsboog. Vanaf moment 1 is duidelijk wat er gaat gebeuren. Ik hoef het bijna nieteens te spoileren.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het onderwerp is zwaar, maar omdat dit hierboven er zo duidelijk bovenop lag, heb ik me daar ook niet echt in kunnen verliezen. Grappen waren matig, kon alleen lachen om de Harry Potter grap (en dat wil wat zeggen)
6
IMDB: 7.9

Darbareye Elly / About Elly Drama/Mystery (2009)
Gewoonweg geweldig. Mensen die A Separation kennen (ook al zo'n geweldige film), weten wel dat Asghar Farhadi je in een schijnbaar alledaagse situatie kan plaatsen, maar je er toch helemaal in opnemen. Een mysterie wat zich langzaam ontrafelt, en net is alsof het je zelf overkomt. Ik wil niets over het plot kwijt, maar mede doordat de groep hoofdpersonen in de film groter is dan eigenlijk voor het verhaal nodig is, komt de situatie extra stressvol over. (wat goed is). Van mij mag er meer van dit komen!
9
IMDB: 8


En....
Verder aan te raden: Drive, V for Vendetta, Hollywood Boulevard, Shame, The Girl With The Dragon Tattoo
Links laten liggen: The Italian Job, Scott Pilgrim Vs The World, In Time
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
  maandag 16 april 2012 @ 23:10:29 #73
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_110421674
quote:
2s.gif Op zondag 15 april 2012 21:08 schreef Falco het volgende:

[..]

Maar met de racistische boodschap had je niet zoveel moeite?
Tuurlijk wel maar is dat een reden om een film een lager cijfer te geven? voor mij persoonlijk niet
  maandag 16 april 2012 @ 23:12:46 #74
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_110421761
quote:
99s.gif Op zondag 15 april 2012 23:18 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Duurt nog 7 minuten langer dan Birth of a Nation :Y)

Ja had ik gezien ja :P

quote:
Maar Greed van Erich Von Stroheim is nóg beter (en ook nog een uur langer :P)
is die uberhaupt in een goede en complete dvd versie verkrijgbaar? ben `m nog niet tegenkomen, een tijd geleden heb ik er naar gezocht maar kon `m nergens vinden?

Gisteren afgekeken:

Friends - seizoen 4
Zitten een paar hele goede en leuke afleveringen in maar over het algemeen vind ik dit seizoen toch minder dan het geweldige derde seizoen.

8,0/10

[ Bericht 12% gewijzigd door Timo20 op 16-04-2012 23:24:24 ]
  dinsdag 17 april 2012 @ 07:58:10 #75
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_110426890
quote:
99s.gif Op zondag 15 april 2012 13:32 schreef Karina het volgende:

[..]

Ik heb er geen probleem mee, maar op een of andere manier had ik het idee dat het in Japan een taboe was/is. Vraag me niet waarom, misschien omdat ik Japanners meestal nogal preuts vind overkomen?
Japanners zijn juist de meest freaky mensen die er zijn. Alle vage filmpjes op internet met gore / aparte dingen, zijn voor 90% japanners op de een of andere manier.

Daarnaast om op transexualiteit in te gaan: lang lang geleden, toen het medium film nog niet bestond, waren er theaters. En dus toneelstukken. Lang lang geleden werden alle rollen gespeeld door mannen. En dus ook de vrouwelijke rollen. En dus waren de mannen verkleed als vrouw.
  Moderator dinsdag 17 april 2012 @ 08:19:42 #76
9859 crew  Karina
Woman
pi_110427107
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 07:58 schreef SnuggLe het volgende:

[..]

Japanners zijn juist de meest freaky mensen die er zijn. Alle vage filmpjes op internet met gore / aparte dingen, zijn voor 90% japanners op de een of andere manier.

Daarnaast om op transexualiteit in te gaan: lang lang geleden, toen het medium film nog niet bestond, waren er theaters. En dus toneelstukken. Lang lang geleden werden alle rollen gespeeld door mannen. En dus ook de vrouwelijke rollen. En dus waren de mannen verkleed als vrouw.
Ja van dat freaky wist ik wel, maar ik kon me herinneren dat je bijvoorbeeld in seksfilms geen schaamhaar mag zien.

En nu je het zegt, inderdaad, daar had ik even niet bij stilgestaan :)
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  dinsdag 17 april 2012 @ 08:48:42 #77
296917 Abby79
Being myself!
pi_110427481
quote:
99s.gif Op dinsdag 17 april 2012 08:19 schreef Karina het volgende:
Ja van dat freaky wist ik wel, maar ik kon me herinneren dat je bijvoorbeeld in seksfilms geen schaamhaar mag zien.
Oh ja, die blokjes porno :P Geniaal!

En over de transsexueel, ik ben al lang blij dat het geen Hollywood is daar, als er in een Amerikaanse (main-stream) film een transsexueel voorkomt is het meestal het onderwerp van een hoop lachsalvo's :{
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  dinsdag 17 april 2012 @ 21:21:28 #78
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_110459502
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 23:10 schreef Timo20 het volgende:

[..]

Tuurlijk wel maar is dat een reden om een film een lager cijfer te geven? voor mij persoonlijk niet
Een film waardeer ik naast aspecten als acteerwerk of visuele hoogstandjes ook op het verhaal dat verteld wordt. Wanneer dat gewoonweg kut is, vind ik een 9 schromelijk overdreven.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  dinsdag 17 april 2012 @ 22:17:47 #79
264234 nexusje
Ik shine als lipgloss
pi_110462837
contraband
Goede en sterke thriler, vond het leuk wegkijken en daarbij onverwachte scenes.
Daarnaast vind ik dat het acteerwerk ook erg goed gedaan is in deze film
8/10

American Pie The reunion

Niet zo goed als z'n voorganger maar de humor is ansich wel weer aanwezig.

6,5/10

The kriegerin


Belachelijk slecht acteerwerk en daarnaast een rip-off van american history x, vond het maar niks
4/10
pi_110466244
American Pie een 6,5? Dit was het beste deel met alle originiele acteurs hoor vond ikzelf :Y Alle anderen waren matig (behalve Band Camp, was nog leuk). Book of Love was tenenkrommend vond ikzelf. Gebruikte de naam American Pie maar was met hele andere acteurs etc.

Heb vanmiddag Harry Potter and the deathly hallows part 2 nog eens gekeken. Eerder al in de bios gezien, maar vond het een fantastische film, wederom. Het stuk waar Anderling voor Harry opkomt, geweldig. En de standbeelden tot leven komen. Het idee dat de school veel meer is dan een gebouw, maar een soort 'familie' is, die zijn leerlingen beschermt en wat echt een 'thuis' is emotioneert mij altijd. Komt vast omdat ik zelf met gescheiden ouders ben opgegroeid etc. Moest daar nu, net als in de bios, een traantje bij wegpinken. Fantastisch einde van een geweldige reeks; een 9,0
Only the strong survive
pi_110466626
American pie reunion



De hele vriendengroep komt terug naar East Great Falls voor hun 10-jaarlijkse schoolreünie. Iedereen vertelt over de goede oude tijd, met de beangstigende gedachte in het achterhoofd dat ze nu geen losbollige tieners meer zijn. Jim en Michelle hebben een klein zoontje en Jim weet nog niet goed hoe hij zich moet gedragen als vader. Oz heeft weer contact met Heather. Een aantal dingen zullen veranderen na de reünie...

na een paar ''rare'' american pie delen zonder de ''echte'' american pie ''sterren'' was ik erg verrast dat er toch weer een american pie zou komen met de originele 'american pie cast.
Ook het verhaal vond ik wel grappig klinken en de film begint ook erg leuk... helaas zakt de film toch een beetje in en word een beetje flauwtjes... er had meer ingezeten..
er zitten nog wat leuke scenes in maar de rest voelt een beetje rececycled aan...
6+ op zich geinig gezien te hebben maar meer niet (dat het een 7.7 op imbd heeft snap ik echt niet!~)
  woensdag 18 april 2012 @ 00:17:29 #82
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_110468963
quote:
2s.gif Op dinsdag 17 april 2012 21:21 schreef Falco het volgende:

[..]

Een film waardeer ik naast aspecten als acteerwerk of visuele hoogstandjes ook op het verhaal dat verteld wordt. Wanneer dat gewoonweg kut is, vind ik een 9 schromelijk overdreven.
Dat jij het verhaal kut vindt betekent niet dat ik dat ook vindt...
Daarnaast is er een verschil tussen het verhaal opzich en de boodschap die de film brengt.
Ik vond het verhaal wel goed maar de boodschap niet.

Vanavond in de bios gezien:
Haywire
Steven Soderbergh goes action. Het idee van een soort vrouwelijke James Bond is tof en Gina Carano doet het goed in de hoofdrol. De James Bond-achtige sfeer wordt vooral opgeroepen (naast het verhaal natuurlijk) door de muzikale score, die ik erg goed vond. Het ontbreken van die muziek in de verschillende vechtscenes is dan ook het geen dat de film bijna opbreekt: op die momenten gaat het tempo omlaag en kijk je bijna uit naar het einde van de gevechten.
Het verhaal is redelijk standaard in `t spionage genre en het acteerwerk van onder meer Ewan McGregor en (mijn persoonlijke favoriet) Michael Fassbender is in orde.
Een heel fijn en vermakelijk tussendoortje, niets meer en niets minder. En volgens mij dacht Soderbergh er net zo over...

IMDB Cijfer: 6,3/10
Mijn Cijfer: 6,8/10
  woensdag 18 april 2012 @ 15:46:12 #83
223886 Gaijin
Dah yah feel luckei?
pi_110488416
Exit Trough the Gift Shop
quote:
The story of how an eccentric French shop keeper and amateur film maker attempted to locate and befriend Banksy, only to have the artist turn the camera back on its owner. The film contains footage of Banksy, Shephard Fairey, Invader and many of the world's most infamous graffiti artists at work.
Echt een hilarische 'documentaire', die erg fijn is om naar te kijken. Aanrader!
8.5/10
pi_110489813
Battle Royale
Ik heb The Hunger Games nog niet gezien, dus geen idee hoe de vergelijking tussen deze film en BR uitpakt, maar de laatste heb ik gisteren gekeken. Liet me een beetje met een dubbel gevoel achter. Aan de ene kant slaagt de film erin me een heel oncomfortabel gevoel te bezorgen, wat volgens mij ook de bedoeling is. Het contrast van zeer bloedige actie gecombineerd met jonge kinderen zorgt daarvoor. Wat ik minder kan waarderen is de soms hysterische manier van doen en de veel te pontificale muziek, die beide afdoen aan de film imho.
7,5

Fright Night (2012)
Tja.. horrorkomedie, Die maar niet heel grappig of heel spannend wil worden. Het eindresultaat is vermakelijk, maar ook niet meer dan dat. David Thewlis is wel cool in de film, als vuilbekkende 'vampierenjager'.
7
We privileged few, who won the lottery of birth against all odds, how dare we whine at our inevitable return to that prior state from which the vast majority have never stirred?
pi_110491820


Gromozeka , 2011

Drie jeugdvrienden van in de veertig in het huidige Moskou werken als politieagent, taxichauffeur en als chirurg. Ze speelden vroeger samen in een schoolband, maar zijn elkaar uit het oog verloren. In de film worden de drie verhalen van de mannen verteld. Drie verhalen over bedrog, liefde en het ouder worden. De drie weten het nog niet, maar hun paden zullen zich weer kruisen wanneer ze hun bandje eenmalig weer in het leven roepen omwille van een examenfeest.

Heerlijk melancholisch drama uit Rusland

Mijn cijfer: dikke 7
IMDB cijfer: 6,2
pi_110491880


Mooie drama film.
pi_110492147
Zo'n grote post en dan zo'n mooie recensie :')
Only the strong survive
  woensdag 18 april 2012 @ 17:30:50 #88
8369 speknek
Another day another slay
pi_110493462
Van mij mogen er ook wel wat minder van die giga plaatjes gepost worden. Voegt meestal niets toe. Doe desnoods even [ img=300] als je niets kleiners kunt vinden.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_110494252


Computernerd Kenji ontdekt tijdens zijn zomervakantie de spectaculaire internetwereld van Oz. Tegelijkertijd ontmoet hij de grote familie van zijn vriendinnetje Natuski. Haar ooms, tantes en vooral, haar bijzondere oma. Met behulp van verbluffende computeranimatie en elegante lijntekeningen schakelt Summer Wars moeiteloos tussen ontroerende momenten temidden van een liefhebbende (schoon)familie en knallende confrontaties in cyberspace.

1 van de betere mangas die ik heb gezien. Leuk verhaal en goede mix tussen fictie en realiteit.

8/10
  woensdag 18 april 2012 @ 17:53:48 #90
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_110494399
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2012 17:50 schreef Yellowcard het volgende:
[ afbeelding ]

Computernerd Kenji ontdekt tijdens zijn zomervakantie de spectaculaire internetwereld van Oz. Tegelijkertijd ontmoet hij de grote familie van zijn vriendinnetje Natuski. Haar ooms, tantes en vooral, haar bijzondere oma. Met behulp van verbluffende computeranimatie en elegante lijntekeningen schakelt Summer Wars moeiteloos tussen ontroerende momenten temidden van een liefhebbende (schoon)familie en knallende confrontaties in cyberspace.

1 van de betere mangas die ik heb gezien. Leuk verhaal en goede mix tussen fictie en realiteit.

8/10
[geekmode]Anime ipv manga[/geekmode]
pi_110507542


The Glass Key (1942)

Gekeken omdat Alan Ladd en Veronica Lake erin spelen, een geweldig duo dat ik al kende van een paar andere films.

In grote lijnen gaat de film over een (voorheen) corrupte politicus wiens ambities voor de aankomende verkiezingen in gevaar worden gebracht als de zoon van een politieke tegenstander vermoord wordt gevonden... en dat is heel kort gezegd want er komt daaromheen nog veel meer aan bod.

Het tempo van de film ligt redelijk hoog. Verwacht niet dat je snel een goed beeld krijgt van de onderlinge relaties tussen de personages. De duur is slechts 85 minuten, en dat is echt heel kort voor wat er hier allemaal langs komt. Chapeau als je het toch allemaal in één keer in je opneemt.

Noemenswaardig is Alan Ladds acteerprestatie. Er zitten een aantal mooi scenes in waar hij alle aandacht naar zich toetrekt. :)

7.5/10
pi_110507626
quote:
16s.gif Op woensdag 18 april 2012 17:53 schreef Lonewolf2003 het volgende:

[..]

[geekmode]Anime ipv manga[/geekmode]
Die fout is extra snel gemaakt als linksboven op de cover "manga" staat. Vraag me af waarom ze dat er zo neerzetten.
pi_110507760
Wel een heerlijke film! Had ik al eens eerder gepost volgens mij, compleet eens met je cijfer en review!
pi_110508154
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2012 21:49 schreef JDx het volgende:
Wel een heerlijke film! Had ik al eens eerder gepost volgens mij, compleet eens met je cijfer en review!
Die post heb ik dan niet gezien, maar ik post dan ook nog niet zo lang in deze reeks. :P

-edit-

[ Bericht 14% gewijzigd door Mike op 18-04-2012 21:56:12 ]
pi_110515619
The cabin in the woods


Een groepje van 5 jongeren gaan er een paar dagen tussenuit en verblijven in een hut (cabin) in het bos. Als ze daar een kelder ontdekken is dat het begin van een huiveringwekkend poppenspel...

Wat een bizarre maar heerlijke film is dit. _O_ En ik ben normaal niet eens zo'n fan van het horror genre. Naast het enorm bizarre plot, waarvan ik niets zal spoilen, is de film op veel momenten ook nog eens ontzettend grappig. Natuurlijk, er zitten standaard horror cliché's in, maar die worden op een verfrissende satirische wijze gebracht. Hoewel het in het begin een standaard horror filmpje lijkt te worden, komt daar al snel verandering in. Minpuntjes waren het CGI gebruik, maar ik vond het niet heel storend, en dat de personages (op een enkele na) niet goed genoeg zijn uitgewerkt om erg mee te kunnen leven. Maar dat is in principe ook niet waar deze film het van moet hebben.

Voor mensen die houden van het horror genre is dit absoluut een must-see.

[ Bericht 2% gewijzigd door -Strawberry- op 19-04-2012 00:24:14 ]
pi_110536151
even 2 mini recencietjes:

God bless america 2011

doet toch erg aan Leon denken, uiteraard omdat het gaat over een man en een tiener meisje die iedereen doodschieten.
wel een goeie film verder, zet je toch aan het denken over de wereld van tegenwoordig, en als je deze film gezien hebt wordt het toch iets moeilijker om zonder schaamte naar al die x-factor/ holland's got talent onzin te kijken, wordt echt genadeloos onderuit gehaald in deze film.

en voor wie zich gaat afvragen waar het begin van de film is opgenomen, als de man depressief over een middelgroot all-american stadsplein slenterd;
syracuse New york. werkelijk prachige art deco gebouwen die zo in duckstad kunnen. maar goed, daar let ik dan weer op want ik ben een architectuur nerd.

sherlock holmes- game of shadows

de 1ste was veel beter. beetje een herhalings-stijl oefening eigenlijk, wel leuk verder maar ik zat hem met een vriend te kijken en halverwege keken we eigenlijk niet meer, zaten we lekker te praten over van alles. dat zegt genoeg.
pi_110538216
Trouwens, sla Haywire a.u.b. over. Echt waar, wat een verschrikkelijk slechte film. :')
  donderdag 19 april 2012 @ 18:03:13 #98
286575 Roces18
Chef de party
pi_110541110
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 16:52 schreef kevin_ het volgende:
Trouwens, sla Haywire a.u.b. over. Echt waar, wat een verschrikkelijk slechte film. :')
Oei, maar gauw afgezet. Wat een verschrikkelijk slechte film. De regisseur is een idioot doordat hij zo'n rare slechte sfeer wilt neerzetten wat de film waardoor de film maar goedkoop aan doet. Het verhaal slaat nergens op, en je ziet duidelijk dat die vrouw die gecast is een echte vechter is doordat ze steeds als ze stoot uitblaast. Cliché tot en met, vermijden dus.

[ Bericht 32% gewijzigd door Roces18 op 19-04-2012 18:24:43 ]
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  donderdag 19 april 2012 @ 18:19:49 #99
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_110541808
quote:
11s.gif Op woensdag 18 april 2012 21:47 schreef Desunoto het volgende:

[..]

Die fout is extra snel gemaakt als linksboven op de cover "manga" staat. Vraag me af waarom ze dat er zo neerzetten.
Dat is het logo van Manga Entertainment, de verdeler.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_110546659
The revenant



Verenigde Staten
Komedie / Horror

110 minuten

geregisseerd door D. Kerry Prior
met David Anders, Chris Wylde en Louise Griffiths

Bart Gregory is zojuist overleden, dus hoe kan het dat hij nog steeds rondloopt? De enige persoon tot wie Bart zich kan wenden voor antwoorden is zijn beste vriend Joey. Al snel zijn ze er achter dat ze bloed nodig hebben. Om te overleven heeft Bart een constante aanvoer nodig. Ervan overtuigd dat niemand de drugsdealers en moordenaars in Los Angeles zal missen, besluiten ze de wetshandhavers een handje te helpen door de straten schoon te vegen. Ondertussen verzamelen ze het kostbare bloed om Bart in leven te houden.

na het lezen van de fok recensie werd ik erg nieuwsgierig naar deze film en ben em ook gaan kijken
T verbaast me dat deze film zo weinig aandacht heeft gekregen want tis een hele toffe film! een hele leuke mix van actie/komedie/horror en heb een aantal keer echt moeten lachen. echt een hele toffe film om te zien en heb me er erg mee vermaakt!
ben het ook eens met het FOK cijfer, een dikke 7!
pi_110546670
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 16:52 schreef kevin_ het volgende:
Trouwens, sla Haywire a.u.b. over. Echt waar, wat een verschrikkelijk slechte film. :')
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 18:03 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Oei, maar gauw afgezet. Wat een verschrikkelijk slechte film. De regisseur is een idioot doordat hij zo'n rare slechte sfeer wilt neerzetten wat de film waardoor de film maar goedkoop aan doet. Het verhaal slaat nergens op, en je ziet duidelijk dat die vrouw die gecast is een echte vechter is doordat ze steeds als ze stoot uitblaast. Cliché tot en met, vermijden dus.
Ik vroeg me al af of het aan mij lag toen ik hier enkele positieve reviews las. Die van mij daarentegen was zeer negatief. Zelden zo'n kutfilm gezien.
  vrijdag 20 april 2012 @ 00:13:43 #102
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_110547919
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 23:22 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Ik vroeg me al af of het aan mij lag toen ik hier enkele positieve reviews las. Die van mij daarentegen was zeer negatief. Zelden zo'n kutfilm gezien.
Terwijl er een redelijke cast in zit!
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
  vrijdag 20 april 2012 @ 00:33:55 #103
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_110548535


Spannende film, sterk verhaal. Aangrijpend, boeiend, spannend, onvoorspelbaar.

IMDB: 8.7
Ik : 8
Tics van je petten.
pi_110548666
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2012 17:50 schreef Yellowcard het volgende:
[ afbeelding ]

Computernerd Kenji ontdekt tijdens zijn zomervakantie de spectaculaire internetwereld van Oz. Tegelijkertijd ontmoet hij de grote familie van zijn vriendinnetje Natuski. Haar ooms, tantes en vooral, haar bijzondere oma. Met behulp van verbluffende computeranimatie en elegante lijntekeningen schakelt Summer Wars moeiteloos tussen ontroerende momenten temidden van een liefhebbende (schoon)familie en knallende confrontaties in cyberspace.

1 van de betere mangas die ik heb gezien. Leuk verhaal en goede mix tussen fictie en realiteit.

8/10
[mierenneukmodus]ze was zijn vriendin helemaal niet[/mierenneukmodus]
maar wel een eerrug leuke anime, 2x gekeken :s)
pi_110548687
God Bless America
http://www.imdb.com/title/tt1912398/

Uhh ik voelde me de hele film ongemakkelijk op één of andere manier.
De relatie tussen de hoofdpersonen en het afslachten. :?
Nee niet mijn kopje thee. Met een dosis humor had het kunnen werken maar dat zat er ook niet in.
Een 4 kan er nog net vanaf omdat ik het heb uitgekeken
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_110549106
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 00:13 schreef davako het volgende:

[..]

Terwijl er een redelijke cast in zit!
Klopt ja, maar die hebben niet zo'n grote rol.
  vrijdag 20 april 2012 @ 09:06:59 #107
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_110551389
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 00:40 schreef mschol het volgende:

[..]

[mierenneukmodus]ze was zijn vriendin helemaal niet[/mierenneukmodus]
maar wel een eerrug leuke anime, 2x gekeken :s)
Godsamme de zoveelste keer dat deze film gequote word. Ik ga hem dit weekend maar eens even bekijken :)
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
  vrijdag 20 april 2012 @ 09:44:12 #108
357776 ArtistA
Wandelen door het park
pi_110552173
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2012 15:46 schreef Gaijin het volgende:
Exit Trough the Gift Shop

[..]

Echt een hilarische 'documentaire', die erg fijn is om naar te kijken. Aanrader!
8.5/10
Die ga ik zien :)
pi_110552717
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 16:52 schreef kevin_ het volgende:
Trouwens, sla Haywire a.u.b. over. Echt waar, wat een verschrikkelijk slechte film. :')
Inderdaad. Ik heb het dan nog 50 min volgehouden, maar toen was ik het echt zat. Wat een verschrikkelijk slechte film.
pi_110552765
Contraband

http://www.imdb.com/title/tt1524137/

Krijgt helaas maar een 6.5 ik vind het best een leuke film om te kijken met een spannend einde. En er zitten van die stukjes bij waar je denkt dat die elk moment gepakt kan worden. Maar dat gebeurd dan natuurlijk net niet
pi_110553339
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 23:22 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

[..]

Ik vroeg me al af of het aan mij lag toen ik hier enkele positieve reviews las. Die van mij daarentegen was zeer negatief. Zelden zo'n kutfilm gezien.
Ja dat vroeg ik mij ook af inderdaad. :)

quote:
13s.gif Op vrijdag 20 april 2012 00:41 schreef Soury het volgende:
God Bless America
http://www.imdb.com/title/tt1912398/

Uhh ik voelde me de hele film ongemakkelijk op één of andere manier.
De relatie tussen de hoofdpersonen en het afslachten. :?
Nee niet mijn kopje thee. Met een dosis humor had het kunnen werken maar dat zat er ook niet in.
Een 4 kan er nog net vanaf omdat ik het heb uitgekeken

Het is een zwarte/donkere comedy hè. Die zijn altijd wat vreemd.
pi_110553466
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 10:29 schreef kevin_ het volgende:
Het is een zwarte/donkere comedy hè. Die zijn altijd wat vreemd.
hij is alleen niet echt grappig.
pi_110553597
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 10:33 schreef jimjim1983 het volgende:

[..]

hij is alleen niet echt grappig.
Jij vindt de film niet grappig. Ik vond het geniaal. _O_
pi_110553755
geniaal nog wel 8)7 het idee is goed maar de uitwerking is minder. De IMDB review vat het mooi samen.
pi_110555832
Safe (2012)



Een Chinees meisje met een perfect geheugen wordt ontvoerd door een Chinese gang. Ze moet voor hun werken en krijgt daarbij de opdracht om een belangrijke code te onthouden. Maar de Chinezen zijn niet de enige geïnteresseerden in de code. Als ex-boxer Luke Wright (Jason Statham) door heeft dat er iets vreemds aan de hand is met het Chinese meisje, neemt hij het als taak op zich om haar te redden van de verschillende partijen die de nog onbekende code in handen willen krijgen.

Weer een 13 in een dozijn actiefilm van Jason Statham. De film kijkt best lekker weg, maar is nergens vernieuwend. Ook is het plot behoorlijk clichématig met de Russen en Chinezen als de slechteriken. Gelukkig zitten er een aantal verrassingselementen in, waardoor de film toch niet helemaal voorspelbaar is, maar Statham mag nu wel eens wat anders gaan doen, dit hebben we nu al tig keer gezien van hem. Gooi daar het zoveelste bijdehante kind bij en je hebt een behoorlijk middelmatige film.
pi_110555939
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 10:05 schreef tompsv18 het volgende:

[..]

Inderdaad. Ik heb het dan nog 50 min volgehouden, maar toen was ik het echt zat. Wat een verschrikkelijk slechte film.
Dan heb je de slechtste scene nog gemist. _O- Die op het strand.
  vrijdag 20 april 2012 @ 14:31:47 #117
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_110557774
Jason Statham is de Stallone en Schwarzenegger van de jaren 00 tot en met ongetwijfeld nog enkele jaren. Een echte baas en hij moet zich zeker niet gaan lenen voor dramafilms oid. Dat past niet bij hem. Hij is gewoon een actieheld.
Bedankt Hans.
  vrijdag 20 april 2012 @ 14:36:21 #118
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_110557885
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 14:31 schreef bascross het volgende:
Jason Statham is de Stallone en Schwarzenegger van de jaren 00 tot en met ongetwijfeld nog enkele jaren. Een echte baas en hij moet zich zeker niet gaan lenen voor dramafilms oid. Dat past niet bij hem. Hij is gewoon een actieheld.
Vind de meeste van zijn films nog wel aardige wegkijkfilms maar er komen de laatste tijd zóveel films van hem uit dat hij moet uitkijken dat ie niet tot het niveau van Nicolas Cage gaat zakken.
  Moderator vrijdag 20 april 2012 @ 14:54:24 #119
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_110558079
Die Statham-discussie hebben we al eerder gehad hier. Er zijn meerdere topics ook over (Jason Statham nieuwe Bruce Willis? bv). Laten we nou eens proberen de hoeveelheid slowchat hier te beperken.
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
pi_110558156
quote:
13s.gif Op vrijdag 20 april 2012 00:41 schreef Soury het volgende:
God Bless America
http://www.imdb.com/title/tt1912398/

Uhh ik voelde me de hele film ongemakkelijk op één of andere manier.
De relatie tussen de hoofdpersonen en het afslachten. :?
Nee niet mijn kopje thee. Met een dosis humor had het kunnen werken maar dat zat er ook niet in.
Een 4 kan er nog net vanaf omdat ik het heb uitgekeken

Die hele film is een en al uitwerking van de frustraties van de maker. Frustraties waar ik overigens wel in kan komen. Het is een aanklacht tegen het platte, ordinaire cynische in de samenleving. Helaas erg simplistisch en oppervlakkig uitgevoerd. De maker stelt zijn eigen onderbuikgevoelens centraal, terwijl hij best zijn kritiek op een meer constructieve en creatieve manier had kunnen uiten. Jammer.
pi_110558260
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 14:58 schreef Thomas B. het volgende:

[..]

Die hele film is een en al uitwerking van de frustraties van de maker. Frustraties waar ik overigens wel in kan komen. Het is een aanklacht tegen het platte, ordinaire cynische in de samenleving. Helaas erg simplistisch en oppervlakkig uitgevoerd. De maker stelt zijn eigen onderbuikgevoelens centraal, terwijl hij best zijn kritiek op een meer constructieve en creatieve manier had kunnen uiten. Jammer.
Klopt, de film begon in principe veelbelovend, maar na 3 kwartier begon ik het wel steeds minder te vinden. Jammer, had heel leuk uitgewerkt kunnen worden.
[b] Unstable. Volatile. Dangerous. [/b]
YES! The rhythm, the rebel.
  vrijdag 20 april 2012 @ 16:04:27 #122
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_110559675

Constantine

Ik had geen engelse ondertiteling voorhanden en die was wel nodig. Zodoende kon ik nog niet bepalen voor mijzelf of het verhaal geniaal was of van belabberde kwaliteit. Veel zinnen waren namelijk door snel aaneengeregen woorden maar half verstaanbaar. De grote lijn van het verhaal was wel goed te volgen maar erg pretentieus. Veel leuke uitspraken over God, de duivel, zijn zoon, de mensheid, halfbreeds enzovoort. Dat weer wel. De special effects vond ik wel okay. En de acteer-prestaties van Kieno ben ik nog niet over uit.

7.
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
pi_110560686


The 39 Steps (1935)

Nog een klassieker die ik eens moest kijken.

Hoofdpersonage Hannay (gespeeld door Robert Donat) slaat op de vlucht nadat een spionne in zijn appartement wordt vermoord.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ergens verderop in de film vindt er een achtervolging plaats waarbij iemand op fast-forward heeft gedrukt. Dat paste totaal niet bij deze film. Vreemde keuze...

De rest van de film maakt deze "foutjes" wat mij betreft wel weer goed. Tijdens zijn vlucht komt Hannay voor genoeg interessante situaties te staan waar hij zich uit moet redden, en de manieren waarop zijn erg vermakelijk. :)

8/10

[ Bericht 2% gewijzigd door Mike op 20-04-2012 19:24:14 ]
  vrijdag 20 april 2012 @ 18:36:04 #124
205549 daruk
Honten,kadden en caffia's
pi_110565176
quote:
11s.gif Op vrijdag 20 april 2012 16:33 schreef Desunoto het volgende:
[ afbeelding ]

The 39 Steps (1935)

Nog een klassieker die ik eens moest kijken.

Hoofdpersonage Hannay (gespeeld door Robert Donat) slaat op de vlucht nadat een spionne in zijn appartement wordt vermoord.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ergens verderop in de film vindt er een achtervolging plaats waarbij iemand op fast-forward heeft gedrukt. Dat paste totaal niet bij deze film. Vreemde keuze...

De rest van de film maakt deze "foutjes" wat mij betreft wel weer goed. Tijdens zijn vlucht komt Hannay voor genoeg interessante situaties te staan waar hij zich uit moet redden, en de manieren waarop zijn erg vermakelijk. :)

8/10
Moet je dat eerste stuk niet spoileren?

[ Bericht 4% gewijzigd door Mike op 20-04-2012 19:24:24 ]
Op donderdag 6 januari 2011 23:31 schreef Chillerd het volgende:
O ja. Op FOK is iedereen perfect.
  vrijdag 20 april 2012 @ 18:45:34 #125
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_110565493
Like Crazy.




Trailer voor de liefhebbers.

quote:
Anna and Jacob fall instantly in love when they meet as students at an L.A. university. But Anna is British and when graduation approaches, Anna decides to stay and violate her student visa rather than returning to England. After a visit home, she is then unable to return to the United States. While fighting customs and immigration battles, Anna and Jacob must decide if their relationship is worth the distance and the hardship.
Liefdesfilm. En in mijn ogen een behoorlijk goeie. Mensen die films als Garden State, 500 Days of Summer en Last Night goed vonden zullen deze misschien ook wel kunnen waarderen. Ik geef 'm een 8.

IMDB: 6,8
Dit, dus.
pi_110567866
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 18:36 schreef daruk het volgende:

[..]

Moet je dat eerste stuk niet spoileren?
Dat gebeurt in zo'n beetje de tweede scene van de film (ik schreef ook: "helemaal in het begin van de film") en het staat al beschreven in de eerste regels op IMDb.

Dat is net zoveel spoiler als dat "het schip gaat zinken" een spoiler is voor een Titanic film als je het mij vraagt. :P Ik pas echt wel goed op met spoilers hoor. :)
  vrijdag 20 april 2012 @ 19:48:44 #127
205549 daruk
Honten,kadden en caffia's
pi_110567937
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 19:46 schreef Desunoto het volgende:

[..]

Dat gebeurt in zo'n beetje de tweede scene van de film (ik schreef ook: "helemaal in het begin van de film") en het staat al beschreven in de eerste regels op IMDb.

Dat is net zoveel spoiler als dat "het schip gaat zinken" een spoiler is voor een Titanic film als je het mij vraagt. :P Ik pas echt wel goed op met spoilers hoor. :)
Oke dan heb ik niets gezegd, mijn excuses..
Op donderdag 6 januari 2011 23:31 schreef Chillerd het volgende:
O ja. Op FOK is iedereen perfect.
pi_110568422

This must be the place. Sean Penn speelt een ex-rocker die een behoorlijk wild leven achter de rug heeft, inclusief veel drugs. Dat maakt hem tot een soort Ozzy Osbourne-achtig type, met een slome stem, kromme rug en wazig voorkomen. Als zijn vader overlijdt, gaat hij op zoek naar een ex-nazi waarmee zijn vader in het concentratiekamp te maken heeft gehad. Ik noem dit soort film maar een melodrama. De film is redelijk traag en veel gebeurt er niet, maar Sean speelt de rol goed en is behoorlijk komisch. Veel gebeurtenissen moet je zelf verder uitdenken, want het is geen film waarin alles voor je wordt uitgetekend. Als ik 'm een cijfer moet geven: een 7.
pi_110588634
Martyrs



Frankrijk / Canada
Horror / Drama

99 minuten

geregisseerd door Pascal Laugier
met Morjana Alaoui, Mylène Jampanoï en Catherine Bégin

Frankrijk, begin jaren ’70. Als de 10-jarige Lucie na maanden spoorloos verdwenen te zijn geweest wordt teruggevonden, zit haar lichaam onder de wonden. Er is echter geen spoor van seksueel misbruik; waarom ze werd ontvoerd en door wie, is een raadsel. Vijftien jaar later, en geholpen door haar vriendin Anna, zoekt Lucie genoegdoening...

ik hou van horrors en zeker van franse horror maar deze film vond ik dus echt niks, ik vond de film totaal niet spannend of spanning opbouwened en het enige wat je zag was viezigheid infeite... verhaal was ook flinterdun..
nee vond het helemaal niks
3
  zaterdag 21 april 2012 @ 11:56:25 #130
286575 Roces18
Chef de party
pi_110588943
Land of the Lost

Een variant op de Land of the Lost uit de jaren 70' als ik het goed heb, die ik overigens nooit heb gezien. Typische Will Ferrel film met zijn aanstekelijke humor. Samen met Danny McBride als reisleider en Anna Friel belanden ze in een parallelle universum waar alles van het universum in samenkomt. Er zitten zeker geniale stukjes in zoals
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
maar verder is het verhaal niet veel boeiends. Cliché en de wezens zien er grafisch net zo uit als een willekeurige power ranger aflevering. Als het script gewoon een stuk beter was geschreven en het grafisch beter was dan zou het zeker een goed cijfer krijgen maar nu krijgt het een magere zes.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_110590004
Paradaisu Kisu (2011)

Ik weet niet meer wie het hier had geschreven, maar het idee stond me wel aan en inderdaad een hele leuke film. Prachtige beelden met veel mooie kleuren en toffe muziek.

Nou moet ik er wel bij zeggen dat ik heel erg gek ben op die Japanse taal, die aparte stijl in Tokyo en aparte muziekjes enzo, dus als diegene die het gepost had nog meer van zulke films heeft gevonden, let me know via pm ofzo ;)

8-

Ps. ergens had het wel iets van Summer Wars, qua gevoel, maar dan een echte film, maar misschien komt dat ook gewoon omdat het japans is.
  zaterdag 21 april 2012 @ 18:48:40 #132
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_110603102
Sleepers
Goede film met een sterrencast (o.a. DeNiro, Pitt, Bacon), die enigszins episch aandoet. Het misbruik in jeugdinstellingen tijdens de jaren '60 wordt aan de kaak gesteld en dat is een nogal pijnlijke geschiedenis. Het wordt allemaal indringend verfilmd met vier jochies die voor een vergrijp een jaar lang in zo'n heropvoedingsinstituur terecht komen. In het tweede deel slaan vier de volwassen geworden kerels terug. Over de gehele speelduur (die vrij lang is) vond ik het allemaal best sterk en boeiend. Cijfer: 7,5

Hiroshima Mon Amour
Zozo, die Alain Resnais, die kiest niet voor de gemakkelijke weg bij zijn vak. In het begin krijg je de gruwelijke verschrikkingen van Hiroshima te zien met ellenlange Franse dialogen van een jongeman en jongevrouw die je pogen te hypnotiseren. Daarna zie je het tweetal (het blijkt een Japanner en een Franse dame uit Nevers te zijn) vrijwel altijd bij elkaar en tegen elkaar prevelen over hun verleden. De Franse dame heeft een vervelende geschiedenis achter de rug (liefdesrelatie met een Duitse soldaat tijdens WOII) en de Japanner lijkt helemaal geobsedeerd door het plaatsje Nevers. Hm, tsja....

In het begin vond ik de film niet echt geweldig, zelfs tegen het saaie aan nijgend. Maar gaandeweg raakte ik wel betrokken bij de film. De vervreemdende stijl en ook het pure acteerwerk van de twee hoofdrolspelers komen allemaal oprecht over. Het lijkt me een vreemde snuiter, die Resnais. Maar ik denk dat ik wel meer films van hem een kans ga geven. Cijfer: 7

Viaggio in Italia
Lekker wegkijkende klassieker, die de treurnis en sleur van het huwelijk weet weer te geven. Volgens mij was dit nog een redelijk gewaagd thema in de cinema van de jaren '50, want ik kan me geen andere film uit die periode herinneren die ook zo mistroostig in elkaar zat.

Een Brits echtpaar is in Italië om daar het huis van hun overleden oom te inspecteren. Ze gaan beiden hun eigen weg, eenmaal aangekomen in Napels. Bergman speelt een geïnteresseerde toeriste die musea en vulkanische landschappen bezoekt. George Sanders vond ik maar een grote lapzwans . Anyway, best goed,
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Cijfer: 7

The Hunger Games
Battle Royale op zijn Amerikaans dus: 24 jongens en meisjes moeten elkaar doden en dr kan dr maar één de winnaar zijn. Het leidt tot een prima film, waarbij de lange opbouw naar de daadwerkelijke Hunger Games opvalt. Nog beter is dat die opbouw niet eens verveelt en je niet denkt 'waneer begint de actie'. In het tweede deel komt dat er dan uiteindelijk en dat leidt nog tot best een hoop toffe kills. Wel jammer dat het einde onnodig lame is. Cijfer: 7,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  zaterdag 21 april 2012 @ 20:13:19 #133
296917 Abby79
Being myself!
pi_110606481
The Cabin In The Woods
Horror/Thriller
Five friends go for a break at a remote cabin in the woods, where they get more than they bargained for. Together, they must discover the truth behind the cabin in the woods.

Ik ben absoluut geen horror fan, thrillers vind ik wel leuk vaak. De reden dat ik deze film wilde zien was dan ook simpel: Het is een film van Joss Whedon. En die vent is geniaal. Dat blijkt ook weer uit deze film, en ik wil geen spoilers geven, maar het is niet een standaard horror film. Ook geen standaard thriller, en ook niet een mengsel van puur die 2. Zoals Whedon vaker gedaan heeft, mengt hij meerdere genres in een goed verhaal. En het resultaat vond ik geweldig, maar het had ook zeker wat puntjes die, in mijn opzicht, beter gekund hadden.Oh, en ik had graag meer mensen gezien uit Whedons series :P Hoewel het met Amy Acker (Angel), Fran Kranz (Dollhouse) en Tom Lenk (Buffy) al behoorlijk goed vertoeven was :D

IMDb: 8.2
Mijn cijfer: 8.5
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_110618067
New kids nitro



Nederland
Actie / Komedie

78 minuten

geregisseerd door Steffen Haars en Flip van der Kuil
met Huub Smit, Tim Haars en Wesley van Gaalen

Friesland wordt getroffen door een zombieplaag, maar in Maaskantje hebben Richard, Rikkert, Gerrie, Robbie en Barrie andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn in oorlog met het nabij gelegen Brabantse dorpje Schijndel. Dit leidt tot illegale straatraces en massale vechtpartijen. Als de Friese zombies een Brabants slachtoffer maken, moeten de twee groepen hun krachten bundelen om het grotere kwaad te trotseren.

toffe film, echt mee gelachen! ik vond hem eigenlijk nog toffer dan deel1 (deel 1 vond ik wel ''ok'')
en met 80 minutne is de film ook perfect in de lengte, zorgt dat er een lekkere vaart in de film zit. en geen moment mee verveelt..
echt leuke en toffe film 7.5
  zondag 22 april 2012 @ 01:54:38 #135
25301 Gorro
Reject False Icons
pi_110621043
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 23:22 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]


[..]

Ik vroeg me al af of het aan mij lag toen ik hier enkele positieve reviews las. Die van mij daarentegen was zeer negatief. Zelden zo'n kutfilm gezien.
ff wat tegengas, het is blijkbaar nodig...



Eindelijk een actiefilm die laat zien hoe het ook kan. De film laat de actie zién in plaats van te verstoppen achter close-ups en hyper-editing. Ook het verhaal wordt getoond in plaats van verteld in nutteloze dialogen. Dit alles met interessant camera-werk, mooie stijlvolle belichting en toffe muziek. En er is eindelijk een actie-actrice waarvan je gelooft dat ze mannen in elkaar kan slaan. Heb hier erg van genoten. ****
pi_110621567
Insidious

Best eng 's nachts alleen :')

Toch wel een paar zeer onlogische scenes, maar goed, blijft eng.

7,5.
  zondag 22 april 2012 @ 04:28:35 #137
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_110622305
Juan of the dead, niet zo heel spannend, wel grappig, mindere broertje van Shaun of the dead. Erg cultureel bepaald maar prima als je wat meer weet. Krappe zeven imo.

Cabin in the woods: hoe breng je een standaard verhaal enigzins origineel? Meng The Evil Dead met Eagle-eye, Blade en Close encounters en we zijn close. Aardig gespeeld, maar weet imo nergens echt te boeien...
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
pi_110623183
L'instinct de mort



http://www.imdb.com/title/tt1259014/

Geniale gangsterfilm over Jacques Mesrine, ik had zijn biografie: doden zonder wroeging al een jaar of 15 terug gelezen en ben eens goed gaan zitten voor deze film, 3 uur lang spanning, goed acteerwerk, en mooi in beeld gebracht, deze film heeft alles!!!

IMDB: 7.5, mijn oordeel: een dikke 9!

Edit: eigenlijk zijn het dus 2 films, ze volgens elkaar wel op, het 2e deel staat dan ook los op IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0411272/
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_110628415
Ink (2009)



Een ontzettend fijne film! Een budget van 250.000 Amerikaanse Dollars en dat was ook wel te zien. Toch wordt het nergens storend. De film ziet er visueel echt prachtig uit, je ziet dat er veel zorg aan het uiterlijk is besteed. Ook de muziek is fantastisch, het past echt perfect in de film. Een mooie, kleine parel die tot aan de ontknoping lekker mysterieus blijft en de bad guys zijn tof weergegeven.

Ik vraag me stiekem af hoe de film eruit zou hebben gezien als het budget 10x groter was geweest, maar aan de andere kant ben ik bang dat dan de charmante angel uit de film wordt gehaald. De regisseur moest inventief omspringen met zijn geld en dat levert een verre van perfecte - maar wonderbaarlijke film op. Hulde.

4*/5*
Op donderdag 8 november 2012 20:51 schreef Dj_Day-V het volgende:
Door PSV spelen jullie nu CL :') !
  zondag 22 april 2012 @ 13:35:36 #140
274453 okiokinl
blablabla
pi_110628418
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 april 2012 12:40 schreef JDx het volgende:
Paradaisu Kisu (2011)

Ik weet niet meer wie het hier had geschreven, maar het idee stond me wel aan en inderdaad een hele leuke film. Prachtige beelden met veel mooie kleuren en toffe muziek.

Nou moet ik er wel bij zeggen dat ik heel erg gek ben op die Japanse taal, die aparte stijl in Tokyo en aparte muziekjes enzo, dus als diegene die het gepost had nog meer van zulke films heeft gevonden, let me know via pm ofzo ;)

8-

Ps. ergens had het wel iets van Summer Wars, qua gevoel, maar dan een echte film, maar misschien komt dat ook gewoon omdat het japans is.
moet je even lid worden van asiatorrents, hele stapels van dit soort films daar. ik hou ervan :)
  Moderator zondag 22 april 2012 @ 13:38:59 #141
9859 crew  Karina
Woman
pi_110628545
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 april 2012 12:40 schreef JDx het volgende:
Paradaisu Kisu (2011)

Ik weet niet meer wie het hier had geschreven, maar het idee stond me wel aan en inderdaad een hele leuke film. Prachtige beelden met veel mooie kleuren en toffe muziek.

Nou moet ik er wel bij zeggen dat ik heel erg gek ben op die Japanse taal, die aparte stijl in Tokyo en aparte muziekjes enzo, dus als diegene die het gepost had nog meer van zulke films heeft gevonden, let me know via pm ofzo ;)

8-

Ps. ergens had het wel iets van Summer Wars, qua gevoel, maar dan een echte film, maar misschien komt dat ook gewoon omdat het japans is.
Ik had hem hier gereviewd :) Erg leuke film inderdaad.
quote:
0s.gif Op zondag 22 april 2012 13:35 schreef okiokinl het volgende:

[..]

moet je even lid worden van asiatorrents, hele stapels van dit soort films daar. ik hou ervan :)
Dat! Al moet je tegenwoordig wel een invite hebben, maar je kunt zonder invite wel alle reviews lezen en de film dan eventueel ergens anders "halen".

Zelf heb ik gisteren 2-Headed Shark Attack gekeken. Ik had zin in een hele domme B-film en dat was het dus ook _O-

Van de makers van o.a. Mega-Shark versus Giant Octopussy.

Stel jongeren wordt aangevallen door een haai met 2 koppen :') superslechte film, maar lachen, vanwege de slechte special-effects.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  zondag 22 april 2012 @ 13:46:32 #142
274453 okiokinl
blablabla
pi_110628811
quote:
99s.gif Op zondag 22 april 2012 13:38 schreef Karina het volgende:

Dat! Al moet je tegenwoordig wel een invite hebben, maar je kunt zonder invite wel alle reviews lezen en de film dan eventueel ergens anders "halen".

oeps... je hebt gelijk.. helaas heb ik geen invites te vergeven kennelijk, net even gecheckt.
pi_110633260


Battleship is gebaseerd op het bordspel Zeeslagje. Echter in de film moet een internationale oorlogsvloot van vijf schepen het niet opnemen tegen een andere kleur bootjes, maar tegen een door water ingesloten armada van buitenaardse wezens. Dit gaat uiteraard niet zonder 'slag of stoot'....

Regisseur:Peter Berg
Jaar:2012
Duur:131 minuten
Tagline:The battle for Earth begins at sea.

Ik vond het een erg vermakelijke film, veel actie zoals verwacht, maar ook aardig wat humor. Rihanna acteerde nog wel redelijk. Het is gewoon een goede actie film, die ik zeker aanraad.

8/10
.
"You gotta ride a few ponies before you can run with the bulls"
.
  zondag 22 april 2012 @ 15:31:34 #144
176114 Under_Score
Sarcastische lul
pi_110633722
ben gisteren naar the cabin in the woods geweest, zonder vooraf al te veel er van gezien te hebben of gehoord. ik vond het een erg aangename verrassing :) een film met een ijzersterk gevoel voor ironie.
  Moderator zondag 22 april 2012 @ 15:56:21 #145
9859 crew  Karina
Woman
pi_110634837
Na de B-film van gisteren heb ik er vanmiddag nog maar eentje opgezet, gewoon voor de lol :)
Ditmaal:
Air Collision

Eveneens van the Asylum.

Ietsjes beter dan die van gisteren: een nieuw radarsysteem (of zoiets) begeeft het waardoor Airforce One en een lijnvlucht onbestuurbaar worden en op elkaar af dreigen te vliegen.

Het loopt allemaal met een sisser af.

Voorlopig heb ik even genoeg van B-films :D


Ter compensatie ga ik binnenkort One flew over the Cuckoo's nest nog maar eens kijken

[ Bericht 5% gewijzigd door Karina op 22-04-2012 16:02:26 ]
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_110646315
quote:
0s.gif Op zondag 22 april 2012 09:26 schreef raptorix het volgende:
L'instinct de mort

[ afbeelding ]

http://www.imdb.com/title/tt1259014/

Geniale gangsterfilm over Jacques Mesrine, ik had zijn biografie: doden zonder wroeging al een jaar of 15 terug gelezen en ben eens goed gaan zitten voor deze film, 3 uur lang spanning, goed acteerwerk, en mooi in beeld gebracht, deze film heeft alles!!!

IMDB: 7.5, mijn oordeel: een dikke 9!

Edit: eigenlijk zijn het dus 2 films, ze volgens elkaar wel op, het 2e deel staat dan ook los op IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0411272/
Geniale films idd.
  zondag 22 april 2012 @ 23:56:28 #147
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_110658528

The Cabin in the Woods (2012)

Vijf jongeren vertrekken naar een houten hut om daar vakantie te vieren. Dan opent 'savonds plotseling een kelder en 'kiezen zij' het lot waaraan zij zullen sterven. Namelijk door een groep sadistische redneck zombies.

Ik heb de film vandaag in de bioscoop gezien en hij was zeer teleurstellend. Na de eerste helft werd het wat beter maar het bleef erg belabberd. Ik kreeg het idee te kijken naar weer een Piranha3D, I know what you did last summer etcetera. De typische tiener-slasher-slecht-verhaal film zeg maar.Tterwijl het idee toch niet slecht was. Natuurlijk zie je de vaste figuren: de slet, de atletisch opgefokte lul, een ingetogen mooie meisje, een slijmende watje dat zogenaamd zegt wat vrouwen graag horen. Hoewel die vijfde toch wel een beetje een verassing was. Ik ken namelijk een jongen die ook precies zo grappig en gevat is. Ik snap verder niet waar alle lof voor de film vandaan komt. En eng is ie al helemaal niet. "The Ward" bijvoorbeeld vond ik wat dat betreft deze film bverslaan.


Mijn cijfer: 6.5
iMDB: 8.1
<----they must be buggin!

PS. Ik had best willen zien dat het huisje zo in de lucht zou zweven en als een kubus-puzzel begon te draaien maar... meh ze fucken je gewoon voor 9 euro :')

[ Bericht 8% gewijzigd door Schenkstroop op 23-04-2012 00:02:48 ]
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
pi_110663361
quote:
14s.gif Op zondag 22 april 2012 01:54 schreef Gorro het volgende:

[..]

ff wat tegengas, het is blijkbaar nodig...

[ afbeelding ]

Eindelijk een actiefilm die laat zien hoe het ook kan. De film laat de actie zién in plaats van te verstoppen achter close-ups en hyper-editing. Ook het verhaal wordt getoond in plaats van verteld in nutteloze dialogen. Dit alles met interessant camera-werk, mooie stijlvolle belichting en toffe muziek. En er is eindelijk een actie-actrice waarvan je gelooft dat ze mannen in elkaar kan slaan. Heb hier erg van genoten. ****
Helemaal mee eens, gisteren ook Haywire gezien en dit was juist eindelijk weereens een echt toffe actiefilm.
De vechtscenes waren juist een pluspunt ipv een minpunt zoals anderen hier schreven, juist omdat er amper tot geen editing bij zat, en ook geen achtergrondmuziek, maakte het lekker ''rauw''.

Ook die achtervolgings-scene in het bos was echt tof juist omdat er maar 1 camerastandpunt was vanuit de auto zelf.

Genoten van deze film, de beste actiefilm sinds Taken imo.

8/10
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_110669842
Gezien na een tip op tweakers.net

Snabba Cash (2010)



IMDb: 6.6 | Genre: Crime, Drama, Thriller | Runtime: 124min.

Plot: A three-tiered story centered around drugs and organized crime, and focused on a young man who becomes a runner for a coke dealer.

Film over een economiestudent die zich gaat begeven in de wereld van drugshandel oftewel het snelle geld (snabba cash). Ik vond het een amusante film ook al vond ik niet al het handelen van de hoofdpersoon begrijpelijk. Een leuk weetje er komt een tweede deel van deze film.
Als je hoort hoe het klokje thuis tikt, zit je niet in het café.
  maandag 23 april 2012 @ 12:41:11 #150
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_110670094
Goon

Sean William Scott is een uitsmijter met een klein hart en weinig hersens. Hij wordt ijshockeyer omdat hij één kwaliteit heeft: mensen in elkaar timmeren. En daar draait deze komedie met een vleugje drama ook om. Scott wordt erin gebracht om iemand in elkaar te timmeren en er vervolgens weer uit gehaald. Wat dit voor nut heeft wordt niet echt duidelijk maar ach, het levert wel een vermakelijke film op. Alleen jammer dat er ook een excuus-chick in gestopt wordt die meeleeft met de Goon maar verder helemaal niets toevoegt. Behalve wat irritante scene's. Al met al gewoon een prima domme komedie.

7.2

The Darkest Hour

Moskou wordt belaagd door 'elektronisch aliens'. Meer kan ik er niet over zeggen. ik wist dat het weinig voor zou stellen maar dit ging werkelijk nergens over. Zo cliche als maar kan, sfx die niet imponeert, een idioot verhaal... maar ik zette deze film op na een volle dag zuipen en zelfs toen vielen al die dingen op. Kortom een baggerproductie

4.0
  maandag 23 april 2012 @ 13:27:52 #151
67089 Gillingham
The horror...
pi_110672092
Jeder für sich und Gott gegen Alle (Werner Herzog, 1974)
Voor Herzog zijn interessante karakters misschien wel het allerbelangrijkste aspect van de films die hij maakt. Voor deze film geldt dat evenzeer, met een fascinerende Bruno S. in de hoofdrol. Het gegeven van een jongeman (Kaspar Hauser) waarvan de achtergrond onbekend is, is een leuk uitgangspunt. De film begint sterk en wonderlijk. Naarmate Kaspar meer en meer geciviliseerd wordt zakt de film een beetje in, de richting is wat verloren.
7.5

The Gathering Storm (Richard Loncraine, 2002)
Blijkbaar is dit een tv-film, maar dat valt niet af te leiden uit het productieniveau of de cast (Finney, Broadbent, Wilkinson, Redgrave). De film draait volledig om Churchill, die geloofwaardig neergezet wordt door Albert Finney. Helaas hebben de schrijvers zich niet tijdelijk kunnen ontdoen van de kennis van achteraf, een euvel waar veel historische drama's aan lijden. De focus op de periode vóór de aanvang van de Tweede Wereldoorlog is een welkome afwisseling.
7

Intouchables (Olivier Nakache & Eric Toledano, 2011)
Ik had al veel positieve reacties over deze film gehoord, waardoor ik niet onbevangen aan de film begon. De film voldeed bijna exact aan mijn verwachtingen, helaas. Leuk, degelijk en vermakelijk. De makers doen echter nooit een poging om buiten de lijntjes te kleuren en veel grappen zijn redelijk geslaagd, maar voorspelbaar. De karakters zijn wat ééndimensionaal en het script blijft varen op de koers die bij aanvang ingezet is. Natuurlijk is hoofdrolspeler Omar Sy erg charismatisch en zit de film boordevol onderhoudende scènes, maar de film wist me niet te verrassen.
7
What's it going to be then, eh?
  maandag 23 april 2012 @ 17:03:37 #152
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_110680867
Martha Marcy May Marlene (2011, VS, Sean Durkin)
In het begin van de film zien we Martha ontsnappen uit de cult waar ze lid van is. Ze wordt opgehaald door haar oudere zus, Lucy. In hun vakantiehuis proberen de zus en haar man, een succesvolle architect, te zorgen voor Martha. Maar je kan het meisje wel uit de cult halen, maar de cult niet zo maar uit het meisje. Martha heeft door haar verblijf bij die cult een wat andere sociale conventies op na gehouden. Dat begint met het onschuldig naakt zwemmen in het meer en de vraag waarom hun vakantiehuis zo groot is voor maar twee personen. Martha wordt echter steeds verwarder en meer paranoïde. De maat is voor manlief al snel voor, die ook nog eens door Martha wordt aangevallen op zijn materialisme, terwijl hij haar onderdak en eten geeft. Zuslief probeert ondertussen nog wel steeds voor Martha te zorgen. Maar Martha laat enerzijds die zus niet toe en anderzijds is er duidelijk een afstand tussen de twee. We krijgen weinig te weten over de achtergrond van Martha en Lucy. Behalve dat hun moeder stierf toen Martha nog jong was en Lucy toen al naar college was en de relatie altijd al moeizaam was kennelijk.
Tijdens het verblijf in het vakantiehuis switcht de film constant d.m.v. flashbacks terug naar Martha's verblijf in de commune. Waar Martha Marcy May wordt genoemd. (Marlene is dan weer de naam waarmee alle vrouwelijke leden van de cult de telefoon opnemen.) Deze flashbacks gebeuren door vloeiende overgangen, zoals Martha die van de pier in het vakantiehuis in het water springt en dan overschakelt naar Martha die bij de cult in een meertje beland. Deze overgangen vragen van de kijker dat die snel omschakelt en begrijpt waar en wanneer we zijn. Maar passen precies bij de associatieve manier waarop Martha's verwarde geest herinneringen oproept.
Het leven daar is typisch voor een commune; zelfvoorzienend, alles organisch en biologisch, veel vrije sex en meerdere partners etc. Maar al voor Martha ontsnapt is duidelijk dat ook in die commune een grote mate van orde en tucht heerst als we zien hoe de mannen eerst eten en dan de vrouwen. Tijdens die flashbacks wordt ook steeds meer duidelijk op wat voor manieren de leider van de cult, Patrick, iedereen langzaam brainwasht en wat de minder plezierige bezigheden zijn van de cult.
Wat erg goed aan de film is dat Martha eigenlijk gelukkiger en meer op haar plaatst lijkt bij die commune dan bij haar zus
De film is erg grauw gefilmd. Het doet hierbij erg denken aan Winter's Bone, toevallig ook met John Hawkes. Debuteerend schrijver/regisseur Sean Durkin is duidelijk iemand met veel potentie.
Het allersterktste punt van de film is het acteerwerk. Elizabeth Olsen (het jongere zusje van de befaamde tweeling) draagt de film met verbluffend gemak voor een nog zo jonge en onervaren actrice. Ze weet moeiteloos alle verschillende de gemoedstoestanden die de film van haar vraagt over te brengen, van onschuldig en naïef tot verward en opvliegend.
De altijd goede John Hawkes is heel overtuigend als cultleider Patrick. Je kan begrijpen hoe en waarom hij instaat is getraumatiseerde jongeren voor zich te winnen met zijn innemende persoonlijkheid, waar ook altijd een dreiging vanuit gaat.
cijfer: 7.8
  maandag 23 april 2012 @ 17:10:07 #153
357776 ArtistA
Wandelen door het park
pi_110681091
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 april 2012 11:45 schreef casper019 het volgende:
Martyrs

[ afbeelding ]

Frankrijk / Canada
Horror / Drama

99 minuten

geregisseerd door Pascal Laugier
met Morjana Alaoui, Mylène Jampanoï en Catherine Bégin

Frankrijk, begin jaren ’70. Als de 10-jarige Lucie na maanden spoorloos verdwenen te zijn geweest wordt teruggevonden, zit haar lichaam onder de wonden. Er is echter geen spoor van seksueel misbruik; waarom ze werd ontvoerd en door wie, is een raadsel. Vijftien jaar later, en geholpen door haar vriendin Anna, zoekt Lucie genoegdoening...

ik hou van horrors en zeker van franse horror maar deze film vond ik dus echt niks, ik vond de film totaal niet spannend of spanning opbouwened en het enige wat je zag was viezigheid infeite... verhaal was ook flinterdun..
nee vond het helemaal niks
3
Verhaal flinterdun? :')
Snapte je de film wel dan?
  maandag 23 april 2012 @ 22:57:30 #154
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_110699855
Sinds afgelopen donderdag gezien:

The Cabin in The Woods
In het begin lijkt het zo`n dertien in een dozijn slasher film die netjes alle cliché`s afwerkt. Maar eigenlijk is alleen al aan het begin te zien dat dat niet zo is. Het is een hele toffe achtbaanrit die je eigenlijk steeds weer weet te verrassen, al lijken Goddard en Whedon daar naar het einde toe iets te veel in door te slaan en wordt té over the top.
Maar dat is niet genoeg om de film uiteindelijk te verpesten. Een heerlijke frisse twist aan het horror genre. En let op die Evil Dead verwijzingen...

IMDB Cijfer: 8,1/10
Mijn Cijfer: 8,5/10

Lifeboat
Een ruim 90 minuten durende film die zich uitsluitend afspeelt in een reddingsbootje. Dan moet je van goede huize komen om daar een intrigerende film van te maken. Laat dat maar aan Master of Suspense over. Alhoewel er weinig suspense in zit maar eigenlijk meer een karakter studie is, is het wel een film die je aandacht weet te vast te houden.
Een vooral technisch gezien heel sterke film, die door Masters of Cinema in uitmuntende kwaliteit op blu-ray is gezet.

IMDB Cijfer: 7,9/10
Mijn Cijfer: 8,0/10

En nog 2 Franstalige short films van Hitchcock die als extra op diezelfde blu-ray staan:

Bon Voyage & Aventure Malgache
Bijzonder om Franstalige films van Hitchcock te zien. Beide gaan over het Franse verzet in de Tweede Wereldoorlog.
De eerste,tevens de kortste, vond ik duidelijk de betere. Die was spannend en had een goed verhaal. De tweede vond ik wat saaier en langdradiger, daar kon ik niet zoveel mee.
Opzich leuk om ze eens te zien maar beide hoeven niet tot het beste van Hitch`s werk gerekend te worden.

7,0/10
6,0/10
pi_110700239
quote:
0s.gif Op zondag 22 april 2012 23:56 schreef Schenkstroop het volgende:
[ afbeelding ]
The Cabin in the Woods (2012)

Vijf jongeren vertrekken naar een houten hut om daar vakantie te vieren. Dan opent 'savonds plotseling een kelder en 'kiezen zij' het lot waaraan zij zullen sterven. Namelijk door een groep sadistische redneck zombies.

Ik heb de film vandaag in de bioscoop gezien en hij was zeer teleurstellend. Na de eerste helft werd het wat beter maar het bleef erg belabberd. Ik kreeg het idee te kijken naar weer een Piranha3D, I know what you did last summer etcetera. De typische tiener-slasher-slecht-verhaal film zeg maar.Tterwijl het idee toch niet slecht was. Natuurlijk zie je de vaste figuren: de slet, de atletisch opgefokte lul, een ingetogen mooie meisje, een slijmende watje dat zogenaamd zegt wat vrouwen graag horen. Hoewel die vijfde toch wel een beetje een verassing was. Ik ken namelijk een jongen die ook precies zo grappig en gevat is. Ik snap verder niet waar alle lof voor de film vandaan komt. En eng is ie al helemaal niet. "The Ward" bijvoorbeeld vond ik wat dat betreft deze film bverslaan.


Mijn cijfer: 6.5
iMDB: 8.1
<----they must be buggin!

PS. Ik had best willen zien dat het huisje zo in de lucht zou zweven en als een kubus-puzzel begon te draaien maar... meh ze fucken je gewoon voor 9 euro :')
Dan begrijp ik waarom jij de lof niet snapt. Je hebt de onderliggende satire misschien niet begrepen.
pi_110708654
quote:
0s.gif Op maandag 23 april 2012 17:10 schreef ArtistA het volgende:

[..]

Verhaal flinterdun? :')
Snapte je de film wel dan?
:') het verhaal is flinterdun, valt weinig niet te snappen.
pi_110709574
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 april 2012 08:39 schreef jimjim1983 het volgende:

[..]

:') het verhaal is flinterdun, valt weinig niet te snappen.
uh nee... juist een diep verhaal voor een horror maar goed :9
pi_110718398
The Prestige (2006)

Rupert Angier en Alfred Borden zijn al van jongs af aan, toen ze nog lerende goochelaars waren, elkaars rivalen geweest. Nu, rond 1900, zijn ze beiden volleerde illusionisten en is hun rivaliteit tot immense proporties gegroeid. Zelfs zo groot dat alles en iedereen in de buurt van de aartsrivalen gevaar loopt.

Trailer tijdje geleden gezien, afgelopen zondag eindelijk gezien. Ik vond het een goeie film, kijkt lekker weg en meeslepend, zo een film die je moet blijven volgen. Het is een goed verhaal, binnenkort het boek lezen. :)
Ik vond alleen de rol van Rebecca Hall niks toevoegen.

8.0

[ Bericht 62% gewijzigd door Dr.Pringles op 24-04-2012 14:03:27 ]
na regen, ben ik er.
98-3 ٩(ಥ_ಥ)۶ ┌( ಠ_ಠ)┘
pi_110718773
In her skin (2009) (Alternatieve titel: I am you)



De jonge Caroline lijdt aan een enorm minderwaardigheidscomplex. Ze wil dat haar vader trots op haar kan zijn maar stelt hem keer op keer teleur en leeft een liefdeloos bestaan. Dan raakt ze geobsedeerd door haar perfecte buurmeisje.

Aangrijpend psychologisch drama gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Sommige scene's waren naar mijn smaak niet helemaal goed gedaan (kwamen niet goed over), maar overall zeker een indrukwekkende film die psychologisch goed in elkaar zit. Mooi hoe ze verschillende kanten van het verhaal belichten.
pi_110718839
A Girl Like Me: The Gwen Araujo Story

Harde film, met uitmuntend acteerwerk, een 8 geef ik hem.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  dinsdag 24 april 2012 @ 14:07:19 #161
296917 Abby79
Being myself!
pi_110718894
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 14:05 schreef raptorix het volgende:
A Girl Like Me: The Gwen Araujo Story

Harde film, met uitmuntend acteerwerk, een 8 geef ik hem.
Vergeet niet te bedenken dat dit dus een waargebeurd verhaal is. Ik heb hem een tijd geleden ook gezien, sterke film (en ik ben blij dat ik hier in Nederland woon, en niet daar).
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_110719390
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 14:07 schreef Abby79 het volgende:

[..]

Vergeet niet te bedenken dat dit dus een waargebeurd verhaal is. Ik heb hem een tijd geleden ook gezien, sterke film (en ik ben blij dat ik hier in Nederland woon, en niet daar).
Ja ik kende het verhaal, een goede vriend/vriendin van mij is het ook overkomen daarom was het voor mij best emotioneel.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  dinsdag 24 april 2012 @ 14:28:18 #163
296917 Abby79
Being myself!
pi_110719837
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 14:19 schreef raptorix het volgende:
Ja ik kende het verhaal, een goede vriend/vriendin van mij is het ook overkomen daarom was het voor mij best emotioneel.
Damn.... ;(
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_110720154
Beetje zoals Boys Don't Cry?
pi_110731671
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 09:30 schreef resque het volgende:

[..]

uh nee... juist een diep verhaal voor een horror maar goed :9
diep nog wel 8)7 door dat gefluister aan het einde zeker? vond het eerder pretentieus.
  dinsdag 24 april 2012 @ 18:39:07 #166
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_110731784
quote:
0s.gif Op maandag 23 april 2012 23:03 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Dan begrijp ik waarom jij de lof niet snapt. Je hebt de onderliggende satire misschien niet begrepen.
Dus slaat de film de plank mis. Ik vond hem ook niet bijster boeiend iig.
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
pi_110736102
We Bought a Zoo (2011)



'We Bought a Zoo' is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van voormalig Guardian journalist Benjamin Mee (Matt Damon) die na de dood van zijn vrouw een vervallen dierentuin op het Amerikaanse platteland koopt van zijn laatste spaargeld. Het opknappen van de dierentuin gaat gepaard met enige hindernissen en ook privé komt er het één en ander om de hoek kijken.

Zeer verrassend leuke film. Leuk verhaal, goed acteerwerk en een leuk einde. Heb genoten van begin tot end. ^O^

IMDB: 7.2/10 (19.934 votes)
Ik: 8.7/10

[ Bericht 5% gewijzigd door FireFox1 op 25-04-2012 08:59:06 ]
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  dinsdag 24 april 2012 @ 20:09:57 #168
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_110736284
Zondagavond Intouchables gezien. Werkelijk, ik heb nog nooit zo gelachen om een film. Na het eerste halfuur was dat wel een beetje over en resteerde er nog slechts een glimlach, maar desondanks een zeer onderhoudende en fijne film O+.
Niet meer actief op Fok!
pi_110737099
Haywire



Ik snapte werkelijk he-le-maal niks van die film. Zat er echt met m'n volle verstand naar te kijken.... zal wel aan mij liggen. Daarnaast irriteerde ik me helemaal kapot aan de 'muziek'.
Ik had vanavond gewoon zin in een makkelijke leuke film, krijg je dit.

2
[b]Op vrijdag 27 april 2012 23:21 schreef AldoTheApache het volgende:[/b]
_O_ jij bent de grootste baas op FOK!
Aller tijden :D _O_ _O_
pi_110741586
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 20:24 schreef Wootism het volgende:
Haywire

[ afbeelding ]

Ik snapte werkelijk he-le-maal niks van die film. Zat er echt met m'n volle verstand naar te kijken.... zal wel aan mij liggen. Daarnaast irriteerde ik me helemaal kapot aan de 'muziek'.
Ik had vanavond gewoon zin in een makkelijke leuke film, krijg je dit.

2
helemaal mee-eens en ook met het cijfer (vanmiddag gekkeen toevallig)! rare en neppe acties
snap niet hoe sommige krantne reviews hier 3 sterren voor geven
ik gee em ook een 2 *** film
  dinsdag 24 april 2012 @ 23:09:56 #171
103303 dikkedoelie
wie niet dik is moet eten.
pi_110749801
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 april 2012 20:06 schreef FireFox1 het volgende:
We Bought a Zoo (2011)

[ afbeelding ]

'We Bought a Zoo' is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van voormalig Guardian journalist Benjamin Mee (Matt Damon) die na de dood van zijn vrouw een vervallen dierentuin op het Amerikaanse platteland koopt van zijn laatste spaargeld. Het opknappen van de dierentuin gaat gepaard met enige hindernissen en ook privé komt er het één en ander om de hoek kijken.

Zeer verrassend leuke film. Leuk verhaal, goed acteerwerk en een leuk einde. Heb genoten van begin tot end. ^O^

IMDB: 7.2/10 (19.934 votes)
Ik: 8.7/10
Justin Bieber speelde helaas ook mee...
pi_110749831
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 23:09 schreef dikkedoelie het volgende:

[..]

Justin Bieber speelde helaas ook mee...
Niet aan gestoord :)
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
pi_110750001
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 23:09 schreef dikkedoelie het volgende:

[..]

Justin Bieber speelde helaas ook mee...
Die heb ik dan niet kunnen ontdekken.
  dinsdag 24 april 2012 @ 23:17:02 #174
103303 dikkedoelie
wie niet dik is moet eten.
pi_110750185
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 23:13 schreef johnnyblaze11 het volgende:

[..]

Die heb ik dan niet kunnen ontdekken.
pi_110753109
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)
Slap aftreksel van de vroegere Indiana Jones.
Niet eens afgekeken, geen zin in.

Als je geen betere films hebt liggen.
6.0/10 (IMDB: 6.4/10)

Bonded by Blood (2010)
Een film vol losse scenes die bijeengeraapt zijn.

Niet zo goed en zeker niet zo goed als Layer Cake waar de film een beetje aan deed denken.
6.0/10 (IMDB: 5.3/10)
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_110755010
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 20:24 schreef Wootism het volgende:
Haywire

[ afbeelding ]

Ik snapte werkelijk he-le-maal niks van die film. Zat er echt met m'n volle verstand naar te kijken.... zal wel aan mij liggen. Daarnaast irriteerde ik me helemaal kapot aan de 'muziek'.
Ik had vanavond gewoon zin in een makkelijke leuke film, krijg je dit.

2
Nee man, vette film met hele gave actiescenes.
  woensdag 25 april 2012 @ 08:57:32 #177
16803 AntiChrist
Primitive Screwheads!!
pi_110757007
quote:
10s.gif Op dinsdag 24 april 2012 18:39 schreef Skull-splitter het volgende:

[..]

Dus slaat de film de plank mis. Ik vond hem ook niet bijster boeiend iig.
als jij de knipogen en steken naar het horror genre niet ziet of doorhebt dan slaat de film niet de plank mis hoor.. zijn zat mensen die dat wel door hebben ;)
ik vond hem vrij aardig moet ik zeggen.
  woensdag 25 april 2012 @ 09:22:47 #178
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_110757516
De film nam zichzelf daarin imo net te serieus.

Ik kijk hem later nog wel een keer.
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
pi_110757575
quote:
14s.gif Op woensdag 25 april 2012 02:13 schreef ChickenMan het volgende:

[..]

Nee man, vette film met hele gave actiescenes.
De beste actiefilm in jaren zelfs. :P

Snap echt niet dat er zoveel mensen zijn die m niks aan vinden...
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_110759171
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 09:25 schreef PBateman1978 het volgende:

[..]

De beste actiefilm in jaren zelfs. :P

Snap echt niet dat er zoveel mensen zijn die m niks aan vinden...
Omdat het overkomt als een matige B-film, in alle aspecten. Slecht geacteerd en ongelovig, langdradig en het wordt nooit echt spannend, slechte muziek (als je dat al muziek kunt noemen) enz. enz.
pi_110759877
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 10:24 schreef kevin_ het volgende:

[..]

Omdat het overkomt als een matige B-film, in alle aspecten. Slecht geacteerd en ongelovig, langdradig en het wordt nooit echt spannend, slechte muziek (als je dat al muziek kunt noemen) enz. enz.
Dit ja.
pi_110760012
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 10:24 schreef kevin_ het volgende:

[..]

Omdat het overkomt als een matige B-film, in alle aspecten. Slecht geacteerd en ongelovig, langdradig en het wordt nooit echt spannend, slechte muziek (als je dat al muziek kunt noemen) enz. enz.
Slecht geacteerd ? :D
Hooguit door de hoofdrolspeelster, maar die hadden ze niet voor niets weinig tekst gegeven.

Ongelovig en langdradig ? Totaal niet mee eens.

Er zat voor zover ik me herinner weinig muziek in, dat maakte het juist rauwer en realistischer imo.

Ach ja, meningen dit dat... :)
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_110760476
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 10:55 schreef PBateman1978 het volgende:

[..]

Slecht geacteerd ? :D
Hooguit door de hoofdrolspeelster, maar die hadden ze niet voor niets weinig tekst gegeven.

Ongelovig en langdradig ? Totaal niet mee eens.

Er zat voor zover ik me herinner weinig muziek in, dat maakte het juist rauwer en realistischer imo.

Ach ja, meningen dit dat... :)
Ieder zijn mening uiteraard.
Maar het is in ieder geval de eerste film waarbij ik me echt heb zitten storen aan de achtergrond-'muziek'. En geloofwaardig/ongeloofwaardig waren bij mij niet aan de orde, ik snapte gewoon geen fluit van het verhaal.
[b]Op vrijdag 27 april 2012 23:21 schreef AldoTheApache het volgende:[/b]
_O_ jij bent de grootste baas op FOK!
Aller tijden :D _O_ _O_
  woensdag 25 april 2012 @ 11:21:44 #184
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_110760774
Zoveel tegenstrijdige berichten over Haywire. Deze moet ik dus ook kijken :D
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
pi_110761021
Haywire hier ook gezien..film is gewoon raar. Aan de ene kant is het een ontzettend clichématig wraak-actiefilmpje qua plot, maar aan de andere kant lijkt de film zich weer voor te willen doen als een soort arthousefilm met een erg aparte keuze qua belichting, muziek en geluid en vaak vrij vage dialogen. Je hebt het gevoel dat je de helft van het gesprek hebt gemist in de gemiddelde scene met dialoog. Snap ook niet waarom er naast die hoofdrolspeelster, die duidelijk meer thuis is in het vechten zelf (wat erg tof is) dan in het acteren, ook wat bekende acteurs (Michael Douglas, Antonio Banderas, Ewan McGregor, Channing Tatum)meededen. Dat voegde echt geen zak toe..dan was ik als Soderbergh zijnde toch gewoon voor een geheel onbekende cast gegaan. Een beetje een swing and a miss op deze manier.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_110761338
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 11:29 schreef Tim86 het volgende:
Haywire hier ook gezien..film is gewoon raar. Aan de ene kant is het een ontzettend clichématig wraak-actiefilmpje qua plot, maar aan de andere kant lijkt de film zich weer voor te willen doen als een soort arthousefilm met een erg aparte keuze qua belichting, muziek en geluid en vaak vrij vage dialogen. Je hebt het gevoel dat je de helft van het gesprek hebt gemist in de gemiddelde scene met dialoog. Snap ook niet waarom er naast die hoofdrolspeelster, die duidelijk meer thuis is in het vechten zelf (wat erg tof is) dan in het acteren, ook wat bekende acteurs (Michael Douglas, Antonio Banderas, Ewan McGregor, Channing Tatum)meededen. Dat voegde echt geen zak toe..dan was ik als Soderbergh zijnde toch gewoon voor een geheel onbekende cast gegaan. Een beetje een swing and a miss op deze manier.
Soderbergh filmt praktisch altijd met deze kleurstelling, en trekt ook praktisch altijd een blik A-acteurs open voor bijrollen. ;) (je vergat Michael Fassbender nog)

Ik vond het gewoon echt een goede actieflm, dit keer niet met 36.000 verschillende camerastandpunten, edits en bombastische achtergrondmuziek tijdens vechtscenes, maar zoveel mogelijk met 1 camera geschoten, zonder muziek en zonder edits, en juist dat maakte deze film voor mij beter dan de gemiddelde actiefilm.
Let's drop some acid and go to a titty bar.
  Moderator woensdag 25 april 2012 @ 11:40:03 #187
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_110761402
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 11:29 schreef Tim86 het volgende:
Snap ook niet waarom er naast die hoofdrolspeelster, die duidelijk meer thuis is in het vechten zelf (wat erg tof is) dan in het acteren, ook wat bekende acteurs (Michael Douglas, Antonio Banderas, Ewan McGregor, Channing Tatum)meededen. Dat voegde echt geen zak toe..dan was ik als Soderbergh zijnde toch gewoon voor een geheel onbekende cast gegaan. Een beetje een swing and a miss op deze manier.
Dat lijkt me toch duidelijk: een film heeft veel meer kans op succes met bekende namen erin. Daarnaast wordt er veel makkelijker een hoger budget gegeven met sterren erin.

Ik vond Haywire overigens best onderhoudend, hoewel ik er niet veel meer aan zal terugdenken.
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
  woensdag 25 april 2012 @ 12:14:00 #188
223886 Gaijin
Dah yah feel luckei?
pi_110762550
Ik heb me ook geërgerd aan die 'muziek' in Haywire, dat sloeg echt helemaal nergens op.
  woensdag 25 april 2012 @ 13:00:05 #189
176114 Under_Score
Sarcastische lul
pi_110764001
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 09:22 schreef Skull-splitter het volgende:
De film nam zichzelf daarin imo net te serieus.

Ik kijk hem later nog wel een keer.
serieus? hebben wij de zelfde film gezien? ik heb me kapot gelachen om bepaalde stukken. een film als final destination neemt zichzelf te serieus, deze film had een heerlijk gevoel voor humor en ironie.
pi_110765335
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 11:29 schreef Tim86 het volgende:
Haywire hier ook gezien..film is gewoon raar. Aan de ene kant is het een ontzettend clichématig wraak-actiefilmpje qua plot, maar aan de andere kant lijkt de film zich weer voor te willen doen als een soort arthousefilm met een erg aparte keuze qua belichting, muziek en geluid en vaak vrij vage dialogen. Je hebt het gevoel dat je de helft van het gesprek hebt gemist in de gemiddelde scene met dialoog. Snap ook niet waarom er naast die hoofdrolspeelster, die duidelijk meer thuis is in het vechten zelf (wat erg tof is) dan in het acteren, ook wat bekende acteurs (Michael Douglas, Antonio Banderas, Ewan McGregor, Channing Tatum)meededen. Dat voegde echt geen zak toe..dan was ik als Soderbergh zijnde toch gewoon voor een geheel onbekende cast gegaan. Een beetje een swing and a miss op deze manier.
Mee eens.. snapte de helft van de film niet meer wat er nou precies aan de hand was... Geen aanrader iig...
pi_110765824
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 13:34 schreef resque het volgende:

[..]

Mee eens.. snapte de helft van de film niet meer wat er nou precies aan de hand was... Geen aanrader iig...
En dat terwijl het plot vrij simpel en standaard was...
Let's drop some acid and go to a titty bar.
  woensdag 25 april 2012 @ 14:24:44 #192
25301 Gorro
Reject False Icons
pi_110767252
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 13:34 schreef resque het volgende:

[..]

Mee eens.. snapte de helft van de film niet meer wat er nou precies aan de hand was... Geen aanrader iig...
Dat was gedeeltelijk ook de bedoeling, want de hoofdpersoon wist ook niet wat er aan de hand was. Pas op het eind krijg je precies te weten hoe het in elkaar steekt, net als de hoofdpersoon. Verder worden er wel visuele clues gegeven (zoals de speld), waarvan wordt verwacht dat de kijker zelf de link legt net zoals de hoofdpersoon, zonder dat de hoofdpersoon dat loopt te vertellen tegen een verder overbodig bijpersonage. Er wordt van je verwacht dat je meedenkt, niet dat je passief kijkt en alles voorkauwt krijgt.
pi_110768965
quote:
2s.gif Op woensdag 25 april 2012 14:24 schreef Gorro het volgende:

[..]

Dat was gedeeltelijk ook de bedoeling, want de hoofdpersoon wist ook niet wat er aan de hand was. Pas op het eind krijg je precies te weten hoe het in elkaar steekt, net als de hoofdpersoon. Verder worden er wel visuele clues gegeven (zoals de speld), waarvan wordt verwacht dat de kijker zelf de link legt net zoals de hoofdpersoon, zonder dat de hoofdpersoon dat loopt te vertellen tegen een verder overbodig bijpersonage. Er wordt van je verwacht dat je meedenkt, niet dat je passief kijkt en alles voorkauwt krijgt.
naja moet wel zeggen dat ik redelijk moe was toen ik aan het kijken was :9 misschien dat ik het allemaal helemaal heb meegekregen... De film was ook niet heeeel erg slecht ofzo
  woensdag 25 april 2012 @ 15:13:48 #194
370366 smitjew
mijn onderschrift is speciaal
pi_110769109
Ik heb laatst pulp fiction weer gekeken wat een bazenfilm is dat
Mijn naam is betsy, wil jij ook een vrouw met net zoveel haar als jezelf bel me dan op :
0906-090SEX
  woensdag 25 april 2012 @ 15:38:50 #195
67089 Gillingham
The horror...
pi_110770189
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 20:09 schreef Viking84 het volgende:
Zondagavond Intouchables gezien. Werkelijk, ik heb nog nooit zo gelachen om een film. Na het eerste halfuur was dat wel een beetje over en resteerde er nog slechts een glimlach, maar desondanks een zeer onderhoudende en fijne film O+.
Toen ik de film in de bioscoop zag lag het halve publiek om de haverklap dubbel. Ik vond dat een beetje merkwaardig, omdat de film niet zo hilarisch was.
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 11:21 schreef davako het volgende:
Zoveel tegenstrijdige berichten over Haywire. Deze moet ik dus ook kijken :D
Mijn interesse is ook gewekt.
What's it going to be then, eh?
pi_110780715
Ik zet zelden een film af voor het einde, maar Haywire kon ik niet meer aan zien. En dat als MMA fan/Gina kenner. Man wat was dat een trage en saaie film.
pi_110802556
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 13:54 schreef Dr.Pringles het volgende:
The Prestige (2006)

Rupert Angier en Alfred Borden zijn al van jongs af aan, toen ze nog lerende goochelaars waren, elkaars rivalen geweest. Nu, rond 1900, zijn ze beiden volleerde illusionisten en is hun rivaliteit tot immense proporties gegroeid. Zelfs zo groot dat alles en iedereen in de buurt van de aartsrivalen gevaar loopt.

Trailer tijdje geleden gezien, afgelopen zondag eindelijk gezien. Ik vond het een goeie film, kijkt lekker weg en meeslepend, zo een film die je moet blijven volgen. Het is een goed verhaal, binnenkort het boek lezen. :)
Ik vond alleen de rol van Rebecca Hall niks toevoegen.

8.0
Gezien, vond hem wel aardig, maar op gegeven moment was de vaart er nogal uit, ook dat hele verhaal met Tesla vond ik beetje vaag.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  donderdag 26 april 2012 @ 07:57:35 #198
333374 Lithia
Too serious
pi_110802920
The avengers (2012)
Gister in de bios gezien.
Een film met allerlei toffe striphelden bij elkaar? Met samuel L jackson en veel meer geweldige acteurs erin?
Dat was voor al een reden om te kijken en ik was blij dat ik dat deed.

Je kan het vergelijken met de derde Transformer film.
-Alleen heeft The Avengers wél een verhaallijn (het hoeft geen diepgaande, ingewikkelde film te zijn, maar het moet wel een verhaal wat ietsjes beter is dan de verhaallijn van iedere super mario bros spel).
-Ze hebben wél humor. Geweldig, hoe ze henzelf net niet serieus nemen en het op een goede balans houden. Niet te veel humor, niet te weinig.
-je kon op z'n minst een beetje van de personages leren. Wat hun problemen zijn, wat ze geleerd hebben.

Muziek.. dat was oke :)

In het algemeen heb ik me prima vermaakt. Alles wat ik miste in Transformers 3 (niet het exacte verhaal, maar wat ik op z'n minst verwachte),kreeg ik hier.
Een prima film. Zou het aan mijn kinderen willen laten zien als ik ze had.

IMDb: 8.8
Ik: 7.7
Op dinsdag 13 november 2012 21:54 schreef tong80 het volgende:
Ik laat je kreunen en smeken naar genade als ik je achterlangs neem.
:P
pi_110803164
Lijkt op Transformers?
Dan ga ik hem niet kijken.
Al speelt Samuel L. Jackson erin.
Hmm dilemma...
  donderdag 26 april 2012 @ 08:22:23 #200
333374 Lithia
Too serious
pi_110803173
quote:
1s.gif Op donderdag 26 april 2012 08:21 schreef Klipnap het volgende:
Lijkt op Transformers?
Dan ga ik hem niet kijken.
Al speelt Samuel L. Jackson erin.
Hmm dilemma...
Kijk de trailer.
Succes.
Op dinsdag 13 november 2012 21:54 schreef tong80 het volgende:
Ik laat je kreunen en smeken naar genade als ik je achterlangs neem.
:P
  donderdag 26 april 2012 @ 09:06:42 #201
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_110803806
Ik vond Haywire ook maar een vreemde film, vrij futloos en warrig. En de MMA-moves van Carano zullen wel voor realisme zorgen, maar ik vond het niet erg spannend om naar te kijken.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_110812754
-edit: geen slowchat aub. Reacties kunnen verder hier: The Avengers (2012) -

[ Bericht 89% gewijzigd door Mike op 26-04-2012 13:51:02 ]
pi_110825744
Door alle controverse gisteren ook maar Haywire gekeken en ik vond m erg vet. Mooie, trage, gestileerde actiefilm waar je zelf een beetje het verhaal in elkaar mag puzzelen. Hij deed me een beetje denken aan Drive alleen dan net iets minder cool en met een interessanter verhaal.
  donderdag 26 april 2012 @ 20:08:16 #204
286575 Roces18
Chef de party
pi_110829774
Chronicle

De film draait om drie "toekomstige" vrienden die samen een wellicht buitenaards iets vinden in een grot. Hierna verkrijgen ze langzaam aan superkrachten met alle gevolgen van dien. Net zoals Cloverfield en the Trollhunter wordt ook deze film door middel van een handheld camera gefilmd waar ik van moet zeggen dat dit echt niks toevoegt aan het geheel. Vooral de hoofdpersoon vond ik maar irritant overkomen wat de film niet ten goede bracht. De andere twee presteren verder ook niet bijzonder waardoor de film slechts een goed tussendoortje blijkt te zijn. De schrijvers hebben goed nagedacht over wat je met de superkrachten allemaal kunt doen maar niet zo goed over de ontwikkeling en emotie van de karakters. De trailer leek mij weliswaar erg tof en ik keek er al voor een langere tijd naar uit maar ik zou hem kijken als je een wat luchtigere film wilt zien om zijn originaliteit. In het kader van telekinetische kan je beter jumper krijgen die ik persoonlijk een stuk beter vind.

een 7 voor de orginaliteit
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_110847167


The avengers (2012) vandaag gezien. Kan niet anders zeggen dan dat het een keigave film is. Puntje van m'n stoel gedurende de hele film en natuurlijk dat heerlijke teamwork gevoel en passende humor. Toppertje. Weinig op aan te merken.
pi_110847273
quote:
14s.gif Op vrijdag 27 april 2012 00:40 schreef -Strawberry- het volgende:
The avengers (2012) vandaag gezien. Kan niet anders zeggen dan dat het een keigave film is. Puntje van m'n stoel gedurende de hele film en natuurlijk dat heerlijke teamwork gevoel en passende humor. Toppertje. Weinig op aan te merken.
Ook net geweest, ondanks de 3d kak toch echt precies wat ik er van hoopte. Als de derde akte inzet.... Wauw. Grijs van oor tot oor hier. ^O^ Toppertje Joss :P
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_110847315
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 00:43 schreef HostiMeister het volgende:

[..]

Ook net geweest, ondanks de 3d kak toch echt precies wat ik er van hoopte. Als de derde akte inzet.... Wauw. Grijs van oor tot oor hier. ^O^ Toppertje Joss :P
En vergeten te zeggen dat Mark Ruffalo ( O+ ) als de hulk erg tof gecast is.

Sowieso die hele cast. _O_ Geeft de film nog een extra pluspuntje.
pi_110847576
Mystic River (2003)

quote:
Drie jeugdvrienden, Jimmy Markum (Penn), Sean Devine (Bacon) en Dave Boyle (Robbins), worden na jaren weer herenigd door de moord op Jimmy's oudste dochter. Sean is rechercheur geworden en onderzoekt de zaak. Ex-crimineel Jimmy zint ondertussen op wraak, terwijl de labiele Dave nog altijd worstelt met een trauma uit het verleden. Door deze omstandigheden wordt de onderlinge band van de drie op de proef gesteld, en oude wonden worden opengereten...
Al tijden willen zien. Na het geweldige Gran Torino is deze ook direct te herkennen als een van Clint Eastwood. Op een rustig tempo met weinig poeha het verhaal laten ontwikkelen. Interessant verhaal met een goede acteerspel (in mijn ogen steekt Tim Robbins er echt uit). Niet zo goed als Gran Torino, maar nog steeds een aanrader.
pi_110848006
Bunraku (2010)
Wat betreft decor en kostuums een erg originele film.
Wat betreft verhaal, belachelijke vechtscenes en ronduit slechte quotes een misbaksel.

Tegenvaller.
6.5/10 (IMDB: 6.1/10)
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_110849189
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 18:53 schreef jimjim1983 het volgende:
Door alle controverse gisteren ook maar Haywire gekeken en ik vond m erg vet. Mooie, trage, gestileerde actiefilm waar je zelf een beetje het verhaal in elkaar mag puzzelen. Hij deed me een beetje denken aan Drive alleen dan net iets minder cool en met een interessanter verhaal.
Idd ben hem nu ook aan het kijken, goeie shit flashbakje der in.
Ik zwaai naar dieren.
  vrijdag 27 april 2012 @ 11:04:28 #211
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_110854499
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 00:55 schreef Iemand91 het volgende:
Mystic River (2003)
[ afbeelding ]

[..]

Al tijden willen zien. Na het geweldige Gran Torino is deze ook direct te herkennen als een van Clint Eastwood. Op een rustig tempo met weinig poeha het verhaal laten ontwikkelen. Interessant verhaal met een goede acteerspel (in mijn ogen steekt Tim Robbins er echt uit). Niet zo goed als Gran Torino, maar nog steeds een aanrader.
Kan me niet veel meer herinneren van deze film behalve wat jij ook meldt. Tim Robbins speelde een bijzonder geloofwaardige rol. Persoonlijk vind ik Tim Robbins sowieso een erg goede acteur.
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
pi_110855062
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 18:53 schreef jimjim1983 het volgende:
Door alle controverse gisteren ook maar Haywire gekeken en ik vond m erg vet. Mooie, trage, gestileerde actiefilm waar je zelf een beetje het verhaal in elkaar mag puzzelen. Hij deed me een beetje denken aan Drive alleen dan net iets minder cool en met een interessanter verhaal.
Eerlijk gezegd vond ik Haywire zelfs beter dan Drive. :@
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_110856783
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 11:19 schreef PBateman1978 het volgende:

[..]

Eerlijk gezegd vond ik Haywire zelfs beter dan Drive. :@
ja ik ook alleen drive was wat cooler gedaan, de muziek ook. en de extreme geweldsexplosies vond ik ook erg tof :P alleen het verhaal was niet bijster interessant.
  vrijdag 27 april 2012 @ 12:17:01 #214
286575 Roces18
Chef de party
pi_110857275
The Walking Dead s01 + s02


Wat een verschrikkelijk slechte serie. Na al die hoge beoordeling op IMDb en dergelijke wou ik hem erg graag zien maar het viel fiks tegen. Ik besloot om de eerste 2 seizoenen een kans te geven maar ik raad hem sterk af. Het begint al bij de eerste episode dat een directe kopie is van 28 days later en nog maar te zwijgen over de inbreng van de schrijvers zelf. Alle karakters zijn een stel irritante debieltjes op Darryl na. Zo heb je een moeder die constant over alles loopt te huilen , twee domme kinderen die maar irritant doen en een opa die wanneer er tegen hem gepraat wordt stom loopt te staren en ga zo maar door. Van wat ik heb gehoord heeft de strip waar het op gebaseerd een hoog tempo waar deze dit dus niet heeft. We zien af en toe zombies maar het grote deel is gezeik van iedereen waar ik niet op zit te wachten. Het lijkt wel een halve soap. Om niet teveel in spoilers te treden kan ik als voorbeeld geven dat ze bijvoorbeeld 5 afleveringen door lopen te zeuren over een onderwerp alleen maar om de show in de lucht te houden. Zelfs de zombies hebben nog meer diepgang dan een willekeurige karakter.

Ik raad hem sterk af en voor zombies moet je gewoon 28 days(weeks) later of resident evil kijken als je kwaliteit wilt zien. Want dit gaat natuurlijk helemaal nergens over. :')
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_110857347
28 weeks later :') dat is pas een domme film. maar the walking dead viel mij ook erg tegen ja, vrij middelmatig allemaal.
  vrijdag 27 april 2012 @ 13:39:08 #216
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_110859998
Zal de generatiekloof wel zijn, dat iemand 28 days/week later en resident evil ziet als de ultieme zombie films en niet de *- of the Dead films.
  vrijdag 27 april 2012 @ 13:42:04 #217
16803 AntiChrist
Primitive Screwheads!!
pi_110860110
quote:
10s.gif Op vrijdag 27 april 2012 13:39 schreef Lonewolf2003 het volgende:
Zal de generatiekloof wel zijn, dat iemand 28 days/week later en resident evil ziet als de ultieme zombie films en niet de *- of the Dead films.
en dan te bedenken dat Romero ooit nog eens een Reclame heeft geschoten voor Resident Evil 2 (het spel) :P
pi_110870446
Nazis at the Center of the Earth (2012)

http://www.moviemeter.nl/film/82012

Net 10 min aan het kijken, wat een bagger tot nu toe, slecht geacteerd computer beelden in verwerkt.
Denk dat je op een andere manier hier naar moet kijken en de korrel zout niet te groot nemen :P
Ik zwaai naar dieren.
pi_110870479
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 18:12 schreef Geerd het volgende:
Nazis at the Center of the Earth (2012)

http://www.moviemeter.nl/film/82012

Net 10 min aan het kijken, wat een bagger tot nu toe, slecht geacteerd computer beelden in verwerkt.
Denk dat je op een andere manier hier naar moet kijken en de korrel zout niet te groot nemen :P
duhhh, het is een Asylum film.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_110870593
quote:
10s.gif Op vrijdag 27 april 2012 13:39 schreef Lonewolf2003 het volgende:
Zal de generatiekloof wel zijn, dat iemand 28 days/week later en resident evil ziet als de ultieme zombie films en niet de *- of the Dead films.
Dat zal best. Maar als je nu naar de originele Dawn of the Dead kijkt is het toch wel enigszins lachwekkend.
pi_110870762
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 18:13 schreef Tim86 het volgende:

[..]

duhhh, het is een Asylum film.
Aah oke ik lees het idd. Wist ik veel :P
Ik zwaai naar dieren.
  vrijdag 27 april 2012 @ 18:23:46 #222
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_110870836
Met een titel als Nazis at the Center of the Earth weet je toch al bij voorbaat dat je het niet te serieus moet nemen. :D
pi_110870915
quote:
10s.gif Op vrijdag 27 april 2012 18:23 schreef Lonewolf2003 het volgende:
Met een titel als Nazis at the Center of the Earth weet je toch al bij voorbaat dat je het niet te serieus moet nemen. :D
OMG echt he?
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_110871997
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 20:53 schreef Kreupeldicht het volgende:
The Bomber (2011)
[ afbeelding ]

Een Russische oorlogsfilm, oorspronkelijk een serie, maar ze hebben het nu uitgebracht als 3 uur durend epos. Het gaat over een door Nazi´s bezet gebied in Rusland, waar ze een superraket willen vervoeren en gereedmaken. Dat mag uiteraard niet zomaar doorgaan.

Er gebeurt ontzettend veel nadat een bommenwerper wordt neergehaald en de bemanning in vijandig gebied neerstort. Het Russische leger dat de hulp inroept van een groep partizanen, men ziet krijgsgevangenen die erg wreed worden behandeld, dorpen die worden platgebrand, infiltranten en een dapper jong koppel dat elkaar na de crash kwijtraakt. Het wel en wee van deze laatste 2 loopt als een rode draad door de film.

Heel soms dreigt de film wat in te zakken, maar dan neemt het ineens weer een enorme wending waardoor ik het met veel plezier kon uitkijken. Al met al een van de betere Russische films over het "Oostfront" tijdens WW2. Zeker ook omdat men tegenwoordig geoorloofd is deze periode niet teveel te verheerlijken.

Voor de liefhebber: een andere aanrader van de laatste tijd is Fortress of War (2010)

8/10
Het begin is matig maar nadien een best goede film.
7.5/10

Ga binnenkort Fortress of War ook nog kijken.
pi_110874651
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 18:58 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Het begin is matig maar nadien een best goede film.
7.5/10

Ga binnenkort Fortress of War ook nog kijken.
ooh lijken me 2 mooie films ga ik ook eens kijken thx voor de tip!
  vrijdag 27 april 2012 @ 20:27:38 #226
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_110875889
quote:
2s.gif Op donderdag 26 april 2012 09:06 schreef SaintOfKillers het volgende:
Ik vond Haywire ook maar een vreemde film, vrij futloos en warrig. En de MMA-moves van Carano zullen wel voor realisme zorgen, maar ik vond het niet erg spannend om naar te kijken.
Dat dus. Daarbij vond ik de afwezigheid van muziek in de actie scenes er voor zorgen dat juist in die scenes het tempo zo omlaag ging dat het oninteressant werd en het de film bijna de das om deed.

quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 11:19 schreef PBateman1978 het volgende:

[..]

Eerlijk gezegd vond ik Haywire zelfs beter dan Drive. :@
:D! :o :o :o serieus?!?! :X :X
pi_110878633
Chronicle


quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 20:08 schreef Roces18 het volgende:
Chronicle
[ afbeelding ]
De film draait om drie "toekomstige" vrienden die samen een wellicht buitenaards iets vinden in een grot. Hierna verkrijgen ze langzaam aan superkrachten met alle gevolgen van dien. Net zoals Cloverfield en the Trollhunter wordt ook deze film door middel van een handheld camera gefilmd waar ik van moet zeggen dat dit echt niks toevoegt aan het geheel. Vooral de hoofdpersoon vond ik maar irritant overkomen wat de film niet ten goede bracht. De andere twee presteren verder ook niet bijzonder waardoor de film slechts een goed tussendoortje blijkt te zijn. De schrijvers hebben goed nagedacht over wat je met de superkrachten allemaal kunt doen maar niet zo goed over de ontwikkeling en emotie van de karakters. De trailer leek mij weliswaar erg tof en ik keek er al voor een langere tijd naar uit maar ik zou hem kijken als je een wat luchtigere film wilt zien om zijn originaliteit. In het kader van telekinetische kan je beter jumper krijgen die ik persoonlijk een stuk beter vind.

een 7 voor de orginaliteit
Net gezien, niks aan toe te voegen, zelfde cijfer ook :Y
[b]Op vrijdag 27 april 2012 23:21 schreef AldoTheApache het volgende:[/b]
_O_ jij bent de grootste baas op FOK!
Aller tijden :D _O_ _O_
  vrijdag 27 april 2012 @ 21:29:57 #228
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_110878697
De Gelukkige Huisvrouw
Het verhaal van deze verfilming van een Heleen van Rooyen boek is, hoewel triest en aangrijpend, redelijk simpel. Daar moet deze film het niet van hebben. Het is dan ook maar goed dat Carice van Houten hier een ontzettend sterke rol neerzet, misschien wel de beste die ik tot nu toe van haar heb gezien. Geloofwaardig en indringend. Ook Waldemar Torenstra als haar man is goed.
Het is jammer dat het naar het einde nogal inzakt en het einde eigenlijk een anti-climax is.

IMDB Cijfer: 6,7/10
Mijn Cijfer: 6,8/10
  vrijdag 27 april 2012 @ 22:41:10 #229
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_110882049

The Avengers (2012)

Ik ben ernaartoe geweest vandaag, Imax-3D. Het verhaal was een beetje mager. De diepte (3D) was wel erg mooi maar heb er (door mijn rare ogen wellicht) maar 60% van meegekregen. Van wat ik heb gezien was wel leuk en heel scherp. vaak onwerkelijk alsof elke acteur apart werd gefilmd en later in diepte over mekaar heen werd geplakt. Had wel iets neps. Maar vaak ook wel weer cool als je vlak achter Tony Stark kon staan of achter Pepper :9

En dat met die Hulk was wel erg slecht geschreven trouwens of ik heb iets gemist:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mijn cijfer: 8
iMDB: 8.9

[ Bericht 10% gewijzigd door Schenkstroop op 27-04-2012 23:04:18 ]
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
pi_110883213
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 20:27 schreef Timo20 het volgende:
:D! :o :o :o serieus?!?! :X :X
wat vind je daar zo raar aan?
  zaterdag 28 april 2012 @ 13:11:49 #231
353858 Ongedierte
Koop muggenspray.
pi_110895923
Gister American Reunion gezien, leuke film, net zo goed als de eerste 2, de humor was weer verschrikkelijk flauw, maar wel echt leuk, een aanrader voor een avondje bank. Aan het einde was zoals gewoonlijk dat alles verkeerd liep, zoals bij elke American Pie film, maar deze keer deed het je wat, wat de film nog beter maakt. Een aanrader, zonder twijfel.

Cijfer 7.6
Mijn Signature is Signature.
pi_110896025
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 22:41 schreef Schenkstroop het volgende:
[ afbeelding ]
The Avengers (2012)

Ik ben ernaartoe geweest vandaag, Imax-3D. Het verhaal was een beetje mager. De diepte (3D) was wel erg mooi maar heb er (door mijn rare ogen wellicht) maar 60% van meegekregen. Van wat ik heb gezien was wel leuk en heel scherp. vaak onwerkelijk alsof elke acteur apart werd gefilmd en later in diepte over mekaar heen werd geplakt. Had wel iets neps. Maar vaak ook wel weer cool als je vlak achter Tony Stark kon staan of achter Pepper :9

En dat met die Hulk was wel erg slecht geschreven trouwens of ik heb iets gemist:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mijn cijfer: 8
iMDB: 8.9
Ik denk dat het niet slecht geschreven is, maar gewoon een andere interpretatie...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar ik moet wel zeggen dat ik het ook een beetje plots vond.
pi_110896049
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 11:19 schreef PBateman1978 het volgende:

[..]

Eerlijk gezegd vond ik Haywire zelfs beter dan Drive. :@
Haywire was zo goed als een B-film qua alles. :') Kan ook je smaak zijn...
  zaterdag 28 april 2012 @ 15:53:33 #234
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_110900129
French Connection II (1975, VS, John Frankenheimer)
Gene Hackman keert terug als Jimmy "Popeye" Doyle. De film haalt het echter niet bij het eerste deel. De eerste reden hiervoor is het verplaatsen van de actie van New York naar Marseille. Met zijn norse gedrag past Popeye precies bij het vervallen NY. Zodat het geloofwaardig was dat als hij een bar binnenkomt met "Here's Popeye!" alle lugubere café-gasten meteen luisteren. In Marseille is Popeye totaal niet op zijn plaats en komt hij met zijn geschreeuw vooral over als een irritante arrogante Amerikaan. Frankenheimer is dan wel weer goed in het vangen van de sfeer van Marseille.
De tweede en grootste reden is dat de film maar heel weinig vaart heeft. Ondanks dat het plot heel weinig voorstelt, Popeye komt naar Marseille om Charnier te vangen, gebeurt er zo weinig dat dit plot toch nog vaag blijft. Popeye doet niet veel meer dan een beetje verloren ronddwalen in Marseille, waarbij zelfs het bestellen van een whiskey bij een Franse ober een onmogelijke opgave blijkt. Dit alles tot Charnier hem laat oppakken om tijdens een wekenlange ontvoering Popeye verslaafd te maken aan heroïne om zo informatie los te krijgen. Als Popeye weinig info lijkt te hebben, wordt hij vrijgelaten. Hierna laten zijn Franse collega's hem cold turkey afkicken. Hoewel Hackman hier volop schittert o.a. in zijn befaamde monoloog over honkbal, haalt dit hele gebeuren helemaal het beetje vaart dat het had uit de film. Dat, afgezien van Fernando Rey, de rest van de cast weinig voorstelt helpt de film ook niet verder.
cijfer: 6.5
  zaterdag 28 april 2012 @ 17:15:02 #235
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_110902283
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 20:08 schreef Roces18 het volgende:
Chronicle
[ afbeelding ]
De film draait om drie "toekomstige" vrienden die samen een wellicht buitenaards iets vinden in een grot. Hierna verkrijgen ze langzaam aan superkrachten met alle gevolgen van dien. Net zoals Cloverfield en the Trollhunter wordt ook deze film door middel van een handheld camera gefilmd waar ik van moet zeggen dat dit echt niks toevoegt aan het geheel. Vooral de hoofdpersoon vond ik maar irritant overkomen wat de film niet ten goede bracht. De andere twee presteren verder ook niet bijzonder waardoor de film slechts een goed tussendoortje blijkt te zijn. De schrijvers hebben goed nagedacht over wat je met de superkrachten allemaal kunt doen maar niet zo goed over de ontwikkeling en emotie van de karakters. De trailer leek mij weliswaar erg tof en ik keek er al voor een langere tijd naar uit maar ik zou hem kijken als je een wat luchtigere film wilt zien om zijn originaliteit. In het kader van telekinetische kan je beter jumper krijgen die ik persoonlijk een stuk beter vind.

een 7 voor de orginaliteit
Leuke film voor tussendoor.
Sluit mijzelf aan bij de zeven.
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
  zaterdag 28 april 2012 @ 20:03:15 #236
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_110907280
Batleship 2012

Om het verhaal hoef je het niet te doen. Ik vond het concept voor die vuurzaag-wielen wel héél erg vet. En mischien is ie wel 3D in de bios wat het dan leuker zou maken.

6.0 omdat vuurzaagwielen-concept - 0.5 omdat riganna = 5.5
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
  zaterdag 28 april 2012 @ 22:59:05 #237
319600 Miss-MacPhisto
This is not an exit
pi_110913938
Net voor het eerst Twelve Monkeys gezien. Vage, maar gave film. Goede hoofdrollen, mooi sfeertje, goed einde. Een 8.
Smell the flowers while you can....
pi_110914060
The cabin in the woods



Verenigde Staten
Horror / Thriller

95 minuten

geregisseerd door Drew Goddard
met Jesse Williams, Richard Jenkins en Chris Hemsworth

Vijf twintigers besluiten om een weekendje in een afgelegen hut te spenderen, midden in het bos. Al gauw wordt duidelijk dat de vijf - drie mannen, twee vrouwen - meer op hun bord krijgen dan een idyllisch uitje alleen. Het oplezen van een spreuk uit een dagboek leidt tot dood en verderf, en allerlei bizarre gevolgen van dien.

Leuke wegkijk horror met een grappige twist op het ''standaard'' horror verhaal!
zeker leuk om te zien!! een 7!
  zaterdag 28 april 2012 @ 23:05:32 #239
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_110914154
Net Contraband gezien. Standaard actiefilm, maar goed gedaan, 6,5 dus
!!! Go 49-ers !!!
  Moderator zondag 29 april 2012 @ 00:22:11 #240
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_110916671
Vanmiddag Battleship gezien. Misschien wel een van de slechtste films die ik ooit in de bioscoop heb gezien. Als je denkt dat Michael Bay een hoop lawaai maakt, dan sta je versteld dat het nog erger kan. Dat zou nog niet zo erg zijn als het script ergens op sloeg, maar dat was nog dramatischer dan Transformers 3. Ik loop uit principe niet weg bij een film, maar dit zou een goede kandidaat geweest zijn.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
  Moderator zondag 29 april 2012 @ 00:24:10 #241
236264 crew  capricia
pi_110916734
Vorige maand "the nightporter" gezien, en die film zit nog in mijn hoofd.

Over een ss-er die een van zijn slachtoffers jaren later tegen komt. En beiden vervallen gewoon weer in hun oude rol. En pakken hun 'relatie', inclusief macht en misbruik, weer op. Vrijwillig.
Heel bijzondere, wat oudere, heel intense film. Heeft me diep geraakt.

[ Bericht 33% gewijzigd door capricia op 29-04-2012 00:53:03 ]
Definitely not CIA
  zondag 29 april 2012 @ 00:47:06 #242
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_110917555
Beginners (2010, VS, Mike Mills)
Ewan McGregor speelt een 38-jarige man, die het overlijden van zijn vader probeert te verwerken en ondertussen verliefd wordt. Het bijzondere is dat de vader na het overlijden van zijn vrouw op 75-jarige leeftijd uit de kast is gekomen. De film wisselt de stukken in het heden af met flashbacks, vooral naar de tijd dat vader ernstig ziek is en ondertussen probeert te genieten van zijn nieuwe levensstijl, maar ook naar zijn jeugd met zijn moeder in een kleurloos huwelijk.
Het mooie aan de film is dat er enorme triestheid overheen hangt zonder dat die ooit deprimerend wordt. Omdat het leven nou eenmaal onvoorspelbaar en soms treurig is, maar je nooit mag opgeven. Want het is nooit te laat om met iets nieuws te beginnen.
McGregor slaagt er goed in om de enorme bedroefdheid van Olivier in zijn zoektocht over te brengen. Maar de echte ster van de film is natuurlijk Christopher Plummer. Die terecht een Oscar heeft gewonnen voor zijn rol als de vader. Hij brengt een enorme positivisme met zich mee met daaronder de tragiek van zijn ziekte. En weet z'n karakter op zijn oude dag een grote mate van nieuwsgierigheid te geven. Zoals in een heerlijke scene waarin hij Olivier opbelt om te vertellen dat hij naar een club is geweest waar ze zulke leuke boom-boom muziek draaien.
cijfer: 8
pi_110917818
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 april 2012 18:45 schreef Buitendam het volgende:
Like Crazy.

[ afbeelding ]

Trailer voor de liefhebbers.

[..]

Liefdesfilm. En in mijn ogen een behoorlijk goeie. Mensen die films als Garden State, 500 Days of Summer en Last Night goed vonden zullen deze misschien ook wel kunnen waarderen. Ik geef 'm een 8.

IMDB: 6,8
Net ook gezien, goede film wel echter snap ik het einde niet precies... blijven ze doorgaan zoals het ging of is het nou eindelijk gelukt?
pi_110924813
Chronicle

Tjahhh, echt een beetje simpel allemaal, slechte effecten, goedkoop gemaakt, heb het idee dat ze het handycam idee verkeerd hebben gebruikt ofzo. Of juist alleen maar omdat dat goedkoop is. Verhaal gaat ook nergens over.

6.
  zondag 29 april 2012 @ 12:20:32 #245
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_110925029
L'Année Dernière à Marienbad
Was ik nog redelijk te spreken over Hiroshima mon amour, deze film van Resnais verveelde me enorm. Een man ontmoet in een luxe resort een vrouw, beweert dat ie haar een jaar eerder ook al gespot heeft en stalkt haar de rest van de film. Dit allemaal ondersteund met wanstaltige orgelmuziek. Nee, het was heel afstandelijk allemaal en vervelend ook. De cinematografie was nog wel oke, maar met mooie plaatjes alleen kan ik niet zoveel. Cijfer: 4,5

Hugo
Nooit gedacht dat Scorsese dit soort Burtoneske films zou maken! Maar het resultaat mag er zijn. In het begin vond ik het nog niet heel geweldig. Parijs in de jaren '30 ziet er mooi, maar wel erg kitscherig en overidyllisch uit. Langzaamaan gaat het verhaal echter steeds meer boeien. Het is een mooie lofzang geworden op de eerste filmpioniers. Minpuntje is dat het verloop van dat verhaal tikkeltje voorspelbaar is, maar al met al is dit een prima film geworden. Cijfer: 7,5

Walkabout
Ik ben wel een fan van dit soort cultuurclash-films. Een jochie wordt met zijn oudere zus in de Australische outback achtergelaten door hun vader en proberen de weg naar de bewoonde wereld te vinden. Tijdens hun survivaltocht komen ze een eenzame aboriginal tegen, die hen helpt in de overlevingstocht. Het jochie, zoontje van regisseur Nicolas Roeg, steelt daarbij de show met zijn naturelle acteerwerk. Zijn oudere zus was soms wat minder, maar goed. Het is hoe dan ook een mooie film geworden, waarbij de halve Australische flora en fauna ertussendoor gemonteerd is. Erg gaaf om al die verschillende beesten te zien. Cijfer: 8

Sleepers
Goede film met een sterrencast (o.a. DeNiro, Pitt, Bacon), die enigszins episch aandoet. Het misbruik in jeugdinstellingen tijdens de jaren '60 wordt aan de kaak gesteld en dat is een nogal pijnlijke geschiedenis. Het wordt allemaal indringend verfilmd met vier jochies die voor een vergrijp een jaar lang in zo'n heropvoedingsinstituur terecht komen. In het tweede deel slaan vier de volwassen geworden kerels terug. Over de gehele speelduur (die vrij lang is) vond ik het allemaal best sterk en boeiend. Cijfer: 7,5
&lt;a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow"&gt;Afleidingsmanoeuvre&lt;/a&gt;
  zondag 29 april 2012 @ 16:33:36 #246
246140 Klipnap
Petrowh <3
pi_110934344
Jud Süß (1940)

De meest succesvolle nazi-propagandafilm. Uit nieuwsgierigheid keek ik hem ook even. En wat een propaganda. Na krap 20 minuten heeft de Joodse meneer Süß al de economie van Württemberg verwoest en stijgt de ontevredenheid bij de ''hardwerkende Duitser''. Na 25 minuten heb ik hem maar uitgezet, want er werd steeds gehamerd op hoe sluw en slecht de Joden wel niet waren. Bittere nasmaak.
Wel moet ik toegeven dat als ik mijn standpunten opzij zet, dit niet eens zo'n heel slechte film is. Maar de vooroordelen over Joden en de wetenschap dat ze werden vergast terwijl de film werd uitgezonden, maakt het dat ik hem niet verder kon kijken. Ik kan hier dus niet echt een objectief cijfer aan geven.
  zondag 29 april 2012 @ 16:51:09 #247
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_110935009
Pusher II (2004, Nicolas Winding Refn)

Deel één had al een fijne depressieve en zelfdestructieve narratief, Pusher II gaat daar goed mee verder. Met Mikkelsen in de hoofdrol krijgt de film echter wat meer body, maar dat is ook te danken aan de fantastische sfeer die neergezet wordt door Refn. Af en toe leek het zelfs of dit oefenwerk was voor Refns beste film tot nu toe, Drive. De ontwikkeling van Mikkelsen als slecht functionerende crimineel die worstelt met familie op meerdere vlakken zorgt er bovendien voor dat dit een bovengemiddelde misdaadfilm wordt, die meer heeft dan alleen misdaad.
pi_110938623
L'instinct de mort (2008)


Geweldige film over de Franse gangster Jacques Mesrine. In begin heb je nog enigzins sympatie voor Mesrine maar later ontpopt hij zich als een gewetenloze crimineel. De film is lekker rauw en de setting van de jaren '60 is goed geslaagd. Ik ben geen fan van Gérard Depardieu maar zijn rol als gangsterbaas Guido is erg goed.

Naast deze film heb je ook nog deel 2 L'ennemi public n°1.
8.5/10
pi_110942996
quote:
Geweldige film inderdaad _O_
Football. Glorious football. Dont care what it looks like.
  zondag 29 april 2012 @ 21:19:47 #250
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_110944837
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 23:04 schreef jimjim1983 het volgende:

[..]

wat vind je daar zo raar aan?
Dat je Haywire beter vindt dan Drive. Drive vond ik duidelijk de veel betere film ;)
Maar meningen verschillen, gelukkig!

Gisteren in de bios gezien:

The Avengers
Dan zal ik maar meteen met de deur in huis vallen: what is all the fuss about?? Dit was voor mij persoonlijk een tegenvaller van het hoogste niveau.
Ik vond, vooral in het eerste gedeelte,het verhaal een rommeltje. Kan niet echt uitleggen wat het precies maar het voelde gewoon niet gestructureerd aan.
De nieuwe personages (of die een grotere rol hadden dan in eerdere films) waren compleet niet interessant (Black Widow en Hawkeye) en bij de anderen leek het wel net alsof ze het op de automatische piloot deden en het ze allemaal niet veel kon boeien. De enige die wel tof was Mark Ruffalo als The Hulk.
Een superhelden moet natuurlijk ook een goede slechterik hebben en als The Avengers iets niet heeft is het dat wel. Loki was belachelijk en niet slecht, of je moet het al hebben over het acteerwerk van Tom Hiddleston: hij wint met deze rol gegarandeerd de Overacting Award van 2012. Hij zet geen villainslechterik neer maar de slechtste karikatuur van een slechterik...
Een ander punt van ergernis waren de schuine camera standpunten en, ook weer vooral in het eerste deel, rommelige montage.
Als laatste duurde film met z`n 141 minuten veel te lang.
Ik ben een liefhebber van het superhelden genre maar dit was een regelrechte domper...

IMDB Cijfer: 9,0/10
Mijn Cijfer: 5,5/10

[ Bericht 9% gewijzigd door Timo20 op 29-04-2012 21:25:23 ]
  zondag 29 april 2012 @ 23:06:46 #251
48288 Mikkie
Mastermind.
pi_110949990
Intouchables

Geinig verhaal, prima geacteerd, goede feelgoodfilm.
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
pi_110950237
Intouchables

Uiteindelijk toch maar gegaan, en was verrast goed gespeeld en ging absoluut niet vervelen ^O^
8/10

Snow White/Mirror Mirror
Alternatieve vertelling van het welbekende verhaal van Sneeuwwitje

en die is mijn inziens prima gelukt, behoorlijk goed gecaste rollen, goed gespeeld.
leuk gedaan:

Enige beetje jammere was toch wel dat halve bos boven de ogen van sneeuwwitje (Lily collins)
ik bedoel: je zet een bepaald karakter neer, en dan verwacht je niet een half bos aan wenkbrouwen
7.7/10
  zondag 29 april 2012 @ 23:37:30 #253
246140 Klipnap
Petrowh <3
pi_110951285
quote:
0s.gif Op zondag 29 april 2012 23:13 schreef mschol het volgende:
Intouchables

Uiteindelijk toch maar gegaan, en was verrast goed gespeeld en ging absoluut niet vervelen ^O^
8/10

Snow White/Mirror Mirror
Alternatieve vertelling van het welbekende verhaal van Sneeuwwitje

en die is mijn inziens prima gelukt, behoorlijk goed gecaste rollen, goed gespeeld.
leuk gedaan:

Enige beetje jammere was toch wel dat halve bos boven de ogen van sneeuwwitje (Lily collins)
ik bedoel: je zet een bepaald karakter neer, en dan verwacht je niet een half bos aan wenkbrouwen
7.7/10
Ik schrok ook even :X
pi_110952324
quote:
1s.gif Op zondag 29 april 2012 23:37 schreef Klipnap het volgende:

[..]

Ik schrok ook even :X
[ afbeelding ]

ow, en helemaal vergeten, dat einde was nogal vreemd, maar dat was met alice in wonderland de nieuwste versie ook al zo.. zal wel een trend worden ofzo..
pi_110955182
quote:
0s.gif Op zondag 29 april 2012 12:12 schreef JDx het volgende:
Chronicle

Tjahhh, echt een beetje simpel allemaal, slechte effecten, goedkoop gemaakt, heb het idee dat ze het handycam idee verkeerd hebben gebruikt ofzo. Of juist alleen maar omdat dat goedkoop is. Verhaal gaat ook nergens over.

6.
Vond hem ook minder kregen alle 3 de zelfde krachten, na een uur beetje actie.
Wat meer van verwacht.
Ik zwaai naar dieren.
pi_110955443
Van de week naar Intouchables geweest en hij is inderdaad net zo goed als iedereen zegt. Heerlijke feelgood movie, soms enigszins voorspelbaar maar nergens vervelend. De twee hoofdpersonages zijn geweldig... kan weinig slechts hierover zeggen, er zijn ook al genoeg positieve reviews geweest.

Net weer Little Miss Sunshine zitten kijken. Als we het dan toch over feelgood movies hebben. Dit is denk ik de 3e of 4e keer dat ik hem kijk en ik ga er eigenlijk vanuit dat iedereen deze film al heeft gezien. Voor iedereen die hem nog nooit heeft gezien, shame on you! Ga hem snel kijken.

Beide films een dikke 8!!
  Boks-Chick maandag 30 april 2012 @ 09:22:00 #257
118131 BrandX
BoksChick & CoffeeAddict
pi_110957070


Machine Gun Preacher

Deze in het vliegtuig gezien en maakte indruk. De film is niet geweldig omdat het wat hak op de tak is af en toe en de hele ontwikkeling van de personage van de hoofdrolspeler (gerard Butler, king leonidas uit 300) is geforceerd om de film niet nog langer te maken (hij duurt al 2 uur). Een gemis, want een klein half uurtje extra hiervoor gebruiken had juist de film heel sterk gemaakt denk ik. Nu is het in plaats van een topper gewoon een goede film.

In het kort (en eerste stukje spoiler)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Eenmaal in Sudan gaat de film echt los en wordt Sam ondergedompeld in het harde oorlogsleven in Sudan met al zijn bekende gruwelijkheden. Dorpen worden uitgemoord, kinderen geturnd naar kindsoldaten en alles wat te jong is wordt ook gruwelijk afgeslacht. Sam gaat een kerk annex weeshuis bouwen en komt niet meer los van het helpen in Sudan. Hij wordt fanatieker en fanatieker waarbij hij zelf veel te ver gaat door slaan met allerlei gevolgen van dien.

De film maakte op mij indruk mede omdat ik zelf op weg was naar een 3e wereldland voor ontwikkelingshulp, waar 15 jaar geleden nog burgeroorlog was (mozambique). Maar verder was het een redelijk onderhoudende film en de 2 uur vlogen voorbij (daarom ook dat het half uurtje extra voor mij geen probs zou zijn geweest).

Als ik mijn ''indruk door omstandigheden'' weghaal hou je zeker een dikke 7,5 over.
lolwut
  maandag 30 april 2012 @ 18:23:22 #258
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_110968129
Battleship

Ik ben niet vies van een "verstand-op-nul" actiefilm maar deze maakt het wel erg bont.
Afschuwelijk acteerwerk, lachwekkende actie, slechtste film die ik sinds lange tijd gezien heb.
pi_110968315
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2012 18:31 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
rec 1
goed
rec 2
mwa
Goede post man :')
pi_110969527
21 jump street
meh

:')

Geintje... matige film met Jonah Hill en Tatum Jennings ofzo, nee Channing Tatum. Het is niet echt hardop lachen, niet echt vette actie, allemaal net niks.

6je.
  maandag 30 april 2012 @ 19:21:59 #262
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_110969555
quote:
Machine Gun Preacher

Deze in het vliegtuig gezien en maakte indruk.

[KNIP]

Als ik mijn ''indruk door omstandigheden'' weghaal hou je zeker een dikke 7,5 over.
Ik moet hier toch even op reageren. Heb Machine Gun Preacher net ook gezien en vind het de slechtste film die ik in tijden heb gezien.

A. Het eerste uur is het echt van hak op de tak. Character-building? No way. Zo snel mogelijk de basis neerzetten zodat meneer naar Sudan kan.
B. De film is erg zoet-sappig halleluja christelijk.
C. Alle cliches die je kan verzinnen over een door oorlog verscheurd Afrika zitten erin.
D. Het acteerwerk is zeer matig.
E. Het verhaal zelf is heel dun en ook matig.

Een 4tje.
pi_110974626
Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)
Nogal matige film, zeker vergeleken met de eerste 2 delen (3 niet gezien volgens mij).
Die Tom Cruise blijft een irritante knakker.

Een half puntje erbij voor de gave BMW concept car.
7.0/10 (IMDB: 7.5/10)

The Girl with the Dragon Tattoo (2011)
Sterk verhaal, geweldige sfeer en setting, goeie cast, heftige actiescenes, topfilm.

Heb geen boeken gelezen, dus weet niet of het allemaal "klopt", maar dat boeit me ook niet. Ik kijk liever films.

Aanrader.
8.5/10 (IMDB: 8.0/10)

Jochem Myjer - De Rust Zelve (2010)
Jochem blijft een van Nederlands beste cabaretiers, zijn humor, energie en imitatiekunsten zijn onovertroffen en dat laat hij hier ook weer zien.

Improvisatie ook in deze show. Helemaal top.
8.5/10

Gone (2012)
Misschien lag het aan de kwaliteit van de versie, piratenversie op straat kopen is niet altijd een aanrader, maar de film was nogal matig. Verhaal ongeloofwaardig en weinig plotwendingen.

Slapjes.
6.5/10 (IMDB: 5.5/10)

The Hunger Games (2012)
Twee keer dezelfde film binnen een maand kijken, dat doe ik niet vaak. Maar bij The Hunger Games is dat allesbehalve een straf. De eerste keer op een erg mooie locatie (het nieuw geopende Eye in Amsterdam) en het grote beeld en goede geluid komen de film zeker ten goede.

De tweede keer een piratenversie hier op straat, wat de beleving minder maakt, maar het verhaal is er niet minder om.

Topacteurs Jennifer Lawrence en Woody Harrelson maken deze niet eens zo erg futuristische distopische film tot een genot om naar te kijken. De actie, de beelden, de humor, het verhaal en de ernstig confronterende thematiek (hoever liggen The Hunger Games eigenlijk af van het alom geprezen Big Brother en American Idol?) zijn allemaal tiptop in orde.

Gewoon een heel erg vette film die je vaak kan kijken.
8.5/10 (IMDB: 7.6/10)
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  maandag 30 april 2012 @ 21:59:30 #264
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_110976279
In het Limburgs Dagblad hebben ze de afgelopen 2 jaar een countdown gedaan van de, volgens lezers, beste 100 films aller tijden. Iedere week een stuk over de betreffende film. Vandaag kwam daar een einde aan met de nummer 1, en dus een goede reden om `m nog eens te kijken, nu op blu-ray:

C'era una volta il West (Once Upon A Time In The West)
Sergio Leone`s ultieme western is inderdaad één van de beste films aller tijden. Groots, episch en meeslepend. Wat valt er nog over te zeggen? Niet heel veel. De beelden en de muziek passen perfect bij elkaar. De laatste is eigenlijk een apart personage, net als de landschappen.
Claudia Cardinale ziet er in high definition nog beter uit dan dat ze altijd al deed, het beeld van de blu-ray is dan ook de volle 5 sterren waard: oogverblindend en strak maar met respect en dus hebben we geen last van overmatig DNR.
Lijkt me duidelijk: zowel de film als de blu-ray presentatie:

IMDB Cijfer: 8,7/10
Mijn Cijfer: 10/10
pi_110976646
Het landschap van de film is omgeving Tabernas, Zuidoost Spanje, waar ze de complete filmsets hebben opgebouwd. Hotel El Dorado in Carboneras werd speciaal voor de acteurs gebouwd. De filmset director leefde 3 jaar geleden nog, een Brit en vreselijk aardige man.

Ik verbleef 4x per jaar in dat hotel en mijn vaste kamer was de kamer van... Claudia Cardinale.

Ik heb de film ooit es gezien, maar een goeie tip, Timo, om hem vandaag of morgen ook te kijken. Review volgt dan.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  maandag 30 april 2012 @ 22:16:58 #266
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_110977195
quote:
14s.gif Op maandag 30 april 2012 22:05 schreef El_Matador het volgende:
Het landschap van de film is omgeving Tabernas, Zuidoost Spanje, waar ze de complete filmsets hebben opgebouwd. Hotel El Dorado in Carboneras werd speciaal voor de acteurs gebouwd. De filmset director leefde 3 jaar geleden nog, een Brit en vreselijk aardige man.

Ik verbleef 4x per jaar in dat hotel en mijn vaste kamer was de kamer van... Claudia Cardinale.

Ik heb de film ooit es gezien, maar een goeie tip, Timo, om hem vandaag of morgen ook te kijken. Review volgt dan.
Niet helemaal, sommige stukken zijn ook in Monument Valley, Utah opgenomen.
Oeh, nice dat van die kamer ^O^
pi_110980082
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2012 22:16 schreef Timo20 het volgende:

[..]

Niet helemaal, sommige stukken zijn ook in Monument Valley, Utah opgenomen.
Oeh, nice dat van die kamer ^O^
klopt, ik herinner me dat de film versprong van de gelige turbidieten van Tabernas naar de rode zandstenen in Utah. Ik kijk zo'n film met andere ogen ;)

Haar kamer had trouwens een extra kinderkamertje.

ok, genoeg SC van mijn kant, komende dagen meer reviews.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_110980224
The Avengers (2012)

toch ook, ondanks dat 3D, er toch maar even heen gegaan..
man wat een film *O*
had em niet zo goed verwacht eerlijk gezegd...
en waar ik echt helemaal in een scheur lag was bij:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
_O_

dikke 8.5/10
  dinsdag 1 mei 2012 @ 09:15:40 #269
25678 PBateman1978
Glow Sticks!
pi_110987226
Chronicle

Tsja, de trailer zag er goed uit, de film (over een paar jongens die na in een vreemd gat te zijn wezen kijken telekinetische krachten krijgen) was heel erg matig.
Slechte special effects, een flutverhaal, slecht acteerwerk en de manier van filmen (met handycam) voegde helemaal niets toe.

4/10
Let's drop some acid and go to a titty bar.
  dinsdag 1 mei 2012 @ 10:00:19 #270
286575 Roces18
Chef de party
pi_110987964
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2012 19:21 schreef JDx het volgende:
21 jump street
meh

:')

Geintje... matige film met Jonah Hill en Tatum Jennings ofzo, nee Channing Tatum. Het is niet echt hardop lachen, niet echt vette actie, allemaal net niks.

6je.
Ook gezien en ik ben het met je cijfer eens. Overigens interessant om te vermelden dat de orginele jump street johhny depp in de hoofdrol had die ook hier weer terug komt met een cameo.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  dinsdag 1 mei 2012 @ 10:02:51 #271
8369 speknek
Another day another slay
pi_110988010
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 10:00 schreef Roces18 het volgende:

Overigens interessant om te vermelden dat de orginele jump street johhny depp in de hoofdrol had
Mind blown
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  dinsdag 1 mei 2012 @ 10:04:51 #272
179534 Waaghals
she appeared like an angel
pi_110988039
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 10:02 schreef speknek het volgende:

[..]

Mind blown
_O-
Don't try to wake me in the morning, cause i will be gone
  dinsdag 1 mei 2012 @ 12:29:18 #273
223886 Gaijin
Dah yah feel luckei?
pi_110991872
Ook The Avengers gezien, en man wat een film _O_. Had echt niet verwacht dat die zo goed zou zijn! Film bevat goeie humor, actie en ook nog eens een niet heel erg slecht verhaal. 8.5/10
  dinsdag 1 mei 2012 @ 13:01:48 #274
183415 Waldheini
auw banaan!
pi_110992839
quote:
14s.gif Op maandag 30 april 2012 21:59 schreef Timo20 het volgende:
In het Limburgs Dagblad hebben ze de afgelopen 2 jaar een countdown gedaan van de, volgens lezers, beste 100 films aller tijden. Iedere week een stuk over de betreffende film. Vandaag kwam daar een einde aan met de nummer 1, en dus een goede reden om `m nog eens te kijken, nu op blu-ray:
Wacht tot volgende week en kijk deze dan maandag 7 mei om 20.00h in de Royal in Heerlen.
pi_110993018
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2012 02:39 schreef Tobi-wan het volgende:
Van de week naar Intouchables geweest en hij is inderdaad net zo goed als iedereen zegt. Heerlijke feelgood movie, soms enigszins voorspelbaar maar nergens vervelend. De twee hoofdpersonages zijn geweldig... kan weinig slechts hierover zeggen, er zijn ook al genoeg positieve reviews geweest.

Net weer Little Miss Sunshine zitten kijken. Als we het dan toch over feelgood movies hebben. Dit is denk ik de 3e of 4e keer dat ik hem kijk en ik ga er eigenlijk vanuit dat iedereen deze film al heeft gezien. Voor iedereen die hem nog nooit heeft gezien, shame on you! Ga hem snel kijken.

Beide films een dikke 8!!
Gisteren ook Intouchables gezien, erg prettige film ja. Little Miss Sunshine is de beste feelgood film die ik ooit heb gezien _O_
Op donderdag 8 november 2012 20:51 schreef Dj_Day-V het volgende:
Door PSV spelen jullie nu CL :') !
  dinsdag 1 mei 2012 @ 13:13:05 #276
94676 Garisson72
weten is weten dat je nix weet
pi_110993204
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 09:15 schreef PBateman1978 het volgende:
Chronicle

Tsja, de trailer zag er goed uit, de film (over een paar jongens die na in een vreemd gat te zijn wezen kijken telekinetische krachten krijgen) was heel erg matig.
Slechte special effects, een flutverhaal, slecht acteerwerk en de manier van filmen (met handycam) voegde helemaal niets toe.

4/10
Laaggespannen verwachtingen had ik hiervan door alle reviews met deze toon die ik steeds (o.a. hier) las. Misschien daardoor dat hij mij wel meeviel, keek lekker weg vond ik.
Breasts! helping men to avoid eye contact since 1865.
  woensdag 2 mei 2012 @ 01:28:11 #277
344644 computerprobleem
I am not fat, I AM FLUFFY!
pi_111025309
Ik schrijf geen recensies, maar zal voortaan even posten wat ik zojuist heb gezien + een korte beoordeling :).
pi_111025382
The Pirates! Band of Misfits (2012)

De trailer leek wel aardig, helaas pakte de film voor mij te magertjes uit om echt een erg leuke avond gehad te hebben..
hij was leuk, maar daar bleef het bij, niet opvallend/in het oog springend of wat dan ook. Dat vind ik een gemiste kans..
6,8/10
  woensdag 2 mei 2012 @ 01:37:20 #279
344644 computerprobleem
I am not fat, I AM FLUFFY!
pi_111025455
Moneyball (2011)

Moneyball is waarschijnlijk de beste sportfilm die ik heb gezien. Het is geen overdreven sportfilm waarin alles veel grootser wordt voorgedaan dan het daadwerkelijk is (of was). Het gaat dan ook om een waargebeurd verhaal en dat maakt de film misschien wel interessanter om te zien. Topacteurs Brad Pitt & Jonah Hill leveren goed werk en de film is boeiend van begin tot eind. Moneyball was genomineerd voor 6 Oscars, naar mijn mening meer dan terecht!

Mijn beoordeling:


Trailer:

  woensdag 2 mei 2012 @ 17:46:46 #280
286575 Roces18
Chef de party
pi_111047618
Red Tails

Een film die lichtelijk gebaseerd is op verschillende all-negro compagnieën tijdens de tweede wereldoorlog. In het begin doet de film een beetje B-achtig aan en sporadisch tijdens de film maar over het algemeen is het een hele entertainende film die goed de rassenscheiding van toen en bovenal de actie weergeeft. Zeker met alle matige films die onlangs zijn uitgekomen zoals Chronicle, This Means War etc. is dit toch een lichte verrassing.

7,5
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  woensdag 2 mei 2012 @ 17:57:05 #281
84048 NvM
Nevermind
pi_111048071
quote:
7s.gif Op woensdag 2 mei 2012 01:28 schreef computerprobleem het volgende:
Ik schrijf geen recensies, maar zal voortaan even posten wat ik zojuist heb gezien + een korte beoordeling :).
Ah, een korte recensie?
  woensdag 2 mei 2012 @ 17:59:39 #282
28553 jimjim1983
Villalobos
pi_111048184
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2012 17:46 schreef Roces18 het volgende: een lichte verrassing.
hi hi
  woensdag 2 mei 2012 @ 18:46:44 #283
286575 Roces18
Chef de party
pi_111049937
quote:
1s.gif Op woensdag 2 mei 2012 17:59 schreef jimjim1983 het volgende:

[..]

hi hi
? ?
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_111049975
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2012 17:46 schreef Roces18 het volgende:
Red Tails
[ afbeelding ]
Een film die lichtelijk gebaseerd is op verschillende all-negro compagnieën tijdens de tweede wereldoorlog. In het begin doet de film een beetje B-achtig aan en sporadisch tijdens de film maar over het algemeen is het een hele entertainende film die goed de rassenscheiding van toen en bovenal de actie weergeeft. Zeker met alle matige films die onlangs zijn uitgekomen zoals Chronicle, This Means War etc. is dit toch een lichte verrassing.

7,5
Typisch dat je hem zon hoog cijfer geeft gezien de 5.8 op Imdb en de moordende recencies die de film daar krijgt.
  woensdag 2 mei 2012 @ 19:14:39 #285
181802 theKiD
Ons Gusje
pi_111051115
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2012 18:47 schreef FUUUU het volgende:

[..]

Typisch dat je hem zon hoog cijfer geeft gezien de 5.8 op Imdb en de moordende recencies die de film daar krijgt.
Dus? Je mag die film dus niet leuk vinden? |:( :')

:O
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
  woensdag 2 mei 2012 @ 19:14:43 #286
286575 Roces18
Chef de party
pi_111051120
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2012 18:47 schreef FUUUU het volgende:

[..]

Typisch dat je hem zon hoog cijfer geeft gezien de 5.8 op Imdb en de moordende recencies die de film daar krijgt.
Als je kijkt op Rotten Tomatoes zie je dat 65% hem leuk vond en het merendeel van de professionele reviews geven ook een positief signaal af. Maar smaken verschillen natuurlijk.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  woensdag 2 mei 2012 @ 19:16:09 #287
28553 jimjim1983
Villalobos
pi_111051164
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2012 18:46 schreef Roces18 het volgende:

[..]

? ?
een film met negers een lichte verrassing noemen :P
  woensdag 2 mei 2012 @ 19:21:44 #288
286575 Roces18
Chef de party
pi_111051384
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2012 19:16 schreef jimjim1983 het volgende:

[..]

een film met negers een lichte verrassing noemen :P
_O-
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  woensdag 2 mei 2012 @ 19:24:40 #289
181802 theKiD
Ons Gusje
pi_111051525
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2012 19:16 schreef jimjim1983 het volgende:

[..]

een film met negers een lichte verrassing noemen :P
:')
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
pi_111063478


Deze zag ik onlangs op de fok frontpage verschijnen en heb hem zojuist bekeken.

Marisa is een 20-jarig Duits meisje en haat buitenlanders, Joden, de politie en iedereen die volgens haar schuldig is aan de achteruitgang van Duitsland. Ze drinkt, vecht en haar volgende tatoeage zal een portret van Adolf Hitler worden. De enige plaats waar ze zich thuis voelt is de neonazi-club waar ze deel van uitmaakt. Wanneer de 14-jarige Svenja lid wordt van de groep, wordt Marisa een soort rolmodel voor haar.

Uitstekende Duitse film die het niveau van Die Welle evenaart. 8/10
pi_111064191
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2012 19:16 schreef jimjim1983 het volgende:

[..]

een film met negers een lichte verrassing noemen :P
_O-
pi_111112868
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2012 22:39 schreef Yellowcard het volgende:
[ afbeelding ]

Deze zag ik onlangs op de fok frontpage verschijnen en heb hem zojuist bekeken.

Marisa is een 20-jarig Duits meisje en haat buitenlanders, Joden, de politie en iedereen die volgens haar schuldig is aan de achteruitgang van Duitsland. Ze drinkt, vecht en haar volgende tatoeage zal een portret van Adolf Hitler worden. De enige plaats waar ze zich thuis voelt is de neonazi-club waar ze deel van uitmaakt. Wanneer de 14-jarige Svenja lid wordt van de groep, wordt Marisa een soort rolmodel voor haar.

Uitstekende Duitse film die het niveau van Die Welle evenaart. 8/10
Net gezien, poehee... Mooi camerawerk ook, up close personal en in your face.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_111115025


Indigènes (2006)

Deze film gaat over de oorlogservaringen van een stel mannen in het 7de Algerijnse Regiment in WO2. In feite draait de film om twee dingen; de oorlogshandelingen van dit deel van het Franse leger en de worsteling binnen het Franse leger met de rassenscheiding. Liberte, egalite en fraternite komen een paar keer aan bod op het moment dat de Franse soldaten een voorkeursbehandeling krijgen ten opzichte van de Noord-Afrikaanse en Afrikaanse soldaten.
De worsteling van de rassenscheiding wordt ondersteund door de liefde van een van de soldaten met een Frans meisje. Daarnaast is er ruimte in de film voor minderwaardigheidscomplexen, broederliefde, pesterijen onder de soldaten en vaderlandse trots.
Tevens wordt naar mijn mening mooi in beeld gebracht hoe de Noord-Afrikaanse en Afrikaanse soldaten omgaan met het begrip moederland; zij worden opgedragen te vechten voor het moederland terwijl zij hier nog nooit geweest zijn en tevens persoonlijk leed hebben geleden door dit moederland.

Ik vind de film erg mooi opgenomen, er wordt gebruik gemaakt van prachtige beelden. Wat je te zien krijgt voelt ook authentiek aan. De soundtrack is ook goed; het gebruik van Arabische muziek is weer eens wat anders.

Wat ik erg hinderlijk vindt bij veel films over de oorlog is het spreken van de Engelse taal met een accent naar keuze, in deze film wordt daadwerkelijke Arabisch en Frans gepraat. Zelfs de Duitse soldaten spreken Duits.

De karakters zijn goed uitgewerkt. Het groepje van vijf mannen dat de gehele film gevolgd wordt bestaat uit goede acteurs en komen geloofwaardig over.

Als je Indigènes gaat kijken als een actie film kom je bedrogen uit, de gevecht scènes zijn kort en bondig.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb met veel plezier gekeken naar de film, en door de reden genoemd in de spoiler geef ik de film een 7.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
pi_111115516



God Bless America (2011)


De gitzwarte comedy is een aanklacht tegen de hedendaagse tv-programma's en de persoonlijkheden die hierbij horen.
Frank krijgt te horen dat hij terminaal ziek is. Tijdens een nacht waarin hij bijna verdrinkt in zelfmedelijden staat de televisie aan waarop programma's als My super sweet 16 en America's next top star voorbij komen. De mensen in deze programma's irriteren Frank dusdanig dat hij besluit hier wat aan te gaan doen.
Bijgestaan door Roxy, een minderjarig, alternatief meisje, begint het duo een een zuivering die uiteindelijke eindigt in een grote klap.

Qua beeld en geluid weinig spectaculairs, gewoon degelijk.

Het verhaal zelf is flinterdun, Frank wil Roxy er niet bij hebben, Roxy gaat toch mee, op het einde stuurt Frank Roxy naar huis, en in een tijdsbestek van 10 minuten reist Roxy van de ene naar de andere kant van Amerika om toch nog even de laatste scène mee te maken.
Echter gaat het hier helemaal niet om in de film, ik zelf vind het een aardig idee om de kijker een spiegel voor te houden door middel van een gitzwarte comedy. Zoals al eerder in dit topic genoemd voel je je schuldig over de rol van de media in de huidige maatschappij.
Echter heb ik totaal geen moeite gehad met deze film en ben wel in staat deze film los te zien van die schutters in Amerika.

Ik wou de film voornamelijk zien omdat ik Joel Murray een leuke acteur vind in Mad Men. Daarnaast is het hele idee achter de film ook gaaf natuurlijk.
Ik vind het moeilijk de film te becijferen; ondanks het hoge vermaak gehalte is het film technisch geen hoogstandje, dit is echter ook niet de insteek achter de film.

Daarom een 6,5.
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  vrijdag 4 mei 2012 @ 02:14:35 #295
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_111116400
The Avengers

Het zat al een tijdje in de planning om hier een film van te maken, en door toegespitste scripts in alle voorgaande films kwam het nu eens zover, niet 1 maar 6 superhelden die nagenoeg eenzelfd gewicht hebben in hun bijdrage aan het team en de film als geheel.

Joss Whedon is het gelukt om de karakters samen te laten werken zonder hun personage compleet te verbouwen vanaf hetgeen al uitgegeven was.

Het verhaal is boeiend genoeg om de aandacht vast te houden ondanks de lichte voorspelbaarheid.
Maar uiteindelijk is het samenspel van de karakters waar de film op drijft, buiten de actie die met name aan het eind plaatsvindt.

Mooiste dingen: in-jokes (flying monkeys, "are you an Alien" door de acteur die in de gelijknamige film opgegeten werd, crewmember die een spelletje zit te spelen, Legolas-opmerking) en een Hulk met humor (Gevecht met Loki, schouderklopje naar Thor).

Wel blijft Stark de show stelen en Downey Jr. lijkt zichtbaar plezier in de rol te hebben.

De fun spat ervanaf en dat maakt het geheel ook prima.
3D is aardig gedaan, maar had mij betreft net zo makkelijk weggelaten mogen worden.

Een 8.
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
pi_111124188
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2012 01:01 schreef voederbietel het volgende:
[ afbeelding ]

Indigènes (2006)

Deze film gaat over de oorlogservaringen van een stel mannen in het 7de Algerijnse Regiment in WO2. In feite draait de film om twee dingen; de oorlogshandelingen van dit deel van het Franse leger en de worsteling binnen het Franse leger met de rassenscheiding. Liberte, egalite en fraternite komen een paar keer aan bod op het moment dat de Franse soldaten een voorkeursbehandeling krijgen ten opzichte van de Noord-Afrikaanse en Afrikaanse soldaten.
De worsteling van de rassenscheiding wordt ondersteund door de liefde van een van de soldaten met een Frans meisje. Daarnaast is er ruimte in de film voor minderwaardigheidscomplexen, broederliefde, pesterijen onder de soldaten en vaderlandse trots.
Tevens wordt naar mijn mening mooi in beeld gebracht hoe de Noord-Afrikaanse en Afrikaanse soldaten omgaan met het begrip moederland; zij worden opgedragen te vechten voor het moederland terwijl zij hier nog nooit geweest zijn en tevens persoonlijk leed hebben geleden door dit moederland.

Ik vind de film erg mooi opgenomen, er wordt gebruik gemaakt van prachtige beelden. Wat je te zien krijgt voelt ook authentiek aan. De soundtrack is ook goed; het gebruik van Arabische muziek is weer eens wat anders.

Wat ik erg hinderlijk vindt bij veel films over de oorlog is het spreken van de Engelse taal met een accent naar keuze, in deze film wordt daadwerkelijke Arabisch en Frans gepraat. Zelfs de Duitse soldaten spreken Duits.

De karakters zijn goed uitgewerkt. Het groepje van vijf mannen dat de gehele film gevolgd wordt bestaat uit goede acteurs en komen geloofwaardig over.

Als je Indigènes gaat kijken als een actie film kom je bedrogen uit, de gevecht scènes zijn kort en bondig.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb met veel plezier gekeken naar de film, en door de reden genoemd in de spoiler geef ik de film een 7.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
maar is het dan nog echt een lekkere oorlogs film of mee reen praat oorlogsfilm?
  vrijdag 4 mei 2012 @ 12:52:57 #297
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_111124863
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2012 12:33 schreef casper019 het volgende:

[..]

maar is het dan nog echt een lekkere oorlogs film of mee reen praat oorlogsfilm?
Is begrijpend lezen echt zo moeilijk voor je? :{
  vrijdag 4 mei 2012 @ 13:05:20 #298
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_111125419
ter voorbereiding op the avengers nog even Thor (8.0) en Captain America (7.5) herkeken. Gewoon prima actiefilms, vlot verhaal, aardige actie en 2 relatief nieuwe helden op een uitstekende manier geïntroduceerd voor:

The Avengers

Lang naar uitgekeken en hij stelde zeker niet teleur. Minpunt was wel dat de projector van de bioscoop nogal wat haperingen had en het een half uur voor het einde, toen de eindscene net lekker begonnen was, helemaal begaf :(

Daarna gewacht op de volgende voorstelling, ondertussen een uur America Reunion gekeken (die wel ok was) en de rest afgekeken. Is hier volgens mij al genoeg over gezegd. Goede mashup van de bekende helden, de schurk is maar bijzaak en de actie en humor dik in orde. Kortom precies wat je wilt zien. Maar toch verwacht ik een stuk meer van The Dark Knight Rises

8.5
  vrijdag 4 mei 2012 @ 13:08:18 #299
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_111125564
Avengers is fun, The Dark Knight Rises is inhoud.
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
pi_111125788
Heb gister en vandaag Ocean's 11, 12 en 13 gekeken. 13 is nu nog bezig.

Geef 11 een 8,0 en 12 een 6.5 1 is een echt spannende film, 12 zit wat minder spanning in vind ik vanwege het addertje onder het gras, waardoor de hele film onderuit gehaald wordt. 13 ben ik nu nog aan het kijken :P
Only the strong survive
pi_111125799
Ben zelf ook van plan de Avengers te gaan zien. Heb Captain America gezien toen ik in New York was, wat best indrukwekkend is als je je de laatste scene kunt herinneren, dat hij Times Square oprent, aangezien ik daar zelf ook net vanaf kwam, dat was wel geinig :)

Was zelf niet zo heel erg van de film onder de indruk, het was amusant (beter dan Cowboys vs Aliens, wat een enorme boutfilm was dat :') ) maar voor een echt goed verhaal moet je bij andere films zijn, is wel duidelijk.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')