abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 10 april 2012 @ 17:23:04 #1
343179 n00b13
UI bij Studiotje
pi_110143314
Zie hier het rapport: http://nu.pvda.nl/binarie(...)st-van-Nederland.pdf

Met daarin o.a. de speech van PvdA-leider Diederik Samson en de keuzes zelf benoemd. Wat vinden jullie ervan?

Hieronder wat random stukken van websites over het congres:
Nu.nl:
quote:
PvdA wil 20 miljard ombuigen

DEN HAAG - De PvdA wil het overheidssaldo op orde brengen door voor 20 miljard om te buigen door bezuinigingen, hervormingen en lastenverzwaringen.
Foto: ANP

PvdA-leider Diederik Samsom presenteerde zijn plannen 'voor de toekomst van Nederland' dinsdag in Den Haag.

De partij wil onder meer de belasting voor rijken verhogen en de hypotheekrenteaftrek beperken.

Zo mogen er alleen nog hypotheken zijn, waarbij 100 procent wordt afgelost. Ook wordt de aftrek op lange termijn teruggeschroefd naar 30 procent van de waarde van de woning.

Vermogende huurders mogen sneller geconfronteerd worden met een huurverhoging dan lagere en modale inkomens.

Terugdraaien
Samsom laat verder weten de bezuinigingen van het kabinet te willen terugdraaien die mensen zo hard raken dat ze dat niet kunnen dragen.

In zijn speech zei hij Nederland 'weer zijn vertrouwen, zijn optimisme en onderlinge verbondenheid teruggeven. Een land waarin collectieve welvaart boven individuele rijkdom gaat. Waarin de toekomst van onze kinderen belangrijker is dan korte termijn bevrediging'.

Hyperflexibiliteit
Verder wil de PvdA af van de 'oprukkende hyperflexibiliteit' op de arbeidsmarkt. Zzp'ers moeten meer rechten krijgen, waaronder minimumtarieven in bepaalde sectoren.

Ook moet de werkgever gaan meebetalen aan het eerste half jaar WW. Dat moet er voor zorgen dat werkgevers meer werk maken van het snel weer aan de slag helpen van deze werknemer bij een andere werkgever. Ook wil de partij wat doen aan de ingewikkelde ontslagprocedure.

Zorg
In de zorg moet de moet er gestopt worden met de concurrentie tussen zorgverzekeraars. Zij moeten volgens Samsom gedreven worden door publieke en niet door commerciële belangen. Ook moeten de premies, eigen betalingen en eigen risico's inkomensafhankelijk worden.

De PvdA laat de plannen nog doorrekenen door het CPB. Dit gaat echter nog een aantal weken duren.
Van de website van de PvdA:
quote:
De basis op orde, onze keuzes voor de toekomst van Nederland
Nederland staat voor grote keuzes. Keuzes die niet alleen financieel van aard zijn, maar bepalend zijn voor de vraag in wat voor land we willen leven. De PvdA wil Nederland zijn vertrouwen, optimisme en onderlinge verbondenheid teruggeven en de samenleving versterken, de economie aanjagen en de financiën op orde brengen.

De PvdA maakt hiervoor scherpe keuzes: op de arbeidsmarkt, de woningmarkt, in de zorg, het onderwijs, in de financiële wereld, over onze energievoorziening en onze veiligheid. In een townhall-bijeenkomst in Den Haag presenteer ik deze keuzes (pdf).

Download onze keuzes voor de toekomst van Nederland > (red. zie boven)

Wordt het een land waarin het ieder voor zich is, waarin de overheid zich terugtrekt en waarin de krachten van de markt - ondanks de harde lessen uit de afgelopen jaren - alle ruimte krijgen? Of een land waarin we elkaar sterker maken, waarin we gezamenlijk de publieke voorzieningen opbouwen en zo iedereen de kans bieden het beste uit zijn of haar leven te halen?

De PvdA maakt deze keuzes tegen de achtergrond van een groeiend onbehagen in de samenleving, waarin steeds meer Nederlanders het gevoel hebben dat zij de grip op hun leven aan alle kanten kwijtraken. Op hun baan , de school van de kinderen, het ziekenhuis, de veiligheid op straat. Met het verliezen van deze grip daalt ook het vertrouwen in de toekomst van ons land.

De voorstellen (pdf) doen zowel recht aan de noodzaak tot verandering als aan behoefte aan zekerheid. Juist in onzekere tijden moeten we de brug slaan tussen het bieden van zekerheid en de noodzaak van verandering. Wie doorslaat naar een van beide, bedient wellicht bepaalde groepen in de samenleving, maar bewijst de samenleving als geheel geen dienst.

De terreinen waarop de PvdA voorstellen doet, vormen de basis voor de maatschappelijke ladder waarlangs iedereen omhoog klimt. Die basis moet op orde zijn. De voorstellen maken de samenleving sterker, jagen de economie aan en brengen de financiën op orde. Met de basis die op orde is, wil de PvdA Nederland veranderen.

Van een land vol onzekerheid en onbehagen naar een land van optimisme en vertrouwen. Van een land waarin mensen zich van elkaar afkeren naar een land waarin we samen elkaar sterker maken. Van een land waarin het steeds meer ieder voor zich is, naar een land waarin we met elkaar de voorzieningen opbouwen die iedereen in staat stellen het beste uit zichzelf te halen. Van een land dat milieu en natuur veronachtzaamt, naar een land dat een duurzame toekomst als haar grootste uitdaging ziet en daar economisch van profiteert. Een land waarin we eerlijk delen, kansen bieden en vooruitgang creëren.
GeenStijl.nl
quote:
Die Diederik Samsom toch. Meneer de voormalige milieu-activist is amper aangetreden als Chef PvdA of hij moet al de beruchte rode rugdolken uit zijn eigen rozenclub ontwijken. Om 17:00 uur geeft Diederik de Dappere namelijk vanuit een licht verheven torenpositie een Townhall Speech in het MusCom. Daar gaat hij breken met twee jaar slap zwijgbeleid door zijn voorgangers, weten ze bij NRC Handelsblad. Lastenverzwaring voor hogere inkomens (lees: meer belasting). Premies en eigen bijdragen in de zorg inkomensafhankelijk maken (lees: meer belasting). Hypotheekrente boven de 56k inkomen beperken (lees: meer belasting). Kortom. Hij volgt de Lijn-Spekman om van de PvdA weer een linkse volkspartij te maken. Daarnaast gaat zijn persoonlijke stokpaardje, het klimaat, ook een grote rol spelen in zijn toespraak voor De Mensen in Het Land. Maar jezelf luidkeels laten horen voor zaken waar je in gelooft, daar houden ze bij de Partij van de Achterdocht niet van. Daarom zijn er nu al lieden uit het Kamp Cohen die Didi in de rug proberen te steken. We noemen geen namen, omdat het Jacques Monasch is (want als het Frans Timmermans was geweest, hadden we het wel per mail binnen zien komen). Linksambitieus zijn zou wel eens zetels kunnen kosten (zie ook: Bos, Wouter en de verkiezingen van 2006) en dat kan nooit de bedoeling zijn. Dan liever doelloos door Den Haag dabberen en hopen dat niemand het door heeft. En dat is Straightforward Samsom () dus niet van plan. LIVE op MESSENWERPEN24.


[ Bericht 47% gewijzigd door n00b13 op 10-04-2012 17:40:03 ]
pi_110149501
Mooi, het gaat de goede kant op met de PvdA :)
pi_110151660
Gaarne deze nieuwe plannen bespreken in: [CENTRAAL] PvdA #14 - John Leerdam: "Did I do that?"
POL-lintjes: Stef Bloktrofee - Meest arrogante user 2011, Hans Wiegeltrofee - Meest rechtse user 2012, 2013 & 2014
Ek vir jou, Suid-Afrika.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')